|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Już taki jeden był co "troszku" miał pojęcie i poznawał kopacza po wchodzeniu po schodach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
wrrrrrr Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 25.07.2017 o godz. 00:16.
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Raczej to czego sie spodziewano.
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...alki,12302769/ ![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
1. Przychodzę z 40 mln w walizce do TS, jak nie chcą to nie sprzedają 2. Przychodzę z 40 mln w walizce do TF i wtedy TF uznaje że nie chce mi sprzedać to nie musi ale jak uznają że chcą mi sprzedać to są w stanie prawnie zobligować TS do sprzedania mi akcji |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Przyznam szczerze, że nie wierzyłem w TS od samego początku, pomyliłem się jednak i to bardzo. Myślałem że wywalą się na pierwszej przeszkodzie. Myślałem że skończy się to wszystko patologią organizacyjną i wydawaniem bzdurnych oświadczeń. Myślałem, że po kilku porażkach kibice zaczną motywować pilkarzy w sposób niestandardowy, że zaczną się jakieś wizyty w szatni. Sądziłem że za chwile jGW opisze naszuranego gościa biegają po klubie, sądziłem że ludzie nie znający się na futbolu będą wpychali się do transferow. Przypuszcałem że za chwile na Facebooku będą sprzedawane koszulki z jakimiś dziwnymi emblematami, które za chwile opiszą w gazetach. Sądziłem, że Stanowiski będzie nawalal co dziennie w to co tu się dzieje, myślałem że zrobią wstyd na całą Polskę.
Nic z tych rzeczy, mimo jakiś tam delikatnych potknięć była pełna klasa na zewnątrz. Nie wiem jak w środku ale skoro nic większego nie wyszlo to znaczy że było stabilnie. Sciągniiecie Junko było mistrzostwem świata dla tego klubu, ten gość nie jest nawet pasjonatem futbblu. U niego widać coś w rodzaju obsesji na punkcie tego co robi. Jeśli nadszedł taki moment, w którym Wisła stanie przed szansą zrobienia jeszcze większego progresu to mam nadzieję, że TS zachowa tą samą klasę, którą prezentował podczas całego swojego zarządzania Wisłą. Chociażby że ułatwią wejście nowemu wlascielowi, że pomogą mu zorientować się w polskich oraz wiślackich realiach tak aby ta zmiana odbyła się płynnie. Rzecz jasna należy zweryfikować jeszcze nowego inwestora. Mam jedynie że te jakieś durne komentarze w ineterneciie na tych bzdurnych facebookowych profilach nie są zapowiedzią jakiejś "gównoburzy" który odbija się negatywnie na samym klubie,.
Ostatnio edytowane przez wester : 25.07.2017 o godz. 00:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dokładnie to co Marsik napisał, tylko nie do końca zrozumiale.
Prawdopodobnie zapis wygląda następująco - w przypadku oferty do 40 milionów uprawnionym organem do rozpatrywania tej oferty jest TS; w przypadku, gdy oferta przekracza 40 milionów złotych wkracza Telefonika, która ma upoważnienie do przeprowadzenia takiej transakcji z zachowaniem podziału zysków 60% do 40% pomiędzy TF a TS. Oczywiście Telefonika w tej sytuacji będąc stroną ma pełne prawo taką ofertę odrzucić, jeśli z jakiegoś powodu im się ona nie spodoba. Co do samego inwestora mam obawy jak każdy, chociaż jeśli faktycznie przeleją 40 milionów jedną ratą to moje obawy będą minimalne, a jeśli będą chcieli zachować obecną strukturę trener/dyrektor sportowy to będę zachwycony, bo zarówno Junco jak i Kiko odwalili kawał dobrej roboty nie posiadając znacznych funduszy. Co do samego TSu, naszej Pani Prezes i Damiana Dukata; doceniam włożony trud. Uważam, że należą im się brawa za to jak prowadzili Wisłę w sytuacji kryzysowej. Z drugiej strony obawiam się próby utrzymania Wisły SSA w TSie za wszelką cenę (bo, że klub nie jest na sprzedaż i że nie chcą inwestora już parokrotnie słyszeliśmy). Wiele wyjaśni jutrzejsza konferencja. Jeśli podejdą do sprawy obiektywnie mając na sercu dobro piłkarskiej spółki, a nie na zasadzie 'próbują nam zabrać klub!' to będę usatysfakcjonowany. A inwestora trzeba prześwietlić i wyciągnąć jak najwięcej informacji się da. Bardzo pokrzepiająca jest informacja o przylocie samego właściciela w czwartek, jak i oświadczenie TF. Zobaczymy czy TS będzie z Telefoniką 'na tej samej stronie' czy pójdzie w emocjonalną walkę na wyniszczenie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.07.2017 o godz. 00:46.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Dla nas jest to kupno naszej wielkiej Wisły, klubu za który oddalibyśmy wiele i dla którego chcemy jak najlepiej, natomiast dla nowego, potencjalnego inwestora to jest zakup jakiegoś klubiku z Polski, który na tarapaty finansowe a który coś tam kiedyś grał i można go tanim kosztem postawić na nogi. Dla nas za, o mój boże! 40 mln a dla inwestora za po prostu 40 mln. Wieć nie wymagajmy od niego że żuci wszystko i przyjedzie nas przekonywać jaki to jest dobry i wspaniały i żebyśmy mu oddali naszą Wisłę. Jest klauzula wysyła adwokata z upoważnieniami do negocjacji i dobija targu. Tak się robi biznesy w wielkim świecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Detektywi, ludzie od wielkich biznesów, prawnicy, powieściopisarze... Na forum sama elita
To jak to na dzisiaj wygląda? Loser, to przestępca, który nie zna się na robieniu takich interesów . W dodatku niezbyt miły, bo nie przyjechał pogadać . |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jeśli sprawdzi się to co pisze w DP, to lepiej żeby TS miał bardzo mocne argumenty.
Zwykle nie bo nie, bo my uratowaliśmy Wisłę (co oczywiście jest prawdą) a oni chcą nam ją zabrać, będzie bardzo słabe i raczej nie przekona ludzi. Oczywiście nie licząc, jakiejś tam grupki, która zawsze we wszystko wierzy. Tym razem może być ona dość mała. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Marsik.
Ja właśnie to samo tylko na około napisałem. Że gość ma totalnie wyjebane i Wisła będzie kolejna pozycja w portfolio. Mnie taki scenariusz średnio pasuje . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
jeżeli DP mówi prawdę to TS w....i dużą część kibiców zdenerwuje
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 25.07.2017 o godz. 06:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
TS odwalił zajebistą robotę przez ten rok znam ludzi z tego otoczenia i każdego z nich chwale i podziwiam i jestem jednocześnie ogromnie wdzięczny ze w jakimś stopniu ciężka ich pracą podnieśli ten klub z kolan !! Bo to nasz klub wielu z nas żyje od weekendu do weekendu ale nie dlatego aby odpocząć od pracy i wybawić się na rynku dlatego że czeka każdy z nas na kolejny mecz aby pojechać na Reymonta ,Wyjazd lub oglądnąć w TV.Niestety w naszym kraju na tą chwile mając klub piłkarski i ambicje o najwyższe cele trzeba mieć pieniądze nie zarobione ale dodane w gratisie to budżetu.Inaczej możemy już cały czas balansować na skraju banruta. Pomyście Wisła to wciąz ogromna marka top3 w Polsce ale ludzie z każdym rokiem ta marka spada i spadać bedzię jeśli poziom sportowy się nie podniesie za hmm 5 lat może być tylko gorzej i pokolenia się zmienią (kibice sukcesu) którzy zamiast biegać po polu w koszulkach Wisły bedą biegać w koszulkach np.Legii i nie mówię tu o Krakowie i okolicach tylko o dalszych zakątkach Polski.To właśnie zrobiła Wisły w latach sukcesów swoich.A dlaczego o tym pisze jakiś czas temu przyszło mi własnie pracować z facetem który mieszkał koło Sanoka i zanim ten temat wyszedł ze zmianą właściciela powiedział mi słuchaj Wisłą ludzie żyli w mojej okolicy nie ma u mnie fan clubów Wiślackich a mimo to kazdy jej kibicował.Młode szczyle marzyły jak dorosną być piłkarzami Wisły.Niby nic takiego ale pokazujące jak bardzo mocna była Wisła w srodowisku piłkarskim w naszym kraju. Pamiętacie wtedy jak mało prasa negatywnie o nas pisała ? każdy dziennikarz bał się z następnym razem Wielkiej Wisły nie zobaczy na żywo a teraz na każdym kroku wkłady szukają sensacji. Słuchajcie może być też tak ze nawet jak nowemu właścicielowi znudzi się zabawka po jakimś czasie to Wisła marketingowo może być o kilka poziomów wyżej gdzie wtedy będzie potrafiła się utrzymać na przyzwoitym poziomie i wtedy przecież również będzie nasz strażnik Towarzystwo Sportowe które bez problemu da radę. I niech nikt mi nie piszę ze woli Wisłe biedną bo przeżyłem to już za gnoja śmigając na wyjazdy albo na stary stadion gdzie na koszulach widniał Unimil.Kochałem to ale jak i każdy z nas chce dobrze zarabiać być szanowany i mieć wszystko tak pozwólmy aby nasz klub był Elitarny i aby w koncu dali nam spokój z negatywnym komentarzami.... Co do ocen wstrzymajmy się z ocenami TS do konferencji oby było dobrze.Powód: Lit.
Ostatnio edytowane przez wordbatata : 28.07.2017 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Oby TS przedstawił argumenty czemu NIE. Jeśli tylko powiedzą jak będą się bronić to słabo.
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
dlaczego nagle teraz mieliby mówić NIe skoro przez tyle miesiecy wiedzieli,ze taki zapis istnieje i że coś takiego sie może zdarzyć....odrębną kwestią jest pozbycie sie 100% akcji czyli de facto jakiejkolwiek kontroli i tu powinno dojść do kompromisu...o ile taskowy wogóle jest potrzebny ? Konferencja rzuci troche światła na ta sprawe...
P.S. Moim zdaniem jeśli ni ebyło klauzli poufności to TS nie zachował sie fair wobec jej sympatyków...o fakcie kto nadal pozostaj ewłascicielem oraz kto decyduje ( cały czas Telefonika) kibice mieli obowiązek wiedzieć...z doswiadczenia wiem że każdy swoje "biznesy" chce robic i wina/prawda zawsze pośrodku ![]() ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Pewnie dzisiejszy dzień pokaże ile ludzi, przez wzgląd na najbliższe obiecane sukcesy, jest w stanie lekką ręką oddać klub obcym, nie próbując tym samym nawet pamiętać tego co zafundowali w tamtym roku prawnicy TF i Mereś... Nie zdziwię się, jeżeli TS chce zostawić sobie furtkę w przyszłości, na to, by w razie pożaru mieć lepsze warunki do pracy niż przez ostatni rok. Cupiał zafundował niesamowite sukcesy, ale faktu, że zostawił Wisłę na koniec, na śmietniku, nie da się obronić. Warto o tym pamiętać, gdy wielu będzie klepało, że źli ludzie nie chcą oddać klubu Niemcom bez żadnych zabezpieczeń. Po drugim takim ciosie Wisła może po prostu już się nie podnieść... Jak poważnie traktować kogoś kto " za pięć dwunasta" przychodzi z milionami i mówi "No to może teraz"? Coś jak sławny Turek Sabri Bekdas w Szczecinie kilka lat temu... przed Antkiem Ptakiem.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 25.07.2017 o godz. 07:42.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
"za pieć dwunasta" została złożona oferta czyli dokonany ruch który umozliwia działanie...nie wiemy od kiedy i jakie toczone sa/były rozmowy...a oferta ktora została złożona potwierdza tylko jeden fakt,że partnerzy wcześniej się nie dogadali i stąd takie ruchy... P.S. Dla mnei działania TS przez ostanie miesiace potwierdziły,że dobrze działaja jak na swoje mozliwosci ale po dwudziestu kilku latach znowu dochodzi do dylematu oddać Wisłe komuś innemu czy nie ? Jak TF przejmowala Wisłe to nieliczni wiedzieli kto to i co to...jest tylko jedna zasadnicza roznica wtedy nie było w grze takich pieniedzy a one potrafia namieszać... ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czy konferencja będzie gdzieś transmitowana?
Jeśli tak będę wdzięczny za linka. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeżeli będzie czysto w papierach, a TS będzie cos kombinował i utrudniał, tylko i wyłącznie dla kaprysu i bo " ja chce" to łatwo podciągnąć takie działania pod działania na szkodę spółki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tak czytam te wszystkie posty i oczywiście każdy może mieć racje bo tak naprawdę nie wiemy na czym stoimy. Na chwile obecna czas nam dyktuje warunki i poczekajmy do 12 a wszystko albo napewno większość faktów się wyjaśni.
Uważam ze TS tak łatwo nie odpuści chociażby po ostatnich zawirowaniach z zeszłego roku. Nie wierze ze TS nie jest świadomy ze potrzebują pokaźnego zastrzyku gotówki ale moim zdaniem jeżeli jest ktoś kto chce wyłożyć 40 M odrazu plus obecne długi Wisły czyli Ok 12M niekoniecznie musi mieć złe intencje bo jest to sporo kasy w inwestycje która nie koniecznie musi się zwrócić a napewno nie odrazu. Wydaje mi się ze TS na rzecz swojego zysku może zostawić sobie furtkę w postaci zapisu które może mówić ze na czas określony wciąż pozostanie udziałowcem klubu w mniejszym lub większym stopniu by określić czy dany inwestor jest wiarygodny i nie zniszczy Wisły w ciągu roku. Chyba byłoby to bardzo dobra opcja dla wszystkich stron. Jeśli wszystko było by wporzadku to automatycznie nastąpiło by zbycie akcji za odpowiednia kwotę na rzecz inwestora. Jeśli chodzi o TF i TS i zapis w umówię o wykupieniu za 40 baniek nawet miałby sens chociażby z tego względu ze tak naprawdę TS nie zapłacił wielkich pieniędzy za Wisle wiec wiadomym było ze TF będzie szukał nowego sponsora i to bardzo poważnego żeby chociaż cześć pieniędzy odzyskać z ułożonego przez nich długów wobec klubu. A tak na marginesie nie zdziwiłbym się ze tym potężnym sponsorem z którym rozmawiał TS okaże się właśnie Stechert Gruppe a TF tylko wykorzystał taka sytuacje i powiedział im o takim zapisie w umowie z którego mogą skorzystać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Vinci : 25.07.2017 o godz. 07:59.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|||
|
|
Member
Offline |
|
P.S. tak gdybamy, gdybamy a tu o 12 na konferencji zarząd jednogłośnie, dumnie oświadczy że znaleźli poważnego inwestora który wprowadzi klub na nowy poziom, jakiego w Polsce jeszcze nikt nie widział Ech ten mój wrodzony optymizm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://twitter.com/janekx89/status/889743703472037889
To będzie wojenka z prawnikami TF. Bo Cupiał był cięty na TS już od jakiegoś czasu więc jak jeszcze ujebią mu 24 mln zł to na pewno będzie szczęśliwy i na pewno przejdzie nad tym do porządku dziennego. Będzie też chujowa atmosfera w szatni, bo dobrze wiem na co liczą piłkarze. I oczywiście straci na tym drużyna i wyniki. Powiem tak, TS będzie musiał pokazać jakieś mega grube kwity obciążające Niemców, aby wypaść wiarygodnie dlaczego idą w spór z inwestorem, który chce zapłacić im 4mln eur i wpompować kapitał w spółkę piłkarską. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Optymizmem, w pewnym stopniu napawa zdanie z oświadczenia TF:
Szczególny nacisk zostanie oczywiście położony na sprawdzenie planów Inwestora wobec Klubu - będziemy wspólnie wymagać by Inwestor zapewnił Białej Gwieździe szybki powrót na sportowy szczyt, ale w oparciu o długotrwałe stabilne podstawy i zrównoważony budżet. Dopiero pozytywny efekt wspomnianych weryfikacji pozwoli na sfinalizowanie zbycia akcji nowemu Inwestorowi Ciekaw jestem w jaki sposób Inwestor może to zagwarantować? Może ma przykład poprzez zobowiązanie do corocznego zasilania budżetu wpłatami (nie pożyczkami) pokaźnej kwoty na rozwój? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
A może będzie utrudniał bo mają swojego inwestora z którym negocjują i ktory daje więcej(kilkunastokrotne powiększenie budżetu)
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czekam na konferencję. Podoba mi się osobiście praca, którą wykonuje Pani Prezes i cały zespół, cała Wisła. Z drugiej strony jednak, skoro piszecie, że mimo tytanicznej pracy długi wciąż rosną to być może Stechert Gruppe jest szansą na stabilizację i odzyskanie należnego Wiśle miejsca. Z drugiej jednak strony mocno wierzyłem w scenariusz, gdzie to Zarząd znajduje silnego sponsora i w oparciu o niego buduje Wielką Wisłę. Po zeszłorocznej przygodzie z playboyem z Rudnik to za nic nie wierzę w dobre intencje Telefoniki. Zaufanie buduje się latami, a TF zburzył je oddaniem Wisły w ręce tak niekompetentnego człowieka. Żadne oświadczenie tego nie zmieni. Cóż... czekamy. Szkoda, że ta cała szopka ze zmianami właścicielskimi następuje akurat w momencie, kiedy forma sportowa zespołu idzie w górę.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
W ostatnich dniach napisanych zostało tyle słów, że można śmiało wyciągnąć z nich słowa/zdania klucze. Jeden gość napisał, a reszta po nim powtarza jak owieczki. Podam przykładowe i najpopularniejsze:
- Jeśli firma wykłada 40 mln zł to musi to być poważna firma - Chcemy znowu mocnej Wisły grającej w pucharach - Nowy właściciel ma plan na Wisłę i chce z nią wejść do LM - Okaże się czy dla aktualnych władz ważniejsze jest DOBRO Wisły czy stołki - Jestem wdzięczny TS-owi za to, co zrobili, ale... - Jesteśmy ostrożni po ubiegłorocznych wydarzeniach, ale to nie może być słup - Nowy właściciel ma pojęcie o długach Wisły i ma pieniądze na inwestycje - Dlaczego TS robi problem? Przecież dostanie swoje 16 mln zł - W tamtym roku upadła prawie lakiernia, a to tylko część WIELKIEGO konsorcjum Do każdego z tych stwierdzeń, które kibice powielają ile wlezie da się zadać konkretne pytania. Ale w to już się nie będę bawił żeby nie zaogniać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje,że będzie jeden wielki klops i wielki płacz na forum,ale poczekajmy do konferencji TS
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|