The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2017, 21:23
Kvrwa brawo. Cały mecz nastawiać się na grę w obronie i kontry i w końcówce meczu, przy prowadzeniu 1:0 zostawić w defensywnie 3 vs 2 przy rzucie rożnym. No kvrwa prawdziwe szczyty debilizmu.

Ale mnie kvrwa zgrzali.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.08.2017, 21:26
to raczej nie zlekceważenie przeciwnika, tylko brak atutów w przodzie... poza Carlitosem oczywiście, któremu zawdzięczamy to, że nie szorujemy na dnie tabeli.

Lechia, jak na taki skład, to naprawdę zagrała beznadziejnie. Tym bardziej szkoda, że nie potrafimy tego wykorzystać
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2017, 21:27
Jak graliśmy padakę tak gramy dalej,ale są wyniki i one bronią Kiko za to brak jakiegokolwiek stylu...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.08.2017, 21:29
Defensywny napastnik potrzebny od zaraz.

Carlitos - dzięki, że jesteś.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ucieszyłem się na początku na tak ofensywny skład. Strzelona bramka-cofamy się od obrony i o dziwo słusznie wspomniał o tym Węgrzyn-nie wychodzimy na kontry. Jeśli decydujemy się na bronienie, to oszczędzamy siły, żeby potem szybko ukłuć. U nas niestety tego nie ma. Dopiero jak tracimy bramkę, to znów coś się rusza. Szkoda Sadloka i Lloncha, bo przy bramce zawinili okrutnie- zamiast skakać do główki, albo chociaż iść na Oliveira, to niestety tylko ręce w górze... Cywka+,Carlitos Majestic. Bardziej stracone 3 pkt, niż wywalczony 1.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

co Llonch odje.bal
przeciez mial przewage to zamaist zblokowac typa to sie bawi w liniowego
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.08.2017, 21:30
Kolejny raz tracimy tak frajersko bramkę... ....a ile jeszcze ?
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 26.08.2017, 21:35
Bez wzmocnień w środku pola możemy zapomnieć o utrzymaniu pozycji w tabeli. Kiko musi zrozumieć, że nie dysponuje materiałem ludzkim jaki z kolei do dyspozycji ma Simeone, na którym nasz trener się wzoruje. Velez i Llonch w środku pola grając razem nic nie wnoszą do gry. Kolejne spotkanie ze straconą przynajmniej jedną bramką. Nie wiem co Ramirez od lutego poprawił w grze Wisły bo ta wygląda dla oka fatalnie, jedynym rozgrzeszeniem dla niego jest sprzedaż najlepszych zawodników vide demontaż środka pomocy plus transfery nieprzygotowanych, słabych grajków z wyjątkami
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2017, 21:37
Grajac dobrze tylko w jednej polowie nie da sie wygrac - prosta zasada. To byl pierwszy mecz od 21 spotkan jakie zakonczylismy remisem. Trzeba bylo grac tak jak z Zaglebiem albo z Gornikiem i by nie bylo problemu. Teraz 2 tygodnie przerwy w idealna pore dla nas zeby wiecej potrenowac i po kadrze musimy lepiej grac. Tyle ode mnie
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.08.2017, 21:41
Pepinho napisał(a):Wyświetl post
Bez wzmocnień w środku pola możemy zapomnieć o utrzymaniu pozycji w tabeli. Kiko musi zrozumieć, że nie dysponuje materiałem ludzkim jaki z kolei do dyspozycji ma Simeone, na którym nasz trener się wzoruje. Velez i Llonch w środku pola grając razem nic nie wnoszą do gry. Kolejne spotkanie ze straconą przynajmniej jedną bramką. Nie wiem co Ramirez od lutego poprawił w grze Wisły bo ta wygląda dla oka fatalnie, jedynym rozgrzeszeniem dla niego jest sprzedaż najlepszych zawodników vide demontaż środka pomocy plus transfery nieprzygotowanych, słabych grajków z wyjątkami
To nie jest problem Grania Velezem i Llonchem w środku pola. Problem polega na tym, że wszyscy ofensywni zawodnicy poza Carlitosem grają słabo. Ze Manuel, Boguski, Kostal, Halilović, Małecki, Brożek i Wojtkowski nic nie dają tej drużynie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.08.2017, 21:43
Na gorąco. Carlitos to jest z innego piłkarskiego świata. Długo tutaj nie zabawi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 26.08.2017, 21:46
Nasza ofensywa to Carlitos i Sadlok, troszkę mało.
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 26.08.2017, 21:50
Ogólnie witam, bo nie udzielam się na tym forum, ale tak frajersko straconych punktów nie da się skomentować.
Zacznę od stref obronnych...
Buchalik, tego bramkarza chce oglądać w podstawowej 11, dużo pewnie czuje się z nim na bramce oglądając mecze, niż z Cuestą, przy bramce nie miał szans, co miał wybronić, wybronił pewnie.
Brakuje nam typowego rozgrywającego zdecydowanie, nie ma kto zastąpić Brleka, miałem nadzieję w Ze manuelu, ale ten pseudo piłkarzyna jest porównywalny, lub gorszy od Boguskiego, więc nie zgrzesze jak napiszę, że wolałbym oglądać Bogusia niż tego Portugalca..
Kostal... wydaje mi się, że zagrał tylko ze względu na nacisk kibiców, aby w końcu się pokazał. No i się pokazał, ma to coś czego brakuję Naszym skrzydłowym, dziwię się czemu nie gra częściej, bo widać że chłopak ma pojęcie o grze w piłkę..
Z całym szacunkiem do Pawła, bo był, podkreślam BYŁ, świetnym napastnikiem, ale niestety On już Wiśle nie pomoże. Powinien pomyśleć o zakończeniu kariery w trybie natychmiastowym i zostaniu jakimś skautem, w tym może by pomógł.
Carlitos, w końcu mamy napastnika, który jest napastnikiem, brakowało takiego od czasów Brożka który był w formie, bardzo porównywalny do Bitona, ale wg mnie trochę od niego lepszy.

Nie obwiniam o stratę punktów piłkarzy, można obwiniać tylko i wyłącznie naszego Trenera Ramireza, za głupie decyzję. Szczęście się skończyło, została tylko sprawiedliwość czysto piłkarska...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.08.2017, 21:55
Chłopaki, gdzie ten wasz Kostal.

Kolejny mecz chłopaki nie wytrzymują presji. To już trwa drugi rok. Za Wdowczyka, wcześniej Moskala również traciliśmy frjersko punkty...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 26.08.2017, 21:55
Kolejny raz na mecz u siebie wychodzimy z głęboką defensywą, oddajemy pole rywalom bez walki. Jedyny sposób na rozegranie akcji to dzida do przodu. Kiko nawet z ekipy z Frankiem i Żurawskim zrobiłby paskudnie grający zespół, tak jak Liczka. Do tej pory fartem strzelaliśmy bramki w końcówkach, a Kiko dumny z siebie twierdził, że taka właśnie była taktyka. Dzisiaj tego farta zabrakło i mamy remis z naprawdę słabo spisującym się w tym sezonie przeciwnikiem. Ten gość nie ma żadnego pomysłu na ten zespół, trenuje nas już kilka miesięcy, a większość spotkań wygląda jakby drużyna zaliczyła pod jego okiem 2 treningi. Zapewne po meczu z charakterystycznym dla południowców optymizmem powie, że zagraliśmy dobre spotkanie, tego oczekuje od drużyny itd. Nie robimy żadnych postępów i piszę to na podstawie nie jednego spotkania, a całości tego jak wygląda nasza drużyna. Gramy bez ładu i składu, trudno w tym wszystkim dopatrzeć się jakiejś wyszukanej taktyki. Nawet sami piłkarze coraz głośniej w wywiadach mówią, że nie bardzo pasuje im taki styl grania..

A co do zawodników.. Jak nie ma Głowy to obrona wygląda masakrycznie. Nie wiem jak mając przewagę liczebną można zostawić rywala na 7 metrze w taki sposób, że spokojnie przyjmie sobie taką świecę, przymierzy precyzyjnie, a w promieniu kilku metrów nie będzie żadnego obrońcy. Dużo ludzi się domagało Kostala, chyba już wiemy dlaczego w poprzednich meczach grzał ławkę. Ze Manuel był całkowicie niewidoczny i to chyba był najsłabszy zawodnik w naszej drużynie.

Na wielki plus zasługuje Sadlok. Jak na Kapitana przystało grał bardzo odpowiedzialnie, uniknął głupich strat, kilka zagrań po profesorsku, do tego asysta, nie pierwsza w tym sezonie. Naprawdę od kilku spotkań jest mocnym punktem drużyny. Do tego trzeba wyróżnić Carlitosa, nie tylko za bramkę. Czasami jednak razi w oczy jego egoizm, nie chce odgrywać piłki, najchętniej każdą akcję kończyłby strzałem, bądź dryblingiem. Mimo wszystko to na nim opiera się cała nasza siła ofensywna.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 26.08.2017, 21:58
"Ten gość nie ma żadnego pomysłu na ten zespół"

Ma pomysł, tyle, że w tym sezonie za głęboko się cofamy zbyt wcześnie.
Daleko tak nie zajedziemy cofając się we własne pole karne od 60 minuty.

Ze Manuel i Arsenic czy jak mu tam póki co słabo.

Bez transferu dobrego rozgrywającego słabo to widzę.
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 26.08.2017, 22:04
Jak dla mnie jak na dwa okienka transferowe, w tym jeszcze jedno niezakończone za dużo zawodników przychodzi do nas za słabych (nieprzygotowanych, w słabej formie etc). Po co przyszedł taki Ze Manuel? Od zimy ściągnęliśmy już kilku skrzydłowych a wciąż narzekamy na Boguskiego i Małego..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.08.2017, 22:06
Moich kilka uwag po meczu.

Arsenić - początki z kłopotami, przegrywał walkę siłową z napastnikami Lechii. W przerwie widać Kiko zwrócił na to uwagę i Chorwat w pierwszej akcji przepchnął Paixao. Będzie z niego obrońca jak poćwiczy walkę wręcz z napastnikami.
Sadlok - bardzo dobry mecz i asysta. Po Carlitosie najlepszy zawodnik
Velez -cały czas walczył. Przepychał się. Ciężka fizyczna walka. Jak zszedł z boiska byłem pewny że stracimy bramkę. Widać ile znaczy dla drużyny. Nie wiem czy z tym pomysłem na grę Kiko nie będziemy musieli grać 2 defensywnymi pomocnikami.
Llonch - cały mecz ciężko walczył, biegał - potem odp.ierdala numer i zamiast walczyć z Oliveirą to podnosi łape w górę... Duży minus za to.
Kostal - dobry mecz. W pierwszej połowie widoczny. W drugiej kompletnie opadł z sił i zgubił krycie Stolarskiego gdzie musiał się ratować faulem i żółtą kartka. Ale pierwsza połowa dobra. W drugiej regres z powodu braku sił. Ma braki kondycyjne jak Bartosz - widać obaj powinni grac po jednej połowie w meczu
Ze Manuel - czy ten gość cokolwiek daje? Dla mnie to taki portugalski Boguski. Na 10 niewidoczny a z boku nie wygrał chyba żadnego pojedynku 1 na 1. Nie wiem, może gość ma tak duże braki fizyczne że musi je jeszcze nadrabiać. Ale na ten moment to taki Możdrzeń z Korony go gasi. Na prawdę słabo.
Carlitos - 80% zagrożenia bramki Gdańska to on. Nie wiem jakby wyglądała nasza gra bez niego. Hmmm środek tabeli max. Natomiast ma cechę dzięki której gra u nas a nie w primera - jak dostanie piłkę to już niechętnie jej się pozbywa zamiast często szybko z pierwszej piłki odegrać do partnera. Jakby to poprawił to zawodnik jak na Wisłę idealny.
Haliloviś - nie wiem co napisać - potrafi ładnie przepuścić piłkę do Brożka, a potem pcha sie na siłę na kilku rywali i traci piłkę z czego jest groźna kontra zażegnana faulem Sadloka i żółtkiem. W obronie słabizna straszna. Może coś z niego będzie... ale większy potencjał widzę w Kostalu.

Naprawdę szkoda tego remisu. Można było dowieźć wygraną. Naprawdę szkoda.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.08.2017 o godz. 23:14.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.08.2017, 22:09
Pepinho napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie jak na dwa okienka transferowe, w tym jeszcze jedno niezakończone za dużo zawodników przychodzi do nas za słabych (nieprzygotowanych, w słabej formie etc). Po co przyszedł taki Ze Manuel? Od zimy ściągnęliśmy już kilku skrzydłowych a wciąż narzekamy na Boguskiego i Małego..
Ze Manuel jest fatalny. Pytanie, jednak brzmi, jaki to etap jego formy.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 26.08.2017, 22:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Haliloviś - nie wiem co napisać - potrafi ładnie przepuścić piłkę do Brożka, a potem pcha sie na siłę na kilku rywali i traci piłkę z czego jest groźna kontra zażegnana faulem Sadloka i żółtkiem. W obronie słabizna straszna. Moze coś z niego będize... ale większy potencjał widzę w Kostalu.
Wiem chyba, o którą akcję chodzi i sam zobacz, że on bardziej po szerokości prowadził piłkę, a nie pchał ją w przód, ale kompletnie nikt do gry się nie pokazywał.
Odpowiedz cytując
Kataryniarz
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 26.08.2017, 22:15
Klasyczny mecz dwóch połówek. W pierwszej my, w drugiej oni. Na plus oczywiście Carlitos i Sadlok. Minus Ze Manuel w mojej opinii drugi Crivellaro. Każda piłka podana do niego jest piłką straconą. U Kostala widoczna była trema na początku, w miarę płynącego czasu było mimo wszystko lepiej. Niepokoi lekko że Mały wrócił do bezsensownego dyskutowania z sędzią. Co do straconej bramki, cóż debilizm naszych piłkarzy polegający na bawieniu się w sędziego zamiast grać. Szkoda remisu ale jedziemy dalej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2017, 22:15
Carlitos nie ma z kim grać, temu gra tak egoistycznie. W poprzednim meczu Basha mu sie ladnie wystawiał, a teraz kompletnie nikt.

Junco MUSI sprowadzic kogos kto by z nim pogral w ataku. Ze Manuel, choc moze przeswczesnie, ale może byc niestety niewypał... obym sie mylil. Na ten moment Barrientos czy Paulista przykrywaja go czapką. A bliżej mu do gracza pokroju Crivellaro..
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 26.08.2017, 22:18
Zapomniałem dodać, że zajebał nam bramkę Llonch, który zagrał dobry mecz, ale zamiast skoncentrować się na wybiciu piłki, bawił się w pokazywanie spalonego... szkoda szczępić ryja
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.08.2017, 22:37
Co do Ze Manuela to przypomnijcie sobie ile czasu na aklimatyzację potrzebował Brlek. Przyszedł w marcu, a pierwszy dobry mecz rozegrał 31 października. Mam nadzieje, że w przypadku Portugalczyka potrwa to jednak trochę krócej.

Na pocieszenie. Rok temu, dokładnie 26 sierpnia przegraliśmy ze Śląskiem 1-5. W tym czasie drużyna zrobiła jakiś progres, ale wciąż bliżej nam do solidnego średniaka niż do podium.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.08.2017, 22:55
Remis sprawiedliwy, ale gdyby na bramce Lechi nie stał świetnie dysponowany Kuciak to pewnie Carlitos miałby hattricka.

Wszyscy wylewający żale idioci niech spojrzą najpierw na tabelę, później ilu zawodników odeszło a na końcu na listę kontuzjowanych. Nadal mentalnie jesteście w czasach Cupiała, ogarnijcie się. "Oczy krwawią", ....eusze? To przerzućcie się na Barcelonę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2017 o godz. 23:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.08.2017, 23:00
Przeciwnicy się nauczyli z nami grać. My wolimy być w defensywie i grać z kontr, więc oddają nam piłkę i w pierwszych minutach grają mocno pressingiem, dlatego Lechia w pierwszych dwóch kwadransach sprawiała wrażenie drużyny bardziej wybieganej i walecznej. Myśmy to przetrwali zdobywając prowadzenie i w drugiej połowie przebieg gry był jasny. Skoro nie potrafiliśmy podwyższyć rezultatu, to trzeba było zagrać na zero, a tutaj wyszło lipa. Pozytywnym zjawiskiem jest niedosyt z remisu z lepszą piłkarsko drużyną, a nam pozostaje wierzyć, że będziemy grać coraz lepiej: piłkarsko, taktycznie, fizycznie i mentalnie.
P.S. Naprawdę wierzę, że Ze Manuel to taki portugalski Petar Brlek.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.08.2017, 23:04
Przed meczem remis wydawał się dobrym wynikiem teraz jest złość bo można było wygrać. Widać ewidentnie że część zawodników którzy przyszli do nas nie wytrzymują 90 min. No i cóż gdyby Llonch nie machał łapami tylko pilnował środka pewnie byłyby 3 pt.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.08.2017, 23:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Remis sprawiedliwy, ale gdyby na bramce Lechi nie stał świetnie dysponowany Kuciak to pewnie Carlitos miałby hattricka.

Wszyscy wylewający żale idioci niech spojrzą najpierw na tabelę, później policzą ilu zawodników odeszło a na końcu na listę kontuzjowanych. Nadal mentalnie jesteście w czasach Cupiała, ogarnijcie się. "Oczy krwawią", ....eusze? To przerzućcie się na Barcelonę.
Pojade bez mydla, ale... cale szczescie, ze to forum ma choc minimalna ilosc racjonalnych i krytycznych uzytkownikow.

13 pkt/7 meczow. 1.85 pkt na mecz. Nie jest zle, a nawet dobrze przy tych zmianach kadrowych.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.08.2017, 23:13
Ale mnie Bartosz w....ial po wejsciu. Te Jego truchty, brak powrotów, durne decyzje.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.08.2017, 23:20
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ale mnie Bartosz w....ial po wejsciu. Te Jego truchty, brak powrotów, durne decyzje.
Ale nie on zawalił bramkę. Nie szukaj zastępczego winnego

btw
Ze Manuel cię nie wkur.wia? Ten to nic nie grał cały mecz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów