|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przecież Kostala chcieliśmy my kibice
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Kostal = Videmont
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ekhm.... A gdzie wy tutaj widzicie sodówkę?
âZagraliśmy dobrze piłką, utrzymywaliśmy się przy niej dosyć długo. Nie dało nam to jednak wiele okazji strzeleckich i dlatego trudno mówić o wygranej. Do tej pory nie graliśmy dobrze, ale udawało się wygrywać. Jestem bardzo zły z tego powodu, bo najważniejsze dla trenera jest zdobywać punkty w każdym meczuâ Po wygranych derbach miał powiedzieć, że nawet remis nas zadowoli? Drużyna w gazie, a trener ma mówić o jakichkolwiek punktach? Gdyby tak powiedział, pół forum by go chciało zjeść za brak ambicji. Do Rumaka, a zwłaszcza Probierza, którego ego przebija powłokę ozonową, Kiko ma baaardzo daleko. A na koniec Kostal. Kostal to, Kostal tamto. Kostal nie jest gorszy. Kostal jest lepszy. Myśmy kupili Neymara, że nam od razu będzie wygrywał mecze czy kogoś, kto ma być "melodią przyszłości"? Co do roszad w składzie, to przed meczem musiał zrobić trzy: zastąpić Głowackiego, Veleza i Brleka. Weszli więc Arsenić, Basha i Ze Manuel. Widać też, że z nowych nabytków, najbliżej gry jest Halilović, który ma być następcą Brleka. Wojtkowski ma na pewno papiery na granie, ale też nie bez powodu odpalili go w Lipsku. Musi trochę popracować nad siłą, bo wystarczy, że jakiś obrońca przestawi go na początku meczu i gaśnie. W meczu z ZL mógł mieć okazję mierzyć się z Tosikiem. Aż strach myślśleć. Generalnie, jeden przegrany mecz, a jojczeniem na forum można by obdzielić oba Kleparze, Imbramowski, Halę i kilka lokalnych targowisk. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@Aalcman Wojtkowskiego nie odpalili. zlikwidowano drużynę rezerw i dlatego odszedł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Faktem jest, że nie pomogły nam w tym meczu wymuszone zmiany Głowackiego i Veleza oraz odejście Brleka, niemniej jednak wpuszczanie Boguskiego na "10" było czystym szaleństwem. Przy całym szacunku dla Rafała i Patryka nadchodzi czas, żeby usiedli na ławce. Boguski na dłużej, Małecki profilaktycznie na 2-3 mecze, bo też odnoszę wrażenie, że poczuł się zbyt pewny iż pierwszego placu nie straci. Liczę, że na Lechię do składu wrócą już Głowacki i Velez. Ja z ciekawości postawiłbym Arsenicia w którymś meczu obok Głowackiego - może jak zagra z bardziej doświadczonym kolegą, to poczuje się pewniej? Przy Gonzalezie ostatnio nauka koncentracji i defensywnego rzemiosła jest dość trudna bo gra na dużej manianie... Koniecznym też wydaje się PRZYNAJMNIEJ PRÓBA gry na dwóch napastników. Z Lechią może niekoniecznie, bo to też drużyna o ofensywnym usposobieniu i wg mnie trzeba będzie zagęścić środek i typowo jak w większości meczów kąsać kontrami. Pójście na ewentualną wymianę ciosów może skończyć się jakimś wysokim remisem... Dlatego jedenastkę na sobotę widzę tak: Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Velez, Llonch - Ze Manuel, Basha, Halilović - Carlitos. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Bez Boguskiego? A dla lepszej gry ofensywnej: Buchalik Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok Velez, - , Basha, Ze Manuel, Halilović Chybił-Trafił, Carlitos |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
W naszej sytuacji (1 skrzydłowy w drużynie) nie ma sensu grać skrzydłowymi Ustawienie z wahadłowymi bocznymi obrońcami pasuje do nas idealnie Buchalik Głowacki, Gonzalez Cywka Llonch Sadlok Basha Velez Halilović/Małecki/Boguski Ondrasek Carlitos |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A nie, przepraszam, Kostal przecież jest lepszy, już przygotowany, od razu pierwszy skład! Normalnie Messi trybun! ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jakiego Kostala? Powinien wpuscic Valencie!!
A za Malego Echevaria Wy sie nie bierzcie za ustalanie skladu prosze was ![]()
Ostatnio edytowane przez regan : 23.08.2017 o godz. 16:34.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie wiem w jakiej by musiał być formie Kostal, by tego dnia być słabszym od Małeckiego. Wystarczyło, że by mu się chciało biegać i już przynajmniej nie stanowiłby osłabienia zespołu. Jeśli jest inaczej to mnie popraw wolfy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Odpuściłem na chwilę dyskusję, bo niektórzy mają niestety zakute łby. Jak już sobie odpowiecie na pytanie, czy można grać gorzej niż obecnie Małecki i Boguski, to zastanówcie się, jak wygląda to z perspektywy tych młodych chłopaków i z perspektywy Patryka i RB9. Wygląda to tak, że stara gwardia może się przewracać o własne nogi, a młodzi nie dostaną szansy, chociażby wymiotowali z przemęczenia na treningach i objeżdżali w gierkach po pięciu chłopa. Jeśli doświadczeni gracze dają tak znikomą jakość, to należy im pokazać, że nie są świętymi krowami, a także młodym, że mogą rzeczywiście powalczyć o pierwszy skład. U Smudy też grały nazwiska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie widzę nic złego w podkreślaniu tego faktu. To nie jest lament ani narzekanie na stan rzeczy wynikający z naszych organizacyjnych/sportowych/finansowych ograniczeń, tylko postulat, żeby pracować nad elementem, nad którym można i należy pracować. Na koncentracji i motywacji Pazdan zaliczył jakiś czas temu b. udany sezon i świetnie zagrał w kadrze na Euro, chociaż na pewno sportowo nie jest to gracz wybitny. Można? Można. ______ Odnośnie do Kostala: chętnie bym go zobaczył w meczu, bo z Płockiem wypadł obiecująco. Ale zakładam, że trener ma go na treningu i może porównać do reszty zespołu. Teoretycznie jest możliwe, że a) Kostal gra dobrze w meczach ale źle na treningu, b) Kiko nie umie prowadzić selekcji, c) Kiko uwziął się na Kostala/przywiązuje się do nazwisk/od początku nie widział go w składzie/woli starą gwardię albo Hiszpanów - ale ja nie widzę podstaw, by tak uważać. Wydaje mi się raczej, że Kiko zna swoje ograniczenia i widzi, jakie przed nim stoją wyzwania i nie kombinuje, tylko najlepiej jak potrafi stara się, żeby to chodziło. Gdyby dostrzegł, że Kostal mu pomoże, to by nim grał. (co nie oznacza, że postępów tego kombinowania nie można recenzować) Gdybym oglądał treningi albo był bliżej klubu, być może miałbym możliwość wypowiedzieć się szerzej. Czy ktoś z biorących udział w dyskusji spełnia te warunki? ______ Czy tak rzeczywiście jest na treningach czy tylko tak sobie napisałeś? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drugi raz pytasz mnie o coś takiego i drugi raz odpisuję, że odpowiedź znajdziesz w pierwszym poście. Ja tylko widzę postawę piłkarzy w meczach i oceniam forme niektórych na żenującą, a pożytek z ich obecności na boisku tak nisko, że wątpie w możliwość słabszego występu któregoś z zmienników, a wolałbym, żeby to oni dostali szansę, którą mogliby wykorzystać.
TIR_DO_SŁUBIC Weź lepiej wróć do poważniejszych zajęć, jak np. kim jest janekx89, bo się tu marnujesz chłopaku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Ja mysle ze Kiko boi sie posadzic Malego na lawce
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@czaro
Ja mam swoją teorię, którą zresztą można podeprzeć wieloma dowodami. Mianowicie. Żaden trener nie stawia na najlepszych zawodników jakich ma do dyspozycji. Stawia na takich jacy pasują do jego autorskiej koncepcji zespołu i do których ma największe zaufanie. Widać to dobitnie na selekcjonerach reprezentacji narodowych, którzy mogą wymieniać piłkarzy jak rękawiczki. W pierwszym roku Nawałka wypróbował 71 zawodników. Jeszcze raz. 71 zawodników! A w tym: Radosław Janukiewicz Rafał Leszczyński Wojciech Kaczmarek Michał Miśkiewicz Dariusz Trela Maciej Wilusz Adam Marciniak Wojciech Golla Adam Kokoszka Paweł Dawidowicz Łukasz Madej Dawid Plizga Piotr Ćwielong Tomasz Hołota Rafał Kosznik Dawid Nowak Michał Masłowski Mateusz Zachara Czy to byli najlepsi zawodnicy w Polsce na swoich pozycjach jakich miał do dyspozycji Nawałka? Nie będę odpowiadał. I teraz wracając na nasze wiślacki podwórko. Czy Ze Manuel otrzymał większy kredyt zaufania niż Kostal który trenuje z zespołem już 2 miesiące? Czy zanotował wybitny występ który potwierdził jego wielkie umiejętności. Powątpiewam. A co muszą sobie myśleć tacy zawodnicy jak np Halilovic którzy widzą, że ktoś na piękne oczy dostaje z miejsca 1 skład? Ze Manuel w moim przekonaniu zanotował mocno przeciętny występ. Co oczywiście nie oznacza, że nie zasługuje na kolejne szanse. Kiko przywiązuje się do nazwisk, dając komuś za darmo (lub za zasługi - co też jest błędem) pierwszy skład i kto sądzi inaczej ten patrzy na świat przez różowe okulary. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To już jest problem, poważny z resztą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
90% forum nie rozumie na czym polega budowanie drużyny, skillsy to nie wszystko
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
ashkeczup napisał(a):
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.08.2017 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Pomiędzy tym, że piłkarze z pierwszego składu grają słabo, a tym że rezerwowi mogliby zagrać lepiej nie ma koniecznego związku. Może by zagrali, a może nie, a może by zagrali dużo gorzej - dopóki nie mamy takiej wiedzy, jak obserwujący piłkarzy na treningach i gierkach, dopóty możemy gdybać. Oczywiście można wyjść z założenia, że któryś z piłkarzy gra tak słabo, że żaden z rezerwowych nie może zagrać gorzej (albo że warto zaryzykować i wystawić rezerwowego), ale na razie nie warto na masową skalę ryzykować, bo jednak te punkty zbieramy. Co nie oznacza, że w składzie nie można dokonywać korekt, a przy nadarzającej się okazji dawać szansę ławkowiczom. Ja też tego Kostala jestem ciekawy i czekam. PS czy Wojtkowski nadawałby się do ataku w parze z Carlitosem? Zwróciłem uwagę, że w każdym meczu, w którym gra ma 2-3 okazje, że jak tylko znajduje się z piłką bliżej bramki, to próbuje ładować - dokładne przeciwieństwo Brożka z ostatnich dwóch lat. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kostal za Buchalika...Koniec z dzialaniem na szkode druzyny !
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie nie. Valencia byl tu Bogiem zanim ktokolwoek obejrzal jakikolwiek jego mecz na YT
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
silver03 Tylko, że wtedy nie mieliśmy takiego Wojtkowskiego czy Bartosza, a po za tym za młodego uznaję wedle polskich standardów 21 letniego Kostala, a nie 18 letniego Zająca czy Kamińskiego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|