The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 21:34
Niejaki Czerepiach mnie wywołał tu do tablicy, że niby za parę MP bym sygnował upadek klubu. Głupie gadanie, napisałem, że lepsze 8 MP i zlot do 4 ligi (jakby do tego doszło) niż 20 lat pałętania się pomiędzy Ekstraklasą, a 1 ligą jak pod poprzednimi rządami TSu (które np. ja pamiętam - w przeciwieństwie do wielu innych tu piszących). To zdanie podtrzymuję.

Co do zachowania Telefoniki - wcale mu się nie dziwię. Jeśli TS zobowiązał się do sprzedaży klubu to nic dziwnego, że TF wzywa go do dotrzymania umowy.

Wiele zależy od ewentualnego inwestora; TF przyznało, że miało go ono znaleźć i jeśli faktycznie tak było, to teraz kwestia czy jest on poważny czy nie (bo bardzo możliwe, że TF również zostało zrobione w bambo).

Ja na pewno nie będę się opowiadał ślepo za TS, bo to że im na władzy w klubie tylko i wyłącznie zależy to już pokazali. Telefonice pewnie znowu głównie na kasie, ale to wcale nie jest takie złe. Skoro TF tak bardzo chce przytulić te pieniądze to nie mam nic przeciwko, zasłużyło wspieraniem nas przez lata, a jeśli inwestor wyłoży taką kwotę to automatycznie staje się w moich oczach poważny.

TS wykazał, że zarządzanie kryzysowe ma opanowane na najwyższym poziomie, moim osobistym pragnieniem byłoby, aby trener i dyrektor sportowi zostali, zarząd w pewnym stopniu również, bo wykonywali świetną robotę. Nie obraziłbym się na niemieckie pieniądze i kogoś na czele z Niemiec pracującego w strategii makro, a obecne władze i sztab w sprawach mikro.

Niestety patrząc na zachowanie TSu jest to raczej niemożliwe. A zachowanie Telefoniki jest w 100% normalne. Sprzedali klub w promocji TSowi, ale z pewnymi klauzulami. TS teraz kombinuje jak ich nie dotrzymać. W moich oczach to bardziej TS się zachowuje nie w porządku niż TF. Jeśli jest _faktyczny_ poważny kupiec oferujący 40 milionów, to po prostu należy klub sprzedać. Dla jego dobra i dalszego rozwoju. A głupie teksty o srebrnikach to można sobie wsadzić, po prostu mi niekoniecznie zależy, aby TS był u sterów Wisły, tylko ktoś kto ma nią PLAN i ŚRODKI, a niekoniecznie sam PLAN bez środków. Od PLANU bez środków jest z reguły nawet lepszy brak planu z ŚRODKAMI (czasy Cupiała, casus Lechii). Jeśli inwestor okaże się scamem, trudno - ale dla mnie zachowanie TF było do przewidzenia, skoro TS chce ich wyjebać na grubą kasę. Nie wiem skąd to larum, praktycznie każda firma w sytuacji TF by się tak samo zachowała.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.07.2017 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Trzeba poczekać na czwartek. Jeżeli nic się nie wydarzy, to znaczy, że wał, natomaist jeżeli pan Joerg się pojawi, to będzie coś na rzeczy.

Snow napisał(a):Wyświetl post
Ależ o czym wy ty dywagujecie? Szwaby gorzej zacząć nie mogły.
Chyba oczywistym jest, że jeżeli ktoś zmusi TS do odsprzedania Wisły to pierwsze co ich czekac to całkowity i permanentny protest kibicowski. Oczywiście niektórzy kretyni, którzy się tu wypowiadają pewnie będą sobie chodzić na TS Stechert Kraków. Życze im powodzenia i meczów z 5000 kibiców bez dopingu. Ciekawe czy niemiaszki będą zadowolone z takiej promocji.

Snow, ale jakby nie patrzeć to TS sam siebie zmusił do sprzedaży akcji podpisując taką a nie inną umowę z Telefoniką.
Nikt się nie spodziewał, że ktoś wyłoży 40 baniek na stół, więc pewnie olewali ten zapis, będąc przekonanymi, że roczek minie, klauzula przestanie obowiązywać i będzie pięknie.
Niestety, ktoś się jednak zgłosił...
Ostatnio edytowane przez rafalek : 25.07.2017 o godz. 21:36.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

picasso: Przeczytaleś to? Czy to wygląda jak pismo od TF?
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

stało się to co mogło być najgorsze. TF, będzie walczyć z TS.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

picasso napisał(a):Wyświetl post
ale to dostał TS od kancelarii TF chyba? czyli to bardziej informacja,ze oferta wpnęła do TF.
i jesli tak jest to znaczy,ze własciwa oferta jest w TF i nie wiemy jak wygląda
z treści tego osławionego dokumentu jednoznacznie wynika, że to jest oferta (składana do TS, "niniejsza" oferta). Sama Pani Prezes mówiła, że wraz z tym były jeszcze jakieś materiały promocyjne dot. kupca.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2017, 21:36
Chyba oczywistym jest, że jeżeli ktoś zmusi TS do odsprzedania Wisły to pierwsze co ich czekac to całkowity i permanentny protest kibicowski. Oczywiście niektórzy kretyni, którzy się tu wypowiadają pewnie będą sobie chodzić na TS Stechert Kraków. Życze im powodzenia i meczów z 5000 kibiców bez dopingu. Ciekawe czy niemiaszki będą zadowolone z takiej promocji.
I co to da?
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.07.2017, 21:36
TF wykorzystuje wentym bezpieczenstwa stworzony przy sprzedazy Wisly Jakubowi M. Moze dlatego tez TS jest zaskoczona? Pod koniec lipca 2016 M. kupil Wisle a po miesiacu TS.
Sadzac ze zdenerowowania na konferencji prezez wie ze nie ma racji. Ale pograc mozna.
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 25.07.2017, 21:38
Przyjmijmy taki scenariusz

1) Telefonika ogłasza że otrzymała na swoje konto 40 baniek i wzywa TS do udostepnienia dokumentacji Niemcom
2) Niemcy robią audyt, po którym ogłaszają że coś im sie nie podobało i nie inwestują
3) Kasa jest "wycofana" (tak naprawde nigdy jej nie było)
4) UFA czy ktoś kto stoi za tą całą akcją zyskał bardzo cenne informacje, TF dostała coś tam na boku o czym się nigdy nie dowiemy

Jak sie przed tym obronić ? czy jest zapis że TS ma wpuścic Niemców do siebie dopiero kiedy na ich koncie znajdzie sie 40% z 40 milionów? Przecież jeżeli wiążące jest to co ogłosi Telefonika, to wałów mogą być krocie
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

To już zauważył Miga

Cytat:
Dlaczego TF pisze o umowie z 23 lipca (a nie sierpnia) 2016? Bo TS weszło w umowę uszytą dla Meresińskiego. Pan Jakub wymazany z ksiąg
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Cytat:
I co to da?
Jak to co? Wielką Wisłę!
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 25.07.2017, 21:39
master777 napisał(a):Wyświetl post
z treści tego osławionego dokumentu jednoznacznie wynika, że to jest oferta (składana do TS, "niniejsza" oferta). Sama Pani Prezes mówiła, że wraz z tym były jeszcze jakieś materiały promocyjne dot. kupca.
tak do TS.ale zastanawia mnie,ze w nagłówku z datą sa Katowice. a z tego co mi po głowie chodzi TF mial/ma obsługe prawną w Katowicach własnei.z drugiej strony na tym papierze sa tez jakies niemieckie adresy...
Ostatnio edytowane przez picasso : 25.07.2017 o godz. 21:42.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.07.2017, 21:40
Proszę bardzo. Z oświadczenia TF wynika, że jedynym warunkiem sprzedaży klubu jest kwota, jaką wyłoży nabywca.

Cytat:
Warunkiem zawartym w tej umowie było wyłącznie to, że Grupa TELE-FONIKA znajdzie Inwestora, który zapłaci odpowiednio wysoką i ustaloną kwotę
Opowiastki o tym, jak to prześwietlą kontrahenta, można o kant dupy rozbić, wiedząc jak zagrali ws. Meresińskiego. Ponadto, dla TF nie ma tematu, błędnej oferty pod względem formalnym, pomimo co najmniej dziwnych kilku elementów, które wymieniłem wcześniej. Oferta jest, i to podobno prawidłowa.

Cytat:
Fakty są takie, że stosowne dokumenty zostały już przedstawione zgodnie z treścią i w czasie wynikającym z umowy. Teraz rozpoczyna się już faza sprzedaży akcji
Inwestor jest, kasa jest, a właściciel nie wie nic. Ba, nie ma nic do gadania i nie musi widzieć kompletu dokumentów. Za to TF wie wszystko. A w następnym akapicie chcą pomagać w sprawdzeniu nabywcy. To dlaczego po prostu nie udostępnią TSowi danych, którymi dysponują? Łącznie z potwierdzeniem przelewu?

Dla mnie z powyższego, a także z sytuacji przedstawionej we wcześniejszym poście wynika, że pieniędzy nie ma, ale sprzedaż się rozpoczęła. Stąd moje stwierdzenie o kasie, której TF jeszcze nie widział.

Zastanawia mnie jeszcze ten fragment:

Cytat:
Wspomniane przez TS WISŁA wypowiedziane pełnomocnictwo - nie ma żadnego znaczenia, bowiem Grupa TELE-FONIKA działała na podstawie uprawnienia wynikającego wprost ze wspomnianej umowy
Po co w takim razie TS takie pełnomocnictwo przekazywał?
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 12.05.2018 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2017, 21:40
Adasss napisał(a):Wyświetl post

Trochę się ofert w życiu narobiłem. I to coś obok profesjonalnej oferty nawet nie leżało.
Żadnych weryfikowalnych informacji o rzekomym oferencie (o urzędowo potwierdzonych już nie wspominając).
Żadnego upoważnienia do reprezentowania owego oferenta.
Żadnych gwarancji finansowych.
Jak ktoś uważa, że na podstawie czegoś takiego można by np. pozwolić komuś na grzebanie we wszystkich papierach spółki, to chyba na głowę upadł.
dokladnie.
szydy, takie oferty to robia jakies firmy jednoosobowe sprzedajace produkty bardzo niszowe
no ale nie liczy sie wyglad oferty tylko skutek jaki ona wywołuje.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 25.07.2017, 21:44
@ Adasss to mało w życiu widziałeś, bo tak właśnie lubią nasi urzędnicy składać wnioski na dofinansowanie podając tylko nazwę urzędu i na co składają, bo w większości przypadków liczy się kolejność zgłoszeń, a następnie będąc wezwani do uzupełnienia danych muszą to zrobić w określonym terminie dzięki czemu nie tracąc pierwszeństwa zyskują jeszcze dodatkowy czas zazwyczaj 14 Dni. Jest to jeden z lepszych patentów by uzyskać dofinansowanie na inwestycje dla Gmin/Miast, Powiatów. Wracając do tej konkretnej nędznej oferty to TS ma prawo zażądać dokumentów od kupca czyli tego wszystkiego czego brakuje, a po spełnieniu wymagań może poddać się audytowi. Ewidentnie to pisemko jest zrobione na ostatni gwizdek by tylko wyrobić się w terminie wpłynięcia oferty.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 25.07.2017, 21:45
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Proszę bardzo. Z oświadczenia TF wynika, że jedynym warunkiem sprzedaży klubu jest kwota, jaką wyłoży nabywca.
Bardziej chodziło mi o 'już sprzedała' i byłem ciekaw, skąd masz takie info. Ja o tym nic nie słyszałem
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.07.2017, 21:47
> Po co w takim razie TS takie pełnomocnictwo przekazywał?

To jest tzw podwójne zabezpieczenie. Bardzo często stosowane w umowach na większe pieniądze czy kredytach bankowych. W przypadku banków podpisujesz umowę i dodatkowo weksel. Czemu weksel, skoro jest umowa? Żeby zabezpieczyć swoje interesy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.07.2017 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.07.2017, 21:49
Już pomijając meritum sporu to zebys się nie zdziwił. Ja sam karnet mam i chodzę regularnie, ale znam mnóstwo osób, które mówią ze nie staną na R22, bo nie "będą Miskowi kabzy napychac". Głupota, wiadomo, ale obrazuje pojęcie ludzi mniej zorientowanych, ale jednak licznych pikników. Równie dobrze frekwencja może isc wtedy do góry.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 25.07.2017, 21:50
Cytat:
4) UFA czy ktoś kto stoi za tą całą akcją zyskał bardzo cenne informacje, TF dostała coś tam na boku o czym się nigdy nie dowiemy

Jak sie przed tym obronić ? czy jest zapis że TS ma wpuścic Niemców do siebie dopiero kiedy na ich koncie znajdzie sie 40% z 40 milionów? Przecież jeżeli wiążące jest to co ogłosi Telefonika, to wałów mogą być krocie
Jeden twierdzi że wał bo złożyli ofertę po czym robią audyt, a najpierw powinni zrobić audyt potem składać ofertę
A ten z kolei widzi wał, a żeby się przed nim uchronić to najpierw powinni nam zapłacić a potem mogą robić audyt.

Jaka tu panuje paranoja
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.07.2017, 21:50
Akurat co do wyglądu oferty to jedyny wniosek, że pisali ją na ostatnią chwilę.

Sam w swoim życiu wysłałem dziesiątki podobnych pism, byleby zdążyć w terminie, a potem uzupełniałem. Bo klient decydował się na to zbyt późno żeby przygotować to na poważnie.

Inna sprawa, że tak naprawdę wszyscy tutaj komentujący, zarówno przeciwni TS jak i przeciwni TF komentują bez jakiejkolwiek konkretnej wiedzy co jest w dokumentach, a polegają jedynie na domysłach.

Obiektywnie rzecz biorąc Sarapata na konferencji była całkowicie inna niż zwykle, pewność siebie uleciała, zdenerwowanie widać było jak na dłoni. Zarzut braków formalnych jest z reguły pierwszym który podnosi się w takich sytuacjach i w 99,9% przypadków jest zarzutem błędnym. Niestety.

Drugą rzeczą jest to, że zarówno TS i TF z pewnością doskonale wiedzą jaka umowa ich wiąże. I albo różnią się w jej interpretacji, albo nie - a grają jedynie na zwłokę. Biorąc pod uwagę natomiast fakt zarzucania przez Sarapatę braków formalnych oferty, z jednoczesnym podkreśleniem, że oferent zostanie zweryfikowany wskazuje, że jednak coś na rzeczy jest - ale to znowuż jest tylko gdybanie.
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2017, 21:54
nesta napisał(a):Wyświetl post
Już pomijając meritum sporu to zebys się nie zdziwił. Ja sam karnet mam i chodzę regularnie, ale znam mnóstwo osób, które mówią ze nie staną na R22, bo nie "będą Miskowi kabzy napychac". Głupota, wiadomo, ale obrazuje pojęcie ludzi mniej zorientowanych, ale jednak licznych pikników. Równie dobrze frekwencja może isc wtedy do góry.

Już to widzę jak w górę pójdzie, będziecie mieć drugi Red Bull popcornowych kibiców, bez dopingu, atmosfery, klimatu. Panie Nesta, nikt jeszcze z fanatykami nie wygrał, w żadnym Polskim klubie.. Więc możesz pomarzyć

Oczywiście liczę że do tego nie dojdzie, ale nikt nie zna zamiarów niemców.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 25.07.2017, 21:56
Jeszcze nic nie wiadomo a oni już chcą bojkotować.
To jest najczarniejszy scenariusz.
Jak przypomnę sobie co sie działo za Bednarza to mi sie rzygać chce.

A tak w ogóle od jutra zaczyna się sprzedaż biletów na derby.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.07.2017, 21:58
TF w tej chwili nie ma żadnego związku emocjonalnego z Wisłą, chcą tylko odzyskać jak najwięcej się da.
TS przy podpisywaniu umowy rok temu działał po partyzancku, czego z resztą nie ukrywają, w efekcie zgodzili się na zapisy umowne narzucone przez TF.
I teraz scenariusz aktualny:
TF dogaduje się niemiecką firmą, która jest zainteresowana nabyciem takiego klubu jak Wisła ale oczywiście nie za 40 mln.
Wobec tego TF dogaduje z Niemcami zlecenie na wyposażenie nowej hali produkcyjnej warte powiedzmy 10 mln euro ale w umowie wpisują 26 mln. Dlaczego? otóż drugą częścią dealu jest złożenie przez Niemców oferty zakupu Wisły, z tytułu której całość czyli 40 mln będzie wpłacone na rachunek TF. Oczywiście z tej kwoty TF wypłaca na rzecz TS należne 16 mln, sobie zostawia powiedzmy 1/3 czyli 8 mln a pozostałe 16 wraca do Niemców w płatności za zlecenie.
TF odzyskuje 8 mln za które praktycznie wyposaża nową halę, Niemcy kupują klub za 24 mln zyskując jednocześnie dobre zlecenie od TF na którym zarobią. Oczywiście wcześniej zrobią sobie badanie spółki żeby być pewnym co do wysokości zobowiązań.

Tak to przecież może wyglądać...
Zyskuje TF, zyskują Niemcy, zyskuje TS. Natomiast co do spółki piłkarskiej to niestety wielka niewiadoma...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.07.2017, 21:58
Jacy "wy"? I wyrosłem juz z takich marzeń
Moje kryterium jest jasne i mało kontrowersyjne - jesli firma ma kasę i jest wiarygodna - sprzedawać. Jak wyjdzie, że to scam - pogonić.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 25.07.2017, 22:04
".....Jeśli jest _faktyczny_ poważny kupiec oferujący 40 milionów, to po prostu należy klub sprzedać."
Jeśli jest to zgadzam się. Ale co dostało TS? Śmieszny papierek od jakiegoś "nołnejma" przedstawiciela (który nawiasem mówiąc nie ma na to papieska ze reprezentuje firme). Jeśli Niemcy się zreflektuja, pokaza się, przedstawia faktycznie ofertę, to ok.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 25.07.2017, 22:09
Pomimo braku wszystkich informacji wydaje się że niestety TS może nie mieć dużo do powiedzenia. Jedynie co TS moze zrobić aby nie oddawać Wisły to wykazać że ta próba przejęcia to zwykły szwindel i wałek. Na dzień dzisiejszy ten cały przedstawiciel wydaje się mało wiarygodny a jego pełnomocnictwo jeszcze mniej więc TS nie powinien mieć problemów z udowodnieniem że cała ta sytuacja z przejściem Wisły to jeden wielki przekret
Chyba że to nie jest taki przekręt jak nam się wydaje.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2017, 22:11
Stechert - to firma mocno związana z futball'em - poczytajcie ich stronę. Działa w branży "krzesełkowej" od 60 lat i właścicielem dalej są potomkowie założyciela - to świadczy akurat na ich korzyść.
Mnie bardziej zastanawia - po co takiej firmie taki klub jak Wisła, bo z punktu widzenia wizerunkowego to na większości stadionów w Polsce krzesełka mamy nowe a kolejnych Mistrzostw Europy szybko nie zorganizujemy, żeby potrzebowali u nas sobie pozycję budować....
Dodatkowo niepokoi ich wyraźny brak doświadczenia w zarządzaniu profesjonalnym klubem piłkarskim,
Nie sądzę jednak, żeby byli skłonni wyrzucić 10MLNEuro dla zabawy - żeby utopić Wisłę, jak wieszczą niektórzy.

Co do dokumenty oferty to tylko zwroty w celu dotrzymanie terminu. Potem na wezwanie - uzupełnia się wymagane dokumenty - częste w biznesie - dopuszczalne nawet w zamówieniach publicznych.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2017, 22:14
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
I teraz scenariusz aktualny:
....
Wobec tego TF dogaduje z Niemcami zlecenie na wyposażenie nowej hali produkcyjnej warte powiedzmy 10 mln euro ale w umowie wpisują 26 mln.
W co ja wyposaży? w krzesełka ?
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.07.2017, 22:15
"Netflix" wypuszcza nowy, trzeci już sezon serialu o losach TF i Wiśle Kraków,
https://web.facebook.com/OdSlupka/?h...BWHuVI&fref=nf
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 25.07.2017, 22:19
Savik napisał(a):Wyświetl post
Stechert ... właścicielem dalej są potomkowie założyciela ...
Z tym to bym się nie rozpędzał ... bardzo prawdopodobne, że aktualnym właścicielem jest niejaki Jorg Loser.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.07.2017, 22:22
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Detektywi, ludzie od wielkich biznesów, prawnicy, powieściopisarze... Na forum sama elita .

[...]

Nie sama,
ale nie wiesz gdzie siedzę na stadionie i kim jestem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów