The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2017, 22:40
Savik napisał(a):Wyświetl post
K..wa mać, jakie puchary? O czym Wy tu w ogóle piszecie? Czy Wy ludzie nie rozumiecie w jakiej my jesteśmy sytuacji? Wisła nie ma pieniędzy - więc mamy takich piłkarzy i takiego trenera na jakich nas stać !!! Przestańcie śnic o potędze, i zacznij stąpać po ziemi. Większość piłkarzy, których mamy przyszła tu i gra tylko po to, żeby znaleźć sobie lepszy klub. A Zarząd ma nadzieję, że któryś odpali i będzie można go sprzedać, żeby spłacić kolejną część długów...
Więc należy szanować każdy punkt zdobyty w lepszym lub gorszym stylu.
Ile mamy tych długów? I gdzie jest 9-10mln zł za Brleka? Serio pytam, bo się nie orientuje?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.09.2017, 22:41
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Ile mamy tych długów? I gdzie jest 9-10mln zł za Brleka? Serio pytam, bo się nie orientuje?
Poczytaj gazety
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.09.2017, 22:42
Symulacja Wisły bez Carlitosa zakończona...

całkiem Dobra pierwsza połowa, potem dramat. Zaryzykuję stwierdzenie, że czerwona kartka bardziej nam zaszkodziła niż pomogła. W dupach im się po niej poprzewracało. Przechodzony mecz, nawet po starcie bramki dopiero Kiko musiał wydrzeć się na nich, żeby łaskawie spróbowali strzelić bramkę - Soból chyba płakał, gdy to oglądał. Chłop 2 lata po skończeniu kariery wniósłby więcej energii do gry.
Żal dziś było tylko Sadloka i Bashy.

Z nowych nabytków:
Perez - fajny początek, potem zniknął
Halilović - mam mieszane uczucia. Czasem za bardzo kombinuje, nie decyduje się na proste środki, a potem próbuje wynaleźć koło na nowo.
Balanyuk - podobnie jak Perez. Po czerwieni brakowało mu przestrzeni, ale jest na pewno interesujacy.
Wojtkowski - jeden z lepszych w drużynie, ale głupi wolny, po którym padła bramka.
Arsenić - pewny mecz, jedną pomyka przy wprowadzaniu piłki. Przy fakultatywne powinna być czerwona.
Imaz - grał jakieś 40 minut, jeden strzał do zapamiętania to za mało. Coraz trudniej bronić go też argumentem o potrzebie akomodacji.
Basha - dopóki grał, mieliśmy kontrolę nad spotkaniem. Najlepszy na boisku. Jeżeli zmiana nie wynikają z zaleceń lekarzy lub kontuzji w trakcie meczu, to jej nie rozumiem.

Niestety tak z 60% odpowiedzialności za bramkę spada na Llonch, reszta na Kamila i kryjącego Diawa. To już nie jego pierwsza bramka zawalona przez niego, vide mecz z Jaga w poprzednim sezonie. No i czemu przy przewadze, wprowadzamy zmianę przechylają balans drużyny na obronę?

W ataku pozycyjnym nie istniejemy, a wyszliśmy chyba w najbardziej Najbardziej technicznym zestawieniu, jakie mamy, pomijając absencję Carlitosa... Zero koncepcji na ataki, my naprawdę nie mamy nic rozsądnego przygotowanego na przeciwnika z autobusem w polu karnym. Inna kwestia to to, ze gramy w jednym tempie, zero przyspieszenia akcji, obiecujące ataki zawsze ktoś zepsuje złym przyjęciem, podaniem nie w tempo. No przecież tak się da. Tak się po kilkunastu latach wypełnionych treningami nie da grać.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 20.09.2017, 22:42
Nikt nie wymaga pucharów ale takiej .......ni nie wytrzymam. Nikt by nie miał pretensji jeśli odpadli by po grze w piłkę a nie po pozorowaniu gry. Z piłkarzy zawsze można więcej wycisnąć pytanie jest tylko czy ten trener jest w stanie to w przyszłości zrobic.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.09.2017, 22:46
speedfashion napisał(a):Wyświetl post

Korona zastosowała jedyną słuszną taktykę i można nawet powiedzieć, że czerwona kartka im w tym pomogła.

Widać, że Kiko szuka dobrych rozwiązań. Przy takich zmianach kadrowych błędy będą się zdarzać.

Na marginesie: to, co niektórzy użytkownicy wypisują na shoutboksie, woła o pomstę do nieba.
To co Ty na forum teraz,też....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.09.2017, 22:48
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Poczytaj gazety
Czytałem jedną i pisali w niej, że jesteśmy 100mln na plusie. Niestety nie mogę znaleźć linka. Może w tej sytuacji poratowałbyś mnie świeżymi newsami? Czy za bardzo jesteś zajęty pajacerką na tym forum?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 20.09.2017, 22:48
K..wa mać, jakie puchary? O czym Wy tu w ogóle piszecie? Czy Wy ludzie nie rozumiecie w jakiej my jesteśmy sytuacji? Wisła nie ma pieniędzy - więc mamy takich piłkarzy i takiego trenera na jakich nas stać !!! Przestańcie śnic o potędze, i zacznij stąpać po ziemi. Większość piłkarzy, których mamy przyszła tu i gra tylko po to, żeby znaleźć sobie lepszy klub. A Zarząd ma nadzieję, że któryś odpali i będzie można go sprzedać, żeby spłacić kolejną część długów...
Więc należy szanować każdy punkt zdobyty w lepszym lub gorszym stylu.
A kto w naszej lidze ma kasę?!
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 20.09.2017, 22:49
Nikt nie pieprzył gry? Skoro jest tak dobrze to czemu do kur...wy nędzy jest tak źle.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.09.2017, 22:49
Kolego to się zorientuj, kwota transferu to jedno, a jak odliczy się prowizje, procent dla poprzedniego klubu podatki to juz nie ma tych niebotycznych 2MEuro, tylko zostaje pewnie z 1MEuro.
Co do reszty to możesz wierzyć dalej, że TF zostawił Wisłe na 0
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.09.2017, 22:50
Bo na ławce trenerskiej siedzi WF-ista którego największym sukcesem było wygranie pucharu Hiszpanii w Football Managerze 2012
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.09.2017, 22:51
Powaznie nikt tu nie widzi przyzwoitej gry Ukrainca? Przy Carlitosie moze byc z 10 razy lepszy, pytanie czy Kiko go wystawi, bo jego dobor skladu przypomina losowanie numerkow jak w lotto.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.09.2017, 22:53
Kolego to się zorientuj, kwota transferu to jedno, a jak odliczy się prowizje, procent dla poprzedniego klubu podatki to juz nie ma tych niebotycznych 2MEuro, tylko zostaje pewnie z 1MEuro.
Co do reszty to możesz wierzyć dalej, że TF zostawił Wisłe na 0
To mnie zorientuj i przestań rzucać ogólnikami. Jaka prowizja? Procent dla chorwatów to miała być końcówka z kwoty 2.2mln euro, co daje nam 2mln. Zostanie na laysy chociaż, czy trzeba było dopłacić?
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 20.09.2017, 22:53
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Powaznie nikt tu nie widzi przyzwoitej gry Ukrainca? Przy Carlitosie moze byc z 10 razy lepszy, pytanie czy Kiko go wystawi, bo jego dobor skladu przypomina losowanie numerkow jak w lotto.
Raczej się mylisz kolego u niego niektóre numerki są stałe bo chcą strzelać gole
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.09.2017, 22:55
To samo co w meczach poprzednich, tylko bez farta. Żenada,dramat i tona mułu.

Dostajemy prezent od sędziego w postaci czerwonej dla scyzorów, a my jak ....a ostatnie cymbały kopiemy się po czole przez 90 minut. Momentami 9 na 11 i wygląda to tak samo
Gdyby nie wątpliwa czerwona, to pewnie byśmy dostali w 90 minutach.

Nie dziwię się maksymalnego w....ienia naszego trenera z erasmusa. Dostał konkretnego gonga i zawalił sprawę, z czego będzie rozliczony. To nie liga, że po.......i głupoty i nadgoni. Zjebałeś puchar i nic tego nie zmieni. Tu i teraz.

Brozio się wysłuchał przy płocie i ma tym espania gościom to przekazać? Oni i tak nic nie czają. A jak już czają to mają w piździe.

Wjeżdza na tapetę bardzo ciężki terminarz i pytanie jak sobie z tym nasz trener poradzi.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.09.2017, 22:57
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To co Ty na forum teraz,też....
Mógłbyś uzasadnić, czy tak tylko postanowiłeś zabłysnąć?

Chciał tłum Halilovica? Chciał. Zagrał Chorwat? Zagrał. Efekty?

Nie chciał tłum ZeManuela? Nie chciał. Nie zagrał? Nie zagrał. Efekty? Tutaj akurat trudno powiedzieć.

Chciał tłum bardziej ofensywnej taktyki? Chciał. Dostał? Dostał. Dlaczego nie poszło? Przez dziesiątki błędów indywidualnych.

Niektórzy muszą cofnąć taśmę do początku okienka transferowego i wprowadzić aktualizację. Ściągani przez nas piłkarze to w większości żadni wirtuozi. To nie przypadek, że wybrali Ekstraklasę.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.09.2017, 23:00

Nie chciał tłum ZeManuela? Nie chciał. Nie zagrał? Nie zagrał. Efekty? Tutaj akurat trudno powiedzieć.

Chciał tłum bardziej ofensywnej taktyki? Chciał. Dostał? Dostał. Dlaczego nie poszło? Przez dziesiątki błędów indywidualnych.

Niektórzy muszą cofnąć taśmę do początku okienka transferowego i wprowadzić aktualizację. Ściągani przez nas piłkarze to w większości żadni wirtuozi. To nie przypadek, że wybrali Ekstraklasę.
Tłum żąda pomysłu na grę, chociażby nakreślenia kredą "atak pozycyjny" i "dziś nie wypierdalamy na łoślep w przód" na tablicy podczas odprawy przedmeczowej w co najmniej 3 językach, żeby wszyscy zrozumieli. Dałoby to załatwić panie prezesie? Tłum chce...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.09.2017, 23:02
Ktoś mi może wytłumaczyć, czemu na tak ważny mecz nie pojechali Carlitos i Malecki, jedyni piłkarze którzy coś grają w ataku w tym sezonie?

Kontuzje? Czy ....a zmęczenie? We wrześniu... Czemu nawet na ławkę ich mnie wziął?
Ddf
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2017, 23:09
To mnie zorientuj i przestań rzucać ogólnikami. Jaka prowizja? Procent dla chorwatów to miała być końcówka z kwoty 2.2mln euro, co daje nam 2mln. Zostanie na laysy chociaż, czy trzeba było dopłacić?
Podatek CIT 19%
Podatek VAT 23%
Po odliczeniu tylko tego zostaje niecałe 1,4 z 2,2.
Prowizja dla menadżera piłkarza - chyba miał jakiegoś?
Nie chodzi, oto, żeby sobie coś udowadniać, tylko o to, że my nie zarobiliśmy (w sensie wolnych środków) 2,2mEuro tylko tyle zapłacił Inter, a realnie w Klubie została tylko cześć tej kasy ....
Ostatnio edytowane przez Savik : 20.09.2017 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.09.2017, 23:10
Szkoda że tłum ślepy... Albo tylko ty. 99% czasu gra po ziemi, jak górą, to tylko dokładne przerzuty. Atak pozycyjny? A co my graliśmy? Po pierwszej połowie 60% posiadania piłki i próba niemalże wjechania z nią do bramki. Był pomysł? Ano był, na drwali z Kielc nawet sensowny, bo gra siłowa sensu nie miała.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 12.05.2018 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.09.2017, 23:11
Kiedyś będzie dużo sprzątania po tym gnoju hiszpańskim.
Znając życie już w zimie..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.09.2017, 23:14
Tłum żąda pomysłu na grę, chociażby nakreślenia kredą "atak pozycyjny" i "dziś nie wypierdalamy na łoślep w przód" na tablicy podczas odprawy przedmeczowej w co najmniej 3 językach, żeby wszyscy zrozumieli. Dałoby to załatwić panie prezesie? Tłum chce...
Dużo naszych długich podań to naprawdę udane przerzuty i rozciągnięcia. To, że w gorętszych sytuacjach zdarzy się zagranie na pałę, może wynikać z braku zgrania i pewności.

Nasi piłkarze naprawdę starali się budować ataki. Zagęszczona obrona Korony wymuszała szersze ustawienie. A w takich sytuacjach łatwo o kontrę. Trudno się dziwić, że grający w takim zestawieniu po raz pierwszy środek nie brał na siebie zbyt dużego ryzyka.

Z Małeckim to akurat prawda. Na lewej stronie była luka i za akcjami musiał biec Sadlok. Chyba lepiej byłoby Wojtkowskiego w miejsce Halilovica ustawić.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2017, 23:14
Podatek CIT 19%
Podatek VAT 23%
Po odliczeniu tylko tego zostaje niecałe 1,4 z 2,2.
Ty tak na poważnie? Poczytaj o tym jak się liczy podatki, a raczej kiedy się je płaci. Potem zastanów się jaki bilans będzie miała Wisła na koniec roku i powiedz mi niby jaki CIT ona zapłaci? VAT może jeszcze jakiś wyjdzie, ale też wątpie.

PS. Nie mówiąc już o tym, że nawet jakby, to źle wyliczyłeś, bo nie "niecałe 1.4" tylko 1.44 z tego zostaje w sytuacji jakby nie było żadnych kosztów w firmie.

PS2. Więcej Hiszpanów i jeszcze ze dwóch Portugalczyków potrzebne, bez tego ani rusz.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.09.2017 o godz. 23:17.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.09.2017, 23:18
To był niesamowicie irytujący mecz. Indywidualnie na plus wypadł chyba tylko Wojtkowski i to raczej ze względu na wolę walki i swój potencjał, niż aktualne umiejętności. Ogólnie nasz nowy zaciąg wygląda bardzo marnie. Poza Carlitosem, Velezem, Bashą i Wojtkowskim, ciężko powiedzieć coś pozytywnego o reszcie. Ilu nowych zdążyło już trochę pograć? Z dziesięciu? Na dzień dzisiejszy to wygląda na stosunek: 40% piłkarzy i 60% przebierańców. Trzeba się pocieszać, że z czasem, z coraz większym zgraniem, to będzie wyglądało lepiej, ale na tę chwilę Kiko wydaje się nie panować nad sytuacją. Podejmuje dziwne decyzje personalne (np. dużo minut dla Ze Manuela i Imaza) i nie potrafi poustawiać tego nowego zespołu taktycznie. Dziś grając w przewadze zupełnie nie wiedzieliśmy jak się zachować w takiej sytuacji. Nie potrafiliśmy robić przewagi liczebnej w ofensywie i w wielu akcjach niepotrzebnie pchaliśmy się środkiem.

Nie przyłączam się jeszcze do głosów chcących zwolnienia Kiko, daję mu jeszcze trochę czasu, ale na dzień dzisiejszy nie widać postępów, tak indywidualnych jak i taktycznych, ani wykrystalizowanej pierwszej jedenastki. Jeśli można dostrzec, że np. Basha daje radę, to powinniśmy wprowadzać go do zespołu wystawiając go ciągle w tej samej roli, a nie z meczu na mecz zmieniać mu zadania taktyczne. To jeszcze nie ten etap zrozumienia z kolegami, by przestawianie go po pozycjach miało sens. Najpierw powinien nauczyć się robić jedną rzecz dobrze.

Mimo dorobku punktowego z ligi, jesteśmy w głębokim kryzysie i światełko na końcu tunelu wydaje się być bardzo daleko.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2017, 23:19
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na poważnie? Poczytaj o tym jak się liczy podatki, a raczej kiedy się je płaci. Potem zastanów się jaki bilans będzie miała Wisła na koniec roku i powiedz mi niby jaki CIT ona zapłaci? VAT może jeszcze jakiś wyjdzie, ale też wątpie.
A Ty tak na poważnie? Podatek płacisz raz w roku
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 20.09.2017, 23:20
A Ty tak na poważnie? Podatek płacisz raz w roku
Tak? Chyba, że mylisz zaliczki na podatek z podatkiem właściwym. Nawet jak nadpłacą to przecież później sobie to wyrównają na koniec roku?

EDIT: Inna sprawa, że nie jestem przekonany czy taka usługa (?) jest ovatowana czy aby nie zwolniona. W końcu dość często międzynarodowe usługi są z tego zwolnione.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.09.2017 o godz. 23:26.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2017, 23:25
Tak - mam na myśli zaliczki. - może nie wyraziłem się jasno.
Nie zwracają Ci na koniec roku tylko realnie w 2 kwartale. A do tej pory gotówki nie masz...
Więc jeśli będzie nadpłata - to będzie zwrot, ale dopiero w II kwartale 2018.

Ad. Edit: Podlega podatkowi VAT, jako przeniesienie (sprzedaż) praw różnego rodzaju. Jak chcesz to mogę znaleźć jakąś interpretacje.
Zwolnienia z podatku VAT przy transferach przysługują tylko podmiotom non-profit, jeśli cała kwota podlega przeznaczeniu na działalność statutową (np. szkolenie młodzieży przez TS), Wisła SSA jest natomiast podmiotem komercyjnym.
Ostatnio edytowane przez Savik : 20.09.2017 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.09.2017, 23:31

Czy zacytowałem chociaż jedno zdanie dotyczące sprowadzonych piłkarzyNie.
Chodziło mi głównie o zdanie z Kiko...
Podsumowując(tak trochę w przenośni) to nie drużyna Ramireza ma stratę 2 pkt. do lidera,to Carlitos ma taką stratę.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Tak - mam na myśli zaliczki. - może nie wyraziłem się jasno.
Nie zwracają Ci na koniec roku tylko realnie w 2 kwartale. A do tej pory gotówki nie masz...
Więc jeśli będzie nadpłata - to będzie zwrot, ale dopiero w II kwartale 2018.
Tylko w momencie wystawienia faktury (czy co tam się wtedy wystawia) Wisła musiałaby mieć bilans na plus, żeby musieć odprowadzić podatek CIT, a jak wiemy jest to mało prawdopodobne, a wręcz nierealne tak więc dalej utrzymuje, że żadnego CITu, a i zapewne VATu nie musieliśmy odprowadzać. Ponadto tak jak wspomnialem, nie niecałe 1.4 tylko 1.44

Ja uważam temat zakończony, jak coś to możemy przejść na priv.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

hehe zgapiłeś z mojego posta w temacie o Kiko ?

no cóż widać że zmiennicy jednak zawodzą i ustawienie jake stosuje Kiko w lidze jest optymalne, mecz sie calkiem przyjemnie oglądało do czasu tej głupiej bramki , potem siadło psyche

cieszy dobra postawa Balanyuka, może wreszcie bedziemy mieć typową 9tke
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.09.2017, 23:36
"ustawienie jake stosuje Kiko w lidze jest optymalne" ?!

mecz sie calkiem przyjemnie oglądało do czasu tej głupiej bramki" ?!

Kvrwa mać. Ja już naprawdę nie wiem czy ty jesteś zwykłym internetowym trollem, czy może po prostu udało ci się uciec z Babińskiego...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów