The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2017, 19:10
Na cholere Ci wizy. Piekne slowa o Polsce, kilka dealow, na ktorych zyska USA i wizyta udana
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.07.2017, 20:12
Nie przesadzajmy ... Wizy znosi Kongres i wystarczy kilku spedalonych kongresmenów i pozamiatane.

Takie wystąpienia to zawsze ładne słowa pod publikę - ale akurat to było jednym z najlepszych w historii takich wystąpień.
A już ból dupy wybiórczej czy wsi24 mówi sam za siebie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.07.2017, 20:17
Spoko, tylko my nadal chuja z tego mamy. Fajnie, że dobrze o nas mówi i za to szacunek ale polityka to interesy a nie słówka. Pięknie to ja mogę sobie rozmawiać z Braćmi Węgrami a nie z interesantami typu USA, Niemcy czy Rosja. Dopóki nie będziemy mieli korzyści finansowych albo innych to takie słowa nic nie znaczą. A należy pamiętać, że Trump na kasę jest chytry więc te deale z nim to też nie będzie nic przyjemnego bo złamanego grosza pewnie nie popuści. On jest dobry ale dla USA a nie dla nas, tak jak Putin dla Rusków.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2017, 20:25
Dokladnie. Polityka to interesy i nic wiecej. Bol dupy GW czy wsi24 o niczym nie mowi. Przyjedzie Macron to bedzie bol dupy w TVP, niezaleznej itp itd. Dwa rozne establishmenty.
Jedyne co w tym dobrego, to ewentualny deal na gaz, zeby miec jakas konkretna alternatywe do gazu kacapskiego.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2017 o godz. 20:29.
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.07.2017, 20:50
Aha, i jeszcze jedno. Dla mnie pół śmieszne, pół żałosne jest to podniecanie się Trumpem i tym, że nas odwiedził. Póki co to nie jest nikt wielki a nawet jakby był to już nie tacy wielcy prezydenci USA nas wystawiali i robili w konia. Także fajnie, miło tylko, że lepiej zaczekać od końca prezydentury i dopiero oceniać niż żeby nas miał sprzedać kolejny wspaniały prezydent USA jakimś neonazistom czy neosowietom.

PS Oczywiście mnie cieszy, że taki gościu rządzi w USA a nie Clinton czy Obama ale w kontekście Polski trzeba patrzeć na nasze relacje a nie w kontekście tego, że fajnie dla USA, że mają takiego prezydenta.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 06.07.2017, 20:53
a czego się spodziewacie po półdniowej wizycie ...
przyjechał DT i sprzedał na patrioty, dał pstryczka merkelowej i postawił sie jako any rosyjskiego prezydenta (jeśli sie zastanawiacie dlaczego to posłuchajcie pytania ze strony amerykańskiej prasy - znowu o rosyjskim udziale w wyborach)
Dla US wizyta świetna bo zarobili na kilku bombkach a zarobią jeszcze więcej na gazie
Dla nas w miare dobrze bo DT wysłał w świat info że Polska jest albo będzie ważnym krajem w europie z którym trzeba się liczyć
tylko i aż tyle
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.07.2017, 21:06
Tak, masz rację. Tylko przestrzegam przed popadaniem w hurraoptymizm. Jego zdanie na temat Polski i dealów z Polską moze się zmienić tak szybko jak zdanie na temat Syrii i Assada. Nie wiem jaką teraz wersję przedstawia ale tak jak był za Assadem wcześniej, tak teraz chce go zwalczać:
http://wolnosc24.pl/2017/04/09/trump...z-priorytetow/

Także słowa nie znaczą wiele a polityka może się zmienić w jeden dzień. Jak ktoś myśli, że Trump i USA to nasze zajebiste ziomki i będziemy forever to niech się obudzi bo równie dobrze za rok możemy mieć kolejną Jałtę - bo niby czemu nie?
To samo deale finansowe, też mówię, że to nie będzie na pewno z korzyścią dla Polski bo za darmo nikt nic nam nie odda, a znając życie to jeszcze dostaniemy jakieś gówno albo tak skontruowane umowy, że jeszcze będziemy dopłacać i karmić ich naszą kasą za np naprawdę czegoś itp.

Nie ma co pesymistycznie podchodzić do sprawy ale też śmieszy mnie ten optymizm. Trzeba na politykę patrzeć realistycznie i cały czas myśleć jak ich zrobić w konia a nie jak oni nas mają wyrolować.
drozd:
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2017, 15:07
Widzę całkowicie w du...ach się poprzewracało,że chcą wprowadzić 25 groszy na paliwie...no tak przecież trzeba jakoś sfinansować 500+
Piggy oddaj hajs
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.07.2017, 17:35
Jacek Krawiec: Jak była ta kampania 2011 r. i oni tam z cenami jechali cały czas, że paliwo po 6 zł PiS napier****. No i jest ta impreza w Focusie, już wiadomo, że wygraliśmy. Z Donaldem się spotykam i on: Teraz, kur**, to paliwo może być nawet i po 7 zł (śmiech)

Oj co by tu się działo jakby PO rządziło
TYLKO WISŁA!
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.07.2017, 20:19
eee tam, jakby dorzucili do tego "bóg honor ojczyzna" to by wszystko przeszło
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.07.2017, 01:10
https://www.youtube.com/watch?v=ES7jszFUQFw z przymruzeniem oka albo i bez
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.07.2017 o godz. 01:10.
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 11.07.2017, 07:10
https://dorzeczy.pl/kraj/35040/PiS-s...-kieszeni.html

Jak to jest, że podobno dziura budżetowa maleje, podobny mamy się do końca roku mniej zadłużyć niż było to zakładane, a wyciągają łapę po więcej? "Benzyna+"
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.07.2017, 07:54
To jest tak, że te szmaty PO-PiSowskie zamiast ograniczać wydatki państwa tam gdzie są one zbędne to sobie żyją ponad stan, a jedyny pomysł na "zarabianie" dla nich to jest walenie po kieszeni obywatela.
Fajnie, że ten deficyt będzie mały w tym roku ale w ogóle go nie powinno być i powinniśmy ograniczać bezsensowne wydatki. Tylko takie działanie ma sens. I dzięki temu byśmy byli na plusie jeśli chodzi o budżet i mogli spłacać długi. A tak to jest podnieta, że wyjdziemy na zero albo mały minus a długi jak były tak są i wydaje się bez sensu kasę na trupa typu ZUS albo spłatę procentów od kredytów. I to jest błędne koło bo przez to, że wydajemy 50 mld złotych na długi to później co roku ten deficyt można powiedzieć, że powstaje przez to, że nie stać nas na nasze długi.
Pomyślcie jakim byśmy byli gigantem i krajem mlekiem i miodem płynącym gdyby po prostu nie było tych kredytów i bankruta ZUSowego. Ale... ale jeszcze żadna polityczna k..rwa na to nie wpadła.
drozd:
frank
Member

Stary 11.07.2017, 08:25
A no, socjal kosztuje. Dlatego uważam, że 500+ to gówno, które nie raz się nam jeszcze czkawką odbije. Prawdopodobnie ten program wstrzyknął trochę gotówki wielu potrzebującym jej rodzinom (choć nie znam szacunków ilu beneficjentów faktycznie ta pomoc się przyda, a ile kasy idzie do tych co nie potrzebują) tylko ci ludzie jeszcze bardziej się utwierdzają w przekonaniu, że wspaniałomyślny rząd musi dać, inaczej nie da rady. I spróbuj później wycofać się z 500+.

Kukizy wymyśliły całkiem dobry pomysł, żeby podleczyć ludzi z życia na cudzy koszt - wypłata brutto na konto i każdy sam się rozlicza.
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.07.2017, 08:37
Socjal kosztuje ale paradoksalnie nie jest jeszcze taki zły w porównaniu ze spłacaniem kredytów czy pompowaniem kasy w bankruta (ZUS). Bo z socjala chociaż ktoś ma kasę a utrzymywanie czegoś nierentownego albo spłacanie odsetek z długu to jest strzał w kolano.
Dlatego jeszcze te 500+ jest jako tako znośne. I ile na to idzie? "Raptem" 20 mld złotych? A na ZUS i długi idzie kilka razy więcej. Także to jest dopiero dramat.
drozd:
frank
Member

Stary 11.07.2017, 09:09
ZUSu nie da się zlikwidować ot tak. Zgadzam się, że trzeba to zrobić, ale nie zostawisz teraz ludzi, którzy całe życie do tego interesu dokładali na lodzie. To są koszty, które będą się za nami ciągnęły przez lata.

Do spłaty kredytów też trzeba kasy. Co roku się zadłużamy co pokazuje, że tej kasy w budżecie nie ma. Trzeba ciąć gdzie się da, dlatego moim zdaniem nie stać nas na takie programy jak 500+. PiS miał magicznie wyczarować na to pieniądze; co prawda ściągalność podatków wzrosła, ale jakoś ciągle się zadłużamy. Zakładany deficyt na ten rok to ~70mld. Niech nawet będzie niższy, jak to prognozy sugerują. Obsługa długu to 32mld. Przy tych kwotach 20mld na 500+ już wygląda znacząco. Moglibyśmy się zadłużyć o ~30% mniej gdyby nie ten program.

Państwo samo w sobie przeżera kupę kasy i wydaje mi się, że od tego PiS powinien zacząć, a zaczęli od dupy strony - dajmy ludziom kiełbase wyborczą, a później się zobaczy. A jak trzeba będzie więcej to wyciągniemy łapę (vide ucięcie kwoty wolnej od podatku czy ceny paliw). O armii socjalistów, która ta kiełbasa wyborcza wychowa już pisałem.
Ostatnio edytowane przez frank : 11.07.2017 o godz. 10:08.
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.07.2017, 18:52
Oczywiście, że się nie da zlikwidować problemu ZUSu z dnia na dzień albo spłacić pożyczek w 2 dni. Tylko, że z roku na rok problem narasta, co raz więcej brakuje na ZUS, a budżet z deficytem = kolejne kredyty czyli na następne lata więcej kasy na obsługę długu. Ja bym nawet tego nie nazwał błędnym kołem, to jest tak jakby samemu się na swoje życie szargać.
I jasne, że masz rację, że potrzeba ciąć wydatki. Innej opcji nie ma. Tylko te szmaty zawsze widzą "lepsze" wyjście. Zabrać obywatelom. Dla mnie nie tędy droga bo mocna Polska to po pierwsze bogaty obywatel a po drugie bogate państwo. Mnie nie podnieca, że nam rośnie PKB czy inne chuju muju skoro zwykły człowiek tego nie odczuwa i mu kasy i tak brakuje od 1szego do 1szego.
To 500+ jest socjalem czyli złem ale w gruncie rzeczy na prawdę ratuje dupę wielu dzieciom, które teraz chociaż głodu nie czują. Ale tu też powinni się do problemu zabrać, najpierw dać ludziom swobodę w działaniu, umożliwić godne pracowanie i zarabianie i dopiero wtedy zacząć ratować przysłowiowym 500+ najbiedniejsze rodziny.

Zauważ, że chyba ani PO ani PiS nie mówiły przed ostatnimi wyborami o zmniejszeniu liczby urzędników... Temat znikł. Urzędasów co raz więcej a tu cicho. Kiedyś to była taka kiełbasa wyborcza a teraz już nawet ludzi nie mamią, że coś z tym zrobią
drozd:
frank
Member

Stary 12.07.2017, 10:32
A no właśnie, swoboda w działaniu. Mam wrażenie, że ludzie czasem zapominają, że to nie jakieś ochłapy od rządu są ich głównym źródłem utrzymania. Wzrostom pensji nie pomoże jakieś zaklinanie rzeczywistości w postaci "płacy minimalnej". Więcej firm = większa konkurencja o pracownika = większa pensja. Zresztą co będę pisał, wolnorynkowcy na tym forum doskonale o tym wiedzą. A dla socjalistów i tak się będzie liczyło żeby zabrać temu co ma więcej. Niech zniosą biedę ustawą.
Tak czy inaczej, właśnie od tego jak dla mnie powinni zacząć, wtedy nie trzeba by było żadnego 500+ dla biednych rodzin. Co prawda na efekty trzeba by było nieco dłużej poczekać niż w wypadku doraźnego rozdawnictwa, ale skutek długofalowy byłby nieporównywalnie lepszy.

A urzędników to chyba za dużo przez lata naprodukowali i z politycznego "popychadła" stali się grupą, z którą się trzeba liczyć.
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.07.2017, 09:36
Waznosc wyborow potwierdza Sad Najwyzszy, sklad sadu po zmianach wybierze PiS... 12.07.2017 zapamietac ta date.
SLV
Member

Od: 08.2011

Stary 13.07.2017, 12:12
Korwin dobrze powiedział, co z tego, że ci dadzą 500zł skoro ci zabiorą 1000 święte słowa.

Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.07.2017, 16:49
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Waznosc wyborow potwierdza Sad Najwyzszy, sklad sadu po zmianach wybierze PiS... 12.07.2017 zapamietac ta date.
Dramat.

W szybkich krokach zmierzamy to państwa totalitarnego w ktorym o tym kto ma rację bedzie decydował układ pisowsko-wołomiński.

Ośmiorniczki przy tym to pikuś.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2017, 19:08
Przeciez przez ostatnie 72 lata tak bylo
Mnie to bardziej ciekawi, gdzie "opozycja" bedzie szukac zamachu na demokracje jak juz PIS te sady przejmie.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.07.2017 o godz. 19:10.
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 13.07.2017, 19:22
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez przez ostatnie 72 lata tak bylo
Mnie to bardziej ciekawi, gdzie "opozycja" bedzie szukac zamachu na demokracje jak juz PIS te sady przejmie.
Serio uważasz, że nadal nic złego się nie dzieje? Że nadal należy tolerować to co robi partia rządząca? To nie jest "zamach" na demokrację?

Pytam poważnie, bez ironii. Wydaje mi się, że tylko osoby na swój sposób ograniczone, pałające nienawiścią na pierwszy miejscu, mogą uważać że wszystko jest "spoko"...
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2017, 19:27
Nie jest bo to co robi PIS jest zgodne z bublem z 1997 roku (rozniacym sie od bubla z czasow Polski Ludowej z 1952 roku zmianaymi kosmetycznymi), czyli najwyzszym aktem prawnym w Polsce. Takze kazdy moze sobie mowic o zamachach na demokracje ale nijak ma sie to do postkomunistycznego ( czasem i komunistycznego ) prawa obecnie panujacego w kraju, ktore istnieje tylko teoretycznie.
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 13.07.2017, 19:31
Nie jest bo to co robi PIS jest zgodne z bublem z 1997 roku (rozniacym sie od bubla z czasow Polski Ludowej z 1952 roku zmianaymi kosmetycznymi), czyli najwyzszym aktem prawnym w Polsce. Takze kazdy moze sobie mowic o zamachach na demokracje ale nijak ma sie to do postkomunistycznego ( czasem i komunistycznego ) prawa obecnie panujacego w kraju, ktore istnieje tylko teoretycznie.
Dziękuję, rozumiem już Twój punkt widzenia.

Dlaczego uważasz, że Konstytucja z 1997 roku jest bublem? Dlaczego zatem partii rządzącej ten bubel nie przeszkadzał za czasów poprzednich rządów?

PiS wziął na sztandar Konstytucję, zło sądów, całą Europę zarazem. No bo nie dosyć że "wszyscy przeciwko nam", to jeszcze "wszystko przeciwko nam". Jesteśmy świadkami zawłaszczania niezależnych organów Państwa i przepychania kolanem, pod stołem, jakieś chorej wizji państwa. Ja osobiście jestem przerażony tym co się będzie dalej rozgrywać. I to nie jest patetyczny ton.

Nie ma u nas w kraju dobrej opcji politycznej. Ale to nie oznacza zarazem, że aktualna opcja jest najlepsza. Im prędzej skończy się ten koszmar tym lepiej.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2017, 19:35
Nie przeszkadzal bo ten bubel jest stworzony pod rzadzace partie wlasnie. Dzieki temu bublowi taki PIS teraz moze sobie robic co chce wiec czemu mialby im przeszkadzac?
Przeciez oni teraz zgarniaja "cala pule" bo wczesniej cala pule miala w lapach koalicja PO-PSL. Gdzie Ty masz w Polsce niezalezne organa? Ja wcale tym nie jestem przerazony bo to ma miejsce od 1952 roku a nie od czasu przejecia wladzy przez obecny rzad.

Przerazony to ja moge byc dopiero sposobem wykorzystywania "wladzy absolutnej".
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.07.2017 o godz. 19:36.
Lukasz
Senior Member

Stary 13.07.2017, 20:45
Przerazony to ja moge byc dopiero sposobem wykorzystywania "wladzy absolutnej".
SKOKI dobrym przykładem na wykorzystanie obecnej władzy absolutnej. Przekręcone 5 miliardów złotych na kilka róznych sposobów i wszystko ładnie zamiecione pod dywan. Co lepsze proceder obracania tymi pieniedzmi nadal trwa. Kwestia czasu jak ci sami którzy wałek zorganizowali kupią dlugi SKOK'u za przysłowiową 'złotówkę' i wypiorą skradzione pieniadze przez 'odzyskanie' ich od podstawionych słupów.

Wszyscy o tym wiedzą, prasa wprost opisuje układ z nazwiskami ale karawana pod protekcją obecnej władzy bezkarnie jedzie dalej.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2017, 21:00
Czyli bez zmian od kilkudziesieciu lat. W czym wiec problem?
Lukasz
Senior Member

Stary 13.07.2017, 21:59
Jeśli uważasz ze od kilkudziesieciu lat nic sie nie zmienilo i za kilkadziesiat tez bedzie bez zmian to jestem pewny że rozmawiamy o zupełnie innych rzeczach
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2017, 22:15
Pisales o walkach pod protekcja wladzy. To ma miejsce od zawsze, nie tylko w Polsce ale chyba i na calym swiecie. Jesli nie o tym pisales, to albo nie potrafie czytac albo zapomniales o czym pisales

I tak, uwazem, ze to sie nie zmieni nigdy, obojetnie kto bedzie rzadzil. Wazne jednak jest, zeby ktos z czystym sumieniem, probujac przynajmniej temu zapobiec, oddal kontrole nad rzadzacymi suwerenowi i umozliwil mu(nam) pogonienie walkarzy w przyslowiowe ....u czy wsadzenie ich za kraty. Poki co niezaleznie od partii (PO,PIS,PSL,SLD etc), nawet jesli wyjdzie jakis walek na wierzch, winny zostaje "wyciszony", dostajac jakas intratna posadke, odprawe, z dala od politycznego zgielku, czyli nie ponosi zadnej kary.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.07.2017 o godz. 22:23.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów