|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie mam dobrych wiadomości
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niech zorientowani napiszą czy temat piłkarza Dnipro jest już nieaktualny, czy jeszcze rozmawiamy?
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na twitterze piszą, że obu Ukraińców przystopowało Dnipro, podobno oba kontrakty są ważne do grudnia. Ponoć ten na B jest w Krakowie, już po testach medycznych i chce przejść do Wisły i nie zgadza się ze stanowiskiem Dnipro i to w zasadzie tyle. Czy coś z tego będzie, zobaczymy, ale chyba nie ma co się nastawiać.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zawsze mozna podpisac zawodnika z karta w reku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mam nadzieje że nie. Większość kontraktów to niskie, roczne z opcją przedłużenia (w razie wtopy szybkie rozwiązanie). Parę kontuzji i jak widać obecnie pojawia się problem. Rywalizacja, coś czego nie było od dawna. Perspektywa odejścia 3 zawodników po sezonie (Głowa, Brożek, Boguski). Itp. itd. Szeroka kadra to coś czego nam brakowało od 5 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Kiewicz pisał że czekają na odp Federacji Ukrainy https://twitter.com/KiewiczKrz/statu...17953612722179
Janek napisał że jest dalej w Krakowie. Fajnie gdyby się udało bo ponoć mega talent. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Można podpisać każdego grajka z kartą na ręku kiedy tylko się chce, o ile był wolnym zawodnikiem w momencie zamknięcia się okienka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jesúsa Imaza został nowym zawodnikiem Wisły Kraków ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...em,nId,2435063
Skrzydłowy lub cofnięty napastnik. Ma całe 4 asysty w 81 meczach w La Liga 2. No spoko... Ehhh... No nic. Zobaczymy co pokaże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Tak 4 asysty i 18 bramek.
Wg mnie całkiem niezły wynik jak na zawodnika z zaplecza Laliga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
I strzelił 17 bramek. Nie ma to jak się przy.......ić do czegoś.
Podobno Suarez jak Neymar szuka wyzwania i chce iść do ekstraklasy.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
I dodaj, że całe 17 bramek.
Generalnie zawsze uważałem, że narodowość nie ma żadnego znaczenia, ale myślę, że jednak aż tylu zawodników z jednego kraju to już problem. W przypadku klasycznej wieży Babel, gdzie są piłkarze z całego świata wszyscy i tak powinni konsolidować się wokół rdzenia krajowego, albo przynajmniej dążyć do możliwości porozumienia się we wspólnym języku. Tutaj mamy podział na Hiszpanów i resztę. Zobaczymy jak to zafunkcjonuje, bo to, że tarcia jakieś są widać gołym okiem. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pomyślcie gdzie ten Imaz będzie grał. Damy go do pary z Carlitosem? Raczej nie, bo tam jest potrzebny wysunięty napastnik, a nie skrzydłowy/cofnięty ze 174 cm wzrostu. Za Carlitosa też go raczej nie wstawimy, bo mamy dużo większe problemy niż zastąpienie najlepszego zawodnika w zespole. Stąd mi wychodzi, że to koleś na pozycję skrzydłowego. Dlatego zwracam uwagę na jego asysty, a nie gole.
Ostatnio edytowane przez jova : 31.08.2017 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wychodzi na to, że albo pozycja Brleka, albo pozycja Małeckiego. Dziwne, że bierzemy piłkarza z taką charakterystyką, brzmi jak zaprzeczenie tego, do czego przyzwyczaja nas Kiko. Pamiętajcie jednak, że Ondrasek ma poważniejszy uraz i trochę go na boisku nie zobaczymy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Jakie to są większe problemy niż zastąpienie najlepszego piłkarza? Poza tym może będę dziwny, ale jeśli będzie strzelał gole, to mało mnie będzie obchodzić ile ma asyst.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Carlitos i Gonzalez dobrze mówią po angielsku, z tego co wiem ich komunikacja z zespołem jest bardzo dobra. Obaj zresztą sporo zjeździli po świecie.
Póki będą ciągnąć naszą grę, ciężko mieć wobec nich coś do zarzucenia. Tym bardziej, że do tej pory sportowo nie zawodzą nas Hiszpanie, ale Polacy oraz zawodnicy innych nacji Ładny gol Jezusa ![]() https://www.youtube.com/watch?v=P5ugmh2iffM |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
obikenobi napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale oficjalna jeszcze nie potwierdziła z tego co widzę...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasza nie, hiszpańska tak.
https://twitter.com/DamianDukat/stat...59658261061632 Chyba mają ręce pełne roboty ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rokfor napisał(a):
Nie sądzę byśmy szukali skrzydłowego, którego najważniejszym zadaniem było strzelanie na bramkę, bo wcześniej nie braliśmy zawodników o takiej charakterystyce, a kilku ich już sprowadziliśmy na te dwie pozycje. Videmont, dwóch Kolumbijczyków, Ze Manuel, Kostal, żaden nie był jakimś wybitnym strzelcem, więc to raczej nie tego szukamy. Nie tego potrzebujemy w tym systemie. Może, tak jak pisał też Uran235, bierzemy Imaza na pozycję 10, ale kto by wtedy rozgrywał? Aż tak mocno liczymy, że Basha odpali? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chrisantus ma ewidentne braki kondycyjne, trudno w tym świetle ocenić jego technikę użytkową - jest kiepskawo, ale może to być efektem dyspozycji fizycznej. Natomiast to jak ten gość myśli na boisku, jak wie kiedy przyspieszyć, kiedy się pokazać do gry, kiedy ściągnąć na siebie obronę, kiedy szukać miejsca w 16 - klasa. Jeżeli tylko trener uzna, że możemy sobie pozwolić na ściągnięcie gościa nieprzygotowanego fizycznie, to raczej mamy nowego napastnika.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|