The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2017, 22:05
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ trener, który ma codziennie do czynienia ze swoimi piłkarzami wie o nich więcej niż jakikolwiek kibic i pewnych rzeczy nie musi sprawdzać. Kiko wie już do czego nadaje się Pietrzak i Bartkowski. Wie, że jedyną opcją na lewej obronie jest Sadlok, Wie, że cofnięty Brożek nic nie wniesie. Zresztą Brożek na jakiejkolwiek pozycji niewiele da, bo jest cieniem samego siebie nawet sprzed 2 lat. Wiek i ciągłe kontuzje dają się we znaki.
Pelna zgoda,chodzi raczej koledze o to,czy Kiko cos probuje wymyslic,komus zmienic pozycje,wzmocnic defensywe,grajac np 3 stoperami (wiem,testowalismy to chyba w okresie przyg). I ja,obronca Kiko,napisze teraz,ze ten brak tych extra pomyslow (w kadym razie dzialajacych)w defensywie to oznaka,ze nie mamy do czynienia z trenerem genialnym. Ale to nie oznacza ze jest on slaby i trzeba go zwolnic. Naturalnie Ci,ktorzy sa kibicami,ktorzy ogladaja mecze na trzezwo ,to wiedza o kontuzjach i wielu innych czynnikach,wiec trzeba i to wziac pod uwage. Ale przynajmniej rozpatrujemy juz pilkarzy,pozycje,ustawienia itd.,itp. a nie "czynniki boskie" czy "brak stylu"...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.09.2017, 22:20
wyar napisał(a):Wyświetl post
Pelna zgoda,chodzi raczej koledze o to,czy Kiko cos probuje wymyslic,komus zmienic pozycje,wzmocnic defensywe,grajac np 3 stoperami (wiem,testowalismy to chyba w okresie przyg). I ja,obronca Kiko,napisze teraz,ze ten brak tych extra pomyslow (w kadym razie dzialajacych)w defensywie to oznaka,ze nie mamy do czynienia z trenerem genialnym. Ale to nie oznacza ze jest on slaby i trzeba go zwolnic. Naturalnie Ci,ktorzy sa kibicami,ktorzy ogladaja mecze na trzezwo ,to wiedza o kontuzjach i wielu innych czynnikach,wiec trzeba i to wziac pod uwage. Ale przynajmniej rozpatrujemy juz pilkarzy,pozycje,ustawienia itd.,itp. a nie "czynniki boskie" czy "brak stylu"...
Oczywiście, ze nie mamy do czynienia z trenerem genialnym, ale ciągle wierzę, że wystarczająco solidnym, żeby awansować do górnej ósemki. Pod warunkiem, ze ktoś poza Carlitosem i Velezem w końcu odpali. Jeśli do formy dojdzie jeszcze 3-4 zawodników, być może przy bardzo sprzyjających wiatrach powalczymy o puchary, ale będzie to arcytrudne.

Niezależnie od tego co myślimy o Kiko, przed nami 4 mecze, po których być może już go tu nie będzie. Mimo, że w żadnym nie będziemy faworytem.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.09.2017, 22:27
Oczywiście, ze nie mamy do czynienia z trenerem genialnym, ale ciągle wierzę, że wystarczająco solidnym, żeby awansować do górnej ósemki. Pod warunkiem, ze ktoś poza Carlitosem i Velezem w końcu odpali. Jeśli do formy dojdzie jeszcze 3-4 zawodników, być może przy bardzo sprzyjających wiatrach powalczymy o puchary, ale będzie to arcytrudne.

Niezależnie od tego co myślimy o Kiko, przed nami 4 mecze, po których być może już go tu nie będzie. Mimo, że w żadnym nie będziemy faworytem.
Szczerze to ja sie obawiam,patrzac na poziom histerii,ze nie bedzie go w nadchodzacym tygodniu....
You'll never know...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2017, 22:30
Szczerze to ja sie obawiam,patrzac na poziom histerii,ze nie bedzie go w nadchodzacym tygodniu....
Myślę, że brak kasy podziała jednak trzeźwiąco.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2017, 22:30
Junco z prezes Sarapatą dostali histerii?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 22:35
To będzie świadczyło o oderwaniu od rzeczywistości. Jaga jest dla mnie faworytem, chyba że wróci Velez w dobrej formie (o co będzie trudno po kontuzji), Głowa i odpali ktoś, kto do tej pory zawodził. Chyba, że masz na myśli okres przed meczem.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2017, 22:40
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Junco z prezes Sarapatą dostali histerii?
A kto to wie pod jakimi nickami kryją się na forum
Odpowiedz cytując
soto
Junior Member

Od: 03.2017

Stary 24.09.2017, 22:45

Atakować puchary z 8 miejsca może być niezwykle trudno, bo już nie ma podziału punktów. A nam sam awans do 8 nic nie da, ani sportowo, ani finansowo. Żeby porządnie stanąć na nogi trzeba co najmniej awansu do grupy ligi europy, a z obecnym trenerem jakoś tego nie widzę.

Skoro Kiko preferuje defensywny styl gry, to mając na uwadze, że defensywa wcale nie została osłabiona przed sezonem i gramy tymi samymi ludźmi od kilkunastu miesięcy, to chyba najwyższa pora na pewne automatyzmy w grze, przynajmniej defensywnej, a tego nie widać, wciąż tracimy głupie bramki.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.09.2017, 23:02
soto napisał(a):Wyświetl post
Atakować puchary z 8 miejsca może być niezwykle trudno, bo już nie ma podziału punktów. A nam sam awans do 8 nic nie da, ani sportowo, ani finansowo. Żeby porządnie stanąć na nogi trzeba co najmniej awansu do grupy ligi europy, a z obecnym trenerem jakoś tego nie widzę.

Skoro Kiko preferuje defensywny styl gry, to mając na uwadze, że defensywa wcale nie została osłabiona przed sezonem i gramy tymi samymi ludźmi od kilkunastu miesięcy, to chyba najwyższa pora na pewne automatyzmy w grze, przynajmniej defensywnej, a tego nie widać, wciąż tracimy głupie bramki.

nie uderzając w ogóle w stronę Kiko to co oznacza stwierdzenie głupie bramki? zawsze śmieszy mnie to stwierdzenie często wypowiadane przez zawodników przegranego zespołu.

które stracone bramki są głupie? jaki jest podział głupie- nie głupie? po czym poznać czy bramka jest głupia?
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 23:12

Nie mamy żadnej szansy na awans do fazy grupowej LE. Nie mielibyśmy jej nawet z Brlekiem i Mąką. I żadnym trenerem pod słońcem. Powiem więcej, bez arcykorzystnego losowania nie ma jej żadna rodzima drużyna, która nie będzie rozstawiona w większości rund. Obecnie jedynym zespołem, który ewentualnie awansuje do fazy grupowej jest Legia, ale tylko w sytuacji, gdy zdobędzie MP. To najłatwiejsza droga. Na rozstawieniu do trzeciej rundy. A po bąckach w 4 miękkie lądowanie w fazie grupowej LE. Dlatego wybacz, ale akurat ten argument nie robi na mnie żadnego wrażenia.

Gra defensywna to nie tylko obrońcy. To cała drużyna i zmiany ogromne nawet w porównaniu do początku sezonu. Brlek, Velez i Głowa dawali nadzieję na solidność. Kiedy ich zabrakło, zaczęły się prawdziwe problemy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.09.2017, 23:55
Jakie puchary?! Jaka faza grupowa?!
Awans do ósemki daje nam spokój o utrzymanie, możliwość gry z najlepszymi i więcej pieniędzy z Canal+. Zyskujemy sportowo i finansowo.
O czym Ty człowieku opowiadasz?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.09.2017, 08:20
Nieporadność drużyny jest więcej niż irytująca. tego nie da się oglądać o czym najlepiej świadczą liczby widzów na meczach u siebie.

Wg mnie powinien dostać czas do końca rundy.
Nie trafiają do mnie dwa koronne argumenty #kikoout takie jak:

- graja Hiszpanie nie wiadomo za co - Gonzalez musi grać, jakkolwiek słaby i nonszalancki nie jest (brak transferów do obrony to największy błąd Junco- mamy 56 ofensywnych pomocników i 6(7) obrońców z czego dwóch nie gra nigdy), Lopez wiadomo, za Velezem wszyscy tęsknią, Llonch tez niezbyt ma zastępstwo ine niż hiszpańskie.
Zostają ofensywni i teraz: czy Boguski który po raz kolejny pokazał piach w PP zasługuje na szansę? Co Brożek zrobił dla drużyny ostatnio? Co Bartosz pokazał w sobotę i w poprzednim meczu kiedy grał od początku? Czy chimeryczny Wojtkowski znikający na długie fragmenty meczu różni się zasadniczo do reszty ofensywnych(do tego dołożył cegiełkę do bramki Korony b w grze def. jest beznadziejny) a może tęsknimy za Zacharą? Kostal dużo pokazał?

Powiedzmy sobie szczerze- zła prasa na temat liczby Hiszpanów powoduje że jako kibice Wisly ulegamy temu ze tylko oni grają. Komentarz w ostatnim meczu był żenujący- dwójka gości którzy nie widzieli jak Boguski z Brożkeim grali 3 dni wcześniej domagała się ich wejścia na boisko.
i to w momencie kiedy zdecydowanie pregrywalismy środek pola i wpuszczenie ich na boisko by nic w tej kwestii nie zmieniło(Imaz tez oczywiście nie zmienił)

Dlatego wg mnie to nie "nepotyzm" Kiko jest problemem tylko jakość zawodników których mamy.
Oczywiście moze być to na Kiko- treningów i przygotowań, ze odebrał piłkarzom ich atut, zajechał, cokolwiek- na ta chwilę jednak tego nie da sie rpzesądzić- równie prawdopodobne jest że starzy są po prostu coraz słabsi a nowi się nie odnaleźli

- nie ma pomysłów, gamy lagę na Carlitosa
Pokażcie mi drużynę na świecie, która mysli ze coś wygra taką taktyką.
w meczu z Korona byliśmy słabsi fizycznie, mniej dynamiczni, mniej biegaliśmy. W takiej sytuacji od C klasy po ekstraklasę wyjście jest zawsze to samo- długie piłki- bo partnerzy za wolno wychodzą, bo są pokryci itd itd.
To nie taktyka to desperacja wynikająca z bardzo złej gry drużyny w środku pola
Oczywiście za takie przygotowanie i nastawienie do walki odpowiada Kiko, ale wiara w to , że drużyna ma grac lagę na Lopeza jest dość zabawna.

Moim zdaniem głównym problemem jest brak lidera w srodku pola. Basha niby się podoba ale unika odpowiedzialności. Llonch nie jest do tego stworzony, Haililović zawodzi, Wojtkowski musi mieć takiego lidera za plecami.
Takim zawodnikiem pewnie miał byc Perez- na razie jest poza grą i druzyną i dopóki się to nie zmieni bedzie ciągle chała.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.09.2017, 08:29
Basha kondycyjnie nie jest jeszcze przygotowany - tak twierdzi Kosowski.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 25.09.2017, 09:43
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
- nie ma pomysłów, gamy lagę na Carlitosa
Pokażcie mi drużynę na świecie, która mysli ze coś wygra taką taktyką.
w meczu z Korona byliśmy słabsi fizycznie, mniej dynamiczni, mniej biegaliśmy. W takiej sytuacji od C klasy po ekstraklasę wyjście jest zawsze to samo- długie piłki- bo partnerzy za wolno wychodzą, bo są pokryci itd itd.
To nie taktyka to desperacja wynikająca z bardzo złej gry drużyny w środku pola
Oczywiście za takie przygotowanie i nastawienie do walki odpowiada Kiko, ale wiara w to , że drużyna ma grac lagę na Lopeza jest dość zabawna.
Pomysły to jedno. Inną kwestią jest ich realizacja. To piłkarze są wykonawcami zaleceń taktycznych i to od ich umiejętności, formy, samopoczucia, pewności siebie zależą wybierane warianty zagrań. Lagi na Carlitosa są raczej objawem bezradności, a nie głównym założeniem taktycznym.

W przerwie jednego ze spotkań Cywaka zapytany o to czy dośrodkowania z boku z 30 metra mają sens, skoro do tych piłek nikt nie dochodzi, odpowiedział coś w ten deseń: "nie mają sensu, lepiej byłoby, gdybym zagrywał z linii końcowej, ale nie jestem w stanie się tam przebić". I tyle. Tyle ewentualnych założeń taktycznych.

Wracając do lag. To takie zagranie na alibi. Jak twoi partnerzy nie pokazują ci się do gry albo nie wiesz jak zagrać, jeb laga do przodu. A nuż dojdzie, a ryzyko dużo mniejsze niż strata przy wyprowadzaniu piłki.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.09.2017, 09:50
to też chciałem napisać, dziękuję za rozwinięcie
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
soto
Junior Member

Stary 25.09.2017, 09:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakie puchary?! Jaka faza grupowa?!
Awans do ósemki daje nam spokój o utrzymanie, możliwość gry z najlepszymi i więcej pieniędzy z Canal+. Zyskujemy sportowo i finansowo.
O czym Ty człowieku opowiadasz?!
Z tym składem 8 to obowiązek i jak mówi zarząd cel nr 1 na ten sezon. Zgoda co do pieniędzy z Canal+ i zysku sportowego w razie awansu do 8, ale nam potrzebny jest nieco większy zatrzyk gotówki, by wyjść na prostą. Za lepszym wynikiem sportowym przyjdą z pewnością lepsze pieniądze.

Wiemy jak trudno będzie dostać się do grupy LE w następnym sezonie, ale sam udział w eliminacjach to w obecnej sytuacji dla nas duże pieniądze: https://en.m.wikipedia.org/wiki/.../#prize_money
Tak było tylko w tym roku, w przyszłym wraz ze zmianami w rozgrywkach, wchodzi też nowa 3 letnia umowa na prawa TV(u nas Polsat), więc stawki pójdą w górę. Za same eliminacje będzie można wyciągnąć minimum bańkę euro. To jest tylko za sam udział, a dzień meczowy itp? Jest się o co bić.

Żeby była jasność, nie jestem za zwolnieniem trenera, ale przydałoby się, aby ktoś mu puścil pare filmów na youtube z przekroju ostatnich 20 lat, chociażby mecze z Barceloną za Smudy i Skorży, czy Saragossą za Lenczyka, żeby poczul klimat i zrozumiał, ze tutaj, w Wiśle, gramy od zawsze ofensywny futbol, a bohaterowie z tamtych meczów są nadal w składzie obecnej Wisły, prawdziwi Wiślacy, którzy nie umieją grać inaczej niż do przodu.
Ostatnio edytowane przez soto : 25.09.2017 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.09.2017, 10:14
Wydaje mi sie ze cel kazdej druzyny procz Legii, Lecha, Jagi to jest pierwsza osemka.
Każdej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 25.09.2017, 10:32
Wiemy jak trudno będzie dostać się do grupy LE w następnym sezonie, ale sam udział w eliminacjach to w obecnej sytuacji dla nas duże pieniądze:
Nie twórzmy mitów. Będzie to zadanie niemożliwe do wykonania.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.09.2017, 10:38
Ramirez dalej jest?Hmm jest,to wracam z powrotem do zajęć....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.09.2017, 10:51
Na szczęście TS pokazał już w przypadku Wdowczyka że ma głowę na karku i umie chłodno analizować. Internet to nie rzeczywistość. Miejscowi krzykacze nic nie mają do powiedzenia, mogą co najwyżej pofantazjować o machaniu chusteczkami.

Myślę że dobrze wiedzą jaka jest sytuacja w drużynie i nie oczekują cudów. Na zewnątrz musi być przekaz o pucharach, ale to jest projekt długofalowy. Przy czym nie jest powiedziane że wszystkie etapy będzie wykonywał Kiko, ale myślę że do końca sezonu zostanie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.09.2017, 10:53
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
nie uderzając w ogóle w stronę Kiko to co oznacza stwierdzenie głupie bramki? zawsze śmieszy mnie to stwierdzenie często wypowiadane przez zawodników przegranego zespołu.

które stracone bramki są głupie? jaki jest podział głupie- nie głupie? po czym poznać czy bramka jest głupia?

hehe dokładnie

to tak samo jak z tym STYLEM który jest piękny a który nie
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.09.2017, 11:05
Z tym składem 8 to obowiązek i jak mówi zarząd cel nr 1 na ten sezon. Zgoda co do pieniędzy z Canal+ i zysku sportowego w razie awansu do 8, ale nam potrzebny jest nieco większy zatrzyk gotówki, by wyjść na prostą.
Przeca ponoć minimum 300 baniek do budżetu już w drodze
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.09.2017, 11:07
Żeby była jasność, nie jestem za zwolnieniem trenera, ale przydałoby się, aby ktoś mu puścil pare filmów na youtube z przekroju ostatnich 20 lat, chociażby mecze z Barceloną za Smudy i Skorży, czy Saragossą za Lenczyka, żeby poczul klimat i zrozumiał, ze tutaj, w Wiśle, gramy od zawsze ofensywny futbol, a bohaterowie z tamtych meczów są nadal w składzie obecnej Wisły, prawdziwi Wiślacy, którzy nie umieją grać inaczej niż do przodu.
Żyjesz odległą przeszłością. Bohaterowie tamtych meczy w większości zakończyli kariery, dla Brożka, Głowackiego i Boguskiego to pewnie ostatni sezon. Nasi obecni piłkarze puchary znają tylko z telewizji, przyszli za darmo i nikt po nich nie płakał. Puszczanie filmów niczego nie zmieni, materiał ludzki mamy jaki mamy, cudów nie należy oczekiwać. Z czasem może to coraz lepiej wyglądać, ale tylko tyle.

Faza grupowa to utopia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.09.2017, 11:17
Puszczanie im filmików z meczów, do których poziomu nigdy nawet nie zapukają, może dać podobny efekt jak krzyki Kiko w przerwie dogrywki tłumaczone przez asystenta - fajnie, coś się dzieje, ale w sumie to o ch** chodzi. Oni po prostu nie mają jaj.
Oglądam kolejny raz skróty z ostatnich meczów, patrzę na te bramki i o ile jestem pewien, że z Ramireza taki trener jak z Boguskiego napastnik, to już nie będę na niego narzekał. Oprócz tego, że sam jest słaby, w ogromnej większości ma do dyspozycji bardzo słabych zawodników. Od poziomu Brleka czy nawet Judasza dzielą ich co najmniej kilometry. Możliwe, że lepszy trener potrafiłby skleić z takiego badziewia zespół, który wiedziałby przynajmniej co na tym boisku robić i za co jest odpowiedzialny. Niestety na ten moment zawodnicy nie wiedzą co grać, trener myśli, że przeciwnik ma lepsze morale bo 5000 osób coś krzyczy a my tu mamy ból dupy bo tak naprawdę gówno możemy. Amen.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.09.2017, 11:20
Weź pod uwagę, że trener często nie może publicznie powiedzieć co myśli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.09.2017, 11:39
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
hehe dokładnie

to tak samo jak z tym STYLEM który jest piękny a który nie
no to że nasz jest chujowy chyba wszyscy widzą.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 25.09.2017, 11:44
Dokładnie. Kiko by powiedział na konfie że prosi o pół ofensywnego pomocnika, to by go dopiero zjechali w internetach. (styl Dariusz W)

W sobotę zagramy u siebie, może doping trochę ich rozrusza. Wysoka porażka z Jagą może spowodować że w przerwie reprezentacyjnej będzie gorąco. Mam nadzieję że Kiko to jakoś ogarnie i za 3 tygodnie będziemy widzieli jakąkolwiek poprawę w grze i formie zawodników.
Odpowiedz cytując
soto
Junior Member

Stary 25.09.2017, 12:05
Dobrze by było wygrać teraz z Jagą nawet po karnym w ostatniej minucie i grze gorszej od tej z Koroną, stylu i tak szybko nie poprawimy. Jaga podbudowana zwycięstwem z elką może popaść w samozachwyt i nas nieco zlekceważyć. W obecnej sytuacji ważne, żeby jak najwięcej punktować i trzeba wierzyć, że z czasem (po przerwie na repre) gra będzie wyglądać nieco lepiej. Ale na Boga grajmy po ziemi i do przodu!
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 25.09.2017, 12:21
. Ale na Boga grajmy po ziemi i do przodu!
i tu moim zdaniem tkwi cały problem...tyle i aż tyle....od nogi do nogi a nie kopnij biegnij...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 25.09.2017, 13:03
Dobrze by było wygrać teraz z Jagą nawet po karnym w ostatniej minucie i grze gorszej od tej z Koroną, stylu i tak szybko nie poprawimy. Jaga podbudowana zwycięstwem z elką może popaść w samozachwyt i nas nieco zlekceważyć. W obecnej sytuacji ważne, żeby jak najwięcej punktować i trzeba wierzyć, że z czasem (po przerwie na repre) gra będzie wyglądać nieco lepiej. Ale na Boga grajmy po ziemi i do przodu!
Widzę małą nadzieję. Oczywiście ktoś z naszych piłkarzy może się w następnym meczu przebudzić, to piłka nożna. Jeśli Jaga rozegra to mądrze, dostaniemy między oczy. Nie muszą nas nawet zdominować, jak Korona. Wystarczy, że pozwolą nam grać i poczekają na nasze błędy.

Ale na Boga grajmy po ziemi i do przodu!
Sporo tak gramy, tylko, że większość to podania niecelne. A to już efekt albo braku formy, czucia piłki, albo braku umiejętności. Oczywiście słabego zrozumienia z partnerami też.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 25.09.2017 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów