|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Szymon Marciniak sędzią sobotniego meczu! Ponadto na meczu będzie system VAR
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Fajno.
Mecz będzie całkowicie inny niż z Niecieczą, zakladam ze będziemy grac cofnieci ze wzgledu na dobre kontry zabrzan. Wątpie tez żeby Górnik nas zdominował wiec najbardziej prawdopodobny scenariusz to rozgrywanie pozycjnego z dzida na skrzydła od obronców. Wygramy jedną bramką Boguskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Będzie dobrze. Większość zaległości została spłacona, więc o motywację bym się nie martwił. Optymalny skład to byłoby 451 ze środkiem Llonch Velez Brlek. Niestety, Lloncha nie będzie. Przypuszczam, że zagramy z jedną zmianą: Brozio za Zdenka. I spokój. Górnik się na nas rzuci, należy ich skontrować, a potem skontrować. 0-2.
Ojj, jak mi się podoba tabela. Oby tak do końca! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A ja proponuję środek Velez-Arsenic- Brlek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Zapowiada się ciekawie, zarówno sportowo jak i kibicowsko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Gładko wygramy obstawiam 3:0 dla Wisełki
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Czy ktoś bardziej zorientowany wie, czy będą dzisiaj do odbioru zakupione bilety na mecz w Zabrzu? Oraz gdzie szukać info o zbiórce na wyjazd? Strona SKWK jest rzadko aktualizowana.
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Coś wiadomo co z Llonchem? Bo niby ma być gotowy na zabrze, ale jakoś brak info?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.12.2018 o godz. 13:40.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Gdzieś pisało, że kontuzja jednak dłużej potrwa. Wczoraj Górnik grał z Rowem Rybnik i wygrał 2:0 w PP. Ale grał rezerwowy skład i nie będą zmeczeni na nasz mecz. Będzie ciężki mecz ale celuje w 1;0 dla nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja jak jestem spokojny o mecz to najczęściej wtapiamy. Zatem ja wolę się podenerwować
![]() Jeśli Zabrze pierwsze strzeli gola to może być naprawdę ciężko. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Ja bym Brożka zostawił na 70 minutę bo z Niecieczą pokazał całkiem przyzwoitą zmianę. Z chęcią chciałbym zobaczyć Kostala na skrzydle bo dość solidnie się prezentował w sparingach. Ewentualnie Wojtkowski na 10 za Carlitosem bo też w nim pokładane ogromne nadzieje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Julian
Cywka Głowa Gonzalez Sadlok Wojtkowski Velez Brlek Małecki Ondrasek Carlitos ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wojtkowski kosztem Boguskiego? tia.....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W Zabrzu będziemy musieli radzić sobie bez Zdenka Ondráška, Pola Lloncha i Bartkowskiego
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no to
Julian Cywka Głowa Gonzalez Sadlok Boguski Velez Brlek Małecki Brożek Carlitos ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego myślicie, że Kiko będzie chciał grać dwójką napastników, lub 4-4-1-1 ?
To mecz na wypróbowanie bardziej defensywnego ustawienia. Może 5-4-1 ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Po konferencji jest plus, że Zdenek na pewno nie zagra. Więc pewnie Paweł wskoczy.
Może Wojtkowski za Bogusia od początku? ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moim zdaniem powinniśmy zagęścić środek, kosztem Brożka. Halilović lub Kostal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie sądzę by Kiko postawił na młodego debiutanta od początku. Raczej za Zdenka typuję Wojtkowskiego w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wojtkowski na skrzydło a Boguś do środka przed Velezem i Brlekiem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wielka szkoda ze Llonch nie zagra. w takim meczu srodek Velez, Llonch, Brlek bylby mega.
Framat sugeruje Gornik nie takie leszcze Stefan, wiec trzeba uwazac. trzeba grac tak by sie nie nadziac na kontry ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jak na wiosnę Boguski rzeczywiście był w formie, tak teraz wrócił do wcześniejszej dyspozycji i moim zdaniem nie daje zespołowi tego, czego się od niego wymaga, czyli przede wszystkim jest tragiczny 'do przodu'. Kostal czy Wojtkowski to świeżość, która w tym nie najmłodszym składzie może być zbawienna. Czekamy na Pola!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Gornik jest jeszcze mocno nagrzany jak kominy elektorciepłowni,ta seria z pierwszej ligi ich jeszcze pewno trzyma
Szkoda ze nie bedzie Lloncha bo to mój ulubiony pikarz ,czekam na pare Lloonch -Velez na srodku,to bedzie to. Poki co Velez napewo da radę,tu nie ma co sie bac,to tez jest dobry pilkarz. Dobrze ze niemiecka telenowa\ela sie skonczyla i mozna juz myslec tylko o tym meczu.Ave Wisła. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Właśnie mam nadzieje, że to się stanie. W pierwszych dwóch meczach Boguski był bezproduktywny.
Stawiam jutro 1:1. Górnik poukładany, fajnie wszedł w sezon, jutro znowu pełny stadion. Trzy zwycięstwa na start? Za pięknie by było. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ja bym postawił na zwycięstwo Wisly, mozę zadziałać efekt wypłaty
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Może faktycznie warto postawić na Wojtkowskiego od pierwszej minuty? Dałby dużo świeżości, mógłby fajnie z Bogusiem zmieniać się pozycjami w trakcie meczu. Broziu pierwszy do wejścia i Kostal mam nadzieję, że wejdzie w trakcie meczu.
Cuesta - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Velez, Brlek, Wojtkowski - Małecki, Boguski - Carlitos Typuję 1:3 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ondrasek i Boguski do zmiany i po 3 punkty
Choć Rafał to lubi grać w kratkę, po dwóch beznadziejnych meczach może właśnie zbliża się hattrick? ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wykonywał mnóstwo czarnej roboty. W pierwszym meczu z Pogonią znamienny był obrazek, kiedy straciliśmy piłkę w ataku i poszło podanie na skrzydło do groźnej kontry, a Rafał niczym mały bulterierek, zupełnie jak Llonch, tak długo tarmosił rywala, aż cała Wisła wróciła do ustawienia obronnego i kontra paprykarzy spaliła na panewce. Tak więc, wbrew pozorom, w meczu z rozpędzonymi sztygarami taki bulterierek Rafał może przydać się, grając na skrzydle, ale realizując też część zadań nieobecnego Lloncha |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|