The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 12:51
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
No czyli nie powiedziała.

Powiedziała, że od paru dni nie może się dodzwonić do Josera, a pierwszy lepszy dziennikarzyna zrobił to w parę minut.
Tylko ze to trzeba dzwonic do Losera albo Loesera a nie Josera
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.07.2017 o godz. 13:12.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2017, 12:55
No czyli nie powiedziała.

Powiedziała, że od paru dni nie może się dodzwonić do Josera, a pierwszy lepszy dziennikarzyna zrobił to w parę minut.

Pani prezes jasno powiedziała że ona ani nikt z TS'u do tej pory nie miał żadnego kontaktu z tą niemiecką firmą co jasno wskazuje na to nie z nimi były te negocjacje dotyczące sponsoringu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Wiemy,że nic nie wiemy ktoś robi nas w uja albo Pani prezes albo szykuje nam się mereś 2
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
abedipele
Member

Od: 07.2007

Co pół godziny nowe wiadomości i oświadczenia na temat sprzedaży. Ciekawe czy sezon drugi tego serialu przebije sezon pierwszy, z tamtego roku. Oby z happy endem.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 25.07.2017, 12:57
Szczerze mowiac to po stylu w jaki chcieli przejac klub niemcy, to ja bym z nimi juz w ogole nie gadal.
Staropolskie slowo dla nich.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 25.07.2017, 13:04
Czy ten koszmar z dobrym wujaszkiem Cupiałem się nigdy nie skończy . Ja już go rozgrzeszył za Wisle ,a tu DUPA POCZUŁ KASE DO WYJĘCIA I WRÓCIŁ .
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2017, 13:08
nesta napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje nam czekać na ruch drugiej strony. Sporo to zapewne wyjaśni czy pójdziemy w stronę rozmów czy konfliktu prawnego. Optymalny byłby na teraz przyjazd tego Loesera do Krakowa i trójstronne spotkanie z TF i TS . Nawet jeśli formalnie z TS nie musi się spotykać to i tak zawsze lepiej rozmawiać i dojść do porozumienia.

A i hit, że Janekx ma dostęp do takich pism...

https://twitter.com/janekx89/status/889799915697836032
Kto to pisal? ...Loeser czy Loser bo sie juz pogubilem. Na zdjeciu podpisal sie Loser, moze kuzyn

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2017, 13:16
Zajebiste pełnomocnictwo. Przebił Wiadomixa
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.07.2017, 13:17
Tutaj akurat dariook chyba nie trafiłeś bo wszystkie trzy opcje są poprawne. Tak jak koeln, koln i ta trzecia opcja z umlautem. Jak coś pomieszalem i przy nazwiskach nie ma takiej reguly to poprawcie
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 25.07.2017, 13:19
I bez o "umlaut" w imieniu i nazwisku Ciekawe cz jak ktoś ma nazwisko np: Mrówka to się podpisze mrowka czy mrówka. A sory pewnie miał windowsa pirata
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 25.07.2017, 13:22
Janekx89 dalej przekonany, że oferta jest poważna, a nie żaden żart i stoi za nią faktycznie sam Loser. W czwartek ma się pojawić w Krakowie to będziemy dużo mądrzejsi.

Jak mnie kluczem to całej sprawy jest pytanie czy ta cała firma Stechert to ta sama z którą negocjowałą Sarapata i spółka czy nie.

Jeżeli tak to pewnie zarząd wraz z TS liczyli, że uda się przeciągnać cały deal w czasie, aż klauzula przestanie obowiązywać i wtedy już bez Telefoniki mogliby sobie ubić dobrego deala dla wszystkich. Za tą teorią przemawia fakt, że Stechert bardzo dobrze zna sytuację wewnątrz WK SA, a jak sami zauważyli Telefonika przez cały okres obowiązywania klauzuli w ogóle się tym nie interesowała. W międzyczasie pewnie ktoś powiedział Niemcom o tej klauzuli i uznali, że po co negocjować jak można wjechać z buta i brać co leci. Jeżeli taka jest prawda to nie chodzi o uwalenie deala z Niemcami, a jedynie o uwalenie piątkowej oferty/"oferty".

Jeżeli jest to inna oferta to sytuacja jest jeszcze proszta, tamci dają pewnie lepsze warunki (dla klubu lub zarządu) i potrzeba za wszelką cenę wymigać się z tego deala.

Miało być jaśniej po konferencji, a jest jeszcze gorzej.

To co napisales wlasciwie nie ma sensu. W interesie zarowno Stecherta jak i TSu BYLOBY to zeby wykolegowac z interesu Telefonike. Po co Niemcy mieliby placic 40 baniek skoro po wygasnieciu klauzuli byc moze dogadaliby sie bezposrednio z TSem na - dajmy na to 30. TS napewno wolalby dostac 30 bezposrednio od Stecherta niz 16 tak jak to mialoby byc obecnie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2017, 13:23
Tutaj akurat dariook chyba nie trafiłeś bo wszystkie trzy opcje są poprawne. Tak jak koeln, koln i ta trzecia opcja z umlautem. Jak coś pomieszalem i przy nazwiskach nie ma takiej reguly to poprawcie

No to jak sobie odmienia nazwisko to niech nie zapomina o imieniu bo pisze z bykami
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.07.2017 o godz. 13:25.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2017, 13:24
Nieoficjalnie TF również kwestionuje ofertę: http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...kow_21355.html
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 25.07.2017, 13:26
As napisał(a):Wyświetl post
To co napisales wlasciwie nie ma sensu. W interesie zarowno Stecherta jak i TSu BYLOBY to zeby wykolegowac z interesu Telefonike. Po co Niemcy mieliby placic 40 baniek skoro po wygasnieciu klauzuli byc moze dogadaliby sie bezposrednio z TSem na - dajmy na to 30. TS napewno wolalby dostac 30 bezposrednio od Stecherta niz 16 tak jak to mialoby byc obecnie.
No ale możliwe że TS nie chciał oddać 100% a tylko to interesowało Niemców? Gdzies w natłoku informacji można było trafić na info ze ten tajemniczy inwestor dawał 5mln euro ale TS odpowiedziało że sprzedaz 100% nie wchodzi w grę. Wtedy może ktoś uprzejmy doniósł o ten klauzuli i doszli do wniosku że może lepiej dopłacić i mieć pewność niż bujac się w negocjacjach kolejne miesiące stąd ta oferta last minute?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.07.2017, 13:27
Wolfy - wznawiasz sprzedaż nieruchomości w Krakowie ? Może tym razem opylisz Wawel, albo Tauron Arenę ? A co tam.... Chętnych nie brakuje
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.07.2017, 13:27
@As
zgoda ale myle ze TSowi nie chodzi o kase (tylko) a o to czy caly deal mialby charakter przejecia akcji/sponsoringu/inwestycji itd..
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2017, 13:28
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Kto to pisal? ...Loeser czy Loser bo sie juz pogubilem. Na zdjeciu podpisal sie Loser, moze kuzyn
Moze nie mial niemieckiej klawiatury pod reka bo powinno byc napisane Löser (w przypadku braku niemieckich czcionek stosuje sie Loeser).
Najlepsze jest to, ze jego nazwisko w tlumaczeniu oznacza mniej wiecej Rozwiazywacz (w sensie problemow).
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2017, 13:31
As napisał(a):Wyświetl post
Moze nie mial niemieckiej klawiatury pod reka bo powinno byc napisane Löser (w przypadku braku niemieckich czcionek stosuje sie Loeser).
Najlepsze jest to, ze jego nazwisko w tlumaczeniu oznacza mniej wiecej Rozwiazywacz (w sensie problemow).
To na imie powinien miec Jörg lub Joerg ale nie Jorg w jedym podpisie. Ale moze to debil i wcale to nie swiadczy o tym ze oszust

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2017, 13:32
Dobrze, że nie to, co po angielsku...
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 25.07.2017, 13:32
Tak Niemiec nie miał niemieckiej klawiatury a tak pozatym czy niemiecka klawiatura przeszkadza w pisaniu po angielsku ?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.07.2017, 13:36
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Według Pani Prezes oferta jest złożona przez jakiegoś małolata, bez pełnomocnictwa, jakiś anonim bez kontaktu :]

Tak, więc jaja sobie z was ktoś zrobił, a wy napaliliście się na 20 stron pisania BZDUR LOL
A Damian Dukat to kto(chodzi o wiek)
Broń Boże nie uległem obrazowi niemieckiego bogactwa,ale uważam,ze TS(który naprawdę dawał ostatnio radę) na tej konferencji tez nie był " szczery" ,a przynajmniej naciągnął/zinterpretował pewne sprawy tak jak jemy pasowało...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.07.2017, 13:36
Jutro, gdy od Loserow zaroi sie w stolicy naszego kraju to dopiero bedzie ciezko sie dodzwonic. :(

Ktos ewidentnie wali w chuja z Wisla.

Opcje sa 2;
Ten caly Loser jest niepowazny
Ten caly Loser jest powazny ale nie rozmawia z TS-em bo nie widzi potrzeby.

Nie chce mi sie wierzyc zeby ktos kto niby rozmawial od kilku tygodni z TF i musial znac kazdy najmniejszy detal umowy wyjebal pelna bledow oferte, ktora zostanie zgaszona w ulamku sekundy.

Zeby nie bylo; ja jestem akurat za TS-em, bo uwierzylem w ich wizje, natomiast nie mam kompletnie zaufania do rzutkich miedzynarodowych biznesmenow. Aczkolwiek nie podobaja mi sie patologie rodzace sie w obecnych gabinetach.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 25.07.2017, 13:38

Jeżeli tak to pewnie zarząd wraz z TS liczyli, że uda się przeciągnać cały deal w czasie, aż klauzula przestanie obowiązywać i wtedy już bez Telefoniki mogliby sobie ubić dobrego deala dla wszystkich.

Nie ma to sensu. Niemcom przeciez zalezaloby wlasnie zeby po wygasnieciu tej klauzury zaplacic za klub 3 czy 4 razy mniej. Wowczas przeciez kazdy potencjalny wlasciciel zainteresowany Wisla wysmialby Wislę ktora chcialaby 40 milionow lub więcej i jeszcze splacic dlugi. Baa... mogloby sie okazac, ze TS zarobilby mniej niz teraz biorąc 40% ze sprzedazy.

O czym to świadczy? wychodzi na to, że Niemcy doskolane sobie zdają sprawe, że TS Wisla nie chce sprzedac klubu dlatego chcieli zamknac sprawe korzystając z tej klauzury.

Ale dalej nie rozumiem czemu ich tak cisnie na tą Wisłe i wydanie takiej fortuny + spłata długów... albo to jakiś grubszy wał albo są mega naiwni ewentualnie rzeczywiście mają plan na zbudowanie czegoś wielkiego przy Reymonta.

Tego nie moge wlasnie pojąć.. rozumiem, kupić klub, ale k.. za 40 milionów złotych jednorazowo? za Polski klub? tuż to paranoja.. a wokół mają tyle klubów w Ekstraklasie ktore mogą przejąc za 5 razy mniej. Wiem, Wisla to jednak marka, bogata historia, ogromny potencjał kibicowski, piękne miasto, ale mimo wszystko...
Ostatnio edytowane przez c. : 25.07.2017 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2017, 13:38
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Wolfy - wznawiasz sprzedaż nieruchomości w Krakowie ? Może tym razem opylisz Wawel, albo Tauron Arenę ? A co tam.... Chętnych nie brakuje
Postanowiłem nie robić interesów z debilami. Poza tym to i tak w większości gołodupce.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.07.2017, 13:41
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nie jest do konca tak. Akurat pracuje w Niemczech od pewnego czasu a ze mam nazwisko z polskimi znakami na wiekszosci dokumentow czy umow sa one pominiete. Wystarczy ze w momencie zawarcia umowy czy meldunku moja osoba jest poswiadczona dokumentem tozsamosci.

Co mnie dziwi to to ze gdyby taki document by sporzadzany w Niemczech lub w kraju niemiecko-jezycznym bledu ortograficznego byc nie powinno. Wiec mnie od razu zastanawia kto i gdzie napisal ten papier.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.07.2017, 13:42
Cytat:
Postanowiłem nie robić interesów z debilami. Poza tym to i tak w większości gołodupce.
Poza tym i tak wypowiedziałem Ci pełnomocnictwo udzielone na ukraińską agencję międzynarodowego czegoś tam.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Jak przeczytałem informacje od Janekx89, którego pół forum uważa za guru polskiej piłki to nasuwają się 2 wnioski:
1) facet ma informacje dot. transferów i tutaj nie mam zastrzeżeń;
2) facet nie ma pojęcia o prawie, co oznacza że jego wypowiedzi z zakresu pełnomocnictw, ofert umówi i ich zgodności z prawem są dalekie od rzeczywistości.

Nie tak dawno przy okazji dyskusji o wypożyczeniu Kuby B. twierdził, że klub który wypożycza bierze na siebie obowiązek wypłaty kontraktu - w rzeczywistości wypożyczany zawiera z nowym klubem kontrakt na czas wypożyczenia na nowych warunkach, a warunki kontraktu z klubem, który wypożycza są zamrożone na czas wypowiedzenia.
Teraz Janekx89 twierdzi, że TFK rozmawiała z Niemcami od 2 tygodni - i pewnie dlatego wysłali "ofertę" za pięć minut dwunasta...
Jak dla mnie pełnomocnictwo, sam styl złożenia oferty bez żadnych badań i analiz, zakrawa na żałosny humbug i głupotę....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

7 kotów, mam dokładnie takie samo zdanie.
Podpisuje się pod tym co napisałeś.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 25.07.2017, 13:44
No właśnie dlatego ja się będę trzymał windowsa pirata ��
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 25.07.2017, 13:44
c. napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to sensu. Niemcom przeciez zalezaloby zeby wlasnie po wygasnieciu tej klauzury zaplacic za klub 3 czy 4 razy mniej. Wowczas przeciez kazdy potencjalny wlasciciel zainteresowany Wisla wysmialby Wislę ktora chcialaby 40 milionow lub więcej i jeszcze splacic dlugi. Baa... mogloby sie okazac, ze TS zarobilby mniej niz teraz biorąc 40% ze sprzedazy.

O czym to świadczy? wychodzi na to, że Niemcy doskolane sobie zdają sprawe, że TS Wisla nie chce sprzedac klubu dlatego chcieli zamknac sprawe korzystając z tej klauzury.
Powtórzę to co już pisałem chwilę temu. W jednym z artykułów była informacja że była oferta 5 mln euro za 100% akcji ale TS ja odrzucił i zaproponował sponsoring. To bylo odnośnie tego tajemniczego inwestora więc nie wiem skąd to przekonanie że po wygaśnięciu klauzuli zapłaciłby 3-4 mniej. Możliwe wręcz, że wtedy Wisła byłaby już nie do wyciagniecia.

PS. Będę w domu to odnajde ten artykuł.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów