The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2017, 21:12
Krzysiek napisał(a):Wyświetl post
Idźże lepiej chłopaczku zgadywać kim jest Janek, bo jak widzę, to nawet to Ci nie wychodzi.

Specjalnie dla Ciebie - bo łatwiej się już nie da wytłumaczyć
Chłopaczka to Ty co najwyżej możesz w lustrze zobaczyć
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.09.2017, 21:17
Powinienes dostac zakaz na komputer od mamy... Po co meczysz ludzi swoimi wypocinami. wkleiles jakis cytat w ktorym jest podana odpowiedz na twoje ostatnie pytanie... [...]
w niedługim czasie powinien wrócić do zdrowia.[...]
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.09.2017, 21:35
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Powinienes dostac zakaz na komputer od mamy...
przydałoby sie, wziałbym sie chociaż za prace, ale chvj tam z klientami , Wisełka najważniejsza
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.09.2017, 05:23
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Chłopaczka to Ty co najwyżej możesz w lustrze zobaczyć
Oj, przepraszam, że Twoją płeć uraziłem w takim razie. No tak, gender takie modne ostatnio.

Wracając do poważnych wątków - ciekawy jestem jak Velez się zaprezentuje na środku obrony, dużo sobie po nim obiecuję.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.09.2017, 07:43
Krzysiek napisał(a):Wyświetl post
Wracając do poważnych wątków - ciekawy jestem jak Velez się zaprezentuje na środku obrony, dużo sobie po nim obiecuję.
Zagra na swojej ulubionej pozycji, więc zaprezentuję się jeszcze lepiej niż w pomocy.
W Hiszpanii w ostatnich dwóch sezonach grał 30x na ŚO i 12x na DP
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2017, 19:09
Marko Kolar już się zapisał na lekcje polskiego
https://pbs.twimg.com/media/DJn2cQoWAAA2RQg.jpg:large

I taką postawę, to ja rozumiem!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.09.2017, 20:46
Powiedz to Hiszpanom ^^
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2017, 20:58
Niech biorą przykład z Junco, Feio lub chociażby Gerarga Badii. Choć on już jest 3,5 roku w Polsce ale mówi bardzo płynnie.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.09.2017, 17:15
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.09.2017, 17:49
ale to żadna nowość przecież
nawet kolega zaprowadził dzieciaki
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.09.2017, 21:20
Głowa od kilku lat prowadzi tą szkołę chyba nawet z żoną to prowadzi
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2017, 21:33
Raczej od roku. I to jest świetna inicjatywa, tym bardziej, że prowadzą zajęcia w wielu szkołach w Krakowie, przez co zasięg mają ogromny. I ściśle współpracują z Wisłą. Dzieciaki od Głowy przynajmniej raz w tygodniu odwiedzają Myślenicką bazę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.09.2017, 14:53
Dobry tekst o Fran'ie Velez'ie

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...217,1,727.html

Już poprawione
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 16.09.2017 o godz. 18:09.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 17.09.2017, 11:14
faktycznie ciekawe, oby szybko wrócił do kadry
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.09.2017, 20:36
Ogólnie to wczoraj tak myślałem, czy jest w Polsce obecnie drugi klub (powiedzmy w Ekstraklasie) co 4-ech lub więcej piłkarzy co grali w nim ponad 10 lat (i to licząc sezony spędzone w nim). Wiadomo u nas o jaką czwórkę chodzi. Choć w sumie można przytoczyć ich liczby pełnych sezonów dla Wisły (nie uwzględniam obecnej rundy).

Paweł Brożek - 16,5 sezonu
Arkadiusz Głowacki - 15,5 sezonu
Patryk Małecki - 13 sezonów
Rafał Boguski - 10,5 sezonu
Ostatnio edytowane przez R33 : 18.09.2017 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2017, 15:15
WOLAŁ BOISKO OD APTEKI. PEREZ RZUCIŁ STUDIA, A DZIŚ JEST PIŁKARZEM WISŁY

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...905,1,727.html
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.10.2017, 11:10
Olga Tabor-Leszko‏ @OlgaTaborLeszko 2 godz.2 godziny temu
Patryk Małecki przejdzie dzisiaj artroskopię kolana. Więcej informacji podamy po zabiegu.

Heh, no to fajnie...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 06.10.2017, 12:06
Akurat to wzmocnienie wg mnie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.10.2017, 15:36
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Akurat to wzmocnienie wg mnie
Ty naprawdę jesteś tak głupi, czy po prostu lubisz prowokować?
Pomijając że to jeden z nielicznych piłkarzy którzy coś robi w ofensywie trzeba być skończoną mendą żeby coś takiego pomyśleć i dodatkowo debilem, żeby napisać. Na forum kibiców Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.10.2017 o godz. 15:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 06.10.2017, 16:21
Wolfy ma rację, brelant - wygłupiłeś się kolego, i to mocno
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2017, 16:22
Opuszczenie takich userow byłoby wzmocnieniem forum, ale wiadomo że nikt z tym nic nie zrobi.

Mam nadzieję że pod jego nieobecność ktoś wykorzysta szansę i godnie go zastąpi. Kandydatów jest wielu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 06.10.2017, 17:17
Dobra kajam się troszkę mnie poniosło to fakt
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 06.10.2017, 20:29
może mu chodziło o to że ten zabieg wzmocni Patryka kolano
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.10.2017, 23:31
Właśnie przeczytałem news nt. kontuzji PM. Szkoda mi go - jeżeli to rzeczywiście byłoby tylko 6 tygodni, to i tak to byłaby końcówka listopada, gdy zaczynałby wracać do treningów. Mam nadzieję, że podczas przerwy zimowej będzie przygotowywał się już zdrowy i na 100% z drużyną.

Mam nadzieję, że te kontuzje to rzeczywiście przypadek i że po prostu mieliśmy ostatnio pecha, a nie, że trener coś źle zrobił/robi. Słabo to wygląda.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.10.2017, 15:35
ktoś zarzuci pełną treścią wywiadu?

http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,3...co-bedzie.html
Odpowiedz cytując
ruud
Junior Member

Od: 09.2017

Stary 19.10.2017, 17:05
Paweł Brożek: Znów czuję błysk, ale myślę już o tym, co będzie, gdy skończę grać [ROZMOWA]

Damian Gołąb: Trener Kiko Ramirez powtarza, że wciąż buduje drużynę. Na jakim jest etapie? Roboty wykończeniowe czy raczej wylewanie fundamentów?
Paweł Brożek: Budowa jeszcze się nie zakończyła, potrzeba czasu. Niedawno po dwóch meczach z Koroną Kielce nie było wesoło. Potrafiliśmy jednak z tego wybrnąć. Zawodnicy, którzy przyszli do nas w sierpniu, nie mieli okresu przygotowawczego. Proces aklimatyzacji i dojścia do formy musi trwać.

Jaka jest rola doświadczonych piłkarzy we wprowadzaniu nowych do drużyny?
– Możemy pomóc, by jak najszybciej zrozumieli specyfikę naszej ligi, ale wszystko zależy od ich podejścia. Znaleźli się w nowym kraju, z inną kulturą i obyczajami. Muszą się ich nauczyć. Mecz z Legią [niedziela – godz. 18]? Tutaj najwięcej zależy od trenera. Prowadził już drużynę przeciwko Legii czy Cracovii, zna specyfikę takich spotkań.

Maciej Sadlok po wygranej ze Śląskiem Wrocław stwierdził, że w tym momencie Wisła jest mocniejsza od Legii.
– Zawsze po zwycięstwach mówi się fajne rzeczy. Rozegraliśmy niezły mecz, natomiast trzy tygodnie temu w Kielcach byliśmy w zupełnie innych nastrojach. W naszej lidze wszystko co tydzień zmienia się o 180 stopni. Dziś jest euforia i radość. Jak na nasze warunki Legia ma jednak klasowych piłkarzy i trzeba będzie uważać. To zespół z potencjałem, w każdej chwili może go uwolnić.

Nie brakuje mu indywidualności, które miał w poprzednich latach?
– W ostatnim sezonie Miroslav Radović z Vadisem Odjidją-Ofoe byli głównymi architektami mistrzostwa Polski. Gdy drużynie nie szło, brali ciężar na barki, potrafili wygrać mecz. To prawda, w tej chwili takich zawodników Legia nie ma.

Mistrz gubi punkty, Lech Poznań gra w kratkę, pierwsze i dziewiąte miejsce dzieli tylko pięć punktów. To słabsza liga niż 10-12 lat temu?
– Niedawno się nad tym zastanawiałem. Gdy my zdobywaliśmy mistrzostwo, mieliśmy w składzie sześciu czy siedmiu reprezentantów Polski. Dziś poziom się wyrównał, poprawiła się organizacja gry. Drużyny są lepiej poukładane taktycznie, przygotowanie fizyczne poszło do przodu. Nie sądzę, że liga jest słabsza, ale brakuje zespołu, który dominowałby tak jak Wisła w tamtych czasach.

Legia to pana ulubiony rywal? Strzelił jej pan 12 goli.
– Każdy mówi, że mam na nią patent, a ostatnią bramkę strzeliłem jej w 2015 r. z rzutu karnego. To może nie jest mój ulubiony rywal, ale zespół, który zawsze gra ofensywnie. W takiej sytuacji łatwiej o okazje na gola.

W stolicy zawsze grali dobrzy bramkarze. Gole strzelane takim fachowcom jak Łukasz Fabiański czy Jan Mucha lepiej smakują?

– Byli jeszcze Duszan Kuciak, Radostin Stanew czy Artur Boruc, choć jemu chyba nie strzeliłem. Zawsze w Legii mieli nosa do bramkarzy, którzy bronili bardzo efektownie i efektywnie. Ale nie znam takiego, którego nie da się pokonać. Pamiętne bramki? Ważny był hat trick przy Łazienkowskiej, zabrałem chyba po nim piłkę do domu. Ulubionego gola nie mam, ale dobrze pamiętam np. pierwszą bramkę w Krakowie za kadencji trenera Roberta Maaskanta, gdy wygraliśmy 4:0. I akcja była ładna, i strzał nietypowy.

Ostatni raz na stadionie przy Reymonta zagrał pan z Legią trzy lata temu. Stęsknił się pan za takimi meczami?
– Były kontuzje... Tak, stęskniłem się, mam nadzieję, że zagram w niedzielę, bo bardzo mi tych spotkań brakowało.

Ostatnio wszyscy zachwycają się Carlitosem. Tomasz Frankowski dziwi się, że przy tak grającym Hiszpanie pan nie korzysta i nie trafia do siatki.
– Spokojnie, zagraliśmy razem dopiero trzy mecze. Nie wszystko od razu się zazębi. Teraz mam trochę inną rolę, jestem bardziej cofniętym zawodnikiem, który rozgrywa. Wierzę jednak, że jeśli będziemy dalej razem grać, to i ja zacznę strzelać. Cieszę się, że ze Śląskiem wymieniliśmy parę piłek. Bo np. w meczu z Wisłą Płock nasza współpraca wyglądała bardzo słabo.

Podobnie było jednak z Semirem Stiliciem. Potrzeba wspólnych treningów, meczów, rozmów. Ważne, by dobrze się komunikować. Z tym problemów nie ma, rozumiem go (śmiech).

A u Carlitosa od początku widać było jakość, piłka mu nie przeszkadza. Potrafi też bardzo dobrze grać jeden na jednego, co w tych czasach jest dużym atutem, daje przewagę drużynie. No i przede wszystkim Hiszpan strzela bramki

12 kolejek, a pan bez gola. Czuje pan presję?
– Cały czas. Nie grałem w paru meczach, wchodziłem z ławki rezerwowych, trudno było o stabilizację formy po kontuzjach. Teraz jest nieźle. Czuję, że wraca błysk, oby w niedzielę wrócił na dobre.

Ma pan z tyłu głowy, że to może być pana ostatni mecz z Legią przy Reymonta?

– Tak. Jestem w takim wieku, że myślę już o tym, co będę robił w przyszłości. Jeszcze nie podjąłem decyzji. Powolutku pojawiają się myśli, co będzie, gdy skończę grać. Muszę wybiegać do przodu: kiedy sezon się skończy, będę miał 35 lat. Jeśli będę się dobrze czuł, miał siły i chęci, będę chciał grać dalej. Jeśli nie, skończę.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 20.10.2017, 14:49
KATALOŃCZYK ZASTĘPCĄ ULUBIEŃCA. „EKSTRAKLASA JEST BARDZO FIZYCZNĄ LIGĄ

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...655,1,727.html
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 24.10.2017, 18:30
Victor Perez (Wisła Kraków): Brakuje mi tylko regularnych występów

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...epow,12611783/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2017, 19:10
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Victor Perez (Wisła Kraków): Brakuje mi tylko regularnych występów

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...epow,12611783/
"brakuje mi tylko regularnych występów" powiedziało 15 piłkarzy Wisły

Na takim koniu można jechać do końca rundy.

Facet nie miał żadnej kontuzji, a z własnej woli nie trenował przez 2 miesiące. Nikt mu nie bronił choćby biegać za piłką z amatorami w swoim mieście i utrzymywać formę. Amatorka.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.10.2017, 07:33
Może coś w tym jest, bo na boisku się porusza jakby przez rok nie grał w piłkę, aniby jakiś potencjał ma
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów