The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czechu
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2017, 18:03
Na skrzydle może zagrać również Bartosz
... ale jest jeszcze jedna akcja, Kirm, jeszcze jest Boukhari i JEDEN DO ZERA dla WISŁY...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2017, 18:08
ludzie ten Videmont jest po jakimś urazie, trenuje indywidualnie... dajcie już spokój z tymi teoriami spiskowymi...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 01.07.2017, 18:45
regan napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze Misiek ktorego oredowbikami tutaj sa ludzie to nie mial takich?
Na rezerwowego Buchal może być jak najbardziej
Misiek ma swoje. Ja orędownikiem nie jestem żadnego . Też uważam, że na zmiennika taki Buchalik jest jak najbardziej w porządku. Nie chciał bym, aby był pierwszym bramkarzem, ale drugim może być.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.07.2017, 19:40
Francisco Manuel Vélez Jiménez piłkarzem Wisły.

No, ten już się zgodzę, że papiery ma całkiem całkiem. Przynajmniej ostatnio ciągle grał i nawet w Primera pół sezonu rozegrał w Almerii, więc potencjał jakiś tam ma.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.07.2017, 19:55
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
ludzie ten Videmont jest po jakimś urazie, trenuje indywidualnie... dajcie już spokój z tymi teoriami spiskowymi...
Zzkoda, że nawet jak przydarzył mu się uraz, to nie poszedł ani jeden komunikat z klubu o jego kontuzji. Nikt nie wie co mu jest?

Nie snuje teorii spiskowych, ale w pewnych kwestiach panuje w klubie dezinformacja.

Ktoś pisał, że na skrzydło jest też Bartosz.. który podobno ma iść na wypożyczenie do Termaliki. Oby też udało się Słomce wypożyczenie do Katowic.

Mam nadzieję, że i Wojtkowski i Kostal do nas trafią. Dawno nie pamiętam takiego okna by trafiali do nas (prawie) wyłącznie perspektywiczni zawodnicy:

Velez 26 lat
Cuesta 26 lat
Arsenic 23 lata
Halilovic - 22 lata
Lopez 27 lat
Wojtkowski 19 lat*
Kostal 21 lat*

Na wiosnę mieliśmy jedną z najstarszych 11 w lidze, teraz nie powinno być już tak źle.

Przypuszczam, że tymi transferami zamkniemy kadrę. Mogą się już pojawić tylko odejścia z zespołu (Mąka? Brlek?).
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 01.07.2017, 20:55
Dezinformacja Videmont jest po kontuzji trenuje indywidualnie. Rzecznik informował o tym. Kiko informował o tym... Może osobiście chcesz żeby Ciebie też poinformowali.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.07.2017, 21:17
Teraz to jest kłopot bogactwa, a jak jeszcze dojdą Kostal i Wojtkowski to już w ogóle nie wiadomo kogo wystawić!!! Kostal jest zajebisty, brać natychmiast! Jak tak dalej pójdzie to niektórzy nawet murawy nie powąchają w tym sezonie! Np: Brożek czy Boguski lub Głowa. Velez taki dobry ma być to nie wiem czy on nie będzie podstawowym obrońcą z Gonzalezem. Mój typ składu na Pogoń: Cuesta, Cywka (Arsenić), Gonzalez, Velez, Sadlok, Kostal (Wojtkowski), Mączyńsk( Halilović)i, Llonch, Małecki, Brlek, Carlitos ( Ondrasek)
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 01.07.2017, 21:19
Rzadko zabieram glos.
Cala ta popelina z Maczynskim mnie grubo smieszy. Final finalow skonczy sie tak, ze podpisze nowy kontrakt do 2019 z odpowiednia kwota odstepnego.
Ale dzieciarnia musi miec podniete z powodu leglej ;]

Wracajac do transferow.
Jak do tej pory bardzo ciekawi zawodnicy, ktorzy sporo moga wniesc do zespolu. Nie tylko lba w szatni ale i jakosci na boisku.
Chcialem zauwazyc jedna rzecz, o ktorej nikt tutaj nie pisze.
Kiko to taki trener, ktory wymaga od swoich zawodnikow ciaglego rozwoju. Tak sa konstruowane treningi, ze dla wiekszosci zawodnikow czesto sa nowe cwiczenia, ktorych wczesniej nie wykonywali. Dlatego taki Bartosz zrobil (IMHO) duzy przeskok umiejetnosci. Dlatego obecnie to bardziej defensywny skrzydlowy niz ofensywny obronca. Szkoda by bylo gdyby musial isc na wypozyczenie. Szczerze to w obecnej naszej sytuacji duet Boguski-Bartosz na prawej flance mi osobiscie pasuje. Za rok Boguskiego wymienic na kogos konkretnego (moze juz Blaszczykowski?) i miejmy nadzieje, ze Bartosz zrobi na tyle duzy postep, ze bedzie rozsadna alternatywa.
Dlatego tez, ze Kiko to taki trener i dlatego, ze w klubie nie ma pieniedzy, bierzemy zawodnikow z potencjalem na gre na wysokim poziomie. Nie kazdy zaskoczy i wejdzie na oczekiwany poziom, ale nawet gdyby z kazdego okienka bylo 2 takich graczy to przed koncem sezonu bedzie ich juz w zespole 6. Paru w kadrze mamy juz przyzwoitych ;-)
Ja jakos jestem dziwnie spokojny ;-)

Brlek pewnie odejdzie i te 2 mln o ktorych sie mowi to bedzie oddech, ktory pozwoli splacic czesc dlugow i np Maczynskiemu zaoferowac nowy kontrakt.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2017, 21:21
Spokojnie, przecież wiadomo, że ktoś odejdzie. Jeżeli Kiko rzeczywiście się nie myli i Mąka chce jednak u nas zostać będzie to Brlek.
Też myślę, że ewentualne pozyskanie Kostala i Wojtkowskiego zamknie nasze transfery. Ruch spory, pozostaje mieć teraz tylko nadzieję, że większość z nich się sprawdzi.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 01.07.2017, 21:22
Chyba, że Ramirez nie będzie chciał ryzykować zbytnio w pierwszych meczach, więc wybierze: Cuesta, Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok, Boguski, Mączyński, LLonch, Małecki, Brlek, Ondrasek. Brożek będzie trzecim wyborem.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.07.2017, 21:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ktoś pisał, że na skrzydło jest też Bartosz.. który podobno ma iść na wypożyczenie do Termaliki.
Skąd to info?

Nie wiem czy to dobry pomysł, nawet jeśli zakontraktujemy obu testowanych zawodników i Videmont znowu będzie brany pod uwagę przy ustalaniu składu - skrzydła to w tej chwili chyba najsłabszy punkt drużyny, a Bartosz dobrze rokował na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2017, 21:34
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Dezinformacja Videmont jest po kontuzji trenuje indywidualnie. Rzecznik informował o tym. Kiko informował o tym... Może osobiście chcesz żeby Ciebie też poinformowali.
Nie bij piany. Po prostu jestem ciekaw co mu jest i brakuje tej informacji w mediach. Jak ją masz to się podziel.

@Davss875

Nie zapędzaj się tak nad zachwytami w kierunku nowych zawodników bo i tak idę o zakład, że to Boguski wybiegnie w pierwszym składzie na Pogoń.

@d

janex pisał na tt
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.07.2017, 22:21
Jak się patrzy na cv Veleza, to wręcz trudno uwierzyć, ze taki gość podpisuje z Wisłą dwuletni kontrakt.

Dziś jest 1 lipca 2017. Niespełna rok temu byliśmy, jak mówi poeta, w dupie na samym dnie dupy w dupie pancernej za siedmioma dupami. Od tamtej pory, począwszy od zatrudnienia Manuela Junco, ruchy transferowe Wisły wreszcie zasługują na miano "polityki"!

Są powody do optymizmu. Czekam na Wojtkowskiego i - zapiszę to fonetycznie - Kosztjala oraz na sprzedaż Brleka i może kogoś jeszcze.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2017, 22:57
https://twitter.com/DamianDukat/stat...56768030089217

Sztab jest raczej przekonany co do jego osoby. I dobrze.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2017, 23:16
To jest nowa akacja. Kup karnet, Kostala dostajesz gratis
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 02.07.2017, 00:58
Zabawne będzie, jak się okaże, że Miśkiewicz w ogóle nie znajdzie oferty w żadnym klubie (przynajmniej pierwszej ligi). Czego mu nie życzę, ale jego fani i zarazem hejterzy Buchalika mnie do napisania tego zmuszają. Miśkiewicz jest tak żałosny, że nie tylko Wisła go nie chciała, ale żaden klub go nie weźmie.
Frajerów z mitomanią jest tu sporo. Ci sami opowiadali, jaki to Brlek drewniak, drugi Uryga.

Miłośnicy Miśkiewicza, który był bramkarzem koszmarnym (już poprzednio wymieniłem jego seryjne babole i totalną nieumiejętność grania na przedpolu i nogami), atakują Buchalika, który nigdy nie popełnił wielkich błedów, a tym bardziej seryjnie.
Hejterzy wciskają mu wady... właśnie Miśkiewicza.
To sie nazywa rzutowanie w psychologii.

Zaproponowanie Mączyńskiemu nowego kontraktu to świetne zagranie. Wiadomo, że go ciagnie do Ległej i podgryza swój klub, a w tym samym czasie jego fani tworzą mit jego niepokalanej miłości do Wisły.
Dlatego trzeba było go zmusić do otwartej odpowiedzi. Takie granie z Sarapatą i Junco mu na dobre nie wyjdzie.
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 02.07.2017, 02:54
Brać Kamila, brać Martina i jedziemy! Na pohybel warszawskim chamom i pasiastym skur...wysynom!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 02.07.2017, 06:54
Ja sie dziwie czemu nie probujemy ściągnąć Palanci. Bardzo dobry sezon, bez kontraktu, Hiszpan nie sadze zeby miał wygórowane warunki. A z ciekawostek: Ziomek pracuje na recepcji w Copernicusie i Blaszczykowski wlasnie sie zameldowal na 3 doby. Czyżby powrot?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2017, 09:00
A Van Nistelrooy był dziś w Balicach... ludzie bądźmy poważni.

Zapowiada się to wszystko bardzo ciekawie i oby chłopaki, takie jak Kostal, czy Halilovic pokazali też umiejętności już w lidze.

Jest optymizm, nie ma co krakać Pewnie odejdzie ktoś z dwójki Brlek, Mąka, ale już generalnie ze środkiem pomocy problemu nie ma.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 02.07.2017, 09:41
Nasze ruchy transferowe jak na tą chwilę wyglądają bardzo obiecująco. Wybiegając w przyszłość jeżeli podpiszemy jeszcze Wojtkowskiego oraz Kostala to nasza kadra będzie naprawdę silna. A dopięty wczoraj transfer hiszpańskiego defensora według mnie wcale nie wskazuje na nasze wielkie problemy finansowe o czy każdy ochoczo mówi.

Tak jak ktoś już pisał, bierzemy graczy perspektywicznych z możliwością rozwoju i sprzedaży za sezon czy dwa więc to jest według mnie duży plus dla zarządu.

Co do płaczu co poniektórych, że Wisła robi się coraz mniej Polska to popatrzcie na ostatni mecz Lecha w pucharach bodajże 2 albo 3 Polaków w podstawowej jedenastce, popatrzcie na kluby z Premier League gdzie w podstawowych składach nie gra za dużo Anglików. Dla mnie to jest obojętne czy po boisku będzie biegało na tą chwile 11 Polaków czy 11 Hiszpanów, ma się liczyć jakość a jeżeli jakość gwarantują gracze zagraniczni to czemu mają nie grać? I dla tych co mówią, że obcokrajowcy to tylko wkłady do koszulek to polecam popatrzeć w obecnej kadrze na Pola który w każdym meczu jeździ na dupie i gryzie trawę za Białą Gwiazdę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.07.2017, 10:33
Do abcabc:

Jja tam wolę bramkarza, który czasem się pomyli od takiego co nic nie robi, czyt. wpuszcza praktycznie każdą trochę trudniejszą piłkę. Owszem Buchalik nie robił głupich błędów, ale ponad stan też praktycznie nic nie wybronił, bo refleks niestety nie ten co chociażby Misiek, który w pierwszym sezonie co grał w 1 składzie u nas (przed kontuzją) grał rewelacyjnie, nawet go do kadry ligowców Nawałka powołał wtedy - ale pewnie tego wolisz nie pamiętać. Wybronił nam wtedy parę ładnych spotkań, bo refleks ma kot. Gra nogami wiadomo zawsze była z dupy, chociaż z czasem wyglądała ciut lepiej. A jeśli chodzi o grę na przedpolu - to nie ma co gadać na Miśka, bo on tak samo jak Buchalik jest przyspawany do bramki przy centrach. Ja osobiście wolałem Miśka, chociaż po kontuzji jak dostawał szansę to grał słabiej. Przede wszystkim dlatego, że to Wiślak, a po drugie bo więcej wybraniał ponad stan niż robił baboli. Na Buchalika tutaj praktycznie każdy wołał ręcznik, bo gość do żadnych dośrodkowań niet, odsetek sytuacji sam na sam wybronionych słabo, każdy strzał trochę trudniejszy - Buchalik zawsze bez szans. Ja nie wiem czy to kwestia samego refleksu, czy też może ustawiania się - czy ma po prostu pecha. Generalnie jak u nas grał to praktycznie wszyscy mieli go dość po jednej rundzie, mimo braku baboli. Myślisz, że to było za brzydkie oczy, czy co?

Wracając do polityki - znowu jak w poprzedniej rundzie robimy dużo zamieszania, bierzemy dużo gości naraz; mam nadzieję, że Kiko to poukłada jak należy - jeżeli będzie nowych wprowadzał powoli jak w poprzedniej rundzie to powinno być OK. Za dużo zmian i jest chaos i drużyna nie gra. Transfery - praktycznie każdy z tych transferów jest obarczony sporym ryzykiem (może poza Velez-em - wygląda najsolidniej) - ale ma też szanse wypalić. Widać, że zakupy ekonomiczne ale też nie ma się co podniecać. Ja się ucieszę jak z letniego zaciągu wyciągniemy tyle co z zimy - czyli dwóch gości na poziomie pierwszego składu i jednego zmiennika. Generalnie uważam, że zimowe okienko było pod tym względem bardzo szczęśliwe, jak letnie da takie same efekty z zerowym nakładem to zacznę bić pokłony Junco. Trzymam kciuki, żeby było za co.

Co do naszej gry 5-3-2 to ja nie lubię tej taktyki. Po prostu nie. Jak już wariacje od 4-5-1 to wolę klasyczne 4-4-2 albo 4-3-3. 5-3-2 grają drużyny grające defensywnie z reguły. Nie chciałbym tego widzieć u nas.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2017 o godz. 10:50.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.07.2017, 10:37
Warto zwrócić uwagę na bardzo profesjonalne działania dyrektora sportowego M. Junco.
Większość transferów została dokonana w 1 okresie przygotowań, a sam Junco ponoć był nie do końca z siebie zadowolony, bo jak twierdził chciał wszystkie transfery dopiąć do ostatniego piątku. Tymczasem Velez, najprawdopodobniej Wojtkowski i Kostal zostaną pozyskani nieco później, lecz i tak kadra zostanie zamknięta bardzo ekspresowo.

Podsumowując transfery:
Tibor Halilović (bardzo dobrze prezentuje się w sparingach, młody i perspektywiczny, brawo za przekonanie go do projektu Manuela Junco pt.Wisła Kraków)
Carlitos (czołowy strzelec w swojej lidze (28 meczów-13 goli, miał propozycje z 2 ligi ESP, mimo to zdecydował się na przejście do nas, brawo za transfer)
Fran Velez (co by nie mówić, podstawowy zawodnik Almerii od niemal 3 lat, początkowo Laliga, obecnie Laliga 2, w polskiej lidze możemy liczyć że będzie co najmniej solidnym uzupełnieniem, jeśli nie wzmocnieniem)

Kamil Wojtkowski (jeśli uda się go pozyskać to będzie spory sukces, chłopak przed kontuzją bodajże 3-krotnie siadał na ławce RB Lipsk, co będąc młodym Polakiem i grając w klubie Bundesligi nie jest łatwe, bo wiadomo jak tam promuje się młodych Niemców.

Najbardziej zastanawia mnie Kostal, chłopak bardzo dobrze prezentuje się w sparingach, z drugiej strony dlaczego jest wolnym zawodnikiem i nikt na Słowacji nie zatrudnił go, chyba że chłopak nastawił się na zagraniczne wojaże i krajowa liga go nie interesuje.....
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 02.07.2017, 10:54
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Zabawne będzie, jak się okaże, że Miśkiewicz w ogóle nie znajdzie oferty w żadnym klubie (przynajmniej pierwszej ligi). Czego mu nie życzę, ale jego fani i zarazem hejterzy Buchalika mnie do napisania tego zmuszają. Miśkiewicz jest tak żałosny, że nie tylko Wisła go nie chciała, ale żaden klub go nie weźmie.
Frajerów z mitomanią jest tu sporo. Ci sami opowiadali, jaki to Brlek drewniak, drugi Uryga.

Miłośnicy Miśkiewicza, który był bramkarzem koszmarnym (już poprzednio wymieniłem jego seryjne babole i totalną nieumiejętność grania na przedpolu i nogami), atakują Buchalika, który nigdy nie popełnił wielkich błedów, a tym bardziej seryjnie.
Hejterzy wciskają mu wady... właśnie Miśkiewicza.
To sie nazywa rzutowanie w psychologii.
Miśkiewicz przynajmniej zaliczył świetny sezon 2013/14. Był wtedy jednym z najlepiej broniących bramkarzy ligi, a Buchalik jest przeciętnym bramkarzem, który niczym się nie wyróżnia.
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 02.07.2017, 11:24
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz przynajmniej zaliczył świetny sezon 2013/14. Był wtedy jednym z najlepiej broniących bramkarzy ligi, a Buchalik jest przeciętnym bramkarzem, który niczym się nie wyróżnia.
Nic nie chce mówić, ale dzięki takim opiniom potem nasza liga jest słaba jak barszcz. Według mnie lepiej mieć jednego solidnego zawodnika, który się nie wyróżnia, niż takiego co X czasu temu był wyróżniającym się graczem. Bo wiadomo, że pewnego poziomu ten pierwszy już nie opuści. Nasza liga jest pełna takich "jedno sezonowców" co potem lecą tylko na opinii i zabierają miejsce innym (np. młodym).

Tutaj nie ma się co za dużo rozwodzić, jak dla mnie Buchalik jest bardzo zbliżony poziomem do Miśkiewicza, jeden lepiej broni na linii jeden lepiej gra nogami tyle. Mówienie o tym, że ktoś więcej obronił to jest rzecz względna, bo nikt nie jest w stanie powiedzieć ile % strzałów było w prost w bramkarza, a ile było na granicy aby to mógł wyciągać. Ile było już takich bramkarzy co mieli sezon kota, a następnie wpuszczali co popadnie... (vide Pawełek, Stainbors, Sandomierski)
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.07.2017, 14:48
Erm, chyba sam się zaorałeś kolego. To jakaś odwrotna logika? Skoro ten przeciętny wg ciebie poziomu przeciętności już nie opuści to po co na niego stawać ?

Jeżeli ktoś pokazał, że jest w stanie grać na wyższym poziomie chociaż przez jakiś czas, to jest jednak większa szansa, że na ten poziom wróci, niż ktoś kto nigdy do ów poziomu nawet się nie zbliżył. Bo to oznacza, że ma talent i predyspozycje do tego. Wiadomo, że jeden wróci do formy, a drugi będzie dalej grał kał. Każdy piłkarz jest inny, wystarczy porównać powroty do Wisły Brożka i Żurawskiego. Ten pierwszy z miejsca zaczął lutować jak za najlepszych czasów, a powrót Maćka to były jakieś piłkarskie popłuczyny a nie futbol. Każda sprawa to osobny człowiek i nie można wszystkich wrzucać do jednego wora jak to czynisz.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.07.2017, 17:23
POtey napisał(a):Wyświetl post
jeden lepiej broni na linii jeden lepiej gra nogami tyle
Nie no rzeczywiście w przypadku bramkarza to równie ważne umiejętności - to jakby opisywać środkowego napastnika "jeden częściej strzela bramki, drugi ma lepszy wyrzut z autu".

abcabc jest dobry, pokarmcie go jeszcze trochę
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.07.2017, 18:30
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego uwazasz Maczynskiego za niepowaznego czlowieka?
Wydaję mi się, że to forum kibiców Wisły Kraków, a tacy powinni orientować się w sprawach klubu . Wiadomo, że te zaległości nie zostały uregulowane do 10 czerwca(kolejna kompromitacja, też medialna) i stąd ten tweet Mączyńskiego(wklejany tutaj), i odrzucenie nowego kontraktu.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.07.2017, 18:38
Spoko tylko jak w takim razie do tego ma sie jego wypowiedz w L+ w "pomidorze"? Przypomne- powiedzial, ze w Chinach zarobil tyle, ze kilkumisieczne zaleglosci w Wisle nie stanowia dla niego problemu.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 02.07.2017, 20:04
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Do abcabc:

Jja tam wolę bramkarza, który czasem się pomyli od takiego co nic nie robi, czyt. wpuszcza praktycznie każdą trochę trudniejszą piłkę. Owszem Buchalik nie robił głupich błędów, ale ponad stan też praktycznie nic nie wybronił, bo refleks niestety nie ten co chociażby Misiek, który w pierwszym sezonie co grał w 1 składzie u nas (przed kontuzją) grał rewelacyjnie, nawet go do kadry ligowców Nawałka powołał wtedy
No i właśnie taki jest tu problem z ekspertami od "wolenia". "ja se wole to, a tamten se woli tamto". Jedni sobie lubią niedojdę Miśkiewicza, inni hejtują Buchalika, albo "francuskiego pieska".
Totalny dyletantyzm i irracjonalne emocyjki.
Tu nie ma gadania, co kto sobie woli. Tu są fakty i co jest dobre w sporcie. Facet robiący seryjnie żenujące babole jak Miśkiewicz, nigdy nie jest dobry dla drużyny. Robił babole, które kosztowały punkty i zwycięstwa. To, że odbije czasem piłkę refleksem pacjenta szpitala psychiatrycznego (był film o takich geniuszach), nie ma żadnego znaczenia w profesjonalnym futbolu. W to możesz zagrać z dzieckiem pod blokiem.
Miśkiewicz nie miał dobrego sezonu, tylko rundę. A dobra runda polegała na tym, że piłka się po prostu od niego odbijała. Strzelano w niego, więc odbijał piłkę. A frajerzy krzyczeli jaki to dobry bramkarz. Podobnie było ze znaczneie lepszym, ale ciągle przeciętnym Cierzniakiem. Bramkarze w Wisle mieli wiele okazji do odbijania piłki (po często niegroźnych strzałach), bo Wisła miała taki styl (więcej ofensywy, mniej obrony). Dlatego zawsze bramkarz w Wiśle jest dostrzegalny.
Miskiewicz niczego poważnego nie wybronił. Zawsze mnie wkurzało, jak jego kochasie opowiadali, że wybronił mecz, choć odbił piłkę strzeloną w niego (sam musiał to przyznać kiedyś, że broni, co leci w niego). A kiedy Buchalik obronił coś dobrze, to pyskowali: mało. Dla nich Buchalik musiałby zrobic coś extra. A niedojda Miśkiewicz? Wystarczy, że coś odbije.
Miśkiewicz nie wybronił chyba nigdy niczego extra (tzn czegoś, co nie leciało w niego, albo tuż obok niego).
Ja na początku trzymałem kciuki za Miskiewicza, bo był bramkarzem Wisły. Ale na każdym meczu miałem palpitacje serca, kiedy ten był w akcji. A jak wykopywał piłkę, to miałem nadzieję, że znowu się za bardzo nie skompromituje, bo będą się z Wisły śmiali.
Ale od kiedy zdradził Wisłę, nie ma taryfy ulgowej.

Jak go Nawałka powołał do reprezentacji, to w pierwszej chwili pomyślałem, że przegina z tym faworyzowaniem Wisły. Teraz już jest to jasne dla wszystkich, że to powołanie to jedna z kompromitacji Nawałki. Tak jak wiele innych (np. Dawidowicz). Ostatnio też robił dziwactwa. Prymitywny drewniak Grosicki wysłany do wykonywania rzutów wolnych i rożnych. Ostatnio np. wpuszczenie pod koniec meczu dwóch dodatkowych napastników za defensywnych pomocników... żeby bronić wyniku 3:0, a potem 3:1 (i ledwo dotrwali do końca).
Tak więc kompromitacji Nawałki było kilka (jeszcze np. początek reprezentacji w składzie Górnika Zabrze).
Kompromitujące posunięcie Nawałki ma być tu argumentem? Zapytaj teraz Nawałki, co sądzi o swoim pomyśle z Miśkiewiczem.
Teraz się chyba wstydzi.

No i poczekaj na oferty dla Miśkiewicza.
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 02.07.2017, 20:06
inaczej kopacz mówi jak płacą z pewnym opóźnieniem, ale regularnie płacą, a inaczej gdy nie ma regularności i zaległości zamiast 2 miesięczne bywają 2x większe. Lepiej czasami siedzieć na ławie w innym klubie, ale mieć kasę niz grać i biedować. Ktoś powie że oni zarabiają po 30k, ale gdy mają zaległości 4 mc to w przeliczeniu na każdy miesiąc wychodzi 6k na życie, to już mało
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów