|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie należę do osób które płaczą po Juszczyku. Przed dzisiejszą konferencją jednak miałem spore nadzieje zobaczyć osobę pewną siebie, profesjonalną, wygadaną Panią rzecznik. Zobaczyłem miłą dziewczynę, która należy raczej to skrytych osób i dość powiedzieć, że bała się mocniej podnieść swój głos i nie wiedziała za bardzo jaki przebieg powinna mieć konferencja.
Pewnie Pani Olga ma miejsce w klubie, na pewno ma niewątpliwie swoje zalety, ale jako rzecznik prasowy, pierwsza wizytówka klubu (po trenerze, piłkarzach) nie sprawia jednak wrażenia że jest przygotowana do roli rzecznika. Merytorycznie pewnie tak, ale praktycznie... no nie bardzo. Z naszych byłych rzeczników najbardziej mi zapadł w pamięć Maks Michalczak. Na konferencjach nie był na pierwszym planie, a jednocześnie był po prostu profesjonalistą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pytanie tylko, czy jest na tyle silna i opanowana, żeby przeciwstawić się trudnym pytaniom? Całe szczęście, że na konferencji była obyta z widownią pani tłumacz, która kiwaniem głową zachęcała rzecznik do zabierania głosu podczas ciszy. Powtarzające się "eee", jąkanie, dziwne akcentowanie i spoglądanie non stop w kartki nie daje wrażenia, że pani Olga będzie potrafiła odeprzeć ataki. Może się wyrobi, może nie. To tak jak z piłkarzami - nam potrzebny jest gotowy w tym momencie napastnik, potrafiący strzelić kilkanaście bramek w sezonie, a nie nieopierzony junior, któremu nogi drżą jeszcze w korytarzu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tutaj trzeba podkreślić, że akurat Pani tłumacz tłumaczyła bardzo profesjonalnie ze świetnym akcentem. Nie wyglądała też na zbytnio stremowaną. Może jest chętna na pozycję rzecznika prasowego
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Pani Alicja należy do najlepszych tłumaczy konferencyjnych. Pensja rzecznika i to w sytuacji gdy za jakiś czas trenerem do tłumaczenia może być Niemiec, Czech czy ktokolwiek inny, nie jest pociągająca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oglądnąłem właśnie zapis ostatniej konferencji, już tęsknie za Juszczykiem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Oglądam ostatnio kulisy z meczów na oficjalnej i z każdą kolejną mam wrażenie że zawodnicy zlewają tego nagrywającego na ile mogą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrą robotę robiła stażystka, która robiła pierwsze kulisy. Nie było jakiś drętwych pytań, nie stresowała się, na luzie no i piłkarze jacyś bardziej chętni byli do rozmowy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Wjechał mój wywiad z Damianem Juszczykiem, byłym już rzecznikiem Wisły Kraków:
https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...08752885563393 Jeśli macie Twittera, proszę podajcie dalej, żeby trafiło do jak największej ilości osób. Dziękuje.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 21.07.2017 o godz. 15:53.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bo trzeba mieć wyczucie do takiej roboty. A on łazi za nimi jak głupi, zadaje każdemu to samo pytanie "jaki prezent dla Kiko".. Widzi, że Brożek z Sadlokiem nie chcą rozmawiać w ogóle to stoi nad nimi. Może to być irytujące. Więcej np. ujęć ławki, emocji z kulis meczu, tego czego nie widać podczas transmisji. A piłkarze niech się w spokoju koncentrują na meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oglądałem właśnie konferencje przed meczem z Górnikiem. Najpierw naskrobałem tutaj trochę o prezencji i innych pierdołach, ale postanowiłem to wykreślić i powiem tyle - kamyczek do ogródka dla zarządu za wymianę Juszczyka na obecny skład. Jednocześnie mam nadzieję, że o tej zmianie nie zadecydowały względy kolesiostwa i gdzieś od środka, wewnątrz klubu zmiana jest na plus, ale my (jeszcze) jej nie widzimy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Juszczyk wyleciał bo przeskrobał, nowa pani rzecznik oczywiście jest po znajomościach, ale raczej na zasadzie, że oszczędzamy na rzeczniku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W takim razie szkoda, że nie udało się tego zrobić bez utraty 'jakości'.
PS. Ciekawe ile Juszczyk musiał zarabiać, że bardziej opłaca nam się opłacać jeszcze tłumacza ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Akurat jak chodzi o hiszpański Damiana, to ja tak bardzo bym nie płakał. Jest ogromna przepaść między językiem pań tłumaczących na ostatnich konferencjach, a tym używanym przez Juszczyka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() ![]()
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
To jego hiszpański był zły?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może i nie zapisywał ale często w tłumaczeniu splycal tekst.. osobiście gościa fajnie się słuchało. Natomiast różnica między panią dziś a nim to typowa różnica między tłumaczem symultanicznym a kimś kto poprostu dobrze się wyuczył. Kobitka dziś to był klasowy tłumacz
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopiero Ignacik jeszcze raz oto zapytał - no i musiała już spróbować. **** Reasumując język Damiana był całkiem dobry, wystarczający w 100%, a wiadomo, że od profesjonalnego tłumacza będzie gorszy. ![]()
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gość był idealny, bo jako rzecznik prowadził konferencje i jednocześnie tłumaczył pol/hiszp. Idealnie to się zgrywało, w dodatku w materiałach za kulisowych było widać, że się dogaduje z Kiko. Słaby ruch kadrowy moim zdaniem, tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Damian miał swoje wady, ale przy obecnej pani rzecznik był wyjadaczem. Pozostaje mieć nadzieję, że kobita się wyrobi, bo na chwilę obecną wygląda to marnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale taka jest technika pracy tłumacza konsekutywnego, zwłaszcza kiedy prelegent wygłasza kilka zdań, które trzeba wiernie przetłumaczyć.
Damian nie notował, bo nawet tego nie potrafił i potem streszczał a nie tłumaczył.. Zresztą tłumacząc pytania na hiszpański też je spłycał. Oczywiście, jak na amatora radził sobie całkiem nieźle Jednak był amatorem. Ale nie róbcie z niego Boga. Akurat tak się zbiegło, że znał język trenera. Gdyby jednak za chwilę po wejście Stecherta, trenerem został Niemiec, DJ byłby jak palec Arboledy, |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Może jest tymczasowo, może się wyrobi, a może się ją zwolni. Jeżeli nic się nie poprawi do końca rundy, to będziemy się pieklić. Obecnie proponuję wziąć na delikatne wstrzymanie, w klubie sporo się ostatnio działo.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przed pierwszym meczem domowym miała być udostępniona nowa wersja strony głównej. Mamy sierpień, a jej dalej nie ma. Wiecie może czy wraz ze zwolnieniem DJ coś się w tej kwestii zmieniło?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
D. Dukat ostatnio napisał, że nie zdążą ze startem strony na derby, ale warto na nią poczekać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
obejrzałem wczorajszą konferencje przed meczem, praca tłumaczki bardzo profesjonalna, ale faktycznie lepiej by to wyglądało jakby rzecznik był poliglotą , ale już nie ma co dzielić włosa na czworo, trzeba by wymieniać rzecznika co trenera, jest jak jest i nie ma co rozpaczać
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jakby ktoś jeszcze miał jakieś wątpliwości marketing rusza powoli
https://www.youtube.com/watch?v=lxnTEDf1JSA
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 05.08.2017 o godz. 14:12.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Średni ten filmik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Właśnie filmik zajebisty, najlepszy moment to aluzja do Probierza i jego whisky
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
1. Sobol jest? jest 2. Łysy i whisky jest? jest ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a właściwie to czemu z Probierzem gra Sobol , a nie Kiko ?
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|