The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2017, 07:01
Valez to nie jest ŚO? W sparingu grał chyba na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 05.07.2017, 07:07
No dobra czas na:

https://www.youtube.com/watch?v=nNr5nj_NjjQ

500K, zeszlismy z kontraktu, pozbylismy sie przebieranca.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.07.2017, 07:17
Jak czytam te wzniosle teksty o lojalnosci i przywiazaniu to mnie boli brzuch od smiechu.
Gdzie jest Kazek Moskal,gdzie jest Tomek Kulawik, gdzie jest Grzegorz Kaliciak, Kamil Kosowski, Marcin Baszczynski... Wisla ich utrzymuje? Daje im prace? A najwiecej do powiedzenia maja honorowi z C. Co do poniedzialku byli z bracmi na dobre i na zle, a od wtorku bracia stali sie najwieksza kosa i frajerami. I w cudowny sposob nabyli nowych braci(ocazywiscie rozmowy toczyly sie jawnie prawda?).
Historia z kopem w dupe dla wychowanka w 2011 roku tez raczej pomogla podjac decyzje...
Nie nosilem go na rekach i nie dorabiam teraz wielkiej ideologi do jego odejscia. Tyle.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.07.2017 o godz. 07:23.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 05.07.2017, 07:38
Nikt do Krzysia nie miał by pretensji, gdyby nie klepał jęzorem na lewo i prawo jak to nie kocha Wisły, że tylko Wisła, że nigdy nie przejdzie do Legii. Jego zachowanie jest żenujące nie ze względu na samo przejście, a zwykłe kłamanie i pojazdy w mediach po Wiśle. Mówi jedno, robi drugie, krzyż na drogę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.07.2017, 07:42
Jezeli w klubie zgodza sie na placenie w ratach za transfer pana K to bedzie kpina. Tak bardzo chca go pozyskac, niby tacy bogaci a nie sa w stanie dac nam pelnej kwoty? dobre imie klubu nadal jest niszczone przez wlasnie takie zagrania, zaraz inni przyjda po naszych pilkarzy bo w ratach jest latwiej a skoro puscilismy w taki sposob Maczynskiego to puscimy tez innych.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.07.2017, 07:57
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nikt do Krzysia nie miał by pretensji, gdyby nie klepał jęzorem na lewo i prawo jak to nie kocha Wisły, że tylko Wisła, że nigdy nie przejdzie do Legii. Jego zachowanie jest żenujące nie ze względu na samo przejście, a zwykłe kłamanie i pojazdy w mediach po Wiśle. Mówi jedno, robi drugie, krzyż na drogę.
A to inna sprawa jak chce być traktowany piłkarz. Jeśli sam chciałby miec status ikony klubowej apotem to olewa to świadczy jedynie o jego niestabilności emocjonalnej. Choć pamiętam, ze Franek nigdy nie zabiegał o miłość kibica specjalnie, po prostu strzelał bramki, a na koniec jak odszedł do Hiszpanii to i tak go zjedli..Łaska kibica na pstrym koniu jeździ hehe
Sprzedąć , wziąć kasę i zakontraktować Kostala.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.07.2017 o godz. 08:00.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.07.2017, 07:59
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jezeli w klubie zgodza sie na placenie w ratach za transfer pana K to bedzie kpina. Tak bardzo chca go pozyskac, niby tacy bogaci a nie sa w stanie dac nam pelnej kwoty? dobre imie klubu nadal jest niszczone przez wlasnie takie zagrania, zaraz inni przyjda po naszych pilkarzy bo w ratach jest latwiej a skoro puscilismy w taki sposob Maczynskiego to puscimy tez innych.
A jeśli się nie zgodzą, to co? Jak wyobrażasz sobie teraz grę Mączyńskiego w naszych barwach?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.07.2017, 08:16
w sumie ...
Troche smiesznie wyglada jechanie po Mączyńskim od kurew i zdrajcow, praktycznie w pierwszą rocznice Wrwe
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 05.07.2017, 08:22
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam te wzniosle teksty o lojalnosci i przywiazaniu to mnie boli brzuch od smiechu.
Gdzie jest Kazek Moskal,gdzie jest Tomek Kulawik, gdzie jest Grzegorz Kaliciak, Kamil Kosowski, Marcin Baszczynski... Wisla ich utrzymuje? Daje im prace? A najwiecej do powiedzenia maja honorowi z C. Co do poniedzialku byli z bracmi na dobre i na zle, a od wtorku bracia stali sie najwieksza kosa i frajerami. I w cudowny sposob nabyli nowych braci(ocazywiscie rozmowy toczyly sie jawnie prawda?).
Historia z kopem w dupe dla wychowanka w 2011 roku tez raczej pomogla podjac decyzje...
Nie nosilem go na rekach i nie dorabiam teraz wielkiej ideologi do jego odejscia. Tyle.
Ktory poszedl do Legii a wczesniej naklamal?.

Kop 2011 doprowadzil do tego, ze ten kopacz wogole skupia jakakolwiek uwage w Wisle by nie zaistnial.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.07.2017, 08:38
Wystarczy też wspomnieć Żurawskiego, chyba najlepszego piłkarza współczesnej Wisły.

Z powodu chwilowego zaistnienia w polityce został uznany przez pewną część za zdrajcę, a gdyby wybrał jedyną słuszną przez nich partię, byłby bohaterem (zresztą, nie nastąpiłaby zmiana prezesa w TS, gdyby Dunin skrytykowałby kogoś innego, przecież wiadomo).

Co do Mączyńskiego, najważniejsze w tej sprawie jest, że Wisła dzięki temu transferowi powinna spłacić kilkumiesięczne zaległości wobec aktualnych piłkarzy (miejmy taką nadzieję, bo Sarapata nie będzie miała wymówki).

Biorąc pod uwagę, że kiedyś Mączyński był za słaby i pewnie nikt się nie spodziewał, że jego kariera tak się potoczy, że wielu przepłaconych gwiazdorów Valckxa nie zrobi żadnej kariery (w 2011 r, oni rządzili w klubie), a na tym tle Mąka jako ćwierćfinalista ME i to grając w podstawowym składzie prezentuje się znakomicie i stąd nie dziwię się, że może mieć pretensje.

Dwa lata temu przyszedł do Wisły ze względów rodzinnych i gdyby nie to, wybrałby kogoś innego, więc Wisła nie mogłaby mieć powodu do dumy, że ma podstawowego zawodnika Polski z najlepszych w historii ME.

Pewnie nie podobały mu się zmiany w jakim podąża klub, ciągłe zaległości, więc należałoby się tym zająć.

Wisła wielu zasłużonych piłkarzy nie szanuje i to też było wielokrotnie potwierdzane.

Co do Legii, zawsze mnie śmieszy, że z Wisły do Legii nie można przejść, a w odwrotną stronę można (bardziej działacze/trenerzy), ale faktem jest, że bracia Basałaj, Bednarz, Skorża, Smuda mieli przeszłość na Łazienkowskiej, a zwłaszcza ci pierwsi, który wyrządzili najwięcej szkód w erze Cupiała dzisiaj za wszelką cenę bronią uprzywilejowanej pozycji Legii, która ujawniła się od pierwszej kadencji Bońka.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2017, 08:48
Slyszalem tez o zainteresowaniu Getafe, oni na pewno daliby od razu taka kwote, tylko Legia mogla wpasc na to zeby z Wisly zabrac pilkarza placac w ratach wiedzac jakie klub ma problemy, oni sobie z Nas kpia a wszyscy zadowoleni bo pieniadze wpadna, wazniejsza kasa niz dobre imie klubu, do tego to doszlo
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2017, 08:50
a kto powiedział, że za mączyńskiego będzie płacone w ratach?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2017, 09:20
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a kto powiedział, że za mączyńskiego będzie płacone w ratach?
nikt nie powiedział
za to ktoś napisał.
Slyszalem tez o zainteresowaniu Getafe, oni na pewno daliby od razu taka kwote, tylko Legia mogla wpasc na to zeby z Wisly zabrac pilkarza placac w ratach wiedzac jakie klub ma problemy, oni sobie z Nas kpia a wszyscy zadowoleni bo pieniadze wpadna, wazniejsza kasa niz dobre imie klubu, do tego to doszlo
skoro NA PEWNO dali by taka kwote, to czemu jednak nie dali ? bo zainteresowanie bylo jakie bylo.
ważniejsza kasa niz dobre imie klubu (popatrzmy teraz na transfer Luisa Figo z Barcelony do Realu....wazniejsza kasa niz dobre imie klubu. Dobre imie klubu? D
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.07.2017 o godz. 09:22.

Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.07.2017, 09:21
Internety o tym trąbią.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.07.2017, 09:30
Wielu teraz jedzie po Mączyńskim, tyle że:
1. Pół roku temu gdy zaprzeczał na tt w L+E że nie odejdzie, na tym forum i na tt widziałem dziesiątki wpisów go obrażających, jakby już odszedł, mimo jasnej deklaracji. Jeśli Mąką to czyta, a czyta na pewno, nieźle musiało go to nieźle wku...
2. Ocena jego gry. Jak wszyscy wiedzą, jest on takim zawodnikiem który jest mało widoczny, ale docenia się go w momencie gdy go braknie. Nie widziałem wszystkich meczów. Ale te które widziałem to nie przypominam sobie aby trybuny wspierały Mączyńskiego, skandowały jego imię. Wychowanek, który wraca do klubu w ciężkim momencie deklaruje przywiązanie do klubu, a tu cisza.
3. Więcej pochwał czytałem pod adresem Bartosza, który 5 razy kopnął prosto piłkę niż pod adresem Mąki.
4. Jak wspomniał kolega powyżej, nie dbamy o nasze legendy. Cleber, Cantoro, Żurawski, Stolarczyk, Baczyński.... itp, itd. Mąka patrzy na nich i myśli, 'w Wiśle spędzili pół kariery, byli legendami, a teraz Wisła ma ich w du.., to co będzie ze mną?'
5. W zasadzie jedyny wychowanek, etatowy reprezentant. Powinien być taką gwiazdą że każdy w tym okresie myśląc Mączyński myślałby Wisła. W ubiegłym roku powinno być go wszędzie pełno. A tymczasem: 'o Mąką, fajnie że jesteś, idź posprzątać szatnie, ale naszą gwiazdą jest człapiący Stilic'.
6. Zawalony kontrakt, w momencie gdy deklarował chęć grania w Wiśle, dlaczego wtedy nie otrzymał propozycji kontraktu? Nawet bez podwyżki a z klauzulą odstępnego i pewnie by się zgodził. A nie puszczona w media info o nowym kontrakcie gdy praktycznie już było po wszystkim. Ciekawe ile razy, lub czy w ogóle z zawodnikiem spotkał się Prezes czy Trener by rozmawiać o jego przyszłości.
7. Kibice z którymi ma kontakt tu i na tt. Więcej ludzi go zjeb... niż kupiło karnet......
8. Czucie się potrzebnym, ważnym dla klubu. Wątpię żeby 7 zjawiła się 30.06 rzuciła ofertę na stół, a Mąką na skrzydłach poleciał do nich. Nie. Proces zaczął się pewnie ponad pół roku temu, nieoficjalnie. Rozmowy z Jędzą i Pazdanem na kadrze, naciski od dziennikarzy, niezobowiązujące rozmowy, pochwały od trenerów 7. To sprawiło że Mąka pomyślał 'ku.. tam mnie naprawde chcą i potrzebują'. A tu ? Jesteś wychowankiem, wszystko zawdzięczasz klubowi więc 'zapi..'. Widać to nawet w kwestii kasy za niego. Nie słyszałem deklaracji ze strony klubu "Mąka jest naszym wychowankiem, reprezentantem Polski w najlepszym wieku i dobrej formie, cena za niego to 1mln euro" Zamiast tego targowanie się o 100tys euro. To klub ustala cenę nie zawodnik.

itp, itd...

Na koniec powiem tak. Nie pochwalam jego odejścia, boli mnie. Ale go rozumiem. Najpierw patrzę na siebie, Braci i Klub, i sorry ale nie mam odczucia że byłem, że jesteśmy 'w porządku' wobec niego. Więc nie mam prawa krytykować.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.07.2017, 09:42
https://twitter.com/igosit/status/882516184549253120 - makaTSW trochę zakochał się w 7egiuni. Dla tych co bronią wiślaka z krwi i kości. hahaha
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 05.07.2017 o godz. 09:44.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.07.2017, 09:43
Rafał Wolski w miejsce Mączyńskiego? jestem ZA
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2017, 09:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
skoro NA PEWNO dali by taka kwote, to czemu jednak nie dali ? bo zainteresowanie bylo jakie bylo.
ważniejsza kasa niz dobre imie klubu (popatrzmy teraz na transfer Luisa Figo z Barcelony do Realu....wazniejsza kasa niz dobre imie klubu. Dobre imie klubu? D
Bo pewnie maczka chciala bardzo isc do legii do swoich kolegow od miziania, myslisz ze za wszelka cene wepchaliby go do Getafe gdyby ten nie chcial? to wciskaja go do Legii zeby zarobic, zeby ten po sezonie nie odszedl za darmo. A Figo nie odchodzil dlatego, ze Barcelona potrzebowala pieniedzy wiec to porownanie nietrafione chociaz tak samo dobre imie klubu zostalo nadszarpniete mimo, ze bylo inaczej odbierane dlatego, ze Figo nie byl wychowankiem

Szneka napisał(a):Wyświetl post
Wolskiego chce Legia ale do transferu ma nie dojsc bo ma naderwane więzadła w kolanie i nie zagra przez miesiąc przez co niezaliczylby testow medycznych
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 05.07.2017, 09:55
Wybrał pieniądze i złudną perspektywę walki o Ligę Mistrzów. Pytanie czy z poziomu ławki czy boiska to już sprawa nie do tego tematu. Sfrustrowany chłopak i tyle. Z takim podejściem Wisła nie miałaby z niego żadnego pożytku.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.07.2017, 09:56
momo napisał(a):Wyświetl post

Na koniec powiem tak. Nie pochwalam jego odejścia, boli mnie. Ale go rozumiem. Najpierw patrzę na siebie, Braci i Klub, i sorry ale nie mam odczucia że byłem, że jesteśmy 'w porządku' wobec niego. Więc nie mam prawa krytykować.
No to masz problem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.07.2017, 09:59
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Po co kolejny do ogrywania dla 7? Przecież wiadomo, że jak przyjdzie oferta to będzie przebierał nóżkami, aby tam trafić to raz. Nie stać nas na jego kontrakt to dwa.

_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Wybrał pieniądze i złudną perspektywę walki o Ligę Mistrzów. Pytanie czy z poziomu ławki czy boiska to już sprawa nie do tego tematu. Sfrustrowany chłopak i tyle. Z takim podejściem Wisła nie miałaby z niego żadnego pożytku.
Z trybun.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2017, 10:01
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/igosit/status/882516184549253120 - makaTSW trochę zakochał się w 7egiuni. Dla tych co bronią wiślaka z krwi i kości. hahaha
przeczytales komentarze i reszte czy tylko wyciagasz z kontekstu?

https://twitter.com/janekx89/status/882522483693375488

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.07.2017, 10:03
Mączyński nie jest z Haiti i doskonale wie o tym że dla kibiców Wisły szczególnie po sprawie z Cierzniakiem przejście do Legii jest totalnie wkurzające.

Chciał/musiał iść tam Ok ale naprawdę można to było zrobić inaczej.

Jego aktywność na TT wygląda że wspaniale bawi się całą sytuacją a wspominanie 2011 po wcześniejszych wpisach o jest żenujące.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.07.2017, 10:06
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mączyński nie jest z Haiti i doskonale wie o tym że dla kibiców Wisły szczególnie po sprawie z Cierzniakiem przejście do Legii jest totalnie wkurzające.

Chciał/musiał iść tam Ok ale naprawdę można to było zrobić inaczej.

Jego aktywność na TT wygląda że wspaniale bawi się całą sytuacją a wspominanie 2011 po wcześniejszych wpisach o jest żenujące.
Ja mam z tego dwa wnioski. Albo jest kompletnym idiotą lub wyrachowanym skvrwysynem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2017, 10:07
Ja powiem tak że sportowo wcale mnie ten transfer nie grzeje. Mąka to nie Zidane ani nawet Melikson. Z pewnych założeń taktycznych wywiązuje się wzorowo, ale summa summarum powinien być stosunkowo łatwym do zastąpienia piłkarzem. Facet ma 30 lat na karku i to ostatni dzwonek by coś za niego zarobić. A my pieniędzy potrzebujemy.

Pamiętajcie też że to sam Mąka zdecydował się przyjść do pogrążonej w kryzysie Wisły zgadzając się na takie zarobki a nie inne, będąc reprezentantem kraju i mogąc liczyć na lepsze oferty. Wybrał jednak Wisłę dając nam parę dobrych meczów i pół miliona euro na odchodne. To zawdzięczamy jego decyzji, a nie skautingowi czy obrotności naszych prezesów.

I jak dla mnie wszystko by było spoko, rozumiem że chciałby powalczyć o wyższe cele, zagrać w LM na koniec kariery itp. Problem jednak że sam w C+ .......ił że do Legii to on się nie wybiera choćby nie wiem co. Że jest wychowankiem Wisły i wrócił bo marzył o tym by grać z BG na piersi a pieniądze z Chin dają mu komfort by to uczynić...

Ech... marzyłoby mi się zastępstwo Mąki Chrapkiem, ale jak już poszedł do Śląska to dupa...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2017, 10:09
Bo pewnie maczka chciala bardzo isc do legii do swoich kolegow od miziania, myslisz ze za wszelka cene wepchaliby go do Getafe gdyby ten nie chcial? to wciskaja go do Legii zeby zarobic, zeby ten po sezonie nie odszedl za darmo. A Figo nie odchodzil dlatego, ze Barcelona potrzebowala pieniedzy wiec to porownanie nietrafione chociaz tak samo dobre imie klubu zostalo nadszarpniete mimo, ze bylo inaczej odbierane dlatego, ze Figo nie byl wychowankiem
ale Getafe go nie chce...po 1
po 2 Co do porónania - odniosłem sie do nadszarpniecia imienia klubu o czym Ty w poscie swoim wspomniales a nie o tym ze jest wychowankiem (bo tego w poscie nie zawarłes, nie wiedzialem tez ze to tak wazne dla Ciebie)

Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.07.2017, 10:24
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

no cóż próbuje się teraz trochę wybielić

wszyscy porównują transfer Mączyńskiego do legii z transferem Figo do Realu, a mi się wydaje że o wiele bardziej trafnym porównaniem jest transfer Gotze z BvB do bayernu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2017, 10:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
(bo tego w poscie nie zawarłes, nie wiedzialem tez ze to tak wazne dla Ciebie)
To powinno byc wazne dla wszystkich zeby wychowankowie byli wierni klubowi i nie stawiali go w zlym swietle co wlasnie Maka robil tymi ostatnimi jazdami na klub
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.07.2017, 10:33
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Przecież to jest parafraza z agenta Odidja-Ofoe.

---

A tak przy okazji Mączyńskiego mamy kolejny dowód, że nie ważna jest narodowość ani to gdzie piłkarz się wychował. Ważne co zawodnik ma w głowie. Mączyński do pięt nie dorasta nie tylko Głowackiemu (wychowankowi Lecha) ale także wielu obcokrajowcom, którzy u nas grali.

Patrząc na sprawę statystycznie bardziej prawdopodobne jest, że do Legii przejdzie nasz wychowanek niż obcokrajowiec

Wiara w magię wychowanków zaciemnia niektórym osąd sprawy. Mączyński to w rzeczywistości piłkarz, który niewiele w Wiśle pograł. Nie jest ani symbolem, ani legendą bo na to trzeba zapracować latami. Szkoda na jego temat więcej strzępić ryja.
Ostatnio edytowane przez Arked : 05.07.2017 o godz. 10:35.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2017, 10:33
Dukat o transferze judasza
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...egii,12241280/
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów