The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2017, 22:01
Ciekawe podsumowanie. Zwaz tylko na jedna rzecz, o ktorej wspomniales, mianowicie, ze na dzien dzisiejszy nie mozemy oczekiwac takiej gry ze wzgledu na ilosc zmian w skladzie. Ja w takim razie zapytam czy widziales znamiona takiej gry przed zmianami(tamten sezon) poza jakims przeblyskiem Brleka od czasu do czasu?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.09.2017 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.09.2017, 22:24
Tak, widziałem. Jednak na ile to byla zasluga Kiko a na ile splot innych czynników pokaze jednak tem sezon. Pamiętajmy że caly sztab ma wplyw na drużynę a nie tylko jedna osoba. Jednak im trener poczuje sie pewnej w drużynie tym bardziej wyniki sa od niego uzależnione.

Otóż uważam że ilość zmian determinuje trener. Po coś mielismy okres przygotowawczy. Jesli 25 graczy jest w zespole 3 miesiące i dłużej, a 5 np 2 tygodnie to normalne, że stawiasz na zgraną paczkę i próbujesz ugrać coś juz utartymi schematami które tenowales (?l) podczas okresu przygotowawczego. Zawodnicy wykonali ogrom pravy by byc w formie fizycznej i załapać pierwsze wypracowane (?) wzorce.

I tutaj po prostu nie rozumiem Kiko. Stawia na graczy którzy nie pokazuja jakości w swojej grze. Już widac ze Ze oraz Jezus nie będa sami wygrywać spotkan. Pewnie nawet po jakimś czasie odpala, ale stawianie na nich w tym momencie, z zerowym zgraniem z drużyną szkodzi zarówno im jak i drużynie jak i kibicom.

Jak wszedł na blisko Basha, Carlitos i np Velez to bylo widać od razu, że swoją indywidualna jakością potrafią przykryć braki w zrozumieniu z partnerami.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2017, 22:30
Zgadza sie. Ja nasza gre to sobie co mecz bede krytykowal bo mam do tego powody niestety, chyba, ze cos sie nagle zmieni. Okres pracy Kiko to sobie zas bede ocenial po sezonie. Nie ukrywam, ze mi sie nie podoba, nie ukrywam, ze wolalbym kogos bardziej ogarnietego, nie ukrywam rowniez, ze na ten moment zmiana trenera (choc sam bym go juz dawno pogonil) jest absuradlnym pomyslem.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.09.2017 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.09.2017, 23:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wypada zdać sobie sprawe że na dzien dzisiejszy nie mozemy oczekiwać takiej gry. Zaszło za dużo zmian w składzie. Czy jednak pewne elementy nie powinny już na tym etapie ulec poprawie? Powinny. W szczególności że jesli np Halilovic, Wojtkowski czy Kostal sa z nami juz 3 miesiace i maja już jakieś zrozumienie z partnerami.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że powinny. W Legii, w której nie zmieniło się tak dużo, nic nie drgnęło. Dlaczego u nas by miało?

Halilovic, Kostal i Wojtkowski to zapychacze. Być może któryś z nich kiedyś odpali, ale jeśli nie, tragedii nie będzie. Tragedii, oczywiście, z punktu widzenia kasy klubu, który niewiele ryzykował ściągając ich do Krakowa, a może coś zyskać.

Nie wiem dlaczego w ogóle ktoś myśleć o nich w kategorii wzmocnień na teraz. Nie chce mi się rozpisywać na temat wszystkich, więc skupię się tylko na Haliloviciu. Otóż w pewnym momencie pojawił się mit, że będzie następcą Brleka. Problem jest taki, że jest zerem w porównaniu do Petara. Wystarczy porównać ich osiągnięcia w Chorwacji. Petar Brlek 1 HNL- 112 występów, reprezentacje młodzieżowe - 52 wystepy. Tibor Halilovic 1 HNL - 18 występów, reprezentacje młodzieżowe - 0 występów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 05:15
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie twierdzisz, że powinny. W Legii, w której nie zmieniło się tak dużo, nic nie drgnęło. Dlaczego u nas by miało?

Halilovic, Kostal i Wojtkowski to zapychacze. Być może któryś z nich kiedyś odpali, ale jeśli nie, tragedii nie będzie. Tragedii, oczywiście, z punktu widzenia kasy klubu, który niewiele ryzykował ściągając ich do Krakowa, a może coś zyskać.

Nie wiem dlaczego w ogóle ktoś myśleć o nich w kategorii wzmocnień na teraz. Nie chce mi się rozpisywać na temat wszystkich, więc skupię się tylko na Haliloviciu. Otóż w pewnym momencie pojawił się mit, że będzie następcą Brleka. Problem jest taki, że jest zerem w porównaniu do Petara. Wystarczy porównać ich osiągnięcia w Chorwacji. Petar Brlek 1 HNL- 112 występów, reprezentacje młodzieżowe - 52 wystepy. Tibor Halilovic 1 HNL - 18 występów, reprezentacje młodzieżowe - 0 występów.
Czyli mam rozumieć, że gdybyś byl trenerem Górnika Zabrze to byś posadził wszystkich młodych na ławce, a ściągnął byś do klubu Boninow, Cetnarskich czy jakis innych Madejow bo przecież zabijaja ich doświadczeniem w ekstraklasie?

Jeśli na boisku gra tylko CV to Ze Manuel jest naszym najdrozszym zawodnikiem. Rzeczywistość jest jednak inna.

Nie wiem czemu Legia gra taka kaszane. Nie moje zabawki.

W swojej analizie bronię raczej trenera i naszej obecnie kiepskiej "dla oka" gry, nie bronię jednak absurdalnych, bardzo niekonsekwentnych decyzji personalnych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.09.2017 o godz. 05:25.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.09.2017, 08:49
Odnoszę wrażenie, że na trenera spada większa krytyka niż dokładnie rok temu, gdy graliśmy tak...

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.09.2017, 08:56
Najazd na Kiko w tym momencie to żenada lub dobre środki odurzające.
Tak btw co mają powiedzieć w Termalice patrząc na tą tabelkę
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 18.09.2017, 08:57
5 minut bez kryzysu w Wiśle i zaczyna się szukanie dziury w całym. To nie te czasy w których Cupiał zwalnia trenera za styl. Ja wiem, że każdy by chciał powrotu do "krakowskiej piłki" ale musimy mierzyć siły na zamiary.
Murawski wczoraj mnie rozwalił - Wisła ma grać ładnie dla oka - nie kurva! Wisła ma grać coraz lepiej bo uciekliśmy katu spod topora. DWUKROTNIE!!
Nagonka z każdej strony, niby wychowanek płacze w mediach ze kasy nie ma i spierdala do znienawidzonego klubu, dzień bez dojebania się pismaków dniem straconym, a kibice zamiast wspierać klub, zawodników i trenera chcą ładnej ofensywnej gry bo "My jesteśmy Wisła i mamy każdego klepać 7-0"
Kiko idealnym trenerem nie jest, jak by był to by nas nie było na niego stać. Jak każdy z was się denerwuje jak coś nam nie wychodzi czy jak nie możemy sklecić trzech podań z rzędu to mam ochotę roz.......lic telewizor. Niestety następny rok/dwa lata tak to będzie wyglądało i zmiana trenera nic tu nie da.
Napisał bym więcej ale jestem w kołchozie i muszę udawać że coś robię
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 09:00
Praktycznie wszyscy zauważają słabość Ze Manuela i wszyscy dziwią się/krytykują Kiko za uporczywe wystawianie go w pierwszej jedenastce. Kiko powiedział, że gra na przełamanie Portugalczyka, ale podejrzewam, że jeżeli w najbliższym meczu dalej będzie najbardziej widmowym zawodnikiem skłądu, to raczej siądzie na ławie/trybunach na dłużej. W dalszym ciągu gramy na jednego Carlitosa z przodu, który nominalną 9 - środkowym napastnikiem nie jest,pokazał to Juskowiak w lidze + -Carlitos schodzący do skrzydła rozgrywa na wolne pole do Cywki ten dośrodkowuje ale w polu karnym nie ma nikogo !!!! Carlitos cofnięty a z przodu moim zdaniem warto spróbować postawić na Brożka (też czeka na mityczne przełamanie) jeżeli pozostali napastnicy są dalecy od pierwszej jedenastki.
Zgadzam się też z Luckiem odnośnie gry Cywki w obronie - chłopak cofa się do pola karnego odsłaniając przeciwnikom całe lewe skrzydło, akurat Piast tego nie wykorzystał ale Arka właśnie po akcjach stroną Cywki (oraz tańcu Boguskiego) zasadziła nam 2 gole (ostatni to błąd Buchalika).
Odnośnie stylu - w naszej buraczanej lidze większość zespołów albo ustawia się na swojej połowie całym zespołem (piast) albo stosuje wysoki i silny pressing (Arka), patrząc na nasz środek pola to niestety nie mamy zawodników, którzy potrafiliby bezbłędnie wyprowadzić piłkę i rozprowadzić akcję. Dlatego gra na długie przerzuty (Gonzalez, Głowacki).
W poprzedniej rundzie graliśmy jak większość zespołów ekstraklasy - ustawienie na własnej połowie, wyjęcie piłki przez Pola i kontratak - taka gra niestety nie premiuje później w pucharach, gdzie grając z drużynami z Mołdawii, Kazachstanu czy Azerbejdżanu mistrzowie i wicemistrzowie Polski dostają oklep.....
Ramirez próbuje coś zmienić, wiedząc, że w środku pola ma co chwilę nowe zestawienie, zamiast grać środkiem narażając się na regularne straty, chce grać skrzydłami i najlepiej 2 napastników. Takim sposobem graliśmy za czasów Skorży, ale tam w środku był Sobol i Cantoro, a na skrzydłach Zieńczuk w niesamowitej formie, Kosowski i Łobodziński. Dzisiaj brakuje stabilizacji i zgrania pary środkowych pomocników (być może docelowo będą to Velez i Perez ewentualnie Basha, bo LLonch niestety daje nam sporo tylko przy grze z kontry). Problem jest cały czas ze skrzydłami - poza Małeckim ani Boguski, ani Imaz, ani Ze Manuel ani Kostal nie grają niczego specjalnego. Ciekawy jestem jak poradziłby sobie na skrzydle Wojtkowski, ewentualnie przesunąłbym tam Cywkę - a Bartosz na prawą obronę - pamiętam mecz z Legią gdzie musiał wejść za kontuzjowanego Jovicia - zagrał bardzo dobry mecz.....
Z przodu obok Carlitosa mamy 4 napastników, na razie Ondraszek kontuzjowany, Brożek bez gry, Kolar i Balanyuk nie zagrali w oficjalnym meczu, więc nie można nic o nich powiedzieć.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.09.2017, 09:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czyli mam rozumieć, że gdybyś byl trenerem Górnika Zabrze to byś posadził wszystkich młodych na ławce, a ściągnął byś do klubu Boninow, Cetnarskich czy jakis innych Madejow bo przecież zabijaja ich doświadczeniem w ekstraklasie?

Jeśli na boisku gra tylko CV to Ze Manuel jest naszym najdrozszym zawodnikiem. Rzeczywistość jest jednak inna.

Nie wiem czemu Legia gra taka kaszane. Nie moje zabawki.

W swojej analizie bronię raczej trenera i naszej obecnie kiepskiej "dla oka" gry, nie bronię jednak absurdalnych, bardzo niekonsekwentnych decyzji personalnych.
Wiedziałem, ze argument dotyczący Górnika się pojawi. To bardzo dobry przykład, że można wprowadzać młodych, zdolnych do gry. Jest tylko jeden problem, żeby zrealizować tę wizję, Górnik musiał spaść do 1 ligi. Wtedy rzeczywiście można było (a nawet trzeba było) rozwiązać kontrakty z przepłacanymi piłkarzami i dać szansę młodszym, którzy byli w kadrze przed spadkiem. Rok w realiach pierwszoligowych pozwolił im nabrać doświadczenia, zgrać się i podnieść umiejętności. My chyba nie chcemy przeprowadzić podobnego doświadczenia? Tym bardziej, że nie mam pojęcia czy mamy młodych piłkarzy na podobnym poziomie do nich.

Decyzje nie są absurdalne. Ze Manuel gra bardzo słabo, Jesus również pokazał podobny poziom, ale być może wszystko dotyczy niuansów, które nam umykają. Chociażby gry bez piłki. Taktyki itp. No i na ławce nie czekają tuzy, tylko zawodnicy, którzy zawodzą, jak oni.

Halilović, Kostal i Wojtkowski to ewentualnie pieśń przyszłości. Ich przebłyski są miłe, ale o niczym nie świadczą, bo zwykle piłkarze ci pojawiają się na boisku po 60 minusie, kiedy jest więcej miejsca, mniej agresji, mniej taktyki. Zapewne pamiętasz mecze Stilica z najlepszego okresu, kiedy w pierwszych połówkach był nakrywany czapką i zaczynał błyszczeć w drugich połówkach. Lub różnice w postawie Bartosza, gdy wchodził na końcówki, a nie od pierwszej minuty. Trener doskonale zdaje sobie sprawę z ich rzeczywistego poziomu oraz braków w grze bez piłki (co jest dla niego wyjątkowo ważne), dlatego nie są piłkarzami pierwszego wyboru. Oczywiście, pewnie dostawaliby więcej szans w sytuacji, gdyby Wisła była na wznoszącej i miała ustabilizowaną sytuację, ale na to trzeba poczekać.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.09.2017, 09:49
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
W poprzedniej rundzie graliśmy jak większość zespołów ekstraklasy - ustawienie na własnej połowie, wyjęcie piłki przez Pola i kontratak - taka gra niestety nie premiuje później w pucharach, gdzie grając z drużynami z Mołdawii, Kazachstanu czy Azerbejdżanu mistrzowie i wicemistrzowie Polski dostają oklep.....
Ramirez próbuje coś zmienić, wiedząc, że w środku pola ma co chwilę nowe zestawienie, zamiast grać środkiem narażając się na regularne straty, chce grać skrzydłami i najlepiej 2 napastników. Takim sposobem graliśmy za czasów Skorży, ale tam w środku był Sobol i Cantoro, a na skrzydłach Zieńczuk w niesamowitej formie, Kosowski i Łobodziński. Dzisiaj brakuje stabilizacji i zgrania pary środkowych pomocników (być może docelowo będą to Velez i Perez ewentualnie Basha, bo LLonch niestety daje nam sporo tylko przy grze z kontry). Problem jest cały czas ze skrzydłami - poza Małeckim ani Boguski, ani Imaz, ani Ze Manuel ani Kostal nie grają niczego specjalnego. Ciekawy jestem jak poradziłby sobie na skrzydle Wojtkowski, ewentualnie przesunąłbym tam Cywkę - a Bartosz na prawą obronę - pamiętam mecz z Legią gdzie musiał wejść za kontuzjowanego Jovicia - zagrał bardzo dobry mecz.....
Z przodu obok Carlitosa mamy 4 napastników, na razie Ondraszek kontuzjowany, Brożek bez gry, Kolar i Balanyuk nie zagrali w oficjalnym meczu, więc nie można nic o nich powiedzieć.....
Powiedz, jak można w ogóle porównywać dzisiejszą sytuację do tej z czasów Skorży i wyciągać na tej podstawie jakieś wnioski. Nie chodzi nawet o Wisłę, ale poziom i możliwości drużyn spoza miejsc 1-3.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 18.09.2017 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 10:16
Porównuje sposób ustawienia zespołu - za Skorży graliśmy na 2 defensywnych pomocników 2 skrzydłowych i 2 napastników i takie ustawienie próbuje wprowadzić Kiko Ramirez, a słabiej to wygląda, bo właśnie wykonawców ma słabszych....
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.09.2017, 12:02
Tak krawiec kraje, jak mu materii staje.

Dla każdego średnio ogarniętego* kibica jest jasne, że naszym problemem jest permanentna przebudowa drużyny wykonywana w oparciu o zawodników z kartą na ręku, a nie styl nadawany przez trenera.
(* - nie dotyczy kibiców-praktyków FM-owych)

Gorzej, że ta przebudowa w tym sezonie się nie zakończy, bo zapewne pożegnać przyjdzie kolejną falę piłkarzy - Głowackiego, Brożka i Boguskiego plus przynajmniej połowę tegorocznego zaciągu, która się - co oczywiste - nie sprawdzi. Plus paru innych graczy, którym kończy się kontrakt i nie wiadomo czy będą zainteresowani jego przedłużeniem (m.in. Sadlok).

Dajcie więc sobie spokój z płaczami o styl, bo jest naprawdę ostatnią rzeczą, jaka w tej chwili powinna się dla nas liczyć... Będą punkty, będzie sensowne miejsce - będzie szansa, że coś zbudujemy na dłużej. Będziemy mieć strukturę na perspektywę dłuższą niż tu-i-teraz, to będziemy mogli chociaż zgrywać ze sobą jakiś "kręgosłup" i wtedy dopiero zastanawiać się nad stylem. Na tę chwilę to jest wielka improwizacja i żaden trener tego cudownie nie ogarnie. Nie będzie wyników, ale będzie fajny styl - ci lepsi piłkarze uciekną, bo nie przychodzą tu dla stylu, tylko dla gasnącej (nomen omen) gwiazdy klubu. W tej chwili liczy się tylko wynik, na drugim miejscu wynik, a na trzecim stworzenie jakiegoś trzonu zespołu na przyszłość.

Co do mitycznego Górnika, to nie wiem ilu z was oglądało jego mecze w I lidze. Podpowiem - przez większość sezonu grał piach (jeszcze na 4 kolejki przed końcem sezonu był na 9 miejscu) i tylko temu, że inni bardzo nie chwili awansować, do ostatnich minut ostatniego meczu rozpaczliwie broniąc wyniku z drużyną z miejsca spadkowego, cudem do ekstraklasy wszedł. Tak więc nawet młodzi gniewni potrzebują czasu i pozytywnego impulsu, żeby coś potem pokazywać. Teraz grają na entuzjazmie i ambicji (oraz na zgraniu), a i to nie wiadomo jak długo tak pociągną, prawdziwą ich wartość zobaczymy na wiosnę. Wielu beniaminków już miewało taki start, niewielu udało się to utrzymać.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2017, 12:49
Ja napiszę tylko tyle.Gramy słabo, bądź bardzo słabo.Nie widziałem tylko meczu z Lechią i poza meczem w Szczecinie, reszta to bryndza i kupę szczęścia, myślę że już wykorzystanego przynajmniej do końca rundy zasadniczej.
Natomiast punkty są co na tą chwile jest najważniejsze.

Zmiany w zespole ogromne i ja bym zaczął ze stylu rozliczać dopiero po kilku meczach rundy wiosennej.

To jest taki 'bieda Maaskantowy' pomysł na Wisłę.Zobaczymy jak to będzie się rozwijać.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 12:57
Krotko i na temat. Brawo.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 18.09.2017, 13:02
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja napiszę tylko tyle.Gramy słabo, bądź bardzo słabo.Nie widziałem tylko meczu z Lechią i poza meczem w Szczecinie, reszta to bryndza i kupę szczęścia, myślę że już wykorzystanego przynajmniej do końca rundy zasadniczej.
Natomiast punkty są co na tą chwile jest najważniejsze.

Zmiany w zespole ogromne i ja bym zaczął ze stylu rozliczać dopiero po kilku meczach rundy wiosennej.

To jest taki 'bieda Maaskantowy' pomysł na Wisłę.Zobaczymy jak to będzie się rozwijać.
i zapewne to sam myślą władze klubu, stąd tylko cierpliwość, czasem drużyna rodzi się w bólach
my na szczęście punktujemy, a na pewno będzie lepiej i tylko lepiej.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 18.09.2017, 13:04
Ja bym powiedział. że gramy słabo ale wygrywamy, a kiedy gra zaczyna się układać to dostajemy srogi w........ Tak było z Górnikiem i Zagłębiem, w pierwszej połowie Z arką też gra się układała. Coś jest bardzo nie tak
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.09.2017, 13:15
Nie możemy oczekiwać stylu w momencie, gdy nasza 11 jeszcze się nie wykrystalizowała.
Oprócz obrony, Małeckiego i Carlitosa, to tak naprawdę nie wiadomo kto zagrzeję miejsce w składzie.

Przyszło sporo zawodników i nie wiemy jak będzie wyglądał nasz środek, ani kto będzie grał na prawej, czy w parze z Carlitosem.
Gdy będziemy mieli taka pewną 9-10 w wyjściowej 11, to wtedy będziemy mieli podstawę do oceniania stylu.
Moim zdaniem w następnej rundzie wszystko powinno się już ułożyć i zgrać.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 13:23
Podejrzewam, że podstawowa 11-14 zawodników wykrystalizuje się po październikowych meczach, oby tak było, bo przed listopadową przerwą na reprezentację mamy u siebie Sandecję, a po przerwie 4 mecze u siebie (Pogoń, Górnik, Płock, Lubin) + 2 wyjazdy (NIeciecza, derby) - wyniki końcówki rundy odpowiedzą nam na pytanie na co mamy szansę......
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 18.09.2017, 13:25
Z tym szczesciem to jest jakas wierutna bzdura.

W kazdym z meczow, ktory wygralismy bylismy - czesto minimalnie - ale jednak lepsi od naszych przeciwnikow w perspektywie calego meczu. Jakie to ma znaczenie kiedy strzelamy bramki? Czy bramka w 1 minucie po ktorej nastepuje 89 minut slabej gry, czymkolwiek rozni sie od bramki w 89 minucie poprzedzonej slaba gra? To jakies kuriozum. Po zadnym z naszych zwyciestw nikt nie mozne powiedziec "nie zasluzyli by wygrac".

Szczerze mowiac jest dokladnie odwrotnie - mamy pecha.
Pecha bo zremisowalismy 'wygrany' mecz z Lechia, ktora byla od nas obiektywnie gorsza i nie zasluzyla na remis.
Nie wspominajac juz o bardzo wyrownanym meczu z Gornikiem, ktory gdyby zakonczyl sie 3-3 - to nikt by nie plakal, albo pierwszej polowe w Gdynii, gdzie mielismy przewage, a do szatni zeszlismy z bagazem 2 bramek, strzelonych po jedynych dwoch oddanych celnych strzalach przez Arke.

O ile o Arke i Gornika nie chce mi sie 'kruszyc kopii' to te dwa punkty wiecej z meczu z Lechia, robily by z nas w tej chwili lidera razem z Kuchenkorzem.

Nie mamy szczescia. Mamy pecha. #takaprawda
Powód: Sorki za brak PL znakow
Ostatnio edytowane przez Snow : 18.09.2017 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 13:39
Ja dodam jeszcze wiecej. Jak dlugo bedziemy rozpatrywac nasze mecze w kategoriach szczescie/pech tak dlugo bedzie to oznaczac, ze gowno gramy. Najlepsze jednak w tym jest to, ze w tej smiesznej lidze to 90 procent meczow tak wyglada a wyniki mozna oprzec wlasnie na wykladni pech/szczescie a nie dobra gra/udany mecz
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.09.2017 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 18.09.2017, 13:43
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja dodam jeszcze wiecej. Jak dlugo bedziemy rozpatrywac nasze mecze w kategoriach szczescie/pech tak dlugo bedzie to oznaczac, ze gowno gramy. Najlepsze jednak w tym jest to, ze w tej smiesznej lidze to 90 procent meczow tak wyglada a wyniki mozna oprzec wlasnie na wykladni pech/szczescie a nie dobra gra/udany mecz
Tu sie zgodze. Niektorzy placzacy o styl zachowuja sie jakby nie widzieli nigdy na oczy innych spotkan Ekstraklapy. Tak naprawde czesto mecze Wisly (moze z wyjatkiem ostatniego i dajmy na to z Wisla Plock), to jedne z najlepszych meczow w kolejce.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2017, 14:01
To że wszyscy/większość grają podobną kichę to się zgodzę ale nie zgodzę się że w wygranych przez nas meczach 'z gry' byliśmy lepsi, a już np Derby - spokojnie powinno być 0-2 gdzieś tam na początku drugiej połowy ale dobra - nie ma co się sprzeczać. Z piłką często jak z filmami, jednemu się podoba innemu mniej.

Sedno mojej bazgraniany było takie że spokojnie kapcie na nogi,przykryć się kocykiem bo idzie zimno i spokojnie czekać.
Na chwile obecną jesteśmy skazani na Kiko, jego grajków i jego pomysł.

Ważne że punkty są, finansowo, wygląda na to że TS nieźle ogarnia.Oby do przerwy zimowej nie wpaść w jakiś duży kryzys punktowy i będzie git.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 14:58
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
i zapewne to sam myślą władze klubu, stąd tylko cierpliwość, czasem drużyna rodzi się w bólach
my na szczęście punktujemy, a na pewno będzie lepiej i tylko lepiej.
Kiko musi mieć od zarządu postawione cele na ten sezon. Zresztą nie mając określonego celu w ogóle lepiej pracy nie podejmować.

Zakładam (choć tego nie wiem), że cele na ten sezon to finał PP i miejsce premiujące grę w pucharach (top 3-4). Jeśli poprzedni sezon zakończyliśmy na 6 miejscu, a teraz zwiększyliśmy budżet na płacę to raczej nie możemy mierzyć niżej. Nie przeprowadza się tylu transferów by się bronić przed spadkiem.

A nasza gra musi być lepsza, wyniki muszą być wykładnikiem czegoś więcej niż skomasowanej obrony + zrywów Carlitosa w końcówkach spotkania. Coś do cholery piłkarze na tych treningach robią. Liczę, że w już w listopadzie przestaną nas boleć oczy od gry Wisły.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.09.2017, 16:01
ale to teraz wg Twojej definicji trollujesz czy poważnie piszesz ?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 18.09.2017, 17:13
Jeszcze raz do malkontentów, którzy twierdzą, że Wisła wygrywa tylko dlatego, że ma "farta / szczęście" oraz na potwierdzenie moich wcześniejszych słów.

Wszedłem sobie na oficjalną stronę ze skrótami spotkań ekstraklasy. Oto jak prezentują się opisy spotkań, które rozegraliśmy:

Gdzie wy tu widzicie jakieś farciarskie zwycięstwo? Jest wręcz przeciwnie. Praktycznie w każdym przegranym przez nas meczu podkreślona jest nasza dobra dyspozycja.

Teraz opcje są dwie:

- Albo ludki które prowadzą oficjalną stronę ekstraklasy mydlą nam oczy i zakłamują obraz gry Wisły z jakichś tam niezrozumiałych nikomu powodów (spisek Legii! )
- Albo to Wy nie umiecie oddzielić emocji od rozsądku i spojrzeć obiektywnie na nasze spotkania.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 17:25
Nie chce byc uszczypliwy ale te opisy to chyba pisane w oparciu o statystyki i relacje tekstowa na livesports.pl
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.09.2017 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 18.09.2017, 17:32
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie chce byc uszczypliwy ale te opisy to chyba pisane w oparciu o statystyki i relacje tekstowa na livesports.pl
To wskaż konkretnie gdzie się coś nie zgadza?
Przecież to co jest w tych krótkich relacjach jest tak oczywistą oczywistością, w każdym innym medium przeczytałbyś to samo.
Nawet na jakimś nieprzepadającym za nami weszło.

Tylko tu na forum rozpieszczone sieroty po Cupiale, nie będąc uszczypliwy - twojego pokroju.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.09.2017, 18:01
Ja obejrzałam te mecze, większość na żywo (oprócz trzech) i myślałem że graliśmy padake i wygraliśmy fartem. Ale teraz przeczytałem te relacje i faktycznie się myliłem. Zmieniła się całkowicie optyka tych spotkań z mojego punktu widzenia.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 18:02
Ale co sie ma zgadzac/nie zgadzac? Wszystko jest opisane cacy, bylismy lepsi w meczach u siebie z Nieciecza, Lechia, z Piastem w sobote tez. Teraz popatrz na tabele. W derbach, jak slusznie w przytoczonych przez Ciebie opisach, lepsze byly zydki i jakby nie dwie setki zjebane przez nich i czerwona kartka to bysmy dostali u siebie z parchami w czapke. Oczywista oczywistosc jak zuwazasz i autorzy tych opisow. Mecz z zabolami, sledziami i dwa mecze z Plockiem typowe 50/50 kto wiecej strzeli/mniej s.......i. Oczywista oczywistosc jak znow slusznie zauwazaja autorzy przytoczonych opisow. Oczywista oczywistoscia jest rowniez fakt, ze w wygranych przez nas dotychczas pieciu meczach kuerwa chyba musielismy w ktoryms zagrac lepiej. Kolejna oczywista oczywistosc. Wiec podsumowujac co te opisy niby maja Twoim zdaniem zmienic? Tak, wygralismy u siebie z trzema ostatnimi druzynami w tabeli, w tym z dwiema po lepszej grze pieczetujac te wspaniale zwycięstwa nad silnymi i wymagajacymi rywalami bramkami w ostatnich minutach meczu.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.09.2017 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów