The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2017, 22:54
Tja, kontroferta. Kto da więcej? Może do 60 milionów dobijemy?

Cupial przez parę lat nie mógł znaleźć nikogo kto dałby parę baniek za Wisłę, wie rok temu sprzedal ja dzieciakowi za 300 tys (plus obiecane parę milionów).

A dzisiaj przychodzi zachodnia firma która daje 40 milionów złotych. Za klub który w ciągu ostatniego roku sprzedał Guzmica i krzysia, a więc jedynych kadrowiczow i piłkarzy na których dało się więcej zarobić...

Mimo że do wzięcia jest Slask za kwotę 10x mniejsza...

Nic tu nie pasuje.
Ddf
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2017, 23:02
Najbardziej utytułowany klub ostatnich lat, najpiękniejsze polskie miasto, cudownie położony duży piękny stadion , wspaniali kibice, klimat do piłki marzenie. Nic tylko tworzyć potężny piłkarski klub.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.07.2017, 23:06
@ricenb- z tym pięknym stadionem to już przesadziłeś...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 22.07.2017, 23:10
Tak na pewno to że mamy ładniejszy rynek zawazylo że ktoś dał 40 za nas zamiast 4 za Śląska...

Ludzie to jest 40 milionów... mioduski ze wspolnikami przejął legie eod iti za 20...

Nie dawno odkupił resztę za 50 co oznacza że w tamtym dniu, Legia po zajęciu trzeciego miejsca w grupie, mając piłkarzy wartych kilkanascie milionow euro - była warta 100 milionow...

Dla mnie to kosmos i coś czuję że te 40 baniek zobaczymy tak jak 5 od meresia...
Ddf
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.07.2017, 23:14
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Tak na pewno to że mamy ładniejszy rynek zawazylo że ktoś dał 40 za nas zamiast 4 za Śląska...

Ludzie to jest 40 milionów... mioduski ze wspolnikami przejął legie eod iti za 20...

Nie dawno odkupił resztę za 50 co oznacza że w tamtym dniu, Legia po zajęciu trzeciego miejsca w grupie, mając piłkarzy wartych kilkanascie milionow euro - była warta 100 milionow...

Dla mnie to kosmos i coś czuję że te 40 baniek zobaczymy tak jak 5 od meresia...
W takim razie sprawa jest prosta - nie wpłacił 40 mln - nie przejmie Wisły. Ale jeśli wpłaci... to co dalej? Pralnia pieniędzy?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.07.2017, 23:22
jednak lata 2002-2006 i z przebłyskami 2008 i 2011 zostaną na długo zapamiętane. Te mecze w el. LM/ LE...
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 22.07.2017 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2017, 23:27
PvD napisał(a):Wyświetl post
skoro włodarze mówili cały czas, że Wisła nie na sprzedaż to mało prawdopodobne by namówili dotychczasowych rozmówców na złożenie kontroferty. W mojej ocenie wyglądałoby to jak utrzymanie się przy władzy za wszelką cenę i odejście od hasła "Wisła nie jest na sprzedaż" wizerunkowo by stracili.

Poza tym nie wiadomo, czy TF jest zobligowana do wybrania lepszej oferty finansowo czy takiej jakieś jej pasuje , byle by to było 40.
No ale zmieniły się okoliczności. To wymaga więc elestyczności. Zarząd jest zobowiązany w miarę możliwości do dbania o dobro zarzadzanego podmiotu. I wizerunek w tej chwili jest najmniej ważny.
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 23:28
Samemu TS-owi powinno zależeć na sprzedaży jesli prawdą jest, że dostaną 40%. Spłacą długi wszystkie i jeszcze im zostanie.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 22.07.2017, 23:29
Co wy macie z tą pralnia pieniędzy? To jakaś nowa moda że wszyscy co chcą kupić klub to chcą prac pieniądze? Co mają w Wiśle wyprac? Długi?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2017, 01:08
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Co wy macie z tą pralnia pieniędzy? To jakaś nowa moda że wszyscy co chcą kupić klub to chcą prac pieniądze? Co mają w Wiśle wyprac? Długi?
Jest w Łodzi przy Piotrkowskiej w bramie taka knajpa z polskim żarciem - światło się zawsze świeci do 18, a drzwi zawsze zamknięte. I komuś się to opłaca.

Wyobraź sobie teraz, że nagle Wisła wyprzedaje wszystkie skyboxy za podwójną stawkę i znajduje kilku nieznanych, ale międzynarodowych sponsorów, nawiązuje też współpracę z klubem filialnym z Kiszyniowa i zaczyna sprzedawać tam niepotrzebnych grajków dajmy na to po 100k euro od łebka. Frekwencja na stadionie, przynajmniej według wyników w kasach, rośnie o 30% pomimo 25% podwyżki cen biletów. Pamiątki rozchodzą się jak świeże bułeczki. Nadmiar kapitału inwestujemy w pilkarza z drugiej ligi Rumuńskiej - wschodzący talent, który inkasuje 50k euro miesięcznie. Specjalnie dla niego klub zakłada rezerwy, w których piłkarz nie gra, ale kogo to obchodzi, skoro prywatnie jest bratem gościa, który de facto płaci za te wszystkie bilety, skyboxy itd. Skąd ma pieniądze, lepiej nie pytaj.

Zgaduję, że obecna Wisła jest w stanie wyprać jakieś 5 mln PLN rocznie, nie zmieniając poziomu sportowego na jakim funkcjonuje i kompletnie nie rzucając się w oczy. Jeżeli dostaliby papiery na operatora stadionu - sky is the limit.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.07.2017, 01:09
Nikt niczego jeszcze nie kupił, a tu już powieść sensacyjna . Jak nie kochać forum?
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 01:56
No muszę przyznać że kolega pojechał i to ostro. No cóż zobaczymy co się wydarzy w przeciągu kilku dni. Osobiście wolę jak to już ktoś zgrabnie ujął huj...wo ale stabilnie niż poprostu huj...wo.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2017, 02:22
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Zgaduję, że obecna Wisła jest w stanie wyprać jakieś 5 mln PLN rocznie, nie zmieniając poziomu sportowego na jakim funkcjonuje i kompletnie nie rzucając się w oczy. Jeżeli dostaliby papiery na operatora stadionu - sky is the limit.
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Nikt niczego jeszcze nie kupił, a tu już powieść sensacyjna . Jak nie kochać forum?
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
No muszę przyznać że kolega pojechał i to ostro. No cóż zobaczymy co się wydarzy w przeciągu kilku dni. Osobiście wolę jak to już ktoś zgrabnie ujął huj...wo ale stabilnie niż poprostu huj...wo.
Słówko wyjaśnienia

NIE MÓWIĘ, ŻE TAK BĘDZIE

Natomiast, jak ludzie nie rozumieją jak można wyprać pieniądze w klubie piłkarskim i rozpatrują taki "interes" kategoriami legalnego biznesu, gdzie wszystkie słupki się bilansują a przychody mają równoważyć wydatki w racjonalny sposób, to chyba trzeba trochę pomóc wyobraźni. Im większy biznes, im większy cashflow, tym łatwiej robić przekręty.

Trzeba się mieć na baczności, bo taki Burdenski przed Koroną kręcił się przy Wiśle. Mereś przed Wisłą tez lizał się z Koroną, deal Lechii nie był do końca transparentny (chyba próbowali najpierw ze Śląskiem), a dopiero co kolejną (jęśli mnie pamięć nie myli) dziwną propozycję miał Śląsk, o sprawie Floty Świnoujście nie wspominając. Ostatnio wielu biznesmenów chce mieć klub w Polsce i co ciekawe nie zależy im na żadnym konkretnym, ale grono kandydatów jest stałe.

Na dziś wiemy bardzo niewiele i to właśnie jest dziwne i niepokojące, że nikt nie wie skąd nasz przyszły dobrodziej się wziął, ani kim tak naprawdę jest. Dlatego trzeba być czujnym i patrzeć ludziom na ręce, a w razie czego bić na alarm, żebyśmy nie skończyli w gównie po uszy. Poważny inwestor na pewno wie, że mieliśmy przygodę z Meresińskim i zrozumie podejrzliwość, a najlepszym lekiem na oszustów jest rozgłos, bo ich interesy lubią ciszę.

I zrozumcie jedno - Meresiński miał tu kręcić wałki raczej nie w swoim imieniu, nie on się Wisłą zainteresował.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.07.2017, 02:43
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
[...]

I zrozumcie jedno - Meresiński miał tu kręcić wałki raczej nie w swoim imieniu, nie on się Wisłą zainteresował.
Powrót w innym przebraniu, jest oczywiście możliwy.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 23.07.2017, 03:10
Nikt nie twierdzi że nie trzeba patrzeć na ręce ani nikt nie twierdzi że wszystko o przyszłym niedoszłym jeszcze właścicielu wszystko jest wiadomo. Ja tylko zaczynam widzieć na forum cholerna paranoję. Rozumiem że po M wszysycy wystrzegają się oszustów jak ognia ale na razie nie ma o czym mówić ktoś na razie złożył ofertę jeśli zostanie przyjęta to będziemy myśleć co dalej na razie nie mamy o co się spierac bo nic nie jest przesadzone.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.07.2017, 04:32
Nie nazwalbym tego paranoja. O ile po kwitach na Meresinskiego, dalo rade od niego odkupic klub za relatywnie niska cene, o tyle teraz, jak dojdzie do sprzedazy i nowy wlasciciel okaze sie walkiem, to co wtedy zrobisz? Kibice uzbieraja 40 baniek? Nie wydaje mi sie. Dojdzie do patowej sytuacji, gdzie nowy wlasciciel bedzie rzadzil i dzielil i bedzie mu mozna naskoczyc. Suma sumarum, w tym momencie wszystko zalezy od tego jak TF to rozegra. Oby rzetelnie sprawdzili nowego wlasciciela i ewentualnie dodali jakies zapisy do umowy, ograniczajace ewentualna "swawole" kupujacego.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.07.2017, 06:04
Wchodzi poważny kapitał. I gadanie typu upadła im lakiernia, albo ze to pewnie pralnia pieniędzy to wasze fantasmagorie. Dla mnie natomiast to dziwnie wygląda. B. Nie rozumiem tych wszelkich zawiłości TF-TS-Stecihert itd. Nie interesowałem się tym i zaskoczony jestem, że TS wziął na siebie ciężar organizacyjny, a teraz kasa ze sprzedaży klubu idzie do TF. Czyli będą jakies wewnętrzne rozliczenia czy co Cyrk na kółkach w tej lidze.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2017, 07:49
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie nazwalbym tego paranoja. O ile po kwitach na Meresinskiego, dalo rade od niego odkupic klub za relatywnie niska cene, o tyle teraz, jak dojdzie do sprzedazy i nowy wlasciciel okaze sie walkiem, to co wtedy zrobisz? Kibice uzbieraja 40 baniek? Nie wydaje mi sie. Dojdzie do patowej sytuacji, gdzie nowy wlasciciel bedzie rzadzil i dzielil i bedzie mu mozna naskoczyc. Suma sumarum, w tym momencie wszystko zalezy od tego jak TF to rozegra. Oby rzetelnie sprawdzili nowego wlasciciela i ewentualnie dodali jakies zapisy do umowy, ograniczajace ewentualna "swawole" kupujacego.
Zaczniemy od IV ligi albo i gorzej
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 23.07.2017, 07:55
Mnie brakuje jakiegoś oświadczenia od kogoś z naszej dwójki z TS.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Michaleo3
Junior Member

Od: 12.2016

Stary 23.07.2017, 08:27
Pożyjemy zobaczymy za dużo przejęć (pozytywnych i tych mniej) widziałem by podejmować się oceny przed przejęciem.

P. S. Tak mnie naszło że ciekawie by było gdyby zamiast Wisły była Wanda... I te komentarze o Wandzie co nie chciała Niemca xd
Kolejna sprawa niemiecki właściciel przy naszej głębokiej sympatii do żydów może być ciekawy
:tsw_uscisk_lechia::tsw_uscisk_slask:

iwko_wks_ts_bks:
Odpowiedz cytując
Ronaldo
Member

Od: 03.2017

Stary 23.07.2017, 08:50
Nie wiem skąd tyle obaw,przecież TS nie musi sprzedawać klubu jeżeli potencjalny nabywca nie będzie wiarygodny .
Wywiad z panią prezes (maj 2017)

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...przedaz/d4mre2

A jak wygląda sytuacja z „Tele-Foniką”? Czy to prawda, że do czerwca ta firma może odkupić piłkarską spółkę?
Umowa Towarzystwa Sportowego z Telefoniką i spółką Projekt Gmina.pl jest objęta tajemnicą kontraktową. Mogę tylko powiedzieć, że Wiśle Kraków nie grozi żadne niekontrolowane przejęcie przez jakikolwiek podmiot wbrew woli Towarzystwa Sportowego czy władz spółki.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 23.07.2017, 08:51
Pani Prezes mogła się nie spodziewać że ktoś położy 40 baniek na stół. Tego się chyba nikt nie spodziewał.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.07.2017, 08:55
Raczej nie wierzyli (TF i TS) ze ktos moze zaplacic 40 milionow zlotych . i dlatego tak powiedziala

Legia, gotowy material i bez dlugow zostala kupiona przez Lesnego i Mioduskiego za ok 8 milionow zlotych (reszta splacona w ratach z biezacej dzialanosci klubu)

I jak to sie ma do 40 mln zl za Wisle?
Ostatnio edytowane przez c. : 23.07.2017 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2017, 09:01
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Mnie brakuje jakiegoś oświadczenia od kogoś z naszej dwójki z TS.
przeciez weekend był. daj im czas
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2017, 09:10
Ronaldo napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd tyle obaw,przecież TS nie musi sprzedawać klubu jeżeli potencjalny nabywca nie będzie wiarygodny .
Wywiad z panią prezes (maj 2017)

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...przedaz/d4mre2

A jak wygląda sytuacja z „Tele-Foniką”? Czy to prawda, że do czerwca ta firma może odkupić piłkarską spółkę?
Umowa Towarzystwa Sportowego z Telefoniką i spółką Projekt Gmina.pl jest objęta tajemnicą kontraktową. Mogę tylko powiedzieć, że Wiśle Kraków nie grozi żadne niekontrolowane przejęcie przez jakikolwiek podmiot wbrew woli Towarzystwa Sportowego czy władz spółki.
Musi! Jeśli ktoś wyłoży 40 baniek i telefonują to klepnie wtedy TS będzie miał chuja do gadania. I coś czuję że dlatego jak narazie nie ma stanowiska Klubu gdyż chuja mogą zrobic
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 23.07.2017, 09:16
Nie znam się, ale nie wierzę, żeby było dozwolone skonstruowanie takiej umowy, która nie daje możliwości odrzucenia oferty w przypadku uzasadnionych podejrzeń/udowodnienia, że kontrahent jest niewiarygodny i istnieje zagrożenie działania na szkodę.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 23.07.2017, 09:20
Powiedzcie mi jedno. Umowa jest tak skonstruowana, że ktokolwiek daje 40 mln to od strzała dostaje klub No chyba nie. Ja to rozumiem tak, że jak ktoś złoży ofertę powyżej takiej kwoty do 23 lipca to wtedy do akcji wchodzi TF i to oni przechodza do rozmow, oni dostaja ta kase, oni podejmują decyzje czy sprzedać akcje czy nie. Ja to tak widzę. Wiec teraz wszystko w rękach TF. TS zostało zablokowane bo kwota padła i do negocjacji z potencjalnym kupnem siada TF.
Kwestia tego, że oferta padła właśnie powyżej tej kwoty i na styk w terminie: ja to widzę tak, że Niemcy musieli od dłuższego czasu gadać z TF(albo co bardziej prawdopodobne, sam Cupial szukał kupca w Niemczech i w końcu namówił ta firme).
To że oni zaoferowali na papierze 40 mln coś znaczy Nic! Dali tyle żeby TS to widziało i żeby Bogus mógł przejąć pałeczkę w rozmowach. Ile oni faktycznie dadzą Cupialowi Kto to będzie wiedział? Czy będą mieć jakieś pieniądze żeby faktycznie zainwestować w klub? Nie wiemy.
Czekam na oficjalne informacje od Pani Prezes Sarapaty, jak to faktycznie wszystko wygląda, na czym stoimy i o co w tym wszystkim kaman.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 23.07.2017, 09:21
Mnie nie dziwi milczenie zarządu. To nie sprzedaż roweru, równie dobrze jeszcze sami mogą nie mieć żadnych informacji jak dokładnie bedą wyglądać dalsze kroki. Najprawdopodobniej przedstawiciel nowego właściciela pojawił się tylko, aby złożyć oficjalną ofertę i tym samym dotrzymać warunków umowy. Na kolejne spotkania zapewne też z TF przyjdzie czas na dniach.

Ludzie z TS to kibice Wisły więc jako pierwszym powinno im zależeć aby klub przejęła firma z dużym kapitałem i ambicjami. Jesli tak jest rzeczywiście to powinni się cieszyc oni jak i wszyscy kibice, a nie irytować, że ktos im wziął Wisle.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.07.2017, 09:22
Cytat:
Zdziwiłbym się gdyby tego nie zrobiła, skoro sama tą firmę przyprowadziła. No chyba, że chcieli tylko postraszyć obecnie rządzących ale to wydaje się mało prawdopodobne.
Wiem, że większość tutaj nie wierzy w informacje użytkownika janex89 ale załóżmy że mówi prawdę, bądź jest bardzo blisko niej.

On twierdzi, że TF była bardzo zaskoczona ofertą kupna przedstawioną przez Stechert Gruppe, mało tego wg niego firmę sprowadził ktoś z klubowego cienia, ktoś kto w Wiśle pracuje za nowych rządów.

Odnośnie Meresińskiego gość bije się w pierś mówiąc, że wówczas informacje posiadał od Citki i ludzi i z nim związanych, którzy zwyczajnie zostali zrobieni w wała, teraz te wiedzę jak twierdzi posiada od prawnika, który reprezentuje potencjalnego kupca.

Stechert Gruppe rozmawiało z TS od kilku tygodni początkowo chcieli kupić klub za ok. 3 mln euro, później pojawiła się kwota 5 mln, TS nie chciało się zgodzić na jakiekolwiek udziały. Ktoś musiał wówczas ich poinformować, że istnieje możliwość kupna klubu bez zgody TS-u za bagatela 9,5 mln euro. Jak widać praktycznie potroili początkową ofertę i teraz jeśli sami się nie wycofają, nikt ich nie może zatrzymać.....
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 23.07.2017, 09:27
I jeszcze jedno - jeśli jest jakikolwiek pozytyw sytuacji z JM to gigantyczna nauczka dla TF. Jestem pewien, że kolejnego kandydata prześwietlili już na wylot.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów