The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2017, 18:49
Żadnych układów z warszawskimi kanaliami, które przy następnej nadarzającej się okazji znowu wyruchają nas bez mydła. Zgadzają się na pełną kwotę, jaką chce Wisła, resztę sprawy załatwiamy mailowo/przelewami, żeby przypadkiem nie trzeba było podać komuś z 7 ręki.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.07.2017, 18:50
A do tej pory to za co myslisz bral?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.07.2017 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.07.2017, 18:52
Wy chyba naprawdę sobie sprawy nie zdajecie z tego, w jakiej sytuacji finansowej jest klub

Nie chcę Was martwić, ale na chwilę obecną to nie Legia ma nóż na gardle... dlatego też oferują tyle, ile oferują...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2017, 18:54
picasso napisał(a):Wyświetl post
żadnych interesów ze zlodziejskimi cwaniakami
czemu?
dają melona w ojro i niech się gonią
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2017, 18:56
emjot napisał(a):Wyświetl post
czemu?
dają melona w ojro i niech się gonią
gdyby ci sąsiad siostrę wyruchał to za dobra kasę podesłałbyś mu drugą? (bez urazy oczywiście)
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 18:57
A przepraszam, zapomniałem że poszło 20 000 karnetów i sytuacja finansowa się ustabilizowała. Możemy spokojnie czekać na oferty zagraniczne za Krzyśka, piłkarze mają przecież uregulowane zaległości a miasto wreszcie dostało część zaległej kasy za wynajem stadionu.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.07.2017, 19:00
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
A do tej pory to za co myslisz bral?
Widziałem ostatni mecz. Ty pewnie też. Nazwisko to mu przeszkadzało raczej bo zawsze było ale... Mączyński? Koło Krychowiak?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2017, 19:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
FarMat tego nie przeżyje
Pytałem go dzisiaj. Właśnie, wyjechał na wakacje. Nie ma zamiaru się zabijać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 03.07.2017, 19:06
Serek przecież to nie ma sensu Jak to tak Mąka może odejść do największej kosy ?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:09
picasso napisał(a):Wyświetl post
gdyby ci sąsiad siostrę wyruchał to za dobra kasę podesłałbyś mu drugą? (bez urazy oczywiście)

dodaj jeszcze do tego honor i coś o bogu ojcu
będzie komplecik
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.07.2017, 19:10
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Widziałem ostatni mecz. Ty pewnie też. Nazwisko to mu przeszkadzało raczej bo zawsze było ale... Mączyński? Koło Krychowiak?
Widzialem. Lewandowski jak zawsze robi nam wynik. Wygrana z 46 druzyna z rankingu FIFA. Zszedl w 44 ej minucie, zastapil go ... Krychowiak. Jakie to ma znaczenie i dlaczego Krychowiak jest wart wiecej niz Maczynski skoro jest tylko rezerwowym w 6 tej druzynie rankingu i przede wszystkim, gdzie oferty innych klubow za tak wspanialego gracza przez 44 minuty w spotkaniu z Rumunami?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.07.2017, 19:12
Jakby był aż tak bardzo nóż na gardle jak twierdzi serek to nie ściągalibyśmy 5 nowych grajków tylko uzupełniali kadrę juniorami.

Jest podobno sporo chętnych na Brleka, a sam klub dał jasny przekaz, że za naszych piłkarzy trzeba odpowiednio zapłacić. Nie wiem po co siejesz ferment Panie Gouda ;P

Skoro klub się nie rzuca na pierwszą lepszą ofertę to widocznie nie jest aż tak strasznie jak twierdzisz.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.07.2017, 19:13
Nie wiem czy było, M.Sarapata w Radiu Kraków: http://www.radiokrakow.pl/sport/marz...ypaly-rozmowa/

- W skrócie klub rozważa przyjęcie oferty za Mączyńskiego (więc raczej się nie dogadują co do przedłużenia kontraktu, a z innego wątku gdzieś poszła plota, że wpis Mąki na twitterze sugerował, że przedłuży kontrakt jak zapłacą tyle co oferuje mu Legia)
- Co do Brleka są na razie tylko zapytania
- Klub wisi miastu 5 dużych baniek, ale reszta jest wg słów Prezes uregulowana i "będzie dobrze" jak już spłacą miasto
- Celują w tym sezonie w miejsce gwarantujące europejskie puchary
- I potwierdza info, że Kuba jest dogadany z Wisłą (natomiast nie podał terminu, więc pewnie jeszcze co najmniej 1-2 lata)
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 19:14
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jakby był aż tak bardzo nóż na gardle jak twierdzi serek to nie ściągalibyśmy 5 nowych grajków tylko uzupełniali kadrę juniorami.

Jest podobno sporo chętnych na Brleka, a sam klub dał jasny przekaz, że za naszych piłkarzy trzeba odpowiednio zapłacić. Nie wiem po co siejesz ferment Panie Gouda ;P
Przesłuchaj sobie może wywiad z prezes Sarapatą... Dowiesz się o zadłużeniu i ile jest "ofert" za Brleka.

Kontrakty podpisywać można, widać nie musieliśmy nic płacić za podpis. Pozyskaliśmy tylko wolnych zawodników.

edit. o widzisz, nawet wyżej kolega wrzucił wywiad.

eye63 napisał(a):Wyświetl post
- Klub wisi miastu 5 dużych baniek, ale reszta jest wg słów Prezes uregulowana i "będzie dobrze" jak już spłacą miasto
Piłkarze również mają zaległości.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.07.2017 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.07.2017, 19:17
Plują nam w twarz, a wy mówicie, że deszcz pada... Bonus za 1/8 LM? To może potargujmy kolejny bonus za wygraną, albo chociaż za udział w finale? Aspiracja na bycie jedną z 16 najlepszych drużyn europy i szczypią się o 700 tysięcy, które chce Wisła dostać za reprezentanta Polski?

serek
Kontrakty podpisywać można, widać nie musieliśmy nic płacić za podpis. Pozyskaliśmy tylko wolnych zawodników.

Tak było, nie zmyślam. Agenci dopłacili ze swojej kieszeni.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 19:18
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Plują nam w twarz, a wy mówicie, że deszcz pada... Bonus za 1/8 LM? To może potargujmy kolejny bonus za wygraną, albo chociaż za udział w finale? Aspiracja na bycie jedną z 16 najlepszych drużyn europy i szczypią się o 700 tysięcy, które chce Wisła dostać za reprezentanta Polski?
Ja .......ę

Plują w twarz? Targują się jak każdy, a że wiedzą że na pieniądzach nie śpimy, to próbują ugrać jak najlepszą dla siebie ofertę. Nas to w....ia, to oczywiste, ale nie róbmy jaj - w odwrotnej sytuacji robilibyśmy tak samo...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:19
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Serek przecież to nie ma sensu Jak to tak Mąka może odejść do największej kosy ?
tu nie chodzi o jakąś "kosę" tu chodzi o to jak nas potraktowali z cierzniakiem.powtórzę to jeszcze raz.ze zlodziejami nie robi sie interesów.gdybys prowadził firmę i twój kontrahent cię okradnie/oszuka/czy co tam jeszcze chcesz dalej będziesz prowadzil z nim interesy? ja bym więcej komuś takiemu ręki nawet nie podał.i nie ma znaczenia czy to legia (czyli "kosa ) czy to Ruch (czyli "zgoda"). ze zacytuję klasyka :nie mieszajmy dwoch róznych systemów walutowych,nie bądźmy pewexami. zgody zgodami,kosy kosami.to nie ma nic do rzeczy.zostalismy oszukani więc z oszustami nie rozmawiamy.odpuscimy raz ospuścimy drugi to zawsze będa nas traktować jak frajerów.szanujmy się sami to i inni będa nas szanować.albo odwrotnie...
Ostatnio edytowane przez picasso : 03.07.2017 o godz. 19:22.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:22
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę

Plują w twarz? Targują się jak każdy, a że wiedzą że na pieniądzach nie śpimy, to próbują ugrać jak najlepszą dla siebie ofertę. Nas to w....ia, to oczywiste, ale nie róbmy jaj - w odwrotnej sytuacji robilibyśmy tak samo...
Jak dla mnie to jest plucie w twarz. Co to za niedorzeczne bonusy? Za kogo oni siebie, albo za kogo nas mają? Siebie za bogów, czy nas za debili?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 19:23
Picasso - ja Cię doskonale rozumiem, też w normalnej sytuacji odpowiedziałbym, że z oszustami nie robimy interesów. Chciałbym się mylić, ale wydaje mi się, że nie mamy wyboru i niestety "szanować się" w obecnej sytuacji nie możemy... Jeśli byłoby inaczej zapewne ofertę Legii odrzucilibyśmy od razu z informacją, żeby nie wysyłali kolejnych bo Mąka jest nie na sprzedaż dla nich.

ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Za kogo oni siebie, albo za kogo nas mają? Siebie za bogów, czy nas za debili?
Siebie uważają za krezusów finansowych ligi, nas za biedny klub w przebudowie, który nie ma argumentów, by utrzymać Mączyńskiego (do tego pukają nam do drzwi wierzyciele). Mają zwyczajnie zajebistą pozycję negocjacyjną.

Edit. Możemy odrzucić ich oferty, czekać na wpływ pieniędzy (za innych graczy lub od ewentualnych sponsorów) ale to wiąże się z ryzykiem... Ryzykujemy rozwiązywanie kontraktów przez piłkarzy (którym nie płacimy) a także musimy być świadomi cyrków, jakie mogą nas czekać w kwestii stadionu (przy obecnej władzy w Krakowie nie zdziwiłbym się, jakby nas wyjebali z Reymonta...).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.07.2017 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.07.2017, 19:24
Ja .......ę

Twarde prawa rynku ustąpić muszą przed honorem prawdziwego Polaka kibica. Jego honor jest najtwardziejszy!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:30
Siebie uważają za krezusów finansowych ligi, nas za biedny klub w przebudowie, który nie ma argumentów, by utrzymać Mączyńskiego (do tego pukają nam do drzwi wierzyciele). Mają zwyczajnie zajebistą pozycję negocjacyjną.
Ja tam myślę, że jednak za kretynów. Po co tak abstrakcyjny warunek? To jakby tobie ktoś w 10 osobowej firmie proponował 3k na rękę, ale jak w ciągu roku zostaną największą firmą w Polsce to dostajesz 15k. Co byś sobie pomyślał?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 19:31
Że jestem golas, kredyt trza spłacać a dzieci głodne - biorę fuchę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.07.2017, 19:34
Jedną z 16 największych firm w Europie raczej )

Skoro czekamy to widocznie stać nas na to. Do końca okienka jest jeszcze trochę czasu, więc nie ma co panikować.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:36
Picasso - ja Cię doskonale rozumiem, też w normalnej sytuacji odpowiedziałbym, że z oszustami nie robimy interesów. Chciałbym się mylić, ale wydaje mi się, że nie mamy wyboru i niestety "szanować się" w obecnej sytuacji nie możemy... Jeśli byłoby inaczej zapewne ofertę Legii odrzucilibyśmy od razu z informacją, żeby nie wysyłali kolejnych bo Mąka jest nie na sprzedaż dla nich.

prawdopodobnie faktycznie jesteśmy pod ściana.ale wydaje mi się,że legia nei jest jedynym rozwiązaniem.może warto pogadać z Jagą i nawet sprzedać Mąkę za mneijszą kwotę ale w zamian przytulić kasę z FIFY za MŚ ?.nie wiem czy to w ogole mozliwe bo po pierwsze Jaga musi się zgodzic po drugie Mąka. ale szukajmy rozwiązań .i nie łapmy sie na te śmieszne bonusy warszawskie bo zgoda na nie to smeich.to tak jakby nam drugi raz cierzniaka zabierali. chodziły słuchy też o Chievo nie wiem czy to aktualne czy tylko bajka.do mnie dotarła informacja na ten temat bezpośrednio z klubu.nie wiem tylko na ile to było konkretne i czy temat nie umarl.w kazdym razie jesteśmy na początku okienka i nie musimy na gorąco Mąki sprzedawać.tym bardziej złodziejom i oszustom.
Ostatnio edytowane przez picasso : 03.07.2017 o godz. 19:39.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:37
Że jestem golas, kredyt trza spłacać a dzieci głodne - biorę fuchę.
Chyba, że nie jesteś. Ciągle mówisz o sytuacji finansowej klubu. Ja nie wiem jak to wygląda, ale ty chyba wiesz, to może powiesz coś więcej? Jakim cudem zatrudniamy gościa z wicemistrza Niemiec, środkowego pomocnika z najlepszej szkółki w europie czy byłego kapitana i podstawowego zawodnika Almerii, który zaliczył 21 występów w LaLiga? To nie są gwiazdy, ale Krzysiu Drzazga jak do nas przychodził to chyba jednak słabszą reputacje miał. Uważasz, że Legia słusznie nazywa nasz zarząd idiotami? Bo ja mam do Pani Prezes i Junco ogromne zaufanie, a także uważam ich za kumatych i szczerze wątpie, żeby się pakowali w coraz większe długi.

EDIT: Chcę też podkreślić, że nie mam nic przeciwko samemu transferowi Mączyńskiego na linii Wisła-Legia, bo to biznes, a z niewolnika nie ma pracownika. Stosunek do Mączyńskiego po tych wszystkich obietnicach to już inna sprawa, inną sprawą jest ta wykpiwająca klauzula.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 03.07.2017 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:37
Jeśli Krzysztof tnie z nami w pręta to na miejscu Junco rozesłałbym ofertę jego sprzedaży do wszystkich klubów i liczył na to że opier... go za uczciwą kasę gdzieś za granicę przy okazji ucierając nosa koleżance ze stolycy. Choć jeszcze jest ten problem że on może nie pójść na taki deal bo już się zmacał z koleżankami. Akcja jest wartka jak w klanie
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.07.2017, 19:39
Ja bym się zastanowił nad tym młodym z Legii, tylko wyrzucić klauzulę odkupu i koniec końców może na tym lepiej wyjdziemy bo może w przyszłości da sie na nim zarobić więcej niż na KM.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 03.07.2017, 19:45
abcabc: generalnie jesteś kibicem emocji, który nie analizuje, a ogląda. Nie masz pojęcia (najmniejszego) o niuansach bronienia, ja jako takie mam.
Jeżeli uważasz, że wyważona opinia (w której podkreślam, że chłop w ogóle nie potrafi grać nogami i to go dyskwalifikuje z bycia pierwszy bramkarzem w Wiśle) to zakładanie fanclubu to szkoda mi klawiatury na takiego muła jak ty, co słowa pisanego nie rozumie, a w dodatku nie potrafi wypowiedzieć się z szacunkiem w stosunku do byłego piłkarza Wisły i w dodatku Wiślaka. Generalnie jak dla mnie to jesteś zwykły BOB sprzed TV co nigdy na bramce nie stał, nie ma o tym pojęcia - a krzyczy i pluje najgłośniej.
Boże. Przecież ty jesteś zwykłym manipulatorem, ktory próbuje się wyłgać.
Wychwalasz na siłę Miśkiewicza, a potem opowiadasz, że to "wyważona opinia". Jeżeli umiejętności Miśkiewicza "dyskwalifikują go bycia z pierwszym bramkarzem" (wreszcie, przyznajesz, choć wcześniej chciałeś go zamiast Załuski), to czemu go tak zawzięcie bronisz? Czemu go wpychałeś na miejsce Załuski? To nie jest fanklub?
Jak z tym staniem na bramce przy wolnych? Ustawiałeś się tak jak twój idol?
Gra nogami to nie jedyny problem. Jeżeli tego nie wiesz, to jesteś dyletantem.

Cytat:
Nawałka jest ślepy i się wstydzi. Scouci Milanu byli ślepi i się wstydzą, nasi Scouci byli ślepi i się wstydzą. Nasi trenerzy co stawiali na Miśka byli ślepi i się teraz wstydzą. Tylko jeden ABCABC widział wszystko ale nikt pana znafcy o radę nie zapytał. Szkoda.
Znowu. Jesteś zwykłym manipulatorem. I twoja hucpa jest niebywała.
Przecież to włoskie kluby go odpaliły, po poznaniu jego umiejętności. To oni uznali go za odpad. A ty twierdzisz, że oni tak jak ty uznawali go za świetnego bramkarza.
Człowieku. Naucz ty się czytać ze zrozumieniem, bo już ci wytłumaczyłem sprawę włoską powyżej. Przeczytaj i przemyśl.
Wtedy zrozumiesz, że Milan uznał go za słabego bramkarza.

I zabawne, że chłopek roztropek próbuje do mnie pisać: "na takiego muła jak ty", "zwykły BOB" (co to jest?).
Tak zwykle jest. Chłopki z A-klasy zaczynają się pluć, kiedy tylko przegrywają.
Najwyraźniej już zostałeś obnażony jako plujący się pyskacz, więc dalsza dyskusja jest zbędna.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 03.07.2017 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.07.2017, 19:51
czaro napisał(a):Wyświetl post
Twarde prawa rynku ustąpić muszą przed honorem prawdziwego Polaka kibica. Jego honor jest najtwardziejszy!
i jeszcze raz
kolega zaorał
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.07.2017, 19:55
Cytat:
Problem w tym, że nie możemy znaleźć w klubie zawodników z roczników 95, 96, 97 czy nawet 98, którzy mogliby grać w wyjściowej jedenastce. Żeby tacy się pojawili, trzeba było wykonać odpowiednią pracę w pięciu poprzednich latach.

Jest aż tak źle?

Nie chcę krytykować. Mówię, jaka jest rzeczywistość. Nie mamy w naszej canterze piłkarzy, z których moglibyśmy teraz korzystać.

To ilu w ogóle tam macie sensownych juniorów?

Ciężko pracujemy nad przygotowaniem zawodników z roczników 2000, 2001 i 2002, byśmy mogli z nich skorzystać w pierwszej drużynie w perspektywie dwóch-trzech lat. Szkolenie w Wiśle wygląda dziś dużo lepiej, ale na efekty trzeba poczekać. Nasz trener, Mariusz Jop, znakomicie pracuje z młodymi
tyle w temacie młodzieży.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów