|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tylko, ze nasz marketing nie potrafilby takiego faktu przekuc w wymierny sukces. A Junco nie jest to potrzebne do sciagania perspektywicznych zawodnikow - Kostal i Wojtkowski przykladem.
A, ze niektorzy chcieli za drobne sprzedac klub? To jest wlasnie mentalnosc unizenia wiekszosci polskiego narodu (ce..... wyjatkowo prostytuty z drugiej strony blon). Brak u nas jakiejs elementarnej godnosci czy checi pracy u podstaw - ciezkiej, mozolnej i czasem dlugotrwalej. Lepiej szybko i na juz kasiore zgarnac, a ze z pominieciem honoru i tozsamosci to ch)#j tam. Sorry, ale maly offtop wyszedl |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.fcinternews.it/in-primo-p...riorita-254327
Nowe doniesienia w sprawie Brleka. W skrócie: - nie jest priorytetem transferowym Interu - Young Boys dawało milion euro, Göztepe Spor Kulübü 1,2 mln, ale Wisła odrzuciła - Wisła chce za niego 3 mln euro, ale za 2 pewnie by go sprzedała |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy zapiszemy sobie jakiś % od dalszej sprzedaży
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gdzies mi sie obilo, ze w przypadku kupna Brleka mialby on byc wypozyczony do konca sezonu i niewykluczone ze byloby to wypozyczenie powrotne do Wisly.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wykluczone.ma byc wypożyczony do włoskiego klubu żeby sie ogrywac w tamtejszej lidze. co zreszta jest logiczne.
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.08.2017 o godz. 15:10.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przeciez wlasnie to napisalem... :|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Odejście Petera jest nieuniknione. Szkoda jakby stało się to już w tej rundzie, ale kwota ~10mln złotych nie możemy pogardzic. To na ewentualność tego transferu przyszedł Halilovic czy Wojtkowski. A przecież jako ofensywny pomocnik grać może też Kostal, Bogus, Czy Carlitos( wtedy na ataku Brożek, Zdenek czy nawet Ze Manuel, który tam grywał. ).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli wierzyć Dziennikowi Polskiemu, to nie Inter a Genua. Tak czy inaczej mam nadzieję, że finansowo Wisla wyjdzie na swoje.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Napadzior by sie przydal bardziej niz zastępstwo za Brleka
Jest Tibor, Llonch i Velez a miejsca w srodku dwa, jeszcze o Bashy zapomnialem Cofnietego bedzie gral Carlistos a jakby go mialo zabraknac to jet Ze Manuel, od biedy jeszcze Wojtkowski Mam nadzieje, ze te 10 baniek przygarniemy i kwestia długów zostaje zamknieta
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 20.08.2017 o godz. 06:54.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Liczyłem na to, że utrzymamy go do zimy jeszcze, ale cóż POWODZENIA PERO!
![]() Klub zarabia po 1,5 od kupna 2 bańki + bonusy i pewnie Junco się z tym liczył. Myślę też, że dzięki temu ruchowi mają ewentualne pieniądze na tego napastnika z Ukrainy. Wie ktoś ile % ma Slaven Belupo od transferu Brleka? P.S. Czuję, że Halilovic to będzie jeszcze większy kot niż Brlek ![]()
Ostatnio edytowane przez lucas1906 : 20.08.2017 o godz. 08:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie będziemy mieć jeszcze płynności bo dużo inwestujemy... i zreszta słusznie. Zapewne po transferze ktos zapyta Sarapaty czy klub ma jeszcze długi. Pamiętajmy że ciągle splacamy byłych zawodników i to łącznie byly kwoty w granicach1-1.5 mln euro. Natomiast i tak jego sprzedaż będzie ogromnym zastrzykiem finansowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To może weźmy Krychowiaka! Prawie się odbuduje chłopak
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Każdy zdawał sobie z tego sprawę, ale patrząc po ile miernoty odchodzą to te 2 bańki euro wydają sie mało....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobry ruch. Petar jest dobry, ale to zawodnik jak najbardziej do zastąpienia. Wisła daje jasny sygnał nowym zawodnikom, zobaczcie od nas można wypromować się do Serie A. Kasa na napastnika, zastępcę i sporo zostanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
2 miliony Euro za Petara dla 6. zespołu poprzedniego sezonu polskiej ligi to nie są złe pieniądze. Zagwarantujmy sobie do tego jakiś bonus od kolejnego transferu + od ewentualnego awansu Genui do pucharów i będzie ok
![]() Brlek jest do zastąpienia, każdy chyba do czasu derbowego gola miał do niego spory dystans i tak nie do końca serio traktował jego możliwości. Technicznie słaby i tego raczej nie nadrobi, we włoskim średniaku powinien sobie dać radę. Powodzenia Pero!
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.08.2017 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
I wierzę że sobie poradzi we Włoszek i rozpromuje Wisłę. Ciekawie czy będziemy mieć kilka procent od kolejnego transferu Petara. Coś czuję że kolejnym przystankiem w karierze będzie klub z Premiere Ligue.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zacznijmy od tego, że 2 mln euro to nie 10 milionów PLN (a sam dług jest wyższy). Być może z bonusami tyle wyjdzie, być może nie, na pewno nie można tego brać za pewnik, już Holendrzy z Basałajem na czele obliczali "mądrze" budżet z wariantem pozytywnym. Z tych 2 mln euro być może jakiś % trafia do Slavena Belupo, jeśli tak to pewnie w granicach 10-20%. Być może okrężną drogą (by uniknąć TPO) jakiś % trafia do prywatnego inwestora. Jest to transfer międzyfederacyjny, Brlek do nas przyszedł mając 22 lata, więc 4.5% z solidarity contribution trafia do poprzednich klubów. Być może zastrzeżono w umowie jakieś inne koszty po stronie Wisły. A Wisła pewnie też oprócz spłaty długów inwestuje. Nie jest to zatem takie proste, by postawić znak równości między sprzedażą Brleka a wyjściem z długów. Myślę, że, realistycznie podchodząc, ubędzie nam blisko połowa długów. Odniosę się jeszcze do tych, którzy uważają, że 2m+ to za mało za Brleka. Niestety, to, że Brlek fajnie wygląda na tle Bruk Betu czy Pogoni Szczecin to trochę za mało dla zagranicznych klubów. Nie został zweryfikowany ani w poważniejszej lidze, ani w pucharach, ani na poziomie reprezentacyjnym. W dodatku w Polsce też nie ma oszałamiających statystyk, po prostu dobre. Nie jest też jakimś juniorem z wielkim potencjałem do zagospodarowania, 23 lata to już ukształtowany piłkarz. Ergo, cieszmy się z tego, co Junco wynegocjował ![]() R33: Ok, dzięki za korektę, nie wiedziałem. O tyle dobrze, choć i tak zakładałem niski % dla niego, to zawsze zostanie te kilka procent u nas.
Ostatnio edytowane przez filemon : 20.08.2017 o godz. 11:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Osoby dobrze poinformowane twierdzą, że Wisła zainkasuje nieco ponad 2 mln euro + ewentualne bonusy co może dać maksymalnie nawet 3 mln euro. Transfer pewnie w granicach 2,2 mln + bonusy.
Przeliczmy na złotówki, dla lepszego zobrazowania. Z podstawy klub powinien otrzymać około 9,5 mln PLN, licząc bonusy może zainkasować kwotę rzędu około 12,5 mln PLN. Ogromny zastrzyk finansowy pozwalający na spłacenie znacznej części zadłużenia, zainwestowanie w nowego zawodnika, a także w rozwój klubu (sklep, muzeum etc) Dzięki Pero i powodzenia. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie podoba mi się pomysł by sprzedać Brleka w tym okienku. Razem z Mączyńskim to byli jedyni dwaj zawodnicy, którzy nadawali się do grania w lidze, od pierwszej minuty, na pozycji ósemki lub potrafiącej rozegrać szóstki. Teraz albo będziemy grali dwoma rozbijaczami, bez kreatywnego zawodnika, albo postawimy na kogoś, kogo wcześniej najwyżej wpuszczaliśmy na końcówki. Pozbycie się Brleka w sytuacji, gdy nie zdążył nam się wykrystalizować następca Mąki, to naprawdę duży problem. Nie mamy żadnego planu awaryjnego i będziemy improwizować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wiadomo, że dużo dawał drużynie i do czasu pojawienia się Carlitosa był to bezsprzecznie nasz najlepszy grajek. 2mln+ to nie w kij dmuchał. Zarząd zapowiadał powrót na szczyt w kilka lat, a nie w rok. Ta kwota to już nie biedne 400tyś ojro otrzymane za Mączyńskiego. W naszej sytuacji nie mogliśmy sobie na to pozwolić. Ktoś wcześniej pisał, że jego wartość tylko by wzrastała. Gdyby zerwał wiązadła i wypadł na 8 miesięcy to też? Świetny grajek, fajny chłop- nic, tylko pogratulować i trzymać kciuki, bo ja będę tęsknił za jego grą. No i przede wszystkim spokojnie, bo mamy taką kadrę, że Skórski nie będzie zmuszony do gry. Ze Manuel w 1.derbach 2. debiucie, który rozegrał kilka dni po dołączeniu do zespołu zagrał naprawdę dobrze. Porównując debiut jego i Brleka, to zapowiada się gwiazda ligi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pieprzenie głupot. Gdybyśmy nie mieli planu awaryjnego to byśmy nie ściągnęli za wczasu Halilovicia, Wojtkowskiego, Bashy, Ze Manuela czy Kostala. Z pomocy po sezonie 16/17 odszedł od nas w zasadzie tylko Judasz, Uryga, Videmont i Stillić. Gdzie trzech z nich i tak mało wnosiło do zespołu. Szybko ich zastąpiono i zabezpieczono się na taką ewentualność jaką mamy dzisiaj.
Równie dobrze można było płakać że taki Carlitos nie ma czasu na aklimatyzację. Jak widać jej nie potrzebował aby stać się naszym liderem w ataku. Podobnie Velez z miejsca wskoczył wysoki poziom i nikt nie płakał że improwizujemy. Petar rozegrał u nas w zasadzie dobrą rundę wiosenną i końcówkę roku 2016. Uważam, że wyciągnięcie z tego transferu ponad 2 mln euro to duży sukces klubu i życzyłbym sobie aby następca Brleka również tak szybko się spłacił. Za Meliksona kiedyś też niby dawali 2-3 mln euro, aż facet tak obniżył loty że ledwo nam się jego transfer spłacił. Trzeba kuć żelazo póki gorące i sprzedawać promując następców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Karherop napisał(a):
Żaden z wymienionych przez ciebie zawodników nie był sprawdzony w roli Brleka, nie wypełniał jego zadań taktycznych. Jedyne alternatywne ustawienie jakie przetestowaliśmy, Velez + Llonch, wypadło katastrofalnie. W sumie, jeśli uważasz Ze Manuela albo Kostala za plan awaryjny na załatanie dziury po zawodniku, który ostatnio grał na "szóstce" jako głęboko osadzony rozgrywający, to nie dziwię się, że nie widzisz tu problemu.
Ostatnio edytowane przez jova : 20.08.2017 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|