The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2017, 18:50
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Może trzeba wszystkim tym, co chcą wywalić Kiko Ramireza zaproponować Ice Bucket Challenge. Jak nie pomoże to powtórzyć.
Jestem za!!!

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 24.09.2017, 18:58
@czaro wszyscy chcą poprawy zarówno 1 jak i 2 opcja. Pytanie tylko czy pośpiech jest teraz wskazany? Moim zdaniem Kiko powinien zostać przynajmniej do końca rundy i wtedy przeanalizować wszystkie za i przeciw.
@ wiesniak842 powiadają że tylko krowa zdania nie zmienia. A tak poważnie to Kiko to noe jest najlepszy trener na świecie ale klubowi potrzebna jest STABILIZACJA !!!
Powód: Taki
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 24.09.2017 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.09.2017, 19:02
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ale jednocześnie woli poprawy, prawda? Bo docelowo, za trzy, pięć, siedem lat chcielibyśmy być znów topowi, prawda? I np. długofalowy projekt z ogarniętym trenerem; cierpliwe budowanie struktur i zaplecza; opracowanie strategii finansowej etc. mogłyby temu posłużyć.

Ja mam wrażenie, że jebiąc oszołomów zapominacie, że rzeczowa krytyka czy nawet sceptyczne obserwacje pisane są z pozycji cierpliwego udoskonalania tego, co jest, a nie burzenia w stylu Cupiała i chyba wielu osobom tutaj o to chodzi.
Caly czas mam wrazenie,ze po pierwsze wiekszosc z dyskutantow tutaj obala teorie,ktore nigdzie indziej nie zaistnialy,poza ich wlasnym wyobrazeniem. Nawet Ty,z perspektywy jak mniemam centrowej,piszesz o rzeczowej krytyce Ramireza,a ja ciagle czytam o zwolnieniu tego trenera. To ma byc rzeczowosc ? Sory,ale dla mnie wiekszosc tzw. krytykow,to goscie,ktorzy sa calkowita ekstrema. Nie sa przygotowani do zadnej merytorycznej dyskusji,nie maja pojecia o podstawowych faktach,jak pisal Kurz,zadnego punktu odniesienia czy to przy krytyce druzyny,Ramireza,stylu,polityki klubu itd.,itp. Za to zadza krwi Hiszpana jakby to byl nie pracownik klubu,nomen omen niedawno noszony na rekach,tylko podrzutek-dywersant,a co poniektorzy juz dopisali odpowiednie teorie spiskowe.
Kiedy pisalem o pozytywnej ocenie pracy trenera,to nie wystawialem mu 6-ki. Natomiast totalnie szalone wydaje mi sie twierdzenie,ze ktos cos chce udoskonalic poprzez zwalnianie trenera lub liczenie na to,ze za niewielkie pieniadze mozna bylo sprowadzic trenerska gwiazde nawet na poziom naszej ligi. Nie wydaje Ci sie to zupelnie niedorzeczne ? Pisalem juz o tym,kiedy jeden z kolegow na forum pisal o jakims rzekomym balwochwalczym kulcie Kiko. Napisalem wowczas,ze fanatycy w wierze to Ci,ktorzy mysleli,ze Kiko to cudotworca. Ja chce,zeby spokojnie pracowal,bo jego pierwszy,dluzszy niz obecnie okres pracy nie pokazal,ze jest gorszy od polskich trenerow.
Co do rzeczowej krytyki - to ja tych rzeczowych krytykow zapytam o styl,ktory jest najbardziej u Ramireza krytykowany... Ktora druzyna w polskiej lidze obecnie ma jakikolwiek styl ? Jak rozumiem,styl,to u nich glownie budowanie ataku pozycyjnego - ktora druzyna w Polsce obecnie to umie ? Ktora ma jakis styl,poza walka i wybieganiem ?
Spiesze takze poinformowac P.T. Krytykantow- Legia po 10 kolejkach,z Jedrzejczykiem "800-tys. euro na kontrakcie" (swoja droga jak zwykle polska mysl futbolowa dala najwiekszy kontrakt...defensywnemu graczowi,ale Bogus i Michal byli sspoko luz...) ma tyle samo punktow co Wisla,a bramek Wisla ma o..1 wiecej.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.09.2017, 19:02
wyar napisał(a):Wyświetl post
Nawet Ty,z perspektywy jak mniemam centrowej,piszesz o rzeczowej krytyce Ramireza,a ja ciagle czytam o zwolnieniu tego trenera. To ma byc rzeczowosc ? Sory,ale dla mnie wiekszosc tzw. krytykow,to goscie,ktorzy sa calkowita ekstrema. Nie sa przygotowani do zadnej merytorycznej dyskusji,nie maja pojecia o podstawowych faktach,jak pisal Kurz,zadnego punktu odniesienia czy to przy krytyce druzyny,Ramireza,stylu,polityki klubu itd.,itp.
No tak, większość to ekstrema.

Ja nie miałem na myśli tego, że taka rzeczowa krytyka jest powszechna, ani że nawet się w pełni pojawiła (powiedzmy, że kilka osób miało takie intencje). Ale dążenie do niej nie jest chyba niczym zdrożnym.

Generalnie dużo wygodniej czytałoby się forum, gdyby komentarze krzykaczy były pisane na stronie wislakrakow.com pod newsami, a tutaj można byłoby dyskutować.

PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
@czaro wszyscy chcą poprawy zarówno 1 jak i 2 opcja. Pytanie tylko czy pośpiech jest teraz wskazany? Moim zdaniem Kiko powinien zostać przynajmniej do końca rundy i wtedy przeanalizować wszystkie za i przeciw.
No tak tak.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.09.2017 o godz. 19:07.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.09.2017, 19:22
Gramy najbrzydszy futbol w lidze ze wszystkich 16tu drużyn.

Punkty są, ale głównie za sprawą SAMEGO Carlitosa jest ich 16 a nie z 8. Nie ma to nic wspólnego z tym jak gramy, bo nie zasłużyliśmy na taką ilość punktów.

Jeżeli to nie jest podstawą do krytyki do trenera to sam nie wiem co jest.

I owszem, niech potrenuje do końca rundy (lub w razie blamażu z Jagą do przerwy na reprezentacje) a w międzyczasie niech Junco poszuka sensownego zastępcy. A jeśli nie, to niech trenuje Sobolewski. Trudno. Nie miałbym nic przeciwko.

Wolfy:
Jeżeli gralibyśmy jak drużyna środka tabeli czyli ŚREDNIO, to bym nie udzielał się w tym wątku. My gramy jak potencjalny spadkowicz. A, że punktowo jest jak na razie OK? No cóż, więcej w tym farta niż rozumu. Dużo bardziej mi się podobały Wisły Moskala, Smudy, darka w., nawet Wisła Kulawika czy Sobola wizualnie tak nie wkurzała jak Wisła Kiko. Gra Wisły Kiko jest do bani. Skoro i tak jesteśmy drużyną środka tabeli, to niech przyjdzie jakiś trener przy którym czasem można będzie się trochę pocieszyć z dobrej gry, bo pana co stawia autobus i liczy na farta z przodu mam serdecznie dość.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.09.2017 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 24.09.2017, 19:23
czaro napisał(a):Wyświetl post
No tak, większość to ekstrema.

Ja nie miałem na myśli tego, że taka rzeczowa krytyka jest powszechna, ani że nawet się w pełni pojawiła (powiedzmy, że kilka osób miało takie intencje). Ale dążenie do niej nie jest chyba niczym zdrożnym.

Generalnie dużo wygodniej czytałoby się forum, gdyby komentarze krzykaczy były pisane na stronie wislakrakow.com pod newsami, a tutaj można byłoby dyskutować.

No tak tak.
Nie,masz racje,ale tak u Ciebie,jak i u kilku z apologetow Hiszpana (w tym u mnie) takze pojawily sie elementy krytyki,glownie za defensywe. Ale jak nie bedzie poprawy za powiedzmy 2 miesiace,to siadziemy i podyskutujemy. Jak swietnie rozumiesz,nie mamy graczy z poziomu nawet sredniego europejskiego,aby wymagac od nich natychmiastowej poprawy,tak jak i nasz trener - co za niespodzianka dla niektorych - wciaz uczy sie futbolu na tym poziomie,a nie trzeba chyba dodawac,ze jego opcja wowczas pojawila sie glownie z powodow finansowych. Uznano jednak,ze potrafi przeskoczyc dotychczasowy poziom. I powtarzam,do niedawna oceny byly entuzjastyczne (nieco przesadzone) - a w ciagu kilku tygodni futbolowi esteci zaczeli sie domagac jego glowy (mega przesadzone).
To,co naprawde mnie martwi (i przepraszam z gory wszystkich za czasem nieco zbyt agresywny ton moich postow),to sposob w jaki dyskutujemy. Zamiast FAKTOW - ciagle wymysly,ktore co jak co,ale irytuja mnie najbardziej. Bo najtrudniej jest dyskutowac z opinia - jak ktos ma odczucie,ze jestem glupi,to zywy Bog mu tego nie przetlumacze,ze jest inaczej,mimo 2 fakultetow,3 nobli i tytulu Medrca Swiata. Wiec apel do krytykow - piszcie opinie,ale jak chcecie byc traktowani powaznie,to przynajmniej siadzcie 2-3 godziny i poszukajcie jakichkolwiek danych.
Ja dzisiaj spedzilem najgorszy weekend ogladajac 2(!) mecze polskiej Ekstraklasy,i nie widze powodu,aby uwazac,ze Wisla z czasem nie poprawi swojej gry. A stylu nie ma zadna z druzyn.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.09.2017, 19:32
Dla mnie Kiko powinen zostac. Naprawic burdel.

Wole Ramireza niz powrot tych ktorzy juz byli czyli Moskala, Smudy, Skorzy, Wdowczyka czy Kulawika, ablo Probierza.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.09.2017, 19:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Punkty są, ale głównie za sprawą SAMEGO Carlitosa jest ich 16 a nie z 8. Nie ma to nic wspólnego z tym jak gramy, bo nie zasłużyliśmy na taką ilość punktów.

I owszem, niech potrenuje do końca rundy (lub w razie blamażu z Jagą do przerwy na reprezentacje) a w międzyczasie niech Junco poszuka sensownego zastępcy. A jeśli nie, to niech trenuje Sobolewski. Trudno. Nie miałbym nic przeciwko.

Wolfy:
Jeżeli gralibyśmy jak drużyna środka tabeli czyli ŚREDNIO, to bym nie udzielał się w tym wątku. My gramy jak potencjalny spadkowicz. A, że punktowo jest jak na razie OK? No cóż, więcej w tym farta niż rozumu. Dużo bardziej mi się podobały Wisły Moskala, Smudy, darka w., nawet Wisła Kulawika czy Sobola wizualnie tak nie wkurzała jak Wisła Kiko. Gra Wisły Kiko jest do bani. Skoro i tak jesteśmy drużyną środka tabeli, to niech przyjdzie jakiś trener przy którym czasem można będzie się trochę pocieszyć z dobrej gry, bo pana co stawia autobus i liczy na farta z przodu mam serdecznie dość.
Lepiej bym tego nie ujął. Dokładnie o to chodzi. To jest właściwe podejście, a nie ciągłe pier...enie w stylu "nie gramy o mistrza, ogarnij się", "czasy Cupiała sie skończyły". Krew mnie zalewa jak to widzę. Każdy wie, że się skończyły i gramy w środku tabeli, ale skoro tak, to pokażmy chociaż futbol warty tego środka. A nie laga rodem z 4 ligi.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2017, 19:42
Osobom domagającym się zwolnienia Kiko z uwagi na styl i jakość gry, proponuję spojrzeć np. na jakość gry całej ligi, na czele z jej aktualnym mistrzem, którego nazwy nie będę wymieniał - jakąż to jakość pokazywał np. z Jagiellonią? Piszę o tym, bo czas sobie uświadomić w jakiej lidze gra Wisła i w jakich realiach funkcjonuje.

Otóż mam dla niektórych złą wiadomość - gra Wisły nigdy nie będzie wolna od takich meczów jak ostatnio, podobnie jak dowolnego innego zespołu naszej ekstraklasy. Nie jest możliwe prowadzenie w polskich warunkach polityki sportowej, w której nie będzie kryzysów, problemów z jakością gry i zawodników, ze 100% skutecznością transferów, gdzie wszystko zawsze się udaje.

Więc albo nauczymy się z tym żyć i sobie radzić, wykazując spokój i cierpliwość, albo co chwilę znów będziemy musieli robić chore rewolucje i zaczynać od nowa często z jeszcze gorszym skutkiem, dochodząc w końcu do podobnej sytuacji i kolejnej rewolucji.

Kiko robi błędy. Ale już pokazał, że umie radzić sobie w obliczu problemów. Junco zaś pokazał, że umie ściągać świetnych zawodników prawie za darmo (Carlitos)
Nie warto w tym momencie zamieniać ich na kogoś, kto już pokazał, że tego nie umie (np. Moskal, Sobolewski czy inny przykładowy Bednarz).
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.09.2017 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.09.2017, 19:44
Gramy tak jakby nikt nic nie wiedzial,i w sumie pytanie kto za to odpowiada.
Po wygranych derbach bylo duzo wpisów jak to druzyna jest zmobilizowana ,jaka jest cudowna atmosfera ,trener asysent Kiko nawet z radości płakał.Co wiec sie stało przez miesiac ze dzis nie ma z tego nic,a druzyna jest bez jaj?

tego nie kapuje,czemu nagle wszytsko tak sie zmienilo,przeciez Kiko mial grac i stawiac na obronę,i Wisła na poczatku jak przyszedl fajnie broniła....tymczasem teraz tracimy mnóstwo goli,jest chaos,gramy bez taktyki.
pozatym z tych wzmocnien to tylko Carlitos i Velez to pilkarze dobrzy,reszte Hiszpanów mozna spokojnie spakowac i wysłac DHL do Espanii/,ja nie widze w nich ludzi z ktorymi mzona wiazązac jakies wieksze nadzieje ,ot zapchaj dziury na 20 minut ,jak ten Jezus,ze Manuel czy Perez.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.09.2017 o godz. 19:47.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2017, 19:54
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Gramy tak jakby nikt nic nie wiedzial,i w sumie pytanie kto za to odpowiada.
Po wygranych derbach bylo duzo wpisów jak to druzyna jest zmobilizowana ,jaka jest cudowna atmosfera ,trener asysent Kiko nawet z radości płakał.Co wiec sie stało przez miesiac ze dzis nie ma z tego nic,a druzyna jest bez jaj?

tego nie kapuje,czemu nagle wszytsko tak sie zmienilo,przeciez Kiko mial grac i stawiac na obronę,tymczasem tracimy mnóstwo goli.
pozatym z tych wzmocnien to tylko Carlitos i Velez to pilkarze dobrzy,reszte Hiszpanów mozna spokojnie spakowac i wysłac DHL do Espanii/,ja nie widze w nich ludzi z ktorymi mzona wiazązac jakies wieksze nadzieje ,ot zapchaj dziury na 20 minut ,jak ten Jezus,ze Manuel czy Perez.
Wypowiedzi np. Małeckiego zdają się dobrze pokazywać, co się stało.

"Stara gwardia" poczuła się mocno zagrożona o swoją pozycję, przyszłość i pogory.

Czy np. Brożek, Boguski, Cywka czy Małecki rzeczywiście wnoszą teraz więcej jakości i pozytywów do gry niż obcokrajowcy? Odpowiedzmy sobie i na to pytanie.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.09.2017, 19:54
Wojtas, zobacz kiedy odszedł Brlek oraz posypał się Velez i połącz fakty.

Moim zdaniem jest znacznie więcej dobrych piłkarzy wśród nowych transferów i myślę, że za jakiś czas się o tym przekonamy (na pierwszy rzut oka np. Basha zapowiada się bardzo dobrze). Jeśli jednak zamiast cierpliwości i pokory wygra atmosfera masowej mentalnej sraczki to... gówno z tego będzie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.09.2017, 19:55
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Wolfy:
Stary dokonaj w końcu jakiejś głębszej analizy, a nie ciągle Kiko, Kiko, Kiko. Możliwości niesatysfakcjonującej gry może być wiele. Trener jest tylko jedną z opcji. Oczywiście jej nie wykluczam, ale widzę inny problem. Nazywa się błędne decyzje transferowe. Błędne oczywiście na teraz, bo może niektórzy z nich nie są jeszcze w formie. Tego dowiemy się w przyszłości.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2017, 20:06
Dla mnie wszystko zaczyna się i kończy na grze obronnej u Kiko. Gra w obronie miała być jego wizytówką. Jednak rzeczywistość jest trochę inna w tym sezonie. Dla mnie jeśli trener nie poprawi gry z tyłu, nie poprawi obronę przed stałymi fragmentami itd to nie ma sensu go trzymać. Żadna to jakość dodana z takim trenerem jak tracimy tyle bramek.

Przód paradoksalnie (poza stałymi fragmentami w ofensywie) nie jest najgorszy. Wszystko nam niszczy zła gra z tyłu. Łatwiej bowiem zagrać na 0 z tyłu, ewentualnie max 1 bramkę stracić, niż strzelić 2 i więcej goli.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 24.09.2017 o godz. 20:13.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 24.09.2017, 20:14
Jak czytam ze mamy spojrzec w jakiej lidze gramy, jak graja przeciwnicy, jak gra mistrz Polski to mi sie ....a smiac chce ale przez lzy.
Jak kupujesz auto to patrzysz na to jakim jezdzi sasiad? Dokonujesz tak samo .....gowego wyboru czy wybierasz mozliwie najlepiej? Albo w pracy robisz tak samo chujowo jak kolega czy jednak zalezy Ci na rozwoju i wykonujesz swoje obowiazki jak nalezy?

Wlasnie przez takie chujowe podejscie rownania do marnosci ta liga jest jaka jest. I zawsze tak bedzie dopoki bedziecie kierowac sie mentalnosc marnosci i na to godzic.

Teraz sie godzicie.

Do tego przyglupa, ktory ze mna polemizuje.

Napisalem post wczesniej:
- nie ma gry obronnej cala druzyna
- nie ma gry obronnej w stalych fragmentach gry
- nie ma pomyslu na rozegranie stalych fragmentow gry
- nie ma pomyslu na budowanie akcji

To sa konkretne argumenty, konkretna krytyka.
Wyprowadz mnie przyglupie z bledu jesli sie myle.
A jesli sie nie myle lub nie potrafisz tych argumentow obalic to stul pysk i do lozka bo rano trzeba wstac do gimnazjum.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.09.2017, 20:17
Po 5 kolejkach - 12 pkt i lider
Po 10 kolejkach - 16 pkt i 7 miejsce

Strach pomyśleć co będzie po na półmetku, widząc jaką mamy tendencję. Brlek jakoś spinał do kupy nasze formacje, teraz już nikt nie ogarnia jaką ma rolę w zespole. Niestety zbliża się najcięższa "piątka" meczów a pozytywów brak.
Niestety jak dla mnie Kiko nawet Brleka nie potrafił ustawić tak jak trzeba. Pozbył się Stilicia, to teraz niech sobie radzi grajkami, których naściągali razem z Junco. Kilku z nich nie da się ukryć wygląda ciekawie na papierze, ale dlaczego grają bez przygotowania to już tajemnica poliszynela. Sorry, ale liga to nie miejsce na robienie formy. Chyba że takie zapisy sobie wywalczyli w kontrakcie. Bo już mnie tu nic nie zdziwi.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2017, 20:32
teo napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam ze mamy spojrzec w jakiej lidze gramy, jak graja przeciwnicy, jak gra mistrz Polski to mi sie ....a smiac chce ale przez lzy. ....
Ale czytałeś w Weszło, że sufit spadł ci na głowę? Linkowałem na stronie 68.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 24.09.2017, 20:49
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ale czytałeś w Weszło, że sufit spadł ci na głowę? Linkowałem na stronie 68.
Oglednie powiedziane. Koles przypominaja mi Misia i "a ja ogolic sie nie pozwole ! Nosze zarost od przed wojny !"

https://www.youtube.com/watch?v=glwjjx7-7BE

Zreszta nie tylko on...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2017, 20:49
Wielu tutaj zdaje się wierzyć bardziej w Kiko niż Junco.
Przypomnijmy.
Kiko podpisał w styczniu 2017 kontrakt na pół roku.
w maju przedłużył kontrakt o rok do czerwca 2018

Jak na projekt długofalowy zaufanie zdaje się być mniejsze, niż Wam się wydaje. To już nawet Halilovic, Kolar, Banyluk czy Kostal zostali obdarzeni większym zaufaniem od zarządu dostając dłuższy kontrakt.

Drużyna po 5 kolejkach plasowała się w czołówce ligi (była nawet liderem). Po czym straciła Brleka i co zrobił Junco? Zatrudnił 4 zawodników!
Czy to oznacza, że naszym celem jest 8? Drużyny które mają taki cel nie inwestują w 26 zawodników na profesjonalnych kontraktach. Nie opowiadajcie takich bajek.
Celem Kiko musi być wyższe miejsce niż to uzyskane w poprzednim sezonie. Puchary nie są bajkami tylko czymś o czym marzy cały klub i kibice, choć wielu o tym głośno nie mówi. Rozumiem, nie chcecie pompować balonika i nakładać dodatkowej presji na zespół. W dodatku takie same plany jak my ma pewnie i 10 zespołów w lidze.
Uważam, że zarząd zrobił wszystko aby zapewnić idealne warunki pracy Ramirezowi. Na odejście Brleka i Mączyńskiego też go odpowiednio przygotowywał. Tylko od niego zależało ( i dalej zależy) jak drużyna będzie funkcjonować.
Na dzień dzisiejszy wyniki w lidze bronią Ramireza, styl nie, ale to nie on będzie podlegał głównemu rozliczeniu. Jednak Ramirez nie jest obdarzony bezgranicznym zaufaniem (co pokazuje rodzaj kontraktu), więc w przypadku drastycznego spadku pozycji w lidze zmiana może nastąpić, ale wg mnie nie wcześniej niż w zimie.

A że nasz styl gry, podaje pod wątpliwość punktowanie w kolejnych meczach... stąd i cała ta dyskusja
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 24.09.2017, 20:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przypomnijmy.

Jak na projekt długofalowy zaufanie zdaje się być mniejsze, niż Wam się wydaje. To już nawet Halilovic, Kolar, Banyluk czy Kostal zostali obdarzeni większym zaufaniem od zarządu dostając dłuższy kontrakt.

Drużyna po 5 kolejkach plasowała się w czołówce ligi (była nawet liderem). Po czym straciła Brleka i co zrobił Junco? Zatrudnił 4 zawodników!
Czy to oznacza, że naszym celem jest 8? Drużyny które mają taki cel nie inwestują w 26 zawodników na profesjonalnych kontraktach. Nie opowiadajcie takich bajek.
Celem Kiko musi być wyższe miejsce niż to uzyskane w poprzednim sezonie. Puchary nie są bajkami tylko czymś o czym marzy cały klub i kibice, choć wielu o tym głośno nie mówi. Rozumiem, nie chcecie pompować balonika i nakładać dodatkowej presji na zespół. W dodatku takie same plany jak my ma pewnie i 10 zespołów w lidze.
Uważam, że zarząd zrobił wszystko aby zapewnić idealne warunki pracy Ramirezowi. Na odejście Brleka i Mączyńskiego też go odpowiednio przygotowywał. Tylko od niego zależało ( i dalej zależy) jak drużyna będzie funkcjonować.
Na dzień dzisiejszy wyniki w lidze bronią Ramireza, styl nie, ale to nie on będzie podlegał głównemu rozliczeniu. Jednak Ramirez nie jest obdarzony bezgranicznym zaufaniem (co pokazuje rodzaj kontraktu), więc w przypadku drastycznego spadku pozycji w lidze zmiana może nastąpić, ale wg mnie nie wcześniej niż w zimie.

A że nasz styl gry, podaje pod wątpliwość punktowanie w kolejnych meczach... stąd i cała ta dyskusja
Czyli nie chodzi o jakosc,a o ilosc zawodnikow ? Poza tym kto napisal,ze Ramirez ma dlugoletni kontrakt i 1906% poparcia w zarzadzie ? Czy ktokolwiek powiedzial kiedykolwiek,ze zamiast zatrudnienia trenera za niewielkie pieniadze,i liczeniem,ze ten potwierdzi dobra opinie o sobie i bedzie potrafil dokonac jakosciowego skoku w swojej pracy,my zatrudnilismy kozaka z La liga,ktory dostal pilkarzy JAKICH chcial i przebudowa bedzie trwala krotko a zaraz bedziemy bic sie z Warszawka czy Poznaniem o Majstra ?
I czy za czyjes marzenia powinnismy rozliczac trenera ?
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.09.2017, 20:57
Trochę Hiszpanowi brakuje jaj i owszem testuje, ale sprawdzone schematy. Skoro w obronie dziury na skrzydłach czemu nie dać szansy Bartkowskiemu czy Pietrzakowi? Skoro Arsenic z Gonzalezem niepewni, czemu nie zagra Glowacki w parze z Sadlokiem? Skoro Brożek w ataku nieskuteczny, czemu się nie cofnie i nie rzuci od czasu do czasu piłki jak należy skoro nieraz pokazał że potrfi to zrobić?
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 24.09.2017, 20:59
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Trochę Hiszpanowi brakuje jaj i owszem testuje, ale sprawdzone schematy. Skoro w obronie dziury na skrzydłach czemu nie dać szansy Bartkowskiemu czy Pietrzakowi? Skoro Arsenic z Gonzalezem niepewni, czemu nie zagra Glowacki w parze z Sadlokiem? Skoro Brożek w ataku nieskuteczny, czemu się nie cofnie i nie rzuci od czasu do czasu piłki jak należy skoro nieraz pokazał że potrfi to zrobić?
O,i takie pytania to ja szanuje - konkret,a nie "analizy mistrza Teo"
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.09.2017, 21:07
O,i takie pytania to ja szanuje - konkret,a nie "analizy mistrza Teo"
Podobnie z bramkarzem... skoro Buchalik ręcznik, Cuesta bohater hiszpańskiego Czernichowa, dlaczego nie dać szans Chorążce? Patrzyłem na grę Ślaska i poczynania Wrąbla po cudach jakie wyczyniał na mistrzostwach U21 i oczy przecieram. Jagiellonia potrafi postawić na młodego bramkarza, Loska z Górnika też doświadczeniem nie grzeszy, nawet Probierz miał jaja wsadzajac między słupki młokosa! Może Załuska nie był Buffonem, niemniej jednak póki Gonzalez nie grał mu piłek na zapalenie płuc byłem mega pewny jego interwencji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2017, 21:11
Czyli nie chodzi o jakosc,a o ilosc zawodnikow ? Poza tym kto napisal,ze Ramirez ma dlugoletni kontrakt i 1906% poparcia w zarzadzie ? Czy ktokolwiek powiedzial kiedykolwiek,ze zamiast zatrudnienia trenera za niewielkie pieniadze,i liczeniem,ze ten potwierdzi dobra opinie o sobie i bedzie potrafil dokonac jakosciowego skoku w swojej pracy,my zatrudnilismy kozaka z La liga,ktory dostal pilkarzy JAKICH chcial i przebudowa bedzie trwala krotko a zaraz bedziemy bic sie z Warszawka czy Poznaniem o Majstra ?
I czy za czyjes marzenia powinnismy rozliczac trenera ?
Sprecyzuj dokładnie o co chcesz zapytać, bo z tego chaosu który napisałeś niewiele sensownego można wyłowić.

Rozliczać trenera trzeba z celów postawionych przez Zarząd i dział sportowy. Oficjalnie ich nie znamy, ale po wypowiedziach vice prezesa niech każdy wyciągnie sobie swoje wnioski.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 24.09.2017, 21:21
Sprecyzuj dokładnie o co chcesz zapytać, bo z tego chaosu który napisałeś niewiele sensownego można wyłowić.

Rozliczać trenera trzeba z celów postawionych przez Zarząd i dział sportowy. Oficjalnie ich nie znamy, ale po wypowiedziach vice prezesa niech każdy wyciągnie sobie swoje wnioski.
To pytania retoryczne,akurat od Ciebie odpowiedzi nie oczekuje,bo i nie byloby tam nic interesujacego,cytat sluzy tylko do uwypuklenia absurdalnego toku myslenia.
Mam nadzieje,ze tym razem Cie nie zawiodlem,bo spac w nocy nie bede mogl !
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 21:30
Ponieważ trener, który ma codziennie do czynienia ze swoimi piłkarzami wie o nich więcej niż jakikolwiek kibic i pewnych rzeczy nie musi sprawdzać. Kiko wie już do czego nadaje się Pietrzak i Bartkowski. Wie, że jedyną opcją na lewej obronie jest Sadlok, Wie, że cofnięty Brożek nic nie wniesie. Zresztą Brożek na jakiejkolwiek pozycji niewiele da, bo jest cieniem samego siebie nawet sprzed 2 lat. Wiek i ciągłe kontuzje dają się we znaki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.09.2017, 21:33
Przypomnijmy.

Dokonujesz wielu skoków myślowych. Wielu zawodników, ale niewielu gotowych do gry od zaraz. Ilość wynika raczej z konieczności zastąpienia nie tylko zawodników z pierwszego składu, ale i ławki oraz świadomości, że wielu z nich się zwyczajnie nie sprawdzi. Bierzemy tylko piłkarzy z kartą na ręcę grających za miskę ryżu. Tylko człowiek niespełna rozumu założy że wszyscy wypalą.
IMHO celem postawionym Kiko jest pierwsza ósemka. Trzeba umieć odróżnić co jest prawdą a co gadką pod publiczkę.
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie wszystko zaczyna się i kończy na grze obronnej u Kiko. Gra w obronie miała być jego wizytówką. Jednak rzeczywistość jest trochę inna w tym sezonie. Dla mnie jeśli trener nie poprawi gry z tyłu, nie poprawi obronę przed stałymi fragmentami itd to nie ma sensu go trzymać. Żadna to jakość dodana z takim trenerem jak tracimy tyle bramek.

Przód paradoksalnie (poza stałymi fragmentami w ofensywie) nie jest najgorszy. Wszystko nam niszczy zła gra z tyłu. Łatwiej bowiem zagrać na 0 z tyłu, ewentualnie max 1 bramkę stracić, niż strzelić 2 i więcej goli.
Pełna zgoda. Przegrywamy z powodu błędów w obronie, nie braku "stylu" i mało widowiskowej ofensywie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2017 o godz. 21:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 21:35

Wiceprezes powinien mieć trochę bardziej pogłębione procesy myślowe, niż przeciętny kibic. Rozumiem, że jest samozachwyt, bo kupiliśmy 13 kilo ziemniaków, ale tak się składa, że to miały być 4 pomidory.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.09.2017, 21:48
Powiem inaczej.

Nie podobała mi się Wisła Kiko jak jej żarło. Nie podobał mi się sposób gry; jej styl. Ale - ok - tworzyliśmy sporo sytuacji z przodu to można było przymknąć oko na dzidy. Punkty też były dobre, weszliśmy do grupy mistrzowskiej z przytupem. Nie można było powiedzieć, że gramy ładnie, ale przynajmniej było skutecznie. W wielu meczach mieszaliśmy style, raz graliśmy szybko dzidą, czasem trochę bardziej poszanowaliśmy piłkę. Mimo skupienia się na kontrach i częstego oddawania piłki przeciwnikowi (niech się martwi) były przerywniki przejmowania inicjatywy (ciekaw jestem czy z przyzwyczajenia starej gwardii czy z zaleceń trenera?) i dało się to oglądać - było bardzo fajnie. Punktowo super, to się przymykało oczy na hokejowy futbol.

Potem przyszła grupa mistrzowska i zaczęliśmy w każdym meczu nie tylko oddawać lekko pole i próbować kontrować, ale wręcz co mecz parkowaliśmy autobus w polu karnym. Punktów nie było, gra była beznadziejna. Chociaż częściowo zrzuciłem winę na to, że gdy zaprzepaściliśmy szansę na puchary to się towarzystwo za bardzo 'wyluzowało'.

Teraz zaczął się sezon i tylko pierwszy mecz był niezły. Każdy kolejny to była słaba gra, nie można powiedzieć, że w którymkolwiek meczu zagraliśmy dobrze. Parę razy przeciętnie; w większości oczy bolały od patrzenia. Punkty są niezłe (1,6 na mecz), ale też nie powalające. Za to jakość gry to jest jakiś pieprzony kryminał. Jeżeli Kiko to sklei to w najlepszym wypadku będziemy grać jak w końcówce rundy rewanżowej. Skutecznie i chaotycznie. Brzydko. Skupiając się na obronie ale sukcesywnie zbierając punkty.

Moim zdaniem gra niewarta świeczki. Jeśli w najlepszych meczach, gdy drużyna jest w gazie mamy grać jak na początku po przyjściu Kiko, a w najgorszych jak z Koroną to wolę trenera typu : Kaziu Moskal / Franciszek Smuda / dariusz w. Bo wiadomo, gorsze mecze też się zdarzały, ale raczej nikt nas nie rozpierdalał jak gnój po pustym polu (vide wczoraj Korona), a gdy przyszła lepsza forma to nieraz same się ręce składały do oklaskiwania Wisły każdego z wyżej wymienionych trenerów. Nawet Frania.

Wszystko na temat z mojej strony.

Nie ma to nic wspólnego z tym, że jestem zawiedziony tym, że Wisła nie walczy o czołówkę. Ja po prostu zebrałem materiał z ostatnich 8 miesięcy i już mam opinię na temat tego jak Wisła Kiko ma wg niego wyglądać. Nie podoba mi się jego wizja.

Piłkarzy indywidualnie oceniać nie zamierzam; Junco moim zdaniem transfery przeprowadził bardzo dobre zważywszy na budżet jakim dysponował. Nie koniecznie są oni stworzeni do obrony i gry z kontry. Raczej bym powiedział, że wręcz przeciwnie - ale to moja opinia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.09.2017 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2017, 21:53
Urwał nać. Czy tylko ja pamiętam, że Głowa doznał kontuzji na rozgrzewce przed meczem w Kielcach?
Głowa jest nam cholernie potrzebny ale raz pauzwołał za "lewa" kartkę, a potem przez kontuzje. Ale to oczywiście wina Ramireza. Ponoć to forum kibiców Wisły, a czuję się jakbym tłumaczył dzieciom w przedszkolu!

Głowa, poza Kielcami nie grał w Lubinie, w Kraku z Piastem i Lechią. Czyli 4 razy na 10 meczów. Jeśli dobrze pamiętam to albo kartka albo kontuzja.
90minut.pl podaje wszystkie możliwe informacje o meczach wiec weryfikujcie to przed wpisem. Np. Wisła-Termalika Głowa grał z Sadlokiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów