The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2017, 09:53
..............
Powód: do usunięcia - nie umiem usunąć posta :D
Ostatnio edytowane przez maciekkk : 10.08.2017 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 10.08.2017, 09:57
Cytat:
Nie wiem skąd tyle optymizmu, bo to co nasi grają w tym sezonie to jakieś nieporozumienie. Mało gry bez piłki ,słabo w odbiorze, nie mówiąc już o ataku pozycyjnym .
No cóż, jednak trzeba wierzyć w wygraną i ja tak mam. .

bo wygrali 4 z 5 meczów, początek sezonu najlepszy pod względem wyników od niepamiętnych czasów. Hmmm oczywiście zawsze lepiej wygrać 5 na 5 meczy grając pięknie dla oka - ale wynik jest wynik
Skoro "gramy jakieś nieporozumienie" to co musieli grać nasi przeciwnicy? Przecież nikt nie bronił im strzelać i wygrywać z nami.

Będzie co ma być. Ja wierzę w nasz zespół i wygraną
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.08.2017, 09:59
kristos napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd tyle optymizmu, bo to co nasi grają w tym sezonie to jakieś nieporozumienie. Mało gry bez piłki ,słabo w odbiorze, nie mówiąc już o ataku pozycyjnym .
No cóż, jednak trzeba wierzyć w wygraną i ja tak mam.
A jakie to ma znaczenie w naszej lidze? Rok temu przed derbami było 5:1 z Arką i 3:0 z Lechią, sąsiadka w tym czasie u siebie 1:3 z Niecieczą i 1:1 z Łęczną a jak wyglądały derby nie trzeba przypominać.

Ostatni raz to chyba za Skorży było jak w drugiej połowie ich roznieśliśmy i skończyło się 4:1, a tak to bez względu na formę wszystko na styku.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 10.08.2017 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 10.08.2017, 11:24
Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Velez, Halilovic, - Kostal, Brlek, Małecki - Carlitos
Zakładam, że Cuesta jeszcze nie zagra, jeśli będzie zdrowy to wskoczy za Michała.
Mam nadzieję, że Kostal wygryzie już na ten Mecz Boguskiego - chłopak w 15 minut zrobił więcej niż RB w ostatnich meczach. Po drugie Kostal to typowy skrzydłowy - szybki, dynamiczny, do tego potrafi iść w drybling, dobrze wrzucić, uderzyć z dalsza. Ostatnie mecze gramy jedynym skrzydłowym Małeckim, a to jest mało. Musimy również z prawej strony mieć szybkiego PRAWDZIWEGO skrzydłowego. Boguś nie jest skrzydłowym, we wtorek grał jako ofensywny pomocnik(już na swojej pozycji) ale tylko udowodnił, że jest poza formą. Na prawe skrzydło mamy obecnie Kostala i Bartosza - prawdziwi skrzydłowi.
Obawiam się jednak, że Kiko będzie chciał zagęścić środek i może Boguś wyjść na skrzydle
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.08.2017, 12:17
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
prawe skrzydło mamy obecnie Kostala i Bartosza - prawdziwi skrzydłowi.
Obawiam się jednak, że Kiko będzie chciał zagęścić środek i może Boguś wyjść na skrzydle
Jeszcze Ze Manuel
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.08.2017, 13:49
Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Velez, Halilovic, - Kostal, Brlek, Małecki - Carlitos
Zakładam, że Cuesta jeszcze nie zagra, jeśli będzie zdrowy to wskoczy za Michała.
Mam nadzieję, że Kostal wygryzie już na ten Mecz Boguskiego - chłopak w 15 minut zrobił więcej niż RB w ostatnich meczach. Po drugie Kostal to typowy skrzydłowy - szybki, dynamiczny, do tego potrafi iść w drybling, dobrze wrzucić, uderzyć z dalsza. Ostatnie mecze gramy jedynym skrzydłowym Małeckim, a to jest mało. Musimy również z prawej strony mieć szybkiego PRAWDZIWEGO skrzydłowego. Boguś nie jest skrzydłowym, we wtorek grał jako ofensywny pomocnik(już na swojej pozycji) ale tylko udowodnił, że jest poza formą. Na prawe skrzydło mamy obecnie Kostala i Bartosza - prawdziwi skrzydłowi.
Ja po cichu liczę, że jak w PP Boguś zagrał 70 minut, a Brożek cały mecz - to obu w derbach nie zobaczymy od 1 minuty. Oby.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2017, 15:38
Co takiego niby zrobił Kostal w te 15 minut?
Bartosz prawdziwym skrzydłowym? Ze skurczami po 60 minutach?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 10.08.2017, 16:46
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
3 razy swoimi podaniami uruchomił ofensywną akcję, w tym raz po jego podaniu poszła kontra, która powinna zostać zakończona bramką, wyszliśmy 4 na 3 ale Brożek po długim holowaniu zdecydował się uderzyć w obrońcę. Swoją drogą, że Kostal zdążył sprintem dołączyć i jakby tylko dostał podanie to wyszedłby sam na sam.

Jeden raz jak dostał piłkę i było strasznie gęsto, potrafił precyzyjnie przerzucić ją na drugie skrzydło, z którego poszła dzięki temu szybka akcja. Nie pamiętam takiego przerzutu u Bogusia-mam wrażenie, że potrafi tylko zagrać klepe do najbliższego.
1 raz dostał piłkę w narożniku pola karnego, świetnie wycofał do Halilovica, który podał do Małego, a ten uderzył fajnie na bramke.

Do tego widać było od razu, że jest bardzo szybki i dynamiczny. Wiem, że wszedł na ostatnie 15 minut na podmęczonego rywala, ale szybkość albo się ma albo nie.

Kończąc, Boguski nigdy dla mnie nie był skrzydłowym, więc dlatego nie ma tych cech, które widać gołym okiem u Martina Kostala(szybkość, dynamika, dośrodkowanie, przerzut, drybling).
Boguskiego pamiętam z jego najlepszego okresu jak grał jako cofnięty napastnik, tam się sprawdzał...n lat temu.

Co do skurczów Bartosza-zrobił kilkanaście dobrych sprintów, ogólnie grał na wysokiej intensywności od początku. Tak powinien grać skrzydłowy, w 60 minucie wchodzi zmiennik i jego kolej do hasania po flance.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.08.2017, 18:48
Kończąc, Boguski nigdy dla mnie nie był skrzydłowym, więc dlatego nie ma tych cech, które widać gołym okiem u Martina Kostala(szybkość, dynamika, dośrodkowanie, przerzut, drybling).
Boguskiego pamiętam z jego najlepszego okresu jak grał jako cofnięty napastnik, tam się sprawdzał...n lat temu.
Tak, ja też tak uważam. Za Wdowczyka raz, albo dwa zagrał na środku i też wypadł lepiej niż na skrzydle.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2017, 21:42
bedzie 3:1
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.08.2017, 00:38
Cytat:
No cóż, jednak trzeba wierzyć w wygraną i ja tak mam.
Nie myl optymizmu z bojowym nastawieniem. Trzeba wytrzeć nimi podłogę i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.08.2017, 10:54
Ten mecz jest wazny nie tylko ze wzgledu na to, ze swieta wojna itd. Swieta wojna i wyzszosc nad zydostwem to oczywista oczywistosc. Ale wygrana w takim meczu moze byc kluczowa dla dalszej czesci sezonu.
Po pierwsze nawet jak obcokrajowcy nie rozumieja natury rywalizacji z sasiadka to mimo wszystko beda rozumiec, ze to derby. Wszedzie na swiecie wzbudzaja one dodatkowe emocje. I w kazdym miejscu po wygranej druzyna lapie dodatkowego powera.

Poza tym jestesmy obecnie drudzy w tabeli. Mamy 2 i 5 punktow przewagi nad najgrozniejszymi rywalami. Mam wrazenie, ze legla to tych punktow jeszcze potrafi bo im sie calkiem posypal sklad. Nie ma Ofoe, nie ma Radovicia i nie ma kto kreowac przodu. Nagy i moneyczynski sobie z tym po prostu na ten moment nie radza i przewiduje dalsze straty.
Lech pewnie jak i my bez fajerwerkow bedzie zbieral punkty z malymi wpadkami.
My tych malych wpadek miec nie mozemy i to moze byc kluczowe, ze po jesieni bedziemy miec kilka punktow przewagi nad nimi.
Junco bardzo fajnie buduje sklad. Mamy 7 graczy do srodka pola i w razie nawet jakiejs kontuzji nie ma tutaj dramatu. Nie bedzie tez sytuacji, ze ktos jest zmeczony i z tego wzgledu popelnia bledy. NIe ma bedzie problemu, ze jak ktos lapie dolek formy to nie ma kto za niego wejsc.
Dlatego uwazam, ze to bardzo wazny mecz psychologicznie, ktory albo nas dalej wepchnie w nurt czolowi albo sprawi ze troche sie zatniemy.

Trzeba korzystac ze slabosci rywali do tytulu
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.08.2017, 11:20
Piąty mecz kluczowy dla całego sezonu, główni rywale Legia i Lech(do mistrzostwa jak rozumiem), ochłoń.
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 11.08.2017, 11:37
Mnie osobiście nie podoba się ta retoryka, że na plakatach / oficjalce nie ma słowa "Cracovia", nie ma "Wisła-Cracovia", tylko słowo Derby. Oczywiście wiem, że każdy w Krakowie i w Polsce wie, co to jest Święta wojna, Derby Krakowa, ale uważam, że te kompleksy są zupełnie niepotrzebne. Nie musimy się niczego wstydzić, ukrywać.

Tylko zwycięstwo. W osobie Probierza widzę kolejny smaczek, zawsze miło jest mu utrzeć nosa, zwłaszcza że pół Polski go ubóstwia za rzekomy charakter i niesztampowość.
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 11.08.2017, 11:37
wiesniak,
rozumiem, ze wiejskie wychowanie kaze myslec tu i teraz. Wiec patrzysz na tabele tu i teraz.
Ale jak co roku na koniec w czubie sa Lech i Legia plus ktos. Raz Jagiellonia, raz Zaglebie, raz sasiadka.
Zycia nie oszukasz. A ze go nie rozumiesz... coz. Wspolczuc.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.08.2017, 11:44
teo napisał(a):Wyświetl post
wiesniak,
rozumiem, ze wiejskie wychowanie kaze myslec tu i teraz. Wiec patrzysz na tabele tu i teraz.
Ale jak co roku na koniec w czubie sa Lech i Legia plus ktos. Raz Jagiellonia, raz Zaglebie, raz sasiadka.
ale ty tez chyba go troche nie rozumiesz. Procz Wisły o tytuł walczy jakieś hmmm.... 15 drużyn.
Każdy mecz jest ważny, ale nie róbmy z soboty meczu o sto punktow. Mecz jest tylko o 3 punkty z punktu widzenia tabeli. Z punktu widzenia kibica mecz jest o panowanie na pół roku w Krakowie.
Biorac pod uwage ze to jest 5 kolejka, i kazdy moze tracic punkty z kazdym, ten mecz jest wazny jak wszystkie inne, a jesli wezmiemy pod uwage ze po zydach gramy w Lubinie, to nawet mecz z Lubinem wg. mnie jest wazniejszy jesli chodzi o tabele....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.08.2017, 11:52
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Skurczami? Skad info?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.08.2017, 12:09
17wojownik napisał(a):Wyświetl post
Mnie osobiście nie podoba się ta retoryka, że na plakatach / oficjalce nie ma słowa "Cracovia", nie ma "Wisła-Cracovia", tylko słowo Derby. Oczywiście wiem, że każdy w Krakowie i w Polsce wie, co to jest Święta wojna, Derby Krakowa, ale uważam, że te kompleksy są zupełnie niepotrzebne. Nie musimy się niczego wstydzić, ukrywać.

Tylko zwycięstwo. W osobie Probierza widzę kolejny smaczek, zawsze miło jest mu utrzeć nosa, zwłaszcza że pół Polski go ubóstwia za rzekomy charakter i niesztampowość.

Zawsze mozesz wziasc szpreja i dopisac...jesli sie tego wstydzisz
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.08.2017, 12:15
teo napisał(a):Wyświetl post
wiesniak,
W czubie sa Lech i Legia plus ktos: raz Jagiellonia, raz Zaglebie, raz Lechia, raz sasiadka, raz Piast, raz Slask. Jeden, dwa, trzy, cztery, piec, szesc, siedem, osiem!!! Osiem druzyn na szesnascie w tabeli, z nami dziewiec a i nie wiadomo czy ktos inny nie zaskoczy. Jakbym myslal tu i teraz to bym pisal glupoty jak Ty bo mamy drugie miejsce. Tu i teraz, wiec po 37 kolejkach pewnie tez. Nie odpisuj bos mentalny dzban. Zreszta leci ignor zebym nie musial wiecej czytac teo z TEOfilowa, pewnie za ŁKSem
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.08.2017 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 11.08.2017, 15:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale ty tez chyba go troche nie rozumiesz. Procz Wisły o tytuł walczy jakieś hmmm.... 15 drużyn.
Każdy mecz jest ważny, ale nie róbmy z soboty meczu o sto punktow. Mecz jest tylko o 3 punkty z punktu widzenia tabeli. Z punktu widzenia kibica mecz jest o panowanie na pół roku w Krakowie.
Biorac pod uwage ze to jest 5 kolejka, i kazdy moze tracic punkty z kazdym, ten mecz jest wazny jak wszystkie inne, a jesli wezmiemy pod uwage ze po zydach gramy w Lubinie, to nawet mecz z Lubinem wg. mnie jest wazniejszy jesli chodzi o tabele....
Jak zima pisałem że ondrasek jest do odpalenia bo nie pasuje do koncepcji Kiko to czytałem podobne wazniackie wpisy których nie komentowalem bo zwyczajnie nie było sensu.
Teraz jest podobnie.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 11.08.2017, 15:42
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
W czubie sa Lech i Legia plus ktos: raz Jagiellonia, raz Zaglebie, raz Lechia, raz sasiadka, raz Piast, raz Slask. Jeden, dwa, trzy, cztery, piec, szesc, siedem, osiem!!! Osiem druzyn na szesnascie w tabeli, z nami dziewiec a i nie wiadomo czy ktos inny nie zaskoczy. Jakbym myslal tu i teraz to bym pisal glupoty jak Ty bo mamy drugie miejsce. Tu i teraz, wiec po 37 kolejkach pewnie tez. Nie odpisuj bos mentalny dzban. Zreszta leci ignor zebym nie musial wiecej czytac teo z TEOfilowa, pewnie za ŁKSem
Jesteś typowym przedstawicielem polskiego narodu który umie czytać ale nie rozumie tego co jest napisane. Analfabetyzm XXI wieku :(
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.08.2017, 16:05
Nakręcam się powoli meczem. Słucham konferencji tych słów o nastawieniu, motywacji, ale z drugiej strony mam jakieś paskudne przeczucie, że czeka nas padaka jak w Płocku. Szarpanina, walka, kopanina i nędzny wynik bramkowy.
What's new?

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2017, 16:57
Może być równie nędzny wynik jak w Płocku, byle 3 pkt zostały u nas...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.08.2017, 17:16
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Nakręcam się powoli meczem. Słucham konferencji tych słów o nastawieniu, motywacji, ale z drugiej strony mam jakieś paskudne przeczucie, że czeka nas padaka jak w Płocku. Szarpanina, walka, kopanina i nędzny wynik bramkowy.
to że czeka nas mecz-padaka to bardziej niż pewne.

1) padake gramy z wyjątkami od kilku spotkań (tak wiem, punkty są)
2) derby - raczej nikt nie bedzie grać otwartej piłki
3) przy dużej publice dodatkowo gramy kupe, jakoś tak jest.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.08.2017, 23:18
Nie srać się tylko kupować bilety i dac z siebie wszystko na trybunach nawet w ciężkich chwilach, doping niesie piłkarzy!

Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.08.2017, 07:28
Ale mi się śniło... Piękna pogoda, pełny stadion, wynik w pierwszych minutach otwiera Ondrasek płaskim strzałem z 20 metrów, na koniec 7:3 do przodu.

Dawno już tak nie czekałem meczu, tylko zwycięstwo Wisełko!
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 12.08.2017, 08:46
Może być 7:3 . Swoją drogą jeśli Zdenek jest w pełni sił to bardzo możliwe, że wyjdziemy Ondrasek-Carlitos z przodu. Wtedy 11 może być dokładnie taka jak w pierwszych meczach.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.08.2017, 11:57
Probierz próbuje ewidentnie skupić na sobie uwagę kibiców, żeby zdjąć presję ze swoich piłkarzy. Mam nadzieję, że to mu się nie uda i swoją porcję "kurew" dostaną wszyscy po równo.

Co do meczu, to chyba nikt nie nastawia się na ofensywny futbol. Parchy będą czekać na kontry i jeśli szybko nie strzelimy gola, to z każdą minutą będzie o niego trudniej. Oni na pewno zakładają obronę i 1-2 akcje, które przechylą szalę na ich korzyść i cały ten plan może wziąć w łeb jeśli to my szybko otworzymy wynik spotkania. Fajnie by było.

Mimo tej całej gadki o doświadczeniu itp. mam nadzieję, że na boisko wyjdą jednak chłopaki, które są w formie, a nie ci, którzy mają doświadczenie. W związku z tym liczę na Bartosza od pierwszych minut. Broziu nie przekonuje, ale Zdenek tym bardziej, więc w zasadzie nie mam zdania, który powinien zagrać. Jeśli Pol jest w formie, to może na 6 i 8 powinien zagrać on i Velez a na 10 Brlek i wrócić do ustawienia z 1 napastnikiem?
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 12.08.2017, 14:01
Nade wszystko trzeba się mieć na baczności CAŁE 90 MINUT! Dobrze pamiętamy, że laski w paski zawsze się spinają na derby a efekty tego widać w ostatnich 4? meczach. Możemy pisać, że była zła murawa, zła pogoda itd. itd. ale w ostatecznym rozrachunku dzisiaj liczą się tylko 3 punkty! Wygrana dzisiaj i porażka zagłębia z kuchenkami może nas postawić za tydzień w Lubinie w sytuacji gdzie będziemy na fotelu lidera zdobywać kolejne punkty by uciekać od reszty stawki, a wszelkie frajerskie wypowiedzi płynące z warszawki czy innych buraków dotyczące "ściągania zagranicznego szrotu" czy zatrudniania trenera z 4 IV ligi hiszpańskiej staną w gardle tym, którzy tak szydzili z nas jeszcze nie tak dawno
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2017, 14:22
Pamiętasz pasiasty ku..sie
wyjazdy do pastwisk w A-klasie?
Tam twoje jest miejsce klarnecie,
Gdzieś na wsi w małym powiecie.
Dziś zmierzysz się mendo pasiasta
z tą lepszą stroną tego miasta.