The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2017, 13:18
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post

Jasna sprawa. Kędziora, który jest najlepszym PO młodego pokolenia w pl, Bednarek, który wszedł bez żadnych kompleksów w tą ligę i grał bardzo dobrze, czy Kownacki, przed którym pewnie nie raz drżałeś przed meczem.
Taki Kadar, O.Sa, Prijović to byli przecież killerzy, ładowali bramy wszystkim i wszędzie, no i grosze na nich zarobiono.
Prijovic poszedł prawie za 2 mlne euro. Czyli stówkę mniej niż nasz Brlek. Wiadomo, jak taka kasa by się nam przydała. W każdym razie nie mam zamiaru się upierać przy wypychaniu na siłę Carlitosa, skoro jest naszym najlepszym asem. Rzeczywistość i tak wszystkie zweryfikuje. Może się okazać, że za tydzień przestanie grać i temat dyskusji stanie się nieaktualny. W każdym razie jestem sobie w stanie dzis wyobrazić scenariusz, że idzie do ligi francuskiej czy jakiegoś Hanoveru za 1- 1,2 mln euro. Wszystko kwestia menadżera i układów. Tak, jak w wieku 26 lat poszedł również Sobota do Brugii...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 27.08.2017, 13:22
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Prijovic poszedł prawie za 2 mlne euro. Czyli stówkę mniej niż nasz Brlek. Wiadomo, jak taka kasa by się nam przydała. W każdym razie nie mam zamiaru się upierać przy wypychaniu na siłę Carlitosa, skoro jest naszym najlepszym asem. Rzeczywistość i tak wszystkie zweryfikuje. Może się okazać, że za tydzień przestanie grać i temat dyskusji stanie się nieaktualny. W każdym razie jestem sobie w stanie dzis wyobrazić scenariusz, że idzie do ligi francuskiej czy jakiegoś Hanoveru za 1- 1,2 mln euro. Wszystko kwestia menadżera i układów. Tak, jak w wieku 26 lat poszedł również Sobota do Brugii...
Ja mam taką samą opinię, jedyne co, to podważam opinię Ogryzka. Jeśli Carlitos dalej tak będzie grał, to może zająć miejsce VOO po tym sezonie i pójść gdzieś za podobne pieniądze.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.08.2017, 13:38
Zabrakło tych, którzy poprowadzili zespół rok temu do wygranej, czyli Głowackiego i Boguskiego... zabrakło również Zachary na dobicie.
Szkoda, że odpuścili już w przerwie i liczyli na drapane, że wynik się utrzyma. Minimaliści, ignoranci, patafiany...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.08.2017, 13:49
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Zabrakło tych, którzy poprowadzili zespół rok temu do wygranej, czyli Głowackiego i Boguskiego... zabrakło również Zachary na dobicie.
Szkoda, że odpuścili już w przerwie i liczyli na drapane, że wynik się utrzyma. Minimaliści, ignoranci, patafiany...
Zluzuj trochę, bo przeginasz. Były szanse na drugą bramkę, niestety Kuciak znowu nam bruździ. Osobną kwestią jest to, że po zejściu Małeckiego Sadlok został sam w kreowaniu akcji.
To, że mniej było ofensywy wynikało ze stanu osobowego na boisku. Zwyczajnie nie miał kto jej napędzać.
Halilović, Kostal i Wojtkowski mogą nam dużo dać, ale jeszcze nie dają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.08.2017, 13:58
Wczoraj zastanawiałem się czy aby na pewno dobrym ruchem było zdjęcie Małeckiego. Spodziewałem się raczej i szczerze wyczekiwałem zastąpienia Kostala Wojtkowskim lub Boguskim. Wiem, że Mały grał z żółtkiem i zaczynał się gotować ale z gry nie wyglądał źle. Trochę zabrakło mi w tym wszystkim rutyny.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.08.2017, 14:05
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj zastanawiałem się czy aby na pewno dobrym ruchem było zdjęcie Małeckiego. Spodziewałem się raczej i szczerze wyczekiwałem zastąpienia Kostala Wojtkowskim lub Boguskim. Wiem, że Mały grał z żółtkiem i zaczynał się gotować ale z gry nie wyglądał źle. Trochę zabrakło mi w tym wszystkim rutyny.
Niestety, Bartosz nie dał tyle ile wcześniej Patryk. Zejście Małeckiego i Veleza rozregulowało odpowiednio ofensywę i defensywę. Trzeba czekać na powrót Bashy i może nowi będą systematycznie robić postępy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 27.08.2017, 14:09
Kostal zagrał całkiem dobrze, na pewno zaliczył lepszy debiut niż np. Brlek. Na pewno mimo błędów coś próbował, zaliczył ładne podanie po którym strzelał Małecki i bronił Kuciak... W każdym razie nie założył czapki niewidki jak w poprzedniej kolejce Mały i Boguś. No ale Boguś to tradycyjnie "człowiek widmo" grający na pozycji "żyd w pustym sklepie", który co jakiś czas ładuje hattricka... A propos Boguskiego... Kostal wprawdzie zgasł w drugiej połowie, ale tak jak Boguś przerwał niebezpieczną akcję faulem - za to właśnie zawsze chwali się Boguskiego. Także Kostal jest ok, ale na razie (piszę na podstawie jednego meczu więc nie wiem co i jak na sto procent) na jakieś max. 60 minut. Więc wszyscy hejterzy co kpili z Kostala powinni dać sobie siana. Kpiono z zestawienia Velez Llonch, że to przedszkolacki błąd, a proszę, Kiko gra tak drugi raz. Kpiono, że Kostal nie ma prawa grać, a tu proszę Kiko gra Kostalem, a ten nie odstaje od etatowych skrzydłowych.

Małecki - z jednej strony grał dobry mecz i można powiedzieć że zmieniając go Kiko podciął skrzydła całej drużynie ale... ja też chciałem tej zmiany, bo jeszcze pięć minut i albo strzeliłby bramę albo dostał czerwoną kartkę. Tak jak z Zagłębiem nie było go widać, tak walcząc ze Stolarskim (swoją droga chyba najlepszy zawodnik Lechii) mocno przesadzał z agresją.

Bartosz niestety to co już pisałem zero kiwki, zero pomysłu, widać że to obrońca przesunięty do przodu, za słaby na klasowego obrońcę i za slaby na dobrego skrzydłowego. Urwał się raz ale nie miał komu podać , no i wbiegł wprost w gracza Lechii. Także ja myślę, że dla niego 80-85 minuta to idealny czas - niech czeka wtedy na dobre podanie, i ten jeden swój rajd zakończony strzałem po zgubieniu rywala.

Brożek miałszansę na kontrę bodajże dwóch na dwóch i schrzanił koncertowo przyjęcie piłki, to się później zemściło. Miejmy nadzieję że ten ogarnięty napastnik zapowiadany na Twitterze i między wierszami przez Kiko jednak dołączy, bo gubimy masę punktów przez braki z przodu. A propos Twittera widziałem jak ktoś przesyłał Kiko listę strzelców z drugiej czy 3 ligi hiszpańskiej, może więc (Angulo, Carlitos, Jurado, ...)...

Llonch grał dobry mecz, w I połowie miał nawet kilka podań do przodu, w tym akcja z Carlitosem zakończona strzałem, ale drugi już raz wykręca numer, że zamiast "kryć' to gra na alibi lub macha rękami, jak np. w meczu Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 3:1 (gol honorowy dla Jagi w 90 minucie).

Ze Manuel niestety drugi Boguski na razie, w grze dobrze klei piłkę, ale pod bramką ta odskakuje mu jak Brożkowi ostatnio... Jedyne co dobrze robi to wymusza faule jak nie przymierzając Krychowiak. A miał to być napastnik/skrzydłowy?

Arsenić... cóż, on musi grać, bo coraz częściej Głowa będzie miał kontuzje, aż w końcu zawiesi buty na kołku...

Carlitos - oby grał u nas jak najdłużej. III liga hiszpańska, niesamowite że to jest właśnie w sam raz poziom ekstraklapy...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2017, 14:26
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Owszem tak może być. Czemu nie. Ja jestem tutaj bardziej sceptyczny, dlatego że Sobota NIGDY wcześniej nie grał na Zachodzie. Carlitos grał na Zachodzie lata, kopał się po czole w niższych ligach. Każdy manager, skaut go widział. I co? I nic. Za słaby i tyle. Żeby coś z niego było musiałby wykręcić naprawdę niezłe liczby w lidze a ponadto pokazać w pucharach że jest dobry. Bo wkręcenie 4 parchów w derbach na nikim w Hiszpanii wrażenia nie zrobi skoro wszyscy widzieli ile jest wart przez lata. Bo kto uwierzy że nagle w wieku 27 lat jego talent eksplodował?

Gdyby jeszcze Carlitos miał 20 lat i trafił do naszej ligi jak Uche - owszem - ktoś mógłby dać wiarę że to "przeoczony" talent. Ale nie gość 27 letni co grał w II i III lidze. Owszem błyśnie - Azerowie, Turcy, Cypryjczycy Grecy coś sypną.

Ofoe to trochę inna bajka - on w Belgii już był lokalną gwiazdą. Grał w reprezentacji Belgii (3 razy, ale grał) a nie kopał się po czole w III lidze Hiszpańskiej. Owszem - pojechał do Anglii za skromne 5 mln euro... i się odbił. Stracił formę. W legii się odbudował, został gwiazdą nr 1 tej ligi, błysnął w LM. I Poszedł (klękajcie narody) za 2,5 mln euro...
Czyli za kwotę sporo mniejszą niż Bednarek czy Kownacki. A i to pewnie dlatego że były trener legii Hasi jest trenerem Olimpiakosu i go chciał. Inny przypadek niż Carlitos.

Kadar - to reprezentant Węgier i uczestnik ME. Poszedł do Ukrainy jak nasz Guzmics do Chin. Na wschodzie trochę inaczej płacą za kopaczy. Jedynie Prijovica można rozpatrywać jako takiego trochę znikąd jeśli ligi norweską, szwedzką i szwajcarską traktować jako słabsze od III ligi hiszpańskiej.

Dla mnie tacy piłkarze jak Carlitos, Velez, Ze Manuel, Gonzales itd są po to żeby podnieść jakość piłkarską zespołu a nie żeby na nich zarabiać. Bo zarabia się najwięcej na młodych nie obrobionych talentach. Nasza liga ma status ligi buraczanej na Zachodzie i nikt tu nie przybywa żeby szukać gwiazd. Co najwyżej żeby znaleźć jakieś nieobrobione drewno które w przyszłości może być gwiazdą. Może, ale nie musi.

btw
Jeszcze jedna uwaga. Niektórzy tu myślą że im wyższa jakość piłkarska tym piłkarz jest droższy z naszej ligi. Nie do końca. Piłkarz o takich samych umiejętnościach w wieku 21 lat jest sporo droższy niż w wieku 26 lat. A piłkarz o tych samych umiejętnościach w wieku 32 lat już często jest niewiele wart, albo wręcz jest za darmo. Wiek to ważne kryterium. Stąd często młody piłkarz który się dobrze zapowiada (Bednarek) jest sporo droższy od już sporo starszego Ofoe pomimo tego że na dzień dzisiejszy jeśli chodzi o umiejętności to sporo ich dzieli na korzyść Belga. Ale młody wiek i perspektywa potencjalnego rozwoju Bednarka jest ważniejsza niż aktualne umiejętności. I nic tu nie da że Ofoe to sporo wyższa jakość piłkarska.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.08.2017 o godz. 17:29.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.08.2017, 14:29
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Pomijając sam mecz, Węgrzyn to taki beznapleciarz, że łeb boli.
Myślałem, że to Mielcarski jest największym kompleksiarzem, ale nie Węgrzyn mu dorównuje. Jacy oni są żenujący.

Llonch słabizna. To samo Ze Manuel - aż nie chce się wierzyć, że to gość z FC Porto.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2017, 14:54
W sumie ciężko było wygrać ten mecz, kiedy gra sie w 10, bo Ze Manuel to znotował chyba rekordowy poziom strat w meczu.
Mały zapieprzał aż miło, po stracie Ze Manuela wrócił na pełnym pędzie 60 metrów, gwiazdor z Porto truchtem nie dobiegł do koła środkowego.
Sadlok Velez, Carlitos - rewelacja a Fran zagrał nie trenując przez 10 dni !!!!! Będzie go brakowało w Gdyni.
Buchalik o dziwo całkiem dobry mecz znowu, wg mnie lepszy od Cuesty. Gonzalez i Llonch dobrze ale przy bramce obaj odpuścili bawiąc sie w Ramosa i sędziowanie.
Cywka w 1 połowie świetnie do przodu kilka wygranych pojedynków 1 na 1 .
Arsenic - on po pierwsze nie grał przez ponad pół roku, po drugie musi nauczyć sie grać w polskiej lidze będzie z niego dobry obrońca. Kostal całkiem obiecująca gra, ale tez musi wejść w rytm meczowy i sposób grania w polskiej lidze.
Halilovic - drobniutki przy Matrasie jak dziecko wyglądał, Bartosz przeciętnie, Brożek dobra zmiana ale widać przede wszystkim, ze brakuje mu ogrania mimo 33 lat zdecydowanie szybszy od Ze Manuela!!!!!
Sędzia na początku puszcz całkiem gruby faul, potem stosuje przywileje korzyści dla Wisły, gdzie korzyści nie było a na końcu obesral sie gdy leciał do Matrasa przerywajacego kontrę Brozka i zahamował gdy zobaczył ze musiałby dać mu drugie żółtko w 83 minucie.
Przeciwnik dramatycznie słaby ostanie 10 minut to slaniali sie na nogach jakby conajmniej druga dogrywkę grali. Byli do ogrania ale tylko dzięki pajacowaniu Ivana i Pola gdyby witamy miejscubyl Głowa albo Fran to bramki by nie było.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.08.2017, 15:38
Dla mnie Ze Manuel to jakas parodia.
Arsebic tez kpina, Uryga lepiej by gral na stoperze.

Nie rozumiem tego skladu, osamotniony Carlitos z przodu i na niego dzida. Co to jest za taktyka ?
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 27.08.2017, 15:55
Licząc, że Głowa ma mieć dłuższą przerwę + to, że pomału będzie kończył (co niestety nieuniknione ), według mnie należałoby spróbować pomału przesuwać Veleza na stopera, myślę że wraz z Ivanem mogliby stworzyć ciekawy duet. Arsenic niestety jeszcze nie jest gotowy, jest młody, byłby pierwszym do zmiany w przypadku kartki kontuzji itp.
Wtedy na DP jest Llonch lub Basha + któryś zawodnik ofensywny
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 27.08.2017, 16:02
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Ze Manuel to jakas parodia.
Arsebic tez kpina, Uryga lepiej by gral na stoperze.

Nie rozumiem tego skladu, osamotniony Carlitos z przodu i na niego dzida. Co to jest za taktyka ?
Tez jestem negatywnie zaskoczony Ze Manuelem. Rozumiem, że jest do tylu z przygotowaniem itd, wiec powinien wchodzić w drugiej połowie, ewentualnie grać do 60 minuty. Wiadomo, że ma potencjał wiec dajmy mu czas.
Carlitos osamotniony, bo nie ma napastnika do niego! Wypadł Zdenek, został Paweł emeryt. Wszedł wczoraj i piłka mu odskakiwala jak juniorówi. Szanuje Brożka, ale lepszy juz nie będzie, powinien zostać w klubie w celach marketingowych itd.
Zobaczymy co przyniosą ostatnie dni okienka, podobno jakiś napadzior jest na oku, wtedy będzie jakaś alternatywa.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2017, 16:50
Arsenić nie grał pół roku bodajże, więc dajmy mu czas Ze Manuel też jest z nami krótko.Czas czas i jeszcze raz czas, a będą z nich ludzie teraz przerwa na reprezentacje może się ogarną.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 27.08.2017, 17:02
Oglądałem powtórkę meczu na spokojnie i owszem Ze Manuel nie grał dobrego meczu, ale aż tak źle jak piszecie chyba nie było. Był chyba najczęściej faulowanym naszym graczem, kilka razy potrafił dograć w tempo do Sadloka czy Cywki. To jasne, że to zbyt mało na pierwszy skład na dłuższą metę, ale gość grać na pewno potrafi.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 27.08.2017, 17:48
Czarno to widzę, gra była słaba jak w każdym meczu od początku sezonu. Przed nami groźna u siebie Arka, jeśli zaliczymy 3 mecz bez zwycięstwa to przy pechowych wynikach innych meczów może nas wyprzedzić nawet Sandecja i skończymy na 7 miejscu... Zaczynam odnosić dziwne wrażenie, że Kiko nie ma pomysłu na tą drużynę. Podkreślał od samego początku, że chce układać przede wszystkim grę w obronie. Efekt jest taki, że strzelamy mało, a tracimy dużo... A siedzi już tutaj pół roku. Jeśli stracimy punkty również w Gdyni to śmiało można mówić o małym kryzysie tej drużyny, albo raczej zaczęli się po prostu prezentować na miarę swoich możliwości...
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.08.2017, 18:10
Nasz obrona jest beznadziejna. Jeszcze w akcjach ofensywnych potrafią pozytywnie zaskoczyć (asysty Sadloka, przerzut Gonzalesa jeden na mecze), to przy bronieniu można zakładać, że będą niezłe jaja. Kręcą się w kółko nie wiedząc co robić. Gonzales ma tak minę przerażoną, że żal patrzeć. Niektórzy bardziej na pomocników się nadają, niż obrońców.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.08.2017, 18:18
Jak Arka nie ma, to i obrony nie ma.
Gonzalez to obronca grajacy a nie kryjacy.
Arsenic to obronca popelniajacy bledy

i tak wlasnie wyglada nasza linia obrony dziurawa jak ser szwajcarski. W sumie taki Alan na rezerwowego stopera to by sie nadał. Dzwonimy ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 27.08.2017, 18:29
Tu trzeba dzwonic.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 27.08.2017, 18:42
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Czarno to widzę, gra była słaba jak w każdym meczu od początku sezonu. Przed nami groźna u siebie Arka, jeśli zaliczymy 3 mecz bez zwycięstwa to przy pechowych wynikach innych meczów może nas wyprzedzić nawet Sandecja i skończymy na 7 miejscu.
Moim skromnym zdaniem, 7 miejsce i kolejny finisz w grupie mistrzowskiej, to będzie dobry wynik. Rok temu o tej porze miało nas nie być w ogóle...tak dla przypomnienia.

Od derbów jeszcze dobrze miesiąc nie minął, a tu dziś taki pesymizm... łaska kibica na pstrym koniu jeździ...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 27.08.2017, 18:55
Gra obronna od dłuższego czasu kuleje i tutaj bez znaczenia kto gra na środku obrony - wszyscy popełniają błędy, niektórzy kilka razy w meczu. Wyraźnie widać, że Ramirez próbuje coś z tym zrobić wystawiając w środku pola dwóch defensywnych pomocników/Velez to nawet bardziej środkowy obrońca niż pomocnik ale to wszystko sytuacji nie zmienia. Zwróciłbym jeszcze uwagę na fakt, że nie potrafimy rozegrać dwóch połówek na podobnym poziomie praktycznie to za kadencji hiszpańskiego trenera się nie zdarza. Na dzień dzisiejszy Ramirez ma więcej kłopotów bo w jednym okienku stracił podstawowa parę środkowych pomocników, kolejny ofensywny Stilić też od nas odszedł a zawodnicy, którzy przyszli potrzebują czasu i też nie wiadomo co z nich będzie.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 27.08.2017, 19:23
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Myślałem, że to Mielcarski jest największym kompleksiarzem, ale nie Węgrzyn mu dorównuje. Jacy oni są żenujący.

Llonch słabizna. To samo Ze Manuel - aż nie chce się wierzyć, że to gość z FC Porto.
Co takiego Wegrzyn mowil ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.08.2017, 19:54
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Co takiego Wegrzyn mowil ?
chociazby po 1 polowie, ze w ogole nie widzial Veleza...ze malo daje druzynie
(na co mu jego kolega komentator powiedzial ze wlasnie ludzi od czernej gry malo sie widzi)

na Arsenica jak sie uparli np to opowiadali o kazdym jego zlym zachowaniu, ale jak juz cos zrobil dobrze, to uszy po sobie i wzrok w ziemie.

niestety ale komentatorzy C+ z roku na roku jak nasza liga, coraz słabsi.
pomijam ze taki Wegrzyn dzisiaj to by maks do 3 ligi gral w pilke.

E: tak samo na tt twierdzil twarowski. Jak trzeba bylo dac przyklad, to nagle sie musial wylogowac...
Żenada. nie wiem skad to sie bierze, ale to jest zenada co sie chlopy zachowuja i co oni czasem wygaduje (vide Żelek i mecz Slaska gdzie bali sie mieć.własne zdanie co do sytuacji pod koniec meczu)
E2: simone - mowisz ze by gral teraz? Dzisiaj oczekuje sie wyprowadzenia pilki od stopera a nie tylko wpierdalania sie w przeciwnika.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.08.2017 o godz. 21:28.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 27.08.2017, 21:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
chociazby po 1 polowie, ze w ogole nie widzial Veleza...ze malo daje druzynie
(na co mu jego kolega komentator powiedzial ze wlasnie ludzi od czernej gry malo sie widzi)

na Arsenica jak sie uparli np to opowiadali o kazdym jego zlym zachowaniu, ale jak juz cos zrobil dobrze, to uszy po sobie i wzrok w ziemie.

niestety ale komentatorzy C+ z roku na roku jak nasza liga, coraz słabsi.
pomijam ze taki Wegrzyn dzisiaj to by maks do 3 ligi gral w pilke.
Najlepsze było, jak stwierdził, że takich Velezów to w 1 lidze polskiej na pęczki
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.08.2017, 21:13
Co do Węgrzyna - piłkarzem to on był całkiem niezłym, spokojnie na poziomie ekstraklasy by grał teraz - może nie w reprezentacji jak w ówczesnych czasach, ale ligowy byt by spokojnie ogarnął. Komentatorem jest po prostu słabym. Słaby merytorycznie, nie potrafi się wysłowić, w dodatku chyba ma jakiś uraz do Wisły (chociaż zdecydowanie mniejszy niż Mielcarski).

Co do wyniku, odrobiliśmy punkt do lidera Został punkt straty. Szkoda, że daliśmy sobie wyrwać punkty, bo byśmy na wszystkich patrzyli z góry po tej kolejce.

Indywidualnie:
Buchalik - bardzo dobry występ.
Sadlok - profesura.
Cywka - spieprzył przy bramce, poza tym dużo lepiej niż w poprzednich meczach.
Arsenić - ma przebłyski, to on rozpoczął akcję bramkową. Potrzebuje koło siebie pewnego stopera, od którego się może uczyć, bo talent ma. I nie mam na myśli Gonzaleza niestety.
Gonzalez - świetne crossy rzuca, rozprowadza grę ale jako stoper za dużo błędów. Zarówno w ustawianiu się jak i właśnie przy wyprowadzaniu (gra na ryzyku, 2 razy wyjdzie świetnie, raz dobrze a raz spieprzy). To nie jest gość od którego można się uczyć profesury na stoperze niestety. Moim zdaniem albo on, albo ogrywamy Arsenicia jego kosztem.
Velez - Pan Piłkarz. Moim zdaniem idealny materiał na stopera pierwszego składu, przy nim powinien docelowo grać Gonzalez albo uczyć się Arsenić. Na defensywnym pomocniku też świetny, ale mamy Lloncha i Bashę - jeśli będą zdrowi Velez powinien imo grać na stoperze.
Kostal - z tej mąki będzie chleb. Dopóki miał siłę szarpać dopóty gra się nam kleiła po jego stronie.
Małecki - ma przebłyski świetnej gry, ale to nadal nie ten Patryk co na początku poprzedniej rundy. Za dużo strat i holowania piłki, za mało konkretów.
Llonch - do formy dopiero dochodzi, dużo lepiej niż w poprzednich meczach, przy bramce powinien był grać do końca, zamiast bawić się w arbitra.
Ze Manuel - człowiek chaos. Świetne zagrania przeplata beznadziejnymi. Często nawala w kluczowych momentach. Albo weźmie się we garść i ustabilizuje formę albo bardzo szybko wróci do Portugalii, bo nikt nie będzie wykładał ciężkiej kasy na gościa, który nie ciągnie drużyny.
Carlitos - jestem w ciężkim szoku, że taki grajek grał w niższych ligach hiszpańskich. Perełka.

Zmiennicy nie wnieśli nic ciekawego, zagrali gorzej niż gracze podstawowi, ale grali krótko i weszli na czas, gdy Lechia zaczęła mocno przeważać. Mogę jedynie powiedzieć, że aż żal patrzeć na Pawła w tej chwili. Jest cieniem samego siebie, chyba czas kończyć niestety :(
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.08.2017 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.08.2017, 07:33
Wg mnie Velez na defensywnym pomocniku jest świetny. Rozbija wszystkich ofensywnych pomocników. Dać mu do pomocy kogoś z odbiorem i rozegraniem (Basha?) i mamy środek idealny pod grę na dwóch napastników.

I tak jak Domin napisał: Irytował Bartosz... zabrakło mu ambicji? Zawiódł mnie też Kostal: Za dużo głupiego biegania no i te przyjęcia długich piłek....
Wiele osób krytykuje Ze Manuela, ale zwróćcie uwagę jaką on grę robił dla Carlitosa. Chłopaki wykończyli augustyna z vitorią, którzy w ostatnich minutach ledwo powietrze łapali. Wpuszczenie na końcówkę takiego Zachary dobiło by Lechię.
Sadlok świetny mecz, tylko po wóóój się rozglądał po Llonchach i liniowych, zamiast skakać do główki przy golu?
Cywka o dziwo całkiem przyzwoicie radził sobie z peszką.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 28.08.2017, 07:56
Ze Manuel jak na razie wygląda dla mnie jakby grał na zaciągniętym ręcznym. Ni to na plus ni to na minus, brakuje konkretów.

Kostal też jakimś wielkim zbawicielem się nie okazał (można było się tego spodziewać). Robił wiatr, ale mam wrażenie że brakowało go w grze obronnej, wiele aspektów gry ma do poprawy. Melodia przyszłości i ewentualnie na wejścia z ławki.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 28.08.2017 o godz. 08:00.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.08.2017, 09:34
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Czarno to widzę, gra była słaba jak w każdym meczu od początku sezonu. Przed nami groźna u siebie Arka, jeśli zaliczymy 3 mecz bez zwycięstwa to przy pechowych wynikach innych meczów może nas wyprzedzić nawet Sandecja i skończymy na 7 miejscu... Zaczynam odnosić dziwne wrażenie, że Kiko nie ma pomysłu na tą drużynę. Podkreślał od samego początku, że chce układać przede wszystkim grę w obronie. Efekt jest taki, że strzelamy mało, a tracimy dużo... A siedzi już tutaj pół roku. Jeśli stracimy punkty również w Gdyni to śmiało można mówić o małym kryzysie tej drużyny, albo raczej zaczęli się po prostu prezentować na miarę swoich możliwości...
Mamy punkt straty do lidera, co i tak nie ma znaczenia, liczy się pozycja na koniec sezonu.
Kiko pracuje tu ponad pół roku, ale skład w tym sezonie jest różny od poprzedniego.

Jak mnie wkurzają tacy mitomani...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 28.08.2017, 09:42
Dla mnie ewentualne 7 miejsce jest do zaakceptowania, wszystko poniżej będę uważał za porażkę zespołu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.08.2017, 09:54
Dla mnie 4-5 miejsce jest w zasięgu i uznam za dobry wynik. Amica, legia poza zasięgiem. Zagłębie? Zobaczymy co z nimi będzie. Skoro w zeszłym sezonie zajęliśmy 6 miejsce to nie ma co się nastawiać na gorsza pozycję. MP jest poza zasięgiem. Ale przy dobrych wiatrach i na pudło wskoczyć możemy za ległą i amicą.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów