|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
p.s. ale założmy ze takie cos by się pojawiło. Na czym polega weryfikacja "podejrzeń" czyli poszlak? Kto miałby byc specjalista od takiej weryfikacji ? ile czasu trwałą by "weryfikacja". Czym są uzasadnione podejrzenia? P.s.2 Jedna z wersji (ta wersja dla mnie jest najbardziej wiarygodna) mówi o tym ze to grupa kapitałowa za która stoi poważna osoba. A wy juz tutaj rozkminiacie kto w Stechert krzesła składa i jaki przyłącza wody mają pralki. Nie ma informacji oficjalnej kto złożył ofertę, jak będzie - wtedy pytania bedą zasadne. Nie wiem jak wygladają zapisy umowy (to ze 60/40 to wiadomka, to ze TF jest stroną w sprzedazy rowniez) ale wyddaje mi sie ze to moze byc zapis w stylu : klazula wykupu. Aktywujesz ją składając ofertę o wartości wymaganej w umowie, i jesli spelnisz wymogi zwiazania z ofertą to stajesz sie włascicielem klubu. Zarząd milczy bo jest weekend i są zaskoczeni.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.07.2017 o godz. 09:30.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Jak to nikt ich nie może zatrzymać? Do rozmów wchodzi TF. A oni nawet jak ktoś da 100 mln nawet Euro to jak nie będą chcieli to nie sprzedadzą
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No tak a prawnik reprezentujący klienta będzie ujawnial wrażliwe informacje o swoim kliencie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że jeżeli spełnią warunek, wpłacą 40 mln i jeden grosz, co dla TF jest najważniejsze to nic ich nie zatrzyma, skoro sprzedali klub JM za jakieś ,,śmieszne pieniądze", to teraz tym bardziej oddadzą go za 40 mln
Oczywiście, że prawnik może kłamać, lawirować itp. Zawsze istnieje takie ryzyko, niestety |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że TF może zwyczajnie polecieć na kasę i sprzedac akcje. Ale na pewno nie muszą.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
szprotson napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak można podpisać umowę kupna (TS od TF) , w której jest klauzula 40 baniek , o której tu piszecie i w dodatku te 40 baniek idzie do byłego właściciela? Przecież jak to się okaże prawda to TS będzie jeszcze większym frajerem niż TF w przypadku Meresinskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cupiał chciał szybko sprzedać klub (wymóg banków, które nie chciały udzielić mu kredytów na bieżące funkcjonowanie firmy) więc zgodził się to zrobić za każdą kwotę, ale zostawił sobie furtkę, że w momencie gdy w ciągu roku pojawi się bogaty kupiec to tak jakby był dalej właścicielm i kasa leci do niego (aż dziwne, że nie 100%).
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 23.07.2017 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale ktoś może zna więcej szczegółów z tamtego przejęcia od meresinskiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę z inne beczki. Jak odnajdujecie wizytówkę tego giganta w branży czyli stronę w domenie?:
http://www.stechert.de Pomijając niezbyt bieżące informacje w zakładce "Aktualności" i problematykę hostingową tj. szybkości ładowania się strony, to nie potrafiłby stworzyć podobnej strony, gimnazjalista? ![]()
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.07.2017 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
dlaczego ? Pracowałęm w firmie w ktorej bylismy dystrybutorem duzego producenta sprzetu medycznego w Niemczech i ...świetni specjalisci, wiedza, doswiadczenie ale w internetach to 10 lat za murzynem. Teraz tez dosc mocno wspolpracuje z innym producentem Niemieckim, obrót i zysk mają naprawde duże, a tak samo w internetach to leżą. Strona srednia zrobiona jakby za karę. Tak więc nie wiem czy chcialbym oceniac Niemców przez pryzmat WWW. W ogole obawiam sie tego ze przyjdzie Niemiec i wprowadzi niemieckie standardy pracy. U nas to nie wypali. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Optymalnie byłoby gdyby nowi wchodząc tu spłacili długi doinwestowali klub nawet nie musiałby byc to jakieś kokosy zostawili obecnych ludzi i pod swoim kierownictwem i trzymali się obranej juz linii rozwoju tak jak dyr Junco trener Kiko ale i inwestycja w młodzież itd. To byłby rewelacyjny scenariusz.
Bo taka Lechia przykładowo to jest sobie tak średnio zarządzane aczkolwiek piłkarzy maja bardzo dobrych. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Czy takich bardzo dobrych?
Dobrych co najwyżej. Dwa okienka z Junco , z Ramirezem, trochę pieniędzy i mielibyśmy lepszych. I osoba Nowaka też mnie nie przekonuje kompletnie. Poza tym się zgadzam, Lechia stanowi przykład bardzo przeciętnie zarządzanego klubu. Mam nadzieję, że pójdziemy inną drogą, tą obecną, która została obrana. Lekko usprawnimy działanie niektórych elementów klubu. O ile nie ruszymy ku IV lidze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panowie trochę spokoju.
Czekajmy na info i ewentualna sprzedaż. Jeżeli jest ktoś wydać na Wisłę 40 milionów jako na markę która nie posiada prawie żadnego majątku to nie robi on tego dla zabawy . Odnośnie narzekania na BC to naprawdę co by nie zrobił złego wszyscy powinnismy mu być wdzięczni że stracił grube miliony na zabawę w Wiśle. Spokój spokój spokój czekamy i obserwujemy. A odnośnie prania pieniędzy to uwierzcie że jest wiele więcej niskokosztowych działalności i mniej oczojebnych niż Wisła. Osobiście uważam że ktoś za tym stoi ale jeżeli jest skłonny wydać 40 milionów to napewno nie żeby ję utopić |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co by było gdyby. Sponsor, nie właściciel.
Tutaj oczywiście nie musi by związku przyczynowo skutkowego (i przybycie Stechert Gruppe nie musi wykluczać pojawienia się kolejnego sponsora), ale fakt jest taki, że w dwa dni po opublikwaniu tego publicznego wywnętrzenia się i tuż przed terrminem granicznym, Niemcy złożyli ofertę. "Nie będzie można zrobić wielkiego kroku do przodu bez większego sponsora. Co się w tej sprawie wydarzy? MS: To nie są sprawy, które załatwia się poprzez pstryknięcie palcami. Szczegółów nie mogę ujawniać, ale od listopada toczymy poważne rozmowy. Jeżeli udałoby się je nam sfinalizować w przyszłym roku, to będzie dobrze. W rozmowie z Interią powiedziała pani, że ten sponsor mógłby podnieść budżet klubu kilkunastokrotnie. MS: Podtrzymuję te słowa. Rozmawiamy z globalną firmą." http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_21261.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.07.2017 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Cytat:
Problemem w przypadku odkrycia "uzasadnionych podejrzeń" np. co do funkcji "pralki" będą ciągle bańki finansujące TF, które mogą rezygnację z kilkudziesięciu baniek "za nic" w imię zachowania dobrego imienia podmiotu spoza grupy TF potraktować jako działanie nieuzasadnione ekonomicznie. Analogicznie Cupiałówna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli zobaczyli jak obecni rządzący podniesli klub w rok, że wszystko ruszyło, że organizacyjnie i sportowo wszystko jest na plus, to mam nadzieje, ze zostawia Panią Marzene, Pana Junco i Kiko. Ale są to tylko nasze nadzieje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
1906 % racji, jeżeli to będzie właściciel z kasa i chcący zrobic wynik to nie będzie robił w klubie rewolucji i prawdopodobnie będzie bardzo dobrze.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
TS dostaje 16 mln za ten deal. Dobry zysk. Jest zapis, jest umowa, posprzątane.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
będzie dobrze!![]()
:tsw_uscisk_lechia:
:tsw_uscisk_slask:![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Pani Marzeny Sarapaty będzie mi równie mocno żal, a może nawet stosunkowo najbardziej, jeśli dojdzie do zmian personalnych.
Po raz pierwszy od bardzo dawna odczuwałem pewnego rodzaju dumę, że Wisła ma taką Pani prezes. Miła odmiana po przeszłości do której wolę nie wracać. Takich ludzi potrzebuje Wisła Kraków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
więc napisałem tak: Tak? A byliście na giełdzie? Bo jeżeli w dobrych praktykach spółek notowanych na GPW jest prowadzenie strony internetowej, a ustawowym i giełdoworegulaminowym obowiązkiem jest komunikacja z akcjonariuszami i publikowanie raportów, to pomyśl sobie, co musi być na giełdzie frankfurckiej. po czym, jak to napisałem wszedłem na stronę BF (giełdy we frankfurcie) i poszukałem spółki stechert. Nie znalazłem. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że jest mało informacji i są szczątkowe, ale opamiętajcie się! Czy odrazu trzeba szukać teorii spiskowych?
- Została złożona oferta 40 mln + 1 PLN, została aktywowana klauzula wykupu. Będzie przeprowadzony audyt finansowy, po audycie, zostanie przelana ta kwota - w momencie gdy kwota zostanie przelana, TS jest zobowiązany do podpisania umowy o zbyciu udziałów - raczej stanie się do dużo wcześniej niż 60 dni - Oferta nie została złożona przez Stechert International o którym się tak pisze, że miał kapitał zakładowy 250k euro i 40mln euro obrotu, a przez Stechert Gruppe, czyli całą grupę kapitałową której obrotu są nieporówywalnie większe - Ani BC ani TF nie byli tutaj aktywną stroną, poprostu dostali ofertę. - Oferta jest win-win dla każdej strony, Wisłę SA przejmuje inwestor który ma mocne plany wobec Wisły i polskiego rynku, a TS dostanie 16 mln PLN, które może przeznaczyć no rozwój obecnych sekcji jak i otwarcie kolejnych a w powiązaniu z tym że od stycznia 2018 mogą już wraz z jakimś inwestorem zacząć budować na terenach od miasta, to liczę że relatywnie szybko powstanie hala która popchnie TS do wyższej ligi i pozwoli na powrót m.in męskiej koszykówki Dajcie jeszcze chwile, świeża sprawa - wkrótce powinno być więcej informacji |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tzn. że x spółek z grupy kapitałowej będzie miało wszystkie akcje Wisły we współwłasności? Bo wiesz o tym, że grupa kapitałowa sama z siebie nie ma osobowości prawnej?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trudno nie mieć wątpliwości względem potencjalnego inwestora. Grupa firm o której nie można znaleźć sensownej wzmianki w Internecie. W dzisiejszych czasach to wręcz kuriozalne. Tajemniczego inwestora już przerabialiśmy w zeszłym roku. Słynna spółka projekt-gmina.pl. Nikt o zdrowych zmysłach nie chce wracać do tego.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|