|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Valez to nie jest ŚO? W sparingu grał chyba na tej pozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
No dobra czas na:
https://www.youtube.com/watch?v=nNr5nj_NjjQ ![]() ![]() 500K, zeszlismy z kontraktu, pozbylismy sie przebieranca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jak czytam te wzniosle teksty o lojalnosci i przywiazaniu to mnie boli brzuch od smiechu.
Gdzie jest Kazek Moskal,gdzie jest Tomek Kulawik, gdzie jest Grzegorz Kaliciak, Kamil Kosowski, Marcin Baszczynski... Wisla ich utrzymuje? Daje im prace Historia z kopem w dupe dla wychowanka w 2011 roku tez raczej pomogla podjac decyzje... Nie nosilem go na rekach i nie dorabiam teraz wielkiej ideologi do jego odejscia. Tyle.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.07.2017 o godz. 07:23.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Sprzedąć , wziąć kasę i zakontraktować Kostala.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.07.2017 o godz. 08:00.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
w sumie ...
Troche smiesznie wyglada jechanie po Mączyńskim od kurew i zdrajcow, praktycznie w pierwszą rocznice Wrwe ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Kop 2011 doprowadzil do tego, ze ten kopacz wogole skupia jakakolwiek uwage w Wisle by nie zaistnial. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wystarczy też wspomnieć Żurawskiego, chyba najlepszego piłkarza współczesnej Wisły.
Z powodu chwilowego zaistnienia w polityce został uznany przez pewną część za zdrajcę, a gdyby wybrał jedyną słuszną przez nich partię, byłby bohaterem (zresztą, nie nastąpiłaby zmiana prezesa w TS, gdyby Dunin skrytykowałby kogoś innego, przecież wiadomo). Co do Mączyńskiego, najważniejsze w tej sprawie jest, że Wisła dzięki temu transferowi powinna spłacić kilkumiesięczne zaległości wobec aktualnych piłkarzy (miejmy taką nadzieję, bo Sarapata nie będzie miała wymówki). Biorąc pod uwagę, że kiedyś Mączyński był za słaby i pewnie nikt się nie spodziewał, że jego kariera tak się potoczy, że wielu przepłaconych gwiazdorów Valckxa nie zrobi żadnej kariery (w 2011 r, oni rządzili w klubie), a na tym tle Mąka jako ćwierćfinalista ME i to grając w podstawowym składzie prezentuje się znakomicie i stąd nie dziwię się, że może mieć pretensje. Dwa lata temu przyszedł do Wisły ze względów rodzinnych i gdyby nie to, wybrałby kogoś innego, więc Wisła nie mogłaby mieć powodu do dumy, że ma podstawowego zawodnika Polski z najlepszych w historii ME. Pewnie nie podobały mu się zmiany w jakim podąża klub, ciągłe zaległości, więc należałoby się tym zająć. Wisła wielu zasłużonych piłkarzy nie szanuje i to też było wielokrotnie potwierdzane. Co do Legii, zawsze mnie śmieszy, że z Wisły do Legii nie można przejść, a w odwrotną stronę można (bardziej działacze/trenerzy), ale faktem jest, że bracia Basałaj, Bednarz, Skorża, Smuda mieli przeszłość na Łazienkowskiej, a zwłaszcza ci pierwsi, który wyrządzili najwięcej szkód w erze Cupiała dzisiaj za wszelką cenę bronią uprzywilejowanej pozycji Legii, która ujawniła się od pierwszej kadencji Bońka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a kto powiedział, że za mączyńskiego będzie płacone w ratach?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nikt nie powiedział
za to ktoś napisał.
ważniejsza kasa niz dobre imie klubu (popatrzmy teraz na transfer Luisa Figo z Barcelony do Realu....wazniejsza kasa niz dobre imie klubu. Dobre imie klubu? D
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.07.2017 o godz. 09:22.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Internety o tym trąbią.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wielu teraz jedzie po Mączyńskim, tyle że:
1. Pół roku temu gdy zaprzeczał na tt w L+E że nie odejdzie, na tym forum i na tt widziałem dziesiątki wpisów go obrażających, jakby już odszedł, mimo jasnej deklaracji. Jeśli Mąką to czyta, a czyta na pewno, nieźle musiało go to nieźle wku... 2. Ocena jego gry. Jak wszyscy wiedzą, jest on takim zawodnikiem który jest mało widoczny, ale docenia się go w momencie gdy go braknie. Nie widziałem wszystkich meczów. Ale te które widziałem to nie przypominam sobie aby trybuny wspierały Mączyńskiego, skandowały jego imię. Wychowanek, który wraca do klubu w ciężkim momencie deklaruje przywiązanie do klubu, a tu cisza. 3. Więcej pochwał czytałem pod adresem Bartosza, który 5 razy kopnął prosto piłkę niż pod adresem Mąki. 4. Jak wspomniał kolega powyżej, nie dbamy o nasze legendy. Cleber, Cantoro, Żurawski, Stolarczyk, Baczyński.... itp, itd. Mąka patrzy na nich i myśli, 'w Wiśle spędzili pół kariery, byli legendami, a teraz Wisła ma ich w du.., to co będzie ze mną?' 5. W zasadzie jedyny wychowanek, etatowy reprezentant. Powinien być taką gwiazdą że każdy w tym okresie myśląc Mączyński myślałby Wisła. W ubiegłym roku powinno być go wszędzie pełno. A tymczasem: 'o Mąką, fajnie że jesteś, idź posprzątać szatnie, ale naszą gwiazdą jest człapiący Stilic'. 6. Zawalony kontrakt, w momencie gdy deklarował chęć grania w Wiśle, dlaczego wtedy nie otrzymał propozycji kontraktu? Nawet bez podwyżki a z klauzulą odstępnego i pewnie by się zgodził. A nie puszczona w media info o nowym kontrakcie gdy praktycznie już było po wszystkim. Ciekawe ile razy, lub czy w ogóle z zawodnikiem spotkał się Prezes czy Trener by rozmawiać o jego przyszłości. 7. Kibice z którymi ma kontakt tu i na tt. Więcej ludzi go zjeb... niż kupiło karnet...... 8. Czucie się potrzebnym, ważnym dla klubu. Wątpię żeby 7 zjawiła się 30.06 rzuciła ofertę na stół, a Mąką na skrzydłach poleciał do nich. Nie. Proces zaczął się pewnie ponad pół roku temu, nieoficjalnie. Rozmowy z Jędzą i Pazdanem na kadrze, naciski od dziennikarzy, niezobowiązujące rozmowy, pochwały od trenerów 7. To sprawiło że Mąka pomyślał 'ku.. tam mnie naprawde chcą i potrzebują'. A tu ? Jesteś wychowankiem, wszystko zawdzięczasz klubowi więc 'zapi..'. Widać to nawet w kwestii kasy za niego. Nie słyszałem deklaracji ze strony klubu "Mąka jest naszym wychowankiem, reprezentantem Polski w najlepszym wieku i dobrej formie, cena za niego to 1mln euro" Zamiast tego targowanie się o 100tys euro. To klub ustala cenę nie zawodnik. itp, itd... Na koniec powiem tak. Nie pochwalam jego odejścia, boli mnie. Ale go rozumiem. Najpierw patrzę na siebie, Braci i Klub, i sorry ale nie mam odczucia że byłem, że jesteśmy 'w porządku' wobec niego. Więc nie mam prawa krytykować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
https://twitter.com/igosit/status/882516184549253120 - makaTSW trochę zakochał się w 7egiuni. Dla tych co bronią wiślaka z krwi i kości. hahaha
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 05.07.2017 o godz. 09:44.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rafał Wolski w miejsce Mączyńskiego? jestem ZA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wolskiego chce Legia ale do transferu ma nie dojsc bo ma naderwane więzadła w kolanie i nie zagra przez miesiąc przez co niezaliczylby testow medycznych |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wybrał pieniądze i złudną perspektywę walki o Ligę Mistrzów. Pytanie czy z poziomu ławki czy boiska to już sprawa nie do tego tematu. Sfrustrowany chłopak i tyle. Z takim podejściem Wisła nie miałaby z niego żadnego pożytku.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to masz problem.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po co kolejny do ogrywania dla 7? Przecież wiadomo, że jak przyjdzie oferta to będzie przebierał nóżkami, aby tam trafić to raz. Nie stać nas na jego kontrakt to dwa.
Z trybun. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
https://twitter.com/janekx89/status/882522483693375488 ![]()
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mączyński nie jest z Haiti i doskonale wie o tym że dla kibiców Wisły szczególnie po sprawie z Cierzniakiem przejście do Legii jest totalnie wkurzające.
Chciał/musiał iść tam Ok ale naprawdę można to było zrobić inaczej. Jego aktywność na TT wygląda że wspaniale bawi się całą sytuacją a wspominanie 2011 po wcześniejszych wpisach o jest żenujące. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja powiem tak że sportowo wcale mnie ten transfer nie grzeje. Mąka to nie Zidane ani nawet Melikson. Z pewnych założeń taktycznych wywiązuje się wzorowo, ale summa summarum powinien być stosunkowo łatwym do zastąpienia piłkarzem. Facet ma 30 lat na karku i to ostatni dzwonek by coś za niego zarobić. A my pieniędzy potrzebujemy.
Pamiętajcie też że to sam Mąka zdecydował się przyjść do pogrążonej w kryzysie Wisły zgadzając się na takie zarobki a nie inne, będąc reprezentantem kraju i mogąc liczyć na lepsze oferty. Wybrał jednak Wisłę dając nam parę dobrych meczów i pół miliona euro na odchodne. To zawdzięczamy jego decyzji, a nie skautingowi czy obrotności naszych prezesów. I jak dla mnie wszystko by było spoko, rozumiem że chciałby powalczyć o wyższe cele, zagrać w LM na koniec kariery itp. Problem jednak że sam w C+ .......ił że do Legii to on się nie wybiera choćby nie wiem co. Że jest wychowankiem Wisły i wrócił bo marzył o tym by grać z BG na piersi a pieniądze z Chin dają mu komfort by to uczynić... Ech... marzyłoby mi się zastępstwo Mąki Chrapkiem, ale jak już poszedł do Śląska to dupa... ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
po 2 Co do porónania - odniosłem sie do nadszarpniecia imienia klubu o czym Ty w poscie swoim wspomniales a nie o tym ze jest wychowankiem (bo tego w poscie nie zawarłes, nie wiedzialem tez ze to tak wazne dla Ciebie) ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
wszyscy porównują transfer Mączyńskiego do legii z transferem Figo do Realu, a mi się wydaje że o wiele bardziej trafnym porównaniem jest transfer Gotze z BvB do bayernu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
--- A tak przy okazji Mączyńskiego mamy kolejny dowód, że nie ważna jest narodowość ani to gdzie piłkarz się wychował. Ważne co zawodnik ma w głowie. Mączyński do pięt nie dorasta nie tylko Głowackiemu (wychowankowi Lecha) ale także wielu obcokrajowcom, którzy u nas grali. Patrząc na sprawę statystycznie bardziej prawdopodobne jest, że do Legii przejdzie nasz wychowanek niż obcokrajowiec ![]() Wiara w magię wychowanków zaciemnia niektórym osąd sprawy. Mączyński to w rzeczywistości piłkarz, który niewiele w Wiśle pograł. Nie jest ani symbolem, ani legendą bo na to trzeba zapracować latami. Szkoda na jego temat więcej strzępić ryja.
Ostatnio edytowane przez Arked : 05.07.2017 o godz. 10:35.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dukat o transferze judasza
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...egii,12241280/ ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|