|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pani Olga kręci. "Jest w zwłoce" - kto tak pisze.
Pewnie znaczy to coś innego niż opóźnienie z jedną wypłatą.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 26.07.2017 o godz. 16:49.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dla mnie ten scenariusz jest najbardziej najprawdopodobny:
WERSJA 2 – CHCĄ ODDAĆ WISŁĘ, ALE GRAJĄ O PEŁNĄ PULĘ Niewykluczone, że TS Wisła pogodziła się z utratą władzy w klubie, jednak po odpaleniu kalkulatorów sprytnie doszło do wniosku, że można wyciągnąć z tego dealu więcej. Obecny układ gwarantuje TS 40% od kwoty zbycia, więc dokładnie 16 milionów złotych. Przypomnijmy, że obecny układ wygasł 23 lipca. Ktoś mógł wpaść w TS-ie na pomysł: – Mamy gości chcących wyłożyć na klub 40 baniek, zagrajmy na czas i zagarnijmy całą pulę! By tak się stało, wystarczy zablokować pismo z 23 lipca i poczekać na nowe, które mogłoby wpłynąć – powiedzmy – 26 lipca. Dla inwestora zmieniłoby się tylko to, na czyje konto przeleje kasę (w drugim układzie 100% idzie na konto TS). Można zatem zakładać, że dla Niemców to wszystko jedno. Z biznesu zostaje w tym układzie wykolegowana Tele-Fonika, której bardzo zależy na odzyskaniu pieniędzy. Prezes Sarapata na konferencji prasowej wręcz kategorycznie zanegowała pisma, jakie wpłynęły do tej pory: – Pismo nie może być uznane za ofertę przede wszystkim dlatego, że zawarty w nim jest warunek, a żeby dokument formalnie był ofertą – musi być skonstruowany bezwarunkowo. Oferta powinna być zbudowana tak, by strona sprzedająca powiedziała tylko „tak, zgadzamy się, by doszło do zawarcia umowy”. Mamy do czynienia z warunkiem, który dodatkowo nie jest objęty terminem i który jest niezgodny z zasadami współżycia społecznego (tym warunkiem jest przeprowadzenie audytu – red.). Pismo po prostu jest nieważne. Podpisany pan nie przedłożył pełnomocnictwa. I jednocześnie zaprosiła do składania ofert w przyszłości: – Jako że termin skorzystania z klauzuli minął, potraktujemy potencjalnego inwestora jak każdy inny podmiot, który zgłosiłby chęć wykupienia Wisły Kraków SA. Podejmiemy chęć rozmowy z każdym, kto wyrazi chęć zainwestowania środków, budowania silnej marki klubu. Brzmi jak idealny plan na zarobienie 24 baniek więcej. Jednak teoria zakłada, że obecni właściciele działają dość naiwnie – musieliby założyć, że inwestor nie będzie chciał się przepychać i nie skieruje sprawy do odpowiednich organów. No i że postąpi nie fair wobec Tele-Foniki, która de facto go do tego interesu namówiła. źródło:weszło.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A co było jakby nagle przyszedł inwestor( nie od TF) i wyrównał ofertę ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nic.
dzis mozesz dac nawet 100 baniek, ale rozmawiasz z TS i zadna umowa z TF Kable nie obowiazuje ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego zwłoka to takie opóźnienie, które wynika z okoliczności, za które odpowiedzialność ponosi dłużnik. Zwłokę odróżnia się od tzw. opóźnienia zwykłego, które wynika z okoliczności, za które dłużnik odpowiedzialności nie ponosi.
![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konrad.
Janek się pomylił w ocenie Meresia, pisał nie raz i nie dwa, że został wprowadzony w błąd, najprawdopodobniej przez Citkę, który sam mu wierzył. Ty na natomiast wyplułeś już mniej więcej 50 postów o złym inwestorze z Niemiec, o którym nie wiesz kompletnie nic. 1 post vs 50 postów. KrzysiowiCWKS też wierzyłeś? Janek cały czas go jebał, że kłamie i to od dawna. Miał racje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Może to oznaczać wiele np. to, że czekają na jakieś pieniądze, z których uzgodnili zapłatę zaległości i w ich rozumieniu w zakresie tych pieniędzy nie są w zwłoce, tylko w opóźnieniu... ![]() Za dużo kombinowania, pani prezes chyba się jeszcze nie nauczyła, że przedstawianie w publicznych oświadczeniach stanu z punktu widzenia prawa troszkę mija się z celem, bo jego adresaci nie wiedzą o co biega i interpretują to potocznie. No i potem się wkurzają: no jak to, pani prezes mówi, że zalegają tylko jednej osobie o 15 dni, a tu cała drużyna nie dostała kasy za ostatnie 3 m-ce?! Kłamie w żywe oczy! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to synonim.
Ostatnio edytowane przez regan : 26.07.2017 o godz. 17:54.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@MaLK to co napisałeś mogłoby się odnosić to połowy tych co piszą od kilku dni w tym temacie
![]() ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Asketchup - chcesz to udowodnić to udowodnij.
Wrzuć w którym Dukat napisal/powiedzial do kibiców/opinii pubkicznej "spokojnie pan Meresinski to poważny inwestor b,ędzie dobrze, czekają nas wielomilionowe inwestycje ". Bo to że wydawał mu się normalny w momencie rozmów jest czymś innym niż bronienie go i wystawianie laurki jak robił to Janeczek. Co do drugiej części posta: to masz rację. Nie wierzę w to żemała firma z Niemiec da 10x za Wisłę co za Śląsk czy Lechię dawali inni. Dlatego wylewamm pomyje. Podobnie jak wielu innych kibiców i dziennikarzy, zadajemy wiele pytań, wątpliwości, nie spójności... Teraz mi powiedz czemu ta firma nie reaguje? Opluwamy ja zewszad a ona nie ma czasu żeby wrzucić choćby 10 zdaniowe oswiadczenie na swoja stronę? O zwołaniu konferencji nie wspominając. Nie mają rzecznika prasowego? ....a nawet osoby ktora by im profil na fb prowadzila? To mój znajomy (prowadzacy mały biznes) jak dostał jeden nie słuszny komentarz na allegro to przez godzinę pisal elaborat dbając o dobre imię. A oni to mają w dupie?![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O właśnie, mamy przykład.
A tymczasem wpis był wykonany przez prawnika (? - tak chyba ktoś tutaj twierdził w odniesieniu do nowej pani rzecznik) wypowiadającego się o firmie zarządzanej przez prawnika przy użyciu słowa o ściśle zdefiniowanym znaczeniu prawniczym. Nie ma tu miejsca na żaden przypadek - słowo zostało użyte celowo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wisła jest medialnym klubem. Jeśli Jorg jest rzeczywiście specjalistą od wyciągania z tarapatów, to zakładam możliwość, że jest ode mnie sprytniejszy i ma jakiś plan. Jeśli rzeczywiście wejdzie z taką kasą, to naprawdę nie widzi mi się, żeby jego intencje były złe. Czemu ta firma nie reaguje? Może ma gdzieś ludzi, którzy wydają bezpodstawne opinie, a sami nie mają nic do gadania? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie rozumiem dlaczego nie poczekacie na rozwój sytuacji? Przecież i tak nic nie wskóracie tym przepychaniem jak dzieci w piaskownicy.CO ma byc to będzie nic nie jest zależne od Nas.Apeluje o cierpliwość.
![]() |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
jeśli TF nie zakpiła wczoraj ze wszystkich a najbardziej z samej siebie to trzeba czekać...oświadczenie,żeby nie było śmieszne musi dotyczyć czegoś konkretnego czyli kupna-sprzedaży klubu a w tym wszsytkim sa 3 strony TS,TF i rzekomy inwestor...jakies BUM napewno bedzie
![]() ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nie mam nic do gadania? Jeszcze dzisiaj mailem przesłałem Wisle ofertę jej kupna za miliard złotych. A skoro dysponuje taką kasa to chyba wiem co mówię, nie?
![]() Swoją drogą oświadczenie Niemców miało być późnym populudniem, ktos wie która to godzina? Może internet cały wykorzystali, niech sobie plusha kupią... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wczesnym popołudniem. Nie wiadomo tylko której strefy czasowej.
Im dłużej i bardziej człowiek grzebie w informacjach na temat tych ludzi, tym bardziej wychodzi, że to jakieś kasztaniarstwo straszne. Jestem pod głębokim wrażeniem, że ktoś jeszcze oczekuje z powagą na tych ludzi. I generalnie ja nie twierdzę, że tej kasy nie mają. Mogą mieć, cholera wi. Ale świetlanej przyszłości klubu pod ich przewodnictwem to ja bym nie oczekiwał. Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Garret : 26.07.2017 o godz. 18:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I to jest w sumie największy problem, że prawdopodobnie mają. Stecherta kupili, 200 baniek gdzieś tam wyprali, w jakieś ukraińskie kontakty się bawili... znaczy tyle kasy dla nich nie powinno stanowić problemu.
W związku z tym TF zrobi wszystko, żeby transakcja doszła do skutku i gdzieś będzie miało los klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
||
Zalew naiwności, ignorancji i głupoty jest porażający. Dawno nie miałem takiego zderzenia z rzeczywistością. Kibice, którzy nie mają pojęcia o najprostszych konstrukcjach prawnych piszą "prawniczy bełkot" o wypowiedziach prezes ich klubu i zarzucają tej osobie nieuczciwość, chociaż a) kobieta skończyła prawo, studia podyplomowe i aplikację, jest radcą prawnym i z powodzeniem odnajduje się w biznesie i trzecim sektorze, b) uratowała im ten klub przed upadkiem i rządami rowerzysty w leasingowanym porsche. Dziennikarze pouczają, snują domysły, a nie potrafią ustalić i skojarzyć najprostszych faktów oraz nie mają elementarnej wiedzy. Trochę pokory.
Miga kilkukrotnie zapewnił, że rozmawiał z tymi ludźmi i że a) wszystkim ta oferta wyjdzie na dobre, b) a zwłaszcza Wiśle, c) to poważni ludzie, d) którzy planują już transfery. Powołał się na informacje u źródła w swoich artykułach, a następnie wystąpił w wielu mediach jako osoba, która ma wyłączne kontakty z inwestorami. Niezależnie od tego, kto kim oni są, to Miga-dziennikarz powinien zachować czujność i obiektywność, a Miga-Wiślak zdrowy sceptycyzm. Tymczasem on zachował się jak rzecznik prasowy ludzi albo nieuczciwych albo bardzo niepoważnych. Został narzędziem w rękach ludzi, którym powinien się przyglądać i recenzować ich działania.
W naszej szczególnej sytuacji te Twoje pomysły można, jak sądzę, podważyć. Ale zgadzam się z tym, że co do zasady w grupach kapitałowych robi/robiło się tak dla optymalizacji podatkowej. To przecież powszechna wiedza. Ja jeszcze w piątek uruchomiłbym jakąś wywiadownię gospodarczą, żeby wiedzieć, z czym mamy do czynienia. A potem złożył doniesienie albo starał się podnosić wady oświadczenia woli tak, jak p. prezes. Przy okazji robiłbym raban w mediach i środowisku krakowskim. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
czaro - tak jak Ty miałem zderzenie z rzeczywistością. Mnie poraziła łatwość bluzgania i oskarżania TS przy jednoczesnej ślepej wierze w niemieckich inwestorów.
Mimo wszystko wstyd mi języka jakiego używałem ostatnio i chcę w tym miejscu przeprosić obrażonych - w tym głównie nestę. Zabrakło mi pewnie cierpliwości i wyrozumiałości. Odnośnie artykułu "Weszło!", przypomniała mi się anegdota. Mianowicie kilkanaście miesięcy temu pojawił się artykuł w podobnym tonie obrażający kieleckich radnych. Powód? W ostatniej chwili odmówili sprzedaży Korony pewnemu rzutkiemu polskiemu biznesmenowi. Tak, zgadliście, był nim Meresiński. Nigdy nie przeprosili. "Weszło!" to kloaka. Bazują na krótkiej pamięci czytających. Ich analizy są śmiechu warte. Szkoda na nich czasu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2017 o godz. 19:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wysłałem oferty do tf (już po terminie klauzuli) a do TS.
Wlasnie dostałem odpowiedź: żądają jakiś gwarancji bankowych, adresu mojej firmy... Wycofuje się. Ewidentnie TS przyspawal się do stołków i nie chcą mojego miliarda. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przecież to typowa transakcja wiązana. Ciekawe ile z tych dzwudziestu kilku baniek,które dostanie TF pójdzie w jakiejś transakcje między Niemcami a TF za zakup jakiś światłowodów czy innych kabli.
Dla TF priorytetem było znalezienie kupca, bo to lekko 5 baniek euro do przodu i dla Cupiała znów okazja by zaistnieć przy swoim niemieckim biznesowym partnerze. Szczególnie że zobaczył jak TS sobie radzi i obnaża jego zarządzanie klubem przez lata. TF stanie na głowie by to przepchnac , TS oby się obronił, bo po pierwszym boomie nawet jakby wyłożyli nawet te 50 baniek to wszystko pie.....lnie. Nie da się nie znając realiów Polski i ekstraklasy przychodząc z kosmosu zarządzać skutecznie klubem. Chyba ze otaczasz się właściwymi ludźmi. Niemcy otoczą się jakimiś Citkami, Nowakami, czy innymi Kapkami którzy ich będą sterować jak przez lata Cupiała. Koniec końców skończymy ratowani przez TS. Ja tam wole bidniej a z ludźmi stąd, którzy mają na to pomysł robią mądrą politykę sportową bez Mandziar i Bolków i są solą w oku dla wielu z piłkarskiego środowiska, za hiszpański udany eksperyment. ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Wypierdalać z Niemcami. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
"niemcami"
![]()
|