The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2017, 21:47
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaraz, tożsamość? Czekaj, jak to leciało... "Wisła to my"?
To znaczy ze jest potrzeba idenyfikacji z pewnymi wartościami.
To ma miec wyzszy cel niz zaspokojenie czyiś potrzeb konsumpcji awansu sportowego i kasy za wszelką cenę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.06.2017, 21:49
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaraz, tożsamość? Czekaj, jak to leciało... "Wisła to my"?
To znaczy ze jest potrzeba idenyfikacji z pewnymi wartościami.
To ma miec wyzszy cel niz zaspokojenie czyiś potrzeb konsumpcji awansu sportowego i kasy za wszelką cenę.

Nie wyobrażam sobie zeby ktos taki grał w naszym zespole chocby byl na poziomie ligi mistrzów
https://mobile.twitter.com/deadbodys...28892492763137

POLDEK napisał(a):Wyświetl post
ja rozumie sytuacje finansową klubu i takie 400 tys euro to jest jak tlen ale dla takich gości jak Mączyński chodzi sie na mecze. Wychowanek, kadrowicz jakość drugiej linii. Chociaż jakieś 8 lat temu tak bym nie powiedział że tak gościu dojrzeje piłkarsko. Powinni mu zaproponować nowy kontrakt i tak jak na zachodzie swój obywatel zarabia najwięcej w zespole. Pomijając wyjątki Lewandowski itp
Ooo coś zaczynacie łapać.

Niech Legia wysle oferte nie do odrzucenia a nie jakies smieszne 400 tys euro. Oni nas nie szanuja wiec niech wydupczaja.
Ostatnio edytowane przez regan : 29.06.2017 o godz. 21:57.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 29.06.2017, 22:26
Nie uważam, że piłkarz zagraniczny nie może stać się tzw idolem trybun, lokalnym bohaterem natomiast ten proces jest trochę dłuższy i wymaga pracy. Trudniej takiemu zawodnikowi nawiązać kontakt z kibicami z powodu barierry językowej. Piłkarzom zagranicznym również trudniej złapać emocjonalną wieźć z klubem i jego fanami. Historie z przeszłości pokazują że to się udawało. Takich ludzi jak Cantoro, Cleber, Junior Diaz czy Marcelo mam na pewno w pamięci nie tylko od dobrej strony piłkarskiej ale również wizerunkowo ceniłem tych graczy. Może nie każdy był ideałem ale przynajmniej ja odbieram ich pozytywnie.
Ostatnio edytowane przez wester : 29.06.2017 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 29.06.2017, 22:35
POLDEK napisał(a):Wyświetl post
ja rozumie sytuacje finansową klubu i takie 400 tys euro to jest jak tlen ale dla takich gości jak Mączyński chodzi sie na mecze. Wychowanek, kadrowicz jakość drugiej linii. Chociaż jakieś 8 lat temu tak bym nie powiedział że tak gościu dojrzeje piłkarsko. Powinni mu zaproponować nowy kontrakt i tak jak na zachodzie swój obywatel zarabia najwięcej w zespole. Pomijając wyjątki Lewandowski itp
Przecież złożyli.

wester
Moim zdaniem w tej chwili dobrą opinią cieszy się Llonch-waleczny, nieustępliwy-jak ktoś słusznie napisał-nawet w sparingach,skromny chłopak. I wole jego niż Brożka, który swoim machaniem łapami jakby marzyła się mu kariera rapera denerwuje mnie coraz bardziej.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.06.2017, 22:41
Przypominam przywiązanie do barw klubowych ww. obcokrajowców, a kilku Polaków, wychowanków, z Handzlikiem, Zającem i innymi wynalazkami na czele.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 29.06.2017, 23:58
Cytat:
wester
Cytat:
Moim zdaniem w tej chwili dobrą opinią cieszy się Llonch-waleczny, nieustępliwy-jak ktoś słusznie napisał-nawet w sparingach,skromny chłopak. I wole jego niż Brożka, który swoim machaniem łapami jakby marzyła się mu kariera rapera denerwuje mnie coraz bardzie
Odbiegając delikatnie od tematu to fajnie wyszła ta akcja klubu, w której zawodnicy zagraniczni uczyli się języka polskiego przed kamerą. Była to fajna zabawa, w której udało się przybliżyć kibicom zawodników. Zarówno Gonzalez jak i Llonch dali się wtedy poznać jako sympatyczni weseli ludzie. Oby więcej takich inicjatyw a wtedy łatwiej będzie utożsamiać się kibicom z pilarzami.
Ostatnio edytowane przez wester : 30.06.2017 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 30.06.2017, 08:30
wester napisał(a):Wyświetl post
Nie uważam, że piłkarz zagraniczny nie może stać się tzw idolem trybun, lokalnym bohaterem natomiast ten proces jest trochę dłuższy i wymaga pracy. Trudniej takiemu zawodnikowi nawiązać kontakt z kibicami z powodu barierry językowej. Piłkarzom zagranicznym również trudniej złapać emocjonalną wieźć z klubem i jego fanami. Historie z przeszłości pokazują że to się udawało. Takich ludzi jak Cantoro, Cleber, Junior Diaz czy Marcelo mam na pewno w pamięci nie tylko od dobrej strony piłkarskiej ale również wizerunkowo ceniłem tych graczy. Może nie każdy był ideałem ale przynajmniej ja odbieram ich pozytywnie.
wystarczy być piłakrzem w postaci pola lloncha
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.06.2017, 09:12
Pol Llonch razem z Maka to moi obecnie ulubieni pilkarze w druzynie.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.06.2017, 09:12
Przeciez te ....y warszawskie obrażają nas takimi ofertami za reprezentanta Polski i wychowanka ... Podobno w tym klubie rządzą ludzie którzy sa związani z klubem i pozwalają zeby krawaciarze pluli nam w twarz cena za maczynskiego to powinno byc milion euro a dla cwelki warszawskiej 2 miliony . Przez tyle lat jeden drugoplanowy zawodnik przeszedł do Legii a teraz jaki miałby byc powód aby kluczowy piłkarz miałby tam pojsc za czapkę gruszek. Panowie szanujmy sie ! Jestem kibicem Wisełki Krakow .......e legie i warszawiaków. Jeśli oni plują nam w twarz to my tez złóżmy im ofertę np 300 tys euro za dzidzie albo ....ana. Krzysiek a Ty sie określ czy chcesz byc makatsw czy makacwks!!!
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 30.06.2017 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 30.06.2017, 10:05
300 000 euro za Maczynskiego od Legii to mało. Dlaczego? Bo jesli Maczynski zagra w reprze na Mundialu w Rosji jako piłkarz Wisły to Wisła ponad 200 000 otrzyma z bonusów od FIFA.

Tracimy wiec pilkarza, a od Legii dostaniemy to co możemy dostac za rok od FIFA.

Jesli nie sprzedamy go w tym okienku. Mamy Mączyńskiego, nie mamy kasy, a Maka może w zimie po złości podpisać kontrakt z kim chce i latem 2018 odejdzie z Wisły za darmo.

Idealnie byłoby sprzedać go za (minimum)500 000 euro

Nie możemy równać teraz do innych finansowo. Zajebmy ich fanatyzmem. Zamiast lamentów, 20000 karnetów
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.06.2017, 10:07
PvD napisał(a):Wyświetl post

Nie możemy równać teraz do innych finansowo. Zajebmy ich fanatyzmem. Zamiast lamentów, 20000 karnetów

Niby nie powinno mnie to śmieszyć, ale jednak śmieszy!

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2017, 10:36
Wypozyczenie Bartosza mam nadzieje, ze oznacza przyjscie jeszcze przynajmniej jednego konkretnego skrzydlowego
I mam nadzieje, ze to faktycznie wypozyczenie, bo to chyba najlepiej rokujacy u nas zawodnik lapiacy sie do U-21
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2017, 10:40
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Wypozyczenie Bartosza mam nadzieje, ze oznacza przyjscie jeszcze przynajmniej jednego konkretnego skrzydlowego
I mam nadzieje, ze to faktycznie wypozyczenie, bo to chyba najlepiej rokujacy u nas zawodnik lapiacy sie do U-21
wypożyczenie Bartosza, źródło?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 30.06.2017, 10:58
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
wypożyczenie Bartosza, źródło?
janekx z TT
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.06.2017, 11:07
PvD napisał(a):Wyświetl post
300 000 euro za Maczynskiego od Legii to mało. Dlaczego? Bo jesli Maczynski zagra w reprze na Mundialu w Rosji jako piłkarz Wisły to Wisła ponad 200 000 otrzyma z bonusów od FIFA.

Tracimy wiec pilkarza, a od Legii dostaniemy to co możemy dostac za rok od FIFA.

Jesli nie sprzedamy go w tym okienku. Mamy Mączyńskiego, nie mamy kasy, a Maka może w zimie po złości podpisać kontrakt z kim chce i latem 2018 odejdzie z Wisły za darmo.

Idealnie byłoby sprzedać go za (minimum)500 000 euro

Zawsze można ustalić 450-500 tyś. euro + 50, czy 100% z bonusu otrzymanego od Fifa.

Gdyby sam zawodnik nie chciał przejść, a myślę, że z Mąką są w kontakcie - to kolejnych ofert by nie było.

Jak tak ma być, to trzeba godnie zarobić , względy pozasportowe już powoli w piłce jak widać nie istnieją..
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.06.2017 o godz. 11:09.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.06.2017, 12:11
Naprawde jestem ciekaw co zrobi Maka. Ja nie wiem po co mu ta legia, nie liczac kasy. Oczywiscie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.06.2017, 12:27
Legia dla kasy i skoku sportowego. Zagraniczny transfer dla kasy, ale nie będzie miał tam gwarancji pierwszej 11 i może się tym udupić. Także podejrzewam, że w głowie Krzysia obecnie panuje walka: Legia super pomysł, ale wcześniej nagadałem, że nigdy i co teraz vs. zagranica fajny pieniądz, ale nie będę pewny składu przed mistrzostwami.

W dodatku podobno Wisła rzuciła mu propozycję nowego kontraktu. Jak zostanie to obawiam się, że będzie grał naburmuszony. Cały ten cyrk z przejdzie czy nie przejdzie przydałoby się w końcu skończyć, bo zaczyna być męczący.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.06.2017, 12:38
Wg mnie ten cały Halilovic wydaje się być niezłym grajkiem, widać że piłka mu nie przeszkadza. W pierwszych kolejkach zdecydowanie postawiłbym na niego kosztem Mąki, żeby sprawdzić czy Chorwat udźwignie presję. Jeżeli tak to sprzedawać Mąkę i się nie zastanawiać.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.06.2017, 13:10
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie ten cały Halilovic wydaje się być niezłym grajkiem, widać że piłka mu nie przeszkadza. W pierwszych kolejkach zdecydowanie postawiłbym na niego kosztem Mąki, żeby sprawdzić czy Chorwat udźwignie presję. Jeżeli tak to sprzedawać Mąkę i się nie zastanawiać.
Po 45 minutach przegranego sparingu z drużyną z niższego szczebla rozgrywkowego chcesz sprawdzić w meczach o stawkę czy nieopierzony grajek z inklinacjami ofensywnymi, który do tej pory nie grał w tak siłowej piłce jaką jest Ekstraklasa; który nie zna naszych założeń taktycznych i jest niezgrany z drużyna da radę zastąpić na kluczowej pozycji łączącej atak z obroną doświadczonego lidera drugiej linii 6. reprezentacji świata?

Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.06.2017, 13:14
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Po 45 minutach przegranego sparingu z drużyną z niższego szczebla rozgrywkowego chcesz sprawdzić w meczach o stawkę czy nieopierzony grajek z inklinacjami ofensywnymi, który do tej pory nie grał w tak siłowej piłce jaką jest Ekstraklasa; który nie zna naszych założeń taktycznych i jest niezgrany z drużyna da radę zastąpić na kluczowej pozycji łączącej atak z obroną doświadczonego lidera drugiej linii 6. reprezentacji świata?

Uranie ...
Zdecydowanie )

cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.06.2017, 13:18
Jeszcze się okaże lepszy i będą dopiero jaja. Ten reprezentant 6 drużyny na świecie, która nota bene za kadencji Nawalki wygrała aż jeden mecz z poważną drużyną( i to fartem ), gra w 6ej drużynie w tabeli w ogorkowej lidze.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.06.2017 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.06.2017, 13:21
Wtedy to już tylko nadać obywatelstwo i do repry...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.06.2017, 13:33
..i transfer do legi za 500.000 euro
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.06.2017, 13:37
Nie, za granicę
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.06.2017, 13:47
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze się okaże lepszy i będą dopiero jaja. Ten reprezentant 6 drużyny na świecie, która nota bene za kadencji Nawalki wygrała aż jeden mecz z poważną drużyną( i to fartem ), gra w 6ej drużynie w tabeli w ogorkowej lidze.
tyle ze Halilovic to jest 10/8 (pomocnik ofensywny)a nie 6 (pomocnik defensywny)
O róznicy gry miedzy 6 a 10 to chyba nie trzeba wspominać, jedyne co mają wspólnego ze sobą to srodek pola.
Inaczej mowiąc : Stilica za Maczynskiego tez bym nie wstawił, mimo iz lewą noga potrafi zawiązać krawat. Na domiar złego, co potwierdza moje słowa, zaden z trenerów go na 6 nawet nie chciał próbować. (tak tak, powiecie ze ze wzg. na motoryke , a nie na to ze na tej pozycji bardziej liczą sie cechy wolicjonalne od technicznych..)

E: dla mnie Mąka to 6. Dla Was 8 bo cierpicie na deficyt szóstek Nie dziwie sie, majac wczesniej Uryge czy Ostoje, chłopa co potrafi podać do przodu czy tez kiwnac, nazywacie rozgrywającym.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.06.2017 o godz. 14:43.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.06.2017, 13:55
Mąka bardziej rozgrywający niż defensywny pomocnik.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.06.2017, 14:27
to jest coś innego , coś jakby pomiędzy, coś co umie niewielu pomocników na świecie i stąd wartość Mąki i jego stała obecność w kadrze Polski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.06.2017, 15:02
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to jest coś innego , coś jakby pomiędzy, coś co umie niewielu pomocników na świecie i stąd wartość Mąki i jego stała obecność w kadrze Polski
mówisz tak jakby Mąka grał z TOPowym klubie Premier League lub Primera Division

zejdźmy na ziemię...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.06.2017, 15:05
Hahahah 6tki, 8mki, niewielu zawodników na świecie to potrafi to już absolutny hit Piłkarz kompletny. Gra w polskiej lidze, nie grał w żadnej innej poza mega silna chińska Weźcie mi powiedzcie jak to jest, że tacy znawcy jak wy się na nim poznali a nie poznała się Barcelona, Real, Bayern, ...(wpiszcie sobie co chcecie). Mączyński jest jaki jest, solidny ligowiec, w beznadziejnej lidze, nic poza tym. Zdaje sobie sprawę z tego, że jego ewentualny transfer mógłby zachwiać naszym środkiem pomocy. Nic w tym nadzwyczajnego nie będzie bo zanim ktoś się wkomponuje, minie trochę czasu( tak samo zresztą było ze współpraca Mąki z Llonchiem na początku) ale fakt, jest to chyba jedyny negatywny aspekt jego ewentualnego odejścia. O jego "wislackosci" szkoda się nawet wypowiadać bo dla innej polskiej drużyny rozegrał więcej meczów niż dla Wisły. Już Alan Uryga bardziej zasługuje na to miano. Nie mam do Krzyska żadnej awersji ale nie róbmy z niego na siłę Boga boisk i drugiego Reymana.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.06.2017 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.06.2017, 15:12
Co nie zmienia faktu, że jest wart więcej niż te grosze które legia proponuje...
Chociaż jesteśmy w takiej sytuacji, że przyjmiemy każdą kwotę w granicach miliona euro.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów