The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2017, 10:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Buchalik to niestety słaby bramkarz. Dzisiaj wypluł przed siebie piłkę jak junior próbując ją łapać w koszyczek.
No i niestety, los jest na tyle parszywy, że gdy odchodzili Załuska i Miśkiewicz, a ni z gruchy ni z pietruchy przedłużono kontrakt z Buchalikiem to należało się spodziewać, że skończymy z nim w bramce.

Ale i tak należy mu oddać, że gra lepiej niż przed kontuzją, nie położył nam póki co żadnego meczu (łącznie z Arką, bo tam cała defensywa zagrała jak parodyści)
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.10.2017, 14:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja p...olę...
Pawełka?
Tego buca pokazującego fucki kibicom?
A co gwizdałeś? )))))

Ja nigdy na niego nie gwizdałem, więc wiedziałem, że fuck nie do mnie 8-) I szczerze? Wcale się nie dziwię, bo robił za kozła ofiarnego, a poza pojedynczym wtopami to był dobry fachowiec. Pewnie gdyby nie problemy z koncentracją to by poszedł dalej.

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby po tylu latach na R22 czuł się Wiślakiem (tym bardziej wskazują na to kluby jakie później wybierał, nasze niedawne zgody).

Uważam, że na pewno byłby lepszy od Buchalika, ale cóż - casus Bogusia z jego klubem 'sympatyków'.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2017 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.10.2017, 19:16
Dajcie juz spokój z Pawełkiem, pozorant jakich mało, bronił tu bo od lat mieliśmy totalnego niefarta do bramkarzy. I zawsze była to pozycja traktowana po macoszemu. Od czasów Sarnata jedynym fachowcem z prawdziwego zdarzenia był tu przez jakiś czas Dolha. Nawet za najlepszej paki Heńka bronił u nas wynalazek Anżelo...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.10.2017, 19:23
Pawełek to jedna z większych ....eczek bramkarskich które u nas grały. Nic i nigdy nam nie wybronił, miał gość farta grać we Wiśle Skorży.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.10.2017, 19:27
felipe napisał(a):Wyświetl post
Dajcie juz spokój z Pawełkiem, pozorant jakich mało, bronił tu bo od lat mieliśmy totalnego niefarta do bramkarzy. I zawsze była to pozycja traktowana po macoszemu. Od czasów Sarnata jedynym fachowcem z prawdziwego zdarzenia był tu przez jakiś czas Dolha. Nawet za najlepszej paki Heńka bronił u nas wynalazek Anżelo...
Piekutowski był niezły i nawet na chwile wygryzł Artka z pomiędzy słupków.

Co do reszty zgoda.

tzn. nie wiem czy "po macoszemu" czy po prostu mieliśmy niefarta...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.10.2017, 19:28
a nie czekaj, jeszcze Giorgio Majdani , imho najlepszy bramkarz czasów TF (nie licząc epizodu z Rumunem)
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.10.2017, 20:52
Ten pajac, który nam załatwił Ateny?

Jakby nie było bramkarze nam zawalali ważne mecz:

Majdan - Ateny
Anżelo H. - Lazio
Sergiej P. - Nikozja

Pareiko też był przyzwoity, moim zdaniem lepszy niż majdan. Sarnat nie był super star - nie raz zawalił nam mecz.. Pamięć krótką macie.

A jak Szczęsnego jak wspominacie?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.10.2017 o godz. 20:54.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.10.2017, 21:22
Pawełek nam wybronił bardzo dużo meczy, więc to jest bzdura.

Po prostu lubił zrobić spektakularnego babola, z którego cała Polska przez pół roku waliła ))))))))))))))

Moim zdaniem więcej wybraniał ponad stan niż psuł. Rozwodzić się głębiej nad tym nie zamierzam. Wystarczy sobie jakiekolwiek skróty puścić taśmowo z naszych meczów, gdy u nas bronił (nie jeden mecz) i popatrzeć obiektywnie.

On potrafi zrobić coś takiego :
https://www.youtube.com/watch?v=itCHZ7Hb_dU

Jak i takiego :
https://www.youtube.com/watch?v=IduR6ZjQoJE
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2017 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.10.2017, 21:25
LucjuszWielki napisał(a):

Majdan - Ateny
Anżelo H. - Lazio
Sergiej P. - Nikozja
Oceniasz piłkarza przez pryzmat jednego meczu?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.10.2017, 21:53
R33 napisał(a):Wyświetl post
Ale te mecze to były najważniejsze mecze Wisły w której oni grali...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.10.2017, 21:54
R33 napisał(a):Wyświetl post
Nie, wspominam jedynie mecze, w których bramkarze zawalili nam historyczne mecze. Z tego co pamiętam to wszystkie o najwyższą stawkę... (zauważ, że napisałem dalej, że Sergiej dobrze bronił).

Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2017, 12:17
felipe napisał(a):Wyświetl post
z tym Sarnatem to się troszke zagalopowałeś - gdyby nie ojciec i jego układy w klubie w życiu by tyle nie grał już Wierzchowski miał go zmienić
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 04.10.2017, 13:08
ale dawał rade zarówno w 2 lidze , jak i w dwumeczu z Barceloną
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.10.2017, 08:45
Nawet w kadrze Polski chyba był raz na trzeciego
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.10.2017, 09:32
tomaso napisał(a):Wyświetl post
z tym Sarnatem to się troszke zagalopowałeś - gdyby nie ojciec i jego układy w klubie w życiu by tyle nie grał już Wierzchowski miał go zmienić
Kompletna bzdura, Artur to był bardzo dobry zawodnik i taki Wierzchowski to mógł mu buty czyścić.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.10.2017, 12:18
Akurat Sarnat dawał radę na pewno lepszy od Trablika i Hugues'a

s1monePrzekreślił siebie swoim fuckiem

LucjuszWielki Każdy ma swój gorszy dzień nawet ci znani też....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.10.2017, 15:34
Pawełek był OK. Jak już coś s.......ił, to zawsze spektakularnie ale przez zdecydowaną większość meczy trzymał poziom. Nie wiem jak teraz będzie bronił, ale był lepszym bramkarzem niż Buchalik. Ten dla odmiany robi mało spektakularne błędy, ale dużo i często.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.10.2017, 16:24
Jak się patrzylo na Pawelka w poprzednim sezonie to błędy popełniał w kazdym meczu i co najmniej 1 prokurowal bramkę. Wystarczy teraz jeden dobry mecz, aby kibice zeswirowali pod jego..ach Ci kibice.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 06.10.2017, 16:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pawełek był OK. Jak już coś s.......ił, to zawsze spektakularnie ale przez zdecydowaną większość meczy trzymał poziom. Nie wiem jak teraz będzie bronił, ale był lepszym bramkarzem niż Buchalik. Ten dla odmiany robi mało spektakularne błędy, ale dużo i często.
Proszę, przestań. Przecież to był parodysta.

Jedyna jego dobra interwencja we Wiśle to ta z meczu z Polonią:

https://www.youtube.com/watch?v=8A_YrNTsdeI
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.10.2017, 17:03
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Ten pajac, który nam załatwił Ateny?

Majdan - Ateny
Anżelo H. - Lazio
Sergiej P. - Nikozja

Pareiko też był przyzwoity, moim zdaniem lepszy niż majdan. Sarnat nie był super star - nie raz zawalił nam mecz.. Pamięć krótką macie.

A jak Szczęsnego jak wspominacie?
Jeżeli chodzi o mecz w Atenach to o ile dobrze pamiętam, o wiele więcej winy powinni ponosić:
a) Zieńczuk co zmarnował bodajże 4 lub 5 100% sytuacji w pierwszej połowie.
b) Sobolewski za czerwoną kartkę i osłabienie drużyny
c) Kłos winny utraty bramki na 3:1 w 87 minucie [ pomijam kwestię prawidłowo zdobytej bramki na 2:2 przez Penskę minutę wcześniej]
d) Majdan za siatkarskie zagranie i bramka na 4:1.

Co do durnych pomysłów chęci ponownego ściągnięcia Pawełka, to niektórzy chyba zapomnieli, że w trakcie 4 letniego kontraktu, bronił ostatnie pół roku jak mu się kontrakt kończył.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 06.10.2017, 18:34
Krótko i na temat, żeby nie wchodzić w jakieś długotrwałe dyskusje.

% obronionych strzałów 2016/2017 :

Chwalony i lubiany przez większość userów Łukasz Załuska (69%)
Wyszydzany i nieceniony przez większość userów Mariusz Pawełek (74%)

Czyste konta 2016/2017 :
Chwalony i lubiany przez większość userów Łukasz Załuska : 6 w 28 meczach
Wyszydzany i nieceniony przez większość userów Mariusz Pawełek : 9 w 25 meczach

Najdłużej niepokonany (seria) :
Załuska : 245 minut
Pawełek : 420 minut

Stracone bramki przez Wisłę (57) i Śląsk (52)
Miejsce w tabeli Wisły : 6
Miejsce w tabeli Śląska : 11

I tyle w temacie. Opinii oprócz suchych liczb nie zamieszczę, bo nie mam ochoty bić się z wiatrakami.

I nie - nie jestem orędownikiem ściągania Pawełka. Po prostu troszkę prostuje jego zafałszowany obraz. A Pana Tirowca to w ogóle komentował nie będę bo .......i jak potłuczony. A filmik fajny. Zapomniałem o tej akcji
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.10.2017 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.10.2017, 22:29
ja tylko pawelka zapamietam z jednej interwencji : https://www.youtube.com/watch?v=30BZr0XYsbI , poza tym Pawelek to zwykly partacz i przecietny bramkarzyna naszej tragicznej pilkarsko ligi , jeszzce byl taki niezly numer w ktoryms sezonie mistrzowskim w Gdansku - gdzie uratowal go slupek , jak w cyrku
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 06.10.2017, 23:29
Linkowałem tą wtopę o której mówisz trochę wyżej No widzisz ja się nie zgadzam. Uważam, że Pawełek to wyróżniający się bramkarz naszej ekstraklasy, który od czasu do czasu odpierdzieli takiego babola, że łeb pęka. Jak dla mnie te dwie rzeczy sprawiają, że jest po prostu dobry. Nic ponadto, nic poniżej.

Patrząc na naszych ostatnich bramkarzy to Mario nie ma się w zupełności czego wstydzić. Ba, od jego czasów tylko dwóch zdrajców przez rundę/sezon prezentowało się lepiej (tylko, że po odejściu lądowali na ławach w nowych klubach i nie wiadomo czy były to sezon/runda konia czy ich faktyczny poziom. Zważywszy na ławkowanie raczej to pierwsze) oraz Pereiko (który też miał swoje za uszami - tylko czynił to mniej spektakularnie i miał dużo lepszą prasę - ludzie go lubili).
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.10.2017, 23:34
Na pewno nie był gorszy od Sarnata. A już stawianie go niżej od Piekutowskiego to absurd.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.10.2017, 11:54
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Krótko i na temat, żeby nie wchodzić w jakieś długotrwałe dyskusje.

% obronionych strzałów 2016/2017 :

Chwalony i lubiany przez większość userów Łukasz Załuska (69%)
Wyszydzany i nieceniony przez większość userów Mariusz Pawełek (74%)

Czyste konta 2016/2017 :
Chwalony i lubiany przez większość userów Łukasz Załuska : 6 w 28 meczach
Wyszydzany i nieceniony przez większość userów Mariusz Pawełek : 9 w 25 meczach

Najdłużej niepokonany (seria) :
Załuska : 245 minut
Pawełek : 420 minut

Stracone bramki przez Wisłę (57) i Śląsk (52)
Miejsce w tabeli Wisły : 6
Miejsce w tabeli Śląska : 11

I tyle w temacie. Opinii oprócz suchych liczb nie zamieszczę, bo nie mam ochoty bić się z wiatrakami.

I nie - nie jestem orędownikiem ściągania Pawełka. Po prostu troszkę prostuje jego zafałszowany obraz. A Pana Tirowca to w ogóle komentował nie będę bo .......i jak potłuczony. A filmik fajny. Zapomniałem o tej akcji
Skoro już przedstawiasz statystyki straconych bramek przez Wisle i Slask to warto abys tez zauważył że nie we wszytkich spotkaniach gral Pawelek. Urban zaczal stawiac ma mlodszego bramkarza. Poza tym graliśmy w grupie mistrzowskiej z mocniejszymi rywalami.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 07.10.2017, 16:48
To są suche liczby i wiadomo, że jest jeszcze intepretacja. Mimo wszystko pokazuje, że ważniejsza jest 'dobra prasa' niż fakty. Szczególnie na tym forum. Bo ja można nazywać Załuskę pewnym bramkarzem i wykwalifikowanym fachowcem (niektóre z tekstów na tym forum), jednocześnie nazywając Pawełka ręcznikiem i fuszerantem (znów, teksty na forum) patrząc w powyższe liczby?

Z resztą podałem liczby bramek straconych, żeby ukazać, że obydwie drużyny traciły podobne ilości bramek w sezonie, żeby nikt nie zarzucił, że Załuska ma gorsze staty bo miał gorszych obrońców przed sobą. Nie sądziłem, że ktoś będzie próbował to spłaszczać na Twój sposób. W sezonie zasadniczym te liczby też były podobne bo odpowiednio 46 i 45.

Tak jak broniłem Bogusia, gdy grał bardzo dobry sezon - tak teraz wstawiam się za Pawełkiem, bo nie lubię przylepiania łatek i nie podoba mi się jak ktoś nie potrafi obiektywnie spojrzeć na to co dany zawodnik sobą reprezentuje, a ważniejsze są dla niego własne sympatie i antypatie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.10.2017 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 07.10.2017, 17:09
a ja myśle że kluczem tutaj jest punkt odniesienia

Pawełka oceniamy z perspektywy najtłustszych lat w Wiśle i faktycznie nie byl to bramkarz na miarę Majdana itp

Załuska zaś bronił w okresie gdy trzeba sie było cieszyć że sie udało zebrac pieniądze na autokar na wyjazd , więc faktycznie jak na tą sytuacje to porządny zawodnik
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 07.10.2017, 17:11
Przede wszystkim dobry bramkarz to taki bramkarz, który broni co najmniej solidnie nie popełniając przy tym, nomen omen, "pawełków".

A że Pawełek "pawełki" popełniał regularnie i elektrycznie się robiło przy każdym jego kontakcie z piłką, to był on po prostu leszczem. Pokażcie mi drugiego takiego elektryka. Prawda, mieliśmy słabych bramkarzy, ale leszcza mieliśmy tylko jednego.

Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 07.10.2017 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 07.10.2017, 17:21
No tak, lepszy taki co wpuści 5% więcej strzałów do bramki, ale ważne, że nie odwali nic dziwnego

Ja wolę jednego dużego klopsa raz na jakiś czas, niż regularne mniejsze błędy czy regularne puszczanie bramek w sytuacjach, w których mógł wybronić, ale nie musiał. Pawełek dużo trudnych piłek bronił, bardzo odważnie wychodził do piłek na przedpolu. Sklopsił coś nie raz, nie dwa, ale ile groźnych sytuacji skasował w zarodku to już nie zobaczysz, bo nie wiesz co by się stało jakby został w bramce.

Pawełek to totalne przeciwieństwo Pana asekuranta Buchalika (któremu nomen omen też się zdarzają wtopy).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.10.2017 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 07.10.2017, 17:21
s1mione dałbys rade ogarnąć staty dla wszystkich naszych bramkarzy od pierwszego seoznu TF ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów