|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Niestety potwierdzają się moje przewidywania co do pozostania Buchalika (nie zagrałby z wojniczem i dziś mając w perspektywie możliwość połamania się i pozostania na lodzie).
Tak więc cała nadzieja w Hiszpanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Po tym sparingu z bardziej wymagającym przeciwnikiem odżyły na nowo stare grzechy w grze zarówno ofensywnej jak i defensywnej. Odnoszę takie wrażenie, że przy naszych obecnie możliwościach finansowych i "klasie" sprowadzanych zawodników Wisła nie będzie grała lepiej, widać że pewnych rzeczy Ci zawodnicy starzy czy nowi nie przeskoczą.
Dla mnie pierwszym do odstrzału po tym spotkaniu powinien być Stlić, w tej formie jego miejsce powinno być poza kadrą I zespołu, zresztą podobno w tym okienku mamy się z nim pożegnać. Co do zawodników testowanych i tych, których zakontraktowaliśmy żaden na dzień dzisiejszy nie wniósł wartości dodanej do drużyny. W planach są dalsze transfery oby coś z nich wypaliło in plus. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Przysięgam, że po 10 słowach posta powyżej, nie sprawdzając wcześniej kto jest jego autorem byłem pewien, kto go napisał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Podobnie. Przypomniały mi sie 2tys co jedna parowa musi wplacic na akademie.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Merkury! Przegrałeś zakład? To miej jaja. Albo miej jaja napisać, że masz to w dupie i się nie poczuwasz, bo dwa tysie piechotą nie chodzą. Przynajmniej będzie wiadomo, co sądzić. Ignorowanie przypomnień nie wzbudza zaufania do Ciebie.
Myślę też, że przesadzasz z pesymizmem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że w trochę złą stronę klub idzie. - 21 lat to za stary zawodnik, powinni szukać młodszych.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Halilović na 1 rzut oka na pewno duży plus. Ale jeżeli 46 to Kostal, to brać gościa. Ten cały Mamed przy nim wyglądał jak piłkarz z innej ligi.
Defensywa fatalnie, Llonch klasa. Co do Carlitosa to dziś miał ciężko, ale myślę, że mogą z niego być ludzie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wynik trochę wstyd, ale trzeba pamiętać, że to jedynie sparing.
Ja się wstrzymam z oceną graczy czy też zespołu do meczów o punkty. PS Psy szczekają a RB9 nadal lutuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wynik takich spotkan to sprawa drugorzędną. Ale po tym co gral Stillic nie zdziwilo mnie że zepsul karnego. Nie poznaję tego gościa. Gra o dwa tempa wolniej niz kiedyś. Ciekawe czy do sobotniego sparingu zostana z nami testowani. To chyba jasne że w obliczu mozliwego przyjscia Wojtkowskiego angaz dostanie max 1 z 2 testowanych. Stawiam na Kostala. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wlasnie. Sparingu nie widzialem. Ten Kostal to na jakiej pozycji gral, na skrzydle czy w srodku?
Dzięki. Powód: Jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 29.06.2017 o godz. 07:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jako lewoskrzydłowy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ten Wojtkowski co niby ma przyjść to kto to w ogóle jest?
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Bardzo zdolny młody zawodnik RB Lipsk, 19 latek, grywał w zespole rezerw, dwa razy powołany do seniorów.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jest po długiej kontuzji (złamana noga), a Lipsk rozwiązuje drużynę juniorów.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To już stało się tradycją. Kolejny rok z rzędu Wisła Kraków odwiedzi stadion w Kalwarii Zebrzydowskiej aby rozegrać przedsezonowy sparing.
Rywalem Białej Gwiazdy będzie zespół Puszczy Niepołomice. 4 lipca, godzina 17:30, stadion MKS przy ul. Mickiewicza 16 ZAPRASZAMY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Chcesz oceniac drużyne po 90 minutach gry w trakcie przygotowań do sezonu? Jedno co moge ci doradzic -daj sie zbadac ,byle szybko. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Kiko testuje 5-3-2, z wahadłowymi.. o ile dobrze pamiętam taki system gry nie sprawdził się za Wdowczyka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tylko,że wtedy graliśmy m.in z Mójtą/Pietrzakiem teraz inni piłkarze
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() A pisząc serio, to chyba nie do końca mamy (nie będziemy mieć?) zawodników pod taką grę. Rozstrzygnięcie pozostawiam ekspertom, ale po mojemu mielibyśmy problem w pomocy. Wahadłowymi byliby Sadlok i Cywka - jeszcze jak cię mogę (na rezerwie Bartosz i Arsenic), ale w środku - wobec odejścia Brleka i Mąki - wyrwa. Nie wyobrażam sobie, żeby sam Llonch to wszystko ogarnął, bo Stilic będzie przecież stał w miejscu. Dodam też, że w tym ustawieniu odnalazłby się Boguski, ale Małeckiego nie jestem już taki pewien. A Patryk to jeden z naszych najlepszych piłkarzy, który rozstrzygnął na naszą korzyść przez ostatnich 1,5 roku wiele spotkań - nie możemy sobie pozwolić na niezagospodarowanie jego potencjału. No i zostaje też pytanie, czy nasi napastnicy do tego się nadają. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Oglądał ktoś dzisiejszy sparing? Jak to wyglądało? Z relacji na fb wyczytałem, że chwalili Kostala..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Po tym co w zeszłym sezonie pokazał Semir i po tym co pokazuje w sparingach to nie ma szans na pierwszy skład a gdyby nie sentyment i wiara w to że w końcu wróci "dawny Stilic" to nawet na ławkę by się mógł nie łapać.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobry pokaz Kostala, Halilovic takze kolejny swietny wystep, tego pierwszego podpisac szybko i na obu bedzie mozna niedlugo niezle zarobic bo widac, ze maja to cos. Dzisiaj juz o wiele lepiej to wygladalo niz w ostatnim sparingu, po kolejnych przygotowaniach powinno byc jeszcze lepiej. Pierwszy mecz juz za 13 dni wiec malo czasu na przygotowania zostalo
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 01.07.2017 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
fajnie to wyglądało, Odra 5 klas niżej. (mimo tego, ze to tylko druzyna z zaplecza) Nowi zawodnicy raczej na plus, Lopez ma straszne parcie na strzelanie. Najfajniej wygląda testowany Kostal
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Błagam Kiko, żadnego 3-5-2 czy tam 5-2-3. Wdowczyk juz sie na tym przejechał, a i kilku poprzedników poległo.
Byla dzis sytuacja że naszych (z bramkarzem) było na własnej polowie 7 (!) przy wyprowadzaniu piłki. Ilosc rywali na na naszej połowie oscylowala w granicach 0. Nie dość że to ultra defensywna taktyka, to jeszcze taka w ktorej w defensywie chlopaki nie wiedza co maja grac. Dubluja pozycje. Widac to bylo tez w ofensywie. Kiko nie idz tą drogą. Dobrze ze w 2 polowie wróciliśmy do "normalnego" systemu gry. I niech tak pozostanie. A co do oceny "nowych": Kostala niech podpisują. Gral bardzo inteligentnie, przebojowo i nie boi się strzelać. Znowu byl jednym z najlepszych na placu. Lopez zdecydowanie na plus. Szybki, dobry technicznie choc dzisiaj rozregulowany celownik. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ponoć zrezygnowaliśmy z dalszego testowania Momcziła Tsvetanova
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Kostal ++
Carlitos++ Halinowic + Arsenic ++ Bramkarz + Stilic - - Ondrasek - Choc jeden mial asyste a drugi bramke to wygladali fatalnie... jestem przerazony ich forma jak by stracili umiejetnosci pilkarskie... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|