The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2017, 17:53
pawlozm fajnie piszesz, zgadzam się w większości , ale jeśli chodzi o ten skłąd: Cuesta - Arsenic, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Kostal, Velez, Wojtkowski, Małecki - Bałaniuk, Carlitos...

Buchalik akurat zaczął od dwóch-trzech meczów wychodzić do dośrodkowań więć chyba ostro nad tym pracuje. ALe jeśli Cuesta ma być w tym elemencue lepszy to niech gra. Bramkarz dziś królem przedpola, żadna to nowość, dobrzy kiperz grają tak od lat 70tych (np. Jan Tomaszewski).

Problem jest taki, że Głowacki będzie pewnie coraz częściej łapał kontuzje, a i kartki. Wieku nie oszukasz. Pewnie po sezonie także skończy karierę. Znając nasze problemy ze zgraniem, może lepiej już dziś powoli ogrywać następców? Także jak Arsenic na prawej, to może kto inny będzie musiał być gotowy zagrać na stoperze. Osobną kwestią jest to jak słabi muszą być/ grać Bartosz i Bartkowski - bo przecież ostatnio Cywka jest tak fatalny, że przebija wszystkich i wszystko - właściwie nic mu nie wychodzi, ani z przodu, ani w obronie, chciaż miewał przyzwoite mecze.

Obiecywałem sobie wiele po Perezie, bo brakuje nam 10, ale widzę że chłop jest baaardzo wolny, zupełnie nie ma szybkości. Zanim zebrał się do przyjęcia piłki, scyzor już ją podawał po przechwycie. Także niestety chyba jednak rzeczywiście Wojtkowski na 10, jeśli z ofensywnym pomocnikiem mamy grać. Chyba że Perez KIEDYŚ nadrobi zaległości motoryczne.

Kolar na dzień dobry kontuzjowany - (swoją drogą różne źródła podają że ma od 178 do 185? Na konferencji nie wyglądał na wyższego niż Perez?), Ondraszek jakby go nie było, Paweł po drugiej stronie rzeki, Imaz to chyba żaden cofnięty napastnik a skrzydłowy... Pozostaje poza Carlitosem tylko Bałąniuk, ale jeśli ten szef szefów skautów pisze, że Ukr jest bez formy, to po co gra w pierwszej 11? Nie lepiej już grać naszymi półnapastnikami lub na jednego Carlitosa, bo różnic nie widać?

Jeszcze dwa słowa ode mnie - strasznie zawiodłem się na naszych piłkarzach - w obu meczach z Koroną śladu ambicji i woli walki nie zauważyłem. Zero agresji, pressingu, doskoku, team spirit... Lubię takie ekipy gdzie po faulu na naszym doskakuje całą drużyna, rwą się do bitki. U nas mogliby myślę sflekować Wiślaka a reszta pewnie by się tylko patrzyła. Buchal miał jakieś starcie z murzynem i nikt nawet do niego nie podszedł. A bez agresji to niestety - w meczach z Arką czy Koroną nigdy nie będziemy wygrywać na wyjazdach.

Zawiodłem się też na Małeckim - facet ma Reymana na ramieniu, a nie potrafi przyjąć zasłużonej krytyki od ludzi, którzy pojechali na wyjazd do Kielc i drugi raz w kilka dni widzieli upokorzenie Wisły i grę bez ambicji? Ponoć krzyczał że mają sami wejść jak są lepsi - no takie argumenty to dno dna. Nie dość że to oni są zawodowcami, osobami publicznymi, i muszą się wystawiać na oceny i zasłużoną krytykę, to naprawdę wierzę że nie byłoby żadnej różnicy gdyby wszedł ktoś z trybun za jednego z graczy (poza Carlitosem i Buchalikiem, bo bramkarz to jednak bardziej odpowiedzialna funkcja i nie może sobie pozwalać na tyle błędów i strat co Małecki, którego zresztą zawsze lubiłem i chciałem jego powołań do kadry tak rok temu).

Koko mówił coś na konferencji o tym, że Wisła przegrała zmiażdżona dopingim na Koronie - coś 5000 ludzi - groteska, tym się tłumaczyć? To wypowiedź kuriozum jak Wdowczyka o połowie napastnika...
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 24.09.2017, 18:04
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Problem jest taki, że Głowacki będzie pewnie coraz częściej łapał kontuzje, a i kartki. Wieku nie oszukasz. Pewnie po sezonie także skończy karierę. Znając nasze problemy ze zgraniem, może lepiej już dziś powoli ogrywać następców? Także jak Arsenic na prawej, to może kto inny będzie musiał być gotowy zagrać na stoperze. Osobną kwestią jest to jak słabi muszą być/ grać Bartosz i Bartkowski - bo przecież ostatnio Cywka jest tak fatalny, że przebija wszystkich i wszystko - właściwie nic mu nie wychodzi, ani z przodu, ani w obronie, chciaż miewał przyzwoite mecze.
Z Głowackim masz rację, niestety Arek juz wielu meczy nie zagra. Velez w Hiszpanii grał dużo meczów na stoperze(większość, które rozegrał). Wiec może Arsenic, Velez, Gonzalez, Sadlok ? Wtedy na DP Basha/Llonch.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 24.09.2017, 19:08
Jasne, ale kilku ludzi juz zwracalo uwage ze Velez bardzo uspokaja gre drugiej linii i z nim "nie przegrywamy". Poza tym Gonzalez-Velez to para relatywnie niskich stoperów - bodajze 184 i 179 cm. Takie to już uroki łatania dziur.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 24.09.2017, 21:13
Velez 179cm ale wyskok chyba najlepszy w drużynie
Nie przypominam sobie jego przegranej piłki w powietrzu.
Myślę, że fajnie by się uzupełniali z Ivanem.
Chociaż oczywiście jako DP Velez sprawdził się świetnie.
Jednak przy przesunięciu go do Ivana na DP śmiało mógłby grać Basha.
Wtedy mamy solidna obronę(Arsenic,Velez,Gonzalez,Sadlok) a przed nimi Basha. 5 ludzi, którzy potrafią bronić. Do tego na playmeykera Wojtkowski(postawić na chłopaka, dać mu szansę!), szybkie skrzydła Małecki i Kostal/Bartosz i dwóch napastników Carlitos i Bałaniuk
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.09.2017, 22:40
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Velez 179cm ale wyskok chyba najlepszy w drużynie
Nie przypominam sobie jego przegranej piłki w powietrzu.
InStat:
Fran Velez 62%;
Np. Grzegorz Baran 80%;
Odpowiedz cytując
MELON
Member

Od: 08.2008

Stary 24.09.2017, 23:06
Obrona jest beznadziejna , druga linia też puszcza atakujących bez większego oporu. Jak można tak Kielba przy lini przepuścić i nie wy....c pilki na aut. Przy obydwu bramkach trójka naszych w obronie przygląda sie jak toczy sie i zaden nie zrobi kroka czy dwóch do niej. Parodia ! Przy wyprowadzaniu kontry nieraz tak spartaczone podanie które przy odrobinie dokładności mozna by bylo dobrze wykorzystać , no i przede wszystkim wszystko wolno i czytelnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów