The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2017, 21:10
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2017, 21:11
Sorry ale czas to napisać Kiko out! zero taktyki zero grania zero czegokolwiek fart się skończył już dawno...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.09.2017, 21:14
Dajcie spokój z tym trenejro.I nie pisze tego po dzisiejszym meczu,tylko powątpiewałem w zbyt wczesne achy i ochy na Jego temat.I nie piszcie,ze Wisła dzis była osłabiona,bo tak naprawde brakuje zawodników (oprócz Valeza),którzy i tak ciagną ostatnio ogony....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.09.2017, 21:14
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale czas to napisać Kiko out! zero taktyki zero grania zero czegokolwiek fart się skończył już dawno...
leczonko

(10 znakow)
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.09.2017, 21:15
może to Brlek zabrał całe szczęście ze sobą? W sumie dwa razy w końcówkach nas ratował.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.09.2017, 21:19
gramy prze pyte od rundy mistrzowskiej gdzie same prawie porażki i nie widać żadnej poprawy... gdyby nie Carlitos, który się na farcie trafił to byśmy już dawno byli na dole tabeli...

Jak dla mnie lepiej nie będzie, tyle miesięcy dalej bez żadnej wizji gry, z Kiko bronimy się przed spadkiem więc lepiej go w przerwie zimowej pożegnać.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.09.2017, 21:22
absolutnie nie jestem za zwlanianiem trenera na tym etapie no ale
Kiko póki co sie nie broni...
cały mecz gramy lage do rpzodu, w środku dziura jak po przejsciu huraganu a o grze w defensywie to skoda cokolwiek pisac
a przychdził po to zeby porapwic gre obronna
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.09.2017, 21:25
Na pewno przed przerwą zimową trenera zwalniać nie warto, ale może czas się porozglądać. Skład wygląda dobrze, ale na chaos jaki panuje w ich grze nie da się patrzeć.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.09.2017, 21:26
Mam nadzieję, że zarząd dostrzeże wyraźny problem bo 7 straconych i 2 strzelone bramki w 3 meczach wychodząc w każdym z nich Z 2 DEFENSYWNYMI POMOCNIKAMI to chyba nie jest domena drużyny która ma ogarniętą grę w obronie a na tym Kiko chce bazować, co podkreślał od samego początku. Nua razie nie ma ani gry do przodu, ani z tyłu... Jeśli nie wygramy meczu z piastem, myślę, że pora się pożegnać bo prochu to on już tutaj nie wymyśli..
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.09.2017, 21:26
Zdarzało mi się zwykle bronić Ramireza, bo wydawało się, że drużyna idzie w jakimś kierunku. Może nie w kierunku pięknej, efektownej piłki, ale za to konsekwentnej i skutecznej. Niestety, po pewnym czasie widać, że tak naprawdę wszystkie ładne momenty i niezłe wyniki to był po prostu nieziemski fart, a Ramirez jest po prostu ku*wa beznadziejnym taktykiem. Takiego chaosu, źle dobranych zawodników, chvjowych zmian i braku reakcji na boiskowe wydarzenia nie powstydziłyby się takie asy PMS, jak Kafarski.

Ramirez ma komfort w doborze zawodników, jakiego nie mieli trenerzy od czasu Maaskanta, ale i tak Kulawik (z całym szacunkiem dla warsztatu Tomka) wyciągnąłby podobne wyniki, a kto wie czy nie lepsze.

Oczywiście, nie czas teraz na zmianę trenera, ale Kiko po prostu nie ogarnia rzeczywistości. W dodatku jak odejdzie on, to pewnie obrazi się połowa Hiszpanów i posypie się drużyna. Ku*wa mać, kolejny weekend spie*dolony.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.09.2017, 21:28
Zarząd musiałby upaść centralnie na głowę, żeby po sprowadzeniu tylu Hiszpanów zwalniać teraz trenera, który w ich transferach miał udział. W poprzednich dwóch okienkach pozyskaliśmy kilkunastu nowych zawodników. Trwa całkowita zmiana warty w Wiśle. Na osiągnięcie jakiejkolwiek spójnej wizji i stabilności gry, przy wciąż bardzo przeciętnym składzie, trzeba dużo czasu. I ten czas Ramirez powinien otrzymać. Czy niektórzy zapomnieli w jakim miejscu jest teraz Wisła? Czy może to po prostu przyzwyczajenie po erze Cupiała, kiedy mieliśmy średnio 3 trenerów na sezon?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.09.2017, 21:29
Niestety, ale tam u góry mają dużo racji. Kiko na dzień dobry dostał kilka transferów i większą kadrę, niż poprzednicy, ale spłacił to 6 miejscem. Do tego momentu wszystko wyglądało jak należy, bo przecież na budowanie dużyny powinno otrzymać się odpowiednio dużo czasu. Problem w tym, że Kiko nie bardzo ma co wdrożyć. Jedyne co gołym okiem widać, to jego umiłowanie do gry defensywnej i lagi w przód. Należało by się zastanowić, czy tak obśmiewany z remisów Kazek Moskal z obecnymi piłkarzami nie osiągnąłby przynajmniej takich samych wyników przy dużo ładniejszym stylu gry, który to dawał by nadzieję na lepszą przyszłość? Bo jedyne, co daje mi obecna gra, to bolące oczy. I niech nikt nie mówi o schematach w ataku, bo wygląda to żałośnie. Skoro na Arkę wychodzimy Llonchem i 5 obrońcami, to ja nie mam pytań. Kiko do Chelsea i stawiamy niebieski autobus. Nie, panie Kiko, nie w tej lidze taka gra. Nie gramy przeciwko MU,Spurs czy City, tylko przeciwko Arce, która utrzymała się tylko dlatego, że jakiś kopacz przyciął w chuja i postanowił zagrać w piłkę ręczną. Gdyby słabe mecze się nam zdarzały, byłoby to zrozumiałe. Problem w tym, że coraz rzadziej-a to już bardzo rzadko- zdarzają nam się chociażby przyzwoite. I perspektywy poprawy niestety nie widać...

Arked napisał(a):Wyświetl post
I ten czas Ramirez powinien otrzymać. Czy niektórzy zapomnieli w jakim miejscu jest teraz Wisła? Czy może to po prostu przyzwyczajenie po erze Cupiała, kiedy mieliśmy średnio 3 trenerów na sezon?
A gdzie jest? I dlaczego to zasługa trenera?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 08.09.2017 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.09.2017, 21:30
Trzeba przyznac, ze Kiko coraz bardziej daje do pieca.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.09.2017, 21:33
Genialna taktyka z 6 obroncami i Arsenicem na rozegraniu niestety nie zdaje egzaminu.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 08.09.2017, 21:36
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
A gdzie jest? I dlaczego to zasługa trenera?
Nie piszę o żadnych zasługach. Wisła jest bardzo przeciętnym ligowcem, który dopiero próbuje zbudować sensowną drużynę od podstaw. Takie projekty są trudne nawet jak się ma miliony na transfery, a co dopiero jak się ma wielkie gówno. Moim zdaniem warto być konsekwentnym i zostawić trenera, z którym rozpoczęło się cały proces, nawet jeśli oznacza to, że będzie on musiał u nas uczyć się na błędach. Przynajmniej z przygotowaniem fizycznym zespołu nie ma żadnych problemów, a to w naszej lidze nie byle co.
Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 08.09.2017, 21:37
Albo zmiana taktyki, albo trenera.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 08.09.2017, 21:40
Zmian taktyki będzie jeszcze z dziesięć zanim to wszystko zacznie żreć jak należy. W dodatku dołączy kilku zawodników, którzy mogą odmienić grę zespołu w środkowej strefie o 180 stopni (Basha, Perez).
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.09.2017, 21:44
Arked napisał(a):Wyświetl post
Zmian taktyki będzie jeszcze z dziesięć zanim to wszystko zacznie żreć jak należy. W dodatku dołączy kilku zawodników, którzy mogą odmienić grę zespołu w środkowej strefie o 180 stopni (Basha, Perez).
Wydaje mi się, że taktykę kolega wyżej rozumie bardziej jako samą filozofię gry, aniżeli ewentualne korekty. Filozofię, która teraz jest żadna i nie przystoi Wiśle. Ściągamy filigranowych zawodników do gry na walkę o długie piłki? Kostal, Carlitos czy Boguski mają wygrywać główki?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.09.2017, 21:45
Niestety co raz więcej sygnałow, których człowiek wczesniej nie brał pod uwagę przez wyniki - daje bardzo negatywny obraz trenera.

Zero pomysłu, rozgrywania piłki od tyłu. Dziwaczne wybory i decyzje co do składu i taktyki.
Stawiamy na obronę? Jaką obronę? Wychodzimy defensywnie a wchodzą w nas jak woda w gąbkę.
Piłkarze nie maja pojecia jak sie ustawic, w środku dziura przeogromna miedzy formacjami.

Ogrywamy z meczu na mecz powoli Wojtkowskiego, czy Tibora - a nagle pierwszy lepszy hiszpański ogór, który jest z nami od kilku dni wchodzi od razu na zmianę?

Kiedyś ten cały zaciąg .......nie. Pytanie tylko, kiedy?
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 08.09.2017 o godz. 21:48.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.09.2017, 21:49
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Kiedyś ten cały zaciąg .......nie. Pytanie tylko, kiedy?
Pier.dol.nie jedynie jak będziemy walczyć o utrzymanie, a z tymi piłkarzami nam to nie grozi.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 08.09.2017, 21:50
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Pier.dol.nie jedynie jak będziemy walczyć o utrzymanie, a z tymi piłkarzami nam to nie grozi.
Wziąłbyś wstawił tutaj jeszcze raz tą checklistę
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 08.09.2017, 21:54
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Wziąłbyś wstawił tutaj jeszcze raz tą checklistę
Wysyłamy do Marzeny?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.09.2017, 21:55
Wytlumaczcie mi tylko granie dzidy do przodu jak z 5 odpowiedzialnej za ofensywe nikt nawet w okolicy 180 cm wzrostu nie ma
Tylko ta jedna kwestia
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.09.2017, 21:56
Spokój. Jeszcze niejeden mecz przegramy. Kiko powinien zostać rozliczony po 37 kolejce.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 08.09.2017, 22:01
Jak to jest, że mamy na ławce Halilovicia czy Wojtkowskiego, którzy już są trochę z zespołem, mamy Bartosza, który pokazał nie raz, że jest w stanie dać dużo drużynie w końcówce meczu, a pierwszym wchodzącym jest Jesus Imaz, który w tym tygodniu pierwszy raz Kraków na oczy zobaczył?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.09.2017, 22:03
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Spokój. Jeszcze niejeden mecz przegramy. Kiko powinien zostać rozliczony po 37 kolejce.
AMEN K...A. Uspokójcie się do ch..a ciężkiego, bo mam wrażenie, że czytam forum beznapletowców, a nie kibiców Wisły. Wiary k...a! Co, za mało Cupiała w Wiśle? Jeden trener jest już za długo? To baranek w ścianę, może pomoże. Nikt kur...a nie widzi PRZEBUDOWY zespołu? Zaczynając od środka, mamy lipę. Kilkunastu nowych piłkarzy. Dajcie temu trenerowi pracować. Rozliczajcie po sezonie, a nie po SIÓDMEJ kolejce, k...a jego mać! LODU NA ŁEB! Aż kur...a ciężko czytać... No jak lemingi... Cupiał wróć... Ch...owo, ale stabilnie, i przynajmniej co 3 miesiące mogliśmy się zastanawiać, jaki nowy trener przyjdzie... O zgrozo.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.09.2017, 22:05
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest, że mamy na ławce Halilovicia czy Wojtkowskiego, którzy już są trochę z zespołem, mamy Bartosza, który pokazał nie raz, że jest w stanie dać dużo drużynie w końcówce meczu, a pierwszym wchodzącym jest Jesus Imaz, który w tym tygodniu pierwszy raz Kraków na oczy zobaczył?
Z całym szacunkiem, ale ten właśnie Jesus zrobił mniej więcej tyle zamieszania, co Bartosz po wejściu w 60 minucie.

Z tą różnicą, że zrobił to w pięć minut.
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 08.09.2017, 22:06
Pytanie co poprawił Ramirez od lutego w grze zespołu - nic. Można byłoby to teraz tłumaczyć letnią wymianą kadry ale czy w grupie mistrzowskiej czy nawet wcześniej graliśmy cokolwiek lepiej no chyba jednak NIE. Ramirez to kiepski trener bez żadnej wizji, Junco z wyborem trenera się grubo pomylił zresztą widząc jaki szrot nam nasprowadzał trudno się dziwić, pamiętacie jak przedstawiał Ramireza ? to jest układ towarzysko biznesowy bo jak inaczej nazwać transfery tych Latino boys. Problem ma Wisła a właściwie zarząd że dał tyle władzy M. Junco a jak widać te ponad pól roku a nic nie drgnęło...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.09.2017, 22:11
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje obejrzeć poprzednie mecze bo ww pokazali niewiele, Tibor więcej od Wojtkowskiego ale też stosunkowo dużo groźnych strat.
Mamy dużo kontuzji, połowa składu wymieniona dajcie na luz, będzie dobrze
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 08.09.2017, 22:13
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale ten właśnie Jesus zrobił mniej więcej tyle zamieszania, co Bartosz po wejściu w 60 minucie.

Z tą różnicą, że zrobił to w pięć minut.
Z całym szacunkiem, ale zamieszanie Bartosza nie raz kończyło się golem, nawet jak wchodził w 85 minucie. A czym się skończyło wejście Jesusa? I nawet mniejsza o to, że nie strzelił gola. Chodzi o jakąś hierarchię w drużynie, pomysł na nią. A tu się okazuje, że może przyjść koleś z Hiszpanii, jeden z wielu, nie jakiś bóg futbolu, i po kilkudziesięciu godzinach pobytu jest pierwszym wchodzącym.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów