The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2017, 14:22
Tak, najprawdopodobniej chodziło o dostęp do dokumentów.

Ale to teraz nieważne. Akcja Bernackiego Kasztelańca i ich mocodawców (UFA, UFO whatsoever) miała szanse powodzenia tylko dlatego, że istniała ta nieszczęsna klauzula. Liczyli na to, że TFK zmusi Wisłę do zgody na audyt. Dlatego Sarapata od razu zajęła tak ostre stanowisko, wypowiedziała pełnomocnictwo i wykluczyła jakiekolwiek grzebanie w papierach.

Teraz nie ma już klauzuli i Wisła nie zależy od decyzji żadnego podmiotu zewnętrznego. Nie grozi nam powtórka z rozrywki. Szkoda energii klubu na rozliczenia i procesy. Midze i Kasztelańcowi wystarczy odpłacić ostracyzmem. A zarząd ma co robić: sponsorzy, dogadanie z miastem, szkolenie młodzieży, reaktywacja drugiej druzyny, wzmocnienie pierwszej, przejęcie roli operatora stadionu i znalezenie sponsora tytularnego
dla stadionu. Itd.
Odpowiedz cytując
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Stary 29.07.2017, 14:22
Wysyła się pismo do grupy Stechert z wezwaniem do potwierdzenia czy Norbert Bernatzky miał ich umocowanie do przedstawienia oferty nabycia 100% akcji Wisła Kraków SA.

Wtedy grupa Stechert potwierdza ten fakt bądź zaprzecza. Jeżeli zaprzeczy oznacza to, że Norbert Bernatzky działał bez umocowania i wnosi się przeciwko niemu pozew o odszkodowania. Jeżeli Grupa Stechert nie nie odpowie na pismo traktuje się to jako brak potwierdzenia pełnomocnictwa.

W ten sposób ustala się kto jest winnym zamieszania.

Jako pełnomocnik procesowy często miałem do czynienia z sytuacjami, w których chciałem pozwać osobę w postępowaniu cywilnym (w karnym policja ustala dane delikwenta) i jak brakuje informacji, to wówczas wysyła się pismo do MSWiA z prośbą o dane człowieka oraz przedstawia się interes prawny ( po co nam to, jak do pozwania go to dostaje się z automatu). Podaje się dane, które pomagają ustalić człowieka i w ciągu 30 dni, przeważnie szybciej jest jego adres, dane etc. Takich Norbertów Bernackich może być z 10, ale podaje się np. wiek i datę urodzenia ( jest to w KRS) i to im wystarczy.

Praktycy wiedzą o co chodzi. W każdym bądź razie ustalenie danych to bułka z masłem.

Sporządza się pozew w którym żąda się np. 200 tysięcy złotych ( chodzi o wydatki poniesione z negocjacjami, prawnicy, zatrudnienie firmy trudniącej się wywiadem gospodarczym- na to wszystko w Klubie są faktury) sumą wziąłem tak pi razy oko, nie wiem ile to zamieszanie kosztowało, to pracownicy klubu są w stanie podliczyć.

Wisła Kraków SA wygrywa taki proces w cuglach. Udaje się po klauzulę i do komornika. I koleś płaci 200 tysięcy, a jak nie ma to komornik blokuje mu wszystkie rachunki bankowe. Działa i pracuje w Niemczech, to proszę bardzo można też teraz (póki jesteśmy w UE) zablokować mu rachunki w tamtych bankach. Jak ma firmę, to zająć mienie firmy. Koles ma nauczkę do końca życia.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2017, 14:30
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Co mógłbyś powiedzieć o mnie? Ja na potwierdzenie mogę cytować twoje żenujące wypowiedzi pastuchu.
Po pierwsze szczawiu, pastuchu to do brata! Po drugie twoich durnych komentarzy, potwierdzających że zawsze na każdy temat masz coś do powiedzenia i jak zawsze jesteś nieomylny, jest na tym forum pełno. I aż szkoda czasu na komentowanie tego i gadanie z tobą... Bywaj...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 29.07.2017, 14:34
RadekKRK napisał(a):Wyświetl post
Wysyła się pismo do grupy Stechert z wezwaniem do potwierdzenia czy Norbert Bernatzky miał ich umocowanie do przedstawienia oferty nabycia 100% akcji Wisła Kraków SA.
Jesteś pewien, że może to zrobić Wisła, a nie Telefonika, do której skierowana była oferta?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.07.2017, 14:36
To nie była żadna zemsta, a przynajmniej nie była priorytetem.

Z prawniczego punktu widzenia, po złożeniu oferty na stosowną kwotę 40mln+, potencjalny nabywca miał prawo do audytu i wglądu do wszystkich dokumentów Wisły Kraków SA, również tych poufnych.
Następnie miał wpłacić sprzedawcy 40mln+, a w zamian otrzymać 100 % Wisły Kraków SA.

Nie rozumiem osób, które pieprzą, że gdyby nie nagłośnienie sprawy to doszło by do przejęcia. Gówno prawda, nie doszłoby do przejęcia, bo warunkiem sine qua non było wpłacenie 40 mln zł, a te pionki tego nie miały. Nie było opcji rozbicia na raty, przedstawienia gwarancji bankowych. Miał być konkret w postaci pojawienia się pieniędzy na koncie sprzedawcy.

Złożenie oferty miało więc na celu możliwość przeprowadzenia audytu i otrzymanie możliwości wglądu do dokumentacji.

Sukces jeszcze nie jest finalny. Udaremniono próbę. Teraz trzeba dowiedzieć się kto za tym stał i po co mu to było.

Ktoś się mocno natrudził, aby dobrać się do dokumentów i to był cel, a nie przejęcie klubu na który nie mieli kasy.

Może być tak, że jakiś ŁEB zwęszył dobry biznes.

Możliwość wglądu do finansów klubowych oraz dokumentacji jest dochodowym przedsięwzięciem. Jeżeli jesteś wierzycielem klubu i wiesz jaki jest stan finansów klubu, masz wiedzę, że możesz np. przycisnąć Wisłę Kraków SA do wcześniejszego uregulowania długu. Dziesiątki umów zawieranych przez Wisłę zostałaby spenetrowane przez obce osoby. Te wszystkie informacje byłyby na sprzedaż. Część dziennikarzom, a niektóre redakcje byłyby skłonne zapłacić dobre pieniądze za wiedzę ile wynosi dokładne zadłużenie. Druga część potencjalnym sponsorom, którzy wiedzieliby ile zaproponować aby przebić obecnego sponsora i nie przepłacić, a część mogłaby być zaoferowana jeszcze innym zainteresowanym.

Sądzę, że Berantzky i ten jego przydupas mogliby nawet 200 tysięcy+ w najbliższych miesiącach wyciągnąć na sprzedaży niektórych informacji.

To co teraz trzeba zrobić to pozwać Bernatzkiego o prowadzenie negocjacji bez zamiaru zawarcia umowy. Ktoś Wiśle oraz TFK musi zwrócić środki zaangażowane w prawników oraz wywiad gospodarczy.

Nie można osiąść na laurach, bo popatrzcie co ten Bernatzky robi, on napisał sobie dupochron, że nie doszło do transakcji bo obawia się o życie i zdrowie.
Clue dopiero przed nami. Jeżeli chcieli zarobić na tym, że będą mieli dostęp do dokumentów, a potem smakowite kąski odsprzedadzą to jestem to w stanie zrozumieć (motyw pieniądzy) pozwać ich i dać nauczkę. Kto wie może jednak coś się za tym kryje. Może mieli mocodawców? Kto dał informacje do MIGI i JANEXA?

Natomiast teksty, że Kasztelaniec zrobił to z zemsty są słabe, bo one jakby kończą dyskusję. Teraz to wygląda tak: agha spoko wszystko jasne zrobil to z zemsty, możemy iść do domu, możemy się rozejść, ewentualnie ktos go tam dojedzie. Błąd trzeba pozwać typa i wyciągnąć czy działał sam, czy miał mocodawcę, które dokumenty planował odsprzedać i komu, czy już miał potencjalnego nabywcę.
Świetny post, może być tak jak mówisz że przejęcie klubu nie było celem samym w sobie a jedynie odwróceniem uwagi od właściwych intencji. Jak to się mówi w dzisiejszym świecie informacja jest cennym towarem.

Zdecydowanie popieram twój punkt widzenia, iż TS najlepiej wspólnie z TF powinny dochodzić prawdziwych motywów osoby składającej ofertę.
Nie wiemy jakie były prawdziwy cel B. i s-ki ale zakładając że nie byli zainteresowani przejęciem klubu to działali na szkodę dwóch firm.

Wydaje się z zewnątrz że są ku temu fundamenty, wczorajsze wspólne stanowisko i oświadczenie TS i TF.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 29.07.2017 o godz. 14:40.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.07.2017, 14:42
Kasztelaniec zrobil to z ego. Wiedział że został odtrącony przez ludzi TS-u. Został odstrzelony.
Przez to jego walka z TS-em i D.Dukatem. Wątpię by wiedział o klauzuli w umowie..ktoś mu to musiał podać do ręki.

Potem poszło i chciał pewnie pokazać że będzie super.
Szczerze mi go żal. Spalił wszystkie mosty z TS i Wisłą.

Uważam że ktoś mógł to spinać od góry i próbować wyciągnąć informacje o klubie. Same media dałyby się pokroić za takie info.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2017, 15:09
Radku, podziwiam zapał, ale to chyba nie do końca takie proste. Może zastanów się, czy tutaj w grę nie wchodziłaby odpowiedzialność karna, jeżeli się tym też zajmujesz. Ja w praktyce widzę tu problemy.

Grupa spółek nie ma osobowości prawnej. Ale ok., wyślijmy pisma do nich wszystkich. Pewne, że nie odpowiedzą, więc przyjmijmy, że całemu złu winny Bernacki.

wówczas wysyła się pismo do MSWiA z prośbą o dane człowieka oraz przedstawia się interes prawny ( po co nam to, jak do pozwania go to dostaje się z automatu). Podaje się dane, które pomagają ustalić człowieka i w ciągu 30 dni, przeważnie szybciej jest jego adres, dane etc. Takich Norbertów Bernackich może być z 10, ale podaje się np. wiek i datę urodzenia ( jest to w KRS) i to im wystarczy.
Ale w KRS czego? Nie mamy tu żadnych pewnych informacji. Ale ok., strzelajmy. Teraz moje pytanie, bo zakładam, że korzystałeś kiedyś z tej drogi ustalenia danych pozwanego (ja nie) - czy MSWiA przejdzie do porządku dziennego nad tym, że powinniśmy szukać Bernatzky'ego (takiego pewnie w ogóle w bazie danych nie ma), a szukamy Bernackiego (bo taki tam pewnie jest) czy będzie robić problemy (np. wcześniej musielibyśmy ustalić, że Bernacki podaje się za Bernatzky'ego)?

Wisła Kraków SA wygrywa taki proces w cuglach. (...) Udaje się po klauzulę i do komornika. I koleś płaci 200 tysięcy, a jak nie ma to komornik blokuje mu wszystkie rachunki bankowe. Działa i pracuje w Niemczech, to proszę bardzo można też teraz (póki jesteśmy w UE) zablokować mu rachunki w tamtych bankach. Jak ma firmę, to zająć mienie firmy. Koles ma nauczkę do końca życia.
Prowadziłeś kiedyś sprawę, gdzie trzeba było udowodnić culpa in contrahendo? Z moich doświadczeń - jest to trudne. I druga rzecz - próbowałeś wyegzekwować cokolwiek od osoby, która "zawodowo" zajmuje się unikaniem wierzycieli, komorników, oszukanych? To chyba jeszcze trudniejsze.

Piszę bez złośliwości. Też bym chciał, żeby winni zamieszania dostali, co im się teraz należy. Po prostu nie podzielam Twojego optymizmu w tej kwestii.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2017, 15:10
Kontynuować kurs na sponsora kilkunastokrotnie zwielokratniajacego budżet i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 29.07.2017, 15:37
Na tą całą montypythonowską próba przejęcia Wisły nie można przejść do porządku dziennego.
"Było minęło na .... drążyć temat" nie może tu mieć miejsca.
Wisła powinna za wszelka cenę dochodzić prawdy i zadośćuczynienia.

Gnojów przykładnie ukarać, żeby podobne idiotyzmy się w przyszłości nie trafiały.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
F-A->
Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2017, 15:48
Też byłem w stanie uwierzyć, że chodzi tylko o dostęp do dokumentacji. A teraz wydaje mi się, że wśród tych wszystkich teorii sprawa jest banalniejsza niż nam się wszystkim wydaje i sprawcą całego zamieszania (znowu) jest TeleFonika, która mając wiedzę o klauzuli na ostatnią chwilę znalazła "inwestorów", którzy składając "ofertę" dostali dodatkowe 60 dni na... znalezienie inwestora. Jeśli by się nie udało, to zawsze można powiedzieć, że w audycie coś wyszło i dlatego finalizacja nie doszła do skutku. Świadczyć może o tym początkowy ton oświadczeń TF i próba stawiania SA pod ścianą. Celem było więc 60 dni w nadziei na 24 miliony złotych.
Z całej tej sytuacji można wyciągnąć następujące wnioski:
1. Zarząd pokazał, że ma jaja i zależy mu przede wszystkim na dobru Wisły, za co należą mu się wyrazy podziękowania i szacunku.
2. Przykro patrzeć jak duża część społeczeństwa daje się łatwo omamić wirtualnymi $ i pustymi obietnicami. Choć po ubiegłorocznej sprzedaży odnoszę wrażenie, że sporo osób wyciągnęło właściwe wnioski i rozsądniejszych jest więcej, bo na ugaszenie pożaru wystarczył tydzień.
Co nas nie zabije, to nas wzmocni.
"A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2017, 15:49
A może po prostu art. 286 KK? Działanie Bernackiego wypełnia znamiona? Kto tu się zajmuje prawem karnym? : )

Z jednej strony tajemnica przedsiębiorstwa nie jest mieniem, ale z drugiej można uznać, że na skutek dopuszczenia do audytu (co, tak na szybko sprawdzając, podchodzi pod "rozporządzanie" w znaczeniu, w jakim przyjęto w przepisie) doszłoby do "niekorzyści" majątkowej na skutek działania wierzycieli, konkurentów, kontrahentów.

Na drodze prawnokarnej byłoby łatwiej - zgłaszamy i z dyńki. Niech organy ścigania szukają Bernackiego.

Edit:
no i oczywiście ewentualne fałszerstwa - gdyby, któryś z dokumentów/podpisów był podrobiony
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.07.2017 o godz. 15:53.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2017, 16:03
Jak juz wszystko zakoczone to na koniec maly zarcik:

"Czemu TS i TF nie byla w stanie skontaktowac sie z Bernatzkym i Loeserem?"
"bo kibole linie blokowali"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2017, 16:36
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Na tą całą montypythonowską próba przejęcia Wisły nie można przejść do porządku dziennego.
"Było minęło na .... drążyć temat" nie może tu mieć miejsca.
Wisła powinna za wszelka cenę dochodzić prawdy i zadośćuczynienia.

Gnojów przykładnie ukarać, żeby podobne idiotyzmy się w przyszłości nie trafiały.
Też tak uważam.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.07.2017, 17:11
Ten temat Kasztelańca jest bardzo ciekawy. Pomijając powódki osobiste (od zawsze urażona ambicja i honor miały niszczycielskie tendencje wśród ludzi), zainteresowało mnie w jaki sposób i dlaczego własnie na niego wskazał redaktor K. Kawa w Gazecie Krakowskiej.

Kasztelaniec nawet jak działał z premedytacją, to został rzucony na pożarcie koncertowo. Sam nie ma szans się wybronić w mieście po takim oskarżeniu o współudział w próbie oszustwa. Zastanawiam się, jaki będzie finał jego roli w tej szopce.

Pomijając fakt, że wielu z nas ma satysfakcję, że udało się udaremnić ten specyficzny atak, to jednak trzeba się jeszcze zastanowić nad potencjalnymi skutkami, które dopiero do nas przyjdą:
- znowu o Wiśle w mediach było głośno, że panuje bałagan i zamieszanie informacyjne
- teza o zastraszaniu przez kibiców (mimo, że irracjonalna, to jednak mocno przewinęła się na łamach)
- potencjalna niepewność wśród dotychczasowych sponsorów (nie wiadomo ile w tym prawdy, że mocno byli zaniepokojeni, ale wydaje się to logiczne).
- naiwność kibiców, którzy wierzyli w łatwy pieniądz i stryja Helmuta...
- no i kolejna rzecz, okazuje się, że także wśród grona internautów byli Ci, którzy próbowali manipulować opinia publiczną w świadomym celu. Warto jednak niektórym użytkownikom się przyglądać dłużej, zwłaszcza, gdy w tle zaczyna się medialny ferment. Przypomina mi się polemika w temacie o żalach Mączyńskiego (gdzie poskarżył się na TT, że od miesięcy nie miał wypłaty). Już tam kilku internautów miało ostre ciągoty do oskarżenia TS, że manipulują i kłamią opinię publiczną. Zupełnie zapominając, że transza za prawa TV na dniach miała wpłynąć do kasy i posłużyć do wyrównania zaległości. Jak się okazało Ci sami ludzie wrócili kilka tygodni później, ale już w innym temacie.
- teoretyczne kary za wypowiedzenie umowy pełnomocnictwa TF. Oczekują, że po wspólnym i zgodnym wystapieniu tych dwóch podmiotów, jakimi są TF i TS, nikomu nie przyjdzie do głowy zajmować się potencjalnymi karami. Oczekują od TF, że mimo fatalnych pierwszych oświadczeń, zachowa się elegancko i nie zniszczy tego, co jeszcze można z jej wizerunku uratować. Niech do odpowiedzialności karnej czy finansowej pociągnięci zostaną Ci co mieli czelność wyciągnąć ręce.

Każdy z tych punktów na dłuższą metę da się jednak odwrócić i przekuć w pozytywny sygnał. Ale trzeba to zrobić rozsądnie i z pomysłem.
I na koniec już moich wypocin. Zwróćcie uwagę, jakie wiele waszych wniosków trafiło do portali informacyjnych. Wasze prywatne analizy, dochodzenia i argumentacje przywłaszczyli sobie poszczególni redaktorzy traktując, jak swoje osiągnięcia - a nie wspominając nawet słowem - że część z tych wniosków to...głos trybun (tyle, że wirtualny). Warto pamiętać, że odpowiadamy za to, co piszemy. Widać, gdzie to później trafia, i jak się okazuje, jak wielu ludzi to czyta.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 29.07.2017 o godz. 17:18.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2017, 17:14
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze szczawiu, pastuchu to do brata! Po drugie twoich durnych komentarzy, potwierdzających że zawsze na każdy temat masz coś do powiedzenia i jak zawsze jesteś nieomylny, jest na tym forum pełno. I aż szkoda czasu na komentowanie tego i gadanie z tobą... Bywaj...

Nigdy nie uważałem się za nieomylnego, potrafię przyjąć inny punkt widzenia - nie toleruję jednak jebania TS i jego zarządu, a to właśnie robiłeś. Pamiętam twoje wywody także na inne tematy.

Ps. brata nie mam, a szczawiem to byłem jakieś dwadzieścia lat temu buraku.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.07.2017, 17:17
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Ten temat Kasztelańca jest bardzo ciekawy. Pomijając powódki osobiste (od zawsze urażona ambicja i honor miały niszczycielskie tendencje wśród ludzi), zainteresowało mnie w jaki sposób i dlaczego własnie na niego wskazał redaktor K. Kawa w Gazecie Krakowskiej.

Kasztelaniec nawet jak działał z premedytacją, to został rzucony na pożarcie koncertowo. Sam nie ma szans się wybronić w mieście po takim oskarżeniu o współudział w próbie oszustwa. Zastanawiam się, jaki będzie finał jego roli w tej szopce.

Pomijając fakt, że wielu z nas ma satysfakcję, że udało się udaremnić ten specyficzny atak, to jednak trzeba się jeszcze zastanowić nad potencjalnymi skutkami, które dopiero do nas przyjdą:
- znowu o Wiśle w mediach było głośno, że panuje bałagan i zamieszanie informacyjne
- teza o zastraszaniu przez kibiców (mimo, że irracjonalna, to jednak mocno przewinęła się na łamach)
- potencjalna niepewność wśród dotychczasowych sponsorów (nie wiadomo ile w tym prawdy, że mocno byli zaniepokojeni, ale wydaje się to logiczne).
- naiwność kibiców, którzy wierzyli w łatwy pieniądz i stryja Helmuta...
- no i kolejna rzecz, okazuje się, że także wśród grona internautów byli Ci, którzy próbowali manipulować opinia publiczną w świadomym celu. Warto jednak niektórym użytkownikom się przyglądać dłużej, zwłaszcza, gdy w tle zaczyna się medialny ferment. Przypomina mi się polemika w temacie o żalach Mączyńskiego (gdzie poskarżył się na TT, że od miesięcy nie miał wypłaty). Już tam kilku internautów miało ostre ciągoty do oskarżenia TS, że manipulują i kłamią opinię publiczną. Zupełnie zapominając, że transza za prawa TV na dniach miała wpłynąć do kasy i posłużyć do wyrównania zaległości. Jak się okazało Ci sami ludzie wrócili kilka tygodni później, ale już w innym temacie.

Każdy z tych punktów na dłuższą metę da się jednak odwrócić i przekuć w pozytywny sygnał. Ale trzeba to zrobić rozsądnie i z pomysłem.
I na koniec już moich wypocin. Zwróćcie uwagę, jakie wiele waszych wniosków trafiło do portali informacyjnych. Wasze prywatne analizy, dochodzenia i argumentacje przywłaszczyli sobie poszczególni redaktorzy traktując, jak swoje osiągnięcia - a nie wspominając nawet słowem - że część z tych wniosków to...głos trybun (tyle, że wirtualny). Warto pamiętać, że odpowiadamy za to, co piszemy. Widać, gdzie to później trafia, i jak się okazuje, jak wielu ludzi to czyta.
Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś. Dodałbym, że polecam chodzić po mieście temu chłopaczkowi kanałami
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 29.07.2017, 17:28
Vinci i Robert wskazali na bardzo ważne aspekty tej sprawy z "inwestorem". Też uważam, że powodem była urażona ambicja, chęć wzięcia rewanżu,a przede wszystkim ogromna determinacja kogoś by odebrać klub ludziom TSu lub dobrać się do papierów. A tą osobą nie wydaje m się by był ostatecznie Kasztelaniec.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 29.07.2017, 17:37
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

Nigdy nie uważałem się za nieomylnego, potrafię przyjąć inny punkt widzenia - nie toleruję jednak jebania TS i jego zarządu, a to właśnie robiłeś. Pamiętam twoje wywody także na inne tematy.

Ps. brata nie mam, a szczawiem to byłem jakieś dwadzieścia lat temu buraku.
Skoro tylko 20 lat temu, to jednak mogę do Ciebie powiedzieć szczawiu... Skoro to co ja pisałem o TS-ie nazywasz "jebaniem", to naprawdę nie mam z tobą o czym rozmawiać... Szkoda mi czasu na Ciebie...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 29.07.2017, 17:44
PvD napisał(a):Wyświetl post
Vinci i Robert wskazali na bardzo ważne aspekty tej sprawy z "inwestorem". Też uważam, że powodem była urażona ambicja, chęć wzięcia rewanżu,a przede wszystkim ogromna determinacja kogoś by odebrać klub ludziom TSu lub dobrać się do papierów. A tą osobą nie wydaje m się by był ostatecznie Kasztelaniec.
Gość mimo wszystko wydaje się być za mały żeby rozgrywać tą całą sprawę, być głównym jej elementem.

Ja na przykład nie wierzę w to że Miga, Janek, ten cały Kasztelaniec nie mieli w tym interesu.

1. Miga przegrał już wszystko.
2. Kasztelaniec musi chodzić kanałami.

No i pozostaje trzecia osoba, Janek. Moje pytanie jest następujące:

dlaczego milczał w trakcie transakcji w Koronie, Wrocławiu? Dlaczego tyle szczekał teraz i przy Meresińskim, jednocześnie zaklinajac rzeczywistość że to "wielkie, korzystne zmiany dla Wisły"?

Istnieje osoba lub grupa osób, którym wybitnie nie na rękę jest Wisła, stabilność, rosnąca siła. Kupili medialnych, poszło info.

Kto i po co?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 29.07.2017 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2017, 17:51
Skoro tylko 20 lat temu, to jednak mogę do Ciebie powiedzieć szczawiu... Skoro to co ja pisałem o TS-ie nazywasz "jebaniem", to naprawdę nie mam z tobą o czym rozmawiać... Szkoda mi czasu na Ciebie...
Tak, twoje słowa to jebanie TSu i zarządu - mi też szkoda czasu na rozmowę z tobą, adios.
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Stary 29.07.2017, 18:00
Serek, nie Walcz z nim, szkoda nerwów
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 29.07.2017, 18:06
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Gość mimo wszystko wydaje się być za mały żeby rozgrywać tą całą sprawę, być głównym jej elementem.
dokładnie to samo uważam

Cytat:
Ja na przykład nie wierzę w to że Miga, Janek, ten cały Kasztelaniec nie mieli w tym interesu.
dokładnie to samo uważam

Cytat:
1. Miga przegrał już wszystko.
tylko domysły: cel-stanowisko w klubie?
Cytat:
2. Kasztelaniec musi chodzić kanałami.
cel- odegranie się na klubie i władzach

Cytat:
No i pozostaje trzecia osoba, Janek. Moje pytanie jest następujące:

dlaczego milczał w trakcie transakcji w Koronie, Wrocławiu? Dlaczego tyle szczekał teraz i przy Meresińskim, jednocześnie zaklinajac rzeczywistość że to "wielkie, korzystne zmiany dla Wisły"?
cel - nieznany (jeszcze)

Cytat:
Istnieje osoba lub grupa osób, którym wybitnie nie na rękę jest Wisła, stabilność, rosnąca siła. Kupili medialnych, poszło info.
dokładnie to samo uważam

Cytat:
Kto i po co?
nie wiadomo (jeszcze)
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
burki
Member

Stary 29.07.2017, 18:11
Odpowiedż na pytanie kolegi PvD jest obowiązkiem wszystkich naprawdę związanych z Wisłą.To wyrażnie był zamach na Wisłę,a konkretnie na TS jako jej właściciela.Najprawdopodobniej stoją za tym zamachem Ci sami ludzie co stali za zamachem meresińskiego.I będą nadal stali i jątrzyli wszędzie,nawet na tym forum,aż do następnej próby wrogiego przejęcia Wisły lub jej zniszczenia.Dlatego jest czychanie na niewypłacalność klubu i każdorazowy atak medialny,nawet wbrew faktom i działaniom klubu.Dlatego tak ważne jest wyjaśnienie tego zamachu do końca.Końca ludzi czychających na przejęcie lub zniszczenie Wisły,bo to sprowadza się do tego samego.To nie przypadki te 2 zamachy na Wisłę.A pożytecznych idiotów nigdy nie brakuje, na tym forum także.
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.07.2017, 18:13
oj Pani Prezes, i po co tak mataczyć? Przyspawali ich do stołków i tyle... Wisła po środku a z każdej strony jakiś ch...j ciągnie w swoją stronę. Dramat!
A co to ....a było pajacu jak nie jebanie po ludziach z TS-u
Jak chcesz zobaczyć chuja to popatrz do lustra.
Ostatnio edytowane przez Wisła Prokocim : 29.07.2017 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.07.2017, 18:34
PvD:
Cytat:
tylko domysły: cel-stanowisko w klubie?
Nie sądzę. Raczej chęć jak najlepszych relacji z potencjalnymi nowymi władzami, tak aby mieć liczyć na jakieś "insidery" Funkcja w klubie dla dziennikarza to niepewny grunt. Stanowisko straci i trudno będzie ponownie uchodzić za obiektywnego.

Cytat:
cel- odegranie się na klubie i władzach
Niewykluczone, że ten Kasztelaniec miał dobre intencje i wierzył, że pomaga Wiśle. Przy takim wariancie oznacza to, że jest po prostu głupi a nie, że chciał robić interesy kosztem dobra klubu. Tego nie wiemy.

Cytat:
cel - nieznany (jeszcze)
Jeśli celem nie było kupno klubu a grzebanie w papierach to trzeba było zrobić dobrą otoczkę, uwiarygodnić się w oczach kibiców. Janekx nadawał się najlepiej do tej roli. Zwłaszcza, że jeśli weźmiemy pod uwagę jego ego wiadome było, że nie będzie chciał się przyznać do błędu i będzie ich bronił do końca. Co więcej z wywiadu w GK wynika, że Bernatzky potrafi być bardzo przekonywujący. Janekx musiał mieć z z nim kontakt, bo pisał, że ma informacje od "wiarygodnego" prawnika.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2017, 18:47
no one napisał(a):Wyświetl post
Opowiem Wam żart : cała Wisła zawsze razem.
Wisła - tak. Dziwne męty i kibice sukcesu - to już inny temat.
A teraz bujaj się do wujka Helmuta, może Ci da ojrasków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 29.07.2017, 18:53
Zauważcie jaką TS WIsła miało "prasę" od momentu przejęcia klubu. Raczej negatywną (gdzieś się od czasu do czasu przebijały jakieś pozytywy). Mało wsparcia, a bardziej podejrzeń i sugestii - kibole, miśki itp itd. Problemy finansowe klubu pomimo, że z każdym dniem pracy rządzący je poprawiali stawały się pretekstem by w ten klub uderzyć.

Niemal wszyscy w nowym inwestorem widzieli zbawcę Wisły (jak się komuś chce i ma czas może posprawdzać pierwsze nagłówki). Nawet Ryszard Niemiec napisał jakiś tekst (ktoś może go odszukać i podesłać). Nagle wszystkim zamarzyła się Wielka Wisła z nowym inwestorem, ale udzielić wsparcia od początku rządów TSu nie miał kto!

I zgadzam się z tym co napisał Vinci
Cytat:
Zwróćcie uwagę, jakie wiele waszych wniosków trafiło do portali informacyjnych. Wasze prywatne analizy, dochodzenia i argumentacje przywłaszczyli sobie poszczególni redaktorzy traktując, jak swoje osiągnięcia - a nie wspominając nawet słowem - że część z tych wniosków to...głos trybun (tyle, że wirtualny)
i tak to dziennikarze obronili Wisłę, a my źli kibice odstraszyli inwestora.
Ostatnio edytowane przez PvD : 29.07.2017 o godz. 18:55.
Cytat:
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.07.2017, 18:56
Wolfy, rozumiem nerwa i świadomość o istnieniu na forum ludzi, którzy mają nie do końca zbieżną wizję klubu z Twoją, ale nie napierdalaj we wszystkich jak leci. Pytanie brzmi, czy chcemy pozbyć się wszystkich myślących inaczej, czy też tylko tych, którzy liczą na sukcesy, nieważne jakim kosztem. Wbrew pozorom odróżnienie jedych od drugich nie jest wcale takie proste. Takie trzęsienia ziemi jak to ostatnie są niezłym papierkiem lakmusowym, ale nie usprawiedliwiają jebania każdego, kto powie coś innego. Nie jesteśmy żydami, żeby myśleć tylko w jeden, nienawistny zresztą sposób.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 12.05.2018 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2017, 19:04
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, rozumiem nerwa i świadomość o istnieniu na forum ludzi, którzy mają nie do końca zbieżną wizję klubu z Twoją, ale nie napierdalaj we wszystkich jak leci. Pytanie brzmi, czy chcemy pozbyć się wszystkich myślących inaczej, czy też tylko tych, którzy liczą na sukcesy, nieważne jakim kosztem. Wbrew pozorom odróżnienie jedych od drugich nie jest wcale takie proste. Takie trzęsienia ziemi jak to ostatnie są niezłym papierkiem lakmusowym, ale nie usprawiedliwiają jebania każdego, kto powie coś innego. Nie jesteśmy żydami, żeby myśleć tylko w jeden, nienawistny zresztą sposób.
Ja nie walę na oślep. Ten bałwan na to zasłużył.
Cała Wisła, razem z janeczkiem, Migą, Kasztelanem?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.07.2017, 19:06
Już naprawdę na koniec z mojej strony. Problemem w tej strategii wniosków, o których piszecie powyżej jest to, że bardzo łatwo można komuś zarzucić kreowanie syndromu "oblężonej twierdzy". Coś, jak w debatach publicznych zarzuca się PiS-owi na temat Smoleńska czy Rosji w polityce międzynarodowej. Tak tutaj w skali mikro znajdzie się ktoś kto napisze: internetowi fanatycy szukają spisku wszędzie. Odbiło im.

Tylko tak, jak patrzy się przez te ostatnie 2 lata to...hmmm. Za cholerę mi się to nie składa w ciąg nieszczęśliwych przypadków. Pomijając konkretne postaci lub potencjalne przypuszczenia, dziwnie to wszystko powoli składa się w namiastkę logicznej całości.

Czy ktokolwiek z obecnych tutaj natknął się gdziekolwiek, skąd Pan Kawa wyjął tego Kasztelańca? Mamy na stole 40 mln PLN, później okazuje się, że pismo zawiera sygnatury wszystkich organizacji od NASA po UPA, ale nie ma pieczątki i w sumie nie jest ofertą i na koniec dostajemy na talerzu Kasztelańca.
Przez moment ani TS ani TF nie wie co się dzieje. Dziennikarze dostają małpiego rozumu, a w internecie - co bardzo ciekawe -da się wyróżnić określone frakcje.

Osobiście, najbardziej przekonuje mnie teoria dostępu do dokumentów. W jakimś określonym celu. Ciekawe czy TS już wie, o co chodziło?

Ze swojej strony zastanawia mnie, co po wkroczeniu takiego audytu dzieje się z baza danych osobowych ludzi, którzy mają w klubie swoje karty kibica itp? Też potencjalny oszust ma do nich dostęp?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów