|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() "Ten transfer byl dla mnie najlepszym wyjsciem, z Legia trudno byloby osiagnac wiecej - tak swoje odejscie z Legii podsumowal Ofoe" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przyznam szczerze ze 1 ligi nie obserwowalem
ale Gornik bardzo ladnie sobie poczyna, rozmach , polot w ofensywie i konsekwencja w obronie a chlopaki tam graja dwóch z rocznika 97, po jednym 96, 98, kolejny 94 i 3 nastepnych 93 nie przypuszczalem, ze maja taka fajna ekipe ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cała kasa poszła na Mąkę to brakło na sędziów
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ależ ten sezon się fajnie zaczyna XD
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oni zawsze jak graja w pucharach to tak zaczynaja lige a potem jakims cudem zdobywaja Mistrzostwo wiec nie ma co sie zbytnio cieszyc z tej porazki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Online |
|
|
Zaraz ich zaczną ciągnąć za "uszy" mam nadzieję,że w tym sezonie mistrza nie będzie, karma musi być
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Polska liga Hiszpanami stoi. Warto jednak grzebać po niższych ligach hiszpańskich. Ciekawe ile talentów się tam jeszcze marnuje.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Z naszego punktu widzenia pewnie sporo.
Jestem przekonany że wszystkie duże kluby europejskie mają swoich ludzi na miejscu i mają wszystkie ligi prześwietlone do hiszpańskiej okręgówki włącznie - ale na nasze szczęście gość, który np. w Barcelonie może robić kawę u nas jest gwiazdą ligi ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Duże kluby europejskie interesują się tylko zawodnikami, którzy potwierdzili swoją klasę w rozgrywkach o wysokiej renomie. W niższych klasach szukają najwyżej młodych talentów. Na takich 25 latków z LaLiga 2 to nawet nie spojrzą. I tu do akcji wkraczamy my
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Legła jak zwykle zaczyna słabo i oby tak dalej.
Żydki wczoraj dały popis - Piast powinien ich zrobić 3,4-0. A skończyło się na głupim 1-1. Jak Probierz tam nie zrobi szybko rewolucji to może polecą w końcu w tym sezonie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dodatkowo mamy atut w postaci dyr sportowego i przede wszystkim trenera Hiszpana który ma ambicje zrobic wynik a nie przytulic kase od menedżerów .
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
I to właśnie rózni Hiszpana od PMS która zyje w myśl zasady : Im szybciej i wiecej nakradne i nakombinuje, tym bede miał łatwiej w przyszłości Niemniej jednak liga zaczęła sie mega ciekawie. W pierwszym meczu krypto trenerów przegrał ...Dominik Furman. W meczu który miał rozpocząć marsz Pogoni do pucharów wygrał niewygodny Hiszpan, wiec lepiej temat szybko pominąć w meczu naszych byłych trenerów kombinatorów niestety remis chociaż Cesarz Estonii mógł dobić Probierzo-Guardiole. Na koniec w meczu biedaszyby kontra wielka Legia wygrał Górnik z ...Hiszpanami. Niebezpieczni Ci Hiszpanie (nie zapominajmy ze Badia ciagnał gre PG) p.s. jak mówią o Wiśle w mediach to nawiązuja do wieży Babel, do zbyt duzej ilości Hiszpanów itd itp. Tak tylko przypomne ze wieża Babel to ludzi roznych narodowosci a nie tych samych, dodatkowo polecałbym niektorym pseudo cwelo komenatorom przeanalizowanie innych jedenastek pod kątem ilości obcokrajowców. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dobrze prawicie, ja dorzucę od siebie,że piłkarze z niższych lig Hiszpańskich nie chcą nie wiadomo jakiejś kasy.Pograją złapią formę(patrz Pol Llonch nowa umowa+zapewne podwyżka) a później pewnie dobra forma=lepszy klub i nie mówię tutaj o Polskiej lidze.Nawet w Polskiej lidze Portugalczycy chcą grać, nie wiem jak teraz,ale jak Zawisza była w lidze to z chęcią u nas grali.Jeżeli tak ma być u nas czyli ściągniecie za free,nie trafi się ogór, a złapie formę później transfer dalej i kasa wpada do klubu to jestem za.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie Górnik Z. i Korona to pierwsza 8 ka w tym sezonie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Górnik zaczął na fantazji, nie sądzę, żeby za pół roku grali tak samo. Korona natomiast to według mnie pewniak do drugiej połówki.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Na pytanie, gdzie jest ta Legia, odpowiadam: na 9 miejscu.
https://twitter.com/k_stanowski/stat...99627380314112 ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Prędzej lub później, oby później, na pewno zaczną jednak punktować. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
W tej lidze nie ma słabych drużyn
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Marcin Dubieniecki byly maz Marty Kaczynskiej, obecny maz bylej zony Artura Boruca, ktory ma zarzuty wyłudzenia ponad 14 mln złotych z PFRON, kierowania grupą przestępczą oraz prania brudnych pieniędzy (sprawa w toku, akt oskarżenia miał trafić do sądu w lipcu) nowym wspolwlascicielem Arki Gdynia
kazdy ma swojego Meresinskiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Najlepszy polski trener do wzięcia! I dyrektor sportowy. Ja się tylko boję, że komisja legii rozwiąże umowę Junco z Wisłą, dlatego trzymam kciuki, żeby Mioduski szybko znalazł odpowiedniego dyrektora sportowego. Może Marek Jóźwiak?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
na miejscu Mioduskiego, siedzialbym juz na rozmowach w Krakowie.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gula,Kecbaia lub Paulo Bento kandydatami na trenera Legii https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...tepcow-magiery
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.09.2017 o godz. 11:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
a jednak Chorwaci
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
bardzo zly ruch Legii.
Obym sie tyko mylił. Romeo Jozak to był przekozak. Tyle ze chłop potrzebuje czasu. Oby go nie dostał, trzeba trzymać kciuki E: Jako twórca. Trenerem z tego co pamietam, to on nigdy nie był.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 13.09.2017 o godz. 14:32.
![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Byl przekozak jako kto
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.09.2017 o godz. 13:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To raczej będzie menedżer w stylu klubu angielskiego(tzn. on jest od selekcji, ogólnej wizji, zarządzania ludźmi). Taktykę, zajęcia, itd. będzie pewnie ustalał i prowadził ten asystent. Sztab ludzi będzie duży, chociaż w Legii i Lechu to oni już tam mają różnych ludzi od groma. Najważniejsza persona w klubie zaraz za prezesem. Przypuszczam, że to był warunek przyjścia do naszej ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, wygląda na typowego menadżera. Trenerami/coachami jako takimi będą raczej dwaj pozostali. Ruch Legii ciekawy, zobaczymy co z tego wyniknie.
Wygląda to raczej na długofalowy projekt, a to oznacza, że Legia raczej szaleć z transferami nie będzie. Otwiera się więc większa szansa na walkę o mistrzostwo w najbliższych sezonach. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Kto spadnie z Ekstraklasy wedlug STS
![]() ![]() ![]()