The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2017, 10:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie 4-5 miejsce jest w zasięgu i uznam za dobry wynik. Amica, legia poza zasięgiem. Zagłębie? Zobaczymy co z nimi będzie. Skoro w zeszłym sezonie zajęliśmy 6 miejsce to nie ma co się nastawiać na gorsza pozycję. MP jest poza zasięgiem. Ale przy dobrych wiatrach i na pudło wskoczyć możemy za ległą i amicą.
Dlaczego poza zasięgiem? nazwiska nie grają. Mamy potencjał. Jeśli dojdzie napastnik i ewentualnie środkowy obrońca to mamy skład zdolny do walki o Mistrza
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.08.2017, 10:09
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego poza zasięgiem? nazwiska nie grają. Mamy potencjał. Jeśli dojdzie napastnik i ewentualnie środkowy obrońca to mamy skład zdolny do walki o Mistrza
Tylko pytanie ile ujedziemy na tej siermiężnej grze bez planu i stylu. Na dzień dzisiejszy, pomijając aktualne miejsce w tabeli, wygląda to źle.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 28.08.2017 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2017, 10:11
Wiele będzie zależało od tego, kto z naszych nabytków wypali, a także forma naszych przeciwników i ewentualne wyprzedaże podczas okienka zimowego (mam na myśli głównie inne kluby). Na teraz 3-5 miejsce wydaje się być w zasięgu, ale kontrkandydatów o zbliżonym potencjale jest kilku: Górnik, Zagłębie, Śląsk?, mimo wszystko Lechia?.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.08.2017, 10:29
Nasz potencjal to zweryfikuja mecze z gorna osemka. 2 juz przerznelismy, jeszcze Legia, Lech i mimo wszystko Jagiellonia.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2017, 10:29
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Tylko pytanie ile ujedziemy na tej siermiężnej grze bez planu i stylu.
Mityczny styl to nie tylko efekt wcielanych w życie perfekcyjnych założeń taktycznych, ale również, a może przede wszystkim, jakość i cechy wykonawców. Trudno spodziewać się czegoś wielkiego w sytuacji, gdy z klubu odchodzi 15 zawodników i przychodzi 9 nowych wątpliwej jakości (niektórzy w jakiejś części mogą okazać się dobrymi strzałami, ale to dopiero wyjdzie w praniu). Do tego dochodzą nasi "starcy", którzy już tylko tracą, a nie zyskują. W każdym razie obecnie jesteśmy w sytuacji, gdy po rewolucjach kadrowych trzeba Wisłę z powrotem posklejać do kupy, doprowadzić do formy zawodników, którzy są tu od lat, a teraz zawodzą itd.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2017, 11:12
No trudno sie spodziewac, faktycznie. Wystarczy zobaczyc kto zajmuje pierwsze miejsce, po ilu transferach z/do. Zaraz pewnie poleci argument "budzetowy", ze gdzie nam do nich. W tym wypadku te same osoby (bo przewaznie to te same), niech sobie budzet Legii jeszcze raz sprawdza, ewentualnie Gornika, Zaglebia...czy nasz. Zreszta,sam juz nie wiem czego po dzisiejszej Wisle oczekiwac, tak racjonalnie, trzezwym okiem patrzac. Niby gorna osemka ok ale chcialoby sie cos wiecej. Z drugiej strony nie ma za bardzo z kim i z czym. Najprawdopodobniej czeka nas podobny sezon do ostatniego czyli miejsca 5-8, odpadniecie z PP jeszcze jesienia Reasumujac, bez zmian... i teraz pytanie, czy to dobrze czy to zle? Zalezy, z ktorej strony patrzec. Jedni beda przez kolejne 100 lat powtarzac gdzie bylismy rok temu, drudzy przez kolejne 100 lat beda powtarzac Lazio, Parme, boje z Realem czy Barca. Gdzie jest miejsce na terazniejszosc a przede wszystkim przyszlosc?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.08.2017 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.08.2017, 11:17
na miejscach 3-6 zależnie od farta
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2017, 12:08
Top 3 nie realne trzeba realnie patrzeć.Wygrać Puchar Polski i zając 4 miejsce marzenie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 28.08.2017, 18:02
Trzeba postawić sprawę jasno. Straciliśmy dwa punkty. remis na własną prośbę. Zabrakło pasji w ofensywie, chęci zdobycia drugiej bramki. Tak tragicznie grającą Lechię trzeba było dobić! Sprowadzenie napastnika to konieczność.
Buchalik Bez zastrzeżeń, pozytywnie zaskakuję. Cuesta będzie miał ciężko wrócić do bramki.
Cywka Dużo lepiej w ofensywie niż w poprzednich meczach. Niestety obrońcą jest kiepskim, i kolejny raz popełnia błąd w ustawieniu który kosztuję nas bramkę.
Arsenic Spodziewałem się po nim więcej. Słaby fizycznie, próbuję to zastąpić szybkością i doskokiem ale często podejmuję złe decyzje. Nie skreślałbym go ale wiele pracy przed nim.
Gonzalez Długie piłki kapitalne, ale zbyt często popełnia głupie błędy. Średni występ.
Sadlok W ofensywie jest nieoceniony. Natomiast czemu do cholery on nie skakał z tym Paixao?
Velez Serce tej drużyny, chłop jest kapitalnym czyścicielem.
Llonch Powoli powraca do formy. natomiast kolejną bramkę tracimy bo Pol macha łapami zamiast biegać do końca. Zaczyna mnie irytować tym głupim zachowaniem.
Kostal Generalnie bez szału, ale przy dyspozycji pozostałych skrzydłowych powinien dostać kolejną szansę.
Małecki Stolarski to chyba zalazł mu za skórę. Nabuzowany i przyzwoicie grający, ma ten plus że kapitalnie dogaduję się z Sadlokiem.
Ze Manuel W pierwszej połowie człowiek widmo. Wydaje mi się że lepiej gra na skrzydle.Trochę zbyt wątły, trochę zbyt wolny. Natomiast pomysł na grę ma. Mam nadzieję że się rozkręci.
Carlitos Jest kotem, potrzebuję tylko kogoś przynajmniej w połowie tak groźnego jak on żeby ściągał na siebie uwagę obrońców. Tak ewidentnie jest to napastnik który zagwarantuje nam minimum 10 goli w sezonie. Pytanie czy ktoś sie nim wcześniej nie zainteresuję?
BartoszNiestety nic nie wniósł pozytywnego do gry, on jest przydatny jak chcemy strzelić bramkę nie jak sie bronimy.
Halilović Za dużo strat, ja wiem że to wynika z tego że bardzo chce coś zrobić ale zdecydowanie za mało odpowiedzialności. Przy stracie bramki też maczał palce.
Brożek Już nie tak tragicznie jak we wcześniejszych meczach jednak pozytywów również brak. Pomimo tego uważam że powinien grać z Carlitosem ponieważ staniem i machaniem łapami robi miejsce Hiszpanowi. No chyba że dołączy jakiś nowy "snajper"

Dobrze że jest ta przerwa. Troszeczkę podleczą się wszyscy. Nowi lepiej zgrają z drużyną i będzie można cisnąć dalej. To jest dobra drużyna i niezły trener. Tylko na wszystko potrzeba czasu.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 28.08.2017, 18:14
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz pewnie poleci argument "budzetowy", ze gdzie nam do nich. W tym wypadku te same osoby (bo przewaznie to te same), niech sobie budzet Legii jeszcze raz sprawdza, ewentualnie Gornika, Zaglebia...czy nasz. ?
Gdzie się podziałeś minimalisto pieprzony...? Może łaskawie ustosunkujesz się do wypowiedzi Kolegi?
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2017, 18:39
Barti napisał(a):Wyświetl post
Gdzie się podziałeś minimalisto pieprzony...? Może łaskawie ustosunkujesz się do wypowiedzi Kolegi?
Napisz jeszcze raz bo nie wiem do kogo kierujesz swe slowa. Kto jest pieprzonym minimalista i kto ma sie ustosunkowac do slow jakiego kolegi? Pytam bo mnie zacytowales a nie wiem kompletnie o co Ci chodzilo.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.08.2017 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 28.08.2017, 18:44
Chodzi mi o tego, który non stop pojawia się w wątku meczowym i płacze jacy to my biedni nie jesteśmy i gdzie jest nasze miejsce...Ustosunkować się do Twoich słów o budżecie...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2017, 23:11
Barti napisał(a):Wyświetl post
Chodzi mi o tego, który non stop pojawia się w wątku meczowym i płacze jacy to my biedni nie jesteśmy i gdzie jest nasze miejsce...Ustosunkować się do Twoich słów o budżecie...
Nie wiem o kogo chodzi, ale my jeszcze długów po Cupiale nie spłaciliśmy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów