The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2017, 14:28
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam większość tych postów to mam ochote sobie przyznać autobana zeby nie marnować do reszty urlopu...

nie wiem jak duże trzeba mieć pokłady dobrej woli, naiwności i hmm wyobraźni , żeby dopatrywac się w działaniach TF jakiegokolwiek pozytywu

jesli to jest element gry , a wszystko na to wskazuje, to jasnym jest że zostało to zaplanowane rok temu , zbieżność dat , i terminów nie może byc przypadkowa JM był pierwszym aktem, a teraz mamy drugi

pytania tylko czy "cupiał" (cudzysłów specjalnie bo nie chodzi mi o personifikacje tylko pewien symbol środowiska) po prostu rozegrał TSem

no cóż pożyjemy zobaczymy

najbardziej kuriozalny to jest felieton tego starego ubeka wklejany powyżej , aczkolwiek tez może to dać do myślenia
To znaczy ze wg kolegi ktoś rok temu przewidział ze Meresinski będzie musiał oddać zadłużony klub Ts-owi, ten sam Ts wyprowadzi klub na jaką taką prostą. Prezesem zostanie pani Marzena a dyrektorem sportowym Junco który de facto sprowadzi dość dobrych grajków jak na warunki polskie. Wtedy to ta tajemnicza osoba wykalkulowała sobie ze przed 23 lipca wystawi następny tajemniczy podmiot który rozwali już Wisłę zupełnie. Gratuluje wyobraźni.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 23.07.2017, 14:28
https://twitter.com/DJuszczyk/status/889044229774880768

Juszczyk twierdzi, że powinno być w porządku
Powód: link
Ostatnio edytowane przez sedonh : 23.07.2017 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.07.2017, 14:29
ile masz lat ?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.07.2017, 14:31
no jeśli mieszkasz w Stanach i masz tyle lat co wynika z nicka, to po prostu usprawiedliwia cie to że nawykłeś w cywilizowanym kraju do po prostu nieco wyższych standardów etycznych niż obowiązują u nas...
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 14:32
To raczej Ciebie trzeba by było się zapytać skoro masz taka wybujałą wyobraźnie

Po prostu nie wierze w szatański plan pozbycia się Wisły z mapy Polski.

Rozumiem i popieram patrzenie na ręce każdego kontrahenta. Pamiętam co działo się ze Slaskiem jak miał przejąc Solorz. Jaka to miała być potęga. Zaczęli budować galerie której dochód miał wpływać na konto klubu. Jaka to miał być potęga na cala Polskę. Nagle wyszło że Slask dalej jest na garnuszku miasta i nikt nie chce go kupić. Morał taki że nawet w Polsce ludzie z wielka kasa są nie wiarygodni.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.07.2017 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.07.2017, 14:39
dlaczego pozbycia, egzystencja jak za czasów schyłkowego "cupiała" dawała godnie zarobić sporej ilości osób które sie wokół tego kręciły...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2017, 14:44
Andrzej Twarowski‏ napisał(a):
Dziś w #ligaplusextra:
Adam Matysek
@MateuszMiga o Wiśle Kraków
@CezOlbrycht o transferach
A.Piech jako #turbokozak
��Start 20.00 CANAL+
Miga jako pierwszy napisał o sprawie w mediach, więc możliwe, że dowiemy się czegoś więcej.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.07.2017, 14:49
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
@czaro jeśli chcesz raporty o tej spółce to możesz wejść na niemiecki krs i ściągnąć raporty za ok. 4 euro. Dodatkowo ta firma ma formę prawną Sp. z oo(GmbH) i jako taka nie może być na giełdzie.
A rzeczywiście - umknęło mi to. W takim razie już w ogóle nie rozumiem skąd ta informacja, że mamy do czynienia z "poważną spółką z giełdy".
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 14:53
A skąd takie info?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.07.2017, 15:15
z forum
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.07.2017, 15:32
Nie wiem nic wiecej niz reszta na forum ale wg mnie kilka rzeczy jest do przewidzenia:

Jesli dojdzie do dealu z Niemcami:

Cały zarzad (czyli w sumie 2 osoby)+ rada nadzorcza do wymiany. Każda firma obstawia takie stanowiska swoimi ludźmi. Niemniej jednak 3/4 ludzi w klubie powinno zostać, głównie na niższych stanowiskach.

Dyrektor Junco, może utrzymać posadę, aczkolwiek obstawiam że sam z niego zrezygnuje majac nowych przełożonych. Pewna nadzieja jest jednak fakt, że za Cupiala też u nas pracowal, ale byl duzo mlodszy i mniej wymagający. Może też sie na nim Niemcy poznają.

Jeśli Junco odejdzie to u dni Kiko będą policzone. Musi byc w zarzadzie ktos znający Hiszpanski bo niby jak Kiko będzie im raportowal swoja pracę? Niemcy sa bardzo skrupulatni w takich aspektach.
Oczywiscie to wywroci wszystko do gory nogami. Taki jak wywolalo odejście Holendrow. I mowie tu o aspekcie sportowym.

Opcja ze ktos przychodzi i mowi: daje Wam kasę i róbcie dalej swoje nie przejdzie. Muszą mieć na to swoj plan. Chyba że ktos z Niemcow widzi jaka pracę wykonal TS wraz z Junco i to doceni, ale śmiem w to wątpić. Wystarczy popatrzec co zrobiono z Bartoszkiem w Koronie. Sam prezes powiedzial że nie potrafi racjonalnie uzasadnic jego zwolnienia poza checia wprowadzenia swoich ludzi.

Pocieszajacy jest fakt że jak ktos wyklada 40 mln zl w tak ryzykowany interes jak piłka nozna to nie po to by na niej zarobić 40 mln + 1. Na pewno ktos na zachodzie mysli o zarobieniu ponad 100 baniek i to raczej w bliższej niż dalszej perspektywie.

Takie pieniądze można zarobić w futbolu w jeden sposób i raczej nikomu nie trzeva tłumaczyć jak. To co robią w Lechii to pikus przy tym co moga zrobic nasi nowi wlasciciele.
To że determinacja bedzie duża można być pewnym.

Reasumując, choc możemy znów sie stać krezusami to jestem na nie. Pasowala mi Wisla ktora widziałem w tym roku z przemyslanym zarzadzaniem. Jest biednie ale normalnie i w dodatku byly przesłanki że w sposob zrównoważony za jakies 3 lata będą znowu sie z nami liczyli w Europie. Obawiam sie rewolucji ktora jeśli nie zacznie się zwracać w 2 lata będzie skutkowala porzuceniem biznesu i niwelacji strat finansowych.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2017, 15:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem nic wiecej niz reszta na forum ale wg mnie kilka rzeczy jest do przewidzenia:

Reasumując, choc możemy znów sie stać krezusami to jestem na nie. Pasowala mi Wisla ktora widziałem w tym roku z przemyslanym zarzadzaniem. Jest biednie ale normalnie i w dodatku byly przesłanki że w sposob zrównoważony za jakies 3 lata będą znowu sie z nami liczyli w Europie. Obawiam sie rewolucji ktora jeśli nie zacznie się zwracać w 2 lata będzie skutkowala porzuceniem biznesu i niwelacji strat finansowych.
Odwazna teza biorac pod uwage to ze zaleglosci wobec pilkarzy siegaja 3 miesiecy.

Plynnosc finansowa (nie mowie ze ten wlasciciel ja zapewni) jest potrzebna od zaraz.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.07.2017, 16:02
Ja Wam życzę bogatego sponsora , bo w takim wypadku reszta będzie musiała ruszyć dupsko by doskoczyć do Was. Wystarczy zobaczyć co się dzieje w Czechach, i jak oni teraz chcą wykorzystać swój czas. U nich jedna-dwie drużyny, u nas mogą i 4. Trzeba tylko zaryzykować i zainwestować. Zero spiny.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.07.2017, 16:19
W temacie poruszonych wiele spraw ale gdzieś umknęło albo nie zauważyłem, odniesienia do drużyny.

Podejrzewam, że w głowach zawodników może nie być spotkania z Górnikiem, a myśli jak to będzie, czy faktycznie będą pieniądze, czy mnie tu będą chcieli, czy trener Kiko zostanie, a jak nie to pewnie Hiszpania staną za nim murem itp itd.

Żeby się nie okazało, że zamiast lidera trzeba będzie mówić i pisać "God Save The Queen" jak na transparencie w meczu z "Kogutami"

Zastanowiło kogoś dlaczego znów w trakcie sezonu dochodzi do tego zamieszania? Przecież to wywróci klub jeśli dojdzie do zmian kadrowych.

W ostatnim okresie rządów Cupiała zaległości sięgały 7 miesięcy, więc 2-3 to nie jest dramat.
Ostatnio edytowane przez PvD : 23.07.2017 o godz. 16:29.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2017, 16:27
Dokładnie, nie mówiąc już o tym że wszystkie ruchy transferowe na pewno nie dojdą przez to zamieszanie do skutku...

Oj naprawdę słaby czas na takie zmiany
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 16:29
Niestety możesz mieć racje. My to przeżywamy poprzez sentyment do klubu oni oprócz sentymentu ( pewnie nie wszyscy) patrzą przez pryzmat finansowy. Nie wiem co piłkarze myślą może akurat się cieszą że wejdzie ktoś kto będzie im płacił w terminie a może maja takie same obawy jak my. . Nikt nie wie co czas przyniesie. Każdy z nas życzyłby sobie bogatego właściciela z głowa na karku. Niestety takich w Polsce jest bardzo mało o ile wogóle. Sam mam obawy i to duże ale z drugiej strony może własnie to jest to miejsce to jest ten czas żeby ruszyć do przodu.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.07.2017, 16:30
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Niestety możesz mieć racje. My to przeżywamy poprzez sentyment do klubu oni oprócz sentymentu ( pewnie nie wszyscy) patrzą przez pryzmat finansowy. Nie wiem co piłkarze myślą może akurat się cieszą że wejdzie ktoś kto będzie im płacił w terminie a może maja takie same obawy jak my. . Nikt nie wie co czas przyniesie. Każdy z nas życzyłby sobie bogatego właściciela z głowa na karku. Niestety takich w Polsce jest bardzo mało o ile wogóle. Sam mam obawy i to duże ale z drugiej strony może własnie to jest to miejsce to jest ten czas żeby ruszyć do przodu.
W ostatnim okresie rządów Cupiała zaległości sięgały 7 miesięcy, więc 2-3 to nie jest dramat.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 16:48
Owszem masz racje nie ma dramatu ale my nie mamy żadnej pewności że te zaległości nie będą się powiększać. Na razie potrzebujemy kasy jak studnia wody. Wiem ze transza miała wpłynąć od nc+ wiem że za mąke(cwks) już kasę dostali ale czy to wystarczy na uregulowanie najważniejszych spraw tego nikt nie wie oprócz zarządu.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.07.2017, 16:56
Wiem, że piłkarze (wielu z kadry) byli zadowoleni z zarządzania klubu przez TS. Były poślizgi w wypłatach ale było dobre zarządzanie. Ludzie co się znali na robocie, fajna atmosfera. Piłkarze w kuluarach mówili, że klub pomału ale rzetelnie staje na nogi.
Cytat:
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.07.2017, 17:05
Owszem masz racje nie ma dramatu ale my nie mamy żadnej pewności że te zaległości nie będą się powiększać. Na razie potrzebujemy kasy jak studnia wody. Wiem ze transza miała wpłynąć od nc+ wiem że za mąke(cwks) już kasę dostali ale czy to wystarczy na uregulowanie najważniejszych spraw tego nikt nie wie oprócz zarządu.
A jaka jest pewność, że niemcy będą płacić w terminie o ile w ogóle? Kiedy w klubie rządzili "swoi" poza Sadlokiem żaden z piłkarzy nie chciał rozwiązywać kontraktu z winy klubu. Nawet najemnik Stilić zachował się z klasą i rozwiązał kontrakt za porozumieniem stron, a mógł wybrać inną opcję.

PvD napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że piłkarze (wielu z kadry) byli zadowoleni z zarządzania klubu przez TS. Były poślizgi w wypłatach ale było dobre zarządzanie. Ludzie co się znali na robocie, fajna atmosfera. Piłkarze w kuluarach mówili, że klub pomału ale rzetelnie staje na nogi.
Akurat to powinien zauważyć każdy kto ma oczy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 17:18
Tego nikt nie wie ale tak jest zawsze jak wchodzi ktoś nowy czy to do klubu czy tez firmy. Nigdy nie ma 100% pewności. Nawet najbogatszym zdarza się przeżywać ciężkie chwile ( Cupial ) i mogą stracić płynność finansowa.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.07.2017, 17:21
Tego nikt nie wie ale tak jest zawsze jak wchodzi ktoś nowy czy to do klubu czy tez firmy. Nigdy nie ma 100% pewności. Nawet najbogatszym zdarza się przeżywać ciężkie chwile ( Cupial ) i mogą stracić płynność finansowa.
tylko ten nasz nowy nie wchodzi w normalny sposób, i stąd mam obawy.
Cytat:
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 17:24
Ja tez bym wolał żeby TS znalazł nowego dużego sponsora i żeby dalej ciągnął ten wózek. Robią świetna robotę. Pomału wychodzimy z bagna mamy niezła drużynę, ktoś w końcu zaczął myśleć o szkoleniu młodzieży. Naprawdę coś się zaczyna dziać ale nie wiemy jak jest w klubie naprawdę. Jakie są dokładnie długi jakie są terminy spłat. Nie wiemy czy to co mówi prezes jest do końca prawda. Tylko osoby siedzące w środku mogą się konstruktywnie na ten temat wypowiedzieć.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.07.2017, 17:38
Dla mnie podstawowym pytaniem jest. Dlaczego ta niemiecka firma nie rozpoczęła negocjacji z TSem (tak wiem mówili, że nie na sprzedaż, ale nie sądzę by Niemcy opierali się na wywiadach) więc chcąc zakupić klub powinni udać się do TSu, który mówi "nie sprzedajemy". Niemcy za to od razu walą ofertę na stół na godziny przed terminem, na kwotę dokładnie zapisaną w umowie.Skąd ją znali? Przypadek? Po co ktoś szukał inwestora wiedząc, że Wisła nie jest na sprzedaż (tylko w przypadku klauzuli taka możliwość)i?
Ostatnio edytowane przez PvD : 23.07.2017 o godz. 17:41.
Cytat:
Odpowiedz cytując
Peter2406
Junior Member

Stary 23.07.2017, 17:44
Przecież Janek mówił, że negocjowali z TSem, ale TS się nie zgadzał, więc wybrali inną furtkę.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.07.2017, 17:46
Peter2406 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Janek mówił, że negocjowali z TSem, ale TS się nie zgadzał, więc wybrali inną furtkę.
A Miga pisał, że nie wiedzieli.....i bądź tu mądry
Cytat:
Odpowiedz cytując
sefore
Junior Member

Stary 23.07.2017, 17:46
A skąd wiecie ,że TS na odwal nie powiedziało 40 mln zł bo taka jest klauzula i niże w negocjacjachj nie schodzimy?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.07.2017, 17:47
Cytat:
Dla mnie podstawowym pytaniem jest. Dlaczego ta niemiecka firma nie rozpoczęła negocjacji z TSem (tak wiem mówili, że nie na sprzedaż, ale nie sądzę by Niemcy opierali się na wywiadach więc chcąc zakupić klub powinni udać się do TSu, który mówi "nie sprzedajemy". Niemcy za to od razu walą ofertę na stół na godziny przed terminem, na kwotę dokładnie zapisaną w umowie.Skąd ją znali? Przypadek? Po co ktoś szukał inwestora wiedząc, że Wisła nie jest na sprzedaż (tylko w przypadku klauzuli taka możliwość)i?
Wg informacji Janekx89 z tt wynika że negocjowali z TS, złożyli im 2 oferty wykupienia części udziałów, 1 oferta na 3 mln euro, druga za 5 mln euro. Odbili się od ściany, po czym podobno ktoś im uprzejmie doniósł o tej całej klauzuli.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.07.2017, 17:52
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Wg informacji Janekx89 z tt wynika że negocjowali z TS, złożyli im 2 oferty wykupienia części udziałów, 1 oferta na 3 mln euro, druga za 5 mln euro. Odbili się od ściany, po czym podobno ktoś im uprzejmie doniósł o tej całej klauzuli.
Nawet zakładając, że było jak mówi janex, to fajny inwestor nam się trafia, który chce wykupić klub za 5 mln euro, mimo że jest w stanie dać 10 mln. Jeżeli były takie finansowe propozycje założę się, że wiedzieli już o klauzuli, licząc, że wykupią klub za dużo mniejsze pieniądze.
Cytat:
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.07.2017, 17:56
Inwestowanie nie polega na wrzucaniu pieniędzy bez opamiętanie gdzie się tylko da i ile wlezie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów