The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2017, 11:03
Z perspektywy trybun Brożek fatalnie... Już nawet nie chodzi o jego beznadziejne klepki, podania, straty, reakcje czy cokolwiek, tylko o jego obraze i machanie łapami na każde podanie, nawet jak ktoś mu pod noge i na klatę dał idealną piłę to potem psioczył, mimo swojej straty. Paweł rozkłada się jak... Masakra jaka agonia nastąpiła i tutaj mało minut nie ma nic do rzeczy.

Druga rzecz warta odnotowania, co nie jeden już zauważył, Bartosz kolejny mecz wchodzi i coś tam robi, naturalny ciąg na bramkę oczywiście jest, szybkośc na przyzwoitym poziomie, zadziorność no i już nie pierwszy raz coś ustrzelił. Jako obrońcę go nei widzę, bo go objeżdzają jak Cywkę, ale na skrzydle jak najbardziej - szkoda zmarnować ten potencjał kosztem Boguskiego.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.07.2017, 11:10
Ivan Angulo - Wisła Kraków 3:1

tyle w temacie. Miał dzień konia, wychodzilo mu wszystko. Spodziewalem sie jednak ze chlop dostanie plastra i nie zrobi sztycha- bylo zupelnie odwrotnie. Ciekawe kiedy Ivan odpocznie kosztem Arsenica czy np. Veleza/Sadloka ?

Typowy Boguś - nie widac chlopa ma gola i pol asysty
Typowy Brozek - dostaje setke i standardowo źle trafia w pilke. A jak juz trafi dobrze, to go ktos nie do wiary zablokuje

Jedziemy dalej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2017, 11:11
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie da się wygrać meczu jak traci się aż 3 bramki. Kiko zapierał się że jego wzorem jest Simeone. Ale w tym meczu nie było tego widać. W obronie bowiem nie zagraliśmy jak Atletico, ale jak Barcelona. Tylko że my nie mamy takich piłkarzy ofensywnych jak Barca żeby równoważyć słabiznę w tyłach atakiem.

Gonzales - dramat. Sadlok dobrze z przodu, ale z tyłu raz odpuścił Angulo i padła z tego bramka na 3-1. A wcześniej w łatwej sytuacji sprokurował rożnego po którym było 2-1 dla Zabrza.

Panie Kiko - NIGDY więcej takiej pyty z tyłu. NIGDY więcej takiego dziadostwa i chaosu w grze obronnej. Nie potrzeba nam kolejnej wersji Kazia Moskala i ładnej gry bez wyników. Nam potrzeba WYNIKÓW nawet kosztem ładnej gry. Na tym się skupmy. Ja za to Pana ceniłem - za dobrą organizacje gry, dobrze ułożoną obronę, dobrze dobraną taktykę. Wczoraj żadnej z tych rzeczy nie było.

Zakładam że porażka ze Szczewami to był wypadek przy pracy i następne mecze będą lepsze.
Wbrew pozorom ten mecz nie różnił się od wielu innych, po których dopisywały nam humory. Angulo w przeciwieństwie do anonimowych snajperów połowy drużyn ekstraklasy po prostu wykorzystywał to co sprezentowaliśmy. Gdyby inni byli tak skuteczni w poprzednim sezonie bronilibyśmy się przed spadkiem.

Osobną kwestią jest problem z kreowaniem gry i słabsza w tym momencie forma Boguskiego (w skali Boguskiego oczywiście), Małego i Brleka.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 30.07.2017, 12:30
Widać ile znaczy bramkostrzelny napastnik(Angulo).
Szkoda przegranej. Brlek zupełnie niewidoczny, w pierwszych meczach też przecież grał jako typowy środkowy koło Veleza, a wyglądało to dużo lepiej. Występu Ivana nie trzeba komentować.
Szybko po zmianie stron wyrównaliśmy i wydawało się, że pójdziemy za ciosem, a tu róg, błąd Ivana i po meczu.
Gramy teraz 4.08, 8.08 i 12.08 - rotacje więc będą konieczne, mam nadzieje, że już w Płocku dojdzie do jakichś zmian. Może Zoran za Ivana? Może Bartkowski i Hallilovic od początku?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 30.07.2017, 13:03
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Z perspektywy trybun Brożek fatalnie... Już nawet nie chodzi o jego beznadziejne klepki, podania, straty, reakcje czy cokolwiek, tylko o jego obraze i machanie łapami na każde podanie, nawet jak ktoś mu pod noge i na klatę dał idealną piłę to potem psioczył, mimo swojej straty. (...)
To co napisałeś, tyczy się też Małeckiego. Pasuje idealnie. Rozwalają mnie goście, którzy robią święte krowy z piłkarzy, a potem zdziwienie, że sodówa wali na łeb. Dlaczego, nikt nie ma takich pretensji do Głowy? Przecież Arek też miał jakieś oskarżenia o zwalnianie trenerów, też potrafi opierdzielać innych? Odpowiem: Bo Arek nie ma długiego jęzora i potrafi się zachować. On robi swoje i trzyma jakiś poziom. I nie chodzi mi tu tylko o poziom czysto sportowy. To jest po prostu gość. Niektórzy mu do pięt nie dorastają a kreują się na bóg wie kogo. Włożyłem kij w mrowisko to teraz o meczu. Ja nie uważam, że zagraliśmy beznadziejne zawody i nie istnieliśmy. Potrafiliśmy się postawić na wyjeździe, czego nie można powiedzieć o niektórych meczach u siebie. Jeżeli jednak sytuacja się będzie powtarzać i nie będzie punktów, to trzeba będzie coś zmienić.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 30.07.2017, 13:28
Tak. Potrzebujemy zmiaby Ondraska na kogoś, kto strzela gole. Potrzebujemy lepszego prawego obrońcy. Pozostałe zmiany można dokonac w ramach obecnego składu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2017, 13:33
Przepraszam, a kto u nas strzela gole ?

domin_czyzyny Sorry
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 30.07.2017 o godz. 14:03.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2017, 13:43
Czytaj ze zrozumieniem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.07.2017, 14:16
Słaby występ, ale i tak mogliśmy wracać z jednym punktem.
Nie chce mi się nic pisać poza tym że szkoda tego meczu.
Za tydzień musi być lepiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 30.07.2017, 16:42
Przed meczem wypowiadałem się że drużyna która zdominuje środek boiska prawdopodobnie zwycięży.
Myliłem się okrutnie bo wygrała drużyna która tego dnia miała lepszych środkowych obrońców.
Górnik jest w gazie, dają z wątroby jak ostatnio Arka z Duńczykami. Do tego ten Angulo który w tym momencie jest, oczywiście na miarę ekstraklasy napastnikiem klasowym. Spokojny środek tabeli w tym sezonie im wróżę.

Czy taktyka trenera była zła? Myślę że dziś nasi stoperzy zagrali tragicznie, te ich firmowe przerzuty były znikome i wątpliwej jakości. Pomimo tej taktyki mogliśmy to spotkanie wygrać, więc nie zwalałbym porażki na to.
Tracimy 3 bramki w tym 2 po złym ustawieniu całego bloku defensywnego, tu jest właśnie pies pogrzebany.

Cuesta - Myślę że przy pierwszej bramce mógł zachować się lepiej, przy drugiej musiałby mieć masę farta by to jakoś odbić przy trzeciej bez szans, to była egzekucja. Ten mecz przeciętny, ale na oceny jego wartości jeszcze musimy poczekać.
Cywka- Mówię od pierwszego meczu, w defensywie osiągnął maksimum. Natomiast wczoraj zero w ofensywie.
Głowacki - Zły mecz w wykonaniu Kapitana, złe zachowanie przy pierwszej bramce, mógł wyciągnąć więcej przy trzeciej.
Gonzalez - KATASTROFALNY. Pytanie tylko dlaczego? Musi mieć jakieś problemy osobiste albo zdrowotne. Zgodzę się że zdarzają mu się błędy, albo problemy z koncentracją ale tak zagrać 90 minut to musi być coś na rzeczy.
Sadlok - Jako jedyny z obrońców zagrał poprawnie, w ofensywie nieźle.
Velez - On jest od tego by czyścić pole przed obrońcami i z tego zadania wywiązuję się dobrze z wyjątkiem bramki na 1:0 tam przy Kurzawie powinien być on albo Brlek. Dla mnie kolejny raz najlepszy.
Brlek - Przy tym ustawieniu i taktyce traci na prawdę dużo ze swoich walorów. Kolejny raz przegrywa kluczowa główkę po stałym fragmencie gry i Wisła traci bramkę. Element do poprawy.
Boguski - Klasyczny Rafał. Bramka i kapitalne prostopadłe zagranie do Brożka. Poza tym skupiony na defensywie.
Małecki - Słaby mecz w jego wykonaniu, nawet asysta tego nie zmieni. Za wypowiedź w przerwie powinien w Płocku wylądować na ławce. On ma grać i wykonywać założenia bo to trener ponosi konsekwencje za wyniki a nie kopacze. Może z nim podyskutować po meczu nie k*** w TV.
Wojtkowki - Ma to coś. Jeszcze za słaby fizycznie i wiele pracy przed nim ale jest to materiał na gwiazdę naszego zespołu.
Carlitos - To piłkarz do gry na dwóch napastników. Chłop się stara jak może, biega, walczy. Ale nie może sam sobie dograć. W pobliżu pola karnego musi ktoś być cały czas.
Brożek - Miał dwie setki, jedną tragicznie spartolił swoją podcinką. Przy drugiej zabrakło szczęścia.
Bartosz - Robi wiatr. Przy bramce przeskoczył Koja wyższego o 5 cm jak senior juniora. W Płocku pierwszy skład kosztem Małeckiego albo totalne ryzyko i atak przed Carlitosem bo skoro go tak ta piłka szuka...
Halilović - Może to jest nasz nowy Szymkowiak? Oczywiście to na wyrost ale ma zadatki i powinien dostawać więcej szans.

Przegraliśmy z zespołem bardziej zdeterminowanym oraz skuteczniejszym. Nie dramatyzowałbym, tragedii nie było.
W czym tkwi problem słabszej dyspozycji Ivana? Czy to kontuzja a może co innego? Może warto dać szansę Arseniciowi?
Małecki ławka, koniec głaskania, bo ewidentnie spuścił z tonu. Kibice oczekują od Patryka zdecydowanie więcej. Tego napędzania akcji nawet w pojedynkę. Chcemy znowu liczyć na to że Nawałka powoła go do Reprezentacji. W obecnej formie nie ma na to szans.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2017, 18:10
Ja, w następnym meczu na wyjeździe sugerowałbym środek pola (zakładając, że Llonch jeszcze nie wróci) w postaci 2 defensywnych:
- Velez
- Boguski
oraz ofensywny
- Brlek,

na skrzydłach: Carlitos, Wojtkowski.
A z przodu: jednak Brożek

A co?
Boguski haruje w grze defensywnej, a i potrafi posłać super piłkę do przodu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2017, 18:24
Boguski defensywny ?!?! aha
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.07.2017, 18:36
Przypominam nieśmiało, że Boguski grywał już z dobrym skutkiem na lewej obronie i gra bardzo skutecznie w grze defensywnej.

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2017, 18:38
Nie rozumiem, czemu macie pretensje do Sadloka. W ofensywie duzo daje, w defensywie jest OK.

Przy aucie, to chyba Ivan wtopil a nie Sadlok.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2017, 18:42
Dla mnie Brozek powinien wychodzic w pierwszym skladzie, razem z Carlitosem. Wojtkowski, widac, ze moze cos z niego byc, ale jeszcze chyba ciut za wczesnie. Choc dla mnie to pierwszy gosc do wejscia z lawki.
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 30.07.2017, 18:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przypominam nieśmiało, że Boguski grywał już z dobrym skutkiem na lewej obronie i gra bardzo skutecznie w grze defensywnej.
Na lewej obronie haha, chyba na środku obrony z Głową
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2017, 18:53
A ja się zgadzam z FraMatem - Boguski za Wdowczyka/Smudy grał kiedyś jako środkowy defensywny pomocnik i nie wyglądało to źle. Jest to jakiś wariant pod nieobecność Lloncha. Bo jak się okazuje wstawianie Brleka jako defensywnego kompletnie wyłącza go z gry. Z kolei gra 2 środkowych pomocników nic nam nie daje na wyjeździe i lepiej grac 3 w środku.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2017, 19:43
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem, czemu macie pretensje do Sadloka. W ofensywie duzo daje, w defensywie jest OK.

Przy aucie, to chyba Ivan wtopil a nie Sadlok.
To zobacz w jaki sposob sprokurowal rzut rozny, po ktorym dostalismy gola na 1:2
to byl newralgiczny moment meczu, przelomowy dla Gornika
typowa dla niego nonszalancja i brak koncentracji
w ofensywie daje duzo, tu zgoda ale odpowiedzialnosci mu bardzo brakuje
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2017, 20:11
Boguski dużo asekuruje. Jak gra na lewej pomocy to sporo pomaga Cywce. Jest to niezbyt widoczne, ludzie mają pretensje,że nie ma farejwerków, ale to naprawdę pożyteczny zawodnik. LEGENDA
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.07.2017, 20:32
Możesz podać w jakich konkretnie meczach grał na lewej obronie? Bo śledzę dość dokładnie Wisłę od początku jego pobytu w Krakowie i jakoś akurat na bokach obrony sobie Bogusia nie przypominam.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.07.2017, 20:49
Przepraszam, oczywiście chodziło o prawą stronę obrony.

Teraz lepiej?

2015.05.23 Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 2:1.
Druga bramka stracona po zejściu Boguskiego.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.07.2017, 20:55
Coś tam było (oczywiście z prawej strony), ale pisanie o grze z wielkim powodzeniem na tej pozycji jest TROSZKĘ PRZEGIĘCIEM. Podobnie jak w grze na defensywnym. Rafał dużo biega, często inteligentnie asekuruje ale odbiór ma po prostu słaby. Albo skrzydło i schodzenie do środka albo dycha.

Resztę traktuję bardziej w kategoriach radosnej twórczności niż poważnej propozycji.
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2017, 01:26
Boguski najlepsze mecze w Wiśle zagrał jako defensywny albo ofensywny pomocnik . środek pola to dla niego naturalna pozycja z racji teko ze biega dużo km meczu i dużo widzi natomiast nie jest sprinterem co wyklucza go jako dobrego bocznego niestety kolejni trenerzy chuja sie znają na piłce i ustawiają go na boku :/
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 31.07.2017, 08:28
Mecz typowo "ekstraklasowy" - przy odrobinie szczęścia mogliśmy zdobyć nawet 3 punkty. Sama gra, szczególnie w drugiej połowie nie była zła.

Ja natomiast chciałbym zwrócić uwagę na świetnie uderzane przez Carlitosa rzuty wolne. Już od pierwszego mecz niemal każdy rzut wolny jest bity KAPITALNIE - mocno, w idealne miejsce i na odpowiedniej wysokości (słupek z Termalicą czy dziś sytuacja Bartosza) Dodatkowo widać w tym bardzo dużą powtarzalność. Dawno nie widziałem tak dobrze wykonywanych stałych fragmentów gry. Myślę, że przy lepszej skuteczności strzelimy dzięki temu wiele bramek w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.07.2017, 08:32
Ło matko. Zapomniałem, że zawsze jak się wchodzi na to forum 2/3 dni po przegranym meczu to czyta się jakąś abstrakcję. Jakby istniał konkurs na znalezienie dziesiątego dna i kolejnego dna tego dna to byście mogli zająć naprawdę wysoką lokatę.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.07.2017, 08:53
nie da się wygrać meczu kiedy środkowi obrońcy graja jak juniorzy.
Nie wiem skąd Głowacki wymyślił to zostawianie miejsca Angulo w polu karnym ale bardziej dynamiczna jego postawa i dwa strzały mogłyby w ogóle nie wyjść.

Gonzalez to w ogóle mecz parodia, trudno to komentować.
Miałem tez problem z naszymi skrzydłowymi. Dawali bardzo mało grze a koniec końców dwie bramki dzięki nim...

Na plus Carlos i Wojtkowski
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.07.2017, 10:46
Mecz jak mecz, przez 20 minut można było mieć nadzieję, że wgnieciemy Górnika w ziemię. Po 20 minutach niestety przestał grać Wojtkowski, stłamszony fizycznie i zaczęliśmy grać w 10 na 11, z pominięciem środka.

Co wcale nie oznacza, że nie mogliśmy tego wygrać, gdyby nie głupie błędy w obronie. Dla mnie ważne, że - ponownie - nie odpuściliśmy i walczyliśmy do końca.

To jest sport, czasem można przegrać, byle po walce.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.07.2017, 11:23
@Bodyn.

Zólte kartki w tym meczu to sam srodek pola od naszej bramki. Widac ze tam sobie nie radzili i to jest przyczyna naszej porazki.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 31.07.2017, 12:09
Ostatnia taka gra środka obrony to chyba Puchar Polski 2-4 dla amiki, grał Żemło z Urygą.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2017, 14:20
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd Głowacki wymyślił to zostawianie miejsca Angulo w polu karnym ale bardziej dynamiczna jego postawa i dwa strzały mogłyby w ogóle nie wyjść.
38lat i bardziej dynamicznej postawy oczekujesz...
hmmm...
To chyba juz za pozno
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.07.2017 o godz. 14:23.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów