The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2017, 17:48
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Llonch kontuzja? Bo nie w temacie jestem...
Tak jak uzupelnil ZWE kontuzja miesniowa, z tego co czytalem wroci w poniedzialek do treningow
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.07.2017, 18:01
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Jeśli rozpisujecie lineup od bramkarza, prawego obrońcy... to chyba jednak jest to 5-3 a nie 3-5
Nie liczy się to co jest na papierze (Jeśli nie wiesz o czym mówie ogladnij jakiś mecz Probierza, ale mysle ze wiesz, wiec po prostu tylko wjebie szpilkę )
a liczy się to co jest na placu.

I obawiam sie niestety ze to będzie dalej to ustawienie z trójką obrońców i resztą typów biegających z przodu jak żyd po pustym sklepie.

E: ashkeczup - przekonamy się na meczu. ty stawiasz na 1-1-1-8 ja na 3-5-2
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.07.2017 o godz. 18:10.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.07.2017, 18:04
Podążając nieugiętą logiką szprotsona, to wydaje mi się, że wyjdziemy 1-1-1-8, które do złudzenia będzie przypominać 5-3-2. A Szpilce i tak byś nie wjebał
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.07.2017, 18:10
Pierwszy mecz to jedna wielka niewiadoma. Trudno prognozować. W sumie każdy wynik jest możliwy. Liczę, że piłkarze będą chcieli zmazać plamę po kompromitacji w spotkaniu z Zagłębiem Sosnowiec. Problem w tym, że i Pogoń ma coś do udowodnienia. Wygra drużyna która pokaże większą determinację. Liczę na 3 punkty po trudnym meczu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.07.2017, 20:08
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Lotto na nowy sezon 2017/18 pozostanie sponsorem Ekstraklasy [ podpisano list intencyjny ]
Mea culpa!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.07.2017, 21:21
Czy ktoś zna kadrę meczową?

Na moje oko ktoś z dwójki Kostal/Wojtkowski się nie zmieści
Poza tym odpadnie Chorążka, Laskoś, Pietrzak, Bartkowski, Videmont (a on żyje?)
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.07.2017, 21:50
Przyjmując, że w 18 będzie: 2 bramkarzy, Cywka,Głowa,Ivan,Arsenić,Velez,Sadlok,Llonch,Brlek ,Halilović,Stilić,Małecki,Boguski,Ondrasek,Carlito s, których uznaje za 'pewniaków', to dwóch z Bartkowski,Bartosz,Pietrzak,Wojtkowski,Kostal,Vide mont,Brożek usiądzie na ławce. To naprawdę nazywa się problemem bogactwa.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.07.2017, 22:00
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Przyjmując, że w 18 będzie: 2 bramkarzy, Cywka,Głowa,Ivan,Arsenić,Velez,Sadlok,Llonch,Brlek ,Halilović,Stilić,Małecki,Boguski,Ondrasek,Carlito s, których uznaje za 'pewniaków', to dwóch z Bartkowski,Bartosz,Pietrzak,Wojtkowski,Kostal,Vide mont,Brożek usiądzie na ławce. To naprawdę nazywa się problemem bogactwa.
Nie będzie Lloncha (kontuzja) więc trzech.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.07.2017, 22:03
LLonch ma kontuzję.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.07.2017, 22:19
Ano prawda, 3 razy dzisiaj o tym czytałem. Chyba nie chce przyjąć do świadomości. Nadal można powiedzieć, że tak mocnej kadry dawno u nas nie było.
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 12.07.2017, 22:56
Ciężko zgadnąć skład, ale myśle ze Kiko nie bedzie chciał za bardzo mieszac od poczatku. Według mnie bedzie tak:
Cuesta- Cywka-Głowacki-Gonzalez-Sadlok-Brlek-Halilovic-Stilic-Boguski-Małecki-Carlitos, a jak bedzie zobaczymy Ważne zeby nie zacząć od porażki.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 13.07.2017, 08:38
Sądziłem, że Pogoń zrobi ciekawsze transfery, po tym gdy do Szczecina przyszedł Maciek Skorża. Tymczasem jedynie z emigracji wraca Hołota, plus od nas Załuska, czyli nie ma cudów. Mimo wszystko uważam, że nie będzie to dla nas łatwe spotkanie. W jakimś stopniu jesteśmy w przebudowie, nowy bramkarz, nowy napastnik i pewnie jeśli chodzi o obronę jak również pomoc zobaczymy dwóch, a może nawet trzech nowych piłkarzy. Stawiam na nudne spotkanie, zakończone jakimś remisem 1:1. - Bramkę i tak strzeli oczywiście Rafał Boguski.

Nie podejmuje się typowaniu składu. Bóg jeden wie co Kiko wymyśli. Chociaż jak każdy obawiam się kombinowania z tym 3-6-1 czy tam 5-4-1.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 13.07.2017 o godz. 08:40.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 13.07.2017, 09:05
Niestety czuj e "wp...ol" po nieskładnej grze.W ogóle wczorajsza konferencja pod względem atmosfery przypominała mi konferencje po przegranym meczu ,a nie przed.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.07.2017, 10:39
Nie mamy jutro środka pomocy, chyba że nagle Brlek albo Stilic nauczą się grać jako defensywni pomocnicy...

Dlatego jednak lepiej byłoby przesunać Cywkę na DPŚ. Na Transfermarkt jest napisane, że Fran Velez również może grać na DPŚ. Jeśli to prawda to może on? A może 17-letni Laskoś, który jest DPŚ?

Przecież nie wyjdziemy w środku Brlek - Stilic - Halilovic...

Trudno cokolwiek typować - pierwsze mecze w sezonie to zawsze wielka niewiadoma. Natomiast ja osobiście mam złe przeczucia, co do tego spotkania...
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.07.2017, 10:47
[QUOTE=Virusman;1475089]Nie mamy jutro środka pomocy

Dlatego jednak lepiej byłoby przesunać Cywkę na DPŚ. Na Transfermarkt jest napisane, że Fran Velez również może grać na DPŚ. Jeśli to prawda to może on? A może 17-letni Laskoś, który jest DPŚ?
QUOTE]

widać, że sparingów nie oglądałeś. Velez grał na DP. Ponadto graczy do gry w środku jest więcej
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.07.2017, 10:51
Cytat:
widać, że sparingów nie oglądałeś. Velez grał na DP. Ponadto graczy do gry w środku jest więcej
A no nie oglądałem. Jeśli tak, to jestem spokojniejszy.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 13.07.2017, 10:55
Virusman napisał(a):Wyświetl post
A no nie oglądałem. Jeśli tak, to jestem spokojniejszy.
i widać też , że nie przecyztałeś nawet sylwetki Frana Veleza, którą zamieściliśmy w 1 poscie - od razu rozwiała by ona wątpliwość czy on umie grać na DP czy też nie

Fran Velez:

Kolejny zawodnik „ze stajni Kiko Ramireza”. Poprzednio nasz trener upierał się przy transferze Pola Lloncha tłumacząc, że zawodnik ten jest niezbędny obecnej Wiśle. Po rundzie rozegranej w krakowskiej Wiśle wszyscy musimy przyznać, że gracz ten jest nieustępliwy, a trener nie pomylił się w wyborze gracza. Czy tym razem będzie podobnie? Media w Polsce opisały ten transfer jako ściągnięcie nowego środkowego obrońcy. Tymczasem w ostatnim sparingu mogliśmy obserwować Veleza na środku pomocy… na pozycji Lloncha. Niestety dał się poznać ze swojej dość agresywnej gry szybko łapiąc żółty kartonik. Co się chwali – w 2-3 sytuacjach, gdy Fran Velez mógł wejść ostro w zawodnika ten... odpuszczał wiedząc, że ma już żółtą kartkę na koncie. Jednak nie można ukrywać, że w aż 40 meczach Almerii zarówno w LaLiga jak i LaLiga2 zawodnik ten był stoperem. W Hiszpanii, w której preferuje się bardziej techniczny futbol agresywni gracze są bardzo często karani kartkami. W przypadku Frana Veleza i jego przygody z Almerią mowa o 18 spotkaniach z kartkami. W 3 spotkaniach ujrzał podwójną karę i osłabił zespół przedwcześnie. Ale jak na 78 gier w barwach Almerii oraz 5337 minut spędzonych na boisku – trzeba przyznać, że tych kartek nie było aż tak dużo.
Powód: velez
Ostatnio edytowane przez jonaf : 13.07.2017 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.07.2017, 10:57
Paweł Raczkowski sędzią meczu Pogoń - Wisła
Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Od: 04.2016

Stary 13.07.2017, 12:33
Również chciałbym zobaczyć Brożka, zwłaszcza jako tzw Joker może wiele dać drużynie. Chciałbym aby strzelił gola żeby dobrze wszedł w sezon i zamknął usta hejterom i krytykom, bo takich zawodników się ceni jak Głowacki czy Brożek. Co do meczu to rozum mówi remis, a serce że wygramy jednym golem np 1:2
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 13.07.2017, 12:41
dlaczego sądzę, że możemy wygrać?
Pogoń się nieszczególnie wzmocniła, a do tego kilku piłkarzy nie zagra.
Jeśli nie z nimi, to z kim mamy wygrywać i o coś walczyć? Skorża przecież nie gra.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 13.07.2017, 13:38
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
dlaczego sądzę, że możemy wygrać?
Pogoń się nieszczególnie wzmocniła, a do tego kilku piłkarzy nie zagra.
Jeśli nie z nimi, to z kim mamy wygrywać i o coś walczyć? Skorża przecież nie gra.
w tym problem, że jeżeli nie zmienili zbytnio składu to... są zgrani. Wiedzą, z którym zawodnikiem z teamu mogą jak grać. Nawet jeśli zmienia się taktyka, to oni i tak mniej więcej wiedzą kogo mają asekurować itd. - nie musza się poznawać.

Wisła, Arka, Lech, Korona i parę innych ekip zmieniło po 7-9 graczy. Pogoń zmieniła bramkarza, Matrasa na Hołotę no i tyle.

Szukałbym raczej szansy w braku Frączczaka i obecności niechcianego Zwolińskiego
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 13.07.2017, 16:01
Zgadza się, Wisła zrobiła dużo zmian w tym okienku, ale jestem pewien, że Kiko zdaje sobie sprawę, że zgranie jest kluczowe więc logiczne że nie wymieni połowy 11. Mam nadzieje, że będzie max 3 zmiany. Cuesta, Velez (lub Halilovic), Carlitos.
Cuesta
Głowacki Gonzalez

Cywka Sadlok
Velez

Brlek Stilic
Boguski Małecki
Carlitos
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2017, 16:07
Fran Velez to Hiszpanska wersja Darka Dudki
Czekaaaaaammmmmm na wiatr co rozgoniiiii
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.07.2017, 16:09
Velez moze zagrac faktycznie. Mysle ze Wojtkowskich i Halilovicow i Kostalow bedzie wprowadzal spokojnie.

Velez po tym sparingu co widzialem to widac bylo ze ma w sobie ten spokój i obycie tak wiec mysle ze to on obok Brleka wystapi.

Oby nie 3-5-2
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.07.2017, 16:15
kalafior1993 napisał(a):Wyświetl post
Również chciałbym zobaczyć Brożka, zwłaszcza jako tzw Joker może wiele dać drużynie. Chciałbym aby strzelił gola żeby dobrze wszedł w sezon i zamknął usta hejterom i krytykom, bo takich zawodników się ceni jak Głowacki czy Brożek. Co do meczu to rozum mówi remis, a serce że wygramy jednym golem np 1:2
a ja bym wolał żeby Carlitos dobrze wszedł w drużyne i strzelił gola w debiucie, bo to on ma ciągnąć nasz atak w tym sezonie i im szybciej sie w komponuje tym lepiej

co do Pawła , to radze sie pozbyć złudzeń
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.07.2017, 16:27
Zamiast Stilica wolałbym w pierwszej 11. zobaczyć któregoś z nowych graczy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 13.07.2017, 17:00
Stilic bardzo solidnie przepracował ten okres przygotowawczy, liczę na to, że będzie liderem tej drużyny. To jest gość, który robi różnicę, brakuje kogoś takiego. Oby rzeczywiście był w formie. Mam nadzieję, że od pierwszego meczu da dużo jakości.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.07.2017, 17:01
regan napisał(a):Wyświetl post
Velez moze zagrac faktycznie. Mysle ze Wojtkowskich i Halilovicow i Kostalow bedzie wprowadzal spokojnie.
Ja myśle, że Halilovica będzie wprowadzał niespokojnie, tzn. da mu zagrać od 1 minuty. Jest to jedyna ósemka jaką teraz mamy, w sparingach prezentował się nieźle, a przesuwanie Brleka do tyłu nie jest najlepszym pomysłem, gdyż swoje najlepsze mecze grał jako dycha.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.07.2017, 17:26
Velez przede wszystkim nie brał udziału w przygotowaniach drużyny, liga Hiszpańska rusza pod koniec sierpnia (za jakieś 1,5 miesiąca) i jak on ma jutro dobrze wypaść? W sparingu z Sosnowcem prezentował się dramatycznie. Za faul przy którym otrzymał żółtą kartkę, w polskiej lidze by wyleciał z boiska.

Na pewno prędzej czy później będzie z niego pożytek, ale mam wątpliwości czy już teraz.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.07.2017, 18:40
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Stilic bardzo solidnie przepracował ten okres przygotowawczy, liczę na to, że będzie liderem tej drużyny. To jest gość, który robi różnicę, brakuje kogoś takiego. Oby rzeczywiście był w formie. Mam nadzieję, że od pierwszego meczu da dużo jakości.
Stilić był przecież w każdym meczu najgorszy na boisku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów