|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I kolejny już partner dołącza do Wisełki-MAX-FLIZ Galerie wnętrz doskonałych
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
![]() Wynik jest imponujący: 3 sponsorów i 11 partnerów w niespełna rok, a pojawiają się głosy że trwają zaawansowane rozmowy z kolejnym sponsorem. Teraz już tak naprawdę bardzo wiele od nas zależy, więc po bilety, karnety, wspierać swój ukochany klub. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Skoro rozmowy prowadzone są (wnioskując ze słów prezes Sarapaty) z najpoważniejszym jak dotąd sponsorem, zastanawiam się, jakie miejsce otrzyma on w zamian za wsparcie? Na koszulce główne miejsce jest zajęte, czyżby sponsor tytularny?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli do tego dojdzie to pewnie jakieś miejsce w zarządzie, w kilku miejscach na strojach, na strojach drużyny CLJ. Dużo czasu reklamowego na bandach i ...... nie wiem może miejsce np. w nazwie nowego sklepu który ma powstać na stadionie.
Obawiam się że jednak nazwa tytularna tez może być grana, kiedyś byłem bardzo przeciwny temu ale teraz sam się zastanawiam. Przede wszystkim chciałbym powrotu na szczyt, to najważniejsze. Kilkunastokrotne zwiększenie obecnego budżetu (29-30 mln zł) to dałoby największy budżet w całej PL, większy o parę mln od budżetu Legii, ciężko w to uwierzyć, choć z drugiej strony Pani prezes wielokrotnie już pokazywała, że nie rzuca słów na wiatr.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 11.07.2017 o godz. 17:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Też się nad tym zastanawiam, miejsca na koszulkach jest mało ( na rękawkach są 2 miejsca i z tyłu koszulek). Nie wiem jak nie zostając sponsorem klubu, podnieść budżet o kilkunastokrotnie. Zmianę nazwy, jak w przypadku drużyny koszykarskiej kibice by nie wybaczyli.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Przypuszczam, że w grę może też wchodzić wykup 20-30% udziałów w klubie + to co wymienił krzaq12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A moZe poprostu jest klauzula z LV że w przypadku znalezienia lepszego sponsora przerzucają go gdzie indziej. Oczywiście wtedy LVBet płaci automatycznie mniej za sponsoring.
Jak narazie sponsora nie ma więc nie wiem czym się przejmujecie. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze na spodenkach na tyłku można reklamować
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Z drugiej strony można teoretycznie renegocjować umowę z LV Bet. Jeśli rzeczywiście Wisłę miałby wesprzeć podmiot, który znacząco zwiększy budżet to klub mógłby zaproponować LV Bet miejsce właśnie z tyłu koszulki, pod numerem, a nowego sponsora umieścić w centralnym miejscu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Udziały w klubie, miejsce w zarządzie - na dodatkowy człon w nazwie nikt zdrowy na umyśle się nie zgodzi.
Ps ."Kilkunastokrotnie" to raczej przejęzyczenie (tak, wiem że Pani Marzena potwierdziła w odpowiedzi na kolejne pytanie, pewnie z rozpędu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Może jest bardzo lichy i kilkunastokrotnie to prawidłowa odpowiedź
PS: Tak wszyscy po Miśku jechali, a jak widać chłop ma łeb do interesów
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 11.07.2017 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet jeśli miałoby to przynieść kilkukrotne (3-4x) zwiększenie budżetu to wydźwignie nas to do TOP 3 w Polsce.
Póki co tematu nie ma, tzn może jest ale wiadomo... pieniądze lubią ciszę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi poprostu wydaje się że chodziło jej o "kilkanaście procent" czyli licząc że budżet jest 30mln to te kilkanaście procent daje sumę 4-5 mln. Czyli by się zgadzalo
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyraźnie powiedziała, że jeśli dojdą z tą konkretną firmą do porozumienia to spłacone zostanie wszelkie zadłużenie, a klub będzie mógł wyłącznie skupić się na walce o najwyższe sportowe cele.
Każda złotówka jest na wagę złota, oczywiście ale 5 mln od razu, z automatu nie wyprowadzi nas na zero. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu. Jesteśmy Wisłą Kraków i tyle. Żadnych błazeństw typu Daewoo w nazwie. Nigdy. Ufam, że zarząd ma to samo zdanie.
Kilkunastrokrotne zwiększenie budżetu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zmiany nazwy klubu to raczej nikt sobie nie wyobraza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
2. Odnośnie kilkunastrokrotnego zwiększenia naszego budżetu Cytat:
Możliwe więc, ze to nie będzie tylko jeden podmiot, a kilka. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja myślę, że p. prezes chodziło o wpływy od sponsorów, a nie cały budżet i użyła po prostu skrótu myślowego. A i to należy traktować w kategoriach myślenia życzeniowego i robienia dobrej atmosfery wokół klubu. Bo opowiada się o rzeczach dobrych, a nie złych - jak w Ameryce!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Przypominam, że prawnicy nie są dobrymi matematykami. Nie przywiązywałbym zatem tak bardzo wagi do wskazania o jak wiele budżet miałby być zwiększony
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
I tak jak każdy się spodziewał, wszystkie wyliczenia forumowicza "123" , który twierdził że Marzena przejęła Wisłę bez długów można o kant dupy rozbić. Będzie dobrze. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zawsze miło poczytać optymistyczne wypowiedzi i zapowiedzi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
To raczej nie przejęzyczenie, wyraźnie to powtarza, gdy redaktor powtarza pytanie, czy na pewno chodzi o kilkunastokrotne zwiększenie budżetu. Oni wiedzą coś, czego nie wiemy my.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Nie jestem w stanie sobie wyobrazić dwukrotnego zwiększenia budżetu. Przy dwukrotnym zwiększeniu budżetu bylibyśmy gdzieś zaraz za pyrami a przed Lechią czyli czołówka ligii. Co do kilkunastokrotnego zwiększenia budżetu mój umysł tego nie ogarnia. To by musiało być w okolicach 300 milinów na sezon. Napadli jakiegoś szejka czy co?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Też myślę, że chodzi o budżet przeznaczony na zawodników, tj. transfery, podpisy, pensje, agentów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A może w końcu zadzwonili do działaczy Slavii Praga, i dowiedzieli się jak namówić Chińczyków?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Bednarz mówił o kłopotach bogactwa za rok ale Pani Marzena chyba go przebiła...kilkunastokrotne zwiększenie budżetu!!!biorac pod uwagę,ze dziś pisza,ze wyplacilismy wlasnie pensje za marzec...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|