|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Świetny pomysł. Wręcz genialny.
Mączyński już na ostatniej prostej, prezentacja ponoć jutro. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Jeśli nic się nie wykolei to na dniach robię wywiad z Kamilem Wojtkowskim. Jak chcecie o coś zapytać, piszcie pod tym wpisem:
https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...27157881090049
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 05.07.2017 o godz. 23:29.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
||
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...do-bolu/v3p20q
I tu mi się podoba podejście Brozia do tematu, wie na czym stoii, wie jak wygląda sytuacja w klubie i przede wszystkim zaufał Pani Prezes... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ekstraklasa lepsza od Hiszpanii, Carlitos ma dominowac w ataku Wisly
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...103,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dałbym nową umowę Brlek'owi tak zaraz mnie zjecie,ale należy mu się podwyżka widać,że ciągnie grę i dużo się stara jest w formie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
To wcale nie jest glupi pomysl. Dluzszy kontrakt to bylby kolejny argument na podbicie kwoty sprzedazy. Tylko czy by chcial...
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Odejscie maczynskiego paradoksalnie sprawilo, ze Brlek mogl w wiekszym stopniu pokazac swoje mozliwosci. Mial za soba tak na prawde tylko mocno defensywnego Veleza, ktory predyspozycji do budowania akcji za bardzo nie mial, wiec przestrzeni dla siebie sporo. Wykorzystal to perfekcyjnie. A poza tym widac, ze chlopak nadal sie rozwija. Pytanie jak dlugo rozwijac sie bedzie, a w ktorym momencie stanie w miejscu. Ja bym mu zaproponowal przedluzenie kontraktu o 3 lata z kwota odstepnego rosnaca progresywnie po osiagnieciu pewnych celow klubu. Zalozmy 3 mln teraz. W przypadku MP 3,5 mln, w przypadku awansu do LE 4 mln a w przypadku awansu do LM 5 mln. Oczywiscie Euro. Pytanie czy bedzie mial ochote podpisac taki kontrakt. Jesli nie - sprzedawac w tym okienku, bo wiecej niz teraz juz za niego nie dostaniemy. Jesli podpisze? Bajka. Przekonywac chlopaka, aby jak najdluzej chcial tutaj grac, bo na nim mozna budowac zespol. Gdzies juz pisalem (chyba w watku transferowym), ze mamy druzyne, ktora bedzie walczyc o puchary. Mysle, ze jesli uda sie wymienic Ondraska i sciagnac jeszcze prawego obronce to mozemy spokojnie myslec o walce o mistrzostwo PS. 7egla przegrywa 2:0 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
Puchary są realne. Czy mistrzostwo? Ok w naszej lidze wszystko się może zdarzyć i jakimś cudem to też ale sędziowie nie dadzą zrobić legii krzywdy.
![]()
:tsw_uscisk_lechia:
:tsw_uscisk_slask:![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ludzie zejdzcie na ziemie- jakie puchary , jakie walki ? jak ktos da za Brleka z 700 tys euro to koles sie zwinie z Krakowa w ciagu godziny a nasz klub bedzie to traktowal jak wygrana w totka , sory ze tak pisze ale ile mozna czytac bzdur
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 15.07.2017 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
AntyMod, przeciez za Brleka niby odrzucilismy juz oferte 1,5 mln euro
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 15.07.2017 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
spoko - szydzcie - choc nie zrozumieliscie metoryki - ja nie mowie ze on nie pojdzie za wiecej - ALE JAK SIE ZNAJDZIE KTOKOLWIEK ZA MALA KASE TO I TAK GO OPCHNĄ !!!!! po akcje z Judasze widze ze mozna sie sprzedac calego za 500 tys - nic mnie juz nie zaskoczy - a te wasze 2mln- 1,5 mln to narazie wymysly pismakow ktorzy musza z czgos zyc .... zejdzcie na ziemie ...puszczanie Judasza za tak male pieniadze do legii to sygnal dla wszystkich : nie mamy ambcji - jestesmy nikim itp ......nikogo nie zastanowilo ze sprowadzamy zawodnikow o ktorych nikt nie walczy itp
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 15.07.2017 o godz. 23:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A ile Ty bys chcial za Maczynskiego wyciagnac? Za pol roku mogl juz kontrakt podpisywac z kim by tylko chcial i nic nam by nie wpadlo. Z Brlekiem to sie jeszcze zdziwisz. Sprowadzamy pilkarzy jakich sprowadzamy bo nas na innych nie stac. Nie znaczy to jednak, ze jest az taka bryndza zeby sprzedawac jedynego pilkarza, na ktorym mozemy zarobic powazne pieniadze za paczke frytek.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 15.07.2017 o godz. 23:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chcialbym sie zdziwic wiesniaku - co do Krzyska
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poczekamy, zobaczymy. Na ten moment, Scio me nihil scire.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po akcji i groszach za podstawowego zawodnika ja juz wiem kim jestesmy ...... nie musisz wklejac laciny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Daj już spokój, piszesz jakbyś nie wiedział w jakiej jesteśmy sytuacji od lat. Zawodnikowi się za rok kończy kontrakt i nie chce przedłużać, a można na nim zarobić 2 mln zł to się zarabia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.07.2017 o godz. 00:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
AntyMod chyba grubo bylo pite
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
antymod
Widze ze jestes typowym przedstawicielem narodu polskiego, ktoremu obcowanie z kalkulatorem jest straszne Bonusy od FIFA za udzial w MS nie sa rowne temu co zaplacila Legia. Nie zapominaj ze 75k E i tak dostaniemy. Z pieniedzy turniejowych bedzie 200, moze 300 k E. Wiec suma sumarum byloby to w maksie 375 K E. Juz teraz maczynski dal profit rzedu 475 k E a moze byc 575 k E. Jesli wedlug ciebie roznic 200 k E to nic, to czemu nie przyniosles tej kasy do klubu zeby maczynskiego nie sprzedawali i spuscili go do klubu kokosa? Bo chyba nie wyobrazasz sobie obrazonej panienki w skladzie, ktora gra na 30 proc? Ja sobie nie wyobrazam. Zreszta mecz z Pogonia uwidocznil ze maczynski byl hamulcowym dla Brleka. Ja osobiscie nie widzialem zadnej straty w nieobecnosci maczynskiego. Tymczasem klub ma mozliwosc splaty wiekszosci zadluzenia wobec miasta. twoje fantasmagorie odnosnie Brleka, tego jak sprzedaje amika i 7egla. Albo ledwo co wyszedles z piaskownicy, albo masz cwierc tego czego powinienes miec calosc (i nie chodzi mi o jaja). Oni sprzedaja za duze pieniadze, bo albo/i zawodnik ma dlugi kontrakt, albo/i gra na poziomie pucharow europejskich, albo/i gra w mlodziezowych reprezentacjach, albo/i sa to zawodnicy bardzo mlodzi a nie 30 letni, albo/i sa to gwiazdy ligi (maczynski nie jest, nie byl i nie bedzie gwiazda). Wisla sprzedala maczynskiego bo: - nie chcial tutaj grac - pieniedzy potrzebuje jak tlenu - wazniejsza jest atmosfera i grupa zawodnikow skupionych na celu Skad wiesz, ze nikt nie chcial zawodnikow, ktorych sciagnieto? Zreszta, to jest bzdura na poziomie twojej cwiartki. Oficjalnie wiadomo, ze Pogon chciala Wojtkowskiego. Nieoficjalnie kazdy zespol ligi. Oficjalnie wiadomo, ze dwa kluby zagraniczne. Jak bylo z pozostalymi zawodnikami? NIe wiemy i sie nie dowiemy pewnie. Ale mnie to srednio interesuje. Mnie interesuje, ze Carlitos strzelil bramke i zaliczyl asyste. Ze Velez dopoki kondycyjnie dawal rade (popracuje i ogarnie 90 min) byl jak przecinak i nie dawal rywalom miejsca. Ze Cuesta wyciagnal bardzo ladny strzal przy slupku. Na ten moment kazdy z zawodnikow, ktory zagral pokazal sie z dobrej strony i na tle ligowca pokazali ze sa o poziom wyzej. Biorac pod uwage nasza sytuacje finansowo-organizacyjna to jest wiecej niz mozna bylo sie spodziewac. Wiec. Jak masz pier lololic byle pier lololic to lepiej zamknij morde w kubel, albo nie pisz po 0,7 bo sie chlopcze osmieszasz. Jak chcesz ze mna dyskutowac to: a) cytuj cale wypowiedzi od kropki do kropki a najlepiej cale akapity a nie urywki zdan b) miej jakiekolwiek argumenty merytoryczne, bo w pyskowke z toba wchodzic nie bede c) jesli chcesz mi napisac co o mnie myslisz to sobie daruj, bo interesuje mnie to tak jak zeszloroczny snieg na gubalowce Pozdrawiam trzezwo myslacych |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
W tej lidze wystarczy nie tracic punktow z przecietniakami i nie przegrywac z najlepszymi to jest recepta na sukces. Tak, puchary jak najbardziej realne. Teraz juz pewnie bedzie ciezko, ale jesli w zimie dojdzie 2-3 tak solidnych zawodnikow jak Carlitos czy Lonch to ta druzyna moze sie wlaczyc do walki i pelna pule ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zeby nie pompowac balonika, przypomne ze Zydy w poprzednim sezonie chyba 5-1 w pierwszym meczu wygrali.
Sezon zakonczyli na 14. dajcie se czas, z podjarkami. Wszystkim wyjdzie na zdrowie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Całkiem to zabawne gdy część użytkowników już teraz stawia nas w gronie faworytów do pucharow. Ta sama część twierdziła że z Pogonia ugramy ledwo remis.
W zeszłym roku o tej porze furorę robilo Zagłębie. I gdzie wylądowalo? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
To nie jest hurraoptymizm . To realna ocena. Mamy mocniejszy zespół. Szersza ławkę. Mamy kadrę trenerską, która ma pomysł na tą drużynę. Zespół jest poukladany. Nie ma w nim dysproporcji. Nie mamy pucharów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jasne że jesteśmy mocniejsi niż rok temu, ale rywale tez moga byc. Przeciez nie gramy w tej lidze sami, a dopiero mamy półmetek pierwszej kolejki.
Puchary dla 3 polskich druzyn skoncza sie najpóźniej za miesiąc. A może juz za tydzień dla pewnej części. Pilka nozna to nie matematyka. Tutaj nie ma algorytmow w stylu kupisz pilkarza X to zwiekszysz swoje szanse na puchary o 10%. Uważam, że jesteśmy jedna z 6 druzyn która bedzie rozdawać karty w lidze. A i tak nie zakladam takich niespodzianek jak Jagiellonia, ktora zanim zostala vice mistrzem Polski zanotowała fatalny sezon w ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
AntyMod ty jesteś dużo gorszy od Merkurego, bo to on ma jakąś logikę (chociaż mocno pokrętną i raczej opartą na prawie Murphiego), a ty mówisz o merytoryce podając przy tym, że sprzedalibyśmy za 700tyś Brleka, pomimo, że odrzuciliśmy dwukrotnie wyższą ofertę.
Karherop Jaga była budowana na szczylach. U nas dużo, dużo doświadczenia. Żaden z podstawowych zawodników nie jest u nas specjalnie młody. Trzeba wierzyć
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 16.07.2017 o godz. 13:42.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|