The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2017, 09:27
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Nie znam się, ale nie wierzę, żeby było dozwolone skonstruowanie takiej umowy, która nie daje możliwości odrzucenia oferty w przypadku uzasadnionych podejrzeń/udowodnienia, że kontrahent jest niewiarygodny i istnieje zagrożenie działania na szkodę.
oczywiscie ze nie ma.

p.s. ale założmy ze takie cos by się pojawiło. Na czym polega weryfikacja "podejrzeń" czyli poszlak? Kto miałby byc specjalista od takiej weryfikacji ? ile czasu trwałą by "weryfikacja". Czym są uzasadnione podejrzenia?

P.s.2 Jedna z wersji (ta wersja dla mnie jest najbardziej wiarygodna) mówi o tym ze to grupa kapitałowa za która stoi poważna osoba. A wy juz tutaj rozkminiacie kto w Stechert krzesła składa i jaki przyłącza wody mają pralki. Nie ma informacji oficjalnej kto złożył ofertę, jak będzie - wtedy pytania bedą zasadne.

Nie wiem jak wygladają zapisy umowy (to ze 60/40 to wiadomka, to ze TF jest stroną w sprzedazy rowniez)
ale wyddaje mi sie ze to moze byc zapis w stylu : klazula wykupu.
Aktywujesz ją składając ofertę o wartości wymaganej w umowie, i jesli spelnisz wymogi zwiazania z ofertą to stajesz sie włascicielem klubu.

Zarząd milczy bo jest weekend i są zaskoczeni.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.07.2017 o godz. 09:30.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 23.07.2017, 09:27
Jak to nikt ich nie może zatrzymać? Do rozmów wchodzi TF. A oni nawet jak ktoś da 100 mln nawet Euro to jak nie będą chcieli to nie sprzedadzą
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 23.07.2017, 09:29
No tak ���� a prawnik reprezentujący klienta będzie ujawnial wrażliwe informacje o swoim kliencie ��������
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.07.2017, 09:37
Wydaje mi się, że jeżeli spełnią warunek, wpłacą 40 mln i jeden grosz, co dla TF jest najważniejsze to nic ich nie zatrzyma, skoro sprzedali klub JM za jakieś ,,śmieszne pieniądze", to teraz tym bardziej oddadzą go za 40 mln

Oczywiście, że prawnik może kłamać, lawirować itp. Zawsze istnieje takie ryzyko, niestety
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 23.07.2017, 09:39
Oczywiście, że TF może zwyczajnie polecieć na kasę i sprzedac akcje. Ale na pewno nie muszą.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 23.07.2017, 09:41
szprotson napisał(a):
Na czym polega weryfikacja "podejrzeń" czyli poszlak? Kto miałby byc specjalista od takiej weryfikacji ? ile czasu trwałą by "weryfikacja". Czym są uzasadnione podejrzenia?
Nie mam pojęcia. Jak pisałam - nie znam się. Po prostu liczę na to, że w razie ewidentnego wała, nikt nie będzie miał związanych rąk i nie będzie zmuszony do przyjęcia szkodliwej oferty.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2017, 09:46
Jak można podpisać umowę kupna (TS od TF) , w której jest klauzula 40 baniek , o której tu piszecie i w dodatku te 40 baniek idzie do byłego właściciela? Przecież jak to się okaże prawda to TS będzie jeszcze większym frajerem niż TF w przypadku Meresinskiego.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2017, 09:53
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że większość tutaj nie wierzy w informacje użytkownika janex89 ale załóżmy że mówi prawdę, bądź jest bardzo blisko niej.

On twierdzi, że TF była bardzo zaskoczona ofertą kupna przedstawioną przez Stechert Gruppe, mało tego wg niego firmę sprowadził ktoś z klubowego cienia, ktoś kto w Wiśle pracuje za nowych rządów.

Odnośnie Meresińskiego gość bije się w pierś mówiąc, że wówczas informacje posiadał od Citki i ludzi i z nim związanych, którzy zwyczajnie zostali zrobieni w wała, teraz te wiedzę jak twierdzi posiada od prawnika, który reprezentuje potencjalnego kupca.

Stechert Gruppe rozmawiało z TS od kilku tygodni początkowo chcieli kupić klub za ok. 3 mln euro, później pojawiła się kwota 5 mln, TS nie chciało się zgodzić na jakiekolwiek udziały. Ktoś musiał wówczas ich poinformować, że istnieje możliwość kupna klubu bez zgody TS-u za bagatela 9,5 mln euro. Jak widać praktycznie potroili początkową ofertę i teraz jeśli sami się nie wycofają, nikt ich nie może zatrzymać.....
wg mnie to nie miały być "jakieś udziały", a minimum 51% dające przewagę na ZW. TS nigdy się nie chciał zgodzić na oddanie większości udziałów inwestorowi i być może teraz ktoś wykorzystał zapis, o którym wiedziało tylko niewielu...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2017, 09:54
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jak można podpisać umowę kupna (TS od TF) , w której jest klauzula 40 baniek , o której tu piszecie i w dodatku te 40 baniek idzie do byłego właściciela? Przecież jak to się okaże prawda to TS będzie jeszcze większym frajerem niż TF w przypadku Meresinskiego.
Cupiał chciał szybko sprzedać klub (wymóg banków, które nie chciały udzielić mu kredytów na bieżące funkcjonowanie firmy) więc zgodził się to zrobić za każdą kwotę, ale zostawił sobie furtkę, że w momencie gdy w ciągu roku pojawi się bogaty kupiec to tak jakby był dalej właścicielm i kasa leci do niego (aż dziwne, że nie 100%).
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 23.07.2017 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 23.07.2017, 09:54
ciacho napisał(a):Wyświetl post
TF się zabezpieczyli bo tak naprawdę to co oni od TS dostali? A tak to jest klauzula, że w razie jak ktoś da 40 baniek, to dzieła się 60% do 40%. Zarabiają jedni i drudzy. Ja tak to widzę.
Ale ktoś może zna więcej szczegółów z tamtego przejęcia od meresinskiego
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2017, 10:01
Uczciwy deal jesli taka byłaby prawda. 4mln eur za wyprowadzenie klubu na prostą przez rok.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 23.07.2017, 10:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
Uczciwy deal jesli taka byłaby prawda. 4mln eur za wyprowadzenie klubu na prostą przez rok.
No ok powiedzmy, że uczciwy deal.TS dostanie swoje i TF Ttez. Kwestia teraz czy klub oddadzą w dobre ręce.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.07.2017, 10:23
Trochę z inne beczki. Jak odnajdujecie wizytówkę tego giganta w branży czyli stronę w domenie?:

http://www.stechert.de

Pomijając niezbyt bieżące informacje w zakładce "Aktualności" i problematykę hostingową tj. szybkości ładowania się strony, to nie potrafiłby stworzyć podobnej strony, gimnazjalista?
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.07.2017 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2017, 10:32
yarow napisał(a):Wyświetl post
Trochę z inne beczki. Jak odnajdujecie wizytówkę tego giganta w branży czyli stronę w domenie?:

http://www.stechert.de/de/home/

Pomijając niezbyt bieżące informacje w zakładce "Aktualności" i problematykę hostingową tj. szybkości ładowania się strony, to nie potrafiłby stworzyć podobnej strony, gimnazjalista?
Jak ? Nijak
dlaczego ? Pracowałęm w firmie w ktorej bylismy dystrybutorem duzego producenta sprzetu medycznego w Niemczech i ...świetni specjalisci, wiedza, doswiadczenie ale w internetach to 10 lat za murzynem.
Teraz tez dosc mocno wspolpracuje z innym producentem Niemieckim, obrót i zysk mają naprawde duże, a tak samo w internetach to leżą. Strona srednia zrobiona jakby za karę.

Tak więc nie wiem czy chcialbym oceniac Niemców przez pryzmat WWW.
W ogole obawiam sie tego ze przyjdzie Niemiec i wprowadzi niemieckie standardy pracy. U nas to nie wypali.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.07.2017, 10:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
[...]
W ogole obawiam sie tego ze przyjdzie Niemiec i wprowadzi niemieckie standardy pracy. U nas to nie wypali.
Jeśli byłaby to grupa zarządzająca zza pleców Niemców, to spokojnie może wprowadzić swoje standardy, czyli jeszcze nie wiadomo jakie.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.07.2017, 10:39
Optymalnie byłoby gdyby nowi wchodząc tu spłacili długi doinwestowali klub nawet nie musiałby byc to jakieś kokosy zostawili obecnych ludzi i pod swoim kierownictwem i trzymali się obranej juz linii rozwoju tak jak dyr Junco trener Kiko ale i inwestycja w młodzież itd. To byłby rewelacyjny scenariusz.

Bo taka Lechia przykładowo to jest sobie tak średnio zarządzane aczkolwiek piłkarzy maja bardzo dobrych.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 23.07.2017, 10:56
Czy takich bardzo dobrych?
Dobrych co najwyżej.
Dwa okienka z Junco , z Ramirezem, trochę pieniędzy i mielibyśmy lepszych.
I osoba Nowaka też mnie nie przekonuje kompletnie.

Poza tym się zgadzam, Lechia stanowi przykład bardzo przeciętnie zarządzanego klubu.

Mam nadzieję, że pójdziemy inną drogą, tą obecną, która została obrana.
Lekko usprawnimy działanie niektórych elementów klubu.
O ile nie ruszymy ku IV lidze.
Odpowiedz cytując
KzG
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 23.07.2017, 10:58
Panowie trochę spokoju.
Czekajmy na info i ewentualna sprzedaż.
Jeżeli jest ktoś wydać na Wisłę 40 milionów jako na markę która nie posiada prawie żadnego majątku to nie robi on tego dla zabawy .
Odnośnie narzekania na BC to naprawdę co by nie zrobił złego wszyscy powinnismy mu być wdzięczni że stracił grube miliony na zabawę w Wiśle.
Spokój spokój spokój czekamy i obserwujemy.
A odnośnie prania pieniędzy to uwierzcie że jest wiele więcej niskokosztowych działalności i mniej oczojebnych niż Wisła.
Osobiście uważam że ktoś za tym stoi ale jeżeli jest skłonny wydać 40 milionów to napewno nie żeby ję utopić
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.07.2017, 11:00
Co by było gdyby. Sponsor, nie właściciel.
Tutaj oczywiście nie musi by związku przyczynowo skutkowego (i przybycie Stechert Gruppe nie musi wykluczać pojawienia się kolejnego sponsora), ale fakt jest taki, że w dwa dni po opublikwaniu tego publicznego wywnętrzenia się i tuż przed terrminem granicznym, Niemcy złożyli ofertę.

"Nie będzie można zrobić wielkiego kroku do przodu bez większego sponsora. Co się w tej sprawie wydarzy?

MS: To nie są sprawy, które załatwia się poprzez pstryknięcie palcami. Szczegółów nie mogę ujawniać, ale od listopada toczymy poważne rozmowy. Jeżeli udałoby się je nam sfinalizować w przyszłym roku, to będzie dobrze.

W rozmowie z Interią powiedziała pani, że ten sponsor mógłby podnieść budżet klubu kilkunastokrotnie.

MS: Podtrzymuję te słowa. Rozmawiamy z globalną firmą."

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_21261.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.07.2017 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.07.2017, 11:00
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Optymalnie byłoby gdyby nowi wchodząc tu spłacili długi doinwestowali klub nawet nie musiałby byc to jakieś kokosy zostawili obecnych ludzi i pod swoim kierownictwem i trzymali się obranej juz linii rozwoju tak jak dyr Junco trener Kiko ale i inwestycja w młodzież itd. To byłby rewelacyjny scenariusz.

Bo taka Lechia przykładowo to jest sobie tak średnio zarządzane aczkolwiek piłkarzy maja bardzo dobrych.
Zgadzam się co do pierwszej części Twojego wpisu. Uważam że Lechia Gdańsk jak klub wygląda solidnie, jednie solidnie. Natomiast cały ten proces kiedy wszystko udało im się to ustabilizować, cały proces dochodzenia do tej solidności to był jeden wielki cyrk i marnotrawstwo pieniędzy. Tabuny ściąganych piłkarzy, zmiany trenerów. Ja nadal uważam, że tam wszystko jest przepłacone i strasznie nadmuchane i pomyślunku w tym nie było.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.07.2017, 11:01
Cytat:
Na czym polega weryfikacja "podejrzeń" czyli poszlak? Kto miałby byc specjalista od takiej weryfikacji ? ile czasu trwałą by "weryfikacja". Czym są uzasadnione podejrzenia?
Na tym samym, na czym polegało sprawdzenie Meresińskiego, tylko tym razem nie metodą chałupniczą przez fanów, ale przez specjalistów od wywiadu gospodarczego. Przy transakcji za 40 mln zł można się już zdobyć na taki wydatek...

Problemem w przypadku odkrycia "uzasadnionych podejrzeń" np. co do funkcji "pralki" będą ciągle bańki finansujące TF, które mogą rezygnację z kilkudziesięciu baniek "za nic" w imię zachowania dobrego imienia podmiotu spoza grupy TF potraktować jako działanie nieuzasadnione ekonomicznie. Analogicznie Cupiałówna.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 23.07.2017, 11:02
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post

Tak byłoby idealnie. Czy jest to możliwe? Miejmy nadzieję.
Jeśli zobaczyli jak obecni rządzący podniesli klub w rok, że wszystko ruszyło, że organizacyjnie i sportowo wszystko jest na plus, to mam nadzieje, ze zostawia Panią Marzene, Pana Junco i Kiko. Ale są to tylko nasze nadzieje.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.07.2017, 11:02
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Czy takich bardzo dobrych?
Dobrych co najwyżej.
Dwa okienka z Junco , z Ramirezem, trochę pieniędzy i mielibyśmy lepszych.
1906 % racji, jeżeli to będzie właściciel z kasa i chcący zrobic wynik to nie będzie robił w klubie rewolucji i prawdopodobnie będzie bardzo dobrze.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.07.2017, 11:10
TS dostaje 16 mln za ten deal. Dobry zysk. Jest zapis, jest umowa, posprzątane.
Odpowiedz cytując
Michaleo3
Junior Member

Od: 12.2016

Stary 23.07.2017, 11:31
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Tak byłoby idealnie. Czy jest to możliwe? Miejmy nadzieję.
Jeśli zobaczyli jak obecni rządzący podniesli klub w rok, że wszystko ruszyło, że organizacyjnie i sportowo wszystko jest na plus, to mam nadzieje, ze zostawia Panią Marzene, Pana Junco i Kiko. Ale są to tylko nasze nadzieje.
Wszystko zależy od nowego właściciela (o ile taki ostatecznie będzie) ale moim skromnym zdaniem: Junco i Kiko mogą zostać ale p. Marzenka out lub ewentualnie (jako prawnik) przesunięta do roli jakiegoś radcy prawnego lub jako osoba do kontaktów z TS (ale tego jest prezesem więc raczej nie)
będzie dobrze!
:tsw_uscisk_lechia::tsw_uscisk_slask:

iwko_wks_ts_bks:
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 23.07.2017, 12:10
Pani Marzeny Sarapaty będzie mi równie mocno żal, a może nawet stosunkowo najbardziej, jeśli dojdzie do zmian personalnych.

Po raz pierwszy od bardzo dawna odczuwałem pewnego rodzaju dumę, że Wisła ma taką Pani prezes.

Miła odmiana po przeszłości do której wolę nie wracać.

Takich ludzi potrzebuje Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.07.2017, 12:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jak ? Nijak
dlaczego ? Pracowałęm w firmie w ktorej bylismy dystrybutorem duzego producenta sprzetu medycznego w Niemczech i ...świetni specjalisci, wiedza, doswiadczenie ale w internetach to 10 lat za murzynem.
Teraz tez dosc mocno wspolpracuje z innym producentem Niemieckim, obrót i zysk mają naprawde duże, a tak samo w internetach to leżą. Strona srednia zrobiona jakby za karę.

Tak więc nie wiem czy chcialbym oceniac Niemców przez pryzmat WWW.
Ktoś z Was pisał, że jest to spółka notowana na giełdzie

więc napisałem tak:
Tak? A byliście na giełdzie? Bo jeżeli w dobrych praktykach spółek notowanych na GPW jest prowadzenie strony internetowej, a ustawowym i giełdoworegulaminowym obowiązkiem jest komunikacja z akcjonariuszami i publikowanie raportów, to pomyśl sobie, co musi być na giełdzie frankfurckiej.

po czym, jak to napisałem wszedłem na stronę BF (giełdy we frankfurcie) i poszukałem spółki stechert. Nie znalazłem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.07.2017, 12:20
Ja rozumiem, że jest mało informacji i są szczątkowe, ale opamiętajcie się! Czy odrazu trzeba szukać teorii spiskowych?

- Została złożona oferta 40 mln + 1 PLN, została aktywowana klauzula wykupu. Będzie przeprowadzony audyt finansowy, po audycie, zostanie przelana ta kwota - w momencie gdy kwota zostanie przelana, TS jest zobowiązany do podpisania umowy o zbyciu udziałów - raczej stanie się do dużo wcześniej niż 60 dni

- Oferta nie została złożona przez Stechert International o którym się tak pisze, że miał kapitał zakładowy 250k euro i 40mln euro obrotu, a przez Stechert Gruppe, czyli całą grupę kapitałową której obrotu są nieporówywalnie większe

- Ani BC ani TF nie byli tutaj aktywną stroną, poprostu dostali ofertę.

- Oferta jest win-win dla każdej strony, Wisłę SA przejmuje inwestor który ma mocne plany wobec Wisły i polskiego rynku, a TS dostanie 16 mln PLN, które może przeznaczyć no rozwój obecnych sekcji jak i otwarcie kolejnych a w powiązaniu z tym że od stycznia 2018 mogą już wraz z jakimś inwestorem zacząć budować na terenach od miasta, to liczę że relatywnie szybko powstanie hala która popchnie TS do wyższej ligi i pozwoli na powrót m.in męskiej koszykówki

Dajcie jeszcze chwile, świeża sprawa - wkrótce powinno być więcej informacji
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.07.2017, 12:23
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
- Oferta nie została złożona przez Stechert International o którym się tak pisze, że miał kapitał zakładowy 250k euro i 40mln euro obrotu, a przez Stechert Gruppe, czyli całą grupę kapitałową której obrotu są nieporówywalnie większe
Tzn. że x spółek z grupy kapitałowej będzie miało wszystkie akcje Wisły we współwłasności? Bo wiesz o tym, że grupa kapitałowa sama z siebie nie ma osobowości prawnej?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.07.2017, 12:26
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Czy odrazu trzeba szukać teorii spiskowych?
Trudno nie mieć wątpliwości względem potencjalnego inwestora. Grupa firm o której nie można znaleźć sensownej wzmianki w Internecie. W dzisiejszych czasach to wręcz kuriozalne. Tajemniczego inwestora już przerabialiśmy w zeszłym roku. Słynna spółka projekt-gmina.pl. Nikt o zdrowych zmysłach nie chce wracać do tego.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów