The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2017, 22:48
KOALIK był tu adminem
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.09.2017, 22:52
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
W rzeczywistości, to nie Meresiński i nie ta niemiecka firma, tylko Marzenka przedstawiła największą propozycję - budżet kilkanaście razy większy niż jest obecnie, aby zamydlić kibicom oczy, bo w tym są najlepsi (jak cała zgraja tego pisowskiego kółka wzajemnej adoracji, która niszczy klub).
Czyli, Bednarz wróć. Niektórzy to są jak ten żołnierz ze starego dowcipu, któremu wszystko kojarzy się z pie..leniem, nawet biała chusteczka. Nie dość, że zespół gra beznadziejnie, to jeszcze wyłażą spod tej legendarnej kupy kamieni ministra Sienkiewicza, stwory kodziarskie i politykę w tym temacie robią. Puknij się!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.09.2017, 22:53
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
KOALIK był tu adminem
Na szczęście to se ne vrati.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.09.2017, 22:54
Ile jeszcze Junco z Ramirezem przy akceptacji Sarapaty i reszty zarządu będą demolować klub?
Dziwię się, że Sobolewski, Głowacki, Brożek, Małecki chcą uczestniczyć w tym cyrku, bo oni powinni zareagować - chociażby odmówić dalszej gry, a w przypadku Sobola pomagania temu amatorowi Ramirezowi.
Ochłoń, proszę.

Apele o zwolnienie Junco są absurdalne. Jednak, chociaż ryzyko niewypału było wkalkulowane w transfery, już widać, że ma się na czym uczyć.
Apele o zwolnienie Kiko też są nie na miejscu. Nie ma punktowego dramatu, a przeszłość pozwala myśleć, że można jeszcze oczekiwać poprawy. Poza tym miało być mądrze i stabilnie, a zmienianie trenera co 5 meczów to nie jest mądrze i stabilnie.

Natomiast równie nie na miejscu są teksty o tym, że prace Ramireza możemy oceniać tylko pozytywnie. Owszem, fakty są takie, że nastukał punktów (ale ze słabszymi drużynami), że drużyna jest w przebudowie (ale Korona też jest w przebudowie), że mamy liczne kontuzje (ale w Koronie też są kontuzje, tam jest kilkanaście osób do gry). Ale tak, jak pisałem rano - nie jest ryzykowną teza, że punktów mielibyśmy mniej, gdyby nie determinacja i błysk pojedynczych zawodników. Że pracy taktycznej raczej zawdzięczamy bramki tracone a nie zdobywane. Że wybory personalne trenera są logiczne (grają zawodnicy z niezaleczonymi kontuzjami, po czym po ustabilizowaniu pozycji wracają na ławkę; błysnął Bartosz, po czym został posadzony na ławce; ze Manuel z miejsca dostał 1 skład, chociaż nie był w rytmie meczowym i nie był zgrany z zespołem, po czym, gdy rytmu nabrał i trochę się zgrał, został posadzony na ławce). Jest pole do poprawy i trener powinien teraz dwoić się i troić, żeby ten mały kryzys zażegnać.

I nie uważam, żeby życzenie, by Wisła po ustabilizowaniu pozycji kadrowej, finansowej i punktowej, zaczęła w przyszłości (za pół roku, za rok, za półtora...) powolutku pracować nad lepszym stylem gry, było czymś niestosownym albo utopijnym. Nieśmiało wskazuję, że oglądanie piłki nożnej powinno sprawiać przyjemność. Niezależnie od tego, czy ktoś woli styl Barcelony, czy dynamiczne rajdy skrzydłami, nikt nie wmówi mi, że podoba mu się taka kopanina, jaką prezentujemy obecnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2017, 22:57
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ochłoń, proszę.

Apele o zwolnienie Junco są absurdalne. Jednak, chociaż ryzyko niewypału było wkalkulowane w transfery, już widać, że ma się na czym uczyć.
Apele o zwolnienie Kiko też są nie na miejscu. Nie ma punktowego dramatu, a przeszłość pozwala myśleć, że można jeszcze oczekiwać poprawy. Poza tym miało być mądrze i stabilnie, a zmienianie trenera co 5 meczów to nie jest mądrze i stabilnie.

Natomiast równie nie na miejscu są teksty o tym, że prace Ramireza możemy oceniać tylko pozytywnie. Owszem, fakty są takie, że nastukał punktów (ale ze słabszymi drużynami), że drużyna jest w przebudowie (ale Korona też jest w przebudowie), że mamy liczne kontuzje (ale w Koronie też są kontuzje, tam jest kilkanaście osób do gry). Ale tak, jak pisałem rano - nie jest ryzykowną teza, że punktów mielibyśmy mniej, gdyby nie determinacja i błysk pojedynczych zawodników. Że pracy taktycznej raczej zawdzięczamy bramki tracone a nie zdobywane. Że wybory personalne trenera są logiczne (grają zawodnicy z niezaleczonymi kontuzjami, po czym po ustabilizowaniu pozycji wracają na ławkę; błysnął Bartosz, po czym został posadzony na ławce; ze Manuel z miejsca dostał 1 skład, chociaż nie był w rytmie meczowym i nie był zgrany z zespołem, po czym, gdy rytmu nabrał i trochę się zgrał, został posadzony na ławce). Jest pole do poprawy i trener powinien teraz dwoić się i troić, żeby ten mały kryzys zażegnać.

I nie uważam, żeby życzenie, by Wisła po ustabilizowaniu pozycji kadrowej, finansowej i punktowej, zaczęła w przyszłości (za pół roku, za rok, za półtora...) powolutku pracować nad lepszym stylem gry, było czymś niestosownym albo utopijnym. Nieśmiało wskazuję, że oglądanie piłki nożnej powinno sprawiać przyjemność. Niezależnie od tego, czy ktoś woli styl Barcelony, czy dynamiczne rajdy skrzydłami, nikt nie wmówi mi, że podoba mu się taka kopanina, jaką prezentujemy obecnie.
To post o treści na jutro, a nie czas pomeczowej gorączki .
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.09.2017, 22:58
wysłany o 6 minut za szybko.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.09.2017, 22:58
Ochłoń, proszę.

Zazwyczaj wypowiadasz się mocno rzeczowo, dlatego chcę zapytać- dlaczego?
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.09.2017, 23:05
trudno bronić Ramireza, naprawdę, nie będziemy polskim Atletico
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:08
Przede wszystkim potrzebny jest spokój. Zawodnicy oraz działacze muszą unikać pochopnych decyzji oraz wzajemnego oskarżania się o kiepską grę. Trudna rola przed zawodnikami polskimi którzy muszą być wyrozumiali dla graczy zagranicznych którzy jeszcze nie do końca wiedzą o co chodzi oraz nie wszyscy są gotowi do gry pod względem fizyczny. Ta drużyna niestety ale musi zostać zbudowana na nowo, Kiko musi sobie wszystko jeszcze raz przemyśleć i mieć nowy pomysł na tą drużynę. Trener ma prawo się teraz mylić ale musi wyciągać wnioski ze swoich pomyłek i przede wszystkim nigdy nie mścić się na swoich zawodnikach. Co rzuca się gołym okiem to to że jest za dużo indywidualnej gry nie ma w tej chwili grania zespołowego. Myślę że to będzie wyglądać raz lepiej, raz gorzej ważne aby punktować a na podsumowanie przyjdzie czas dopiero na koniec sezonu bo moim zdaniem dopiero w lecie będzie można stawiać tej drużynie jakieś wymagania.
Ostatnio edytowane przez wester : 23.09.2017 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 23.09.2017, 23:10
wester napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim potrzebny jest spokój. Zawodnicy oraz działacze muszą unikać pochopnych decyzji oraz wzajemnego oskarżania się o kiepską grę. Trudna rola przed zawodnikami polskimi którzy muszą być wyrozumiali dla graczy zagranicznych którzy jeszcze nie do końca wiedzą o co chodzi oraz nie wszyscy są gotowi do gry pod względem fizyczny. Ta drużyna niestety ale musi zostać zbudowana na nowo, Kiko musi sobie wszystko jeszcze raz przemyśleć i mieć nowy pomysł na tą drużynę. Trener ma prawo się teraz mylić ale musi wyciągać wnioski ze swoich pomyłek i przede wszystkim nigdy nie mścić się na swoich zawodnikach. Co rzuca się gołym okiem to to że jest za dużo indywidualnej gry nie ma w tej chwili drużyny. Myślę że to będzie wyglądać raz lepiej, raz gorzej ważne aby punktować a na podsumowanie przyjdzie czas dopiero na koniec sezonu bo moim zdaniem dopiero w lecie będzie można stawiać tej drużynie stawiać jakieś wymagania.
Dopiero w lecie to my z taką grą możemy znaleźć się w 1 lidze i wtedy to dopiero będziemy stawiać wymagania.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:15
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Zazwyczaj wypowiadasz się mocno rzeczowo, dlatego chcę zapytać- dlaczego?
Bo problem niekoniecznie musi leżeć w osobie Ramireza. Na efekt wykonywanej przez niego pracy składa się wiele czynników, w tym przebudowa składu, kontuzje, atmosfera w szatni, wypadki losowe. Nie mówię, że jest to Ferguson, który powinien dostawać szanse w nieskończoność. Mówię, że praca, którą wykonał w zeszłym sezonie dalej odpowiada naszym ambicjom i możliwościom i być może wystarczy kilka elementów wyprostować, by znów punktować i powoli iść do przodu. Zresztą, jak na razie od strefy spadkowej też dzieli nas bezpieczna odległość.

Natomiast bez wątpienia gramy słabo i brzydko, a decyzje personalne trenera są niezrozumiałe (nawet biorąc pod uwagę, że posiada wiedzę, doświadczenie oraz obserwuje treningi) - jest nad czym pracować i nie można zakłamywać tego stanu rzeczy.

Tak, jak pisałem - chciałbym też, żeby za jakiś czas, po ustabilizowaniu finansów, kadry i zabezpieczeniu pozycji w lidze, zacząć pracę nad ładniejszą dla oka grą (jakąkolwiek, byleby robili akcje w jakimś stylu). Na taką kopaninę nie chce się patrzeć. I to nie chodzi o roszczeniowość (to zresztą jest złe słowo, bo co miałoby być złego w tym wypadku w roszczeniowości - głupie byłoby co najwyżej oczekiwanie świetnej gry, gdy nie ma ku temu warunków) czy syndrom dzieci Cupiała. Kiedyś spotkała mnie za te słowa krytyka, ale nie uważam, by było cokolwiek złego w tym, by widowisko piłkarskie miało widzom sprawiać przyjemność. Te mecze są (także?) dla kibiców, a nie (tylko?) dla piłkarzy i działaczy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.09.2017, 23:17
Tam jest wg. mnie jakiś duży problem w szatni. Nie wiem czy we wzajemnych relacjach zawodników czy relacjach z trenerem czy w obu przypadkach. Tak to przynajmniej wygląda z zewnątrz - jakby nie było w ogóle komunikacji pomiędzy nimi samymi i sztabem szkoleniowym, indywidualnie piłkarsko nie wyglądają źle, ale stanowią zlepek, zbieraninę, brak team spirit, poczucia tożsamości i jedności, wspólnego celu. Jakby ktoś ich wrzucił na boisko i kazał grać, nie mówiąc po co i gdzie się znaleźli.

Pytanie zasadnicze czy Kiko będzie w stanie to poprawić. Moim zdaniem on wyciąga poprawne wnioski i oczekuje zgoła innej gry, ale zupełnie nie potrafi trafić do zespołu. Co dziwne, bo zawsze przedstawiał jako swoją najmocniejszą stronę zarządzanie szatnią i sferę mentalną.
Ostatnio edytowane przez nesta : 23.09.2017 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 23.09.2017, 23:19
Szatnia się nie zgrała? Cóż nie do wykluczenia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.09.2017, 23:20
Co, zdaniem trenera, miało znaczący wpływ na końcowy rezultat meczu?
â€Nie chciałbym w żaden sposób umniejszać roli trenera Korony, bo na pewno wykonał dobrą pracę. Myślę, że dobrze na zawodników z Kielc wpłynął doping kibiców, którzy dopingowali ich przez całe spotkanie€ - dodał.

to co powiedzial przekracza ludzkie pojecie, nie mam pytan
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.09.2017, 23:22
forthy napisał(a):Wyświetl post
Może piłkarze spoza Hiszpanii nie chcą się uczyć hiszpańskiego? Bo przecież wiadomo że Hiszpanie na pewno nie będą sie uczyć polskiego. A bez dobrej komunikacji nie ma zespołu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:25
Czaro jestem w stanie zrozumieć Twój tok myślenia ale czy nie zastanawiasz się nad tym że dalsze przyzwolenie na taką grę może spowodować iż nie będzie za chwilę żadnej przewagi punktowej nad strefą spadkowa? Mamy nie zaciekawy kalendarz po najbliższych 4 meczach możemy mieć dokładnie tyle samo punktów co teraz a z taką grą jest to bardzo prawdopodobne. Dla mnie jest problem w szatni i wydaje mi się że Ramirez już tego nie pociągnie. Po takim meczu jak w środę to nasi kopacze powinni na dupach jeździć.Ja dzisiaj czegos takiego nie widzialem. Zero agresji zero chęci.Wydaje się że projekt Ramirez zaczyna się szybko wyczerpywać.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Może piłkarze spoza Hiszpanii nie chcą się uczyć hiszpańskiego? Bo przecież wiadomo że Hiszpanie na pewno nie będą sie uczyć polskiego. A bez dobrej komunikacji nie ma zespołu.
Może i ekonomiczniej byłoby, gdyby Małecki z Głowackim nauczyli się teraz hiszpańskiego; jak najdalej jest mi też do nacjonalizmu czy nawet romantycznego patriotyzmu; ale sorry, coś mi tu jednak by nie grało, gdyby teraz polscy zawodnicy w polskim klubie mieli uczyć się hiszpańskiego, żeby móc normalnie funkcjonować. Jak będę chciał kibicować hiszpańskiej drużynie, to sobie włączę w tv mecz Realu.

Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Czaro jestem w stanie zrozumieć Twój tok myślenia ale czy nie zastanawiasz się nad tym że dalsze przyzwolenie na taką grę może spowodować iż nie będzie za chwilę żadnej przewagi punktowej nad strefą spadkowa?
Ale nie ma przyzwolenia na taką słabą grę. Zawodnicy mają się tak zintegrować, że Imaz będzie umiał przeliterować nazwisko pradziadka Głowackiego, a trener Kiko zamiast opowiadać kocopoły na konferencjach ma nie spać po nocach i kombinować, jak ich poustawiać i jak im przemówić do umysłów, żeby robili, co trzeba.
Ostatnio edytowane przez czaro : 23.09.2017 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.09.2017, 23:27
Ochłoń, proszę.

Mozemy spokojnie ocenic pozytywnie,jesli chodzi o wyniki. O styl nie - i to my,obroncy Ramireza piszemy. Ale piszemy o zrozumieniu sytuacji dlaczego tak jest.
Piszesz o tym,ze nastukal punktow tylko ze slabymi - ale silnych Wisla miala tylko na wyjezdzie.jesli slaba jest gra,to oczywiscie punkty zawdzieczamy tylko indywidualnym popisom. Ale dokaldnie tak samo jest z traceniem bramek - taktyka dzisiaj polegala na bronieniu 8-mioma zawodnikami (co moge Ci pokazac),kiedy Korona atakowala pozycyjnym. Natomiast kluczowe w grze defensywnej sa zachowania takze indywidualne,a nie samo ustawienie czy przesuwanie - a te dzisiaj byly KRYMINALEM. Z ciekawostek - dzisiaj na koncu kamil Kosowski pochwalil Gonzaleza. 2 bramka dla Korony to dzielo pospolu Wojtkowskiego i naszych wspanialych stoperow. Kamil ograny jak dziecko,oczywiscie nie biegnie do naroznika za swoim pilkarzem,a jedynym,ktory usiluje przeciac dosrodkowanie w 16-tce jest Perez,w polu karnym widac dwoch niekrytych zawodnikow,i biernie przygladajacych sie temu Gonzaleza,Arsenica i troszke mniej winnego Cywke. Brak komunikacji,absolutne abecadlo pilkarskie,sytuacja niezbyt dynamiczna,a stoperzy kompletnie nie kontroluja graczy. Wina Kiko ? Wolne zarty... O roznym nawet nie wspomne,bo tam chyba z 4 graczy Korony bylo niekrytych.
Co do reszty masz racje - nikt z obroncow Kiko nie pisze,ze to geniusz. Druzyna gra slabo i jest w kryzysie - zgoda. Ale pieniedzy na lepsza nie ma,a i trener w przeszlosci pokazal,ze poradzil sobie,wiec czemu racjonalnie mu nie zaufac raz jeszcze,a po kilku meczach uznawac,ze jego praca w Wisle powinna zostac oceniona negatywnie ? I z jaka,jak rozumiem lepsza koncepcja mialaby sie zderzyc ?

A do apologetow polskich pilkarzy - ja sie moge poswiecic i pokazac Wam,jak Kamil Wojtkowski,ktory nie jest napastnikiem,i w taktyce Ramireza ewidentnie ma pomagac w obronie,jak Kamil radosnie przyklada sie do obowiazkow defensywnych. On i pierwsza 11-tka ? Toz na dzisiaj Ramirez pewnie ich losuje z Manuelem,i Portugalczyk ma wiecej szczecia...

Ale oczywiscie my Polacy,mamy kompleksy ! i juz swiat wytlumaczony przez innych staje sie latwiejszy dla niektorych do zniesienia ! (to nie do Ciebie Czaro,ale nie chce mi sie pisac osobnych postow,nie warto)
You'll never know...
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 23.09.2017, 23:29
prawda jest taka ze za kiko to już nikt nie stoi trener z doświadczeniem a popełnił w chu..błędów chociażby wystawianie od 1 minuty gościa który nie grał od maja a z drużyną jest od kilkunastu dni a jego dzisiejsze uderzenie w doping kibiców to 3 pod rzad wypowiedz jak samobój...po meczu z arka "od samego początku mecz nam się nie układał" po środzie "gra mi się podobała" i dzisiaj ze korona wygrała bo kibice byli z nią przez cały mecz no zes ......a nasi to co? na grzyby pojechali oddaj im kasę kelnerze

im szybciej się go pozbędziemy tym lepiej dla wszystkich, dla mnie Moskal z Sobolewskim idealnie by pasowali do obecnej kadry.
Ostatnio edytowane przez daniel123 : 23.09.2017 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:29
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Dopiero w lecie to my z taką grą możemy znaleźć się w 1 lidze i wtedy to dopiero będziemy stawiać wymagania.
Nie wiem czy jest jakiś klub w naszej lidze, który przeszedł przez ostatnie dwa okienka taka rewolucje kadrową jak Wisła. Myślę że nie ma. Mimo tak ogromnej liczby zmian Wisła ma obecnie 16 pkt i ledwie 4 punkty straty do lidera.

Trzeba to wszyto wytrzymać. Posłużę się przykładami tych wielkich klubów gdzie zawodnicy byli kupowani za grube miliony. Historie tych drużyn pokazały, że same transfery nie zrobią wyniku. Real Madryt, Man City, czy chociażby teraz Man United który dopiero teraz odpalił. Losy tych ekip pokazują że aby to wszystko się ukształtowało potrzebna jest praca u podstaw, czas oraz spokój. Wisłę czeka teraz to samo. Ta przebudowa będzie kosztować kibiców sporo rozczarowań natomiast działacze, Pani Sarpata muszą wykazać się w tym momencie dojrzałością.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:33
wester napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy jest jakiś klub w naszej lidze, który przeszedł przez ostatnie dwa okienka taka rewolucje kadrową jak Wisła. Myślę że nie ma.
Korona, parchy, Amica...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:34
forthy napisał(a):Wyświetl post
Tworzycie na siłę dziwne teoria zamiast napisać: Na tym etapie piłkarze, których sprowadziliśmy są po prostu słabi. Być może za słabi na ekstraklasę, ale to jeszcze się okaże. A jedynych dwóch, którzy oddzielali Wisłę od przeciętności już tutaj nie ma. To oni trzymali w ryzach środek pola, to oni walczyli i kreowali.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:34
wyar napisał(a):Wyświetl post
....
Naprawdę nie wiem, jak Ci odpowiedzieć i o czym pisać. Mi się wydaje, że ja napisałem +/- to, co Ty.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.09.2017, 23:36
Korona, parchy, Amica...
Wybacz,ale to chyba we wszystkich przypadkach jednak inne finanse,moze Korona tylko podobna,ale tam przeciez tez trener zagraniczny,to nie ma prawa wypalic ;-)
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:38
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Tworzycie na siłę dziwne teoria zamiast napisać: Na tym etapie piłkarze, których sprowadziliśmy są po prostu słabi. Być może za słabi na ekstraklasę, ale to jeszcze się okaże. A jedynych dwóch, którzy oddzielali Wisłę od przeciętności już tutaj nie ma. To oni trzymali w ryzach środek pola, to oni walczyli i kreowali.
W takim razie tacy Żubrowski, Cebula czy Cijanovic z Korony są więcej niż diamentami. Przerastali naś środek pola o klasę. Że też Junco nam takich perełek nie znalazł...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:41
wyar napisał(a):Wyświetl post
Wybacz,ale to chyba we wszystkich przypadkach jednak inne finanse,moze Korona tylko podobna,ale tam przeciez tez trener zagraniczny,to nie ma prawa wypalic ;-)
Nie chodzi że zagraniczny. Chodzi jaki. Lettieri każe im biegać i walczyć poza grą i wymianą piłek. Nie chciał dyscypliny Hiszpan Palanca który robił w koronie za gwiazdę, to go wyjebał. Wszyscy w koronie mają walczyć.

Nasz Kikuś zapewne jest jak dobry tatuś dla synków Latynosków. A w tej lidze trzeba poza gra jeszcze walczyć. Zespół z koroną nie walczył i to było widać. Dlaczego? Może Kikus sobie nie radzi z synkami?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.09.2017, 23:47
Garret napisał(a):Wyświetl post
...
Niestety po przerwie letniej coś się pochrzaniło, i tak jak wspomniałem wcześniej, to nie tylko wina nowych zawodników i braku zgrania, bo i poszczególni piłkarze, będący w klubie od dawna, wyglądają gorzej niż jeszcze kilka miesięcy temu.
Niech zgadnę Wisła sprzedała zawodników, którzy dawali jakość w środku pola. Taki np. Mączyński. A dziś jeszcze leżała obrona. Pytanie jaki na to wpływ miała kontuzja Głowy.

...
Gdy Polski piłkarz odchodzi, to w zagranicznym klubie musi być lepszy od tamtejszego gracza.

W Ekstraklasie jest tak, że typowy obcokrajowiec jest kilka razy gorszy, ale i tak będzie grał.
....
Wygoogluj wywiad z Junco nt. żądań polskich zawodników i ich agentów. Chyba latem był.

Pepinho napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem ale amator Dukat z amatorką Sarpatą zatrudniali Panów Junco i Ramireza, Przecież to tak musiało się skończyć. Ci sponsorzy biją drzwiami i oknami, w zimie pewnie znów wszystko stanie na głowie włącznie ze zmianą właściciela.
Jeszcze można kilka ciekawostek poczytać wątku Wisła w mediach oraz coś bym napisał ale ostatnim razem miałem za "wtręty historyczne" rocznego bana. Powiedzmy, że część szych wiślackich nie daje wartości dodanej dla potencjału marketingowego.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 23.09.2017 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:50
W takim razie tacy Żubrowski, Cebula czy Cijanovic z Korony są więcej niż diamentami. Przerastali naś środek pola o klasę. Że też Junco nam takich perełek nie znalazł...
Napisałem na tym etapie. I tak, sprowadzeni przez Junco pomocnicy byli słabsi od Cebuli i Żubrowskiego.
A Cvijanović to akurat były reprezentant Słowenii, który w przeszłości regularnie grał w europejskich pucharach. Żaden z naszych nabytków prawdę mówiąc nie wytrzymuje porównania, przynajmniej, jeśli chodzi o osiągnięcia sportowe.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:51
Nasz Kikuś zapewne jest jak dobry tatuś dla synków Latynosków. A w tej lidze trzeba poza gra jeszcze walczyć. Zespół z koroną nie walczył i to było widać. Dlaczego? Może Kikus sobie nie radzi z synkami?[/QUOTE]

I tu się zgodzę w 100%. Oprócz nieporadnosci która waliła po oczach nie było żadnego zaangażowania. Zero jeżdżenia na dupach zero agresji i to najbardziej boli.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 00:05
Przede wszystkim różni piłkarze mają różne predyspozycje. I tak Stilić nigdy nie zostanie Jodłowcem, a Jodłowiec Stiliciem. Każdy ma jakąś rolę do odegrania na boisku. Nowi zawodnicy to albo typowe przecinaki (jak Velez), które dadzą nam niewiele w kreowaniu akcji albo zawodnicy w stylu Stilica, "nieźli" z piłką przy nodze, ale fatalni, gdy trzeba za nią biegać. Do niedawna mieliśmy 2 takich, którzy radzili sobie i z jednym i z drugim, ale ich tutaj nie ma. Niestety, obawiam się, że niemożność połączenia obu żywiołów będzie przynajmniej do zimy naszym problemem i ogromną słabością.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.09.2017 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów