The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2017, 23:51
To dobrze, bo już myślałem, że Mereś 2.0 i te kropki to oznaka zawodu
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 21.07.2017, 23:51
Ktoś coś więcej wie o tej firmie? I mniej więcej może coś powiedzieć o jej potencjale finansowym?
Odpowiedz cytując
patti
Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2017, 23:57
http://www.stechert.de/en/home/

Przynajmniej bedziemy miec dobre siedzenia na stadionie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2017, 23:57
Podobno dontczjunołajmloko.de

Zdenka przerobią na nakastlik
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.07.2017, 00:09
Niech będzie nawet i producent Zyklonu B ale niech zostawią Junco i Sarapate na swoich stanowiskach i niech nie robią rewolucji. Na te warunki jakie miał TS to moim zdaniem spisał się C E L U J Ą C O
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2017, 00:09
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Podobno dontczjunołajmloko.de

Zdenka przerobią na nakastlik
Nic z tego! Za dużo sęków.
Odpowiedz cytując
patti
Member

Stary 22.07.2017, 00:11
http://www.steinhoffinternational.com/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2017, 00:16
Czyli co Pani Prezes widać sprytnie grała, mówiąc o przyszłym roku...
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.07.2017, 00:24
Ktokolwiek to będzie to na początku będzie bardzo trudno powiedzieć co nas czeka. Oby tylko nie było kolejnej rewolucji, bo w końcu złapaliśmy jakąś stabilizację.

Jedni mówią, że to Stechert, który niedawno miał spore problemy finansowe http://www.nordbayern.de/wirtschaft/...ller-1.5826865

Inni, że Steinhoff International, który jest holenderską firmą notowaną na giełdzie we Frankfurcie (i RPA).

Niech będzie co będzie, ale ja tylko sobie życzę, żebyśmy nie wylądowali w innym Steinhoffie http://steinhoff.net.pl/
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2017, 00:24
Za wcześnie, żeby oceniać, bo nic nie wiemy. Z natury jestem sceptykiem, więc mam nadzieję, że miło mnie rzeczywistość zaskoczy i nie będziemy przerabiać zeszłego roku, albo Korony Kielce bis.

Jedno mnie w tym momencie zastanawia. Wdg PS Towarzystwo Sportowe nie miał wyboru, ergo nie chciało sprzedać (stąd te teksty p. Prezes o rozmowach?). Nie miało wyboru, bo wynika to z jakiegoś dyskrecjonalnego prawa TFK/BC, zapisanego w zeszłorocznej umowie o przejęciu akcji przez TS. Czy wobec tego, że TS (co by nie powiedzieć) uratował klub, bardzo się zaangażował, dobrał ludzi i powolutku prostował sytuację a BC/TFK nie przejmuje klubu bezpośrednio i dla siebie, Cupiał tak po ludzku zadzwonił i zapytał, czy TS to odpowiada?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 00:32
Ja juz się na Kubusiu kolarzu przejechałem więc tym razem zachowam umiar i poczekam na konkrety
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.07.2017, 00:33
nesta napisał(a):Wyświetl post
Czyli co Pani Prezes widać sprytnie grała, mówiąc o przyszłym roku...
To, co napisał PS brzmi trochę strasznie. To nie brzmi jak negocjacje tylko jak sytuacja z Neymarem, a nawet gorzej. Umowa TS-u ma klauzulę taką i taką, z dnia na dzień może pojawić się petent i wziąć Wisłę. Pomijając kwestie pozasportowe, Junco robi teraz z Wisły najlepiej poukładany sportowo klub w kraju - nie chcę wracać do zarządzania a'la Cupiał czy inny Burdenski. Najbardziej boję się, że wywrócą wszystko do góry nogami a potem zostawią. Póki nie będzie jasnego sygnału, ze to poważni ludzie, którzy wiedzą, co robią i mają pojęcie o prowadzeniu klubu, będę trzymał kciuki, żeby sprawa jednak upadła, bo jeszcze bardziej niż finansowej kroplówki, Wisła potrzebuje stabilizacji.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.07.2017, 00:37
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
To, co napisał PS brzmi trochę strasznie. To nie brzmi jak negocjacje tylko jak sytuacja z Neymarem, a nawet gorzej. Umowa TS-u ma klauzulę taką i taką, z dnia na dzień może pojawić się petent i wziąć Wisłę. Pomijając kwestie pozasportowe, Junco robi teraz z Wisły najlepiej poukładany sportowo klub w kraju - nie chcę wracać do zarządzania a'la Cupiał czy inny Burdenski. Najbardziej boję się, że wywrócą wszystko do góry nogami a potem zostawią. Póki nie będzie jasnego sygnału, ze to poważni ludzie, którzy wiedzą, co robią i mają pojęcie o prowadzeniu klubu, będę trzymał kciuki, żeby sprawa jednak upadła, bo jeszcze bardziej niż finansowej kroplówki, Wisła potrzebuje stabilizacji.
Mam podobny ogląd na sprawę. Zobaczymy za kilka godzin co w trawie piszczy, kto z Polaków ma tym zarządzać, bo porównując ten niespełna rok zarządzania przez TS, to chociaż nie jest różowo z finansami, to jednak powoli wszystko w klubie jest odbudowywane....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2017, 00:40
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Identyczne wrażenia u mnie
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.07.2017, 00:45
Chyba kazdy szanujacy sie kibic Wisly ma podobne odczucia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.07.2017, 00:46
Jeśli to będzie przejęcie w stylu Korony to... już wolę biedowanie niż fatamorganę LM.
Oby nowy właściciel nie ruszał tego, co udało się zbudować przez ostatni rok i zostawił Junco na stanowisku.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2017, 00:56
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Chyba kazdy szanujacy sie kibic Wisly ma podobne odczucia.
E tam nie widzisz tego podniecania się na SB
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2017, 01:01
Dziwne, zeby nikt sie nie podniecal. Czas pokaze. Osobiscie wolalbym to co z klubem dzialo sie od roku. Krok po kroku ku stabilizacji dzieki pracy ludzi, ktorym na Wisle zalezy.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.07.2017 o godz. 01:03.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2017, 01:14
No właśnie powoli do przodu....
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 22.07.2017, 01:42
Jeżeli potwierdzą się newsy o nowym właścicielu a to już chyba pewne, to za kilka dni może się okazać, że obudzimy się w zupełnie innej rzeczywistości. Czy lepszej tego chyba na dzień dzisiejszy nikt nie wie. Jedno jest pewne, jeżeli nowy właściciel będzie chciał od razu włączyć się w walkę o mistrzostwo Polski to może się okazać że drużyna, którą teraz znamy przestanie istnieć w takim kształcie jak dotychczas. Najlepszym wyjściem dla klubu byłoby pozostawienie na swoich stołkach wszystkie osoby które stworzyły dotychczasowy zespól. Czy tak się stanie czas pokaże albo jak to mawiał klasyk we see what time will tell
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 22.07.2017, 02:32
Ponoć obecne władze są w szoku. Poza tym Janekx na twitterze "potwierdził" że chodzi o Stechert.... Biorąc pod uwagę ich główną strone internetową która wygląda jakby robił ją jakiś nastoletni amator, w dodatku jakieś newsy o jakimś bankrunctwie to nie wygląda to dobrze... A już wydawało się że wychodzimy na prostą, rozmowy z potencjalnym inwestorem który miał wspomóc Wisłę, a tutaj ni stąd ni zowąd pojawia się jakaś januszowa firma Niemiecka która podejrzewam że roz.......i miłą atmosferę jaka ma miejscu obecnie w klubie... Czekam na tekst od SKWK, jak to wygląda z ich perspektywy...

Wygląda to na wrogie przejęcie, i tyle w temacie... Jeżeli plotki się potwierdzą wszystko robione za plecami obecnego zarządu... Dramat, Meresiński BIS. Niczego się Cupiał nie nauczył.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 22.07.2017, 03:07
Ciężko będzie komuś nowemu zaufać....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 04:12
Już zdementował, że nie Stehert i nie Steinbof. Jakieś konsorcjum bardziej.
Wejdźcie na TT jaka tam jest euforia. Niech chociaż % snutych tam planów się zisci to będzie dobrze

Edit. Jeszcze inaczej, bo on tez niejasno pisze - grupa kapitałowa, w której Steichert jest na czele. Przejęcie ma być za rekordowe w PL pieniądze.
https://twitter.com/janekx89/status/888559630279884801
Ostatnio edytowane przez nesta : 22.07.2017 o godz. 04:27.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 22.07.2017, 06:10
Po zeszłorocznych przejściach z Meresiem i cyrku w Koronie, jestem sceptyczny.
Najlepiej by było, żeby zarząd wydał jakiś komunikat w tej sprawie.
Euforia na TT jest dobijająca. Ludzie nic się nie nauczyli.
Jeśli jak pisze wyżej Rience - "ponoć obecna władze są w szoku", to może być wesoło.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 22.07.2017 o godz. 06:14.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.07.2017, 06:22
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Euforia na TT jest dobijająca. Ludzie nic się nie nauczyli.
Jeśli jak pisze wyżej Rience - "ponoć obecna władze są w szoku", to może być wesoło.
Nic a nic sie nie nauczyli jedna wielka niewiadoma co będzie ale im "zaszeleściły" wirtualne pieniądze i podnieta.

Ten cały Janekx pisze ze bedzie dobrze ale skąd to niby wie i to jego bardzo negatywne nastawienie do władz TS wiele mówi .
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2017, 06:25
Ktoś ich tu musi ściagać
Jakas firma z Niemiec skad mialaby miec informacje o zapisie w umowie miedzy TS a Telefonika?
Od TS to pewnie nie wyszło
Oby Junco i Kiko zostali, po tylu latach rozp.izdziaju w koncu wszystki zmiezra w kolejnym kierunku, byle tylko tego nie spier.dolic
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 22.07.2017, 06:27
Przy Meresinskim też się jarał, a jak było wszyscy wiedzą.

A jego nastawienie i części osób we wpisach na TT (znajomi nie chodza bo Misiek rzadzi Wisła, w końcu ktoś zrobi porządek, itd.) nie wróżą dobrze, jeśli okaże się to przejęciem za plecami zarządu.

Narazie wygląda, że ściągnął ich Cupial (?)

Trzeba czekać na jakiś komunikat zarządu.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 22.07.2017 o godz. 06:31.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 06:32
Jeśli prawdą jest to co pisze PS, że kupują klub za 40mln zł to grubo i golasy to nie są.
Serce się rwie do ekscytacji rozum i ostatnie doświadczenia jak napisał Coglin, każą czekać.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2017, 06:36
Co za roznica za ile kupuja. Wazne ile i jak zainwestuja, czy nie okaza sie kolejnymi przekretami w polskiej pilce. Wislackiej karuzeli ciag dalszy
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.07.2017 o godz. 06:37.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 06:41
Wjechał artykuł:

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...113,1,727.html

Może jest opcja aby wszystkie strony wygrały. Przecież dla takiego TSu 10 mln eur to będzie oddech i budżet na lata.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów