The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2017, 22:34
teo napisał(a):Wyświetl post
A ja widze, ze niektorzy powinni przeniesc sie z dopingiem na druga strone blon, bo na mysl o 2 mln podskakuja do gory jak prostytuta ktorej sie wydaje, ze ktos tak po prostu po ludzku sie do niej usmiecha.

Wiecej szacunku do samych siebie.
Wisla jest w niezlej sytuacji finansowej. Budzet jest zapiety, dlugi regulowane. Kadra jest szeroka, ale nie tak szeroka, ze trzeba sprzedawac. Zawodnik ma kontrakt przez jeszcze blisko dwa lata. Sprzedac MOZNA, ale nie trzeba. Co oznacza, ze nie mozna sie godzic na wstepne oferty. To oznacza, ze sa w stanie zaplacic wiecej, a wy bierzecie co daja i jeszcze sie cieszycie - dramat. Typowa mentalnosc unizenia.

3 mln jurkow, bonus za kolejny transfer. I do widzenia. Jesli mniej - czekac do zimy. Z tym, ze wtedy druzyna musi grac na Brleka, zeby go w dobrym swietle pokazac.
Znakomitej.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2017, 22:35
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż Brleka do Interu byłoby też fajnym sygnałem dla innych zawodników że warto przyjść do Wisły, bo można się wypromować i nie robimy wielkich problemów przy robieniu kolejnego kroku. Już teraz zaczynamy być postrzegani, a to duży argument podczas ściągania kolejnych Brlekow. Wiadomo że piłkarsko stracimy, ale czasem trzeba zrobić krok w tył żeby zrobić dwa kroki w przod.
Takich Brleków jest na pęczki. Tylko trzeba umieć ich prowadzić. Przy taktyce, jaką stosuje Kiko Ramirez zmiany może uda sie przprowadzić względnie suchą stopą, a klub zostanie w drobnej części oddłużony.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 15.08.2017, 22:37
Tylko, ze nasz marketing nie potrafilby takiego faktu przekuc w wymierny sukces. A Junco nie jest to potrzebne do sciagania perspektywicznych zawodnikow - Kostal i Wojtkowski przykladem.

A, ze niektorzy chcieli za drobne sprzedac klub? To jest wlasnie mentalnosc unizenia wiekszosci polskiego narodu (ce..... wyjatkowo prostytuty z drugiej strony blon). Brak u nas jakiejs elementarnej godnosci czy checi pracy u podstaw - ciezkiej, mozolnej i czasem dlugotrwalej. Lepiej szybko i na juz kasiore zgarnac, a ze z pominieciem honoru i tozsamosci to ch)#j tam.

Sorry, ale maly offtop wyszedl
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 15.08.2017, 22:52
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Znakomitej.
Porownujac do zeszlego roku o tej porze - masz racje i slusznie, ze mnie poprawiles.
Choc raz piszesz cos z sensem, choc nieswiadomie, bo probowales ironicznie a wyszlo ci jak zawsze - ch*%*#(*owo.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.08.2017, 18:10
http://www.fcinternews.it/in-primo-p...riorita-254327

Nowe doniesienia w sprawie Brleka. W skrócie:

- nie jest priorytetem transferowym Interu
- Young Boys dawało milion euro, Göztepe Spor Kulübü 1,2 mln, ale Wisła odrzuciła
- Wisła chce za niego 3 mln euro, ale za 2 pewnie by go sprzedała
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.08.2017, 18:26
Ciekawe czy zapiszemy sobie jakiś % od dalszej sprzedaży
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 16.08.2017, 20:40
Gdzies mi sie obilo, ze w przypadku kupna Brleka mialby on byc wypozyczony do konca sezonu i niewykluczone ze byloby to wypozyczenie powrotne do Wisly.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2017, 20:42
Gdzies mi sie obilo, ze w przypadku kupna Brleka mialby on byc wypozyczony do konca sezonu i niewykluczone ze byloby to wypozyczenie powrotne do Wisly.
wykluczone.ma byc wypożyczony do włoskiego klubu żeby sie ogrywac w tamtejszej lidze. co zreszta jest logiczne.
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.08.2017 o godz. 15:10.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 17.08.2017, 09:12
Chyba na odwrót kupi Inter i wypożyczy go do Wisły
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 19.08.2017, 07:56
Przeciez wlasnie to napisalem... :|
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 19.08.2017, 22:54
Odejście Petera jest nieuniknione. Szkoda jakby stało się to już w tej rundzie, ale kwota ~10mln złotych nie możemy pogardzic. To na ewentualność tego transferu przyszedł Halilovic czy Wojtkowski. A przecież jako ofensywny pomocnik grać może też Kostal, Bogus, Czy Carlitos( wtedy na ataku Brożek, Zdenek czy nawet Ze Manuel, który tam grywał. ).
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 20.08.2017, 06:40
Jeżeli wierzyć Dziennikowi Polskiemu, to nie Inter a Genua. Tak czy inaczej mam nadzieję, że finansowo Wisla wyjdzie na swoje.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2017, 06:49
Napadzior by sie przydal bardziej niz zastępstwo za Brleka
Jest Tibor, Llonch i Velez a miejsca w srodku dwa, jeszcze o Bashy zapomnialem
Cofnietego bedzie gral Carlistos a jakby go mialo zabraknac to jet Ze Manuel, od biedy jeszcze Wojtkowski
Mam nadzieje, ze te 10 baniek przygarniemy i kwestia długów zostaje zamknieta
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 20.08.2017 o godz. 06:54.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2017, 08:14
Liczyłem na to, że utrzymamy go do zimy jeszcze, ale cóż POWODZENIA PERO!
Klub zarabia po 1,5 od kupna 2 bańki + bonusy i pewnie Junco się z tym liczył. Myślę też, że dzięki temu ruchowi mają ewentualne pieniądze na tego napastnika z Ukrainy.

Wie ktoś ile % ma Slaven Belupo od transferu Brleka?

P.S. Czuję, że Halilovic to będzie jeszcze większy kot niż Brlek
Ostatnio edytowane przez lucas1906 : 20.08.2017 o godz. 08:22.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.08.2017, 08:34
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Nie będziemy mieć jeszcze płynności bo dużo inwestujemy... i zreszta słusznie. Zapewne po transferze ktos zapyta Sarapaty czy klub ma jeszcze długi. Pamiętajmy że ciągle splacamy byłych zawodników i to łącznie byly kwoty w granicach1-1.5 mln euro. Natomiast i tak jego sprzedaż będzie ogromnym zastrzykiem finansowym.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.08.2017, 09:27
To może weźmy Krychowiaka! Prawie się odbuduje chłopak Pieniędzy mu nie brakuje pewnie, więc zakładam że za średnią krajową by pokopał
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.08.2017, 10:27
Każdy zdawał sobie z tego sprawę, ale patrząc po ile miernoty odchodzą to te 2 bańki euro wydają sie mało....

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2017, 10:41
Dobry ruch. Petar jest dobry, ale to zawodnik jak najbardziej do zastąpienia. Wisła daje jasny sygnał nowym zawodnikom, zobaczcie od nas można wypromować się do Serie A. Kasa na napastnika, zastępcę i sporo zostanie.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2017, 10:50
2 miliony Euro za Petara dla 6. zespołu poprzedniego sezonu polskiej ligi to nie są złe pieniądze. Zagwarantujmy sobie do tego jakiś bonus od kolejnego transferu + od ewentualnego awansu Genui do pucharów i będzie ok
Brlek jest do zastąpienia, każdy chyba do czasu derbowego gola miał do niego spory dystans i tak nie do końca serio traktował jego możliwości. Technicznie słaby i tego raczej nie nadrobi, we włoskim średniaku powinien sobie dać radę. Powodzenia Pero!
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.08.2017 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.08.2017, 10:52
I wierzę że sobie poradzi we Włoszek i rozpromuje Wisłę. Ciekawie czy będziemy mieć kilka procent od kolejnego transferu Petara. Coś czuję że kolejnym przystankiem w karierze będzie klub z Premiere Ligue.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.08.2017, 10:58
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
2 miliony Euro za Petara dla 6. zespołu poprzedniego sezonu polskiej ligi to nie są złe pieniądze. Zagwarantujmy sobie do tego jakiś bonus od kolejnego transferu + od ewentualnego awansu Sampdorii do pucharów i będzie ok
Brlek jest do zastąpienia, każdy chyba do czasu derbowego gola miał do niego spory dystans i tak nie do końca serio traktował jego możliwości. Technicznie słaby i tego raczej nie nadrobi, we włoskim średniaku powinien sobie dać radę. Powodzenia Pero!
Wątpie, że Genoa będzie chciała zapłacić za awans Sampdorii do pucharów, ale myśle, że byłoby to rozsądny zapis w umowie
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2017, 11:00
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Niewątpliwie każdy z nas by sobie tego życzył, ale to niestety naiwne podejście.
Zacznijmy od tego, że 2 mln euro to nie 10 milionów PLN (a sam dług jest wyższy). Być może z bonusami tyle wyjdzie, być może nie, na pewno nie można tego brać za pewnik, już Holendrzy z Basałajem na czele obliczali "mądrze" budżet z wariantem pozytywnym.
Z tych 2 mln euro być może jakiś % trafia do Slavena Belupo, jeśli tak to pewnie w granicach 10-20%. Być może okrężną drogą (by uniknąć TPO) jakiś % trafia do prywatnego inwestora. Jest to transfer międzyfederacyjny, Brlek do nas przyszedł mając 22 lata, więc 4.5% z solidarity contribution trafia do poprzednich klubów. Być może zastrzeżono w umowie jakieś inne koszty po stronie Wisły. A Wisła pewnie też oprócz spłaty długów inwestuje.

Nie jest to zatem takie proste, by postawić znak równości między sprzedażą Brleka a wyjściem z długów. Myślę, że, realistycznie podchodząc, ubędzie nam blisko połowa długów.

Odniosę się jeszcze do tych, którzy uważają, że 2m+ to za mało za Brleka.
Niestety, to, że Brlek fajnie wygląda na tle Bruk Betu czy Pogoni Szczecin to trochę za mało dla zagranicznych klubów. Nie został zweryfikowany ani w poważniejszej lidze, ani w pucharach, ani na poziomie reprezentacyjnym. W dodatku w Polsce też nie ma oszałamiających statystyk, po prostu dobre. Nie jest też jakimś juniorem z wielkim potencjałem do zagospodarowania, 23 lata to już ukształtowany piłkarz. Ergo, cieszmy się z tego, co Junco wynegocjował

R33: Ok, dzięki za korektę, nie wiedziałem. O tyle dobrze, choć i tak zakładałem niski % dla niego, to zawsze zostanie te kilka procent u nas.
Ostatnio edytowane przez filemon : 20.08.2017 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.08.2017, 11:19
filemon napisał(a):Wyświetl post
Z tych 2 mln euro być może jakiś % trafia do Slavena Belupo, jeśli tak to pewnie w granicach 10-20%. Być może okrężną drogą (by uniknąć TPO) jakiś % trafia do prywatnego inwestora. Jest to transfer międzyfederacyjny, Brlek do nas przyszedł mając 22 lata, więc 4.5% z solidarity contribution trafia do poprzednich klubów. Być może zastrzeżono w umowie jakieś inne koszty po stronie Wisły. A Wisła pewnie też oprócz spłaty długów inwestuje.
Co do prywatnego inwestora to już gdzieś było pisane, że nic nie dostanie z transferu bo dostał za to wcześniej sky box'a.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2017, 11:20
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Wątpie, że Genoa będzie chciała zapłacić za awans Sampdorii do pucharów, ale myśle, że byłoby to rozsądny zapis w umowie
Dzięki! Niskie ciśnienie daje się we znaki
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 20.08.2017, 12:36
Osoby dobrze poinformowane twierdzą, że Wisła zainkasuje nieco ponad 2 mln euro + ewentualne bonusy co może dać maksymalnie nawet 3 mln euro. Transfer pewnie w granicach 2,2 mln + bonusy.

Przeliczmy na złotówki, dla lepszego zobrazowania.
Z podstawy klub powinien otrzymać około 9,5 mln PLN, licząc bonusy może zainkasować kwotę rzędu około 12,5 mln PLN.

Ogromny zastrzyk finansowy pozwalający na spłacenie znacznej części zadłużenia, zainwestowanie w nowego zawodnika, a także w rozwój klubu (sklep, muzeum etc)

Dzięki Pero i powodzenia.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.08.2017, 13:14
Nie podoba mi się pomysł by sprzedać Brleka w tym okienku. Razem z Mączyńskim to byli jedyni dwaj zawodnicy, którzy nadawali się do grania w lidze, od pierwszej minuty, na pozycji ósemki lub potrafiącej rozegrać szóstki. Teraz albo będziemy grali dwoma rozbijaczami, bez kreatywnego zawodnika, albo postawimy na kogoś, kogo wcześniej najwyżej wpuszczaliśmy na końcówki. Pozbycie się Brleka w sytuacji, gdy nie zdążył nam się wykrystalizować następca Mąki, to naprawdę duży problem. Nie mamy żadnego planu awaryjnego i będziemy improwizować.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 20.08.2017, 13:27
Wiadomo, że dużo dawał drużynie i do czasu pojawienia się Carlitosa był to bezsprzecznie nasz najlepszy grajek. 2mln+ to nie w kij dmuchał. Zarząd zapowiadał powrót na szczyt w kilka lat, a nie w rok. Ta kwota to już nie biedne 400tyś ojro otrzymane za Mączyńskiego. W naszej sytuacji nie mogliśmy sobie na to pozwolić. Ktoś wcześniej pisał, że jego wartość tylko by wzrastała. Gdyby zerwał wiązadła i wypadł na 8 miesięcy to też? Świetny grajek, fajny chłop- nic, tylko pogratulować i trzymać kciuki, bo ja będę tęsknił za jego grą. No i przede wszystkim spokojnie, bo mamy taką kadrę, że Skórski nie będzie zmuszony do gry. Ze Manuel w 1.derbach 2. debiucie, który rozegrał kilka dni po dołączeniu do zespołu zagrał naprawdę dobrze. Porównując debiut jego i Brleka, to zapowiada się gwiazda ligi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.08.2017, 13:28
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy żadnego planu awaryjnego i będziemy improwizować.
Pieprzenie głupot. Gdybyśmy nie mieli planu awaryjnego to byśmy nie ściągnęli za wczasu Halilovicia, Wojtkowskiego, Bashy, Ze Manuela czy Kostala. Z pomocy po sezonie 16/17 odszedł od nas w zasadzie tylko Judasz, Uryga, Videmont i Stillić. Gdzie trzech z nich i tak mało wnosiło do zespołu. Szybko ich zastąpiono i zabezpieczono się na taką ewentualność jaką mamy dzisiaj.

Równie dobrze można było płakać że taki Carlitos nie ma czasu na aklimatyzację. Jak widać jej nie potrzebował aby stać się naszym liderem w ataku. Podobnie Velez z miejsca wskoczył wysoki poziom i nikt nie płakał że improwizujemy.

Petar rozegrał u nas w zasadzie dobrą rundę wiosenną i końcówkę roku 2016. Uważam, że wyciągnięcie z tego transferu ponad 2 mln euro to duży sukces klubu i życzyłbym sobie aby następca Brleka również tak szybko się spłacił. Za Meliksona kiedyś też niby dawali 2-3 mln euro, aż facet tak obniżył loty że ledwo nam się jego transfer spłacił. Trzeba kuć żelazo póki gorące i sprzedawać promując następców.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.08.2017, 14:00
Karherop napisał(a):
Równie dobrze można było płakać że taki Carlitos nie ma czasu na aklimatyzację. Jak widać jej nie potrzebował aby stać się naszym liderem w ataku. Podobnie Velez z miejsca wskoczył wysoki poziom i nikt nie płakał że improwizujemy.
Nie, nie równie dobrze. To inne sytuacje, bo tak Velez jak i Carlitos od razu weszli do zespołu, a Halilović, Wojtkowski i Kostal jednak nie weszli. Więc albo oni potrzebują aklimatyzacji, albo są słabi. Basha z kolei to totalna zagadka.

Żaden z wymienionych przez ciebie zawodników nie był sprawdzony w roli Brleka, nie wypełniał jego zadań taktycznych. Jedyne alternatywne ustawienie jakie przetestowaliśmy, Velez + Llonch, wypadło katastrofalnie. W sumie, jeśli uważasz Ze Manuela albo Kostala za plan awaryjny na załatanie dziury po zawodniku, który ostatnio grał na "szóstce" jako głęboko osadzony rozgrywający, to nie dziwię się, że nie widzisz tu problemu.
Ostatnio edytowane przez jova : 20.08.2017 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.08.2017, 14:13
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie podoba mi się pomysł by sprzedać Brleka w tym okienku. Razem z Mączyńskim to byli jedyni dwaj zawodnicy, którzy nadawali się do grania w lidze, od pierwszej minuty, na pozycji ósemki lub potrafiącej rozegrać szóstki. Teraz albo będziemy grali dwoma rozbijaczami, bez kreatywnego zawodnika, albo postawimy na kogoś, kogo wcześniej najwyżej wpuszczaliśmy na końcówki. Pozbycie się Brleka w sytuacji, gdy nie zdążył nam się wykrystalizować następca Mąki, to naprawdę duży problem. Nie mamy żadnego planu awaryjnego i będziemy improwizować.
obym się nie mylił ale Halilović może dać nam więcej korzyści ofensywnych w środku niż Petar, a przecinaków do zabezpieczenia tyłów mamy aż nadto, będzie dobrze !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów