The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2017, 21:30
"Podopieczni trenera Kiko Ramírez zostali dziś podzieleni na dwie ekipy. Drużyny „czerwonych” i „niebieskich” rywalizowały w konkursie goli strzelonych po dośrodkowaniach. Lepszy okazał się zespół tych pierwszych, a z dobrej strony pokazał się jej reprezentant - Paweł Brożek, który nie zmarnował bodajże ani jednej wrzutki. A przegrani? Przegrani ponieśli karę i w konsekwencji „pompować” musieli m.in. Semir Stilić i Zdenek Ondrášek."
No i tak Stilica Kiko przypompował, że tamten się obraził i uciekł do Korei...
Przepraszam za OT, ale nie wytrzymałem
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 21.07.2017, 09:54
Jak mamy tego nie wygrać? Jeżeli gramy z Termalika która w 1 kolejce przegrała z Jagielonią u siebie. Z tą żenującą Jagielonią, która w żenującym stylu została wyrzucona z pucharów przez azerskich pasterzy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2017, 10:19
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Jak mamy tego nie wygrać? Jeżeli gramy z Termalika która w 1 kolejce przegrała z Jagielonią u siebie. Z tą żenującą Jagielonią, która w żenującym stylu została wyrzucona z pucharów przez azerskich pasterzy.
z tą Jagiellonią która była wicemistrzem.
p.s. Azerzy z tego co mówiono to pilkarze nie pasterze. Za duzo tvnu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2017, 10:23
3-0 dla Wisełki.

Małecki, Carlito, Brożek
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.07.2017, 11:02
Tez mówię, że będzie 3:0

ale z małą korektą:

3x Carlito
Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Od: 04.2016

Stary 21.07.2017, 12:04
Jaki kurv@ Carlito? Tam jest na końcu "S" CARLITOS. No ja pierd#le żeby zawodników swojego zespołu nie znać... Albo jak niektórzy piszą BoguCki...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.07.2017, 12:12
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.07.2017, 12:18
Nie wiem skąd u Was ten hurraoptymizm , najpewniej wyciągnęliście wnioski o przygotowaniu obydwu zespołów do sezonu po jednym meczu. Ktoś już pisał,że rok temu pasiaści rozpoczęli od 5:1 i jak było później wiemy. Nie ma w lidze zespołu ,który ją przerasta bądź wyraźnie odstaje zatem równie dobrze możemy wygrać gładko jak i dostać porządnie w cymbał. Najważniejsze,żeby było widać postęp w jakości gry zespołowej i indywidualnej. Jeśli będzie jakość to wszystkie przyjdzie z czasem. Przeciwnicy mają całkiem niezłą pomoc i jeśli uda się wygrać środek pola to powinno być dobrze. Szkoda,że nie zagra Poleti.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2017, 12:20
Julian
Cywka-Głowacki-Gonzalez-Sadlok
Boguski-Velez-Brlek-Małecki
Ondrasek-Carlitos

2:0 Carlitos x2
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.07.2017, 12:27
Zawsze pisałem Carlitos, ale patrze kolega wyżej bez "s" to pomyślałem, że jestem w błędzie
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 21.07.2017, 12:37
Oczywiście, że Carlitos - ale to nie czas bawić się w Psikutę
Swoją drogą zdziwiłem się, że na koszulce dał Carlos Lopez, a nie właśnie CARLITOS
Tak czy owak, fajnie jakby w Krakowie również przywitał się z nami bramką
Typuję 3:0 - Skład jak poprzednio albo Broziu za Zdenka.
Pozdrawiam, wszyscy na R22!
Odpowiedz cytując
matiuszek
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 21.07.2017, 12:38
I tak najlepsze jest przekręcanie nazwiska Llonch. Ile już się tego naczytałem: Jonk,Jong,Lonk,Ljonch,Yonk,Lonch..

Liczę na przynajmniej dwubramkowe zwycięstwo krakusów, może Ondrasek przełamie się z Termalicą jak rok temu?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.07.2017, 13:16
Też liczę na zwycięstwo.
Też liczę na gole Carlitosa.

Ale obawiam się zimnego prysznicu. Nigdy nie wiadomo kiedy graczom będzie się chciało, a kiedy nie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 21.07.2017, 13:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Też liczę na zwycięstwo.
Też liczę na gole Carlitosa.

Ale obawiam się zimnego prysznicu. Nigdy nie wiadomo kiedy graczom będzie się chciało, a kiedy nie.
Pijesz do zaległości finansowych?
W tym tygodniu została przelana kasa z 7egii za km i z ekstraklasy za poprzedni sezon - mam więc nadzieje, że piłkarze dostali jakieś przelewy. Po drugie z ich wypowiedzi (Brozio) jasno wynika, że co do zaległości są z klubem dogadani kiedy dostaną pieniądze. Myślę więc, że nie będzie żadnych protestów na boisku.
Zaś jeśli chodzi ci o mentalność itd., to w pierwszym meczu widać było, że zawodnicy są bojowo nastawieni do sezonu, dziś pierwszy mecz u siebie - na pewno nie zabraknie motywacji.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2017, 13:33
Dopóki okienko trwa to będzie im się chciało
Ja wierzę dzisiaj w 3 pkt dla nas w przekonującym stylu. Powiedzmy 3:1 (Brożek x2, Boguski)
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.07.2017, 13:47
Ostatnio w sezonie 2009/2010 (mistrzostwo Lecha po golu Jopa, kiedy to było...) po dwóch pierwszych meczach mieliśmy komplet punktów (ostatecznie mieliśmy 6 wygranych meczów pod rząd, a dopiero w 10 kolejce doznaliśmy pierwszej porażki).

Dzisiaj jest świetna okazja, by przełamać złą passę, choć nie podchodziłbym do meczu z hurraoptymizmem, akurat "Słoniki" dość dobrze czują się w Krakowie, a po zmianie trenera są póki co trudni do ocenienia, podobnie jak nasza drużyna po letnich transferach.

Dzisiaj liczę na Małeckiego, Brleka i... Brożka, który zapewne zagra tylko fragment spotkania (o ile w ogóle wyjdzie na boisko), lecz podobnie jak w przypadku Zdenka - lepiej się czuje, gdy ma obok siebie drugiego napastnika, a Carlitos może z nim stworzyć ciekawy, technicznie grający duet. W ostatnich latach Brożek podczas trwania potkania często wcielał się w rolę rozgrywającego, wycofując się po piłkę do linii pomocy i uruchamiając skrzydłowych. Teraz mógłby również pograć z szybkim napastnikiem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2017, 14:30
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Dopóki okienko trwa to będzie im się chciało
Ja wierzę dzisiaj w 3 pkt dla nas w przekonującym stylu. Powiedzmy 3:1 (Brożek x2, Boguski)
a co ma okienko do grania ?
Im sie chce wtedy kiedy mają płacone i nie lecą w kulki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.07.2017, 15:02
Mój typ 3-0
albo lepiej, 4-0
Carlitos, Ondrasek, Brożek, Wojtkowski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.07.2017, 15:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a co ma okienko do grania ?
Im sie chce wtedy kiedy mają płacone i nie lecą w kulki
Niektórzy mogą jeszcze odejść za niezłe kontrakty. Na przykład Brlek czy Ondrasek.
Myślicie, że na Pogoni Brlek tak szalał tylko dla Wisły? Czy może na potrzeby ewentualnego transferu?

said but true

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 21.07.2017, 16:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post

said but true

Co do meczu to mam nadzieję na udany rewanż za poprzedni mecz. Pod szczególną obserwację biorę Juliana i jego wyjścia do piłek, oby było lepiej niż z Pogonią.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.07.2017, 16:22
said but true

Bramke, jak zwykle, pewnie stracimy. Obysmy strzelil przynajmniej jedna wiecej. Potencjal jest. Wszystko zalezy od tego ile i jakch baboli zapewni nam tym razem nasza slabo grajaca obrona i ile z tych bledow wykorzystaja wiesniaki
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.07.2017 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.07.2017, 17:37
oj tam, omskło się

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.07.2017, 21:32
LIDERA MAMY! a rok temu jak ktos dobrze zauwazyl 6 punktow mielismy dopiero po 9 kolejce. Moze dzisiaj nie zagralismy jak tydzien temu ale trzeba przyznac, ze rywal na to nie pozwolil. Teraz ciezki wyjazd do Zabrza dlatego to zwyciestwo dzisiaj bylo tak bardzo potrzebne. Tak btw dobre wejscie Wojtkowskiego, komentatorzy go bardzo chwalili, bedzie sporym wzmocnieniem zespolu
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.07.2017, 21:39
Jeszcze kilka takich meczy i na zawał zejdę... Brawo Wisła!
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 12.05.2018 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.07.2017, 21:50
Bez przesady z Wojtkowskim, dwa razy strata (odskoczyła piłka przy przyjęciu), właściwie jedna udana akcja zakończona żółtkiem. Wielkie problemy przy grze ciałem. Więcej hałasu niż jakichkolwiek efektów na ten moment.
Potencjał jest, ale obecnie wielkie pochwały są mocno przesadzone.

Najbardziej na plus zaskoczył Velez oraz gra tyłem do bramki Carlitosa.

Negatywnie z kolei : bardzo duże dziury zarówno w ataku jak i w obronie wiele razy, w ataku - brak "zbiórki" przy bardzo częstych wrzutkach co groziło kontrami regularnie. W obronie obawiam się, że przy takim ustawieniu (Brlek) na 8ce i wolnych, grających głęboko stoperach może to tak wyglądać częściej - kończy się to kartkami, okazjami do kontr rywala, bądź strzałów z dystansu, całe szczęście, że goście źle rozgrywali przewagi.

Bardzo słaby Brlek, bramka tego za bardzo nie przesłania. Ale jeszcze gorszy był Ondrasek, który miał dosłownie jedno dobre zagranie (piłka do Carlitosa).

(odstawiając sprawy kibicowskie) - szkoda odejścia Mączyńskiego, przy tak słabych napastnikach (Ondrasek i mający siłę na jedynie zmiany Brożek) znacznie lepsza byłaby gra Lopezem jako jedynym graczem ataku, Brlekiem na 10ce i dwójką Mączyński-Llonch(Velez). Obecnie zastanawiam się czy mało kreatywne łącznie trio Velez-Llonch-Brlek nie byłoby ogólnie lepsze.

Nie pierwszy raz widać świetną organizację kontr, brakło czasem dokładności, czasem dobrego wyboru, ale automatyzmy są tu imponujące.

Długie piłki na Carlitosa były lepsze niż na Ondraska, to wiele mówi.
Sędzia wariat z kartkami, będziemy mieć przez to w sezonie problemy.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.07.2017, 22:01
Powinniśmy grać 4-2-3-1 no niestety Ondraszek to nie to... Wisłą dużo lepsza od termaliki choć bramkę było bardzo ciężko strzelić. Carlitos to jest zawodnik który da nam bardzo dużo. Wojtkowski jak złapie spokój to będzie mega gracz! Velez bardzo dobry mecz. Uważam że zmiana systemu gry pod czas meczu pozwolił nam wygrać ten mecz inaczej nie dalibyśmy rady. Obrona też dobrze tak naprawdę termalika wogólę nam nie zagroziła. My dwa razy obiliśmy słupek przeciwnicy nie stworzyli niczego konkretnego. Termalika jeszcze nie raz zdobędzie punkty.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2017, 22:12
Moim zdaniem mamy jakość piłkarską sporo powyżej średniej w tej lidze. Natomiast przyjście KLASYCZNEJ, DOBREJ 9-tki, której nie mamy, spowodowałoby, że takie mecze kończyłyby się po 2/3-0.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.07.2017, 22:16
nesta napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem mamy jakość piłkarską sporo powyżej średniej w tej lidze. Natomiast przyjście KLASYCZNEJ, DOBREJ 9-tki, której nie mamy, spowodowałoby, że takie mecze kończyłyby się po 2/3-0.
Kto ma taką dobrą, klasyczną 9? Legia miała, ale nie było jej stać. Piłka trochę się zmieniła na przestrzeni kilku ostatnich lat, środkowi napastnicy nie odgrywają już takiej roli jak kiedyś. Natomiast co do jakości piłkarskiej na tle naszej ligi to się zgodzę, wyglądamy bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2017, 22:17
Czasami i oczy bolały od ten naszej dzidy. Do tego sędzia podupcony z tymi kartkami dzisiaj.
Ale każde 3 pkt. na początku sezonu są dla nas na wagę złota, przy docieraniu się składu i przybliżają nas do celu.

Fakt jest jeden - na ciężkie mecze wyjazdowe para Velez- Llonch i nie ma chuja.
Jednak dla mnie cały czas numerem 1 jest Llonch.

Też jestem gorąco za tym, żebyśmy poświęcili Zdenka, który gówno robi i zagrali inaczej w Zabrzu.
Do tego konkretnych i przebojowych skrzydłowych potrzeba na już - Mały dziś szarpał, a Boguski jak zwykle - dziecko we mgle.

Ale przede wszystkim - Wisła liderem !! Dobra atmosfera i frekwencja na derbach na pewno pomoże kasie klubu po takich wynikach
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 21.07.2017 o godz. 22:39.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.07.2017, 22:18
Mecz pelen nerwow nie da sie ukryc najwazniwjsze zwyciestwo.
Jeśli chodzi o poszczególnych zawodników to:
Cuesta - bądźmy szczerze nie miał za wiele do roboty trochę pograł na przedpolu
Cewka- solidny wymiatacz bez tchu wytchnienia zapiaprza jak mało która zdrowie chłop popracować nad wrzutkami i będzie bardZo dobry PO.
Głowa/ Gonzalez bez błędu dzisiaj bardzo solidnie nie dali pograć pomocników słoników
Sadlok- dobry występ ale wiemy wszyscy ze może więcej ale na szczęście zrobił to co powinien w 92 minucie co dało nam bramke
Mały- solidnie chodź brakowało takich prostych przejść na druga nóżkę a on potrafi strzelić obiema
Brlek- nie był ten sam co w Szczecinie ale jak powiedział Mielcarski pewnych zawodników nie można zmieniać choć miał przyzwoity mecz
Velez- Tytan jak Llonch ale różnica miedzy nimi jest duża, umie się ustawić i zastawić a także odebrać. W Szczecinie nie był w stanie dokończyć meczu ale dziś pełen podziw.
Boguski- taki mały duszek co czasami przeszkodzi znowu bezbarwny ale biega tam gdzie powinien chyba lepiej Carlitosa wrzucić na to miejsce
Carlitos- zaawansowany technicznie co znowu pokazał ale czasami mógł się zachować jak typowy napastnik, dlatego uważam ze więcej pożytku byśmy mieli z niego schodzącego ze skrzydła do środka
Ondrasek- widoczny biegał walczył ale nie miał wielkiego pola do popisu Tbb mocno cofnięta może inni mnie skrytykują ale potrzebny tej drużynie
Wojtkowski- bardzo młody ambitny chłopak widać ze chce ta sytuacja na dwóch z tbb ciekawa dałbym mu więcej szans kosztem RB9
Brożek- Głowa chce, Serce tez ale nogi niestety już nie te
Bartosz poza ta niecelna wrzutka na Brozka bez jakiej kolejek oceny

Szkoda ze tych 2 chłopaków Halilovic i Kostal maja pod górkę ale myśle ze PP będzie ich aż do konca
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów