|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chciałbym żeby było inaczej, ale pamiętajmy w jakiej lidze funkcjonujemy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Myślę, że w zimie nas jeszcze nie opuści. Potencjalny nabywca ryzykowałby, że Carlitos rozegrał jedynie rundę życia, wlaszcza patrząc na jego dotychczasowy dorobek. Skłaniałbym się raczej do odejście w lecie. Btw. On ma rok kontraktu z opcją przedłużenia o 2 że strony Klubu, tak?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Brakuje mi pytania do Junco nt Macieja Sadloka, niedługo kończy mu się umowa... ciekawe kiedy klub zdecyduje (czy już zdecydował się ?) rozmawiać z nim na temat przedłużenia kontraktu.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Od tego mamy dyrektora by nam na jego miejsce 'wyczarował' kogoś nowego. Podobną analogię można zastosować do Wolskiego. 90% forum za nim płakało, aż w końcu odpalił Brlek i lud miał nową 'gwiazdę'. Tak będzie w przypadku każdego piłkarza. Tak samo zresztą mówiono wcześniej o Meliksonie i Stilliciu (pierwszym podejściu). Prędzej będziemy walczyć o byt przy fatalnej sytuacji finansowej, niż sprzedając najlepszych piłkarzy (i automatycznie uzupełniając braki kupując nowych). Pewnie że wolałbym oglądać w Wiśle Carlitosa i przez następne 5 lat, ale bądźmy szczerzy: na kim innym mamy teraz zarobić? Klub nie ma wielu solidnych źródeł finansowania. Żeby chociaż co mecz stadion był w połowie zapełniony to była by inna rozmowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Ad 2.Jednak Ci piłkarze (ostatni dwaj w tamtym okresie) robili dużo większą różnicę niż obecni następcy.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop Gdyby nie Carlitos to byśmy byli na dnie tabeli
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Wisła istniałaby bez Carlitosa, tak samo jak Reprezentacja bez Lewandowskiego. Z jakim skutkiem, można się domyśleć.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No nie moge juz Carlitosa w styczniu sprzedaja
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
po grze jaka prezentuje Carlitos to szybko znajdzie sie na niego chetny - oczywiscie nie topowe europejskie druzyny , niewiem jaki ma kontrakt Carlitos ale mam nadzieje ze Junco wykombinuje cos w stylu przedluzenia kontraktu albo sume odstepnego - zeby na nim zarobic , i to wiecej niz ochlapy ktore nam cisnela legia na podloge za judasza , szkoda byloby kolejnej kompromitacji transferowej ze jakas legia , Lechia czy inna Jaga sobie pierdnie i wyciagnie nam zawodnika za "czapke śliwek" , zeby tylko soalbic kogos i miec szersza lawke
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj w lidze+ grubo polecili,że Legia i Aimka powinni się o niego starać
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mielcarski spokojnie poczekałbym
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ale ja nie mowie o leggi czy amice - rownie dobrze moze go odchaczyc jakis przecietniak z cypry- grecji - rosji - 2 budesligi , autrii - czech itp itd , nie chodzi mi wcale o to ze Carlitos to juz drugi Melikson , chodzi mi tylko ze fajnie byloby sie troche zabezpieczyc zeby znalezc jelenia co da za niego moze i z 1 mln euro albo wiecej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Jaki mln euro za Carlitosa? To są drobne przy tym co wyprawia w pl lidze, nie pamiętam grajka, który by ją tak technicznie dominował. kręci obrońcami jak baranami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jeszcze w okresie przygotowawczym nic nie wskazywało, że Carlitos będzie aż tak wiodącą postacią tej ligi. Nie błyszczał nawet w starciu z I ligowcami. Dlatego nie skreślałbym młodych napastników w naszej kadrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
2. No sam nie wiem czy będzie chciał u nas kontrakt odnowić, bo strzelam, że przy obecnej formie gdzieś indziej może lekko dostać nie 30 tys. za m-c, a 30 tys. za tydzień – strzelam, że nas nie będzie stać na taką pensję. Ale fakt, umiejętności to on ma i sam chciałbym, żebyśmy wyciągnęli za niego 1,5 mln € – mimo wszystko obstawiam, że opcją realną byłaby połowa tej kwoty, biorąc po uwagę inne opcje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
paradoksalnie na naszą korzyść świadczy to że nieporadził sobie wcześniej w dość przeciętnych drużyna (drugi poziom w Rosji)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
||
|
Według mnie, spokojnie można wyciągnąć za Carlosa dwa miliony euro i gdyby za tyle poszedł, to byłbym ukontentowany.
Na naszą korzyść przemawia jego niewiarygodna forma i wpływ na grę zespołu, czyli nie tylko bramki, ale także asysty i stworzone sytuacje. W obie strony może przemawiać wiek. Niby najlepszy wiek dla piłkarza, ale wydaje mi się, że nasza gwiazda lepsza już chyba nie będzie i to co oglądamy, to szczyt jego możliwości. Oczywiście nie oznacza to, że będzie grał kaszanę za sezon. Bardziej chodzi mi o to, że nie jest to piłkarz wielce perspektywiczny. Mimo to jeszcze parę sezonów pogra. Na niekorzyść będą działały dwie rzeczy. Raz, to nasze problemy finansowe, przez które nie bardzo możemy krzyknąć sobie na przykład "pięć baniek i czekamy na oferty" oraz fakt, że bycie kozakiem w Eklasie nie oznacza, że poradzi sobie na Zachodzie. Wątpię, żeby zachodnie kluby zabijały się o jakiegoś piłkarza bo zjadł akurat tę ligę. cancer napisał(a):
Cytat:
Nie po to Junco twierdzi, że klubów w Polsce nie stać na Carlosa, żeby przygarnąć za niego 750 tysięcy euro. Nawet biorąc pod uwagę te wszystkie czynniki o których napisałem wyżej to jest to kwota śmieszna. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ćwiakała na TT wspomniał ze zainteresowanie jest duże. Dla nas super jak zostanie do końca sezonu i wykręci rewelacyjne statystyki.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę kwotę transferu Brleka, 2 mln euro za Carlitosa jest spokojnie do osiągnięcia przy kierunku greckim/tureckim. Przypominam, że Legia za drewnianego Prijovica dostała prawie 2 bańki euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bez przesady z tym drewnianym Prijovicem, bo bił on na głowę wszystkich obecnych napastników Legii, teraz dobrze radzi sobie w Grecji i gra w reprezentacji. Ale zgadzam się, że 2 mln byłyby do zrobienia, oprócz wymienionych przez Ciebie kierunków nie można wykluczyć bardziej egzotycznych typu Chiny, czy USA. Carlitos chyba jest świadom, że zachodu Europy to on już raczej nie podbije, a jakby trafiła sie szansa na kontrakt życia to pewnie by się nie zastanawiał.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|