The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2017, 15:39
To są podstawowe zasady moralne czyli 'dobro' i 'zło'. Ludzie potrafią zadźgać kogoś w imię chorych urojeń a Ty się dziwisz, że ktoś kogoś chce na boisku skosić? Takie rzeczy jak opisana przez Burasa to codzienność, nie tylko w piłce.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 14.07.2017, 16:27
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Strasznie naiwni jesteście. Nadal łapiecie się na piękne wypowiedzi piłkarzy o szczerości, przywiązaniu i zostawaniu do końca kariery w Wiśle. Zobaczycie na meczu z Ległą, jak pół składu podejdzie do Mączyńskiego i nadal będą rozmawiać z tym judaszem jak starzy kumple.

Po prostu śmieszy mnie tok rozumowania ludzi, którzy liczą na to, że ktoś "przejedzie Mączyńskiemu po nogach" albo że inni w jego sytuacji "na pewno by się tak nie zachowali".
Ty chyba masz mentalność kreta. Nie powiesz wprost, że bronisz Mączyńskiego, tylko próbujesz mącić. I jesteś jakimś dziwacznym fanatykiem. Dlaczego ktoś miałby "przejechać Mączyńskiemu po nogach"? Ty chyba rzutujesz swoją mentalność i braki moralne na innych.
Normalni ludzie oceniają sprawy otwarcie, nie bronią moralnie watpliwego zachowania. Ale nie oznacza to, że muszą od razu robić komuś krzywdę albo robić puste gesty.
Oszołomy popadają ze skrajności w skrajność.

Symptomatyczne, że miłośnicy Mączyńskiego już nie są w stanie bronić go otwarcie. Jedynie bronią go, próbując sprowadzać wszystkich innych do jego poziomu. "Wszyscy by tak zrobili". "Wszyscy kłamią". "Więc nie miejcie pretensji do Mączyńskiego".
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 14.07.2017, 16:31
Właściwie żaden z Wiślaków nie robił jakichś wielkich deklaracji o przywiązaniu do klubu. Nie muszą. Wiadomo kto jest Wiślakiem.
Mączyński czuł się zobowiązany do mydlenia wszystkim oczu, bo od dawna już spiskował z Legią na temat swojego przejścia. I to jest ten problem. On aktywnie oszukiwał. Atakował nawet tych, którzy ujawniali, że chce przejść do Legii.
Ja nigdy Mączyńskiemu nie wierzyłem w te jego deklaracje. Czym bardziej się zarzekał, tym bardziej wzbudzał moje wątpliwości i niesmak.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.07.2017, 18:11
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba masz mentalność kreta. Nie powiesz wprost, że bronisz Mączyńskiego, tylko próbujesz mącić. I jesteś jakimś dziwacznym fanatykiem. Dlaczego ktoś miałby "przejechać Mączyńskiemu po nogach"? Ty chyba rzutujesz swoją mentalność i braki moralne na innych.
Normalni ludzie oceniają sprawy otwarcie, nie bronią moralnie watpliwego zachowania. Ale nie oznacza to, że muszą od razu robić komuś krzywdę albo robić puste gesty.
Oszołomy popadają ze skrajności w skrajność.

Symptomatyczne, że miłośnicy Mączyńskiego już nie są w stanie bronić go otwarcie. Jedynie bronią go, próbując sprowadzać wszystkich innych do jego poziomu. "Wszyscy by tak zrobili". "Wszyscy kłamią". "Więc nie miejcie pretensji do Mączyńskiego".
Miałem sobie już dać spokój, ale tego się nie da czytać. Co to w ogóle jest?

Równie dobrze można napisać, że Ty chyba masz mentalność wiejskiego proboszcza, bo każdego pouczasz i moralizujesz, a najwyraźniej niewiele rozumiesz. Albo, że to Ty mącisz, bo do każdego masz pretensje o jakieś urojone grzechy. Koleżka obraża Mączyńskiego, nazywając go "judaszem" i podejrzewa pozostałych piłkarzy o nieszczerość, a Ty mu wmawiasz, że broni Mączyńskiego. Czy masz paranoję?

On nie napisał, jak powinno być, ale jak (na ogół - nikt nie mówi, że tak w tym wypadku) jest. To jakaś wielka tajemnica, że świat nie składa się ze świętych, a życie stawia ludzi przed dylematami moralnymi (raz łatwiejszymi do rozwiązania a raz nierozwiązywalnymi)?
Pomiędzy "powinno" a "jest" istnieje wielka różnica. A na jeszcze innym poziomie: to, że jakieśtam zasady obowiązują nie oznacza, że każdy ich przestrzega. Oznacza to co najwyżej, że jeśli ich nie będzie przestrzegał, to naruszy prawo (np. moralne). Nawet w tej Twojej wizji czarno-białego świata chyba sam fakt, że istnieje czerń nie przekreśla obowiązywania bieli.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.07.2017, 18:19
http://esanazywo.pl/2017/07/wisla-kr...ac-w-czolowce/
Nowy projekt, dużo także o Wiśle. Zapraszam do lektury

Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 15.07.2017, 00:17
czaro napisał(a):Wyświetl post
Miałem sobie już dać spokój, ale tego się nie da czytać.
Równie dobrze można napisać, że Ty chyba masz mentalność wiejskiego proboszcza, bo każdego pouczasz i moralizujesz, a najwyraźniej niewiele rozumiesz. .
Jednak nie dajesz sobie spokoju.
Powiedz coś o wątpliwej moralności i mentalności kreta, a "czaro" się odezwie.

No chyba wolałbym mieć mentalność proboszcza, a nie moralność męskiej k...wki. I jeszcze się tym chwalić jak ty.

A co do oceny danego problemu...
Nie wiem, czy ty znowu kręcisz, czy nie ogarniasz sytuacji.
Ja oceniam po czynach, a nie po obłudnych zapewnieniach. Jak twoje teksty bronią M., to twoje zapewnienia uznaję za kłamstwo.
Czy ty naprawdę myślisz, że twoje twierdzenia można uznawać za prawdziwe, zwłaszcza jeżeli stoją w sprzeczności z wymową twoich tekstów?
Kręcić to ty możesz z mniej inteligentnymi. Bardziej inteligentni widzą na wskroś takie zagrywki.

Krętacze boją się konsekwencji bycia krętaczem z otwartą przyłbicą bo to wstyd (wg zasady - kłam, kiedy ci to daje korzyść)
Ty broniłeś Mączyńskiego i jego krętactw. Ty otwarcie piszesz, że "prawdomówność i honor" nie są dla ciebie ważne. Teraz nagle piszesz, że go nie bronisz.
I ty myślisz, że ja ci w to uwierzę? Sam się przyznałeś, że kłamanie dla ciebie nie jest niczym zdrożnym.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 15.07.2017, 11:54
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Jednak nie dajesz sobie spokoju.
Powiedz coś o wątpliwej moralności i mentalności kreta, a "czaro" się odezwie.

No chyba wolałbym mieć mentalność proboszcza, a nie moralność męskiej k...wki. I jeszcze się tym chwalić jak ty.

A co do oceny danego problemu...
Nie wiem, czy ty znowu kręcisz, czy nie ogarniasz sytuacji.
Ja oceniam po czynach, a nie po obłudnych zapewnieniach. Jak twoje teksty bronią M., to twoje zapewnienia uznaję za kłamstwo.
Czy ty naprawdę myślisz, że twoje twierdzenia można uznawać za prawdziwe, zwłaszcza jeżeli stoją w sprzeczności z wymową twoich tekstów?
Kręcić to ty możesz z mniej inteligentnymi. Bardziej inteligentni widzą na wskroś takie zagrywki.

Krętacze boją się konsekwencji bycia krętaczem z otwartą przyłbicą bo to wstyd (wg zasady - kłam, kiedy ci to daje korzyść)
Ty broniłeś Mączyńskiego i jego krętactw. Ty otwarcie piszesz, że "prawdomówność i honor" nie są dla ciebie ważne. Teraz nagle piszesz, że go nie bronisz.
I ty myślisz, że ja ci w to uwierzę? Sam się przyznałeś, że kłamanie dla ciebie nie jest niczym zdrożnym.
Ja uprzejmie proszę, żeby inteligentny Rycerz mnie nie obrażał i nie wyzywał, bo przyłbica mu chyba wzrok zasłoniła, jak czytał regulamin forum. No, chyba że moderacja to akceptuje, wtedy czas się stąd ewakuować.
Ostatnio edytowane przez czaro : 15.07.2017 o godz. 11:56.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.07.2017, 12:29
np mnie abcabc obrażał w wyjątkowo chamski sposób, ja dostałem kilkudniowego bana a on nie więc coś jest na rzeczy...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.07.2017, 12:54
Panowie, więcej luzu. Z wymiany poglądów wnoszę, że kolega abcabc należy do ludzi, którym trzeba osobno tłumaczyć, jak się światło włącza i jak się wyłącza. Zdarza się. Broniłbym jednak prawa każdego z nas do swobodnego formułowania opinii, także opinii głupich, niesprawiedliwych, a nawet obraźliwych, o ile nie są wulgarne (i nie gloryfikują Cracovii). Ban to powinna być ostateczność.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 15.07.2017, 13:11
Ale ja nie chcę nikogo banować. W ogóle cała ta sprawa jest groteskowa.

Chodzi mi o to, że jeżeli mam z kimś rozmawiać, to w ramach pewnych minimalnych zasad. Rozumiem, że internet rządzi się swoimi prawami, ale właśnie po to, by uniknąć chamstwa/dziecinady nie uczestniczę w dyskusjach na forach publicznych. Tutaj, zgodnie z regulaminem, umawialiśmy się na trochę inne zasady.

Mam swoje lata i nie zamierzam czytać wulgaryzmów na swój temat (zwłaszcza, że nikomu nie dałem powodu, nikogo nie zaatakowałem). Jeżeli to jest tutaj akceptowane, to po prostu przestanę pisać, przecież nie narzucę swojej wizji wszystkim użytkownikom.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.07.2017, 22:11
abc i Arkadiusz KONIEC
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2017, 09:30
Wrzucił by ktoś skarb kibica z PS o Wiśle ? Przegapiłem nr i nie kupiłem
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 16.07.2017, 09:51
Jeśli nikt wcześniej tego nie zrobi, to wrzuczę jutro, bo nie mam go dzisiaj przy sobie. W każdym razie tekst jest oczywiście bardzo pesymistycznie napisany, w stylu ze kibice Wisły nie lubią jak się nazywa Wisłe średniakiem ale od kilku sezonów tak jest i w tym będzie nie inaczej. Coś w tym stylu Fajnie, że chłopaki juz w pierwszej kolejce pokazali, że średniakami nie są!! Oby w kolejnych na stale uciszyli redaktorów jeśli tak ich można nazwać )
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.07.2017, 10:24
Proszę bardzo:
http://imgur.com/a/Po370
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.07.2017, 10:41
Dzięki rychu Jestem rozczarowany tym skarbem kibica, kiedyś było kto przyszedł a kto odszedł trochę słabo....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2017, 11:11
Jest mała tabelka w prawym dolnym rogu, ale na 2 stronie z Wisłą - tam gdzie jest zdjęcie zespołu.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.07.2017, 13:16
Wrzucam kolejne dwie strony:
http://imgur.com/a/VsAo1
NIe ma tu jeszcze Kostala.

Poprzedni upload:
http://imgur.com/a/Po370
Ostatnio edytowane przez rychu : 16.07.2017 o godz. 13:18.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.08.2017, 15:38
Napisał o nas kiedyś Pudelek?

http://www.pudelek.pl/artykul/115283...nie_mamy_foto/
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.08.2017, 19:46
Jak oceniacie komentarz meczowy meczów Wisły ?

Których komentatorów cenicie najbardziej a których najmniej ?

Ja osobiście najgorzej trawie Mielcarskiego , wręcz uważam że ten przygłup powinien mieć zakaz komentowania Wisły nie wiem gość ma eweidentny ból dupska w związku z byłym pracodawcą i niestety leczy go na wizji , tak antywiślackiego komentarza to nie ma nawet Kazek Węgrzyn, może jakas akcja mailowa że nie życzymy sobie komentowania meczów Wisły przez nieprzychylne osoby ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2017, 19:58
Mielcarski ma psychiczny uraz do Wisły,przypadek kliniczny nie no wyleczenia.Wegrzyn podobnie,Szymkowiak tez lubił nam pocisnać.Z bylych Wislaków Franek i Kosa na plus w Canal+,Zuraw tez fajnie w Eurosport 2.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 13.08.2017, 20:59
Z checia Hajty bym posluchal jak opowiada o Nas
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2017, 21:09
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
a czego się spodziewasz?przeciez cały mecz cracovia była lepsza a tylko pohopna i w sumie krzywdząca decyzja sedziego spowodowała,że pasy grały w dziesiatkę.i miało to decydujący wpływ na wynik.jednym slowem sędzia wypaczył wynik meczu... pewnie będzie coś w ten deseń
Ostatnio edytowane przez picasso : 13.08.2017 o godz. 23:21.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.08.2017, 06:12
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś słyszałem Hajtę jak nasz mecz komentuje i dało akurat się go słuchać nie marudził co ciekawe nawet naszych transferów nie krytykował,a nawet powiedział, że dobrze robimy ściągając Hiszpanów
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 14.08.2017, 10:58
mówicie o ekspertach, a pytanie było o komentatorów.. co do głównych, nawiązując do ostatniego meczu - Przemek Pełka bardzo fajnie nas komentuje i wydaje się, że jako jeden z niewielu w C+ czuję do nas sympatię, po bramkach aż się morda cieszy jak słychać jego emocje nie wspominając o euforii po bramce Odense kiedyś
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.08.2017, 12:00
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
mówicie o ekspertach, a pytanie było o komentatorów.. co do głównych, nawiązując do ostatniego meczu - Przemek Pełka bardzo fajnie nas komentuje i wydaje się, że jako jeden z niewielu w C+ czuję do nas sympatię, po bramkach aż się morda cieszy jak słychać jego emocje nie wspominając o euforii po bramce Odense kiedyś
Mam identyczne odczucia co do niego. Mam wrażenie zawsze, że on się tak prawdziwie cieszy, np jak oglądam powtórki gola Carlitosa to aż mi się Baye Djiby Fall przypomina
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.08.2017, 12:27
Pełna zgoda, obejrzałem powtórkę meczu i Pełka naprawdę elegancko komentował mecz. A radość po golach mega naturalna i masa emocji w głosie - aż mi się micha ucieszyła.

Dlatego zresztą się zdziwiłem, skąd nagle na forum pojawił się temat a propos komentatorów NC+. Myślałem, że znowu jakąś manianę odstawili i jechali po nas cały mecz, ale widzę, że wszystko było naprawdę na bardzo wysokim poziomie bez żadnej zawiści.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.08.2017, 15:20
Jest oświadczenie odnośnie oprawy: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._sa_ws_oprawy/

Cytat:
"W związku z wydarzeniami, które miały miejsce przed meczem derbowym, Wisła Kraków SA oświadcza co następuje."
Nie wiem, kto to napisał, ale wstęp b. słaby. Pierwsze skojarzenie: https://www.youtube.com/watch?v=SsjWgHhD2d0
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.08.2017, 15:26
A co według Cieb ie mieli napisac? Przepraszamy i prosimy o wybaczenie?

Bez jaj.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.08.2017, 15:32
Wybaczamy i prosimy o wybaczenie
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.08.2017, 16:28
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A co według Cieb ie mieli napisac? Przepraszamy i prosimy o wybaczenie?

Bez jaj.
Ale ja w ogóle nie o tym... Nie tykam treści przekazu, a formę.

"Ogłasza się, co następuje" oznacza podanie do wiadomości podjętych decyzji, kroków, a tymczasem mamy wyliczankę, co się stało. Po prostu zdania średnio do siebie pasują, coś jak: "kupiłem fajny telefon, ale jestem z niego zadowolony" (bardziej konfundujące i łatwiejsze do wyłapania, ale zasada zachowana).

Strasznie rzuciło mi się to w oczy. Może i się czepiam, ale oświadczenie to IMO nie artykuł na stronie, gdzie można trochę "polecieć", tylko tekst, do którego od strony ani językowej ani merytorycznej nie można się przyczepić.

Oczywiście mogę się mylić, ale taki jest mój odbiór.
Powód: powtórzenie
Ostatnio edytowane przez piotek : 14.08.2017 o godz. 16:29.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów