The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2017, 09:46
Dla mnie bez roznicy czy bedzie bronil Cuesta czy Buchalik bo to taki sam poziom.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.08.2017, 09:47
Na razie Buchalik wygląda podobnie lub nawet trochę lepiej w stosunku do tego jak go zapamietalismy. A przeszlo 2 lata temu zaliczył ostatnie poważne spotkania. Ma swoje wady, ale chyba nad czymś oni na tych treningach pracują? Mimo wszystko wydaje się lepszym piłkarzem niż kiedyś ale życie to jeszcze zweryfikuje
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 15.08.2017, 10:53
Cuesta na linii się uwija jak ukropie, na przedpolu też lepiej. Ogólnie jest lepszym bramkarzem z dużo lepszą techniką.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.08.2017, 12:19
Buchal nie przejmuj sie. Ta banda frustratów wytknie ci nawet jak cie sfauluja w polu bramkowym i powiedza ze twoja wina i jestes słaby. Bardzo dobre trzy ostatnie występy - oby tak dalej!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2017, 12:38
regan napisał(a):Wyświetl post
Buchal nie przejmuj sie. Ta banda frustratów wytknie ci nawet jak cie sfauluja w polu bramkowym i powiedza ze twoja wina i jestes słaby. Bardzo dobre trzy ostatnie występy - oby tak dalej!
Obudź się zapomniałeś jak grał przed kontuzją ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 15.08.2017, 12:58
Pamiętam. Przecietny bramkarz, ktory przynajmnej nie robil takich baboli jak Misiek.
Nic wielkiego nie wybraniał nic wielkiego nie zawalał. Taki średniak. Ale jak jemu sie wypomina ze skutecznie na raty zlapal mocny strzal z 20 metrow, to mam wrazenie ze robią to poprostu frustraci i tyle.
Ostatnio edytowane przez regan : 15.08.2017 o godz. 13:02.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.08.2017, 13:46
Ja bym Buchalowi dał szansę, chu.jowo go potraktowano, odpalono, później wzięto znowu jak nikogo nie znaleźli, a gość i tak daje rade
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 15.08.2017, 13:49
Świetny mecz! Świetne świętowania. Mały z nami z kibicami
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 15.08.2017, 18:19
Tak mi się przypomniało w kwestii oprawy derbowej...

Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 15.08.2017, 20:14
PvD napisał(a):Wyświetl post
Tak mi się przypomniało w kwestii oprawy derbowej...

Ale po co o tym w ogole gadać. Samo doszukiwanie sie w symbolice jakis sensacji jest śmieszne i nie warto tego poruszać. Nie było żadnych niedozwolonych treści na oprawie, nikt nikomu nie ublizal nie obrazał nie groził. Reszta jest interpretacją. Ja sobie interpretuje po swojemu ktoś po swojemu. Teoretycznie Nie maja zadnych podstaw do nałożenia kary. Praktycznie to wiadomo... żyjemy w kraju bezprawia
Ps. Jedyna podstawa to race.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.08.2017, 20:20
Z całym szacunkiem do Buchalika, dobrze że jest, ma kto w bramce stać ale różnicy na plus to on nigdy nie robił . Nie tylko we Wiśle, i nie przypadkiem był do odpalenia. Obym się mylił.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.08.2017, 23:50
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem do Buchalika, dobrze że jest, ma kto w bramce stać ale różnicy na plus to on nigdy nie robił . Nie tylko we Wiśle, i nie przypadkiem był do odpalenia. Obym się mylił.
w 100% sie z Toba zgadzam kolego, ale nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc ze wystrzeli. Nie wiem jakim cudem od nowa opanuje pewne techniki i zapomni glupich nawykow, ale coz innego mi pozostaje ?
Dla mnie Buchal był jest i pewnie będzie taka kluchą.bezpłciową. Wyłapie to wyłapie, puści to puści. Nie daje mi podstaw bym wierzył ze ryknie na druzyne, ze pokaze jaja i wyjsciem do pilki przebije mur przeciwnika, ze przeciwnik bedzie sie go bał. To sa cechy osobowe ktorych on juz ni chuja nie nabędzie.

Cuesta swoja droga tez na taka kluske wyglada, ale poki co jest nowy i ma czysta karte.
Zeby oni mieli chociaz mentalnosc jak np. Pareiko.

Cuesta bedzie bronil bo jest czlowiekiem Kiko. Oby bronil jak najdluzej i trener byl z niego zadowolony oraz my kibice.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.08.2017, 08:08
Kulisy
https://www.youtube.com/watch?v=Eo9F...ure=youtu.be&a

9:44

i slowa Carlitosa wychodzacego z tunelu ...Mały?! Vamos! . Widac ze Maly ich tam niezle nakrecal
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.08.2017, 08:40
Filmik pokazuje jaki mamy zespół i sztab. Widać że jest wiara i ZESPÓŁ.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 16.08.2017, 09:06
Serce rośnie, jak się ogląda takie obrazki z szatni. Jeszcze raz dziękujemy chłopaki!
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.08.2017, 12:43
Jakie to życie przewrotne, teraz liczy się co oprawa pokazywała, a nie interpretacja. Szkoda, że jak nazywano nas antysemitami za JŻS to wtedy były tutaj śmiechy na forum, że przecież "każdy wie o co chodzi, a pismaki szukają sensacji".

Oprawa skandaliczna, jak przyśpiewki sprzed lat gdzie i co robi człowiek, że nie bawi się z nami.

To, że dziewczyny z drugiej strony robią to samo to nie jest wytłumaczenie, wiele lat byliśmy poziom wyżej i nie zwracaliśmy na nich uwagi. To ich bolało. Niestety byliśmy.

PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
m_wolf tak byliśmy i źle się działo, teraz już jest inaczej, na każdym kroki i w każdym momencie Wisła j... Cracovię. nie podoba Ci się oprawa, trudno. moim zdaniem w niej żadnego przegięcia nie było i przypomnij sobie Derby o których wspomniałeś
Niby źle się działo, a to teraz co chwila słychać o problemach ze zbiórkami na oprawy. Dobrze też widziałem, że nawet na derby młyn nie mógł się zapełnić, a kiedyś to było nie do pomyślenia? Ot luźne spostrzeżenia.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.08.2017 o godz. 12:54.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 16.08.2017, 12:51
m_wolf tak byliśmy i źle się działo, teraz już jest inaczej, na każdym kroki i w każdym momencie Wisła j... Cracovię. nie podoba Ci się oprawa, trudno. moim zdaniem w niej żadnego przegięcia nie było i przypomnij sobie Derby o których wspomniałeś
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 16.08.2017, 13:04
Po ilu kolejkach w tamtym sezonie osiągnęliśmy lub przekroczyliśmy 12 pkt ?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2017, 13:14
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Po ilu kolejkach w tamtym sezonie osiągnęliśmy lub przekroczyliśmy 12 pkt ?
po trzynastu
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 16.08.2017, 15:41
KL: grzywna 15000 i zakaz wstępu na najbliższy mecz (Lechia) dla ludzi siedzących na derbach na sektorze C.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 16.08.2017, 15:56
Wystarczy kupić sobie bilet na Silver VIP czy Gold VIP i wejdziecie bez problemu na mecz z Lechią.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2017, 16:20
Cytat:
Wystarczy kupić sobie bilet na Silver VIP czy Gold VIP i wejdziecie bez problemu na mecz z Lechią.
Tzn.? Na VIP nie sprawdzają nic?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 16.08.2017, 16:38
Zależy, teraz mogą sprawdzać Chodzi o to, że możesz kupić na dane innej osoby, brata, kuzyna i zapomnieć dokumentu do sprawdzenia. To jedyna możliwość wejścia na mecz. Druga to pożyczenie Karty Kibica od kogoś kto nie siedział na sektorze C, ale tu większa szansa, że Cię sprawdzą na bramkach. Niektórzy mają swoje zdjęcie w systemie jeszcze ze starych KK.

Możesz też w kasie na kogoś dane kupić bilet i próbować szczęścia.
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.08.2017 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.08.2017, 16:44
Generalnie ujmę to tak - oprawa mi zwisa i powiewa, choć ani inwencją, ani dobrym smakiem nie grzeszyła, natomiast boli mnie to, że kibicowsko zaczyna to przypominać to, co dzieje się po gorszej stronie Błoń.

Czyli jakieś 3/4 dopingu na derbach było poświęcone nie Wiśle, a Cracovii...

Wolałbym, żeby zostało "jak dawniej", czyli niech Cracovia leczy swoje kompleksy sportowe przez oprawy i doping skierowane przeciwko nam, a my pozostańmy przy skupianiu się na walce o najwyższe cele bez zniżania się do ich poziomu.

No ale... stary już pewnie jestem.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 16.08.2017, 16:45
heoij napisał(a):Wyświetl post
Zależy, teraz mogą sprawdzać Chodzi o to, że możesz kupić na dane innej osoby, brata, kuzyna i zapomnieć dokumentu do sprawdzenia. To jedyna możliwość wejścia na mecz. Druga to pożyczenie Karty Kibica od kogoś kto nie siedział na sektorze C, ale tu większa szansa, że Cię sprawdzą na bramkach. Niektórzy mają zdjęcia w systemie.

Możesz też w kasie na kogoś dane kupić bilet i próbować szczęścia.
Brawo. Wymyśliłeś fantastyczną opcję. Kup bilet za XXX złotych, nie weź dokumentu i powiedz że "zapomniałeś".

Regulamin stadionu, § 3, 1c:

Cytat:

1. Uczestnik imprezy jest obowiązany:
(...)
c. posiadać przy sobie i. okazywać każdorazowo na żądanie służb
porządkowych, służb informacyjnych lub stewardów imprezy
masowej dokument uprawniający do wejścia i. przebywania
na imprezie oraz dokument tożsamości bądź w. przypadku ligi
zawodowej wydaną w.ramach tej ligi kartę kibica;
(...)
za: https://bilety.wisla.krakow.pl/u/fil...20STADIONU.pdf

Proponuję nie pisać pierdół dla samego pisania. Bo aż płakać się chce.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 16.08.2017 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 16.08.2017, 16:47
Powiem tak, kolega kiedyś też miał zakaz, raz wybrał opcję VIP a drugi raz wszedł na KK kolegi i mu się udało, także to nie są pierdoły tylko propozycje

Płakać to się chce jak jest stosowana odpowiedzialność zbiorowa.
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.08.2017 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.08.2017, 16:53
Regulamin regulaminem - a rzeczywistość, rzeczywistością.

Klub jak podejdzie normalnie do tematu to i na VIP i na każdy pesel wejdziesz
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 16.08.2017, 17:02
A jak nie na VIP to zwykły bilet w kasie można kupić na czyjeś dane, ale jak się trafi na służbistę na bramkach to już jest problem, w każdym razie każdy zrobi jak będzie chciał. Nikogo do niczego nie namawiam.

PS. Najlepiej wchodzić przed samym meczem jak są kolejki
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.08.2017 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 16.08.2017, 17:26
MaLk napisał(a):Wyświetl post

Czyli jakieś 3/4 dopingu na derbach było poświęcone nie Wiśle, a Cracovii...
Pierdzielisz raz

Cytat:
Wolałbym, żeby zostało "jak dawniej", czyli niech Cracovia leczy swoje kompleksy sportowe przez oprawy i doping skierowane przeciwko nam, a my pozostańmy przy skupianiu się na walce o najwyższe cele bez zniżania się do ich poziomu.
Pierdzielisz dwa

Przestańcie wspominać "stare czasy" bo ich nie pamiętacie. W starych czasach była większa patologia ostrzejsze zadymy, ostrzejsze disy teksty.

Jak ja dawno nie słyszałem "JEB.AC ZYDÓW SKU.RWYSYNÓW" "kazdy to przyzna izrael żydów ojczyzna" "do pieca"
itp. - gdzie w waszych wyimaginowanych "starych czasach" leciało na każdych derbach i często poza derbami. Już nie mówiąc o paleniu dywanów na każdych derbach, zadym pod wejściem na stadionie demolki itd.

Pier.dolicie gimbusy chu.ja znacie temat. Nie odzywajcie się w sprawach których nie znacie.

Cytat:
No ale... stary już pewnie jestem.
Ostatnio gadałem z leszczem taki 19 max 20 lat i on mi mówi, że on działa na Wiśle ale już wyrósł ze stania z puchą

Co do kary. Odpowiedzialności zbiorowej nie popierałem nie popieram i popierał nie będę! Ta kara to skandal!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 16.08.2017, 17:32
Jeszcze bym dorzucił "żydzie jeb.any czy jesteś już obrzezany"

Teraz rurkowce by chyba umarły z oburzenia.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów