|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
no nie wiem kolego huberix, przecież TS to nie idioci. Mając "pozamiatane" woleliby chyba 25 mln dla TS niż wpłatę.dla TF. Nie sądzę również, że dla chłopaków z Germanii 15 mln nic nie znaczy.
A o tych "wcześniejszych podchodach" to wiesz czy tylko suponujesz? ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mnie tylko martwi, że nie znalazłem tego calego Joerg'a na liscie forbsa za 2016 rok
co oczywiscie nic nie znaczy i jego kilkanascie spółek moze miec spore obroty (skoro ktos przemielil na dwóch 200mln franków |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Nie zapominajcie jednej kluczowej rzeczy, z tych 40 mln, aż 16 mln dostanie Towarzystwo Sportowe. Rok 2015 - przychody 12,5mln koszty 13,2 mln, 0,7mln straty 2014 - przychody 14,9 koszty 14,1, 0,8mln zysku 2013 - przychodu 13,9, koszty 14 Plus jeszcze na dzień dziejszy zadłużenie wynosi ok 1-1,5mln w TS. TS balansuje i tnie koszty gdzie można. Tutaj dostają potężny zastrzyk gotówki na szkolenie i rozwój kolejnych sekcji, remonty i budowa infrastruktury w tym mam nadzieje ze budowa hali (bedzie tez kasa z terenów). Próba robienia jakichkolwiek problemów ze strony TS byłaby kompletnie nielogiczna. Ta sytuacja jest korzystna dla wszystkich i TS powinien się bardzo cieszyć że to oferta wpłynęła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
Będzie dobrze mówię wam! 40 mln piechotą nie chodzi. A ku pokrzepieniu serc cytat: "nie ma nikt takiej nadziei jak ja nie ma nikt takiej wiary w ludzi i cały ten świat nie ma nikt tylu zmarnowanych lat bo któż to wszystko mieć by chciał?"
20 lat temu strach też był ale dzięki niemu teraz jesteśmy gdzie jesteśmy. Marka budowana przez te 20 lat jest na tyle silna że dzięki niej możemy liczyć teraz że jednak pojawi się ktoś poważny i oby ci Niemcy tacy byli! ![]()
:tsw_uscisk_lechia:
:tsw_uscisk_slask:![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dawno tyle ludzi nie odleciało na forum co teraz... nie licząc kilku postów rzeczowych zrobiło się wręcz komediowo...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Trochę więcej optymizmu, przestańcie myśleć kategoriami że każdy chce was wykorzystać i przechytrzyć. Wiem że historia uczy i należy wyciągać wnioski no ale to są dwa całkowicie odmienne przypadki. W zeszłym roku był jakiś gość z portalem internetowym o którym nawet u nas nikt nie słyszał a teraz jest poważna firma z historią i uważam że nie ma co szukać teorii spiskowych. 40 dużych baniek na start to nie są małe pieniądze. A dlaczego w ostatniej chwili? Tak się robi biznesy, plan B. Mieli Plan A rozmawiali o zainwestowaniu, przejęciu części udziałów za mniejsze kwoty ale TS nie był zainteresowany żeby się z kimś dzielić, mieli swoją wizję klubu i nie chcieli żeby ktoś im się mieszał do zarządzania i podejmowania decyzji. A Niemcy jak widać byli zdeterminowani i jak nie mogli mieć części tortu to uruchomili plan B który gwarantował im przejęcie całej piekarni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Jestem sceptyczny, za pięknie to wygląda, ale myślę, ze jak faktycznie wyłożą te 10 dużych baniek to możemy być spokojni. Taaa, i dlatego za 5 mln złotych nikt się nie mógł znaleźć. Śląsk też się sprzedać nie może, za mniejsze pieniądze. Faktycznie okazja tylko nikt tego nie widzi. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jaka firma z historią ?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
W pełni się zgadzam. Są to śmieszne pieniądze jak za klub piłkarski z taką historią, śmieszne jest również to że jak dołożą drugie tyle to będą mieli w Polsce klub który regularnie będzie grał w pucharach. Podsumowując za śmieszne pieniądze wchodzą w europejską piłkę. Mało jest lig które "gwarantują" pokazanie się w europie za takie śmieszne pieniądze. Natomiast nie są to na tyle śmieszne pieniądze żeby nimi, o tak z powodu kaprysu szastać i nie mieć żadnego planu.
Nie sztuką jest kupić klub za 5mln czy za 10 mln. Podejrzewam że nawet na tym forum znalazło by się kilka osób które mogłyby sobie na to jednorazowo pozwolić. Sztuką jest mieć zaplecze żeby tą inwestycję pociągnąć dalej. Firma założona w latach 50 więc jakąś tam historię już ma Powód: dodanie dwóch akapitów
Ostatnio edytowane przez Marsik : 24.07.2017 o godz. 13:45.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Zobaczymy co jutro wymyśli TS na konferencji.
Kolega twierdzi, ze sytuacja wcale beznadziejna nie jest. Mnie projekt TS się podoba. Wole to niż powrót do układu jak za Cupiała i żywot zależny od widzimisie właściciela. Natomiast wciąż uważam, ze ktoś Mateusza Mige wypuścił w kanał i cała akcja pt. Niemcy w Wiśle to gruby wał ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ty jak cos napiszesz to na prawde warto poswiecic czas na czytanie. Oczywiscie zgadzam sie z tym co napisales
Trzeba czekac, tylko to nam pozostaje a domysly tylko dodatkowe nerwy stwarzaja.Czyli Nasza nowa pani rzecznik klamie na twitterze, ze oferta zakupu wplynela do klubu? niedobra pani rzecznik chociaz nie powiedziala wprost, ze chodzi o Niemcow
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.07.2017 o godz. 13:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
7kotów: No faktycznie za Cupiała układ był beznadziejny. Z drużyny walczącej o utrzymanie zrobienie hegemona ligi, który w przeciągu trochę ponad dekady zdobył 8 MP, regularnie grał w Europie i ściągał najlepszych jak na polskie realia piłkarzy
Ok, wiadomo - końcówka już była słaba, ale podejrzewam, że to raczej nie brak zapału, tylko problemy finansowe TF sprawiły, że Cupiał zrobił co zrobił. Pożegnał się brzydko - ale jeśli na szali była przyszłość TF, to wcale się nie dziwię, że sprzedawał na wariata - bo mógł stracić wszystko co miał, jeśli banki odmówiłyby kredytowania. Wolałbyś, żeby Wisła przez ostatnie 15+ lat była walczącą o utrzymanie drużyną jak za poprzednich czasów TSu 7kotów? Naprawdę? Wolisz chujowo biednie ale stabilnie? Twój post to bzdet niestety, chyba, że jesteś fanem pałętania się pomiędzy ekstraklasą a 1 ligą (jak to miało miejsce za poprzednich czasów TSu). Bo jakby nie marka wyrobiona przez Cupiała, to obecny TS mógłby pomarzyć o obecnej frekwencji na stadionie czy tylu sponsorach ilu pozyskał. Trzeba trzymać kciuki, że wjedzie inwestor i nas weźmie na plecy na sam szczyt. Bo bez tego, nawet z najmądrzejszym zarządzaniem, możemy conajwyżej prezentować poziom obecnej Jagiellonii lub ciut lepszy. I tylko dlatego, że mamy wyrobioną przez Cupiała markę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.07.2017 o godz. 14:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
- niedawne zagrożenie upadłością i skala przychodów spółki, która złożyła ofertę, - osoba inwestora, który miał do tejże spółki wejść ratując ją przed upadłością i domniemany udział* w praniu brudnych pieniędzy, acz podobno zakończony pozytywnym rozstrzygnięciem. Reszta wskazywałaby na poważną ofertę poważnego inwestora. _____ *) z drugiej strony i Cupiał też ma za sobą "jakąś" historię z postępowaniami karnoskarbowymi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
TS czeka na należne 40% i tyle. Jeśli ja byłbym TS któremu nie pasuje taki stan rzeczy, czytaj sprzedaż klubu, co bym zrobił ? Otóż złożył bym kontrofertę do oferty Niemców Albo nawet ją powielił. Nie znam zapisów umowy, wiec nie wiem co w niej sie znajduje, ale wtedy TS zyskałby napewno na czasie, skutecznie spowalniając Niemców ąz by sobie dali spokój...E: Up : Juz mamy gdzieś potwierdzone przez klub jaka spółka jak to napisałeś, złożyła ofertę? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
wylogowywuje się i czekam na konferencje.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
7 kotów napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Edit: cholera, nad czym ja się zastanawiam - przecież nie da się złożyć oferty na zakup samego siebie Właściciel to właściciel.Powód: chwilowe otępienie umysłu.
Ostatnio edytowane przez master777 : 24.07.2017 o godz. 14:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Ile ludzi tyle opinii. Nikt z nas nic pewnego nie wie i dopóki ktoś z TS-u się nie wypowie dalej będą tylko spekulacje. Faktem jest ze oferta została złożona przez firmę Stechert Gruppe na kwotę 40 mln i 1 grosz. Faktem jest ze to był ostatni dzień kiedy mogli taka ofertę złożyć. Reszta to nasze spekulacje.
Forum podzieliło się na 3 grupy: 1.Grupa która chce aby niemiecki kapitał wszedł do Wisły jak najszybciej żeby móc jeszcze wzmocnić zespół przed zamknięciem okna transferowego Obawy tej grupy: - Ts będzie mieszał przy przejęciu przez Niemców klubu żeby nie dopuścić do przejęcia Wisły. - Niemcy to możliwa wydmuszka ale te obawy w tej grupie ograniczone do minimum. 2. Grupa która wolałaby Niemców ale równie dobrze wolałby TS ( grupa umiarkowana) Obawy tej grupy - Ts może nie pociągnąć klubu w obecnym kształcie zaległości rosną pomimo zapewnień zarządu - Niemcy to wydmuszka do robienia wałków 3 Grupa całkowitych przeciwników niemieckiego kapitału w Wisłę. Grupa popierająca rządy TS-u. Obawy tej grupy: Niemcy to kanciarze chcą tylko zrobić z Wisły pralnie oskubać do końca i zostawić na lodzie Nie wiem do której grupy sam nalezę chciałbym aby w Wiśle coś się ruszyło aby tak wielki klub nie pałętał się po środku tabeli walcząc o 5 miejsce na koniec sezonu z Korona która wygrywa ta batalie. Nie chce jeszcze większych zaległości wobec piłkarzy wobec miasta i wobec innych podmiotów. Nie chcę słyszeć że skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? Z drugiej strony zawsze będziemy mieć już wizje meresia przejmującego klub przed oczami wizje całkowitego upadku Wisły. Dla nas teraz każdy nowy właściciel będzie kojarzył się z przekrętami mniejszymi lub większymi. Kto ma racje okaże się po czasie. W tym momencie żadna z grup nie ma racji jak i żadna się nie myli. Pewne decyzje zostaną podjęte w zaciszu gabinetów bez naszego udziału. Jakie one by nie były my i tak będziemy chodzić na stadion i trzymać w kciuki za ukochany zespół. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nesta, Smokowski nie powiedział nic nowego. Powtórzył to, co wiemy plus zmienił spłatę długów na 12 mln, które ktoś tu wymienił na forum! I wcale nie wygląda to coraz lepiej, ponieważ nadal nie wiemy nic konkretnego. Można się jedynie domyślać, że chodzi o wrogie przejęcie, tzn. wbrew woli TS. I to mi się BARDZO nie podoba. A Tobie polecam chłodny prysznic, bo chyba w tym roku też nie służą Ci upały.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopiero rozpoczęła pracę i od razu takie jaja. Ma chrzest bojowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() on by zaprzeczył ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że jutro pani prezes powie, czy to z tą firmą negocjowała od paru miesięcy, czy jednak Niemcy spadli nagle z Księżyca. To by trochę wyjaśniło i pozwoliło mi stworzyć odpowiednią teorię spiskową
![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
40 mln to jak na polskie warunki dużo. Z drugiej strony patrząc na przykład Lecha i jego ostatnie okienko transferowe 40 mln to zysk ze sprzedaży 2 piłkarzy Kownackiego i Bednarka.
Gdyby prócz Maczynskiego Wisła zdecydowała się na sprzedaż w tym momencie Brleka i Ivana mogłaby w jednym okienku zarobić ok 8 mln. Firmy niemieckie zaangażowane w futbol coraz bardziej filtrują polski rynek bo wiedza ze wartość rynkowa polskich zawodników jest coraz większa i zamiast kupić jednego zawodnika za 3 czy 4 mln lepiej kupić klub za 10. Wislafan Jeśli prawda jest ze ma zostać Junco to jaka ma być jego rola w przypadku, gdy maja być poczynione transfery, te znaczace? Dotychczas było prawdopodobnie tak ze Junco kazdy transfer uzgadniał z trenerem. Ze na poszczególnych szczeblach bylł kooperacja i podejmowanie wspólnych decyzji. Czy te znaczące transfery będą też uzgodnione z trenerem i czy po prostu - jak w czasach nowej, niemieckiej Lechii - trenerzy o tym ze maja zawodnika dowiadują się ostatni... Co oznacza silny pion sportowy? Czy jak za wczesnych czasów Pana Cupiała sprowadzanie np Zienczuka czy Dawidowskiego z największej konkurencji bo nas stać na to, czy zbudowanie silnych struktur /mocna Akademia, silny scouting, silna druzyna u19, może rezerwy w 2 lidze? Bo jeśli kupujemy silnych stosunkowo i ogranych piłkarzy, gotowych od razu to co z zapleczem i narybkiem, bo te koncepcje mogą się gryźć... ![]() Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|