|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A co do Junco widze to tak. Przychodzi inwestor i mówi : Proszę o kupno pilkarza ktory był nr 1 na liscie zyczeń ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Roznica polega jednak na tym ze niemcy wydając 40 milionow nie zasilają tymi pieniędzmi budzetu piłkarskiej Wisły... tylko trafiają do kieszeni Cupiala i TS Wisla (ale TS ich nie obchodzi, to osobny podmiot nie majacy nic wspólnego z seniorską druzyną piłkarzy Wisły), a Lech sprzedajac dwóch zawodników zarobił te pieniądze ktore trafily do budzetu ich klubu..
Niemcy kupują klub za 40 milionów ? zadnego zysku. Kasa trafia do obcych ludzi (wiem tez do TS, dla nas spoko, ale z formalnego punktu jest to obcy temat, kasa nie trafia do budzetu sekcji pilki) Lech sprzedaje zawodników - kasa trafia do Lecha To są dwie rozne transakcje i dlatego wydanie 40 milionow za klub to jest na prawde gigantyczna suma (za Legie tez duzo zaplacili, tyle ze oni to splacali w ratach przez rok czy ile tam), a tutaj mowa o jednorazowej wplacie.
Ostatnio edytowane przez c. : 24.07.2017 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Raczej macie 4 mln ojro i kupcie zawodników którzy wam pasują do zespołu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Wiadomo, że dyrektor sportowy wyznacze sportową scieżkę rozwoju, ale to zarząd podejmuje ostateczne decyzje + daje rekomendacje. Przeciez jak powiedzą Junco - Manuel, masz 1,5-2mln euro na 2-3 graczy, chcemy wzmonić klub - takie są nasze pomysły, ale może masz kogoś fajnego na oku? Skoro Junco z 3lig potrafił wycignac kogos kto jakoś się tam sprawdza (Llonch) czy dobrze rokuje (Carlitos) to moze z wieksza kasa lepsze kwiatki nam wyciagnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Czy ktoś może ma zdjęcie artykułu z przeglądu, czy nic nowego tam nie powiedziano ?
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Junco chyba wynalazl jednego pilkarza, mianowicie Hugo, ktorego teraz sie wypycha na sile z klubu. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Ktoś tu wrzucił linka z tekstem z eurosportu. Napisane to samo co w PS z tą różnicą, że przeczytasz za darmo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dla piłkarzy to chyba jednak dobra wiadomość. Wszyscy tu mówią, że to się odbije negatywnie na ich formie. Ale niby czemu? Przecież każdy ma podpisany kontrakt i chyba dobra jest dla nich informacja, że przyszły właściciel reguluje długi klubu na zero. Pewnie w ten sposób harmonogram spłaty wobec ich samych również ulegnie przyspieszeniu. A może nowy właściciel z góry ureguluje zaległe pensje? Więc skąd to czarnowidztwo na forum? Bardziej martwiłbym się o Junco. Mam nadzieję, że dogada się z nową władzą bo to bardzo wartościowy człowiek dla Wisły. My o tym wiemy, ale nowy właściciel pewnie nie do końca...
![]()
What's new?
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Hugo to zawodnik Marcina Kuźby był ten wątek poruszany z Merkurym jakiś czas temu.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg mnie dla piłkarzy to nie jest dobra wiadomość. Jeśli rzeczywiście okaże się ze stecher chce wpakować trochę siana w Wisłę to dla nie których z naszych dzisiejszych piłkarzy niestety nie będzie miejsca. Pewnie pójdą na ugody i rozwiążą kontrakty. W przypadku TSu pewnie niektórzy mieliby przedłożone kontrakty i mogliby tak się bujać jeszcze długo.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
Tylko że to nie takie proste. Junco mając budżet wynoszący 0 szukał piłkarzy za 0 i raczej obserwował tylko takich więc w 5 min nie znajdzie takiego który by pasował do koncepcji więc muszą to jak najszybciej rozwiązać.
![]()
:tsw_uscisk_lechia:
:tsw_uscisk_slask:![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proszę, można czytać między wierszami, analizować na 10 stronę.
Czy to, że "od piątku pracują nad jednym tematem" zwiastuje burdel czy nie: https://twitter.com/OlgaTaborLeszko/...99088881844226 |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dla mnie sam fakt, że konferencja jest już jutro, nie zwiastuje nic dobrego. Obawiam się ogromnego zamieszania i tego, że TS będzie gryzł, żeby Wisły nie oddać. Pytanie, czy dla dobra Wisły (bo ta oferta to wał) czy dla dobra swojego (bo nie chcą stracić władzy, a np. info o 40% jest błędne).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Sam nie wiem co o tym myśleć, ale nie użyłbym stwierdzenia, że wbrew woli TS. Na taki zapis się zgodzili rok temu, więc w momencie spisywania umowy ich wola była inna. Oczywiście rozumiem, że mogą nie chcieć oddawać Wisły. No chyba, że nie mieli wyjścia i musieli się zgodzić na taki zapis w umowie (chodzi o te 40mln)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu bym się akurat nie doszukiwał czegoś negatywnego. Ludzie oczekują wyjaśnień, przedstawienia planu, uspokojenia sytuacji. Właśnie to jest akurat ok.
Ja osobiście życzyłbym sobie komunikatu: "Oferta wpłynęła. W tym tygodniu dojdzie do spotkania z nowym właścicielem, po którym będziemy mogli przekazać więcej informacji. Zależy nam, aby możliwie sprawnie zakończyć wszystkie formalności i nie narażać drużyny na zawirowania." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jak juz analizujecie TT to analizujcie ten kontekst. Od piątku na tt non stop ktoś pisze w stylu : "a co na to zarzad" "gdzie oswiadczenie" "co to bedzie" "Dlaczego nie ma oficjalnego stanowiska klubu" ITD. Klub wg. mnie zrobił co powinien. Jutro na konferencji potwierdzą wszystko o czym było mówione w ostatnich dniach. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tu rozmawiamy o długie przyszłości a nie jakis małych zawirowaniach przez miesiac czy dwa.
Janekx juz obiecał transfer ? Z kim ten transfer był ustalany trenerem dyr sportowym ? Czy bajka dla podniety dla tłumu ? ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Nesta - jeśli tak będzie to wyglądać i taki jest powód zwołania dość wczesnej konferencji, jestem za.
Że też kibic nie może mieć chwili spokoju. Oby nasze obawy okazały się tylko ostrożnością i - jak to ktoś określił - traumą po zeszłym roku, a nie miały żadnego odbicia w rzeczywistości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Coś ci cię pomyliło, to firma Stechert reklamuje się na stadionie Greuther Fürth od paru lat.
Poszperałem trochę na temat Stecherta i Losera i znalazłem informacje, że nowy inwestor rozpoczął od sprzedaży hali produkcyjnej jednej z 4 firm zrzeszonych w Stechert-Gruppe, co praktycznie kończy jej działalność. Przeczy do doniesieniom Migi o zakupie nowych maszyn przez Losera. Jeśli sprzedali halę to pewnie sprzedają i maszyny, a nie kupują. Niemcy piszą też, że w momencie przejęcia Stecherta, firma miała zobowiązania na ponad 20 milionów euro, które inwestor zobowiązał się pokryć. Biorąc pod uwagę że minęło dopiero 3 miesiące od wejścia Losera w Stechert Gruppe, ciężko przypuszczać że Loser tak szybko jak pisze Miga wyprowadził firmę na prostą. ![]()
Wisła Kraków
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przyznał w Lidze + extra ze informacje ma od przedstawiciela z Niemiec i moim zdanie tylko takie ma wiec trudno aby nie było samych pozytywnych informacji.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dobra choć nie wiem jakby mnie kusiło nie zaglądam tu do jutra do 12
Ta fala spekulacji, domysłów, przypuszczeń jest już obsesyjna. I tak nic nie wymyślimy. Dowiemy się jutro. TT to jednak szatańskie narzędzie informacji i dezinformacji ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
"Mam nadzieję, że nie wymyślacie jak tu zrobić pod górkę nowym właścicielom..." "przejęcie powinno być jak najszybciej żeby nie zmarnować reszty okna transferowego" "tu trzeba sprzedawać jak najszybciej, żeby Pan Junco mógł zająć się transferami! To on ma pracę do zrobienia." No zgadzam się, już w piątek powinny zostać podpisane wszystkie papiery, może jeszcze by się jakoś udało zagrać w grupowej LM w tym sezonie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Wlasnie o tym pisalem. Chlopaka ponosi fantazja w wielu tematach a reszta lyka wszystko jak pelikany. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Miga napisał na tt, że nie rozmawiał z Bernatzkim, więc nie od niego pochodzą informacje. O jakim przedstawicielu z Niemiec mówił w L+E?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, że na czele Wisły stoją ludzie, którzy prywatnie są jej kibicami i dawali z siebie wszystko, żeby było jak najlepiej. Owszem, wychodziło raz lepiej, raz gorzej, ale nie sądzę, by ktokolwiek mógłby zarzucić tym osobom złe intencje, bo koniec końców aktualna sytuacja klubu jest lepsza od tego, z czym mieliśmy do czynienia rok temu.
Innymi słowy - są to osoby może i bez milionów na koncie, ale chcący nadrobić ten brak swoim zaangażowaniem i ciężką pracą. A wystarczą informacje o jakieś firmie, za którą stoi bliżej nieokreślony ktoś, mający pieniądze Bóg wie skąd i zajmujący się cholera wie czym, by ogromna część osób chciała z miejsca wypieprzyć aktualny zarząd, bo PINIĄDZ. bo TRANSFERY. bo 40 MILJONÓÓW. bo LEGŁA POLEŁGA (czy tam polegnie, niważne!). hur dur. Kur.wa, zastanówcie się czasami nad swoimi słowami, dobra? Na tym forum jeszcze jest w miarę, ale czytając komentarze na mediach społecznościowych czy Wisła Portal, to się idzie za głowę złapać jak mało szacunku mają osoby do ludzi aktualnie zarządzających klubem. A chcę tylko nieśmiało przypomnieć, że gdyby nie oni, to było spore prawdopodobieństwo, że transmisje meczów Wisły odbywałyby się co najwyżej w Wisła TV. Albo - jak szaleć, to szaleć - w Małopolska TV. Ale chói, janex napisał, że będzie lepiej z Niemcem, to będzie, no bo przecież musi być. Żeby było jasne - nie skreślam nowego inwestora, bo nie wiem kim on jest, tak samo jak nie wie tego każda osoba, która już się o niego modli. Naprawdę zalecam wstrzemięźliwość i chłodną głowę, bo tego nam wszystkim najbardziej potrzeba. A wszelkie twitterowe spekulacje polecam przepuszczać palce, bo na razie to wygląda tak, jakby jedna informacja była mielona przez dziesiątki osób i publikowana na zasadzie głuchego telefonu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok masz rację stworzyli coś co na początku nie miało prawa się udać. Teraz jest biednie ale stabilnie ale nie zarzucaj udziom że chcą żyć lepszym jutrem.Wszyscy dla Wisły chcą jak najlepiej czy to Ci co chcą niemiecki kapital bo może wpompować kasę i stworzyć lepszy zespół czy też Ci co chcą mieć święty spokój i nie ryzykować bo wola zostać pod TS. Pytanie tylko co od naszego gadania zalezy? Niestety nic. Musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać jak rozwinie się sytuacja. Może jutro coś będzie wiadomo a może wręcz przeciwnie będą same slogany nic nie warte.Zobaczymy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ludzie od zarządzania jak teraz i kasa jak za Cupiala do 2012r a mielibyśmy LM co rok i budżet 200mln:/
![]()
Tylko Wisła...
San Antonio Spurs ) 99,03,05,07 Madrid cabron.... Detroit Red Wings! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|