The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2017, 22:14
Pepinho napisał(a):Wyświetl post
to jest układ towarzysko biznesowy bo jak inaczej nazwać transfery tych Latino boys. Problem ma Wisła a właściwie zarząd że dał tyle władzy M. Junco a jak widać te ponad pól roku a nic nie drgnęło...
Nie ....a, nic nie drgnęło - Carlitos, Velez, Gonzalez, Llonch, same ogóry i kuzyni Junco. Lepiej było sprowadzić Drewniaka i Śpiączkę, a może i Pepe Ćwielonga udałoby się ubłagać o powrót.

Jak pisali wyżej: baranek o ścianę i dobranoc.
Ostatnio edytowane przez d : 08.09.2017 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.09.2017, 22:30
Ramirez jak na razie pracuje na wypowiedzenie, aniżeli na kolejny kontrakt. Jego okres ochronny dawno minął i teraz pracuje już pod presją, a wyniki ponad stan. Przez te 2 tygodnie nie widać żadnej poprawy w grze nie widać. Nie wiem co oni na treningach robią jednak nie napawa to optymizmem.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 08.09.2017, 22:31
Dokładnie to co mówi Grisza1. D o k ł a d n i e. Nie dość, że mamy w szatni gości, którzy lubią się bawić w trenerów to jeszcze sam trener daje im do tego powód. Bo ja wcale nie dziwię się słabemu na dziś Brożkowi, Boguskiemu, że mają piane na pysku jak widzą po raz kolejny gościa nie wiadomo skąd i wcale nie z jakimś cudownym cv jak wchodzi do składu po wyjściu z pociągu/autokaru/samolotu. Tym bardziej nie dziwi mnie wkurzenie Wojtkowskiego. On tu przyszedł żeby grać a nie oglądać uśmiechniętego Ze manuela. I sory, ale bez gry Wojtkowskiego czy Bartosza w pierwszej 11 w dłuzszej perspektywie nigdy nie będzie można powiedzieć czy coś potrafią czy nie. Ramirez musi przemyślec pewne rzeczy bo inaczej nie wróże mu wypełnienia kontraktu. Małeckiemu cierpliwość też sie kończy. I jak uważam, że trenujący piłkarze powinni być wyrzucani - tak tu, doskonale ich rozumiem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.09.2017, 22:39
chyba ktoś na głowe upadł jak chce zwalniać trenera, NA SZCZESCIE czasu telfoniki sie skonczyly i teraz ogarniaja to rozsaadni ludzie !!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.09.2017, 22:53
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
chyba ktoś na głowe upadł jak chce zwalniać trenera, NA SZCZESCIE czasu telfoniki sie skonczyly i teraz ogarniaja to rozsaadni ludzie !!
I dlatego ocena Kiko będzie z zimie, po zakończeniu rundy. A nie dopiero w czerwcu. Ani też nie po następnym meczu (jak było u Cupiała).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.09.2017, 23:10
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale zamieszanie Bartosza nie raz kończyło się golem, nawet jak wchodził w 85 minucie. A czym się skończyło wejście Jesusa? I nawet mniejsza o to, że nie strzelił gola. Chodzi o jakąś hierarchię w drużynie, pomysł na nią. A tu się okazuje, że może przyjść koleś z Hiszpanii, jeden z wielu, nie jakiś bóg futbolu, i po kilkudziesięciu godzinach pobytu jest pierwszym wchodzącym.
Grają lepsi. Bartosz jest - nie czarujmy się - cienki i jeśli nie poprawi wydolności to nie będzie grał nawet w Kolejarzu Stróże.

Ciekawi mnie czy odszczekasz wszystko jeśli Imaz wypali...

Zmiany w drużynie są potężne, trzeba czekać aż pierwszy skład się wyklaruje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.09.2017 o godz. 23:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.09.2017, 23:13
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Mamy dużo kontuzji, połowa składu wymieniona dajcie na luz, będzie dobrze
Jakich q....a kontuzji?
Może tylko Valez. Kontuzjowani są Ci co siedzieli na ławie(Brożek;Ondrasek,Bartkowski),albo przyszli dwa tygodnie temu(Basha) i nie stanowili sile Wisły
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 08.09.2017 o godz. 23:18.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.09.2017, 23:34
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jakich q....a kontuzji?
Może tylko Valez. Kontuzjowani są Ci co siedzieli na ławie(Brożek;Ondrasek,Bartkowski),albo przyszli dwa tygodnie temu(Basha) i nie stanowili sile Wisły
Nie chce mi się tracić czasu bo ewidentnie kłamiesz/bawisz się w demagogię. Sprawdź skład Wisły z poprzedniej rundy i porównaj z obecnym.

Z poprzedniego składu została linia obrony, Małecki, Llonch i Boguski, z czego Głowacki i Llonch są po kontuzji. Ondrasek i Brożek to był nasz atak, z pomocy wypadli Brlek i Mączyński. Ci co przyszli dwa tygodnie temu mają ich zastąpić, jak ich nie ma to muszą grać Ci co są zdrowi, nawet jeśli są bez formy.

Minie jeszcze sporo czasu zanim to wszystko będzie miało ręce i nogi. Na szczęście obecnie zarządzają Wisłą ludzie o wiele mądrzejsi od Was i czasy zwalniania trenerów co pół roku minęły. Jeśli nie rozumiecie obiektywnych przyczyn dlaczego jest tak a nie inaczej to możecie sobie dalej bezsilnie wylewać żale na forum.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.09.2017, 23:38
Dymisja lub wywalenie. Innej opcji nie ma.

Od początku zatrudnienie Ramireza, który został wyciągnięty z pastwisk i dopiero w Wiśle uczy się zawodu trenera nosiło znamiona kabaretu i tak należy ocenić sytuację.

Tak słabego kogoś na ławce trenerskiej nie było od czasów Liczki. Nie nazwę Ramireza trenerem, bo on na to miano nie zasługuje.

Gdyby nie Carlitos (jeden z nielicznych umiejących grać w piłkę na poziomie Ekstraklasy z wagonu obcokrajowców w liczbie kilkunastu, który zajechał na Dworzec Główny) i wielkie szczęście w niektórych meczach - dzisiaj byłaby strefa spadkowa.

Lista zarzutów jest długa - brak taktyki, brak wyćwiczonych schematów, liczenie tylko na zryw Carlitosa, a wcześniej Małeckiego, Brożka, a nawet Boguskiego, notoryczne oddawanie inicjatywy przy bardzo częstym defensywnym nastawieniu i to świadczy o słabości Ramireza.

To kosztowało stratę wielu punktów - chociażby z Lechią, Wisła oddaje inicjatywę, broni wyniku od początku drugiej połowy i skończyło się jak musiało się skończyć.

No i najważniejsze.

Znowu sprowadzono kilkunastu obcokrajowców w krótkim odstępie czasowym i znowu nie ma kto grać (jak za czasów Maaskanta i Valckxa).

Większość tych grajków to zwykły menedżerski szrot sprowadzony przez układy Junco ze znajomymi agentami piłkarskimi.

Większość z nich po swoich dotychczasowych karierach nie powinna trafić do Wisły - jedynie na testy zawodnicze, które by pokazały, że to szrot.

Skandalem należy nazwać podpisywanie kontraktów w ciemno z tzw. graczami bez nazwisk.

Węgrzyn, ale też Szymkowiak stwierdzili prawdę, ale to wiadomo od lat.

Polska liga jest słaba, ale 90% zagranicznych ,,piłkarzy" i ,,trenerów" tylko osłabia jej poziom.

W erze Cupiała ta polityka została już dwa razy skompromitowana.

Czasy po Kasperczaku, a przed Skorżą, więc Petrescu i cały zaciąg szrotu: Varga za 400 tys. euro, Chiacu, Radovanović, Thwaite, Burns, a jeszcze byli Barreto i kilku innych oraz era holenderska).

Dopiero Skorża naprawił ten bajzel i Wisła nawiązała do czasów Wielkiej Wisły Kasperczaka.

Skandalem jest powtarzanie tych samych błędów, więc też Junco oraz te wszystkie osoby, które firmują ten cyrk powinny odejść z klubu.

Nie jest tak jak pisał Nesta, że sprowadzenie Ramireza to efekt niesamowitych poszukiwań (jaki może być research względem futbolu na pastwiskach?), tylko akt świadomego zakpienia sobie z klubu w wykonaniu autorów tego pomysłu.

Druga teoria z tego forum, że ktoś obawia się Hiszpanów z Wisły i stąd ta krytyka jest jeszcze bardziej absurdalna, widząc ich wyczyny na przestrzeni tego roku.

Junco i Ramirez nie są dla nikogo konkurencją, bo oni są jeszcze słabsi od tych z Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.09.2017, 23:40
To już mamy najgłupszy post roku.
Kiko i Junco wywalić, TS zaorać, Wisłę sprzedać Niemcom którzy zaczną wreszcie stawiać na lokalne talenty, t.j. Śpiączkę, Jagiełłę, Świerczoka, Madeja i Korzyma.

A tak w ogóle to pić trzeba umieć, bo się potem można wstydu najeść jak kolega wyżej.

P.S. Ja .......ę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.09.2017 o godz. 23:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 09.09.2017, 00:04
KOALIK napisał(a):
...
Do tego co napisałeś powyżej się nie odniosę bo ręce mi opadły na taka głupotę i jeszcze długo nie będę mógł dojść do siebie.
Przypomnij sobie ekspercie swój ostatni wpis:

KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Sądzę, że to Buchalik powinien być pierwszym bramkarzem.
Następnym razem nie bierz psychotropów do wódki.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.09.2017, 00:22
Koalik, Lucy in the Sky with Diamonds.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.09.2017, 01:02
Gość zniszczył tym postem system. Skąd się biorą tacy głupcy
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.09.2017, 01:19
Jak ktoś posyła w pierwszym składzie Ze Manuela(tak się chyba nazywa), który nie potrafi grać w piłkę, to sorry sam sobie Kiko wystawia świadectwo. Tak fatalnego piłkarza to dawno nie widziałem w naszej, tragicznej lidze. Drugi ananas(przez niektórych uważany za dobrego/przyzwoitego grajka), to Gonzalez. Elektryk jakich mało w Ekstraklapie(i pokazuje to od początku gry u nas). Sabotowanie pracy innych, stawianiem na tych, to kompromitacja. O reszcie tych obcokrajowców(którzy za rok w większości wrócą do III/IV ligi hiszpańskiej i innych, i o których szybko zapomnimy) nie wspominam przez litość. Sam Kiko to widzi i grają, i będą grać Boguski, Małecki, Carlitos(jedyny rodzynek).
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.09.2017, 02:01
Jak to jest, że mamy na ławce Halilovicia czy Wojtkowskiego, którzy już są trochę z zespołem, mamy Bartosza, który pokazał nie raz, że jest w stanie dać dużo drużynie w końcówce meczu, a pierwszym wchodzącym jest Jesus Imaz, który w tym tygodniu pierwszy raz Kraków na oczy zobaczył?
Też tego nie rozumiem. Ze Manuel w podobny sposób dostał szansę w derbach i też mnie to zirytowało. Czy ktoś z lepszą orientacją w sytuacji drużyny/teorii mógłby zasugerować jakąś odpowiedź?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 09.09.2017, 06:31
O ile za wcześnie jest ocenianie polityki transferowej czy kierunku transferów to u trenera Ramireza zastanawia mnie jeden fakt. Wisla gra słabo trzeba to sobie uczciwie powiedzieć, o ile mnie to nie martwi bo przecież drużyna jest w budowie i sezon ma różne epizody to niepokojąco brzmią ciągle słowa trenera który twierdzi że Wisła gra dobrze i w zasadzie to z reguły brakuje tylko skuteczności lub szczęścia. Nie wiem czy on naprawdę w to wierzy czy to tylko jego psychologiczne podejście do zawodników. Jeśli to pierwsze to znaczy że jest źle.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.09.2017, 07:34
Ledwo kilka miesięcy temu Ramirez "zawstydzał polską myśl szkoleniową", a np. Llonch to był "na tym samym poziomie, jeśli nie lepszy niż Cantoro". Teraz wszyscy powinni na piechotę wracać do Hiszpanii. Jak zawsze, po kilku porażkach lub kilku sukcesach, forum popada w skrajność.

Z powodów finansowych rozbito środek pola, który napędzał drużynę. Musimy szukać innych rozwiązań, a że w składzie mamy bardzo wielu nowych piłkarzy, ten kryzys pewnie jeszcze trochę potrwa. Za obecną sytuację bardziej winiłbym Junco niż Ramireza, bo sprowadziliśmy wielu zawodników, którzy być może z czasem odpalą, ale na dzień dzisiejszy nie nadają się do gry w Ekstraklasie. Warunki finansowe tylko częściowo go usprawiedliwiają, bo nikt nie kazał mu brać np. 3 słabych pomocników, zamiast jednego konkretnego. Na tę chwilę wydaje się, że poszliśmy na ilość, a nie jakość.

Poczekałbym jeszcze przynajmniej kilka kolejek z linczem Kiko, by zawodnicy, którzy wyglądają najsensowniej, mieli czas wskoczyć do składu. Np. dwójka Velez + Basha powinna wyglądać dużo lepiej niż pary Llonch + Arsenić lub Llonch + Halilović. Dopiero jeśli mimo wykrystalizowania się składu Ramirez wciąż będzie się gubił, to wtedy rozmowy o jego zwolnieniu będą miały sens.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.09.2017, 07:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kiko i Junco wywalić, TS zaorać, Wisłę sprzedać Niemcom którzy zaczną wreszcie stawiać na lokalne talenty, t.j. Śpiączkę, Jagiełłę, Świerczoka, Madeja i Korzyma.
P.S. Ja .......ę...
Z tej listy sam Junco zabiegał o Śpiączkę ale ten okazał się za drogi. A Świerczok spokojnie wygrałby rywalizację z wszystkimi w naszym ataku poza Carlitosem

Po tym jak rozpadła się nasza druga linia nie ma co dramatyzować. Z czasem ułoży się gra. Mnie martwi co innego. Zamiast poprawiać to pogarsza się nasza gra w obronie. To mi się najbardziej nie podoba i o to mam największe pretensje do Ramireza. W wielu meczach wręcz sami rozdajemy prezenty rywalom. Inna sprawa to słabizna przy rzutach rożnych rywali i naszych. Też wygląda to średnio. Słabo bronimy przy rożnych rywala, a pod bramką przeciwnika nie potrafimy urodzić choćby jednej bramki po rzucie rożnym. To akurat można wypracować na treningach.

Tak czy owak Kiko powinien popracować do zimy. Jak do tego czasu będzie gra z tyłu wygladała jak teraz, a gra z przodu podobnie to wtedy trzeba będzie się zastanowić na przyszłością Kiko. Na razie niech chłop spokojnie pracuje i układa z tych klocków drużynę. Bo na razie jest chaos.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.09.2017 o godz. 08:07.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.09.2017, 08:02
Pomimo tego, ze nie jestem zwolennikiem Kiko delikatnie mowiac, jedynym racjonalnym powodem do jego zwolnienia (jak dla mnie) byloby granie w grupie spadkowej po 30 kolejkach. Klub ma inne problemy i priorytety na ta chwile.
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.09.2017, 08:40
Wkoncu jakieś gody rozsadku bo już myślałem ze obróci się to w lincz. Tak jak wiekszosci z was nie podoba mi się to co się dzieje ale zbyć dużo nowych klocków mamy w naszej układance.
Jak narazie z nowych nabytków jedyny pozytyw to Carlitos ale wydaje mi się ze trzeba czasu bo tez 3-4 przyszło jak się mówi "za piec 12".
Wszyscy popełniamy błędy i Kiko tez to robi ale powiem szczerze stara się je naprawiać gra nie wyglada najgorzej zawodnicy stwarzają sytuacje ale Carlitos sam nic nie zrobi pozwólmy trenerowi znaleźć rozgrywajacego bo ma z czego wybierać.
Z wczorajszego mecz podobała mi się reakcja jak zmienił słabego gonzaleza i wpuszcza ofensywnego zawodnika fakt nie przyniosło to korzyści ale reaguje na sytuacje w meczu.
Ja wciąż przystaje ze nasz obecny skład to jest podstawa pod zmianę ustawienia może nie na teraz ale może kolejny sezon jeśli Kiko nie obniży lotów za bardzo.
W danym momencie nasza kadra posiada wielu pomocników którzy z powodzeniem mogą zagrań na skrzydłach.
Jedynym problemem jest obrona a tłumaczenie ze ustawienia nie można się nauczyć to bzdura rozumiem ze Arek już ma problemy z przyswojeniu tego z racji wieku. Jest wciaz solidnym obrońca jak na ekstraklasę ale tez popełnia coraz więcej błędów.

Mysle ze arsenic- Velez- gonzalez to byłaby ciekawa opcja a na wachadlach Cywka sadlok dla kilku zawodników niestety zabraknie już miejsca ale widzę ze i Cywka i sadlok maja braki w obronie a w ofensywie mogą dać dużo więcej.
To jest moja opinia i dlatego uważam ze Kiko zaczyna się gubić bo nie może znaleźć optimum dla ustawienia którym gra obecnie. Po tych 3 ostatnich transferach ma większe pole manewru ale jeszcze trzeba czasu by to poukladac.
Dajmy czas tylko to nas teraz ratuje a okrzyki kiko out są nie na miejscu bo byliśmy na skraju przepaści a jak Kiko obejmował zespół nikt nie stawiał na nim warunku gry w pucharach albo mistrzostwo. Dają mu warunki do pracy pewne podstawy oby umiał to wykorzystać.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.09.2017, 08:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się tracić czasu bo ewidentnie kłamiesz/bawisz się w demagogię. Sprawdź skład Wisły z poprzedniej rundy i porównaj z obecnym.

.
Ty jesteś jakiś j....ty.,czy tylko chciałeś napisać po prostu na nie w stosunku do mnie, jak politycy z opozycji....
Ja pytam o obecne kontuzje ,a Ty mi wyjeżdżasz "że kłamie" i porównujesz skład z poprzedniej rundy...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 09.09.2017, 09:03
Trzeba oddać Kiko, że w tym sezonie nie miał chyba dwóch meczów z rzędu w których mógłby wyjść identycznymi jedynastkami. Pomijając kontuzje, odszedł judasz oraz Brlek. Teraz ma przyjść jeszcze dwóch zawodników i naprawdę dopiero wtedy zakończy się etap budowania drużyny. Kiko uzyska komfort pracy jakiego nie miał żaden trener Wisły od dawna. Apeluje by dać temu czas. To co ugraliśmy do tej pory trzeba potraktować jako bonus. Niestety!
Jeśli do 21 kolejki nie będzie widać, żadnych efektów pracy to sam pierwszy rzucę kamień. Ale przesadna krytyka teraz jest jak wkurzanie się, że kapie nam deszcz na głowę w domu w którym jeszcze nie zbudowaliśmy dachu.
Nie bawcie się w "Cupiałów". Junco ma łeb na karku i gdy tylko uzna, że Wisła Ramireza nie ma sensu zwolni go i tyle.
Ostatnio edytowane przez Snow : 09.09.2017 o godz. 09:05.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.09.2017, 09:27
Z całym szacunkiem, ale zamieszanie Bartosza nie raz kończyło się golem, nawet jak wchodził w 85 minucie. A czym się skończyło wejście Jesusa? I nawet mniejsza o to, że nie strzelił gola. Chodzi o jakąś hierarchię w drużynie, pomysł na nią. A tu się okazuje, że może przyjść koleś z Hiszpanii, jeden z wielu, nie jakiś bóg futbolu, i po kilkudziesięciu godzinach pobytu jest pierwszym wchodzącym.

Właśnie tego nie mogę zrozumieć, przylatuje koleś wysiada z samolotu i po kilku godzinach wchodzi na boisko, a chłopaki co przepracowali cały okres z drużyną siedzą na ławie.... duży minus naszego trenera.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.09.2017, 09:43
Kadra na dziś (liczę 2 nowe nabytki bo to praktycznie już pewne-jak śmierć i podatki )

Cuesta, Buchalik, Chorążka
Sadlok, Pietrzak, Gonzalez, Głowacki, Arsenić, Velez, Cywka, Bartkowski
Małecki, Boguski, Kostal, Ze Manuela, Llonch, Halilović, Wojtkowski, Bartosz, Basha, Perez
Brożek, Kolar, Carlitos, Jesus Imaz, Ondrasek, Balanyuk

Ma Kiko szeroką kadrę, niech drużyna w końcu zacznie pokazywać swój styl, niech Ramirez odciśnie jakieś piętno na tym zespole. Od długiego czasu bronię trenera, ale powoli to zaczyna być irytujące.
Może rzeczywiście potrzebuje czasu. Ale też należy się zastanowić dlaczego do składu nie łapie się Wojtkowski np. skoro w Górniku czy Lubinie gra sporo młodych, którym się chce. Dlaczego u nas tak się nie da?!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.09.2017, 09:44
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mnie martwi co innego. Zamiast poprawiać to pogarsza się nasza gra w obronie. To mi się najbardziej nie podoba i o to mam największe pretensje do Ramireza. W wielu meczach wręcz sami rozdajemy prezenty rywalom.
To naturalne po tym gdy rozleciał nam się środek a sytuacja w tyłach jest średnia.
Gdy Velez i Basha wrócą do składu to nasza gra obronna ulegnie znaczącej poprawie.
Stałe fragmenty w obronie do poprawy na już, dość często to dziwnie i straszno wygląda goście gubią krycie, ustawiamy się jakąś dziwną strefą.

Teraz Junco powinien pod kontem kolejnego okienka szukać wzmocnień na każdą pozycję w obronie począwszy od bramkarza. Bramkarza chyba jeszcze nie mamy, choć ciężko w tym momencie oceniać Cuestę, Głowacki się kończy, Gonzales mam problem z głową - może trener mentalny jak w przypadku Małego by mu pomógł, na pozycjach Cywki i Sadloka potrzebna jest większa rywalizacja.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.09.2017, 10:16
Nie jestem pewny skąd ta histeria i czarna rozpacz u niektórych, ale chyba stąd, że po dobrym początku rundy i kilku zwycięstwach z rzędu irracjonalnie uwierzyli, że produkt składający się z wiślackich weteranów, pozyskanych za darmo tanich zawodników z niższych lig w Hiszpanii i kilku nieopierzonych młodzianów (z których jak kiedyś wypali jeden-dwóch i uda się ich sprzedać kiedyś za jakieś większe pieniądze to będzie wspaniale) nagle podbije tą ligę, jakkolwiek kartoflana by ona nie była i mistrzostwo będzie juz w pierwszym roku.

Tak, jeśli ktoś miał takie oczekiwania to ma prawo się zżymać, choć dla mnie jest naiwnym idiotą.

wester napisał(a):Wyświetl post
[...] ....niepokojąco brzmią ciągle słowa trenera który twierdzi że Wisła gra dobrze i w zasadzie to z reguły brakuje tylko skuteczności lub szczęścia. Nie wiem czy on naprawdę w to wierzy czy to tylko jego psychologiczne podejście do zawodników. Jeśli to pierwsze to znaczy że jest źle.
A to swoją drogą mnie oczywiście również martwi. Ramirez coraz mniej mi wygląda na kogoś, kto ma jasną wizję gdzie chce dojść i jak to zrobić. Ale mówienie o zwolnieniu go już w tej chwili to aberracja.
Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 09.09.2017, 10:26
Rozpacz jest stąd, że od dawna graliśmy na fuksach, bez założenia taktycznego i to się udawało. Gdyby nie Carlitos, który wygrał nam derby, to Kiko byłby już zlinczowany. Taka jest prawda. Gramy dzidę do przodu. Ja rozumiem, że odszedł Mąka i Brlek, ale jest Halilović i Wojtkowski, którzy mogą piłkę rozegrać. Mają straty, bo są niedoświadczeni, ale to jest ryzyko u rozgrywającego. Jak w następnym meczu nie zaczniemy grać po ziemi, z rozgrywającym, przez środek, to przestaje liczyć na Kiko i robić sobie nadzieje, na cokolwiek.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 09.09.2017, 10:32
Ja chciałem tylko zaznaczyć, że według ostatniego wywiadu z Ramirezem, za stałe fragmenty gry odpowiada...
Goncalo Feio.

Cytat:
Zauważyłem, że podczas meczów, gdy dochodzi do stałych fragmentów gry, zmieniacie się rolami z asystentem Goncalo Feio. Wówczas on wychodzi i dowodzi zespołem. Z czego wynika ten podział?

- Jako sztab jesteśmy jedną drużyną i to nie tak, że ja sam wykonuję całą pracę. Wszyscy pracujemy na sukces: Goncalo, Artur Łaciak, Radek Sobolewski, Jordi Jodar, Mariusz Kondak, Kazik. Goncalo jest odpowiedzialny za strategię przy rzutach rożnych i wolnych.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.09.2017, 10:37
DUŻY SPOKÓJ.

Zły jestem na Kiko o jedną rzecz, że wczoraj nie wpuścił Bartosza na skrzydło, reszta była logiczna. Może liczył że Jesus zaliczy super wejście (miał szanse, strzelił w bramkarza)

Pamiętacie jakie komentarze były po pierwszych meczach Brleka? Jakiś kosmos.
Moim zdaniem, trzeba dać mu spokój..sam mówił w wywiadach że sprzedając mu środek to był cios i jest mu z tym mega ciężko.
Wróci Basha, obok niego Llonch i będzie w miarę ok.

Tylko zauważę że Głowacki złapał wczoraj 4 kartkę a Ivan ma już 3..więc patrząc na kadrę to Velez zaraz będzie łatał dziury. Może następny mecz spróbujmy Wojtkowskim na skrzydle, może znowu Bartosz..

Jak się popatrzy na ilość meczy, kartki, kontuzje to ta kadra dopiero teraz zaczyna być ciekawa.
Dochodzi nam kolejny napadzior i pomocnik, liczę że umiejętnie ich wprowadzi.
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2017, 11:34
"Kiko Ramírez: - Cały ten mecz niestety nie poszedł po naszej myśli"

Skoro trener ma takie zdanie w momencie gdy po 5 minutach było 1:0 dla nas to ja nie mam pytań, wyraźnie jest z człowiekiem coś nie tak.

Brak pressingu, zawodnicy na nie swoich pozycjach , brak pomysłu na grę ofensywna , brak wpłynięcia na zawodników w przerwie meczu.

Ogólnie od momentu awansu do grupy mistrzowskiej w poprzednim sezonie gra Wisły to zero progresu a nawet bym powiedział ze jest gorzej bo efekt "nowej miotły" już minął.

Z takim trenerem to daleko nie zajdziemy, a gdyby nie indywidualne umiejętności naszego nowego zawodnika Carlitosa to nawet w derbach byłyby plecy.

Kaziu moskal jest wolny a przy obecnym składzie krakowska piłka to byłoby coś wspaniałego dla oka i efektywnego bo już mamy napastnika.

To nas powinni się bać, Wisły Kraków! a nie my się boimy i wychodzimy 6 defensywnymi zawodnikami i dostajemy 3 bramki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów