The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2017, 16:45
Snow napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście. Tylko, że Januszekx89 twierdzi(ł), że tych firm nic nie łączy. Gdy wkleiłem mu te loga po kilkudziesieciu sekundach wywalił tweeta To wyjaśnia skąd niby ta jego nieomylność.
Moja teoria calkiem mozliwa
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2017, 16:47
Pani Olga kręci. "Jest w zwłoce" - kto tak pisze.
Pewnie znaczy to coś innego niż opóźnienie z jedną wypłatą.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 26.07.2017 o godz. 16:49.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.07.2017, 16:49
Dla mnie ten scenariusz jest najbardziej najprawdopodobny:
WERSJA 2 – CHCĄ ODDAĆ WISŁĘ, ALE GRAJĄ O PEŁNĄ PULĘ

Niewykluczone, że TS Wisła pogodziła się z utratą władzy w klubie, jednak po odpaleniu kalkulatorów sprytnie doszło do wniosku, że można wyciągnąć z tego dealu więcej. Obecny układ gwarantuje TS 40% od kwoty zbycia, więc dokładnie 16 milionów złotych. Przypomnijmy, że obecny układ wygasł 23 lipca. Ktoś mógł wpaść w TS-ie na pomysł: – Mamy gości chcących wyłożyć na klub 40 baniek, zagrajmy na czas i zagarnijmy całą pulę!

By tak się stało, wystarczy zablokować pismo z 23 lipca i poczekać na nowe, które mogłoby wpłynąć – powiedzmy – 26 lipca. Dla inwestora zmieniłoby się tylko to, na czyje konto przeleje kasę (w drugim układzie 100% idzie na konto TS). Można zatem zakładać, że dla Niemców to wszystko jedno. Z biznesu zostaje w tym układzie wykolegowana Tele-Fonika, której bardzo zależy na odzyskaniu pieniędzy.

Prezes Sarapata na konferencji prasowej wręcz kategorycznie zanegowała pisma, jakie wpłynęły do tej pory: – Pismo nie może być uznane za ofertę przede wszystkim dlatego, że zawarty w nim jest warunek, a żeby dokument formalnie był ofertą – musi być skonstruowany bezwarunkowo. Oferta powinna być zbudowana tak, by strona sprzedająca powiedziała tylko „tak, zgadzamy się, by doszło do zawarcia umowy”. Mamy do czynienia z warunkiem, który dodatkowo nie jest objęty terminem i który jest niezgodny z zasadami współżycia społecznego (tym warunkiem jest przeprowadzenie audytu – red.). Pismo po prostu jest nieważne. Podpisany pan nie przedłożył pełnomocnictwa.

I jednocześnie zaprosiła do składania ofert w przyszłości: – Jako że termin skorzystania z klauzuli minął, potraktujemy potencjalnego inwestora jak każdy inny podmiot, który zgłosiłby chęć wykupienia Wisły Kraków SA. Podejmiemy chęć rozmowy z każdym, kto wyrazi chęć zainwestowania środków, budowania silnej marki klubu.

Brzmi jak idealny plan na zarobienie 24 baniek więcej. Jednak teoria zakłada, że obecni właściciele działają dość naiwnie – musieliby założyć, że inwestor nie będzie chciał się przepychać i nie skieruje sprawy do odpowiednich organów. No i że postąpi nie fair wobec Tele-Foniki, która de facto go do tego interesu namówiła.

źródło:weszło.pl
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2017, 16:57
A co było jakby nagle przyszedł inwestor( nie od TF) i wyrównał ofertę ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.07.2017, 17:01
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A co było jakby nagle przyszedł inwestor( nie od TF) i wyrównał ofertę ?
nic.
dzis mozesz dac nawet 100 baniek, ale rozmawiasz z TS i zadna umowa z TF Kable nie obowiazuje
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 26.07.2017, 17:13
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek - co Ty tu wchodzisz w dyskusję z gościem, który nie ma najmniejszego pojęcia dlaczego polskie części dużych firm zagranicznych - banków, sieci handlowych, ubezpieczycieli w Polsce nie płacą praktycznie żadnych podatków dochodowych - bo w ramach rozliczeń ze swoimi spółkami matkami muszą "bulić za marketing, reklamę czy używanie znaków firmowych......
Panowie, spokojnie, w tego typu transakcjach od jakiegoś czasu trzeba zachować przynajmniej pozory rynkowości (ostatnio jest zresztą boom na doradztwo w tym zakresie, bo skarbówka mocno się do tego przysadziła, jak i ogólnie do "agresywnej" optymalizacji) i odnieść się do jakichś konkretnych wartości (np. wartość marki czy wysokość przychodów rocznych). Czasy wolnej amerykanki minęły. Nie wspominając już o skutkach cywilnoprawnych takiego manewru, z nieważnością czynności pozornej na czele.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.07.2017, 17:17
Coglin napisał(a):Wyświetl post
To niemiec moze robic bledy w wlasnym imieniu i nazwisku a pani Olga juz nie
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
zbigniew_ramirez
Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2017, 17:27
W rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego zwłoka to takie opóźnienie, które wynika z okoliczności, za które odpowiedzialność ponosi dłużnik. Zwłokę odróżnia się od tzw. opóźnienia zwykłego, które wynika z okoliczności, za które dłużnik odpowiedzialności nie ponosi.
Kurde faja!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 26.07.2017, 17:39
Konrad.
Janek się pomylił w ocenie Meresia, pisał nie raz i nie dwa, że został wprowadzony w błąd, najprawdopodobniej przez Citkę, który sam mu wierzył. Ty na natomiast wyplułeś już mniej więcej 50 postów o złym inwestorze z Niemiec, o którym nie wiesz kompletnie nic. 1 post vs 50 postów. KrzysiowiCWKS też wierzyłeś? Janek cały czas go jebał, że kłamie i to od dawna. Miał racje.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2017, 17:44
zbigniew_ramirez napisał(a):Wyświetl post
W rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego zwłoka to takie opóźnienie, które wynika z okoliczności, za które odpowiedzialność ponosi dłużnik. Zwłokę odróżnia się od tzw. opóźnienia zwykłego, które wynika z okoliczności, za które dłużnik odpowiedzialności nie ponosi.
Rzecznik przepisała to, co jej prawnik (pani prezes?) słowo w słowo przedyktowała.

Może to oznaczać wiele np. to, że czekają na jakieś pieniądze, z których uzgodnili zapłatę zaległości i w ich rozumieniu w zakresie tych pieniędzy nie są w zwłoce, tylko w opóźnieniu...

Za dużo kombinowania, pani prezes chyba się jeszcze nie nauczyła, że przedstawianie w publicznych oświadczeniach stanu z punktu widzenia prawa troszkę mija się z celem, bo jego adresaci nie wiedzą o co biega i interpretują to potocznie.

No i potem się wkurzają: no jak to, pani prezes mówi, że zalegają tylko jednej osobie o 15 dni, a tu cała drużyna nie dostała kasy za ostatnie 3 m-ce?! Kłamie w żywe oczy!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.07.2017, 17:51
Jak dla mnie to synonim. sa zaleglosci za czerwiec i tyle. Nie pier.dolcie

ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Konrad.
Janek się pomylił w ocenie Meresia, pisał nie raz i nie dwa, że został wprowadzony w błąd, najprawdopodobniej przez Citkę, który sam mu wierzył. Ty na natomiast wyplułeś już mniej więcej 50 postów o złym inwestorze z Niemiec, o którym nie wiesz kompletnie nic. 1 post vs 50 postów. KrzysiowiCWKS też wierzyłeś? Janek cały czas go jebał, że kłamie i to od dawna. Miał racje.
A skad wiadomo ze teraz jego informator ktory bardzo mozliwe jest pracownikiem TFK nie robi go swiadomie/nieswiadomie w błąd?
Ostatnio edytowane przez regan : 26.07.2017 o godz. 17:54.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 26.07.2017, 17:54
@MaLK to co napisałeś mogłoby się odnosić to połowy tych co piszą od kilku dni w tym temacie
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 26.07.2017, 17:59
Asketchup - chcesz to udowodnić to udowodnij.

Wrzuć w którym Dukat napisal/powiedzial do kibiców/opinii pubkicznej "spokojnie pan Meresinski to poważny inwestor b,ędzie dobrze, czekają nas wielomilionowe inwestycje ". Bo to że wydawał mu się normalny w momencie rozmów jest czymś innym niż bronienie go i wystawianie laurki jak robił to Janeczek.

Co do drugiej części posta: to masz rację. Nie wierzę w to żemała firma z Niemiec da 10x za Wisłę co za Śląsk czy Lechię dawali inni.

Dlatego wylewamm pomyje. Podobnie jak wielu innych kibiców i dziennikarzy, zadajemy wiele pytań, wątpliwości, nie spójności...

Teraz mi powiedz czemu ta firma nie reaguje? Opluwamy ja zewszad a ona nie ma czasu żeby wrzucić choćby 10 zdaniowe oswiadczenie na swoja stronę? O zwołaniu konferencji nie wspominając.

Nie mają rzecznika prasowego? ....a nawet osoby ktora by im profil na fb prowadzila?

To mój znajomy (prowadzacy mały biznes) jak dostał jeden nie słuszny komentarz na allegro to przez godzinę pisal elaborat dbając o dobre imię. A oni to mają w dupie?
Ddf
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2017, 18:01
regan napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to synonim. sa zaleglosci za czerwiec i tyle. Nie pier.dolcie
O właśnie, mamy przykład.

A tymczasem wpis był wykonany przez prawnika (? - tak chyba ktoś tutaj twierdził w odniesieniu do nowej pani rzecznik) wypowiadającego się o firmie zarządzanej przez prawnika przy użyciu słowa o ściśle zdefiniowanym znaczeniu prawniczym.

Nie ma tu miejsca na żaden przypadek - słowo zostało użyte celowo.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 26.07.2017, 18:06
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Asketchup - chcesz to udowodnić to udowodnij.

Wrzuć w którym Dukat napisal/powiedzial do kibiców/opinii pubkicznej "spokojnie pan Meresinski to poważny inwestor b,ędzie dobrze, czekają nas wielomilionowe inwestycje ". Bo to że wydawał mu się normalny w momencie rozmów jest czymś innym niż bronienie go i wystawianie laurki jak robił to Janeczek.

Co do drugiej części posta: to masz rację. Nie wierzę w to żemała firma z Niemiec da 10x za Wisłę co za Śląsk czy Lechię dawali inni.

Dlatego wylewamm pomyje. Podobnie jak wielu innych kibiców i dziennikarzy, zadajemy wiele pytań, wątpliwości, nie spójności...

Teraz mi powiedz czemu ta firma nie reaguje? Opluwamy ja zewszad a ona nie ma czasu żeby wrzucić choćby 10 zdaniowe oswiadczenie na swoja stronę? O zwołaniu konferencji nie wspominając.

Nie mają rzecznika prasowego? ....a nawet osoby ktora by im profil na fb prowadzila?

To mój znajomy (prowadzacy mały biznes) jak dostał jeden nie słuszny komentarz na allegro to przez godzinę pisal elaborat dbając o dobre imię. A oni to mają w dupie?
To z Dukatem to chyba nie do mnie.

Wisła jest medialnym klubem. Jeśli Jorg jest rzeczywiście specjalistą od wyciągania z tarapatów, to zakładam możliwość, że jest ode mnie sprytniejszy i ma jakiś plan. Jeśli rzeczywiście wejdzie z taką kasą, to naprawdę nie widzi mi się, żeby jego intencje były złe.

Czemu ta firma nie reaguje? Może ma gdzieś ludzi, którzy wydają bezpodstawne opinie, a sami nie mają nic do gadania?
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.07.2017, 18:14
Nie rozumiem dlaczego nie poczekacie na rozwój sytuacji? Przecież i tak nic nie wskóracie tym przepychaniem jak dzieci w piaskownicy.CO ma byc to będzie nic nie jest zależne od Nas.Apeluje o cierpliwość.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 26.07.2017, 18:19
jeśli TF nie zakpiła wczoraj ze wszystkich a najbardziej z samej siebie to trzeba czekać...oświadczenie,żeby nie było śmieszne musi dotyczyć czegoś konkretnego czyli kupna-sprzedaży klubu a w tym wszsytkim sa 3 strony TS,TF i rzekomy inwestor...jakies BUM napewno bedzie
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2017, 18:31
Ja nie mam nic do gadania? Jeszcze dzisiaj mailem przesłałem Wisle ofertę jej kupna za miliard złotych. A skoro dysponuje taką kasa to chyba wiem co mówię, nie?

Swoją drogą oświadczenie Niemców miało być późnym populudniem, ktos wie która to godzina? Może internet cały wykorzystali, niech sobie plusha kupią...
Ddf
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.07.2017, 18:37
późnym populudniem
Wczesnym popołudniem. Nie wiadomo tylko której strefy czasowej.

Im dłużej i bardziej człowiek grzebie w informacjach na temat tych ludzi, tym bardziej wychodzi, że to jakieś kasztaniarstwo straszne. Jestem pod głębokim wrażeniem, że ktoś jeszcze oczekuje z powagą na tych ludzi.

I generalnie ja nie twierdzę, że tej kasy nie mają. Mogą mieć, cholera wi. Ale świetlanej przyszłości klubu pod ich przewodnictwem to ja bym nie oczekiwał.
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Garret : 26.07.2017 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2017, 18:40
Garret napisał(a):Wyświetl post
I generalnie ja nie twierdzę, że tej kasy nie mają. Mogą mieć, cholera wi.
I to jest w sumie największy problem, że prawdopodobnie mają. Stecherta kupili, 200 baniek gdzieś tam wyprali, w jakieś ukraińskie kontakty się bawili... znaczy tyle kasy dla nich nie powinno stanowić problemu.

W związku z tym TF zrobi wszystko, żeby transakcja doszła do skutku i gdzieś będzie miało los klubu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.07.2017, 18:48
Odpowiem Ci - prawnik. Pewnie tak, wystarczy sprawdzić, a nie klepać bzdur w klawiaturę.

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Kibice kibicami..
Zalew naiwności, ignorancji i głupoty jest porażający. Dawno nie miałem takiego zderzenia z rzeczywistością.

Kibice, którzy nie mają pojęcia o najprostszych konstrukcjach prawnych piszą "prawniczy bełkot" o wypowiedziach prezes ich klubu i zarzucają tej osobie nieuczciwość, chociaż a) kobieta skończyła prawo, studia podyplomowe i aplikację, jest radcą prawnym i z powodzeniem odnajduje się w biznesie i trzecim sektorze, b) uratowała im ten klub przed upadkiem i rządami rowerzysty w leasingowanym porsche.

Dziennikarze pouczają, snują domysły, a nie potrafią ustalić i skojarzyć najprostszych faktów oraz nie mają elementarnej wiedzy.

Trochę pokory.

As napisał(a):Wyświetl post
nie rozumiem dlaczego ludzie mieliby miec cokolwiek Matt'owi za tle. Dostal news'a ze cos jest na rzeczy, ze wplynela oferta to podal dalej zeby ludzie wiedzieli.
Co w tym zlego? Taka jest przeciez jego robota, przekazywac informacje.
Nie zgodzę się z Tobą.

Miga kilkukrotnie zapewnił, że rozmawiał z tymi ludźmi i że a) wszystkim ta oferta wyjdzie na dobre, b) a zwłaszcza Wiśle, c) to poważni ludzie, d) którzy planują już transfery. Powołał się na informacje u źródła w swoich artykułach, a następnie wystąpił w wielu mediach jako osoba, która ma wyłączne kontakty z inwestorami. Niezależnie od tego, kto kim oni są, to Miga-dziennikarz powinien zachować czujność i obiektywność, a Miga-Wiślak zdrowy sceptycyzm. Tymczasem on zachował się jak rzecznik prasowy ludzi albo nieuczciwych albo bardzo niepoważnych. Został narzędziem w rękach ludzi, którym powinien się przyglądać i recenzować ich działania.

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Tu przemyślenia weszło
http://weszlo.com/2017/07/26/dlaczeg...e-oddac-klubu/
Niesamowita ignorancja i arogancja. Z jednej strony, niech piszą, co chcą. Z drugiej, w tej sprawie sporą rolę odgrywa presja i opinia publiczna.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak TS może się obronić przed takim przejęciem?
W naszej szczególnej sytuacji te Twoje pomysły można, jak sądzę, podważyć. Ale zgadzam się z tym, że co do zasady w grupach kapitałowych robi/robiło się tak dla optymalizacji podatkowej. To przecież powszechna wiedza.

Ja jeszcze w piątek uruchomiłbym jakąś wywiadownię gospodarczą, żeby wiedzieć, z czym mamy do czynienia. A potem złożył doniesienie albo starał się podnosić wady oświadczenia woli tak, jak p. prezes. Przy okazji robiłbym raban w mediach i środowisku krakowskim.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2017, 19:11
czaro - tak jak Ty miałem zderzenie z rzeczywistością. Mnie poraziła łatwość bluzgania i oskarżania TS przy jednoczesnej ślepej wierze w niemieckich inwestorów.

Mimo wszystko wstyd mi języka jakiego używałem ostatnio i chcę w tym miejscu przeprosić obrażonych - w tym głównie nestę. Zabrakło mi pewnie cierpliwości i wyrozumiałości.

Odnośnie artykułu "Weszło!", przypomniała mi się anegdota. Mianowicie kilkanaście miesięcy temu pojawił się artykuł w podobnym tonie obrażający kieleckich radnych. Powód? W ostatniej chwili odmówili sprzedaży Korony pewnemu rzutkiemu polskiemu biznesmenowi. Tak, zgadliście, był nim Meresiński. Nigdy nie przeprosili.
"Weszło!" to kloaka. Bazują na krótkiej pamięci czytających. Ich analizy są śmiechu warte. Szkoda na nich czasu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2017 o godz. 19:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 26.07.2017, 19:11
Ja nie mam nic do gadania? Jeszcze dzisiaj mailem przesłałem Wisle ofertę jej kupna za miliard złotych. A skoro dysponuje taką kasa to chyba wiem co mówię, nie?

Swoją drogą oświadczenie Niemców miało być późnym populudniem, ktos wie która to godzina? Może internet cały wykorzystali, niech sobie plusha kupią...
Gdzie oświadczenie TF o twojej ofercie?
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2017, 19:25
Nie wysłałem oferty do tf (już po terminie klauzuli) a do TS.

Wlasnie dostałem odpowiedź: żądają jakiś gwarancji bankowych, adresu mojej firmy...

Wycofuje się. Ewidentnie TS przyspawal się do stołków i nie chcą mojego miliarda.
Ddf
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2017, 19:28

Wlasnie dostałem odpowiedź: żądają jakiś gwarancji bankowych, adresu mojej firmy...

Wycofuje się. Ewidentnie TS przyspawal się do stołków i nie chcą mojego miliarda.
Przejebane.

czyli mówisz, że jednak Niemcy?
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2017, 19:36
Przecież to typowa transakcja wiązana. Ciekawe ile z tych dzwudziestu kilku baniek,które dostanie TF pójdzie w jakiejś transakcje między Niemcami a TF za zakup jakiś światłowodów czy innych kabli.
Dla TF priorytetem było znalezienie kupca, bo to lekko 5 baniek euro do przodu i dla Cupiała znów okazja by zaistnieć przy swoim niemieckim biznesowym partnerze. Szczególnie że zobaczył jak TS sobie radzi i obnaża jego zarządzanie klubem przez lata. TF stanie na głowie by to przepchnac , TS oby się obronił, bo po pierwszym boomie nawet jakby wyłożyli nawet te 50 baniek to wszystko pie.....lnie. Nie da się nie znając realiów Polski i ekstraklasy przychodząc z kosmosu zarządzać skutecznie klubem. Chyba ze otaczasz się właściwymi ludźmi. Niemcy otoczą się jakimiś Citkami, Nowakami, czy innymi Kapkami którzy ich będą sterować jak przez lata Cupiała. Koniec końców skończymy ratowani przez TS.
Ja tam wole bidniej a z ludźmi stąd, którzy mają na to pomysł robią mądrą politykę sportową bez Mandziar i Bolków i są solą w oku dla wielu z piłkarskiego środowiska, za hiszpański udany eksperyment.
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.07.2017, 19:41
m_abg napisał(a):Wyświetl post
Przecież to typowa transakcja wiązana. Ciekawe ile z tych dzwudziestu kilku baniek,które dostanie TF pójdzie w jakiejś transakcje między Niemcami a TF za zakup jakiś światłowodów czy innych kabli.
Dla TF priorytetem było znalezienie kupca, bo to lekko 5 baniek euro do przodu i dla Cupiała znów okazja by zaistnieć przy swoim niemieckim biznesowym partnerze. Szczególnie że zobaczył jak TS sobie radzi i obnaża jego zarządzanie klubem przez lata. TF stanie na głowie by to przepchnac , TS oby się obronił, bo po pierwszym boomie nawet jakby wyłożyli nawet te 50 baniek to wszystko pie.....lnie. Nie da się nie znając realiów Polski i ekstraklasy przychodząc z kosmosu zarządzać skutecznie klubem. Chyba ze otaczasz się właściwymi ludźmi. Niemcy otoczą się jakimiś Citkami, Nowakami, czy innymi Kapkami którzy ich będą sterować jak przez lata Cupiała. Koniec końców skończymy ratowani przez TS.
Ja tam wole bidniej a z ludźmi stąd, którzy mają na to pomysł robią mądrą politykę sportową bez Mandziar i Bolków i są solą w oku dla wielu z piłkarskiego środowiska, za hiszpański udany eksperyment.
Amen.
Wypierdalać z Niemcami.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2017, 19:45
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Amen.
Wypierdalać z Niemcami.
Gdyby to było takie proste...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.07.2017, 19:53
"niemcami"
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 26.07.2017, 20:04

No widzisz, Niemcy są od ciebie sprytniejsi, kupią sobie za 40mln, a nie za miliard
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów