The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2017, 12:13
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Troche za duzo sie robi tych hiszpanow. Jeszcze jak dojdzie ten xisco to bedzie ich juz sporo.
jak to leciało
Odstaw rodaków postaw na młodych Polaków ?

a potem odstaw Polaków postaw na rodaków

i tak w koło Macieju

Za dużo sie robi dla kogo? Dla Ciebie?

Martinus : oczywiście że może tworzyć problemy, czego przykładem jest......
Oczywiście ze mogą stworzyć się podziały, czego przykładem jest ....
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.06.2017 o godz. 12:25.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.06.2017, 12:19
Jak ktoś już pisał. Nie jest problemem liczba obcokrajowców, ale nagromadzenie większej grupy z jednego kraju może tworzyć problemy. Skoro będzie ich tylu to potrzeba integracji się zmniejsza, mogą stworzyć się podziały. Tutaj oczywiście rola trenera i sztabu żeby do tego nie dopuścić.
Mam nadzieję, że dla przeciwwagi uda się ściągnąć Wojtkowskiego. Nie dlatego, że Polak, ale wygląda na papierze bardzo obiecująco.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
badyll1906
Member

Od: 08.2010

Stary 29.06.2017, 12:31
Kurde zawsze źle, jakby każdy obcokrajowiec był z innego kraju to pisalibyście, że jest wieża babel. Jakby byli sami Polacy to pewnie brakowałoby "świeżej krwi" z zagranicy. Niektórzy to zawsze znajdą powód do narzekania.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 29.06.2017, 12:33
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jak rozumiem polityke kkubu i nie mam nic przeciwko nawet 10 obcokrajowcom nawet w pierwszym skladzie
Tak 5 i 6 Hiszpan to juz troche przesada
Nie przypominam sobie zeby tak cos sie gdziekolwiek zakonczylo powodzeniem
Chelsea pięciu z Hiszpanii, świetny sezon, mistrzostwo kraju. Kadra cudzoziemska. Wszystko zależy od jakości graczy i podejścia, a nie tego skąd pochodzą.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2017, 12:47
Tylko u nas juz plotki chodza o kolejnych
Trener hiszpanski, stworzy sie grupa to moga uznac ze nie ma potrzeby uczyc sie jezyka ani integrowac z resztai sie zaczna robic kwasy
Pol i Ivan z tego co widac sie poki co adaptuja bardzo dobrze, nie twierdze ze na pewno bedzie zle ale mam po prostu obawy przed zaburzeniem harmonii i równowagi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.06.2017, 12:49
Każdego martwi ilośc obcokrajowców, ale nie oszukujmy się - jesteśmy w takiej sytuacji, że nie ma co wybrzydzać. Potrzebujemy dobrych, profesjonalnych grajków - na Polaków nas nie stać. W sumie wolę żeby byli z jednego kraju i potrafili się dogadać niz każdy miałby być z innego kraju i się izolować.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 29.06.2017, 13:04
Tylko narodowość nie ma tu znaczenia a osobowość. Można ściągnąć dziesięciu polaków ale z takim charakterem że się będą izolować. Ściągniesz dziesięciu otwartych ludzi z różnych części świata i się zintegrują raz dwa.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.06.2017, 13:28
Jeśli już miałbym wynaleźć jakiś problem, to może nim być troche uzależnienie tych piłkarzy (z którymi zwiążą nas kontrakty) od obecnego układu w klubie (Kiko/Junco) jeśli tfu! odpukać Kiko wyleci , a w klubie będzie silna grupa piłkarzy z Hiszpanii, to będą mieć problem aby się porozumieć z następnym trenerem (i NIE piszę tutaj o barierze językowej)
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.06.2017, 13:51
Proponuje sciagnac 11 murzynów i zrobic murzyńską Wisłe albo 11 arabów i Wisłe muzułmańską z prawem szariatu na trybunach i we władzach klubu

A po za tym sadze ze proporcje musza jakieś być a nie ze skrajnosci w skrajnosc i dywagowanie czy robimy hiszpanska Wisle holenderska czy polską.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.06.2017, 14:01
regan napisał(a):Wyświetl post
Proponuje sciagnac 11 murzynów i zrobic murzyńską Wisłe albo 11 arabów i Wisłe muzułmańską z prawem szariatu na trybunach i we władzach klubu

A po za tym sadze ze proporcje musza jakieś być a nie ze skrajnosci w skrajnosc i dywagowanie czy robimy hiszpanska Wisle holenderska czy polską.
Piszesz o skrajności, sam podałeś skrajny przykład.

Jeżeli ceną awansu sportowego jest nawet 11 graczy podstawowej jedenastki nie Polaków, to ja to biorę w ciemno.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.06.2017, 14:10
Wszystko zależy od wyników. Jak będą to nikt złego słowa nie powie. Jak nie będzie, to znajdą się tacy, którzy powiedzą: a nie mówiłem, trzeba było ściągać Polaków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2017, 14:10
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już miałbym wynaleźć jakiś problem, to może nim być troche uzależnienie tych piłkarzy (z którymi zwiążą nas kontrakty) od obecnego układu w klubie (Kiko/Junco) jeśli tfu! odpukać Kiko wyleci , a w klubie będzie silna grupa piłkarzy z Hiszpanii, to będą mieć problem aby się porozumieć z następnym trenerem (i NIE piszę tutaj o barierze językowej)
Wsadź swoje dywagacje głęboko w d
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 29.06.2017, 14:42
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Piszesz o skrajności, sam podałeś skrajny przykład.

Jeżeli ceną awansu sportowego jest nawet 11 graczy podstawowej jedenastki nie Polaków, to ja to biorę w ciemno.
To chyba logiczne ze jak pisze o skrajnosci to podaje skrajny przyklad ja pier..

Prostytutka za kase zrobi wszystko.
Dla mnie liczą sie w pierwszej kolejności wartości a nie kasa
Ostatnio edytowane przez regan : 29.06.2017 o godz. 15:00.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2017, 14:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wszystko zależy od wyników. Jak będą to nikt złego słowa nie powie. Jak nie będzie, to znajdą się tacy, którzy powiedzą: a nie mówiłem, trzeba było ściągać Polaków
o to to!
ale cicho nie zdradzaj jeczydupom tej tajemnicy.

tyle ze co to znaczy "zalezy od wynikow"
Zauważ Framacie ze niektorzy zdaja sobie sprawe z miejsca w ktorym jestesmy ale sa tez typki dla ktorych Legia jest Naszym bezposrednim rywalem w walce o MP...

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 29.06.2017, 18:26
panowie Arkadiusz i brylat koniec
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.06.2017, 18:51
Cytat:
Zasadniczo się zgadzam z Tobą, ale "zaadoptować" to można dziecko, do warunków się adaptuje.
Z angielskiego 'to adapt', bo to takie zapożyczone trochę słowo

Błąd oczywisty, mea culpa, pisane na szybko.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 29.06.2017, 19:25
Polityka transferowa ma nie tylko wymiar sportowy ale również marketingowy. Niewątpliwie trudniej jest młodym ludziom, generalnie kibicom utożsamić się z zawodnikiem który pochodzi zagranicy. Generalnie dobrego pilkarza zawszę będzie bronić jego postawa na boisku natomiast wykreowanie tzw lokalnego bohatera odbywa się łatwiej jeśli dany zawodnik jest Polakiem. Takich właśnie nowych lokalnych bohaterów Wisła potrzeba bo ile lat można chodzić na tzw starą gwardie. Mimo bezgranicznego szacunku do tych piłkarzy Wisła potrzebuje aby przebił się ktoś nowy.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 29.06.2017, 19:41
Ile widziałeś koszulek Ronaldo i Messiego na mieście? Chyba to nie kwestia pochodzenia.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 29.06.2017, 19:45
wester napisał(a):Wyświetl post
Polityka transferowa ma nie tylko wymiar sportowy ale również marketingowy. Niewątpliwie trudniej jest młodym ludziom, generalnie kibicom utożsamić się z zawodnikiem który pochodzi zagranicy. Generalnie dobrego pilkarza zawszę będzie bronić jego postawa na boisku natomiast wykreowanie tzw lokalnego bohatera odbywa się łatwiej jeśli dany zawodnik jest Polakiem. Takich właśnie nowych lokalnych bohaterów Wisła potrzeba bo ile lat można chodzić na tzw starą gwardie. Mimo bezgranicznego szacunku do tych piłkarzy Wisła potrzebuje aby przebił się ktoś nowy.
Obecna polityka kadrowa to środek doraźny. Sprowadzamy zawodników, którzy powinni prezentować określony poziom, raczej nie powinno się po nich spodziewać fajerwerkow, ale jednocześnie nie będą inkasować milionów - generalnie są optymalnym wyborem w kategorii koszty/jakość. Dopiero za 5 lat powinniśmy zobaczyć naszych wychowanków, wchodzących do I drużyny i będących owocem zmian, które przeszło szkolenie w Wiśle. Oczywiście życzę Bartoszowi, Laskosiowi itd. jak najlepiej, ale mogli być lepiej przygotowani do seniorskiej pilki.

Oczywiście to co piszesz, jest prawdą, i celem Wisły jest właśnie skład oparty w jakiejś mierze na wychowankach, ale na to trzeba czasu. Parafrazując pewnego tłumacza: "zarządzanie Wisłą to w tym momencie sztuka mozliwego".
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 29.06.2017, 19:45
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Ile widziałeś koszulek Ronaldo i Messiego na mieście? Chyba to nie kwestia pochodzenia.
100x wiecej Lewandowskiego czy Blaszczykowskiego wiec chyba tak.
Jak ktos mowi ze tozsamosc sie nie liczy niech jedzie na zachod. Tam tez tak uwazaja dogadacie sie.
Ostatnio edytowane przez regan : 29.06.2017 o godz. 19:48.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 29.06.2017, 19:51
100x wiecej Lewandowskiego czy Blaszczykowskiego wiec chyba tak.
Jak ktos mowi ze tozsamosc sie nie liczy niech jedzie na zachod. Tam tez tak uwazaja dogadacie sie.
Zaraz zaraz, tożsamość? Czekaj, jak to leciało... "Wisła to my"?
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.06.2017, 19:58
abcabc troche cie ponioslo. Porownujesz Cierzniaka do goscia , ktory ma Wisle w sercu. Zamiast robic miejsce , niech mlodzi najpierw skorzystaja z jego doswiadczenia.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.06.2017, 19:59
Nie jestem fanem takiej ilości obcokrajowców w drużynie ale rozumiem, że klub jest w trudnej sytuacji finansowej a więc poszukuje zawodników tanich... A że Polacy są drodzy albo słabi to szukamy w egzotyce... Bo niestety umówmy się ale nasi wychowankowie są po prostu za słabi...

Dlatego też nie rozumiem czemu nie mielibyśmy sprzedać Mączyńskiego do Legii Warszawa... oczywiście za większą kwotę niż teraz proponują... oni potrzebują defensywnego pomocnika bo Kopczyński nie zapewnia im właściwego poziomu... w zasadzie jego sprzedaż tworzy sytuację win, win, win... My mamy kasę z transferu, on raczej pewny plac gry (a pamiętajmy, że mistrzostwa świata są za pasem więc gdy pod formą jest Krychowiak to Mączyński musi być w formie) i Legii, która z nim w składzie może powalczyć o LM (co jest korzystne dla całej Eklapy)...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 29.06.2017 o godz. 20:02.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 29.06.2017, 20:04
Cytat:
Jak rozumiem polityke kkubu i nie mam nic przeciwko nawet 10 obcokrajowcom nawet w pierwszym skladzie
Tak 5 i 6 Hiszpan to juz troche przesada
Nie przypominam sobie zeby tak cos sie gdziekolwiek zakonczylo powodzeniem
AEK Larnaka-12 Hiszpanów w składzie.
Wicemistrzostwo Cypru
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.06.2017, 21:00
To chyba logiczne ze jak pisze o skrajnosci to podaje skrajny przyklad ja pier..

Prostytutka za kase zrobi wszystko.
Dla mnie liczą sie w pierwszej kolejności wartości a nie kasa
Każdy ma wartości np silna Wisłe wiec nie jestes wyjątkiem.
Prostytutka zrobi wszystko zgadza się/Mówiąc o pilkarzach znaczy sie najemnik zrobi wszystko a polski piłkarz często wszystko z wyjątkiem dobrej gry

Czyzbyś byl zwolennikiem parytetów dla Polaków w Wisle.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 29.06.2017, 21:02
@regan

A w czasach jak repra grala dno? (I nie bylo takich Lewandowskich, Blaszczykowskich)

Cos jednak wydaje mi sie, ze umiejetnosci graja tu role... narodowosc moze pomagac ale nie przeszkadzac.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.06.2017, 21:03
Sam jestem ciekawy czy eksperyment ze sprowadzaniem zawodników z hiszpańskich niższych ligi zaowocuje lepszymi wynikami drużyny jako całości. Co do Polaków tych dobrych jest w kraju zbyt mało żeby kluby takie jak Wisła bądź co bądź borykające się z trudnościami finansowymi było stać na zawodników wybijających się w Ekstraklasie czy nawet I lidze. Przepaść jaka natomiast dzieli III ligę od Ekstraklasy jest nieporównanie większa niż poziom niższych lig w Hiszpanii bo jak widać ten kierunek obraliśmy w tej chwili.
Problem może się pojawić wtedy gdy Ci zawodnicy w perspektywie czasu nie będą stanowić o sile zespołu, tym samym drużyna jako całość nie będzie notowała lepszych wyników niż ostatnio, a trzeba sobie otwarcie powiedzieć że poziom który prezentowaliśmy w grupie mistrzowskiej w ostatnim sezonie był na prawdę mizerny.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 29.06.2017, 21:13
Wg legijnego serwisu wyslali druga oferte za Mąke, tym razem na 400kE
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2017, 21:26
i ponoc Magiera kawał cwela, bardzo chce Krzyśka u siebie.

Hiszpan na obrone tez ponoc podpisał

via tt

a w Amice 3 Polaków w pierwszym.

Odpowiedz cytując
POLDEK
Member

Od: 05.2005

Stary 29.06.2017, 21:41
ja rozumie sytuacje finansową klubu i takie 400 tys euro to jest jak tlen ale dla takich gości jak Mączyński chodzi sie na mecze. Wychowanek, kadrowicz jakość drugiej linii. Chociaż jakieś 8 lat temu tak bym nie powiedział że tak gościu dojrzeje piłkarsko. Powinni mu zaproponować nowy kontrakt i tak jak na zachodzie swój obywatel zarabia najwięcej w zespole. Pomijając wyjątki Lewandowski itp
[img][/img]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów