|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Pytanie co zrobią dzisiejsi krytycy, jak wtedy będzie styl, ale nie będzie wyników ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mądry post s1mone. Szkoda że większość zamiast wchodzić w rzeczową polemikę stosuje argumentacje "Negujesz prace Kiko? Wyniki sa złe? Ty chory poje***"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mnie natomiast bardziej martwi jakość gry - to nie są ludzie, którzy kopią piłkę od wczoraj, a czasem proste, techniczne błędy przy przyjęciu doprowadzają mnie do szewskiej pasji, do tego mało kiedy można zobaczyć jakąś ładną, składną akcję po ziemi w wykonaniu naszych graczy (a jak już mamy zalążek takowej to kończy się ona szybciutko złym przyjęciem albo za mocnym podaniem). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
W A klasie się tłucze do głowy, żeby przyjąć, podać i pokazać się na pozycji, a tu są do ....y nędzy zawodowcy, grający kilkanaście lat dzień w dzień i pobierający za to sporą kasę. Dodatkowo nie wiem jak można grać z przodu i nie mieć jakiegoś pociągu do pogrania klepki czy jakiegoś zagrania, które daje radość. Przecież to też byli nastolatkowie, grali pod blokami, mieli marzenia, no ....a cokolwiek. Może za młody jeszcze jestem żeby to zrozumieć. To są przecież podstawy, żeby podać piłkę tak, by kolega mógł ją spokojnie przyjąć na swoją lepszą nogę. Nie mówię o przerzutach na kilkadziesiąt metrów, ale zwykłe podania, nawet w strefie obronnej. Sami zapieprzają po 10 kilometrów na mecz i często są to przebiegi tylko po to, żeby będąc na sprincie dostać piłkę za mocną, nie w tempo, za daleko. Boli ten brak myślenia, bo wierzę, że każdy z nich potrafi kopnąć dobrze piłkę na kilkanaście metrów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() ![]() Jak by ktoś był zainteresowany zdobyczami dwóch przytoczonych trenerów. Średnia Kiko - 1,5 pkt/mecz Średnia Kazika - 1,25 pkt/mecz |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Są porównania, że Kiko ma wyniki, a Moskal ich nie miał. Ja tylko pokazałem jakie te wyniki były/są
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Odbijam piłeczkę Kiko nie ma stylu a Moskal miał
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przeciez te wyniki praktycznie niczym sie nie roznia
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.09.2017 o godz. 08:23.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Skład z meczu z 7 z maja tego roku:
Łukasz Załuska - Tomasz Cywka, Ivan Gonzalez, Alan Uryga, Maciej Sadlok - Patryk Małecki (90+1. Zdenek Ondrasek), Pol Llonch, Petar Brlek, Krzysztof Mączyński, Rafał Boguski (66. Jakub Bartosz) - Paweł Brożek (87. Mateusz Zachara). Czyli: Cywka, Gonzalez, Sadlok, Małecki, Llonch 5/11. Analizując formacje obrona 3/4, pomoc 2/4, atak 0/2. Jak ktoś oczekuje płynnej ofensywnej gry po wymianie 4 z 5 graczy odpowiedzialnych za kreowanie akcji to gratuluje. Kiko OUT - no dobra, nie mamy stylu, za to trzeba go wywalić. Tylko co dalej ? Powrót Wdowca, Rumak, Bartoszek ? Do wszystkich którym tak strasznie przeszkadza obecny trener, pokażcie mi trenera który da gwarancje lepszego stylu i poprawy ilości zdobywanych punktów, i który jest w naszym zasięgu finansowym. Bodaj @s1meone napisał o oczekiwaniach na sezon, chyba każdy się zgodzi iż miejsce na podium będzie sukcesem, poniżej oczekiwań miejsce w dolnej 8. Do lidera tracimy 2 pkt. nad 9 miejscem mamy 5 pkt przewagi. Jak widać bliżej nam do miejsca powyżej oczekiwań niż do tego poniżej. A jak ktoś uważa iż idziemy na mistrza, to życzę takiej osobie, aby i w życiu prywatnym stawiała sobie tak ambitne cele jakie stawia przed Klubem. |
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
Moskal nie miał zawodników i jego drużynie brakowało skuteczności i gry do końca. A co do Kiko to radzę zejść na ziemię. Nie wygrał jeszcze żadnego ważnego meczu. Sukces to chyba remisy z Ległą i Amicą oraz wygrana z Jagą i Zagłębiem. Z ogórami sobie radził (w zeszłym i obecnym sezonie). Rozumiem, że w zeszłym sezonie, kadra była szczuplejsza i mieliśmy więcej problemów, a celem była chyba tylko górna 8. Teraz kadra jest duża i czekają nas trudne mecze. Stylu nie ma, a wygrane są tylko dzięki Carlitosowi i furze szczęścia. Ja osobiście nie wierzę, że nadal tak będzie, czego przykładem były mecze z Górnikiem i Zagłębiem. Jeśli w środku nie będzie lidera i nie zmieni się styl, a nadal będziemy grać lagi i dzidy, to górna 8 będzie szczytem naszych możliwości. Powiem tak, najbliższe 6 kolejek i PP to egzamin dojrzałości dla Kiko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tylko, ze zaraz zaczelo sie .......olo, rozne warunki, ze nie gral w grupie takiej srakiej. Teraz wchodze tabelka z Kiko i Moskalem na dzien dobry Na sb za to ktos madry porownuje poziomy trenerow. Po pytaniu, ktory trener prezentuje lepszy poziom Ranieri z sezonu mistrzowskiego z Leicester czy Ranieri z nastepnego sezonu polecial argument ad personam oczywiscie.Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.09.2017 o godz. 08:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Derby to nie jest ważny mecz ?!
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
Przepraszam, o debrach zapomniałem. To jego, a w zasadzie Carlitosa największy sukces
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja tu za bardzo nie zauważyłem chęci zwalniania Kiko - ludziska narzekają na styl, na brak jakiejkolwiek poprawy w kwestii organizacji gry od początku pobytu Kiko u nas do teraz. To martwi, ale też znajdzie się sporo argumentów, które można w obronie trenera wysunąć.
Zabawne jest jednak pisanie "nieważny styl, ważne wyniki" - przecież wyniki się w stosunku do Wisły Moskala nie poprawiły, więc o czym mowa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Pytanie jaki wkład w ścigani eciepecie Carlitosa miał Kiko, być może to jest jedna z pomijanych zasług trenera.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.09.2017 o godz. 08:52.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Teraz ma drugie!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Te slowniki sa genialne. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wisła jest w trakcie reformy i ta decyzja została podjęta świadomie. Manuel Junco na pewno zdawał sobie sprawą że taka liczba transferów doprowadzi do wielu utrudnień ale jeśli wszystko się powiedzie Wisła będzie czerpać z tego profity. Tolerancja dla błędów trenera, stylu gry oraz wyników musi na typ etapie być większa. Do Wisły dołączyli piłkarze o różnych osobowościach, w różnym stadium przygotowania fizycznego, jedni zaczną grać od razu, drudzy za miesiąc, a jeszcze jeden być może odpali za pól roku, a inny wcale nie odpali. To wszystko ma na pewno wpływ na funkcjonowanie drużyny jako calosci. Nowi piłkarze muszą przede wszystkim mieć poczucie misji, wiedzieć, że ta drużyna ma o coś walczyć że warto się starać grać dla tego klubu. Personalnie uważam że ta drużyna rozegra się dopiero w następnej rundzie lub nowym sezonie. Do tego czasu Kiko musi udowodnić, że będzie potrafił poskładać te klocki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja tak skromnie wspomnę że może taka jest jego filozofia żeby grać na dwóch defensywnych i nie koniecznie będzie ją chciał zmieniać w tej chwili pod przeciwnika, a bardziej chodzi o wykształcenie automatyzmów i przyzwyczajenia się zawodników do siebie, bo jak wiemy nowych twarzy nie brakuje?
A tak po ludzku pisanie i w pewnym sensie wyczekiwanie tego kiedy w końcu "ten Carlitos" przestanie strzelać i Kiko przestanie punktować jest mega słabe. "Na razie bronią go wyniki"... no właśnie tylko i aż go to broni. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ten mecz jest bardzo istotny, pokaże w jakim miejscu jesteśmy lub chcemy być. Jeżeli odpuścimy ten mecz i przegramy bez walki to będzie jasny sygnał, że trener nie ogarnia sytuacji, bo chyba każdy w klubie - zarząd i kibice zdają sobie sprawę, że wygranie tego jakby nie było prestiżowego pucharu zamaże trochę te lata posuchy i da upragnione puchary. Jeżeli przegramy dzisiejszy mecz to sory, ale przygoda z Wisłą pana Kiko Ramireza powinna się zakończyć, dość już tej bylejakości. Kolejnego roku bez pucharów i jakiegokolwiek sukcesu większość kibiców po prostu nie zniesie...1 z najważniejszych meczów w tym roku po prostu trzeba wygrać, następny czeka nas mam nadzieje w październiku!!!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
tomasz_19 ochłoń
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
To byłby ewenement na skalę europejską:trener zwolniony po przegranej w PP mimo straty 2 punktów do lidera w lidze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
tomasz_19, poszedłbym na Twoim miejscu dalej. Jeśli wygramy dzisiejszy mecz dopiero w dogrywce lub karnych to sorry, ale przygoda z Wisłą pana Kiko Ramireza powinna się zakończyć, dość już tej bylejakości. Żeby z jakimiś Kielcami grać dogrywki, tego większość kibiców po prostu nie zniesie!
By the way, kogo widzisz na miejscu Kiko? Rumaka czy może Magica? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|