|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ile jeszcze Junco z Ramirezem przy akceptacji Sarapaty i reszty zarządu będą demolować klub?
Dziwię się, że Sobolewski, Głowacki, Brożek, Małecki chcą uczestniczyć w tym cyrku, bo oni powinni zareagować - chociażby odmówić dalszej gry, a w przypadku Sobola pomagania temu amatorowi Ramirezowi. Takiej błazenady nie było od ponad dwudziestu lat. Marzenko, przestań udawać, tylko wreszcie zareaguj! To jest niewyobrażalny wstyd, gdyby nie mega fart i Carlitos, byłoby ostatnie miejsce w tabeli i to w pełni zasłużone. Kadra liczy 25 osób, a nawet nie ma jedenastki do gry. Ramirez z Junco całkowicie obrzydzili oglądanie Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tylko dwa pierwsze mecze w tym sezonie dało się oglądać.
Junco i Kiko myśleli, że wynaleźli sposób na ekstraklasę: grać 3-ligowymi Hiszpanami ale co za dużo to nie zdrowo - proporcje zostały zachwiane i to nie hula. Poszli tą samą drogą co Valckx i Masskant i wszystko zmierza w tym samym kierunku. Tęsknię za Wisłą Moskala - to była ostatnia drużyna, ktrórej gra dostarczała emocje (wiadomo czasem było w....ienie ale to też emocje, a przecież o to w kibicowaniu chodzi) ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Do tej pory bylem zwolennikiem Kiko. Widzialem pozytywne aspekty w grze druzyny, ale zamiast na tych pozytywach bazowac to Kiko zabil te dobre elementy.
Golym okiem widac, ze w tej druzynie ma kto grac pilka. Imaz, Perez, Arsenic, Gonzalez, Sadlok, Cywka, Basha - kazdy z nich dobrze operuje pilka, dobrze gra podaniem. Do tego sa Wojtkowski, Malecki, Ze Manuel ktorych pilka przy nodze tez nie boli. Dluga bula na Carlitosa to moglo zagrac, raz, dwa, piec, ale nie wiecznie. Dzis powinno byc 4:1 i wcale nie bylby to nieuczciwy wynik. Niestety, ale trener nie rozwija tej druzyny. To co robil w rundzie wiosennej, czyli nacisk na rozwoj indywidualnych umiejetnosci zawodnikow gdzies zniknelo. Budowa kolektywu zniknela. Golym okiem widoczny byl brak zaangazowania i walki o wynik. Basha niby w srodku walczyl, ale brakuje u niego takiej zadry jaka mial Pol w rundzie wiosennej - notabene u niego tez nie widac determinacji. Nie wiemy co sie dzieje w szatni, ale wyglada na to, ze jest ostry konflikt. Wcale sie nie zdziwie jesli byl to ostatni mecz Kiko na lawce Wisly. Ale sadze, ze dostanie jeszcze mecz z Jagiellonia. Jesli nie bedzie wygranej to pewnie bedzie ktos w jego miejsce. Zastanawiam sie tylko, co oni trenuja na kazdym treningu przez ostatnie 3 tygodnie, bo nie widac w grze druzyny zadnego schematu poza dluga pilka na napastnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Time to say goodbye...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wdowczyk przejebal 7 meczow...dajcie Kiko czas
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Niestety, ostatnimi czasy gra też wygląda bardzo podobnie... Chaos, chaos, chaos. Poszczególni zawodnicy grają gorzej niż na wiosnę - i to nie jest kwestia zgrania. Gonzalez, Małecki, Cywka, Boguski - poziom niżej. Llonch też, ale tutaj jeszcze można mieć na uwadze jego niedawną kontuzję. Źle to wygląda, bardzo źle. Ramirez musi jakoś to ogarnąć, bo w innym wypadku cała ta sytuacja nie będzie miała pozytywnej konkluzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Kiko nie można teraz absolutnie zwolnić! Jego trzeba ku*wa wy.......ić na zbity pysk!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Za chwilę przerwa na reprezentacje, trzeba reagować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeśli oczekujecie odpowiedzi obrońców Ramireza to od ostatniego meczu nic się zmieniło. Danie trenerowi czasu na poukładanie drużyny to nie są 3 dni, tydzień albo nawet 2 miesiące. Bez odbioru.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Znowu dwóch gości, którzy nie dają żadnej gry do przodu - Basha i LLonch. Gratulacje. Tak to można grać, żeby powstrzymywać Barcelonę albo jak ktoś ma kompleksy to w meczu z Legią / Lechem i liczyć na fart!
Zagraliśmy gówniane zawody. Co z tego, że niby dwóch napastników jak dajemy dwóch przecinaków w pomocy? Kto ma niby z tymi napastnikami grać? Już lepszy był zestaw na PP z Halilovicem Boguskim i Wojtkowskim, bo chociaż czasem potrafili zagrać piłką i nie dawali się tak rozjechać w środku pola (mowa o grze do momentu czerwonej dla Korony). Od początku Wisły Kiko nie podobała mi się nasza gra. Była brzydka, ale skuteczna. Przynajmniej tworzyliśmy na początku pracy Hiszpana jakieś konkretne sytuacje. Obecnie gramy totalny piach. Gramy wolno, nieskładnie, niedokładnie, nie potrafimy wyjść spod pressu i jedyny pomysł to oddać piłkę Carlitosowi - niech się martwi. Jak zwolnią Kiko to się ucieszę - nasza gra nigdy nie wyglądała tak katastrofalnie jak obecnie. I szczerze wątpię, aby czas tutaj cokolwiek zmienił. Korona też wymieniła w lecie cały skład, więc nie bardzo mnie interesuje dawanie czasu. Kiko od zeszłego sezonu stracił dwóch piłkarzy z pola, którzy w poprzednim sezonie grali w 1 składzie regularnie. DWÓCH. Nikt mu nie każe od razu stawiać na nowych na każdej pozycji, skoro wiadomo, że nie są zgrani z zespołem. Także argument o za dużej ilości zmian z dupy. Skoro miał takie problemy mógł dalej wystawiać Brożka, Boguskiego i wprowadzać zmienników powoli. To był jego wybór, więc skończcie z tym pitoleniem o zmianach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.09.2017 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Mnie najbardziej przeraża fakt że z meczu na mecz gramy coraz gorzej.Nie widać żadnego pomysłu na prowadzenie gry. Nie wiem czy to Ramirez nie ma warsztatu żeby ogarnąć tyłu piłkarzy czy też piłkarze już olewają trenera.Co by nie było to niestety nie wygląda abyśmy mieli jakąś świetlaną przyszłość. Przed nami gra z dużo lepszymi zespołami niż koroniarze a dzisiaj oni nam dali lekcje gry w piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Graliśmy wtedy fatalnie nie tylko ze względu na zawirowania właścicielskie z rowerzystą, ale także przez błędy ówczesnego trenera. I oddajmy cesarzowi co cesarskie - gra na wiosnę za Ramireza była bardzo solidna, lepsza niż pod koniec jesieni. Pewnie, że nie w grupie mistrzowskiej, ale w sezonie zasadniczym graliśmy po prostu porządny futbol. Niezbyt przyjemny dla oka, bez fajerwerków, ale skuteczny. W większości meczów kontrolowaliśmy wydarzenia na boisku, co zaowocowało niezłym bilansem zwycięstw. Niestety po przerwie letniej coś się pochrzaniło, i tak jak wspomniałem wcześniej, to nie tylko wina nowych zawodników i braku zgrania, bo i poszczególni piłkarze, będący w klubie od dawna, wyglądają gorzej niż jeszcze kilka miesięcy temu. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Szkoda slow. Człowiek logicznie apeluje o czas dla trenera, a później gramy najgorszy mecz w sezonie.
Tak bardzo zly, że nie da się go wytłumaczyć. Nasze formacje są oddalone od siebie o hektary. Pamiętam jeden z pierwszych wywiadów z którymś z naszych zawodników po przyjściu Kiko. Mówił o tym jak duży nacisk kładzie na przesuwanie się formacji razem. Teraz wyglądamy jak rozsmarowane masło na zbyt dużej kromce chleba. Nie chce żadnego trenera z łapanki, więc niech Kiko pracuje do końca rundy. Moze jeszcze zobaczę ten jeden błysk który da mi nadzieję, na lepszą przyszłość z tym trenerem (daje temu 1%), ale na tą chwilę mam nadzieję, że Junco ma lub poszuka alternatywy. Więc nawet ja razem z teo powyżej przechodzę na ciemną stronę mocy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeśli go nie wywalą - na następny transparent "Kiko go home"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
s1mone napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No tu nie ma czego bronic.
Nawet nie ma stalego fragmentu gry. Ani roznych, ani wolnych. Zawodnicy na boisku podejmuja zle decyzje. Nie widza oczywistych mozliwosci zagran. Za dlugo przetrzymuja pilke dajac rywalom czas na ustawienie i reakcje. Za duzo jest dyskusji na boisku. Tez mi sie rzucilo w oczy jakie byly odleglosci pomiedzy formacjami. Przed tym meczem pisalem ze problemem jest gra defensywna a nie obroncy. Bronic powinien caly zespol, a atakowac 7 zawodnikow. U nas broni realnie 6 a atakuje moze 5. Tak sie nie da i nie bedzie dalo wygrywac meczow. Pierwsze dwa spotkania sezonu wygladalo to niezle. Gralismy pilka, gralismy do przodu i choc czasem byla dluga pilka to nie bylo tak czesto jak teraz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ta drużyna jest nie przygotowana mentalnie do walki , do zwycięstw. Piłkarzy może i mamy niezłych ale Kiko nie potrafi ich zmotywowac do tego żeby dawali z siebie wszystko i wierzyli w zwyciestwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A może no body go home i w przerwie zimowej ewentualne roszady ?
Niestety ale wracamy do momentu w którym na trzeźwo ciężko się nas ogląda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zespol totalnie nie ma formy. Obojetne czy gra Brozek czy Imaz czy Manulea
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Naprawdę wydawało mi się że po środzie wyjdziemy na ten mecz mega naładowani i z piana na ustach będziemy zapierdalać żeby zmazać plamę. Niestety pomimo braku pomysłu na grę nie było również ani krzty sportowej złości. Nie mieliśmy dzisiaj żadnych argumentów żeby wygrać lub choćby zremisować ten mecz. Dlatego zastanawiam się czy to nie jest już moment kiedy zawodnicy widzą że z tego mąki nie będzie chleba i czekają na zmianę.
Powód: Pomyłka literacka
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 23.09.2017 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Buchalik-Cywka, Arsenć, Gonzalez, Saldok-Małecki, Wojtkowski, Llonch, Bascha - Carlitos, Bałaniuk. Gdzie te zachwiane proporcje? W czym te zachwiane proporcje? W narodowości? Przecież to bzdura. Carlitos nie kłuje w oczy? Albo ktoś umie grać w piłkę albo nie. Po prostu szrot przyszedł tylko tańszy w utrzymaniu niż szrot typu Mójta czy Uryga. Carlitos wypalił, a reszta nie. Sądzę, że to ruletka. Od razu mi się przypomina anegdota jak Małysz po zdobyciu trzech kryształowych kul z rzędu miał zjazd formy i przy wódce pyta się późno w nocy na posiadówce trenera dziennikarz dlaczego przestał skakać: motoryka? technika? psychika? sprzęt? A trener mówi do dziennikarza: Krzysiu, my do końca nie wiemy dlaczego on k.urwa zaczął dobrze skakać...
Jest lipa i wszyscy się boimy, ale czy nas zbawi kolejny ....a Rumak czy inny Staszek Levy... Piłkarzy i tak nie będziemy mieć póki co lepszych. Mamy ich za dużo? To chyba lepiej, niż za mało? Mamy w ....u nowych piłkarzy, sądzę, że zdolnych, ale po przejściach. Niż oprócz cierpliwości i ciężkiej pracy nam nie pomoże. Żadna czarodziejska różdżka w postaci Janka Urbana czy Ojrzyńskiego. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Fatalne wyniki i gra to jedna strona medalu. Druga to fakt, że w naszej grze nie widać żadnego pomysłu, zalążku stylu (La Lagi nie uważam za sposób na grę w piłkę), ani też żadnego progresu. Gdyby mnie ktoś teraz zapytał, jaką piłkę gra Wisła, to odpowiedziałbym, że chu*ową...
Kolejna sprawa. Jak widzę jak gra taki gość jak Perez, to po jego kilku zagraniach wiem, że nie powinno go nawet być w autobusie na mecz, no chyba żeby wypakować chłopakom torby i wrócić do Krakowa. Pomagać w tym mógłby mu Imaz. Nie twierdzę, że to słabi piłkarze, twierdzę za to, że goście są NIEPRZYGOTOWANI do gry i zupełnie nie wiedzą do jakiej ligi przyszli! Przegrywają wszystkie pojedynki siłowe! Jak muszą czuć się piłkarze, którzy przepracowali całą przerwę pomiędzy rozgrywkami, a przychodzi zapuszczony gość i dostaje plac? Przecież to jest trenerskie samobójstwo! Nawet, gdyby rzeczywiście ci piłkarze byli gotowi do gry, to należałoby ich wprowadzać spokojnie w taki sposób, żeby swoimi coraz dłuższymi występami potwierdzili, że zasługują na grę. Dzięki temu odebrali by argumenty tym zawodnikom, którzy przez to usiedli na ławce. Zarządzanie grupą się kłania. Z wielu miejsc słychać o rzekomym świetnym zarządzaniu zespołem przez Kiko. Takie postępowanie jak napisałem powyżej, na pewno nie jest elementem świetnego zarządzania... ![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bla bla bla bla bla bla. Nara czesc.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Adenalix.
Ja sie z Toba zgadzam. Ale ta druzyna nawet nie probuje grac w pilke. Gdyby probowala wszystko co napisales mialoby sens. To co pokazuje Wisla to czekanie i czekanie na fart. Fart sie stal dzisiaj raz jak Carlitos zalozyl dwie siaty przy jednym strzale. Stal sie tez pech. Trafilismy na poukladana druzyne, ktora wie co ma grac i idzie jak przecinak w dazeniu do celu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Pokaż mi drużynę, która gra o cokolwiek więcej niż utrzymanie w którejkolwiek topowej lidze, w której gra się dwoma napastnikami i dwoma pomocnikami grającymi 24/7 pod stoperami. LLonch jak gra jako jedyny defensywny jest OK, Basha moim zdaniem świetny. Ale razem? Razem to jest równoznaczne z oddaniem całego boiska dla przeciwnika. Przerabialiśmy to już w jednym meczu w tym sezonie tylko w zestawieniu z Velezem, który ma podobne walory. Takie coś może wypalić jak grasz tylko z kontry i masz dwóch skrzydłowych z napędem turbo typu Grosicki + system wrzutka wrzutka wrzutka. Podejrzewam, że jakby grał w składzie przeciętny Halilović albo zapuszczony Perez zamiast Bashy lub Lloncha to mecz by wyglądał zupełnie inaczej. Ba, podejrzewam, że nawet z takim Wojtkowskim (który jest bardziej 10 niż 8) byłoby lepiej, bo może by były dziury w zębach, ale przynajmniej gra z przodu by się kleiła i Korona nie mogłaby sobie pozwolić na taką luźną grę. Dodam też, że oprócz pomocy to skrzydeł też nie było. Krytykowany tu zewsząd Boguski, mimo swoich oczywistych wad i braków, to nakrywa czapką wszystkie nasze skrzydłowe eksperymenty. Bo w meczach, w których włączał system WIDMO przynajmniej nie dawał się tak przeciwnikowi wozić hen i nazad.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.09.2017 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chyba do konca roku
![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|