The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2017, 08:38
Mateusz Miga na TT: "No dobra, tak w skrócie. Kapka nie wraca do Wisły. Franz Smuda też nie. Ani BC."
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.07.2017, 08:43
Prywatnie Loeser jest zaprzyjaźniony z właścicielem marki Red Bull Dietrichem Mateschitzem. To jeden z najbogatszych ludzi świata, z majątkiem wycenianym na 4 miliardy dolarów.

Robi się ciekawie...
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...icielem/3t90ck
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.07.2017, 08:47
może byc ciekawie.
Na rynku kibicowskim Wisła ma dalej pomimo zawirowań ogromny potencjał wypracowany jeszcze pomimo koślawej polityki pana Cupiała.Nowy zarząd z dna niebytu wyciągnąl klub - przecież wszyscy wróżyli(niektórzy do dzisiaj) upadek Wisły, spadek do I ligi co najmniej, dno den etc. etc.
Mądre gospodarowanie i budowanie drużyny, praca noname hiszpańskiego trenera, charakter darmowych niemalże zawodników i dobry efekt zachęca na pewno potencjalnego sponsora.
Tylko te długi - do wyboru - albo szorować jeszcze po dnie parę lat i budować dalej z niczego martwiąc się o każdą złotówkę, albo brać co dają i budować na czysto.
Legia była spłacana długo co wg mnie przy ich potencjalnych możliwościach, czołobitności i pieszczotliwości mediów niekoniecznie dobrze świadczy o zarządzaniu, ale to nie mój tylko ich problem.
Tutaj podobno mają być pieniądze na tacy = nagły luksus dla prowadzących i nagły problem dla niektórych forumowych kibiców.
Niestety tak do końca nie wiemy jeszcze w sumie nic...
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2017, 08:49
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Stadion jest na tyle duży, że dla każdego na jakiś baner miejsce znaleźć się powinno...
Nie chodzi o baner... Skoro my kibice martwimy się o to co będzie działo się z klubem to co ma powiedzieć sponsor który daje większą czy mniejszą kasę? Nie pamiętacie jak wszyscy spierdalali jak się dowiedzieli że Meresinski przejął klub?
Ostatnio edytowane przez wiertar : 24.07.2017 o godz. 09:00.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 24.07.2017, 08:52
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o baner... Skoro my kibice martwimy się o to co będzie działo się z klubem to co ma powiedzieć sponsor który daje większą czy mniejszą kasę? Nie pamiętacie jak wszyscy spierdalaj jak się dowiedzieli że Meresinski przejął klub?
Sponsor raczej nie może sobie ot tak uciec. Podpisując umowę sponsorką/partnerską, obowiązują pewne terminy.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.07.2017, 08:58
Nie chodzi o baner... Skoro my kibice martwimy się o to co będzie działo się z klubem to co ma powiedzieć sponsor który daje większą czy mniejszą kasę? Nie pamiętacie jak wszyscy spierdalaj jak się dowiedzieli że Meresinski przejął klub?
Jacy niby powiedzieli "spierdal**"?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2017, 09:01
Jak wszyscy spierdalali*

Np szubryt? I kilku mniejszych. Część Z nich chyba teraz wrocila

KoPer napisał(a):Wyświetl post
Sponsor raczej nie może sobie ot tak uciec. Podpisując umowę sponsorką/partnerską, obowiązują pewne terminy.
tak ale umowa była podpisana że starym właścicielem, także nie wiem czy to nie jest powód do rozwiązania jej
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.07.2017, 09:06
Mamy na razie papkę informacyjną, bardziej fake news goni fake news. Poczekajmy na konferencję prasową.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2017, 09:10
Jutro konferencja o 12.00 z zarządem Wisły.

Mocno liczę, że to nie będzie początek prawniczej przepychanki, na której ucierpi drużyna tylko nakreślenie planów na najbliższe tygodnie i deklaracja o współpracy z potencjalnym nowym właścicielem na obszarze przekazania klubu.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 24.07.2017, 09:20
Najbardziej obawiam się dwóch rzeczy:

1. Przekrętów ze strony potencjalnych nabywców Wisły.
2. W przypadku potwierdzenia wiarygodności tej Niemieckiej firmy, braku chęci współpracy ze strony TS-u oraz pozostałych grup kibicowskich na Wiśle. Słowem:i kolejnej domowej wojny.
Gra toczy się przeciez o wpływy i pieniądze.

40 milionów na stół od tak, spłacenie długów, znajomości z najbogatszymi ludźmi biznesu, pozostawienie Junco i Ramireza.
Przecież to jest zbyt piękne żeby było prawdziwe.
Rok temu, po turbulencjach z oszustem moglismy tylko pomarzyć o takiej ofercie.
A może to ja jestem takim sceptykiem.

Z drugiej strony piękne miasto, klimatyczny stadion w stylu brytyjskim, ogromny potencjał kibicowski, historia... to wszystko przyciąga...

Sam nie wiem.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.07.2017, 09:38
Jak wszyscy spierdalali*

tak ale umowa była podpisana że starym właścicielem, także nie wiem czy to nie jest powód do rozwiązania jej
Możesz wymienić te formy?

Na moje oko siejesz ferment. Proszę podać datę wycofania się Szubryta ze sponsorowania Wisły Kraków.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 24.07.2017, 09:39
W obecnej sytuacji wstrzymam się jeszcze trochę z kupnem karnetu (nie dałem rady być na piątkowym meczu).
Zobaczymy jak to wszystko się rozwinie w najbliższym czasie.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.07.2017, 09:44
Above napisał(a):Wyświetl post
W obecnej sytuacji wstrzymam się jeszcze trochę z kupnem karnetu (nie dałem rady być na piątkowym meczu).
Zobaczymy jak to wszystko się rozwinie w najbliższym czasie.
Nie rozumiem, wstrzymasz się bo co?
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 24.07.2017, 09:50
Bo nie chce dać zarobić złemu Niemcowi.
Jak się okaże, że to dobry Niemiec i daje euro to kupi.
Jasne.
Powód: niemiec
Ostatnio edytowane przez szorstki : 24.07.2017 o godz. 09:51.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Michaleo3
Junior Member

Od: 12.2016

Stary 24.07.2017, 09:51
nesta napisał(a):Wyświetl post
A to zapewne był przyczynek powstania ploty o RB.
Przecież ta plota powstała na tym forum jako żart a niektórzy ludzie wzięli ja na poważnie
:tsw_uscisk_lechia::tsw_uscisk_slask:

iwko_wks_ts_bks:
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 24.07.2017, 09:58
siemstein napisał(a):
Nie rozumiem, wstrzymasz się bo co?
"Poczekam, popatrzę, zrozumiem więcej.
I wtedy wreszcie sam też włączę się do akcji..."
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 24.07.2017, 10:00
Tylko teraz czekać jak nasi nowi sponsorzy/partnerzy powolutku, pocichutku zaczną znikać....
No jasne, wszyscy uciekną ,bo Niemiec wejdzie.
Możesz mi wytłumaczyć, dlaczego tak sądzisz ?
Wiem ,że dużo ludzi zwłaszcza z prowincji boi się zmian a w szczególności obcego
kapitału z Niemiec ,ale ludzie skończmy z tym zasciankiem.
Nie można wszystkim nie ufać i każdego traktować, jak złodzieja.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2017, 10:03

czyli kazdy pilkarz, trener, pracownik szeregowy również wg. tego mogłby rozwiazac umowe.
Tylko co z ekwiwalentem wtedy?

oczywiscie nic, bo takiej opcji nie ma
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 24.07.2017, 10:03
Michaleo3 napisał(a):Wyświetl post
Przecież ta plota powstała na tym forum jako żart a niektórzy ludzie wzięli ja na poważnie
No i z dla picu, zrobiło się bez picu
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 24.07.2017, 10:08
Cytat:
Tylko teraz czekać jak nasi nowi sponsorzy/partnerzy powolutku, pocichutku zaczną znikać....
Wręcz przeciwnie. Sądzę, ze jeśli wszystko okaże się ok, jeśli Niemcy wszystkiego nie rozpieprzą przed nowym sezonem, a dorzucą do działań TS-u "trochę" euro, to wtedy zrobi się dopiero bum na Wisłę.

Juz widzę te kolejki do kas. Skończą sie preteksty o Bednarzach czy zgodach.
Oczywiście, to tylko moje pobożne życzenie w tym momencie.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2017, 10:09
Jak wszyscy spierdalali*

Umowa jest podpisana jest raczej ze spolka WK SSA a nie z konkretna osoba.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.07.2017, 10:12
kristos napisał(a):Wyświetl post
No jasne, wszyscy uciekną ,bo Niemiec wejdzie.
Możesz mi wytłumaczyć, dlaczego tak sądzisz ?
Wiem ,że dużo ludzi zwłaszcza z prowincji boi się zmian a w szczególności obcego
kapitału z Niemiec ,ale ludzie skończmy z tym zasciankiem.
Nie można wszystkim nie ufać i każdego traktować, jak złodzieja.

Gdyby takie przejęcie miało miejsce rok temu, panowałyby dużo lepsze nastroje oraz większy optymizm. Jest jednak inaczej i nie można się temu dziwić.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.07.2017, 10:13
As napisał(a):Wyświetl post
Umowa jest podpisana jest raczej ze spolka WK SSA a nie z konkretna osoba.
WISŁA KRAKÓW SPÓŁKA AKCYJNA!

A nie WISŁA KRAKÓW SSA..
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.07.2017, 10:17
Ja jestem względnie spokojny (jeżeli w ogóle można mówić o spokoju przy zmianie właściciela ukochanego klubu), skoro jest postawiony warunek, że Niemcy mają zapłacić w jednej racie 40 milionów.

Nie ma możliwości, aby ktoś po zapłacie gotówką 40 baniek od razu wyciągnął z Wisły większy hajs. Po prostu jest to nie do przeprowadzenia.

Jeżeli ktoś zapłaci w jednej racie 40 melonów to oznacza, że ma plany odnośnie Wisły. I na pewno te plany nie obejmują spuszczenia nas do 4 ligi. Dużo logiczniejsza jest snuta przez Migę wersja o powrocie na szczyt. Czas pokaże, ja jestem umiarkowanym optymistą. Jeżeli faktycznie Niemcy okażą się poważnym inwestorem to mam nadzieję, że TS nie będzie próbował przeprowadzać jakichś chorych akcji, żeby utrzymać klub w swoich łapach. Cenię ich wysiłek oraz dobrą pracę, ale nie są w stanie zastąpić bogatego inwestora. Cupiał był jaki był, ale wystarczy popatrzeć jaki Wisła zrobiła skok wizerunkowy w całej Polsce (jak również w pewnym stopniu w Europie) i zaglądnąć do gabloty z trofeami, żeby zrozumieć, że głupotą byłoby wybrzydzać, jeśli jest szansa powtórzyć podobne sukcesy.

Ja osobiście trzymam kciuki za wersję Migi. Bardzo, bardzo mocno. Najwyżej się grubo rozczaruję. Tak wolę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.07.2017 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.07.2017, 10:19
i zapomniłem o jednej ciekawej rzeczy - o dziwnej ciszy na portalu (tu użyje brzydkiego wyrazu więc z góry przepraszam) Weszło. Zamurowało ich?
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 24.07.2017, 10:20
Bardzo się obawiam scenariusza, na którym jutro na konferencję wychodzi zarząd i mówi, że owszem oferta została złożona, ale my nie musimy jej przyjmować. Prób zdyskredytowania nowego właściciela, innymi słowy 2 miesięcy przepychanek, prawniczych wojenek, niepewności. Albo zniechęcenia do inwestycji w Wisłę w jakiś inny sposób, po rozpoczęciu audytu.

Dziwi mnie też, że nie czekają z konferencją na spotkanie i że mogliby machnąć ręką na 4 mln EUR, które im przysługują.

Wtedy możemy pożegnać się z dobrym wynikiem sportowym, bo na pewno odbije się to na drużynie. W obu przypadkach. W pierwszym, bo zawodnicy cały czas będą w niepewności co z klubem (przerabiane było to już rok temu), w drugim, ponieważ wiem z kilku rozmów z nimi na mediach społecznościowych, że bardzo liczą na taki pozytywny, nowy impuls i gdyby coś się wysypało to powietrze zejdzie również. (nie ma się co dziwić skoro nie dostajesz kasy od 3 miesięcy).

Zaznaczam, że piszę to tylko w takim ujęciu, w którym o Niemcach rozmawiamy jako o inwestorze, który jest tu w stanie włożyć poważne pieniądze. Jak wyjdzie, że to jakiś scam to niech spierdalają.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.07.2017 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 24.07.2017, 10:22
Tak sie zastanawiam ile prawdy jest w plotce z redbullem. Co jesli za wszystkim stoi Mateschitz. Loser wyklada kase zeby zapobiec ewentualnym problemom z gra w pucharach jak to ma miejsce z RB lipsk i Salzburgiem.Byc moze dlatego cala kasa idzie przez slupa. I jeszce jedna sprawa to latwosc z jaka wyciagnelismy Wojtkowskiego z RB Lipsk. Redbull moze pojawic sie na koszulkach jako sponsor nie wlasciciel, biorac pod uwage rynek energetykow w Polsce RB potrzebuje silnej reklamy poniewaz maspex i foodcare maja bardzo mocna pozycje na rynku.
Ostatnio edytowane przez RLY : 24.07.2017 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 24.07.2017, 10:31
Nie zapominajmy o jeszcze jednym: Wisła ma długi. Odrzucenie takiej oferty (jak również wcześniejszych) może być poczytane jako działanie z pokrzywdzeniem wierzycieli. Byłoby to trochę karkołomne, ale wyobrażam sobie taki scenariusz.

Jeżeli TS ma związane ręce i nic nie może zrobić, to niech skupią się na dokładnym prześwietleniu nowego właściciela, i tylko na tym. Choć jestem w stanie z łatwością wejść w ich skórę - byłbym wściekły i mocno rozżalony.

Ale, cholera, 40 milionów w jednej wpłacie. To jest trochę jak szach-mat dla wszystkich teorii spiskowych.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.07.2017, 10:32
Redbulla raczej bym wykluczył, mają inny sposób działania. Myślę że zdają sobie sprawę że akcja pt zmiana nazwy oraz barw nie wchodzi w grę, a w ich wypadku to "musi have" . Jakby się faktycznie interesowali Polska to uderzyliby raczej w strone Bydgoszczy Częstochowy czy czyli dużych miast ( województwo lubuskie) gdzie jest brak piłki na najwyższym poziomie i można stworzyć nową markę od nowa.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 24.07.2017, 10:32
deja vu z przed roku.......pojawia sie słup
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów