|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Trener ma największy wpływ na to jak gramy od tyłu i jakie są założenia. U Kiko gramy z nastawieniem defensywnym i na szybkie ataki. Często skuteczność podań na poziomie 70paru procent, co jest normalne patrząc na to jak często ryzykujemy długie podania. Takie są założenia Kiko. Abstrahując od tego czy akurat nam mecz wyjdzie (Jaga, Śląsk) albo nie (Derby, Piast, 2x Korona, Arka) - nie jest to styl, który lubię i tyle. Widziałem Wisłę Kiko w formie i w dołku; Widziałem Wisłę grającą stylem mieszanym w formie i dołku (zdrajczyk); Widziałem Wisłę Moskala grającą piłką, ale zdecydowanie za wolno, żeby coś osiągnąć z przodu. Wiem, co mi się podoba - co nie. Mecz był bardzo dobry, świetnie się oglądało (mimo skuteczności podań 70 parę % i posiadania na poziomie klasycznej Niecieczy - po prostu mamy piłkarzy o wysokich umiejętnościach i przede wszystkim Carlitosa). Dyskusji by nie było, jakby ktoś (w twoim stylu również) nie próbował mnie głupio prowokować do dyskusji. Uważam, że z Kiko możemy osiągnąć dobry wynik. Jest on obecnie trenerem Wisły - buduje i ustawia ją na swoją modłę. Dopóki będą wyniki i będzie więcej lepszych meczy niż gorszych, dopóty powinien pozostawać na stanowisku. Jednakże jeśli przestanie osiągać dobre wyniki nie będę miał żadnych sentymentów, jeśli poleci. Dlatego, że nie podoba mi się jego koncepcja gry. Komprende? Ja się dziwię, że niektórzy nie potrafią zrozumieć takiego prostego punktu widzenia. Generalnie uważam, że mamy bardzo ciekawą kadrę i możemy w tym sezonie sprawić niespodziankę. Kiko należy rozliczać za wyniki po każdej rundzie / sezonie i od tego jest zarząd. A forum jest od dyskusji.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.10.2017 o godz. 00:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
I rzeczywiscie,taktycznie zagral fatalnie,shodzac do srodka i kreujac 2 100%-owe okazje,w tym spudlowana po znakomitym ruchu osmieszajacym Tarasovsa i bedac o wlos od 3... A jak wiadomo Carlitos wykorzystal wszystkie setki w meczu... Zwlaszcza ta,do ktorej doszedl w 20 min.,po fatalnym(bo celnym...) podaniu...Imaza. Ach,wait,ten sam beznadziejny Imaz po dwojkowej akcji z Sadlokiem wykreowali kolejna setke dla Carlitosa po dosrodkowaniu z lewej strony boiska,no ale wiadomo,Imaz to beznadzieja i nie zrobil po prostu nic w tym meczu... Czekaj,a tuz przed odgwizdaniem karnego to znowu Imaz dochodzi do pozycji strzeleckiej,pudlujac przy tym,ale kreujac kolejna okazje dla Wisly. To widac z samego skrotu,takze tak... Masz racje,Imaz to slabsza wersja Boguskiego... Co ten slepy idiota Ramirez widzial posylajac goscia,ktory byl zaangazowany przy prawie kazdej groznej sytuacji,a jego dublowanie (czy raczej triplowanie,bo robil to razem z Pawlem) pozycji napastnika prowadzilo do zamieszania w Slasku takiego,ze obrona co i rusz gubila krycie ? Nie,taktyka Ramireza to wysylanie pseudopilkarzy gorszych od naszych na boiska,ktorzy osmielaja sie realizwoac jakies tam zalozenia taktyczne (choc oczywiscie ich nie ma) i lagowanie - to z tego forum juz wiem,dzieki ! ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Lubię to... i podbijam, bo warto |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Tak jeszcze w temacie Imaza - ma zmysł co do tego, jak się ustawiać. Widać, do jak wielu sytuacji doszedł w meczu, w ofensywie ogarnia wyjścia na pozycje (szczególnie kluczowe w kontrach), jeżeli poprawi skuteczność - będzie rewelacja
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fakt faktem że mecz ze Śląskiem był pierwszy który wygraliśmy z .................. BOŻĄ pomocą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Boguski też wie, jak się ustawiać. Gdyby wszyscy trzej poprawili skuteczność - byłaby rewelacja... ![]() No tak, wiem niestety, że Brożek to już emeryt i rusza się jak wóz z węglem, więc raczej skuteczności nie poprawi. Chociaż jako cofnięty napastnik podający do innych był w sobotę bardzo dobry. Boguski natomiast to panienka Jak piłka dobrze odbije mu się od pęcinek to i do bramki trafi. W przeciwnym razie odskakuje na kilka metrów.Żeby nie było: tak, Imaz może nas jeszcze zadziwić |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.10.2017 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Sorry,czasem sie zapedzam,bo Wiem,ze sporo z forumowiczow tutaj to mlodzi ludzie,bez doswiadczenia,traktuja tez moj ironiczny styl jako atak ad personam (nieslusznie),ale czasem nie moge,czytajac jakies oceny,ktore nie sa oparte na zadnych faktach. Juz jakis geniusz w temacie o Ramirezie dzisiaj napisal,ze Ramirez slaby,ale z ocena jego pracy poczeka do konca sezonu. I za chwile probuje rozdzielic bycie slabym trenerem od oceny jego pracy... I dokonuje innych rewolucyjnych stwierdzen... Rece opadaja...
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Yup gra bez piłki całej czwórki ofensywnej była rewelacyjna i to robiło dużą różnicę. Fajna wymienność etc, bez Małeckiego - przypadek? Niekoniecznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@up,
o tym samym pomyślałem. W meczu ze Śląskiem najbardziej podobało mi się tempo przejścia do ataku. Duża w tym zasługa braku Małeckiego imo, który czasem bardzo nieznośnie holuje piłkę. Z Imaza będą ludzie. Było to już widać od jego pierwszych minut na boisku, widać to na filmikach z jego udziałem na YT. Tyle, że niektórzy oczekują tutaj od zawodnika, którzy przyszedł za darmo, za którym nikt w Hiszpanii specjalnie nie płakał, że odrazu będzie gwiazdą. Najśmieszniejsze jest też to, że gdyby Kiko słuchał "ekspertów", oburzających się, że Imaz odrazu po transferze gra i trzymał go na ławie, to dopiero np. mecz z WKS-em byłby dla niego pierwszym. I dopiero w nim łapałby rytm, zapewne grając dużo słabiej.
Ostatnio edytowane przez nesta : 16.10.2017 o godz. 15:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mnie Imaz od pierwszego wejścia przekonał, dajcie mu jeszcze kilka meczów, w przeciwieństwie do Pereza, który biega jak by miał dwa wózki z węglem doczepione.
Llonch wczoraj dokładnie taki jak sprzed kontuzji, poważnie, nie wiem czy to właśnie ten piłkarz nie jest kluczowy dla gry całego zespołu, bardziej niż Carlitos. No i Carlitos, nie ma o czym pisać, piłkarz nie pasujący do tej ligi, natomiast niech poćwiczy wykończenie, bo dwa razy strzelał na pałe w bramkarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zgadzam sie z tym co powiedziano powyzej.
Zobaczmy na bramke na 1:0 i ustawienie naszych atakujacych. Carlitos lekko na skrzydle wyciagnal Celebana, pilke rozgrywal ze srodka Brozek, a Imaz ze skrzydla wbiegl na sprincie do srodka. W tym wszystkim nie ma przypadku, tylko w koncu schematy, zgranie zaczyna sie kleic. Podobalo mi sie rowniez wejscie Imaza do srodka, miedzy dwoch obroncow przy dobrej sytuacji okolo 60 minuty. Nie ma co ukrywac, tego Patryk nie ma w ogole a wlasnie ta ruchliwosc i gra bez pilki naszych atakujacych pozwolila stworzyc sobie tyle okazji w meczu na wyjezdzie. W tym sezonie mamy juz 3 wygrane na wyjezdzie czym wyrownalismy liczbe zwyciestw na wyjezdzie w poprzednim sezonie. Kosmos. Kiko troche sie pogubil w trakcie rundy, ale widac, ze przemyslal pare spraw i wyciagnal wnioski. Brawo Kiko, brawo pilkarze. Oby takich meczow jak najwiecej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tez widzisz to "podanie" jakie ma, czy cos innego? bo kiwki robi dosc wolno...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Do swojej głębokiej analizy dorzuć piłki walone prosto pod nogi obrońców gospodarzy. AHA: Dla dzieci oceniających wszystko po jednym meczu (czyli po Koronie spadek, po Śląsku mistrz). Nie chce wam psuć masturbacji, ale prosze zwrócić uwagę ile miejsca mieliśmy w przodzie ze Śląskiem, a ile było z Koroną i np z Arką. Żeby nie było potem płaczu jak Imaz będzie kopał po autach i tracił piłki jak lekki pressing przeciwnik zrobi.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.10.2017 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
To dobrze, bo ja czekam na pogorszenie gry... Nie no poważnie? Z uja spadłeś? Myślisz, ze jak w pałe dostaniemy to ludzie beda sie cieszyc? To, że wygraliśmy nie zwalnia nas od pisania co nie podobało się w grze... IMaz mnie nie przekonuje trochę bardziej, niż Cywka na prawej obronie, więc spokojnie... A teraz możesz kontynuowac zabieg, o którym pisałem... :]
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|